יחס הרבנים לרווקיםהיום הוא היום
בעזרת השם יש לי הזדמנות בקרוב לדבר עם רבני קהילות לגבי רווקים ורווקות.

מה הייתם רוצים לומר להם?
מה הייתם רוצים לבקש שיעשו?
מה אתם רוצים אולי שיפסיקו או ימעטו.

אני אקרא את כל מה שתכתבו ברצינות ואעביר להם את המסרים
תודה רבה מראשהיום הוא היום
שיבינו שזה נכון שיש כמה ארגונים (לא כזה הרבה..)כלי פשוט
אבל המצב קטסטרופלי.
עד שלא יהיו גופים רציניים של המגזר. ולא של גורם עסקי כזה או אחר. עד שראשיו לא יבינו שיש פה בעיה רצינית. לנושא שהם כל הזמן אומרים שהוא חשוב מאוד.

לאור דברים ששמעתי לאחרונה מהרב שמואל אליהו.
מבחינתו אמנם יש רווקות מאוחרת אבל ב"ה יש פתרון- כמו שבע ברכות.
זה טיפה בים! זה לא פתרון.
רבני הציונות הדתית, בנושא הזה - אתם שאננים!
הדור שלכם שהתחתנם בקלות רבה כבר חלף מזמן... מזמן
תודה רבה! שומעים את הכאבהיום הוא היום
רק אדגיש: אין להם מודעות מספקת.כלי פשוט
אני לא מאשים, לדעתי צריך להקים גוף מסודר שישבו בו רבנים, שדכנים, רווקים ורווקות, אנשי מקצוע, מאמנים וכו. להעלות את הבעיות. כדי לקדם את הנושא.
הרב שמואל אמר שלאתר שבע ברכות יש מאות הצלחות כבר,
כמה שנים הוא פעיל? עוד כמה אתרים יש כמוהו? כמה אנשים רשומים בו?
כמה רווקים יש? וכמה אחוזים נוספים כל שנה?

יש כאן פער גדול.
כמה דברים שעלו לילגיטימי?

-איזה מקום יש בקהילה שלהם לרווקים? האם הם רק בעייה? האם יש להם מענה רוחני ייעודי? או אולי אפילו הדרכה, הכנה וליווי בבניית קשרים? האם רווקות מוזמנות לשיעורי הנשים בקהילה? האם יש מי שמקבל ומזמין רווקים ורווקות חדשים שעוברים לגור בסביבה? האם הם מוזמנים לסעודות שבת אצל אנשי הקהילה?

-בעולם אידיאלי, איך הם מצפים שנכיר בן\בת זוג? איך מגיעים למקום כזה?

-האם בקהילה מנסים ליצור היכרויות - האם יוזמים פעילויות שמיועדים לרווקים? האם יש שדכנים ממונים? האם עושים ערבי מאטץ אפ או משהו בסגנון באופן קבוע?

-לרווקים ורווקות שנמצאים אחרי שלב המסגרות הייעודיות (כמו ישיבה ומדרשה) יש מלכוד שבולט בעיקר בחגים - לא שייך לחזור לישיבה (לדוגמה, מרגישים כבר מבוגרים מידי ולא קשורים לאנשים שצעירים מהם בכמה שנים טובות), ולא מרגישים בנוח להישאר בבית (מכל מיני סיבות), ומחפשים משהו שהוא מעבר לדירת שותפים - גם מבחינה רוחנית. בעיני, למקום הזה נכנסו תנועת הבוגרים של בני עקיבא ואוניברסיטת בר אילן בשני אירועים - לימוד ליל הושענא רבה ומסיבת פורים, ויעידו אלפי המשתתפים שהיה פה צורך מאוד גדול. בעיניי צריך להרחיב את הדברים הללו גם למועדים אחרים, ואולי גם לשגרה.

תודה רבה!היום הוא היום
כתבת נהדרברוקולי
כל הכבוד לך!חדשכאן
נשמע שאת נלחמת בלי הפסקה ומשקיעה מחשבה כיד לשנות את המצב שלך

מוערך ביותר!
תודה! אבל רוצה להעירלגיטימי?

שיש מרחוק בין הדמות שלי כאן, למי שאני בעולם הממשי.

הרבה יותר קל לכתוב דברים מאשר באמת לעשות אותם...

מאוד פשוטהפי
שמעתי כל-כך הרבה גם מבנים וגם מבנות
מה עושה בחור דתי שרוצה להכיר בחורה דתייה?
נניח בערב חמישי / שלישי?
לאן הולך ? לאן הולכ

זהו פשוט מאוד .. לשום מקום

אין מענה לציבור הדתי /לאומי /תורני
(חוץ מפגשים בין חברים+ חברות וכו .. )

צריך להקים את הכפפה הרבה יותר מקומות יותר גדול יותר מעגלים
נעימים טובים
כל-כך פשוט כל-כך קל

וטימטום שלא עושים את זה
אמירות כמו
זה מעורב!
מאוד מחטיאות את המטרה ..

הייתם צריכים לבכות שבני עקיבא מעורב
לא אחרי נפרד..

לאן הולך בחור חילוני ? לפאב
לאן הולך בחור חרדי ? לשדכן 100 אחוז

לאן דתי?
לאף אחד

מי שהולך לשדכן באופן מסודר.. הוא לחוץ חתונה
מי שיוצא לשתות - איבד את הדת

באמת .. למצוא איזון
מפגשים והרבה , איכותיים

בלי הרצאות חסרות תועלת ..

תפתחו מקומות וכבר לבד הכל יסתדר אין צורך בכם יותר מידי .. שאני אומרת בכם אני מתכוונת לשבת ולהקשיב כל האירוע/ לשדך בכוח בפעילות מרחמות .
נו באמת איפה המוח
תודה הפי. תני לי דוגמא למשהו נחמדהיום הוא היום
לבנים ובנות שהוא בסדר הלכתית וגם יעשה את העבוד שאת רוצה?

נגיד שהכל נתון לבחירתך ורק התנאי היחיד הוא שמירב על ההלכה
לא הבנתיהפי
מה הסתבכתם ..
מיחם .. קפה .. חלב ..
מקומות לשבת ..שרותים .. וזהו

אפשר גם ארוחות / מקומות לימוד ביחד וכו..

אני לא רוצה שום דבר ב"ה לי יש לאן לצאת
מועדון בני עשרים וחמש+-ארץ השוקולד
מקום בו יש אוכל, שתייה ופעילויות אפשריות:
אזור שקט בו ניתן ללמוד, אזור עם כלי ציור ומקום לצייר, אזור עם משחקים
יפההפי
וגם לעבוד
תודה, זה בכלל יכול להיות מעולהארץ השוקולד
מתחם עבודה לבני גילנו שעובדים מרחוק לפעמים.
זה נכון מאוד חסרה פלטפורמה להיכרות ישירהאם רק נאמין
אבל זה קושי מובנה, יש לך הצעה איך ליצור משהו כזה?
כבר עושים את זהסבכי החשתי
אבל באמת חבל שממלאים את הזמן בהרצאות מיותרות. אני מבין שזה נועד בשביל לכנס את הרווקים רווקות, אבל בדרכ מעבירים הרבה מהזמן לשבת ולהקשיב. אולי יהיה נכון יותר להביא איזה הרכב מוזיקלי שקט, כיבוד קל, כיסאות, כורסאות, והצניעות וההקפדה על ההלכה תבוא מהאנשים עצמם. לא מדובר בנערים, אלה אנשים בוגרים שומרי הלכה שבאים למצוא שידוך בצורה עניינית, אם אתה סומך עליהם בדייטים שישמרו על דיבור ענייני תסמוך עליהם גם במקום כזה. במיוחד אם מראש מדגישים שזה מיועד לציבור התורני. וגם אם באים כמה חברה פחות דוסים, "לבוש צנוע ושפה נאותה יהלום את האירוע", ואנשים אני מאמין יכבדו, וגם יזכו גם כן להזדמנות למצוא כלה, גם להם מגיע. הכל עניין של אווירה, אם יבואו הרבה דוסים, זה יקבע את הטון.
לא עושים את זההפי
מתי היית במפגש יחסית גדול של הופעה מעניינת ? על האש? יין טוב?
או אפילו סתם על שוקו
זה מה שאני אומרסבכי החשתי
לעשות אותו דבר, רק בלי הרצאה שמושיבה אותנו על כיסאות סתם בלי לדבר. הייתי בכאלה עם מה שציינת, אבל מה שהרס זה תכלס ההרצאה.

אנחנו מסכימים חחח
להקשיב גם על מה?הפי
על דברים מביכים
כמה אתה מסכנים ובלה בלה
במקום לשלם על אוכל .. על מקום ..
משלמים על הרצאה שלא מעניינת אף אחד
למה?

תארגנו מקומות נורמלים הקסם לבד מתרחש כל עוד יש אנשים בוגרים דתיים הכל טוב
תודה רבה. שומע את הדבריםהיום הוא היום
נכון, לא אוהבת שאירועי הכרויות מתחילים בהרצאהתל אורות

זה חופר, זה מעיק וגם חוזר על עצמו. יש לחלקנו תרבות של הרצאות כחלק מהיומיום.. אין צורך בעוד. דווקא מפגש חברים עם מוזיקה ואוכל, שבו כל אחד ואחת יכולים להכיר, לראות איך הצד השני מתנהל באופן אישי ולא רק דומם ומקשיב יכול לתת הרבה יותר. 

^^^ultracrepidamאחרונה

אני מסכים ואוסיף עוד משהו-כלי פשוט
יש מענה למי שמתאים לו לעשות דייט בזום 7 דק', לעבור ככה 5-7 בחורות בשעה. או להיות באירוע המוני, לגשת לבחור/ה ולהכיר (מעניין כמה רווקים במקומות האלה נדחקים לפינות, תרתי משמע?). או ללכת לשוק מחנה יהודה ביחד, ולהתחיל עם בנות.

זה לא מתאים לכולם. לא מבחינת נפש, לא מבחינת סגנונות אישיות, ולא מבחינת סגנונות דתיים..

כדאי לכל אדם לבחון את האפשרויות השונות, לא לשלול. אבל זה לא מתאים לכל אחד. וזאת לא בעיה באדם, זאת בעיה בפורמט.
גם לאנשים יותר צנועים (במובן הפנימי של המילה - כלומר נחבאים אל הכלים, שקטים ועם עולם פנימי עשיר על חשבון הביטוי החיצוני) מגיע להתחתן ולהכיר. אבל דומה שכל הרעיונות לא מכוונים אליהם... גם בנים וגם בנות
לגמריהפי
הפכו את זה לשוק..
במקום לעשות מפגשים עיקביים נוחים קלילים בכיף
בסדר גמור. כאדם שקט בעצמי זה חשובהיום הוא היום
איזה פיתרון היית רוצה לאנשים שקטים?

תגיד מה שנראה לך, בלי הגבלות
מקום שמייצר מפגשים יותר אינטימיים.כלי פשוט
אני נגיד טוב ממש באחד על אחד.
בקבוצה גדולה אני נעלם...
וסביר להניח שבקבוצה גדולה האנשים המוחצנים ישתלטו על האירוע, הם יהיו במוקד העניינים. וכל השקטים יותר, בנים ובנות, כמוני - יידחקו הצידה, יאבדו את הביטחון העצמי (שיש להם ממנו בשפע באחד על אחד) וישתקו. אם ירגישו בכלל נעים להישאר שם..
תגובה אולי קצת שונהאם רק נאמין
להעלות מודעות לנקודה מסויימת שאולי לא מדברים עליה מספיק. שבדור שלנו הרבה מהקשיים נובעים מהנפש פנימה ולא סתם כי לא מוצאים. ולפעמים אנשים מבחוץ אומרים שאנחנו לא מספיק רוצים ובזה פוטרים את עצמם מהשקעה בלעזור, אבל זאת טעות כי זה חלק מהבעיה. התהליכים האישיים והנפשיים הם ארוכים ומייגעים ולא ברורים והרבה פעמים זה מה שמעכב, כך שגם אלף הצעות לא יעזרו. עזרה מקצועית היא לא פיתרון כזה פשוט כי הדיסקרטיות והרצון לעצמאות אישית וכלכלית גורמים לזה שלא יודעים למי ללכת, איזה סוג של טיפול נצרך, והקושי הכלכלי המובנה בשלב הזה בחיים גם הוא משחק תפקיד.

ספציפית רבני קהילות אני לא ככ יודע מה יש להם לעשות בנידון, אבל אם כבר דיברו פה על אירגונים מגזריים אז לדעתי יש מקום לגוף כזה שיעסוק לא רק בלשדך שזה חשוב ויפה מאוד מאוד, אלא חלק גדול מהעיסוק שלו יהיה בעזרה בנושא הזה.

אני חולם שיהיה גוף כזה שידאג לעזור א. בהתאמת מטפל-מטופל. ב. בהתאמת סוג טיפול/אימון/תהליך. ג. סיבסוד. ד. נורמליזציה ולגיטימציה ציבורית לעניין. ה. חינוך והטמעה של מסרים שיעזרו להתמודד עם קשיים נפוצים ועם טעויות תפיסתיות נפוצות, כבר מגיל תיכון.

מעניין כמה יזדהו..
דברים נכוניםמים צלולים
מזדהה עם הרצון לגוף מכוון, התאמת התהליך והאדם המתאים וסבסוד..

ובסוף צריך גם לדעת לשחרר את האמונה שהעיכוב תלוי בזה לגמרי, כי ישועת ה' כהרף עין ולא כל מי שהתחתן בהכרח עבר תהליך והגיע לשלמות..
👍אם רק נאמין
לגבי הפסקה השנייה, זאת לא אמונה אלא כך הניסיון מראה.. ונכון שלא כל מי שהתחתן עשה תהליך אישי, כי לא כל אחד נמצא בתקיעות שמשליכה דרסטית על הסיכויים שלו להתחתן. אבל יש לא מעט כאלה שזה כן ככה אצלם, לדעתי.. יעידו מכוני האימון לחתונה למיניהם, שצומחים ומתרחבים לאור הביקוש, וגם עשרות או מאות ההפניות לטיפול מקצועי פה בפורום..

יש לי תחושה מתסכלת שזה לא אמור להיות ככה, לא אמורים להשקיע ככ הרבה בדבר ככ טריוויאלי כמו להתחתן (כן זה קשה כקריעת ים סוף אבל בסופו של דבר חיים זוגיים זה דבר טריוויאלי). ואם בפועל ההשקעה הזאת כן נצרכת כי עובדה שבלעדיה זה לא קורה, אז דרושה הירתמות ציבורית לסייע.
וואו. הסתכלות עומק. תודה!היום הוא היום
למה שרב קהילה ייכנס לזה?ארץ השוקולד
לא הייתי רוצה שישאל ישירות בנושא.
ובעניינים שהם לא לנ"וארץ השוקולד
הייתי רוצה שיהיה משהו חברתי-לימודי שמיועד לרווקים מבוגרים יותר (שנות העשרים-שלושים) כדי שירגישו חלק מהקהילה ולא סרח עודף.
הערה שמקווה שתתקבל באופן בסדר, רבנים לרוב גדלו בחממות, חשוב שיהיו דמויות אחרות שעובדים ולומדים במקומות לא דתיים גם שיתנו את הזווית שלהם אם מדובר בשיעור לדעתי.
ירגיש לי מלמד יותר לשמוע שיעור על יחסים במקומות העבודה - לימודים עם חילונים ממישהו שגם עבד ולמד במקום כזה.
שיפסיקו לדבר כאילו רווקות זו בחירה אישית. בסיס!תל אורות

בלי לנקוט בשמות, ישנם רבנים שגם מדברים וגם כותבים כאילו שכל הרווקים אחרי גיל 25 ובוודאי שאחרי גיל 30 הם בודדים באשמתם. שהם לא רצו להתחתן, לא רצו מחויבות, לא רצו הורות אלא רצו לבלות, להגשים את עצמם, לדאוג לעצמם, לא חשבו לטווח רחוק, נזכרו מאוחר ועכשיו הם לבד. 

אישית מזעזע אותי. איך אתם, אנשים שאמורים לחנך אותי לאמונה בהקב"ה, פתאום מוציאים אותו מהמשוואה? החיים הם נס וגם נישואים הם נס.  אם הם מבינים שהם לא נושמים בזכותם, אז יש אנשים שאצלם הקב"ה מעכב את זה. זה לא בבחירתם. אולי זו דרך יפה להתעלם כדי לומר-"הרווקים האלו, הקשיים האלו.. לא אצלי אז לא מעניין אותי" אבל הוא עשה עושה ויעשה לכל המעשים. זה פוגע מאוד.

שנית, ההתעלמות הזו פוגעת בנו וזו דוגמא אישית לכל הציבור. אף אחד כבר לא עושה מאמץ לסייע. כולם מתלהבים לעזור לגילאים הצעירים כי עליהם הרבנים מדברים. חושבים יצירתי, מציעים חברים וקרובי משפחה. הגעת ל30? פתאום אנחנו פגומים. מי חושב על חברים? על בני משפחה? לא, אלינו פשוט זורקים "מה שיש" שגם נמצא בגיל הזה כדי לצאת ידי חובה. אז כן, הרבנים צריכים לעורר את הציבור מאדישותו. אחרת, עוד עשור יצטרכו לשלב בקהילות עשרות אנשים ונשים בגילאים שאני לא רוצה אפילו לכתוב פה מרוב שזה מזעזע אותי, ולדאוג להם. זה יהיה עצוב מאוד. 

ולכן-הצעד השלישי הוא לעודד ארגונים להפסיק להתמקד רק בגילאים 20-28 ולשים מאמצים נרחבים על הגילאים הגדולים. גם להם מגיע להתחתן והם צריכים עזרה יותר מכולם. לא עזרה שתסתיים ב"בוא תממן מאמן אישי ל4 שנים, תפרנס עוד 3 מעבירי סדנאות ונדבר" אלא ת'כלס הצעות. זה צו השעה. 

תודה רבה, שומע את הזעקההיום הוא היום
באמת בגילאים המבוגרים יחסית שווה להשקיע בהשגת הצעות מתאימות יותר מגיל אחר כי זה קשה יותר
עוד שאלה: במקום אחר ששאלתיהיום הוא היום
רווקים כתבו שהם היו רוצים עזרה באירוח.

אני אשמח לשמוע אם זה גם קיים אצלכם ולמה הכוונה.

אני ואשתי ניסינו כמה פעמים לארח רווקים לסעודת שבת ובדרך כלל הם לא רצו. למרות שאנחנו נחמדים...
וממש תודה רבה לעונים!היום הוא היום
כתבתם ממש יפה ומהלב. אשתדל להיות שליח טוב בסידור הדברים והעברת המסרים
תודה ויישר כוח לך!אם רק נאמין
זה נראה תלוי בוויב של הקהילהadvfb
יש קהילות שהכנסת אורחים היא דבר טריוואלי אצלם ויש כאלה שזה פחות מקובל ופחות טבעי. לכן זה נראה לי פחות עניין של הרווקות כשלעצמה אלא עניין של הסביבה המנטליות של האנשים עצמם.
ובלי קשר אליך, זה עניין של יחס וקרבה. אם נותנים יחס בגובה העיניים אז זה כיף ויכול לקרב. ואם מתקרבים מרגישים בנוח להתארח.
תודה רבה. ולדעתךהיום הוא היום
איך נראה בשטח יחס בגובה העיניים?

במה זה מתבטא?
לא להבהל מהעניין של הרווקותadvfb
לא לפחד לשאול, להתעניין איך בנאדם חי.. מצד שני בטקט. אם זה תואם את הסיטואציה. קשה לי לפרט עוד.. היחס שבנאדם לא מתנשא עליך, לא חושב שהוא יותר טוב/מוצלח ממך בגלל הסטטוס או בגלל משהו אחר.
תשובה קצת אחרת:חיים של
אני אגיד את זה הכי בעדינות שאני יכולה...
לתת מענה הלכתי לבעיות פוריות שעלולות להיווצר בגלל רווקות מאוחרת.
לעודד את זה.
ולא לתת לבנות רווקות להתמודד עם זה לבד מול כל העולם ומול ההלכה.
תודה. תוכלי לפרט בצורה ברורה קצת יותר?היום הוא היום
לא הבנתי בדיוק
עונהחיים של
ככל שהגיל של האישה עולה,
הפוריות שלה מתמעטת.
(לא נכנסת לפרטים)
הפתרון הכללי - הקפאת ביציות.
לא הכי נעים.
לא הכי כיף.
אבל גם לא חלק מבחינה הלכתית.
היה מאד קל אם היה ליווי רגשי והלכתי לתהליך.
זה מבין המקומות שעולם היהדות היה נשכרארץ השוקולד
מזה שהיו יותר פוסקות הלכה ורבניות, כי ליווי שלהן היה נעים ומתאים יותר מליווי של רבנים גברים.
פועה התחילו משהו כזה לאחרונההיום הוא היום
טוב לדעתארץ השוקולד
אם כי הרב בורשטיין מחמיר מדי, הרב רבינוביץ העיר בהסכמתו לספר שהם העלימו דעות ולדוגמא פירט כמה מקומות, הם העירו על זה שאת אותם מקומות שהוא ציין שם הם הכניסו עקב הערתו.
לא התרשמתי מזה במיוחד
ויש את נשמת מזה תקופה כברארץ השוקולד
מחשבות שלי על בנושא שכדאי להעבירנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ב בשבט תשפ"ג 14:02
יהודי עובד ה' נשאר כזה גם אם רצה ה' והוא עדיין רווק. צריך לכוון דרך לעבודת ה', ולא לייאוש או להציב רף גבוה או ביקורתי לגבי החיפוש.
אין צורך להתנשא או להתייחס בזלזול או בסלחנות
מצטדקת של "הוא רווק, מה הוא מבין"
זה מאד פוגע.

מוסר, עבודת מידות ! לחזק, לחזק, לחזק וללמד איך להעביר את זה הלאה בתוך החיים עצמם. כי לצאת עם בחורים או בחורות שמתנהגים בצורהשמשאירה טעם רע מהפגישה, לא עושה חשק להמשיך... אפשר לחדד את מצוות "ואהבת לרעך כמוך" "בצדק תשפוט עמיתך" "צדק צדק תרדוף" "מה ששנוא עליך..." "לפני עיוור לא תיתן מכשול" וכו'.
דבר נוסףנפש חיה.
לא כל הרבנים/רבניות (המבוגרים , ואולי גם מהדור היותר צעיר) באמת מבינים מה זה אומר להיות רווק.

ככה כשהם מדברים עם רווקים , ק"ו מבוגרים
זה לא תמיד נשמע אמין מצידם וקשה להתחבר
למה שהם אומרים כי הזווית שלהם שונה לחלוטין ממה שהרווק (היום, לא לפני 30 שנה) עובר ....
אז מה את מציעה שהם יעשו כדי להבין?היום הוא היום
למשל, שיבינו שהם לא מביניםארץ השוקולד
חשוב שתהיה ענווה והבנה שהם לא יודעים הכל בתור התחלה.
^^ נכוןנפש חיה.
ענווה, לתת עיצות מתוך ענווה ולא מתוך פוזיציה של החכם/ה הכל יודע/ת

דבר נוסף
להיות נושא בעול עם חבירו , זאת מצווה גם לרבנים! הזדמנות בשבילם להיות מיצר בצרת השני באמת, ללא שום אינטרס חינוכי ....

וגם

ליזום אולי כנס
שהדוברים בו הם רווקים , שמשתפים מה זה אומר להיות רווק, מה הקשיים, עם מה מתמודדים , כולל הצעות ייעול שיבואו מהדוברים אל הרבנים/ פאנל בחלק השני שיכלול שיח של רבנים - רווקים, אולי כדאי גם צד של רבניות-רווקות.
נכון, אני מכירה רק רב אחד או שניים שאמרו בגילוי לבתל אורות

שהניסיון שלנו לא דומה לאף ניסיון שהם מכירים וצריך לתת לנו כתף תומכת על זה. השאר לצערינו חושבים שזיווג זה דבר מאוד טבעי כמו עצם החיים (הם לא) ואפילו תוקפים אותנו באופן עקיף מידי חודש בחודשו לפעמים כשהם כותבים ומדברים ומסבירים לצעירים "שלא יידחו חתונה". כאילו שכולנו רווקים עכשיו כי החלטנו שהחיים יחכו לנו ולא כי חווינו אכזבות, חוסר התאמות ותקופות יובש ארוכות. העצות צריכות להגיע מכיוון שלא מסתכל מלמעלה וחושב אותנו לפגומים, או תוקף שזה באשמתינו. 

משמעותי גם כמה הם מוכנים להשקיע...ultracrepidam

לדוגמה - רבנים מוכנים להשקיע הרבה בשלום בית של אנשים שכבר נשואים. האם הם מוכנים להשקיע את אותו מאמץ בשלום בית של אנשים שלא נשואים? האם הם יתייחסו לטעויות ומידות לא מתוקנות של רווקים באותו כבוד שהם מתייחסים לטעויות ומידות לא מתוקנות של הנשואים?

זכור לי פעם שניסיתי להחזיר קשר מסוים, והיה מישהו ש"היה לו דיבור" בהקשר הזה. במקרה היה מדובר ברב. זכור לי שמאד התאכזבתי מהאיטיות שבה הכל התנהל.

כמקרה הפוך, אני זוכר סיפור על ר"ח קניבסקי שהפסיק את הלימוד שלו והלך לחפש מישהו בשביל הצעת שידוך, כי המסורת שלו מאביו היתה ששידוך לא מעכבים אפילו רגע.

תודה. מבין. אז בא תהפוך את זה לבקשההיום הוא היום
מה אתה מבקש מהם?

אם תנסח כבקשה או הצעה יהיה לי יותר קל להעביר את זה
לא יודע אם זה בקשה. אולי קריאה.ultracrepidam

בבקשה לזכור שבדיוק כמו "לטהר אשה לבעלה", ובדיוק כמו לטפל בשלום בית - גם לרווקים יש שלום בית לטפל בו ואין להם אפילו קרקע יציבה להתחיל ממנה, שום נקודה בעבר שבה הזוגיות היתה בסדר.

לזכור שהזוגיות של הרווקים היא גם חשובה.

לזכור שרווקים ש"אשמים במצבם" לא אשמים יותר מאשה שהתחתנה עם מישהו שיש לו חסרונות שמכבידים עליה או גבר שאומר לאשתו דברים שהיה עדיף שלא יאמר.

להבין שהצעת שידוך שמחכה יומיים, פירושו יומיים שהבחור מחכה עם שביב תקווה מהבהב וספק ענק שמעיב עליו, יומיים שבחורה חוזרת הביתה ובוכה מייאוש, יומיים שבהם לא הוקם בית בישראל לא בגלל הסדר הטבעי שהדברים הולכים אלא בגלל שלמישהו זה לא נוח לעזור. אם חז"ל כעסו על יהושע שביטל את ישראל יום אחד, ועל בני עלי שדחו את הנשים למחרת - אז למה לדחות הצעה של בחור לטיפול בעוד יומיים זה זניח? הזוגיות שלי חשובה פחות רק בגלל שאין לי איך לטפל בזה בעצמי?

^^ מחזקת.נפש חיה.
תודה רבה! הקריאה נשמעת. מסכים לגמריהיום הוא היום
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי היםאחרונה
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך