בהתחלה בפגיה היו עם זונדה ואז עברו לבקבוק. בשלב מסוים השאיבות גמרו אותי כי זה הייתה התעסקות מסביב לשעון, עד שסיימתי לשאוב הייתי צריכה להאכיל ואז לשטוף בקבוקים ולשאוב שוב... אחרי חודש נשברתי, ניסיתי להניק וזה עבד טוב אז עזבתי את השאיבות. בערך בגיל 4 חודשים התחלתי להניק אותן ביחד. וזה היה מופלא!!!!! באזור גיל שנה+ כבר היו גדולות והתחילו לאכול יותר מוצקים אז חזרתי להניק כל אחת לבד. אלא א"כ בלילה התעוררו ביחד....
אני לא מודל לחיקוי בעניין השינה. כי במשך שנתיים וחצי לא ישנתי יותר משעה ברצף.... אבל אני טיפוס שיכול להמשיך לתפקד גם בחוסר שינה.
אני מניקה לפי דרישה, זה יוצא בערך כל שעתיים. יונקים אצלי די מהר.
לדעתי אם משלבים הנקה עם מטרנה אז בכל ארוחה אחד יונק ושני בקבוק ואז מחליפים.
גם בהנקה ד"א צריך להחליף צדדים. בהתחלה החלפתי כל יום אחרי זה כל שבוע כי התבלבלתי כל פעם מחדש.
שאיבות זה דבר נוראי, במיוחד עם תאומים. זה לוקח מלא זמן, וצריך לשטוף את חלקי המשאבה ובקבוקים וכו'. אני אם הייתי משלבת זה רק מטרנה ולא שאוב.
כששאבתי בחודש הראשון לקחתי חזית הנקה ישנה ועשיתי בה חורים. השתמשתי במשאבה דו צדדית של מדלה, ואז היו לי ידיים פנויות להתעסק עם הקטנות או לשתות/לקפל כביסה וכו'.
אל תקשיבי למה שכולם אומרים לך. ותאמיני לי שזה רק הולך ומחמיר. תקשיבי ללב שלך ולכח שלך. מה לך טוב! מה את מסוגלת לעשות. גם אם בילדים הקודמים נהגת אחרת. עכשיו העולם שלך משתנה ואיתו סדרי העדיפויות בכל התחומים. אל תתני לסובבים לייאש אותך בכל החלטה שהיא! תאמיני לי שהיו כ"כ הרבה מסביבי ששגעו אותי להפסיק את ההנקה. הם לא הבינו שלי זה הכי טוב וקל, שלי זה הדרך להיות איתן בשקט בחדר בלי שהגדולים יפריעו, שלי זה מונע מחזור כי אח"כ יש לי הרבה בעיות ולא יכלתי גם לסבול את זה וגם להיות אמא נורמלית לתאומות קטנטנות.
עד כאן להיום
המשך יבוא
תמשיכי לשאול ותכווני אותי מה את רוצה שאשתף עוד
בשמחחה תמיד