התייעצות לגבי עגלות תאומיםNewbie
הריון ראשון בהפתעה תאומים😁
הלכנו לראות עגלות תאומים לראשונה ויש התלבטות בין שתי חברות: בוגבו דונקי ובייבי מונסטר.
1. בוגבו דונקי בנוסף למחיר המטורף יש את העניין שכדי לקפל את העגלה גם את הטיולון צריך לפרק
2. בבייבי מונסטר האמבטיה נראת פיצית
האם למישהי יש תובנות בנושא הזה מניסיון? או כל תובנה לגבי העגלות הנ״ל מניסיון?
אשמח לעצת המנוסים
לי יש את הדונקי והיא פצצהאנונימי (2)
נכון היא כבדה וצריך לפרק אותה בקיפול אבל הנוחות שלה, אין דברים כאלה. האמבטיות נוחות בטירוף וגם הגודל. היו איתה אצלי עד גיל גדול יחסית. כי היה חורף ועברנו איתה את כל החורף , היה מושלם.
לגבי המונסטר לא יודעת להגיד. לא ניסיתי.. אבל בעבר היה לי את הבייבי גוגר ואין מה להשוות בכלל בכלל.. הדונקי לוקחת בפער
תודה!!Newbie
לי היה מצוין הבייבי מונסטרס. האמבטיות היו מצוינותאמהלה

המחיר שפוי,

הקיפול נוח

נוסעת מעולה בכל מקום

עולה/יורדת מדרגות בקלות

מאד קלה

השתמשתי באמבטיות עד גיל חצי שנה. (תאומים בד"כ נולדים קטנים. שלי היו 2.100)

והיא מאד מאד צרה. נכנסת לכל מקום

ומצד שני מאד נוחה לתינוקות

ורק שתדעי שאין כמו תאומים!!!!!

המתנה הכי טובה שקיבלתי בחיי!!!!!!!!!!!

שיהיה בקלות, בבריאות ובידיים גדושות

אפשר לשאולמבורכת
לגבי השורות האחרונות,
איפה את רואה את זה ובמה זה מתבטא?
צריכה ללדת בקרוב ובחששות רבים איך נתמודד עם שניים פלוס שאר הילדים, איך אתאושש מהלידה עם כל הטיפול האינטנסיבי בתאומים, מפחדת שאכנס לדיכאון מחוסר שינה... אני חושבת שבלידה הקודמת היה לי דיכאון קל או לפחות דכדוך ממושך, שעבר לבד אחרי כמה חודשים, וזה היה עם תינוק אחד! אז מה יהיה עם שניים?
וכמובן שזו ברכה כפולה ואנחנו מאוד שמחים ומתרגשים ומודים לה', אבל בין כל החששות פתאום ראיתי את מה שכתבת ואני כזה רגע, מה כל כך מופלא בזה
וסליחה מהפותחת על הנצלוש...
עונה במקומהנירה22
נכון שההתחלה לא תמיד קלה, אבל אני הרגשתי שה' נתן לי כח לעבור אותה. לא באמת יודעת איך. אבל זה לא זכור לי כטראומה. וקצת אחרי ההתחלה מגיעה הנחת. והיא לא רק כפולה, אלא כפולה ומכופלת. זה חוויות שונות לגמרי ממה שהיו לי בגידול שאר הילדים. הקשר בין התאומים הוא כל כך מתוק, שזה באמת שווה את הכל! (נניח, סתם כדי לעשות לך חשק: יש לי סרטון שבו בגיל כמה חודשים אחד בועט בשני בכח והשני במקום לבכות-מתפוצץ מצחוק...) אני לא בטוחה שהצלחתי להסביר את עצמי, אבל בטוחה שעוד כמה חודשים תביני.
תודה ❤️מבורכת
איך הסתדרת? היתה לך הרבה עזרה בהתחלה?
מתי זה מתחיל להיות פחות אינטנסיבי? נגיד עם תינוק אחד אחרי חודש-חודשיים אני מרגישה בן אדם קצת יותר שפוי, כבר לא בענן של חוסר שינה והנקה כל היום והלילה, דברים מתחילים להתאזן. עם תאומים זה יקח יותר זמן?
ותודה על התיאורים המלבבים, מחכה להבין את זה על בשרי
קצת קשה לי להשוות לתינוק אחדנירה22
כי אצלי זה היה בקורונה, אז כל הילדים היו פה בבית, מצד שני גם בעלי היה בבית הרבה יותר בגלל הקורונה.
לא ממש היתה לי חופשת לידה סטנדרטית.
וכן קבלנו יותר עזרה מהמשפחה-ארוחות לאורך יותר זמן.
אהה אז זה באמת שונהמבורכת
אוף אני באמת בלחץ מהארוחות, במיוחד שזה יהיה קרוב לפסח....
סליחה שרק עכשיו עונה... לא הייתי זמינהאמהלה

וואו

יש לי מלא מה לומר לך

אך כמו שנירה אמרה, זה לא נחת כפולה, זה כפול ומכופל.

גידול תאומים זה אתגר גדול אבל אושר אין סופי!!!!!

כשהייתי בהריון תכננו הרבה וחשבנו מה יהיה אחרי.....

לדוגמא

בעלי כל הזמן אמר שאני אהיה מוכנה מראש לזה שלא אוכל להניק את התאומות כמו את הגדולים, אך לי בסופו של דבר היה קל יותר להניק מלשטוף בקבוקים כל היום... (הנקתי עד גיל שנתיים וחודשיים)

חששנו איך הילדים יעברו את זה- הם כולם מזמינים היום עוד זוג!!!! (גם אני)

אני לא מטייחת את הקושי והאתגר, אבל התייחסנו לזה מהרגע הראשון כמתנה מופלאה. היו רגעים שזה היה נראה לא מציאותי וקושי בלתי נסבל אבל גם הם עברו כמו הרבה רגעים קשים בחיים.

אני טיפוס שלא אוהב אנשים זרים בבית. וגם לא זרים... אז הסתדרתי לרוב לבד. הנמכתי ציפיות בהרבה תחומים בבית. דאגתי שיהיה תמיד לילדים מה ללבוש ושיהיה אוכל חם בצהריים (ההורים שלי נתנו לי במשך 4 חודשים ארוחות צהריים וזו הייתה העזרה שהכי הייתי זקוקה לה כי לפעמים אפילו לא הצלחתי ללכת לשירותים...)

יש לי עוד מלא מה לומר אבל אין לי זמן....

אם יש לך עוד שאלות ספציפיות תכתבי לי ובעז"ה כשאתפנה אענה על הכל...

תודה יקרהמבורכת
מעריכה מאוד שאת עונה לי גם כשאת בתוך הקושי שלך 🙏💕
אני באמת חושבת הרבה על ההנקה. קניתי מטרנה שיהיה בבית ליתר בטחון, אבל לא ממש רוצה להשתמש בה. אין לי כח שזה יעשה להם גזים, וכל ההתעסקות עם הבקבוקים, ואני אפילו לא יודעת איך מכינים בקבוק 🙊
הבעיה שכולם אומרים לי שלהניק בלעדית זו התאבדות. שארגיש כמו סמרטוט ושלא אוכל לעשות כלום כל היום חוץ מלשבת ולהניק... ואני לא רוצה להקשיב לקולות מחלישים, אבל האמת שזה הגיוני. בחשבון פשוט, אם תינוק בתחילת חייו יונק בין 8 ל12 פעמים ביום, אז להכפיל את זה ב2 (לא חושבת שאצליח להניק את שניהם ביחד בהתחלה) יוצא 24 הנקות ביממה (והתינוקות שלי בכלל יונקים כל שעה וחצי... נראה אם אצליח להרגיל את התאומים להפסקות ארוכות יותר) ובהתחלה הנקה יכולה לקחת 40 דקות, אז זה באמת להניק כל היום והלילה בלי הפסקה. איך זה אפשרי טכנית? אשמח ממש לשמוע.
ואם כן משלבים, אני מבינה שאין לך נסיון עם זה אבל אולי תוכלי לעזור לי להבין... איך מחליטים מתי להניק ומתי לתת בקבוק? או שאחד יונק ואחד מקבל בקבוק ובפעם הבאה הפוך? ואם אנסה לשלב שאיבות אז בכלל זה עושה לי בלגן בראש 🙈 לא שאני יודעת איפה אכניס את זה בלו"ז, אבל שמעתי שיש כאלה שבזמן שמניקות אחד השני מקבל שאוב.
מצטרפת גםורד הבר
דבר ראשון - אכן נחת עצום, פלא אלוקי ומתנה נדירה! ועם כל הקושי - אם בעז''ה יקרה שוב, אשמח מאוד!

התאומות שלי ינקו עד גיל שנה וחצי, שלושה חודשים ראשונים בעיקר אכלו שאוב ואח''כ עברו לינוק. זה בהחלט אפשרי! לא פחות קשה לקום להכין בקבוקים... אבל זה אני- פריקית של הנקה גם אצל תינוק יחיד.

אני חושבת שהדבר הכי חשוב הוא לבוא בראש פתוח, ולהיות מוכנה לכל מיני אפשרויות ולראות מה יתאים לך.

המון בהצלחה! שיעבור בשלום ובקלות עד הלידה, ואחריה...
אמן!!מבורכת
גם אני פריקית של הנקה... כמו שכתבתי לא הכנתי בקבוק אף פעם ולא יודעת איך עושים את זה. אבל מעדיפה לבוא בראש פתוח ולתת אפשרות לתמ"ל במקרה שיהיה קשה מדי
תודה יקרה! בחודש הראשון שאבתי ונתתי בקבוקיםאמהלה

בהתחלה בפגיה היו עם זונדה ואז עברו לבקבוק. בשלב מסוים השאיבות גמרו אותי כי זה הייתה התעסקות מסביב לשעון, עד שסיימתי לשאוב הייתי צריכה להאכיל ואז לשטוף בקבוקים ולשאוב שוב... אחרי חודש נשברתי, ניסיתי להניק וזה עבד טוב אז עזבתי את השאיבות. בערך בגיל 4 חודשים התחלתי להניק אותן ביחד. וזה היה מופלא!!!!! באזור גיל שנה+ כבר היו גדולות והתחילו לאכול יותר מוצקים אז חזרתי להניק כל אחת לבד. אלא א"כ בלילה התעוררו ביחד....

אני לא מודל לחיקוי בעניין השינה. כי במשך שנתיים וחצי לא ישנתי יותר משעה ברצף.... אבל אני טיפוס שיכול להמשיך לתפקד גם בחוסר שינה.

אני מניקה לפי דרישה, זה יוצא בערך כל שעתיים. יונקים אצלי די מהר.

לדעתי אם משלבים הנקה עם מטרנה אז בכל ארוחה אחד יונק ושני בקבוק ואז מחליפים.

גם בהנקה ד"א צריך להחליף צדדים. בהתחלה החלפתי כל יום אחרי זה כל שבוע כי התבלבלתי כל פעם מחדש.

שאיבות זה דבר נוראי, במיוחד עם תאומים. זה לוקח מלא זמן, וצריך לשטוף את חלקי המשאבה ובקבוקים וכו'. אני אם הייתי משלבת זה רק מטרנה ולא שאוב.

כששאבתי בחודש הראשון לקחתי חזית הנקה ישנה ועשיתי בה חורים. השתמשתי במשאבה דו צדדית של מדלה, ואז היו לי ידיים פנויות להתעסק עם הקטנות או לשתות/לקפל כביסה וכו'. 

אל תקשיבי למה שכולם אומרים לך. ותאמיני לי שזה רק הולך ומחמיר. תקשיבי ללב שלך ולכח שלך. מה לך טוב! מה את מסוגלת לעשות. גם אם בילדים הקודמים נהגת אחרת. עכשיו העולם שלך משתנה ואיתו סדרי העדיפויות בכל התחומים. אל תתני לסובבים לייאש אותך בכל החלטה שהיא! תאמיני לי שהיו כ"כ הרבה מסביבי ששגעו אותי להפסיק את ההנקה. הם לא הבינו שלי זה הכי טוב וקל, שלי זה הדרך להיות איתן בשקט בחדר בלי שהגדולים יפריעו, שלי זה מונע מחזור כי אח"כ יש לי הרבה בעיות ולא יכלתי גם לסבול את זה וגם להיות אמא נורמלית לתאומות קטנטנות.

עד כאן להיום

המשך יבוא

תמשיכי לשאול ותכווני אותי מה את רוצה שאשתף עוד

בשמחחה תמיד

ממש תודה על השיתוף!!מבורכת
אז זהו שאני לא מתפקדת בלי שינה ולכן קצת חוששת מהעניין...
אבל מעודד לשמוע ששתיכן הצלחתן לעבור משאיבה בלעדית להנקה בלעדית! אפילו שהתרגלו לבקבוק בחודש הראשון/שלושה חודשים ראשונים. לא מובן מאליו!
לגבי הצדדים, חשבתי על זה בהקשר שאם אחד יונק ואחד מקבל בקבוק ואחר כך הפוך, יוצא שכל אחד תמיד יקבל אותו צד וזה קצת בעייתי...
תודה רבה על המילים המחזקות. באמת צריכה להתחזק בהחלטות שלי ולא לתת לסביבה לייאש אותי, גם אם זו אמא או חמות. אבל זה קשה...
מזדהה מאוד עם כל הסיבות למה כן להניק
כרגע לא עולות לי עוד שאלות, רק אל תעלמו לי פה אחרי הלידה 😅
לגבי ההנקהנירה22
אצלי הם היו קטנים, אז לא התעוררו בעצמם להנקות, והייתי צריכה להעיר בעצמי. אז הערתי רק פעם ב3 שעות. ובאמת בהתחלה כל סבב של הנקה והחתלה לקח כמעט שעתיים. אח"כ זה מתקצר. ובערך בגיל חודש-חודש וחצי התחלתי להניק ביחד. זה היה ממש שדרוג. השתמשתי בכרית להנקת תאומים של מאמא סיטה. והנקתי איתה עד גיל שנה וחצי.
אני שילבתי מעט מטרנה בהתחלה-אחרי שגמרו לינוק נתתי להם עוד טיפה מטרנה, כדי שקצת יעלו במשקל. אחרי כמה שבועות הפסקתי עם זה.
האמת נשמע חלומי להעיר אותם פעם ב3 שעותמבורכת
וגם להצליח להניק אותם ביחד בגיל חודש וחצי
תודה על כל הטיפים!!
תודה!!Newbie
היי newbie, סליחה שנצלשתי לך ❤️מבורכתאחרונה
עכשיו שמה לב שלגמרי ניצלשתי לפותחת השרשור 🙈מבורכת
אבל נראה לי שהיא לא פה אז לא נורא 🙃
מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה
בבקשה אל תדלגו שותפות להריון תאומים🙏אנונימי (פותח)

פעם שניה שאני שואלת כי באמת אין מידע בנושא ואני בלחץ לפני החג

נשים ששמו להם טבעת פסרי עקב קיצור צוואר -

אחרי שהורדתן אותה , תוך כמה זמן התפתחה לידה??

אשמח שכמה שיותר ישפכו פה אור כי אין על זה מידע בשום מקןם ובבית חולים אין להם תשובה גם.

בנות שהיו עם טבעת פסריאנונימי (פותח)

כמה זמן אחרי שהוצאתן אותה התפתחה לידה??

אשמח לשמוע סיפוריםם

😶אנונימי (פותח)אחרונה
תגידו, ההריון של התאומים התחיל אחרת אצלכן?אנונימי (פותח)

אני בתחילת הריון שישי,

והוא משהו אחר ושונה מכל ההריונות.

מבחינת הבחילות והכאב, והחולשה.. קשה ברמה שלא היה לי דבר כזה..

(והייתי לפני חצי שנה בהריון, שנגמר בהפלה. ואין מה להשוות..)

נכנסה לי מחשבה לראש שלא עוזבת שיש לי תאומים.

יש קשר בכלל? סתם אשמח לשמוע.. עוד שבוע אולטרסאונד..

אי אפשר באמת לדעת.זהות כפולה
אצלי בהריון תאומים הייתה עייפות מאוד גדולה לעומת הראשונים, אבל גם בהריונות אח״כ היו דברים שונים ממה שהייתי רגילה, וזה היה עובר יחיד

אני ממש מרגישה שמהריון להריון קשה לי יותר לסחוב. הגוף כבר לא מה שהיה 😉

תודה שעניתת.. כן, ברור שאי אפשר לדעת..אנונימי (פותח)אחרונה

נחכה בסבלנות.

אבל אצלי בגדול ההריונות די קלילים. וזה לא שהייתי בהריון לפני כמה שנים, הייתי כולה לפני חצי שנה.

אז אני לא ממש צעירה, אבל בכושר יחסית..

אז זה היה נראה לי משהו תמוה באופן קיצוני..

נחכה ונראה. העיקר שיהיה בבריאות וידיים מלאות..

תאומים זהים - בית חולים מומלץamrachel

אז ברוך השם מצאו מחיצה ואני בהריון תאומים מונו בי 

אני בשבוע 14 הרופא המליץ לי ללכת לבדיקת אולטרסאונד מעקב בבית חולים 

יש לכן המלצות לבית חולים במרכז מה עדיף תל השומר בלינסון איכלוב או אם בכלל מעיני ישועה טובים בתחום ?

משהי היתה במעקב הריון תאומים זהים לאחרונה באחד מבתי החולים ?

ממליצה מאוד על תל השומרזהות כפולהאחרונה

אומנם הייתי שם לפני 6 שנים (הצילו 🙄), אבל הם פשוט מעולים!

מבחינת המעקב - יש שם רופאים שנחשבים הכי טובים בארץ לענייני תאומים זהים (פרופ׳ וייס ופרופ׳ ינון).

ומעבר לזה - בעייני בתאומים, במיוחד זהים, צריך גם לחשוב על סיבוכים אפשריים וגם פגיה… תל השומר מצטיינים גם בדברים האלה.

יש שם מחלקת הריון הסיכון מדהימה, פגיה סופר-מקצועית, עם צוות מקסים ממש!!

אולי יעניין אותך