מישהי יכולה לעשות לי סדר? גישת שפר.מאוהבת בילדי

אז קראתי את השרשור בפורום אמהות.

ועדיין לא ברור לי איך אני אמורה להתנהל מול הבת שלי.

אנחנו הולכים להנחיית הורים. המנחה אמרה שאנחנו צריכים להאמין שהילדה מסוגלת להשאר יבשה ונקיה ולהגיד לה כל פעם להחליף.

לא הבנתי איך זה אמור לגרום לה לא לעשות בתחתונים.

חוץ ממתח ולחץ ומקלחות נוספות. לא ראיתי שזה עובד.

ומליון כביסות.

לפני שבועיים הייתי יכולה להגיד לה שהיא חוזרת מהגן רטובה שקודם תאכל משהו קטן ואז תתקלח. ועכשיו לפי המנחת הורים אני אמורה להכניס אותה להתקלח ישר מהדלת... וזה לא פשוט בכלל. ולא  תמיד יש זמן וסבלנות (ומים חמים) כדי לקלח אותה. זה לעצור הכל באמצע בשביל זה. והיא רעבה ועייפה.

ואני מותשת מזה כבר. באמת.

יש לי כל יום מכונה של פספוסים או שאני שמה בגיגית בחצר כדי לחסוך במכונות, ואז עושה של יומיים.

אבל זה מסריח. ומתיש. (וגם מעצבן אותי שאני מלבישה סטים והיא לא כמו כולם, כי אני חייבת להחליף לה)

אז יצא פריקה.

אבל אני באמת שואלת- אולי אני עושה משהו לא נכון? בהסתכלות שלי? בדרישותשלי ממנה? אולי לא מתאימה השיטה הזו לבית שלנו? ניסינו גם פרסים וזה עובד לתקופה מוגבלת. ורק אם ממש שווה לה להתאמץ.

תודה על המקום לפרוק ולהתייעץ.

לא מבינה בשיטות לגמילה מפספוסיםיעל מהדרום
לק"י

אבל אני כן חושבת שאם לא מתאים לכם מה שאומרת המנחה, וזה רק גורם ליותר חוסר סבלנות, אז תעשו מה שמתאים לכם.
זה לא תורה למשה מסיני.
תנסי להקשיב ללב שלך מה נכון לילדהEliana a
אולי זה יהיה יותר טוב ממה שאומרים
לפעמים אמא מרגישה הכי טוב
בת כמה הילדהכתבתנו
למה התחלת איתה גמילה?
את לא צריכה לענות לי אלא לבדוק אם אולי זה באמת שלב מוקדם מידי בשביל לנסות.
ואני לא מצאתי בעצמי תשובה לשאלות האלה אז סליחה אם פיספסתי ומקוה שמה שאכתוב רלוונטי.

הגישה שלי בגמילה היא לחכות עד שהילד מעוניין בזה. אני לא מבינה בזה, רק אומרת מה עבד אצלנו ומה ההיגיון שלי אומר, וכמו שאני רואה את זה אני חושבת שנסיונות מוקדמים מידי רק מעכבים את השלב שבו הילד יהיה מעוניין ועלולים להיכנס ככה למקום של מאבק מול הילד או תסכול ואכזבה מהילד אם הוא לא מצליח, ותסכול ואכזבה של הילד מעצמו שהוא לא עומד בציפיות, וזה בעיני לא אזור בריא ולא משרה ביטחון.
מבחינתי, לחכות גם עד גיל 3++, וכשהילד רוצה הוא הרבה פעמים כבר תופס את זה מהר. חבל על התסכול של הילד וכל הסביבה שלו מגמילה בשלב שאין לו יכולת אמיתית לתפוס את הטיימינג/ יכולת החזקה והתאפקות של כמה שניות.

קחי בבקשה מאד בזהירות, אם בכלל, את האופציה הזו (שאומרת למעשה, אולי להחזיר טיטול ולחכות עוד זמן). אתם כבר בתוך תהליך ועם הדרכה, ולכן סיכוי טוב שלא נכון להרפות כרגע מההדרכה כדי לא לבלבל עוד יותר.
בעיני, רק אם זה כבר מאוד מתמשך המצב שאת מתארת ואין שום תזוזה ושום אופטימיות שמשהו עשוי להשתנות בטווח שהגיוני מצידכם לחכות, אז לנסות עכשיו משהו חדש.

מרגישה שאולי בילבלתי יותר משהועלתי... סליחה אם כן, ובהצלחה רבה. מבינה מאוד מאוד את חוסר האונים הזה, והכביסות, וחורף... חיבוק!
אם לא מתאים לך מקלחת כשנכנסיםטל..

אז למה כן?

לא מפריע לך או לה שהיא מסתובבת רטובה? אז שתאכל ותשתה ותנוח ואחכ תעשו מקלחת.

זה לא צריך להיות עונש, לא לך ולא לה...

ובכלל - אני יוצאת מנקודת הנחה שגם לילדה זה לא נעים שהיא מפספסת, אז היא צריכה לקבל ממני חיבוק ולא ניעור ולהמשך את הנאכס..

(ההנחיית הורים הזו עוזרת לכם בהקשרים אחרים? כי אם היא לא מאימה לכם הייתי מחפשת כיוון אחר, אני מחפשת הדרכות שמשתלבות עם האופי שלי, לא כאלו שגורמות לי להיות כבדה ומבואסת)

תייגו אותי אז כותבתאין לי הסבר
אין לך שום אפשרות לגרום לילדה לעשות/לא לעשות בתחתונים. אין.

הדבר היחיד שיש לך שליטה עליו אלו. התחושות שעולות בך. יכולות לעלות בך תחושות של תסכול, ו''אולי אני טועה'', ''אולי הדרישות שלי מוגזמות''(לפי מה שכתבת).
אבל למה לך?
התחושות האלו סתם גורמות לך להיות עצבנית ומתוסכלת!! אז במקום להיות מתוסכלת, פשוט תביני שזה לא בשליטתך. ברגע שזה לא בשליטתך, למה את מפעילה על זה כ''כ הרבה סנקציות, פרסים, תסכולים? למה את משעבדת את עצמך למחשבה שהבעיה היא הציפיות שלך? למה את מרגישה מתוסכלת מזה?
אמא שלי קוראת לזה- ''ללחוץ על פול גז בניוטרל'', להשקיע את כל המאמצים במשהו שאת לא יכולה לשנות...
את לא יכולה לגרום לה לעשות או לא לעשות כלום, אז למה את כ''כ מנסה?
הגוף שלה הוא בשליטתה, לא בשליטתך.

ונדבר הנוסף בנוגע לאמון-
למה החלטת לגמול אותה?
כי האמת שהיא מסוגלת.
אז למה ברגע שזה לא הולך ברגע הראשון את פתאום חושבת שזה ''גדול עלייה''?
אם היא מסוגלת- היא מסוגלת.
שולחת לך משהו קצר בפרטיאין לי הסבר
ואולי האמא טעתה? גם זו אפשרות לדעתי,חילזון 123
היא חשבה שהיא מוכנה לגמילה
או בעצם, רצתה שהילדה תהיה גמולה כבר
אבל לא קראה נכון את היכולות?

לדעתי לפעמים אם ממש לא הולך אפשר לנסות לחשב מסלול מחדש , ולא להיות ראד בקיר
אני הייתי זורמת איתה ואם היא היתה מעדיפה להתקלחאחתפלוס
קצת יותר מאוחר בשמחה.
נראה לי שתאמרי את זה למטפלת שלא נח לך עם זה מבחינה רעיונית ומעשית, אולי היא למעט התגמשות.
נ. ב. אצלי זה ממש לא עזר השיטות האלו אלא יותר לתת לזמן לעשות שלו עד שהילד ירצה את זה בעצמו.
בהצלחה.
את אמא מהממת!!! ואת זה את חייבת לזכור
אני לא מכירה את השיטה לעומקמתחדשת11
אבל אני דוקא ממש מגבה אותך
הילדה חוזרת רטובה ורעבה. אז שתאכל ואחכ תתקלח לא יקרה כלום
דוקא בעיניי אם מקלחים ישר תוך התעלמות משאר הצרכים שלה, זה יוצר יותר לחץ סביב הנושא ומשיג את המטרה ההפוכה
בת כמה היא? ומפספסת ביום או רק בלילה?
אני מתנגדת לגישה הזאת. ממש. ממש.אודיה.
ממה שראיתי מנסיוני הדל כמחנכת וכאמא הגישה הזאת ממש לא מתאימה לכל ילד. לכל הורה. לכל בית.
אמון בילד כשהילד לא בשל לקבל את האמון הזה יוצר תסכול גדול להורים ולילד.

תברחו מהשיטה הזאת, סליחה שאני חריפה,
ראיתי ילדים שהגיעו להזנחה בגללה.
כינים, ריח לא נעים, בלי אוכל בבית הספר, בלי ציוד, ודאי שבלי ש"ב....
וואי זה היה התחושה שלי גם...אוהבת את השבת
א. את מוציאה שם רעאין לי הסבר
ב. יש גם ילדים שלא התחנכו בגישה הזו והגיעו להזנחה וכו' וכו'

ואסביר-
א. תלמדי את הגישה לפני שאת יוצאת נגדה בהשמצות למיניהן. הגישה מאמינה בכך שהקב''ה נתן להורים ילד, וכנראה זה הדבר הנכון ביותר בשביל הילד.
אנחנו, בתור הורים ומחנכים, עושים את המקסימום לטובת הילד, ולכן חבל שאנחנו מעמיסים על עצמנו רגשות אשם.
אם את מעוניינת, אוכל לשלוח לך בפרטי סיכום של תמצית הגישה.

ב. אני גדלתי והתחנכתי לאמא שמנחה בגישה. הייתי ילדה מאוד מטופחת😌
כן, לפעמים הגעתי לכיתה בלי שיעורי בית, אבל הייתי מודעת לכך שזו הבעיה שלי, ואני זו שאתמודד עם פער לימודי, או עם המורה.
ואם היה חסר לי ציוד, זו הייתה האחריות שלי לקחת את הציוד החסר מהמדף בבית.
לא רדפו אחרי שאשלים ציוד, שאעשה שיעורי בית, שאשלים חומר, שאעשה ואתקן. הכל- היה עליי!
ובואי, בכנות, זה הדבר הכי גדול שמישהו עשה בשבילי!
ההורים שלי, מגיל מאוד צעיר, סמכו עליי שאדע לקחת אחריות על עצמי ועל החיים שלי. כמובן שהכל עם הכוונה מה הדרך הנכונה בעיניהם, אבל כל מה שעשיתי בחיים היה בעבודה קשה מאוד!!
אצלי ואצל כל האחים שלי.
האח שהוציא ספרים, האחות שסיימה תואר בהצטיינות(אחרי שאמרו שבלי ריטלין היא לא תגיע לסיים כיתה י'), הבגרויות שלנו, סיומי ש''ס...
עבדנו קשה, אבל מה ששלנו- שלנו.
חינכו אותנו שהחיים הם לא סוכריות, ושאנחנו צריכים להתאמץ בשביל להצליח. ''יגעת ומצאת- תאמין''.

וכן, יש לי אח שהיה קצת סורר, לא ממושמע, התחצף בבי''ס, לא הכין שיעורים, ובכללי היה קושי בשביל המורים. אבל זו הייתה בחירה שלו איך להתנהג, כי עובדה שרוב הילדים בבית התנהגו אחרת.
לקח לו זמן להבין איך הדברים עובדים, אבל כנגד כל הסיכויים הוא לקראת הוצאת תעודות בגרות (4 יח' מתמטיקה ואנגלית!) וזה ילד שלא האמינו שהוא יגמור 12 שנות לימוד.

אז ילדים ''לא ממושמעים'' יש בכל גישה כלשהי לחינוך.
תלמדי קצת לפני שאת מוציאה שם רע.
לא התכוונתי להוציא שם רע,אודיה.
לא אמרתי שזאת שיטה שהיא הזנחה.
גם לא אמרתי שהיא יוצרת ילדים לא ממושמעים🧐
אין לי מושג מאיפה הבאת את זה.

אמרתי שממה שאני ראיתי ולפי דעתי, זאת גישה שלא מתאימה לכל ילד, לכל הורה ולכל בית.
האם יש ילדים, הורים ובתים שזה מתאים להם?
משתמע מדברי שכן.

שמחה שגדלת מטופחת, ושאחיך התאפס והצליח,
כל זה לא סותר את מה שאמרתי, שראיתי תלמידות שנראו אחרת.

ותודה, אני לא מעוניינת ללמוד את הגישה באופן מסודר, כי כמו שאמרתי, מהמעט שחוויתי ממנה לא התחברתי.
תראי מה כתבת:אין לי הסבר
''תברחו מהשיטה הזאת, סליחה שאני חריפה,
ראיתי ילדים שהגיעו להזנחה בגללה.
כינים, ריח לא נעים, בלי אוכל בבית הספר, בלי ציוד, ודאי שבלי ש"ב....''

נשמע מדברייך שכולם צריכים לברוח מהגישה.
וזה שראית תלמידות לא מטופחות, ממש לא מחייב שזה כי הן התחנכו בגישת שפר🤷
אז אסביר.אודיה.
ישבו מולי אמהות באסיפת הורים ושטחו לפני את משנתו החינוכית כהסבר למצב של ביתן. לא כל הילדים בבית היו מוזנחים, רק חלק, כך שאני מבינה שההזנחה היא לא תוצר טבעי של הבית אלה חלק מהילדים הוזנחו בגלל שהגישה קובעת שהילד אחראי על הכל.
ואם הוא לא מסוגל? אין דבר כזה לשיטתם.
והפותחת מתארת מציאות שהיא הולכת לפי השיטה ומרגישה תסכול.
משמע, לא מתאים לה השיטה.
משמע, לפי דעתי, לברוח.

מש"ל.

אפשר גם לא להסכים, הכל טוב.
שמחה בשבילך שאת שמחה בצורה בה גדלת💜
לא יודעת לגבי הסיפורים שכתבתאין לי הסבר
אני רק יודעת שתירוצים ממש לא קשורים לגישה.
הגישה לא קובעת שהילד אחראי על הכל, להיפך!
יכול להיות שאותן אימהות לא הבינו כ''כ כמה עקרונות...
אני לא יודעת מה הסיפור...
אבל יכולה להגיד לך שהבסיס הוא שונה.בוודאות.

וד''א, מי יודע יותר טוב מההורים מה המסוגלות של הילד?

ונשמע לי שגם הפותחת לא הבינה עד הסוף את הגישה (ולפי הציטוטים שלה מהמנחה, משהו שם נשמע לי מוזר🙈 )
אחת האמהות היה מנחה בגישהאודיה.
אז אני מניחה שהיא הכירה אותה.

אבל אם את אומרת שזה לא קשור לגישה אז אני לא יכולה להתווכח עם זה, כי כאמור, לא למדתי את הגישה.

אז אולי את לא הבנת אותהאין לי הסבר
או שאני בעצמי לא הבנתי כלום🤷

אבל זה גם מאוד תלוי באיזו גיל הילדה, מה היכולת שלה...
אני משערת שאם היית המחנכת של אחי אל אחותי גם את היית ''כועסת'' על אמא שלי.
כי אצלנו בבית ילד שלא עשה שיעורים, זה ילד שלא הגיע וביקש שיעזרו לו. ילד שלא הכין לעצמו אוכל, זה ילד שכנראה העדיף לקחת את הזמן בבוקר.
לא חושבת שזה ילד מוזנח, אלא פשוט ילד שלא לקח אחריות, ולא התאים את עצמו להתארגנות הכללית שיש בבית.

זה לא שהוא אחראי על כל מה שקורה, אלא הוא אחראי על לקיחת האחריות של עצמו.

אם אמא של הילדה הזו חושבת שהיא מסוגלת לארגן לעצמה אוכל בבוקר, למה את חושבת שהיא לא?

זה לא שהילד מוזנח כי מי שלא דואג לעצמו הוא מוזנח. הילד מוזנח כי הוא בוחר לא להתארגן/לא לקחת אחריות.

מה שכתבת לפני 3 הודעות שהאמהות אמרו לך באסיפת הורים נשמעת ממש לו השפה של הגישה...
טוב, אני ממש לא בטוחה שכתבתי נכוןאין לי הסבר
אז זו דעתי, אבל לא בטוחה שזו גישת שפר...
אולי יום אחד אלמד ואוכל לענות כמו שצריך
אתן לך דוגמאות.אודיה.
ילדה שבאה יום אחרי יום עם אותם בגדים.
ריח לא נעים.
כינים.
בלי אוכל.
בלי ציוד.
בלי שיעורי בית.
לא מתכוננת למבחנים.
ילדה בכיתה ג'.

גם אם לכל שאר הבית מתאים לקחת אחריות על כל הדברים האלה, מסתבר מהמציאות שלה זה לא מתאים. לא מסוגלת.
האמא אמרה לי חד משמעית שזאת אחריות של הילדה. והיא לא מבינה בכלל למה יש אסיפת הורים ולא אסיפת תלמידות.
בכיתה ג'!!!!!

היה לי עוד מקרה עם אמא של ילדה בכיתה ד'.
ועוד אחד של אמא של ילדה בכיתה ז', עם קשב וריכוז מטורף. שלא הסכימו לטפל בו ולטפל בילדה בכלל... כי זאת אחריות שלה והיא מחליטה על מה היא מתאמצת ואיפה לרכז את הכוחות שלה.

😰 כואב לי הלב עליהן עד היום. שתדעי לך.
רק רוצה להעיראני10
לא מכירה את הגישה אבל גם אני גדלתי בבית שאם אתה צריך עזרה תבוא לבקש, ואם לא הכנתי שיעורים זה אחריות שלי.
ומבחינה קוגנטיבית ומבחינת גיל אין ספק שהייתי בשלה להבין את זה.
אבל לא הייתי בשלה רגשית והייתי צריכה את ההכוונה והתוצאה היתה אפס הכנת שיעורי בית במשך שנים ביסודי, ובמקרה הטוב (?) הכנה חפוזה בהפסקה לפני השיעור, שלא לדבר על לימוד למבחנים שלא קרה כמעט בכלל. מזל שהיה לי זיכרון טוב.
כן, לפעמים הכנתי שיעורים, אז כנראה שהיתה לי מסוגלות, ועדיין, הבשלות הרגשית והיכולת של בניית סדרי עדיפויות, ניהול זמן וכלים נוספים שצריך בשביל זה - כנראה לא היה מפותחים אצלי מספיק.

אם היית שואלת את ההורים שלי, אבל לא רק אותם, גם אותי(!) באותם שנים חד משמעית כולנו היינו אומרים שהאחריות ברורה לי.
אבל לא כל ילד מסוגל לקחת על עצמו את האחריות, גם אם היא מובנת.
במבט לאחור, אני חושבת שיש דברים שזה לא נורא בהם, אבל יש תחומים שבהם חשוב כן ללוות את הילדים שצריכים את זה. לא כי זו לא אחריותם, אבל להבהיר להם שאתה עוזר להם לקחת אחריות.

אני זוכרת חברה שיום יום היתה יושבת עם אמא שלה ועוברת על כל המחברות ומכינה שיעורים, וגם לה היה ברור לחלוטין שזו אחריות אישית שלה ולא של האמא אבל האמא שם כדי לעזור אם צריך.
אז זה היה מופלא בעיני (ועדיין לא ידעתי לבוא ולבקש עזרה דומה) וגם היום. ואני מקווה שאוכל לבוא ולתת לילדים שלי אותה הכוונה..

כתבת למעלה יותר - 'מי יודע יותר טוב מההורים מה המסוגלות של הילד', אז גם לגבי זה אני חושבת שהרבה פעמים אנשי מקצוע רואים דברים שההורים לא רואים. בין אם כי ההורים נטועים באיזו אידיאולוגיה ועיוורים למציאות, ובין אם מסיבות אחרות.
כמובן שזה יכול להיות גם הפוך, אבל אם ההורים ערים למצב אז בראיה האישית שלי לא אמורים להגיע לזה שילד "לא מכין
שיעורי בית אבל יודע שזו אחריותו" כי כנראה יש משהו גדול יותר מאחורי זה.
כניראה שגם אני גדלתי לפי השיטה הזאתכמהה ליותר

לא ניראה לי שבמודע.

בכל אופן - לי זה היה ממש ממש לא טוב.

אז נכון שהייתי ילדה גדולה מספיק כדי לקחת אחריות על עצמי.

אבל בפועל, הייתי מתעצלת, וכל הילדות שלי היתה בלאגן גדול ביגלל זה.

הייתי מגיעה בלי שיעורי בית וכל זמן הלימודים הייתי בלחץ מהשניה שהמורה תגלה ששוב לא הכנתי שיעורים.

זה גם היה אמור להיות אחריות לגמרי שלי לסדר את החדר, אז בפועל חייתי בחדר מבולגן מאווודד, ואפשר להבין שחדר מבולגן משפיע גם על מצב רוח וגורם ליום מבלגן.

ואותו דבר עם אוכל, שהיה אמור להיות אחריות שלי, אבל לא היה לי כח להכין לעצמי אוכל, אז הייתי לוקחת כסף וקונה שטויות. (כי גם זו היתה השיטה של ההורים שלי לגבי כסף - להשאיר לילדים תמיד כסף זמין, בלי צורך לעבור דרכם ולדעת בדיוק על מה הכסף הולך)

ויש לי עוד המון דוגמאות.

בטוח שיהיו ילדים שהשיטה תתאים להם, אבל אני חושבת שאם רואים שאחרי זמן, הילד ממש לא מצליח לקחת אחריות על עצמו - אז כדאי לחשוב מחדש.

אני הרגשתי צורך שיהיה מבוגר אחראי שידאג לסדר לי סדר יום, ליקבוע כללים וליגרום לסדר ולרוגע בחיים שלי - ואני חושבת שהרצון הזה הוא די בבסיס של כל ילד.

ואם אמא שלךאין לי הסבר
הייתה מפצירה בך לסדר, דורשת ממך, קובעת לך שהחדר צריך להיות מסודר, או אפילו מסדרת לך בעצמך, היית הופכת להיות מסודרת?

הגישה הזו לא מתמקדת בילד, אלא בהורה.
צאי מנוקד ההנחה שההורה לא יכול לגרום לילד שלו לעושת דברים. באופן פיזי. הילד עכשיו לא מסודר, ההורה לא יכול להפוך למסודר, אלא אם הוא ירצה בזה.
לכן חבל להורה להשקיע מאמץ במשהו שאין ביכולתו לשנות.

מה ההורה כן יכול לשנות?
את התחושות שלו.
ועליהן הוא צריך לעבוד.
אני לא חושבת שהיה לזה קשרכמהה ליותר

לזה שהייתי מסודרת או לא.

כי הייתי ילדה, וכמה שרציתי שהחדר יהיה מסודר, היה לי כיף יותר לצאת לשחק עם חברות ולהעביר את הזמן על דברים יותר מעניינים.

אם אמא שלי היתה קובעת לי כלל ברור, שלא הולכים לישון בחדר מבולגן - אני בטוחה שזה היה עוזר לי. זה היה מחייב אותי לסדר.

התחלה אולי הייתי עושה את זה רק בגלל שאין לי ברירה, אבל בסוף כניראה הייתי עושה גם בלי שהיא היתה מבקשת וזה יכל להפוך להרגל.

ככה אני מרגישה, אבל יכול להיות שאני טועה...

אם הבנתי את מה שאת מנסה להגידמקקה
את אומרת שאם היו אומרים לך לסדר אולי לא היית הופכת למסודרת
אבל שהרווחה הנפשית שלך באותן שנים הייתה טובה יותר
ושזה היה משפיע גם הלאה
אני ממש מתחברת לזה, בהקשר לילד שלי שקוגניטיבית מסוגל לקחת אחריות אבל אין לו בכלל יכולת של ניהול זמן וסדרי עדיפויות
בדיוק. זה הכוונה שליכמהה ליותר

כניראה זה באמת תלוי ילד...

ומי אמר שלא נכון לקבוע כזה כלל?מיקי מאוס
אם את כאמא חושבת שהכלל הזה הוא נכון ויש לך את היכולת ליישם ולאכוף אותו- נפלא.

מרגיש לי שאת משליכה כל מיני דברים שבעיניך היו טעויות של ההורים שלך על גישה שהם בעצמם כנראה לא הכירו...

גישת שפר לא מגדירה איך נראה בית נורמלי או מהם הכללים הלגיטימיים ,כל זוג הורים מגדיר את זה לעצמו ולמשפחה שלו. היא מנסה להכווין איך לנהל את הכללים *שלכם* בצורה טובה ונעימה כמה שאפשר
הורה לא יכול להפוך ילד למסודרמחי
אבל הוא יכול ללמד אותו איך לסדר ולתת לו כלים.
מודה לאמא שלי כל יום מחדש על הכלים שהיא נתנה לנו בכך שדרשה מאיתנו לסדר את החדר כל ערב שבת, בכך שישבה איתנו בערב פסח למיין את המגירות שלנו וככה למדנו מה לשמור ומה לזרוק, בכך שהיו כללים ברורים בבית שקשורים לסדר - פינוי שולחן אחרי הארוחה, בישלת/אפית תשטוף אחריך, סידור הסלון כל ערב, החזרת משחקים למקום, בגדים לסל כביסה, מסדרים לפני שיוצאים לטייל וכו'.
אם אמא שלי היתה רק עובדת על התחושות שלה ומשאירה את האחריות בידנו, היינו בוחרים לחיות בבלגן, כי איזה ילד נהנה לסדר במקום לשחק. מגיל מסוים האחריות היתה ברורה לנו יותר והיא כבר לא היתה צריכה להזכיר לנו לסדר את החדר ולשטוף כלים אחרינו. אבל בגיל צעיר זה נראה לי לגמרי הכרחי לעזור לילד לרכוש את הכלים האלה.
זה ברוראין לי הסבר
מסכימה איתך מאוד...
לא סתרת את דברי, רק דייקת אותם
מעולה מחי
אז כנראה שלא הבנתי אותך.
במשפט
"חבל להורה להשקיע מאמץ במשהו שאין ביכולתו לשנות"
חשבתי שאת מתכוונת שאין להורה מה לנסות בכלל
אבל הורות לא אמורה להתמקדאני10
בעובדה שההורה ירגיש טוב עם עצמו על חשבון פיתוח כלים ויכולות אצל הילד.
את מכירה את המם הזה של כלב שיושב אדיש בתוך בית שנשרף ואומר "this is fine"? אז ככה השיטה הזו נשמעת..

ברור שההורה צריך לעבוד על התחושות שלו וחשוב לא להיות הורה מתוסכל. אבל אם המשמעות היא לא להכווין את הילד אז זה כבר בעיה.
וכמובן שאפשר לגרום לילד לעשות דברים. את לא אומרת לילדים שלך לעשות מטלות בית לדוגמא והם עושים אותן?
ברור שכן להכווין את הילדחצילוש
תפרידי בין נתינת מרחב לילד ללקיחת אחריות תוך הכוונה של רוח הבית ודוגמא אישית, לבין הזנחה ואדישות..
אני עושה את ההפרדה אבלאני10
ממה שאין לי הסבר כתבה לא נשמע שהגישה עושה את ההפרדה הזו.
כמו שכתבתי למעלה, לא מכירה את הגישה, רק רואה מה שכתוב כאן מנשים שחונכו/מחנכות בגישה הזו, וקודם כל גישה שלא מתמקדת בילד אלא בהורה ובתחושות שלו - איזה מקום היא נותנת להכוונה של הילד?
בנוסף אני חושבת שכל הענין זה ש(ממה שנשמע כאן) הגישה הזו לא מכירה בעובדה שבשלות רגשית או פיתוח כלים מסויימים לחיים לא תמיד קורים בגלל דוגמא אישית.
נתת למעלה את הדוגמא של המשפחה שלך וזה מהמם, אבל יש ילדים, נערים ואנשים שכל כוח הרצון והדוגמא האישית בעולם לא עוזרים להם להצליח לעשות את הדברים שמוזכרים כאן בשרשור בלי שממש ילוו אותם יד ביד כמה פעמים והם ידעו שהם יודעים איך לעשות את המטלה בעצמם ולבד.
אני גם כזו, ואני אישה אחראית וגם כילדה הייתי אחראית, אבל עדיין הייתי צריכה המון הכוונה והליכה יד ביד איתי במטלות בית ספר והתנהלות אישית, וגם כבוגרת יש דברים שאני צריכה בהם הרבה יותר מדוגמא אישית כי לא עוזר לי לראות איך אחרים עושים, ממש צריכה שמישהו יראה לי איך לעשות בעצמי.
אבל בגלל שהייתי ילדה חכמה ואחראית הניחו שאני סתם מתעצלת ונתנו לי לעשות מה שאני רוצה - כי כמו שאמרת, זה אחריות שלי.
וחבל לי פשוט כי אני ממש מרגישה שהתפספסתי.
גישה זו גישה.. אפשר לקחת מה שטובחצילוש
ולהשתמש בחוש ביקורת אישי ובהבנה מה יותר או פחות מתאים לנו..

אח שלי היה צריך המון הכוונה ועזרה בש.ב והוראה מתקנת בגלל דיסקציה וישבו איתו שעות. אבל שום דבר לא בכפיה. הכל בהתגייסות משותפת..
אבל אחרי עשר פעמים של יד ביד?מיקי מאוס
או עשרים?

מתישהו זה צריך לעבור אליך.
ואם זה עבר בצורה לא נכונה או לא טובה זה לא אומר שהורים לא צריכים להעביר את האחריות על ש.ב לילדים שלהם

ובכלל לא בטוח ש"התפספסת". אולי כן, אבל גם אולי פשוט את טעית ואין מישהו אחר להאשים? לא באה לומר שבהכרח זה מה שקרה אבל נקודה למחשבה

אמא שלי לא למדה שפר,סתם היה לה חוש בריא כיאה לבת הדור שלה
והיא ממש לא רדפה אחרי ש.ב שלי
ולא עשיתי אותם
למרות שכמובן יכלתי

וזהו,ככה למדתי המון על עצמי ועל העולם. והצלחתי מאוד בלימודים למרות שעשיתי ש.ב בחטף בהפסקה שלפני השיעור
ומתישהו כשפתאום זה היה לי חשוב בשיעורי מתמטיקה בתיכון עשיתי אותם בצורה מאוד אחראית ומאוד טובה
יש ילדים שצריכים הכוונהoo
פעם או פעמיים ויש ילדים שצריכים מאה ומאתיים פעמים.

לכן הגישה הכי חשובה היא גמישות מחשבתית, ניסוי וטעיה עד לעשיה הנכונה.
לגמריהמקורית
כל ילד הוא עולם אחר ולא כל מה שמתאים לאחד מתאים לאחר.
מסכימה מאודמיקי מאוס
אבל אחרי מאתיים?

עם קצת כנות והתבוננות כל אמא יודעת מצוין מתי הילד כבר יודע ויכול. ושם זה המקום לשחרר את האחריות

אף מנחת שפר לא מגדירה טבלה באיזה גיל לשחרר איזה אחריות, זה החלטה של ההורים ורק הם אמורים לדעת ולהחליט
הגישה נותנת כלים איך לשחרר נכון ובעיקר איך להעיז לשחרר
ככל שעוברות השניםoo
ואני יותר מנוסה, אני פחות נחרצת בידיעה שלי לגבי מה הילד מסוגל.

לפעמים רק נדמה שהילד מסוגל, לפעמים הוא מסוגל ואז יש נסיגה והוא לא.
לפעמים גם אם הוא מסוגל עדיף להשאיר לו את הכוחות להתמודדויות אחרות.

העברת אחריות זה דבר נפלא, אני משתמשת בו כמעט בכל תחומי החיים, אבל צריך להיות עם יד על הדופק ולפעול בגמישות ולא בנחרצות. אפשר להיות אסרטיבים גם אם גמישים.

לכן כל עצה שלא משאירה מקום לגמישות/ לספק היא לא מספיק טובה או אולי גרועה.
תלוי בילדאני10
יש סיפור בגמרא על אמורא או תנא שהיה לו תלמיד שהיה צריך לחזור איתו 400 פעם על הלימוד כדי שיבין. ופעם אחת הם סיימו את כל ה400 פעם והתלמיד לא הבין. אז הרב שאל אותו מה קרה, והתלמיד ענה שאחרי 200 הסברים מישהו נכנס לשאול משהו את הרבה וזה הוציא את התלמיד מריכוז. אז הרב חזר איתו *עוד* 200 פעם, ואז הוא הבין..

אין ספק שזה סיפור קיצוני וגם יכול להיות שהגמרא עצמה נוקטת לשון גוזמא במספרים כדי להמחיש נקודה, אבל המסר הוא שיש ילדים ותלמידים שצריכים את זה. ואני מאמינה שאנחנו צריכים להיות שם בשבילם.

בשלות רגשית, יכולת לנהל זמן, בניית סדרי עדיפויות נכונים או סתם עקירת הרגלים גרועים והטמעת הרגלים טובים לפעמים דורשים הרבה יותר מ10-20 חזרות על משהו.

חד משמעית צריכים להעביר את האחריות, אבל אני לא חושבת שילד שיושבים איתו ועוזרים לו לנהל את עצמו זה בהכרח ילד שלא מבין או מרגיש שהאחריות עליו, אלא שהאחריות שהוא מקבל מתאימה למידות שלו. וחד משמעית יש ילדים באותו גיל שזה כן מתאים להם, אני פשוט חושבת שזה מאד מאד תלוי ילד, ורק ניסיתי לומר שלפעמים תחת המטריה של אחריות אישית נכנסות התנהגויות של ילדים שבאמת רוצים אבל לא בשלים לזה, וקשה מאד לזהות את זה כהורה שמאמין כאידיאולוגיה שהאחריות היא בלעדית של הילד.

בטוח טעיתי בהרבה דברים, והתנהלתי לא נכון בחלק מהדברים, אבל אני מאמינה שאם באופן עקבי ילד לא עושה מטלה שהוא אמור לעשות ומותאמת ליכולות שלו מבחינת גיל שכל וכו, אז בסוף זו אחריות של ההורה קודם כל להבין ממה נובע אי מילוי המשימה (עצלנות? חוסר ידיעה? תכנון לקוי? תחושת חוסר מסוגלות?), ואחכ לתת לילד עזרה מותאמת לצורך שמונע ממנו את מילוי המשימה.

אני ממש לא חושבת שתפקיד ההורה לרדוף אחרי הילד, אני חושבת שיש פער בין רדיפה ולקיחת אחריות במקום הילד, ללהיות עם יד על הדופק ולנסות להבין אם יש בעיה ולנסות להבין מה היא. וכשמתמקדים בלהרגיש טוב עם עצמי כי אני אמא משחררת והילדים באחריות עצמם אני לא רואה איך אפשר להבין באמת ובזמן אם לילד יש בעיה.
אז אני רואה את זה אחרת...מיקי מאוס
אין ספק שאחריות ההורה לוודא שהוא העניק לילד את כל הכלים הנדרשים לו, ולהמשיך לתת לו עזרה כל הזמן כמה שנדרש
וגם גישת שפר לא סותרת את זה.

זה לא אומר שאחריות ההורה להבין ממה נובעת אי ביצוע המשימה.
ועוד פחות אחריותו לדאוג שבסוף היא אכן תתבצע (בהנחה כמובן שהגענו למסקנה מודעת שזה משהו שבאחריות הילד. ואף אחד לא סובר שזה אוביקטיבי לפי הגיל,ברור שזה סוביקטיבי לכל ילד ולכל הורה)

כי זה לא אחריות שבכלל ההורה מסוגל למלא ובטח לא משהו שראוי להטיל עליו.
יש מרחב עצום שאין לנו שום גישה אליו- המחשבות של הילד
הרגשות
המודע
התת מודע
גם לילד עצמו אין גישה לכולם

ולגבי הסיפא- מה זה אומר בכלל שלילד יש בעיה?
יש מגוון עצום של "בעיות", רובם לא מצריכות יותר מאשר הנגשה רגישה.
והיום אנחנו ללא ספק סובלים מאבחון יתר ולא הפוך.

כשיש בעיה אמיתית יודעים לזהות גם בלי לקחת על עצמנו את כל האחריות להתנהגות של הילד
ואת לפעמים לא אומרת לילדים שלך מטלותאין לי הסבר
והם *לא* עושים אותן?

הגישה הזו כופרת בתרבות המערבית ש''שמה את הילד במרכז'', והכל מתנהל לפי הלך רוחו.
יש לבית שהילד נולד בו הורים, והוא מצטרף אליהם. הילד בא ולומד מההורים איך צריך לחיות.

אז כן, הילד כאן לא במרכז, כי הוא החוליה החדשה שבשרשרת.
ד''א, זה מאוד יהודי, ''והגדת לבנך'', האב אומר לילד, ההורים מכוונים את הילד, הם ראש הספינה. ולכן הכי חשוב, שלטובת הילד וההורים, ההורה לא יסתובב עם רגשות אשם (כמו שמרבית ההורים כיום מסתובבים איתן)
ברור שזה יקרהאני10
אבל כמו שכתבתי באחת התגובות למעלה, אני מאמינה שאם באופן עקבי ילד לא עושה מטלה שלו אז אחריות ההורה להבין אם יש בעיה, מה היא, ואיך לפתור אותה עם או בשביל הילד.

מסכימה איתך שבאידיאל הילד צריך ללמוד, אבל אנחנו מדברים על מצב שבו זה לא קורה.
גם אחים שלי הצליחו ללמוד בעצמם התנהלות מדוגמה אישית, אבל אני לא הצלחתי, ולמה לתת לילד לשקוע ולבנות את הדברים עם המון קשיים מסביב רק כדי שההורים ירגישו קצת יותר טוב עם עצמם?
קפץ לי רק המשפט הגישה הזואני זה א
לא מתמקדת בילד אלא בהורה וזה קצת חרה לי.
מודה שאני לא נגד הגישה וגם לא מכירה לעומק.
אני גם לגמרי בעד נתינת אמון ואחריות לילד אבל במידה ועם הכוונה. והגבתי כי צרם לי המשפט שכתבת..
כמובן שעם הכוונה!אין לי הסבר
חס ושלום לא מחפשת מה רע רק המשפט הזהאני זה א
הקפיץ אותי קצת. אולי לא בצדק אבל הרגשתי צורך להגיב על זה.
זה מרגיש קצת כאילו כולם פה מחפשות מה רעמיקי מאוס
לא את אישית דווקא, אני סתם מגיבה לך כי לא יודעת איפה לדחוף את זה יש פה כל כך הרבה תגובות בסגנון
אז אל תקחי אישי

אבל כל אחת שמעבירה פה ביקורת על שפר מהמותן בלי ללמוד זה פשוט פתטי.

לא מכירות? תתעניינו, תשאלו, או תתעלמו

אי אפשר לבקר חצאי משפטים כאילו מאות ואלפי אמהות ומנחות חיות באיזה סרט ושבויות בגישה אגואיסטית/מזניחה/חסרת רגשות. ברור שהגישה לא מתאימה לכל אחת אבל רוב אלה שבחרו בה מרוצות ושמחות ממנה והילדים שלהם יוצאים טובים לפחות כמו כאלה שלא (ככלל כמובן, לא כל פרט)

אני עוד לא מכירה עד הסוף, ובטח לא מייצגת, אבל בגדול הגישה הזו בכלל לא אומרת להורים מה לעשות אלא הרבה יותר מה לא לעשות ואיך לגשת לדברים נכון מבחינה רגשית ותפיסתית

כל הורה מכווין את הילדים שלו לפי תפיסת עולמו, עם או בלי שפר
כל הורה מטפח את הילדים שלו מבחינת לבוש וכינים ברמה אחרת, עם או בלי שפר
וכנ"ל לגבי שיעורי בית

לגישה אין שום אמירה לגבי איזה כללים כן לבחור ואיזה לא
איזה אחריות לבחור להעביר לילד ואיזה להשאיר אצלך כי הוא עדיין לא בשל ובאמת פיזית או קוגנטיבית לא יכול
או לגבי ההכוונה או הלימוד של הילדים

אלא- על הדרך שבה אנחנו בוחרים כללים, אוכפים אותם, ועל אופן העברת האחריות לילד ופתרון בעיות
זה קצת דיכוטומי בעיניתהילה 3>
זה לא הכל או כלום.
אצלנו למשל יש זמנים קבועים שבהם הילדים מסדרים את החדר שלהם, והם מסדרים.
אם לא היו הזמנים האלה (והיו תקופות שהם לא היו...) החדר בהחלט היה יכול להיות מבולגן לאורך זמן ארוך.

וככל שהם גדלים, וכיוון שהם למדו איך לסדר, וראו איך זה נחמד ונעים כשהחדר מסודר הם יוזמים מיוזמתם סדר, רוצים את זה ודואגים לזה.

מעבר לזה, ילד עובר תהליך של נסירה בחיים שלו
בהתחלה הוא מחובר לאמא שלו בחבל הטבור ומקבל באופן אוטמטי את כל צרכיו, חום והזנה וכו.
אחר כך הוא יוצא מהרחם, אבל עדיין מאד תלוי. בהחזקת הראש, בהנקה, בהחלפת טיטול.
התפקיד של ההורים זה להעניק לו את הבטחון ואת הצרכים שלו הפיזיים והרגשיים, כך שהוא יגדל ויתפתח ולאט לאט מעצמו הוא פשוט עושה דברים לבד.
ופתאום הוא מחזיק את הראש בלי תמיכה, ומתהפך, וזוחל, ולומד ללכת...

באותה מידה הורה מחנך את ילדיו לתורה ולמצוות עד גיל 12 ואז זה הזמן שלו לפרוש כנפיים וליישם
הורה מגדל את ילדו לחופה בע"ה ומגיע השלב שהוא עוזב את הבית ויוצא לחיים העצמאיים.

מה שיקרה בשלב שבו הילד כבר לא מחובר להוריו אלא עצמאי, הוא במידה רבה תוצר
של הבטחון והלימוד שהיו לו בתקופה שבה הוא היה מחובר אליו...

כמו שילד לא נולד הולך אבל עם פוטנציאל להיות כזה
ילד לא בהכרח נולד מסודר או לומד אלא עם פוטנציאל להיות כזה

וכשזורקים אותו למים בטרם עת, לפני שהוא בשל ומסוגל,
וכן גם כשמטילים עליו אחריות שגדולה כרגע ממידותיו, זה עלול להיות הרסני.

בדיוק היום שוחחתי עם פסיכולוגית בשפ"ח ממש על הנושא הזה על מקרים שהיא נתקלה בהם, והיא אמרה שיש ממש תופעה נרחבת של ילדים שנפגעו מגידול בשיטה (גם אני מכירה כאלה באופן אישית) וכבר המציאו לזה אפילו מונח בין אנשי המקצוע.

לגבי הסוף אני כן בעד מפגש של ההורה עם התחושות שעולות בו מול הילד, זה בעיני נכון ונצרך, אבל רק אם יודעים לעשות את המפגש הזה נכון, ולצערי לא מלמדים דבר כזה כחלק מהגישה.

ובעיקר, גם ללמוד להבין את הרגשות של הילד ולפגוש אותם...
זה שאח שלך וציא עכשיו 4 יחידות במתמתיקהדיליה

ובלי ריטלין אמרו שלשא יסיים בגרות

זה דבר שקורה להמון המון ילדים שאני מכירה

ולא קשור לשיטת שפר בעיני בככלל.

יש לי כמה אחים כאלו ואני בעצמי שיש לי תואר שני 

והכול עם זה שלא הכנתי שיערי בית והורים שנתנו את כל האחריות עלינו בלי גישת שפר אלא ממקום שהם ראו ככה לנכון

א. גישת שפר. כמה פעמים כבר כתבתי...אין לי הסבר
ב. ברור שלא. זה קשור לאמון שההורים שלי נתנו בו...
הגיוני מאד שלא הבנתי.מאוהבת בילדי

לכן ביקשתי פה עזרה.

ואני שמחה שהגבת לי, חשוב שיחשפואודיה.
לשני הצדדים.
ואני ארחיב ואסביר מה מתסכל אותיאין לי הסבר
הגישה היא גישה שהבסיס שלה מדהים, היכולת להסתכל על דברים באופן אובייקטיבי ונכון.

ויש אנשים שפשוט הוציאו להצשם רע, וסיפורים על ילדים שהלכו לביה''ס עם פיג'מות ועוד כהנה וכהנה.
ומה שמבאס, זה שבמקום שאנשים ילכו ויכירו את הגישה הזו, יוכלו לעזור לעצמם, דאגו להרחיק אותם מהגישה כמו מאש!!

אני רואה מלא נשים בפורום (ומחוצה לו) שמדברות על כמה זו ''שיטה'' פוגענית (וחשוב לי להדגיש שזו גישה, ולא שיטה), וכשאני שואלת אותן מה בדיוק הן לא אוהבות/לא מתחברות, הן עונות לי או על דברים שממש לו קשורים לגישת שפר, או שמביאים סיפורים שמישהו כנראה המציא.
וזה כואב לי.

ולא, לא למדתי מעולם את הגישה, רק ספגתי ממנה כ''כ הרבה.
החינוך שקיבלתי היה מדהים.
ולא יודעת, אולי זה באמת לא מתאים לכולם (לדעתך), אבל חבל לשלול בלי להכיר.
אני בטוחה שמי שמכיר באמת- יבין שהגישה הזו עם רעיונות מדהימים והסתכלות יוצאת דופן על החיים.
אני מתנצלת שהסערתי אותךאודיה.
אני מבינה שבחוויה שלך זה דבר גדול וחיובי מאוד וכואב לך שיצא לזה שם כל כך שלילי.

יכול להיות שאני טועה, יכול להיות שהחוויות שחוויתי הן תוצר של טעות ולא של הרעיונות הבסיסיים של הגישה,
אבל אולי אם הרבה אנשים שהולכים בגישה הזו טועים ומגיעים לקיצוניות אז או שלא מלמדים אותה טוב או שיש כאן בעיה אחרת.

שוב, סליחה שהסערתי אותך.
חוויתי חוויות מאוד מאוד שליליות מאנשים שטענו שגישה שפר היא המובילה אותם.
זה אני כבר לא יודעת...אין לי הסבר
אבל לשלול גישה רק כי החוויה שלך איתה לא טובה זה לא נכון בעיני.

כן, זה הסעיר אותי מאוד, כח אני יודעת כמה זה דבר טוב.
עוקבת אחרי התכנים שאמא שלי מעלה שואבת מזה המון! גם כאמא, וגם כמורה.
גם לי יש חוויות טובות מגישת שפרחצילוש
אמא שלי למדה גם ממש לעומק את הגישה, יש לה ביקורת, אבל לקחה ויישמה את מה שטוב לבית שלנו. אמנם אוכל היא הכינה, בוקר וצהוריים.. אבל אני בתקופת התיכון חודשים שלמים לא הלכתי לאולפנה. נשארתי בבית. יצאתי לטייל, הלכתי לים.. הייתה לי מספיק חברה אחה"צ ובסניף ולאולפנה בגדול הלכתי מתי שזרם לי. אף אחד לא לחץ עלי, אף אחד לא העיר לי, הכל היה אחריות שלי. וסיימתי בגרות בהצטיינות 5 יח"ל מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית. ועוד פרוייקטים. יש לי גם אח כזה. כרגע שמיניסט.. נוסע לשבושים, יוצא להתנדב, נשאר בבית, יוצא לעבוד.. לא זורם לו ללכת לישיבה. לא חסרה לו החברה. ויש לו גם חברותות קבועות במהלך השבוע. הבחור מצטיין בהכל, עושה 5 יח"ל בהכל, מחשבים ופיזיקה, בפיזיקה הוציא 97 בבגרות מבלי להיכנס לשיעור אחד. מנגד יש לי אחות שהיא חננת עלללל לא פיספסה כלום. והיה לה מאוד מאתגר. היא עם מכשיר שמיעה ועל רטלין. והיה לה יותר קשה לימודית.. היא ישבה וטחנה והכל מרצון. היום היא לומדת הנדסה. עוד אחות שגם יותר חננה אבל איש אינו לוחץ עלינ. אחי הקטן על דיסלקציה ממש רצינית, ילד גאון בטירוף, יש לו מורה לאנגלית הזויה שבוחרת לרדת עליו בגלל הדיסלקציה שלו ולא לקבל את ההקלות שהוא צריך לקבל אצלה בשיעור, ההורים שלי אמרו לו, אל תיכנס לשיעורים שלה אם לא טוב לך, אל תעשה את המבחנים אצלה. ובע"ה אני בטוחה שהוא יצליח מאוד כמו כולם.. הבסיס הוא שהילדים לא צריכים להיכנס לאיזו תבנית, אין איזושהי נוסחה להצלחה.. הם לומדים לקחת את החיים בידיים ולהבין מה חשוב להם בתכלס.. שלא יעשו בגרויות, זה שטויות. אפשר להשלים הכל אחר כך. חשוב לתת עצמאות ואפשרות ואמון לנער/ה לצמוח ולהתפתח לא בתוך אקווריום.. בשדה הפתוח. כמובן שהכל צריך להיות תואם גיל, אישיות, כוחות של הורים וילד, וזה לא סותר חינוך וגבולות. לא נראה לי שזה כ"כ שחור ולבן..
וואו. מהמם שזה עבד אצלכם ככה.אודיה.
אני ממש לא גדלתי בבית כזה.
וגם לא מתאים לי לגדל ככה את הילדים שלי.

אז הכי טוב שכל אחד ימצא את הדרך שלו, שמקדמת אותו ואת המשפחה שלו.
לגמרי נכון.. וגם אפשר תמיד לבחור מה טוב ולדייקחצילוש
כן ביקשו שנתקלח, ניקו לנו כינים, ביקשו שנסדר את החדר או שנעזור בבית. זה לא שהיינו ילדים מוזנחים כמו שתיארת וראית.. ההורים שלי סופר נקיים ומסודרים, ותמיד דאגו שגם אנחנו נהיה. וברור שהציבו גם גבולות והשתמשו בהיגיון.. מי שלא מנקה כינים לילד שלו זה כנראה יותר מהזנחה מאשר מגישה מסויימת.. או שהוא "משליך" את ההזנחה הקיימת על הגישה בלי קשר.. וברור שלא הכל תורה מסיני.. גם חמי וחמותי מאוד בגישה הזאת בגדול, כרגע יש להם בבית ילד באומנה שהוא חינוך מיוחד (ככל הנראה תסמונת אלכוהול עוברי או פיגור אחר) כמובן שלא הגיוני לתת לו אחריות וחופשיות כמו שנתנו לילדים אחרים. בכל דבר צריך להפעיל שיקול דעת.. הבסיס זה לחנך לבגרות ואחריות ולא להיות פריק קונטרול על אחריות של הילדים.. ברור שיש כאלה שחשבו שזה איזה קסם ויישמו על הכל בצורה עקומה מן הסתם..
👍🏼אודיה.
תשימי לב שהתייחסת לגישה הזאת לגבי נער\הכמהה ליותר

בתיכון.

אני חושבת שלגבי ילדים - זה שונה מאוד.

לכן כתבתי שהכל צריך להיות תואם גיל ושלב ובחשיבהחצילוש
הגיונית. בעיני אמא שלי לא הגיוני למשל לתת לילדים כסף שיקנו ממתקים בלי סוף. עם כסף שלהם שהרוויחו מבייביביטר או מסבתא שיעשו מה שהם רוצים. אבל בבית תמיד היה אוכל בריא ומזין וארוחות מבושלות.. בשום דבר זה לא שחור ולבן. גם לי ביסודי הייתה מורה למתמטיקה שלא סבלתי אותה ואת הגישה הקשה שלה. לא למדתי ולא עשיתי שיעורי בית. ציירתי או קראתי ספר מתחת לשולחן.. ביום הורים היא הייתה מחזירה לאמא שלי ספרים מוחרמים. היא גם אמרה לי שאין לי עתיד במתמטיקה ושאני לא טובה בזה. כנראה שכיום אני הרבה יותר טובה ממנה מסתבר😅 אז הגישה הייתה גם מגילאי יסודי.
קשה לי לכתוב מסודר אבל בכז משתפתטל אורות

כמה נקודות למחשבה ותהיות שהיו לי בעקבות טעימה מגישת שפר (קורס, ספרים וכו'.. אבל לא משו עמוק מידי...)

-לא כל מה שעובד הוא בהכרח נכון- גם אם אנחנו מקבלות את התוצאה הרצויה בצורה מהירה- (כלומר הילד הולך אחרי, מציית, מצליח בחיים) יכול להיות שתמונה הכללית הפסדנו הרבה. (הקשר ביני לבין הילד, הבנה יותר עמוקה של התהליך שעובר עליו, ההרגשה של הילד שהוא מושגח ואהוב)

-הגישה מנחה ל"הורות בלי רגשות אשם" נשמע אידאלי... אבל אולי יש דרכים אחרות להיות שלמה עם עצמי ולא להגיע למקום של ניתוק רגשי כזה שמה שאני עושה זה טוב ונכון כי אני ההורה ואני יודעת והילד יתמודד עם התוצאות... אולי כן כדאי לכאוב, לשאול מה גרם למצב הזה, לנסות דרך אחרת.

- הנק' שבעיני היא מרכזית--- הגישה מנחה לאמון בילד- הוא יכול הוא יצליח וכו' וכו' הוא לא צריך עזרה אם אני אעזור לו עכשיו כשהוא יגדל אז הוא לא יצליח לבד .

אני בעצם עכשיו מכינה אותו לחיים ששם הרי לא הכל תותים...

יכול להיות שזה מגדל אנשים מוצלחים שמגיעים רחוק.

אבל מהבחינה רגשית מה הילד חווה?

ההורה לא היה איתי. אני צריך להתמודד לבד. 

לעניות דעתי המקום הרגשי שילד חווה שהוא אהוב, ומושגח, ואכפת ממנו זה הכוח שלו אח"כ לצאת לחיים ממקום רגשי בריא. ולא תחושה שזרקו אותי למים כמעט טבעתי ואז למדתי לשחות...

לא רוצה שיזרקו אותי למים. תחבקו, תאהבו , תתנו לי כוח להאמין בטוב שלי- כשאני אהיה מלא בכל הטוב הזה אתם תראו שאני כבר מעצמי ארצה לקפוץ למים. לא מתוך תחושה שהחיים לא תותים וצריך להתמודד, מתוך תחושה שהחיים טובים! אני רוצה לחוות אותם, אני רוצה לפעול בהם!

הילד חווה ויחווה מספיק קשיים ונסיונות ... גם בלי שנדחוף אותו לשם... אז למה לא לתת לו כוח...

ועם כל מה שכתבתיטל אורות

הלמידה מגישת שפר כן נתנה לי עקרונות שעוזרים לי מאוד בעבודה חינוכית עם ילדים וכאמא.

פשוט אני חושבת שיש שם כמה נק' שבחינתי הם לא נכונות . גם אם הם מסתדרות יפה בחיים.. זה לא מה שאני מאמינה בו ורוצה לחנך את הילדים שלי.

לא הייתי אומרת לברוח מזה. . יש שם עקרונות שבאמת עוזרים להרבה הורים.. ויש שם אמת מאוד נכונה לדור שלנו. אבל אני לא  מקבלת הכל כתורה למשה מסיני. ואני כן מבינה מאוד את מי שמתנגדת לגישה ורואה את החסרונות שלה. 

אני לא חושבת שזה סתם הוצאת שם רע. זה עניינים מהותיים שהמציאות מראה ....

מסכימה מאוד שגם עניין של גיל.טל אורות

יש הבדל בן נערה באולפנה שעושה מה שבא לה לילדה בכיתה ג' שלא רוצה לעשות שיעורי בית...

מסכימהאמאשוני
יש בגישה דברים מאוד יפים ללמוד מהם ויש סיטואציות שאם פועלים בהם אחד לאחד לפי הכללים אפשר לראות ברכה רבה ושינוי עצום.

וגם עצם שינוי החשיבה אצלנו קראו לזה "לרדת לקוצים" כלומר לא להיכנס למערבולת רגשית למקום הטועה של הילד שמביא לדינמיקה לא טובה בין ההורה לילד- כל זה טוב ויפה.
ואני רואה גם אחרי סיום הקורס שיש מצבים שאני עוצרת את הדינמיקה הזאת כשהיא ממש מתחילה ואני בטוחה שלולא זה הנושא היה מתנפח הרבה יותר.

הבעיה הקריטית שהגישה הזו לא נותנת את הצומת לחשוב מתי נכון להפעיל את צורת החשיבה ומתי לא ולכן יכולה להיות הרסנית.
ממש הרסנית.

אני לא נגד ללמוד שפר בכלל, אני חושבת שזה רע ללמוד את זה לפני גישות אחרות או לפני שיש מספיק ניסיון רחב בהורות.

(בשנים הראשונות האינטואיציה ההורית פחות חדה ומפותחת אלא פועלים יותר לפי עקרונות ועל זה עלולים להתחרט בהמשך)

דוגמה למצב הרסני, הבת שלי מגמגמת כמה שנים וזה התחיל ממש בסמיכות ללידה וכמה חודשים הייתי עם רגשות אשם מטורפות שאני מזניחה אותה רגשית ברמה שהתפרץ אצלה גמגום וגם אין לי פנאי ויכולת נפשית לקחת אותה לטיפול..
זה סיפור רקע קלאסי לשפר. לפי הגישה אני צריכה לעבוד על הרגשות שלי ולא להתכווץ מהגמגום ולתת לה אחריות מלאה על אופן הדיבור שלה וההתמודדות מול תגובות הסביבה וכד' ולהאמין בה שהיא מסוגלת לדבר חלק כי עובדה שלפני הלידה היא דיברה חלק לחלוטין בלי טיפת גמגום.

בפועל לקחתי אותה לקלינאית תקשורת סופר מומחית בתחום שאמרה לי וחזרה ואמרה שאין שום קשר בין מצב רגשי לבין גמגום ואין שום דבר שאנחנו כהורים יכולנו להגיב ולהחריף/ להקל על הגמגום וזה הוכח בהמון מחקרים והרקע גנטי בכלל וזה מקרי לחלוטין התזמון.
במפגשים אצל הקלינאית במקביל לטיפול בגמגום עצמו היא לימדה אותנו הרבה על מה לעשות עם התגובה הרגשית ושהילד צריך אותנו חזקים ולא מכווצים בהקשר הזה ושבהחלט יש סיטואציות שנכון להיות הפה שלו ולדבר בשמו ועוד ועוד.
סתירה מוחלטת לשפר וזה מתבסס על מחקרים מהתחום בכל העולם.
תוך כדי שלמדתי את שפר אמרתי תודה בורא עולם שלא הכרתי את זה קודם וכן לקחתי אותה לטיפול מקצועי ולא העלתי לבד את החשיבה של שפר כי בקלות הייתי חושבת שזאת סיטואציה להפעיל בה שפר בגלל התגובה ורגשות האשם הפסיכיים שהיו לי סביב זה.
אז כן, זה למשל יכל להיות הרסני, להפעיל שפר על גמגום, ושפר לא אומרים קודם תחקרו מדעית את הנושא, תתייעצו עם גורם חיצוני מוסמך, תתעמקו בשאלה האם הילד אכן מסוגל בכוחות עצמו להגיע לנקודה הרצויה, תשקלו זאת בכובד ראש.
להיפך במובן מסויים לפי שפר זה בכלל לא משנה האם יש מסוגלות הגיונית, כי הנקודה היא האמון. כמו בדוגמה שהביאו לנו בקורס שאמרו למורה מסויים שהוא מלמד כיתת מחוננים וזה לא היה נכון ובאמת אחרי כמה חודשים הכיתה הגיעה להישגים של מחוננים מכוח הידיעה שלו שזאת כיתת מחוננים והוא התייחס אליהם כמחוננים אז הם באמת נהיו ברמה כמו מחוננים.
זה באג. זה לא פיצ'ר.
בהגיון הבריא להורה לא אמור להיות אמון מלא שהילד מסוגל למה שהוא לא מסוגל אליו.
הוא לא צריך להתייחס לילד לא מחונן כמחונן.

ויש לי עוד דוגמאות אמיתיות מהקבוצה שהורים אמרו שהיה להם לא טוב לעשות את מה שהמנחה אמרה להם לעשות והם לא מסכימים להמשיך עם זה בסיטואציה הספציפית שהם העלו.

מנגד היו הרבה דברים אחרים שהגישה כן עזרה, גם לי אישית בדינמיקות סביב נושאים מסויימים שהשתנו לחלוטין והחיים שלי עכשיו הרבה יותר יפים ושלווים בהקשר שלהם.
הדרך היחידה לתת לו כח היא להאמין בו ולחשוף אותומיקי מאוס
אף אחד לא מנסה לומר שצריך לזרוק אותו למים וככה שילמד לשחות.
כדי שידע באמת לשחות אז אחרי שמסיימים את שיעורי השחיה חייבים מתישהו לקפוץ למים בלי שמחזיקים אותו עם המצופים והמדריכה

ככל שזה יקרה בגיל צעיר יותר, לאט לאט, בהדרגה
ככה הילד יהיה חזק יותר
ואחת הבעיות של הדור שלנו היא שאנחנו מגדלים ילדים חלשים! רואים את זה בתרבות השיח המגונן, ביטול הסמכות ההורית והמורית, ריבוי אינסופי של אבחונים והקלות ומבוגרים שמחליפים עבודות ובניזוג בקצב מסחרר

זה קרה לגמרי ביחד עם העברת הילד למרכז והשלטת השיח הרגשי (שהוא כמובן חיובי כל עוד במקום המתאים לו ולא משתלט על הכל)

הדרך לשדר אמון ולתת כח זה בכך שמשחררים אחריות...אחרת זה בדיוק השדר ההפוך (תחשבי על בייביסיטר שאת לא כזה סומכת עליה- את תתקשרי ותבדקי כל חצי שעה מה המצב והוראות מדויקות. המטפלת הקבועה- כבר לא.
אז השאיפה להעביר כמה שיותר תחומי אחריות לילד ולא להישאר כל הזמן רק בשלב של בייביסיטר שאנחנו עוקבים כל הזמן שהוא עושה הכל כמו שצריך)

כמו שריר- ככל שמאמצים אותו הוא נהיה חזק.
אסור להעמיס יותר מדי, זה ברור
אבל גם חוסר במאמץ זה נזק לא פחות גרוע
כעיקרון אני מסכימה איתך לגמריטל אורות

אבל אני חושבת שהנק' שכתבת  - ככל שזה יהיה בגיל צעיר זה יותר טוב, או- להעביר כמה שיותר תחומי אחריות לילד ... זה בעייתי

כי זה עניין של איזון- לא כל דבר אפשר בכל גיל, ואני לא חושבת שהילד צריך כמה שיותץר תחומי אחריות. הוא צריך אחריות שהוא מרגיש שהיא מאתגרת אותו בהחלט אבל שהוא יכול לעמוד בה. עודף אחריות יכול לגרום לתסכול וכו'.... אני חושבת שהאיזון והשלב ההתפתחותי של הילד מאוד משמעותי. ובשפר פחות שמים דגש על זה. 

אני גם לא מתחברת לגישהanonimit 123
גם אני נגד שפראמאשוני
והייתי בהנחיית הורים ללא דעה מוקדמת על הנושא לפה או לשם.
יש דילמות ספציפיות שהגישה נכונה בהקשר שלהם,
אבל החכמה הכי גדולה היא לדעת באיזה מצבים הגישה הזאת לא נכונה,
ובסוף בפרקטיקה איפה שזה כן עובד עושים את אותם דברים גם בשיטות אחרות אז הגישה הזאת לא מביאה איזה בשורה לעולם,
היא כן מחדדת דברים כמו אמון ומה זה עושה לי ההתעסקות סביב הנושא, אבל זה לא משהו שלא קיים בגישות אחרות.

אגב העובדה שהשיטה עובדת לא אומרת שהיא נכונה או בריאה

אחד הדברים שאני נגד השיטה זה שהיא אומרת שמיותר לשאול: למה?
למה הילד עושה את מה שהוא עושה?
הגישה אומרת שאין עניין לשאול למה כי זה לא מביא לפתרון אלא רק להתחרבשות ובמקום למה צריך לשאול בשביל מה? כלומר מה הילד משיג מזה?

וזה בעיני פספוס גדול של נקודה חשובה כי השאלה למה היא קריטית בשביל לתחקר את האירוע ובהחלט יכולה להניב פתרונות.

למשל אם ילד מפספס כי אין לו עדיין שליטה טובה בסוגרים אז אין מה לפעול השיטה הזאת,
או אם ילד עושה משהו בגלל בעיית קשב או בגלל אלף סיבות.
יש דרכים אחרות לעזור מבלי לתסכל את כל המשפחה.
לדעתי יש חשיבות רבה לשאלה עצמה, במקרים מסויימים שהתשובה לשאלה למה היא דבר שאין באפשרותנו לשנות זה עניין אחד ובמקרים מסויימים שיש באפשרותנו לשנות/ לעזור מכיוון אחר זה טוב ומבורך. לא תמיד צריך לתת לילד להתמודד עם כל ההשלכות שנובעות מהמציאות שלו/ סביבו.

למשל ילד שהבטיחו לו ללכת לבקר את סבא וסבתא ובסוף התוכנית התבטלה והוא מאוכזב וכעוס ואנחנו רוצים לשנות את ההתנהגות שלו,
צריך לשקול האם לאור המצב כדאי לקיים את הביקור כדי להקל עליו ואם לא אפשרי אז להאמין בו שהוא מסוגל להתמודד. אבל אם אפשר בפשטות לקחת אותו לביקור אז למה לתת לו להתמודד במקום לעזור לו? יהיו לו מספיק התמודדויות בחיים.
כלומר צריך להפעיל שיקול דעת,
שלפי הגישה בכלל לא קיים כי מלכתחילה אנחנו לא שואלים את עצמנו למה הילד כעוס.
וזה פספוס גדול בעיני.
תודה על זה. חידדת לי.מאוהבת בילדי

זה ממש כלל בגישה, לא לשאול למה? נשמע מוזררחלי:)
למה זו אחת השאלות הטובות שאיתה אפשר למצוא את שורש הבעיה ולתת פיתרון תואם. אם לא יודעים למה איך אפשר להתאים פיתרון?
וואי את ממש מקצינה וחבל...מיקי מאוס
גם בגישה הזו אף אחד לא אומר להישאב לתבנית בכל מחיר ובכל סיטואציה
ברור שאם ילד מאוכזב כי לא קיימו מה שהבטיחו לו זה משהו שצריך לקבל יחס
ולא אומרים להתעלם מרגשות

אלא לא למקד בהם את הפוקוס. ולא לחפש תירוצים לכל התנהגות בעייתית, בטח לא בבעיה שחוזרת על עצמה ואנחנו רוצים לשנות את הדינמיקה

את מחליטה לקחת לסבא וסבתא כי חשוב לך לקיים הבטחות? או כי את רוצה לשמח את הילד? נפלא ומצוין.
אבל את לא חייבת לקחת אותו כי הוא לא מסוגל להתמודד עם התסכול או שזה יעשה לו טראומה לכל החיים

זה ההבדל

וזה בסדר אם לך לא נח לקחת את הגישה הזו לחיים שלך. ברור.
לא צריך להיות "נגד"
אני נגד כי זה יכול להטעות הוריםאמאשוני
ולגרום להם לעשות טעויות קשות בחיים מול הילדים שלהם.
אולי אם בהנחיית ההורים היה דגש על כך שגישת שפר הוא עוד כלי בארגז הכלים שלכם ועליכם מוטלת האחריות לדעת מתי להוציא אותו ומתי לא, אז לא הייתה לי התנגדות,
אבל לא אומרים את זה.
בהנחייה כל סיטואציה תמיד מנותחת ישר לפי שפר. אין איזה צומת שאפשר רגע לחקור בה מה המקור להתנהגות ואולי זה בכלל לא קשור לדינמיקה.
או שלא למדת מספיק או שהמדריכה לא היתה מספיק טובהמיקי מאוס
אני לא חושבת שהגיוני להיות "נגד" גישה כי היא לא פותרת את כל הבעיות באופן הרמטי.

אין שום גישה אחרת שכן
ובטח לא שיטה שכן
והרבה שמתיימרות להגיד ובכל זאת לא יוצאים נגדם נחרצות

ודרך אגב,יש הבדל עצום בין להבין למה ילד מאוכזב או עצוב ולדבר איתו על זה
כמו שגם אני מאוכזבת ועצובה הרבה פעמים

לבין לתרץ התנהגות בעייתית כמו נגיד שבירת חפצים בזה ש-הוא מאוכזב. ופה את פספסת את הנקודה ואת משליכה את זה על הגישה.
הגישה מדברת על התנהגויות
ובמיוחד על דפוסים שחוזרים על עצמם

ושוב- אני ממש לא טוענת שכל אחד צריך לאמץ את הגישה! ברור שלכל אחת מתאים משהו אחר, אפילו על עצמי אני לא יודעת אם אבחר להשתמש בה וכמה

אבל את כל הדמוניזציה הזו שעושים לה מסילופים וחצאי עניינים אני פשוט לא מצליחה להבין.... בכנות
גם כשההתנהגות חוזרת על עצמהאמאשוני
צריך לנתח למה זה קורה, ויש מצבים בהם ילד ששובר חפצים כי הוא מאוכזב אז צריך לפתור את האכזבה ולא להשאיר אותו לבד מול האכזבה כי הוא מסוגל לא לשבור חפצים.

לגבי הדמוניזציה אז כאמור לפני שלמדתי ממדריכה מהתחום לא שמעתי על זה כלום לפני ובאתי בראש פתוח לגמרי.
לא הייתי משלמת על משהו שאני סקפטית לגביו.
תחושת חוסר הנוחות התגבשה אך ורק על סמך ההדרכה.
בעלי היה איתי בהדרכה וגם הוא יצא עם תחושה שהגישה מפספסת בדברים מסויימים. (הנקודות שהוא העלה שונות ממה שאני העלתי)
ולא זכור לי לגבי גישות או מאמרים אחרים בנושא הורות שהרגשתי צורך כנה ואמיתי להזהיר הורים אחרים שלא ילכו בעיניים עצומות אחרי הגישה אלא יפעילו שיקול דעת.
זה אומר שיש שם משהו בבסיס שהוא בעייתי.
לא יודעת אם גם המפתחת של הגישה מסכימה איתך שלא לכל אחד מתאים לאמץ והדגש מבחינתי הוא לא בכל סיטואציה.
אם היא/ הוא אומרים את זה אז אני חוזרת בי אז הבעיה לא בגישה אלא כנראה בהדרכות שנעשות על סמך הגישה.
אבל אם אין סייגים אז זאת בעיה.
זה לא מתכון לעוגה שאת יכולה לאהוב או לא לאהוב אבל אין מה להיות נגד המתכון,
זאת גישה שמלמדת במובן מסויים ללכת נגד האינטואיציה או ההתנהגות הטבעית ולשנות אותה, ובנוסף חותרת לפיתרון מבוסס אמון,
ואמון עומד בסתירה לביקורתיות אז בכלל צריך זהירות עם זה.

וכמו שכתבתי בתגובות אחרות, יש הרבה דברים טובים שלקחתי מהגישה.
וסיטואציות מסויימות שממש עזר לי.
אוקיי..ברור. תמיד צריך להפעיל שיקול דעתמיקי מאוס
ההדרכה שאני קיבלתי שמה דגש עצום עלינו כהורים ועל שיקול הדעת שלנו
אני לא חוויתי נסיון להתנגד לאינטואיציה, אלא להפך - נסיון להתנגד לתפיסות שגויות שהגיעו מהאקדמיה וחלחלו חזק, הפוך מהטבעי והאינטואיטיבי

אבל מסכימה שבכל שלב ובכל הדרכה צריך לקחת אחריות ולסמוך על עצמנו
וצריך להתייעץ גם עם אנשי מקצוע בתחום שלהם לא רק עם מדריכות הורים
וששום גישה היא לא מושלמת בסוף החיים הם לא תאוריה הם מציאות
מסכימה איתך שזו הבחנה חשובה. לדעת מתי לקחתחצילוש
ומתי לא. שום דבר הוא לא תורה מסיני.. ושום גישה..
מסכימה מאוד עם הדיוק שלךטל אורות

מתח ולחץ ותחושות שליליות זה המתכון הכי גרוע לגמילאוהבת את השבת
כל הכבוד לך על המודעות!
מניסיון רע זה ממש יכול לגרור את זה עם אנחנו עם מטענים שליליים בתהליך הזה..
והאמת שחס וחלילה אפילו יכול לעשות גם לילדה חוויה לא טובה עם הגוף שלה לעתיד ...
אז תקשיבי ללב שלך ולא למנחה .
או שתדייקי איתה יותר
אבל חבל שתסבלו סתם!
והאמת,אני לא יודעת אולי זה ממש חשוב לך.. אבל אפילו את עניין הסטים כדאי איכשהוא לשחרר קצת כדי שתהיי פחות עצבנית מזה..
כי הילדים נורא רגישים ומרגישים אותנו מאוד מאוד ..

וסליחה אם יצא לי נחרץ..
פשוט היה לי ניסיון לא טוב עם זה...

בהצלחה גדולה יקרה!
תודה לכולן על התגובות. ואפרט-מאוהבת בילדי

מדובר בילדה בת 5. 

שהיתה גמולה.

ולדעת המנחה היא מפספסת כדי למשוך תשומת לב שלילית.

אז ה"תרופה" לעניין הזה- לא לתת לה להרוויח מזה.

אני יודעת שהיא מסוגלת להשאר יבשה. כי כשווה לה- היא מצליחה! היא אפילו מבקשת שנזכיר לה ללכת לשירותים.

אבל כשלא שווה לה, או לא אכפת לה אז היא עושה פעם אחר פעם בלי להתבלבל בכלל! ברמה של 5-6 פעמים לאחר צהריים אחד!

המנחה טוענת שאם היא תבין שהיא מפסידה ולא מרוויחה- היא תשאר רעבה עד שהיא תחליף בגדים, היא לא תשחק עד שהיא תחליף בגדים, היא תלבש פיג'מה אחרי מקלחת... כל אלו אמורים להוביל אותה לרצות להיות יבשה.

אני מרגישה שבאמת היא מפעילה אותי ככה. כי זה שהיא נכנסת הביתה ומתקלחת- זה 10 דקות רק שלה עם אמא! (אפילו שלפעמים זה בעצבים... עצוב)

מצד שני, מרגיש לי שהיא כבר התרגלה ליחס הזה וזה לא מזיז אותה לשום מקום.

ואני גם לא בעד לצ'פר כל הזמן. זה לא נכון בעיני.

אבל אולי "חנוך לנער על פי דרכו" זה כולל פרסים והבטחות כל היום...

אני באמת מבולבלת. ומתוסכלת. וקצת מפתחת אנטי אליה.

היא ילדה מתוקה מתוקה וחכמה. ואני מרגישה שאני מפספסת איתה משהו.

במיוחד שאנחנו כל הזמן באבחונים וכאלה כדי לדעת מה הגן שהכי מתאים לה לשנה הבאה.

כלכך מבינה אותך..מתחדשת11
אני חושבת שאם כך,
מה שישנה זה הנימה והטון
אם את יודעת שהיא סוג של "מנצלת" את זה
אז כשהיא מגיעה רטובה לומר לה ברוגע למרות שזה קשה
אי אפשר לשחק עכשיו, כשאת רטובה
כשתחליפי בגדים תוכלי לשחק

נראלי שלמרות שאת מאמינה בזה, משהו בטון ובנימה משדר משהו אחר שדי טבעי כמו כעס ותסכול
והיא קולטת את זה
אולי לפני שהיא מגיעה מהגן לאכול משהו, להסדיר נשימה.. כדי שתצליחי להסתכל עליה בחמלה וברוגע יותר

זה ממש קשה כשיש ילד כזה שסוחט מאתנו את כל הכוחות
אבל תחשבי שאם קשה לך, זה אומר שלו קשה פי כמה..
לא רק שיושב עליו משהו
אלא גם שאנחנו כהורים גם לא מצליחים לפצח אותו ולגלות סבלנות לקושי שלו..
זהו, בדיוקמאוהבת בילדי

אני אמורה להיות מאד רגועה שאני פונה אליה.

ואני לא מצליחה!

כי זה תקוע לי באמצע היום- לקלח, להלביש... וגם הילדים האחרים סביבי פתאום גם רוצים להתקלח...

ואני לא יודעת מה אני רוצה מכן. אנ פשוט ממש מתוסכלת.

וכואב לי שזה מה שהקטנה הזאת צריכה לעבור כדי לזכות בתשומת לב...

אז אולי באמת לחשוב איך לנהל אחרת את הזמניםמתחדשת11
את יכולה להדליק דוד לפני שהיא מגיעה
בכל מקרה רוב הסיכויים שזה ישמש מישהו.. אז זה לא לחינם
וגם להכין בגדים מראש,מקסימום מחזירים לארון
וגם לדאוג לעצמך לפני. לאכול,לשתות. לקחת בחשבון שאולי היא תגיע רטובה ולקחת נשימה עמוקההה
זה ממש משנה את פני הדברים

ממש בהצלחה.. לא פשוט ♥️מבינה אותך
בד"כ יש מים חמיםמאוהבת בילדי

ובגדים זה 2 שניות להכין.

ואני לוקחת בחשבון שהיא מגיעה רטובה. הכנסתי את זה ללו"ז שלי.

ועדיין. זה קשה ברמה הנפשית.

תודה על ההבנה!

מאחר והקושי הוא יותר שלךהמקורית
הייתי חושבת איך לשחרר אותו או לא לתת לו לנהל אותך, לכל הפחות.
אם הכל מאורגן טכנית לבואה של הילדה הרטובה המפוספסת - מה חסר כדי שיזרום לך לסדר אותה?
אני יכולה לשתף שהרבה פעמים קושי מול הנתנהגות של הילדים נוגע לי בבטן הרכה - אני יודעת למה הם עושים, יודעת מה הפתרון, אבל בגלל שהרבה מזה חוזר לעניין שאצלי הכל מתחיל, אני כועסת ומאוכזבת מעצמי. כי אני לא מגיעה לשורש הבעיה מחוסר כוח ופניות. ואז הייאוש תופס מקום, ואין לי כח להתמודדות שמגיעה בעקבות ההתנהגות שלהם וגם לא לעצור אותה - לשנות בעצמי משהו שייטיב איתם. וזה גלגל שלא נגמר.. אבל ברגעים שאני כן תופסת את עצמי במקום של שינוי - אני רואה פירות. לא יודעת אם זה מדבר אלייך, פשוט ראיתי שכתבת שהיא צריכה תשומת לב ואת לא מגיעה לזה.

מכל מקום, שולחת לך חיבוק ענק ❤️
היא רטובה ממש, גם ברגליים?יעל מהדרום
לק"י

אם זה רק קצת ואין ריח מהגוף, לא חייבים להתקלח.

(אפשר לעשות שעון שבת לדוד, ואז לדאוג שהוא עובד בשעות המועדות לפורענות. אבל זה עבודה לחשמלאי ולא זוכרת כמה זה עולה).
זה לא קצתמאוהבת בילדי

היא גם עושה גדולים...

ובעלי חשמלאי. לא בעיה לו שעון שבת. רק לא נראה לי שזה הפתרון. תודה!

אין לי עיצה חכמה בשבילך.אודיה.
חיבוק על התסכול הגדול, ממש מבינה אותך.

אני דווקא כן בעד פרסים. שוקולד צ׳יפס, עדש אחד, את הילדים שלי זה מספק.
היו לנו כמה פעמים של קשיים עם הילדים שנפתרו בעזרת טבלה עם מדבקות/משו קטן על כל יום ומשו יותר גדול על שבוע.
ניסינו. זה עבד לשבוע וזהו...מאוהבת בילדי

מנסה כיוון שונה..נקודה טובה
ניסית להתעלם מזה לחלוטין? פשוט להתייחס אליה רגיל למרות שהיא רטובה?
אולי אם היא תראה שזה בכלל לא מזיז לך אז לא יהיה לה מה להפעיל אצלך.. עצם זה שנמנע ממנה מלקבל דברים עדיין יוצר איזה שהוא שיח סביב הנושא. אמנם לא היחס שאולי היא מעוניינת לקבל, אלא יחס שלילי, אבל עדיין יחס...היא נשארת במרכז.
אם היא פונה אליך כשרטוב לה אפשר לומר לה שאם זה מפריע לה שתלך להחליף ולהמשיך הלאה..(ואני די בטוחה שזה יפריע לה..וגם דורש גדולה שלך שזה לא יפריע לך..כי זה לא ככ נעים)

ניסיתי..אולי משהו מזה ידבר אליך..שיהיה בהצלחה!! וחיבוק על ההתמודדות!
אי אפשר להתעלם מזהמאוהבת בילדי

אני לא יכולה להרשות לה לשבת על הספה או על המיטה כשהיא רטובה ומלוכלכת...

ולה זה בכלל לא מפריע.

אם אני לא שואלת אותה אם היא רטובה- היא נשארת ככה.

אויל פעם אחת היא התלוננה שקר לה. כל שאר הפעמים זה לא מזיז לה!

והלוואי והיה אכפת לה. אם הייתי רואה שכן- היה לי יותר קל להתעלם. אבל זה לא.

ותודה על החיבוק!

אני חושבת שזה לא רק ''מה תעשי''אין לי הסבר
זה יותר מה תרגישי.
כי נשמע שלמרות שזה מה שאת עושה, את עדיין מתוסכלת מזה, מרגישה שאת ''אשמה'' וחסרת אונים.

אז לא משנה מה תבחרי לעשות, תזכרי שאת הבת הזו הקב''ה נתן לך, ואת האמא הכי טובה והכי מדהימה בשבילה.
עכשיו רק תיפטרי מחוסר האונים.

עצם זה שאת מרגישה במצב של חוסר אונים, זו ההפעלה האמיתית של הבת שלך, זו הדינמיקה ביניכן, היא מעמידה אותך בפינה, ואת צריכה למצוא דרך ''להיחלץ''.
שבי עם עצמך, תחליטי מה נכון *לך* כאמא, מה לא משבש לך את הבית ואת סידרי העדיפויות.
עד החתונה שלה היא כבר תפסיק לפספס...
אני חושבת שיותר קל לי לכבס כל היוםמאוהבת בילדי

מלצפות ממנה שלא תעשה.

אבל מצד שני אני מצפה ממנה שלא תעשה בתחתונים.

היא יכולה. עובדה שכשזה משתלם לה היא מצליחה!

ממש קשה!סליל
שני דברים:
1. פרקטי - האם אפשר ללמד אותה להתקלח ולהחליף בגדים לבד?
מודה שבעיניי נשמע הגיוני שאי אפשר להישאר רטובים, נראה לי לא מכבד ולא נעים.
אבל בגיל חמש נראה לי אפשר כבר ללמד לעשות את רוב הדברים לבד.

הבן שלי עוד לא בן חמש, ולהוריד בגדים ולהתלבש הוא יודע לבד. העזרה במקלחת זה רק בכיוון של המים, ולפעמים אני גם מסבנת אותו. אולי אם היא תוכל לעשות את זה לבד, זה יוכל להקל עלייך ועל המתח כשהיא חוזרת הביתה.

2. בעיניי אם הפספוסים הם בגלל רצון לתשומת לב, הפתרון הוא לא להתעלם מזה. אלא לחשוב איך את יכולה לתת לה את זה בדרך שמתאימה לה. נגיד אם עכשיו היא משיגה תשומת לב על ידי הפספוסים, אז על ידי זה שהיא תתארגן לבד את מנתקת בין תשומת לב לפספוס. אבל מצד שני, דואגת לתת זמן אישי עבורה בזמן אחר שיספק את הצורך. ככה משיגים את שתי המטרות
תודה על המענה!מאוהבת בילדי

לגבי 1- היא יודעת להתלבש לבד. כשהיא מפספסת בגן היא מסתדרת לבד!

בבית היא מורידה בגדים ולא רוצה להתלבש. אז אני מעדיפה להלביש אותה מאשר שתסתובב ערומה...

מקלחת לבד היא לא יכולה כי יש לנו מקלחון והברז גבוה. מה שכן כשהיא מלוכלכת אני מכוונת עליה את הזרם והיא מסבנת אתעצמה.

לגבי 2- היא מקבלת תשומת לב יותר מכל ילד שלי, לדעתי. פשוט כשזה שלילי אני חייבת להתייחס וחיובי כמו להוציא אותה מוקדם מהגן- אני יכולה לפספס פעם אחת. זה באמת מורכב לי.

לא יודעת לגבי שפרפליונקה
אבל בדקתם דלקת בדרכי השתן , בדקתם אם זה לא רגשי?
ניסיתם להסביר לה למה לא מתאים?
אם עשיתם כל זה והיא באמת עושה דווקא ואת רוצה שהיא תפסיד מזה, פשוט תעשי שהיא באמת תפסיד מזה . אבל בצורה שמתאימה לך. את לא צריכה להתפנות מכל דבר ולרוץ איתה למקלחת או להשאיר אותה רעבה. תעשי משהו שלא יטריח אותך יותר מדי.
ולא צריך להיות רגועה , תגידי לה שאת כועסת. לא צריך לשחק משחק כאילו לא אכפת לך אם שתיכן יודעות שכן אכפת לך.
בדיקות עשינו לה, כמובן.מאוהבת בילדי

טיפול ריגשי אנחנו מחכים בתור

ברור שהסברנו לה. והיא מבינה. טבל אין לה כח להתאמץ...

כשאמרתי לה שאני כועסת ואפילו נתתי לה סטירה, זה לא מה שגרם להשתנות...

זה באמת נשמע מאתגר!טל..

נשמע שזה לא רק זה אלא בכל התחומים מולה..

ואני מציעה דברים לא מתוך נסיון, אז קחי רק אם זה מתאים, את מכירה את הילדה ואת המציאות.

-כתבת שהיא מחפשת תשומת לב - לנסות כמה ימים כשהיא מפספסת לתת לה את התשומת לב אבל בנחת וברוגע: אוי, איזה באסה שפספסת, בטח לא נעים לך. בואי נחליף בזריזות שנוכל להמשיך לשחק... לנסות לבוא לא מאיזה נאכס ועכשיו צריך להפסיק הכל אלא לבוא ממקום של חמלה עליה (וזה באמת חמלה, על זה שהיא רוצה להשיג תשומת לב בדרך כזו).

-לנסות לדבר איתה על זה ישירות - את מפספסת כי את רוצה את אמא איתך לבד? לפספס זה לא דבר מכובד, ונעים, חבל... בואי נחשוב ביחד מה אפשר לעשות? אם את מרגישה שאת רוצה רק אותי אולי תבואי ותתני לי חיבוק? אולי תאמרי לי ואני אתן לך יד ותצטרפי אלי למה שאני עושה?

אני מתכוונת לנסות להעלות לה למודעות את מה שהיא מרגישה ומחפשת - שיהיה לה במודע והיא תלמד לתמלל ואת תוכלי לענות לה על הצורך.

0ממליצה בחום על הפודקאסט של רותי דריאל (תחפשי בגוגל) - זו גישה שונה לחלוטין משפר, ואני חושבת שגם אם הולכת לפי שפר בדכ תוכלי להתרם ממנה.

איזה אמא מסורה את, כל הכבוד לך!

אבל למה את צריכה לקלח אותה?מתואמת
היא כבר די גדולה... אצלנו בגיל הזה מתקלחים לבד גם ברגיל...
כותבת מאינטואיציה וקצת מניסיון:
לדעתי כשהיא חוזרת הביתה לומר לה: "אוי, מתוקה, את רטובה/מלוכלכת. תיכנסי לאמבטיה ותתנקי צ'יק-צ'ק ואז תוכלי לבוא לאכול. אם את צריכה עזרה - אז תקראי לי."
זה מצד אחד מעביר אליה את האחריות, ומצד שני את לא "נעלמת" לה.

וחיבוק גדול על ההתמודדות...
לי היו ילדים בגיל הזה עם הצטאות (פספסו רק צואה, ורק בבית), וזה היה סיוט... (וזה עבר מעצמו איכשהו... עם אחד הילדים התחלנו בירור רפואי, אבל לא עלה דבר... כנראה שזה באמת היה משהו רגשי)
חייבת לכתוב לך...תיתי2
קודם כל,
מה הלב שלך אומר.
אני מרגישה שהלב שלך יודע הרבה יותר ממה שאת מרשה לו לומר לך.
ואולי לאינטואיציה שלך צריך להיות יותר מקום.
תסתכלי לבת שלך בעיניים
תשחררי רגע את "מה שנכון לעשות" את מה שאמרו לך
תרגישי אותה
תרגישי אותך, את התסכול שלך, את סימני השאלה,
תנסי להרגיש מה הבת שלך מרגישה.
ומה היית רוצה לתת לה במקום הזה.
עזבי רגע פרקטיקה. מה היית רוצה להעניק לה?
להעניק לעצמך? להעניק לקשר ביניכם?

הבת שלך בתהליך בירור לגבי השמה בשנה הבאה. יש לה התמודדות. חלק מההתמודדות היא רגרסיה בגמילה. היא יודעת להיות גמולה, אבל היא מספרת לך משהו דרך הפספוס.
היא רוצה שתקשיבי לה, שתהיי איתה שם, שתגעי בלכלוך ובבלאגן שהיא עושה, ועדיין תאהבי אותה ותמצאי בתוכך סבלנות להקשיב למה שהיא מספרת דרך זה
על הקושי שלה, על הכאב, על הכישלונות, על ההתמודדות שיש לה בחייה.
וככל שאת מחזירה אליה את האחריות, ומתמלאת עוד בתסכול כי "זה לא עובד לפי הספר" ככה לבת יותר קשה להישאר לבד עם ההתמודדויות ולהצליח להתגבר בכל התחומים שמאתגרים אותה כרגע (והגמילה היא רק סימפטום).
היא מתוסכלת מעצמה יותר, היא לא מבינה עוד יותר מה קורה לה, אין לה מושג. היא בת 5 עם התמודדות.
והיא יכולה לקבל אותך כאמא, שאומרת לה -
מותק שלי,
אני איתך.
אני רואה שקשה לך. שאת לא מצליחה.
אנחנו נעזור לך. אנחנו נמצא פתרון.
לכל אחד יש התמודדות לפעמים בחיים, ובזכות ההתמודדות אנחנו גדלים, ומבינים יותר, ומצליחים יותר.
אני מאמינה בנו, בך ובי, שאנחנו נצליח גם עכשיו להתגבר
אנחנו מחפשות את המתכון ללב שלך.
ולפעמים מנסים וטועים, אבל ממשיכים לחפש
עד שנמצא
ואת תראי איך נצליח ביחד, ואת תרגישי את הכוחות שלך ואת היכולות שלך! ותגלי כמה חזקה וגדולה את.

ממליצה לך, לעשות הכל הכל כדי להגיע לטיפול רגשי בהקדם.
הזמן שעובר, והניסיונות שנעשים ללא ההכוונה מקצועית (והמנחה בעיני לא מבינה את התמונה ואת גבולותיה בסיפור הזה), יש להם משמעות רבה
תתייחסו לטיפול רגשי והדרכת הורים של המטפלת הרגשית כאל טיפול רפואי הכרחי.
לא מדובר כאן בבעיה רגשית חמורה. בתהליך טוב אתם תעלו על דרך המלך. אבל בהחלט כדאי לקבל מענה מקצועי כדי לחסוך תסכולים, כאבי לב, מתח, וחוויות כשלון (לך ולה).

ובינתיים, הייתי ממש ממש משתדלת לשחרר מהנושא של הפספוס. כמו ילד בן שנתיים שנגמל, פשוט לתת לה ולזרום.
להכניס את כולם למקלחת בצהריים (אחלה פעילות בשבילם)
לקפל שטיחים
לקנות מגבונים חיטוי ונייר סופג ולתקתק את השלוליות, רק בערב לטרוח לנקות רציני יותר (או שלא ..).
לשים סדין לפספוסים על הספה, ומגבות, שלא להיות בלחץ על הספה
פשוט לשחרר את זה.
עד שיהיה לך כיוון שמתחבר לך, שמרגיש לך, או מלווה על ידי איש מקצוע שאת מרגישה כלפיו אמון, שהוא מבין את הסיטואציה ומרגיש את הילדה ונותן לך כיוון שמתחבר לך.
מסכימה ממשדבורית
על המשפטoo
ולדעת המנחה ׳היא מפספסת כדי למשוך תשומת לב שלילית׳ - הייתי עוזבת את המנחה הזו, בעיניי בוודאות היא לא מקצועית והורסת לכם ולילדה גם את הקשר וגם פוגעת בדברים אחרים בילדה.

למרות שגמילה נתפסת כדבר קצוב, היא יכולה להמשך לסרוגין הרבה זמן. אני חוויתי זאת עם שני ילדים וגם עכשיו עם בן השלוש תהליך הגמילה נמשך ונמשך.

זה נפוץ מאד ולכן בעיניי זה תקין לחלוטין וענין של סבלנות הורית ובשלות של הילד שתגיע לבד.
נשמע שמשהו פה באמת מתפספס...מיקי מאוס
זה באמת נשמע ממך שזה דרך לשאוב תשומת לב שלילית, אבל אם הפתרון של לקלח אותה ברגע שהיא מגיעה הביתה מתסכל אותך אז זה כנראה לא הפתרון הנכון

המטרה העיקרית היא לחסוך לך אנרגיה שנשפכת בלי להביא תועלת וללמוד לתעל את האנרגיה שלך למקומות הנכונים.
תעלי בהנחיה את התחושות *שלך* על ההתנהלות הזו, זה הדבר הכי חשוב
ותנסו יחד למצוא משהו שיתאים לך יותר
בשום שלב את לא אמורה לעשות "מה שהמנחה אומרת", היא רק מנחה - אמורה לעזור לך לבחור ולקבל החלטות שמתאימות למשפחה שלך לאור הרעיונות וההסברים שלה, ואם זה לא מרגיש לך מתאים אז אתם צריכים לבחור התנהלות שונה
ואם אחרי כמה פגישות את לא מרגישה בטוב אז אולי המנחה הזו לא מתאימה לכם

(אנחנו גם היינו בהדרכה בגישת שפר, בשום שלב היא לא אמרה לנו *איך* להתנהל.
היא תמיד אמרה שהיא לא חושבת שהיא יכולה להגיד לנו מה לעשות כי אנחנו ההורים ואנחנו יודעים. היא רק עזרה לנו לנתח את הסיטואציה יותר ויותר לעומק לפי עקרונות הגישה כך שזה הכווין אותנו להתנהלות מסוימת
בעיני זה צורה שאני הרבה יותר מתחברת אליה)
באמת נשמע מאתגר ומורכבחילזון 123
אבל משהו קטן לא ברור לי - מה עוזר להתקלח לפני שנחים במקום אחרי.?
היא מקבלת את ה10 דק איתך במקלחת גם כך וגם כך. זה לא באמת עונש או הפסד בישבילה.
וזה כן עונש ותסבוכת בשבילך.
הרעיון שלא להשאר מלוכלכת בשום מחירמאוהבת בילדי

אני רואה את הדברים ככהתהילה 3>
(לא רציתי לכתוב את זה להודעה הפותחת כי אני זה בעצם דברים די שונים אבל להודעה הזאת חשבתי שאולי בעצם כן, לשיקולך אם בא לך לקרוא..)

כשילד מפספס/חולה הרבה או מתמסכן, או עושה דבר אחר שדורש מאיתנו טיפול ותשומת לב אליו, הוא מנסה בדרכו שלו לקרוא לנו לעזרה, להגיד שהוא זקוק לאהבה ולתשומת לב שלנו.
נכון, הוא לא בהכרח מודע ולא יודע לבקש את זה בצורה נעימה וחיננית כמו שאולי היינו רוצים שיקרה,
אבל הפתרון הוא לא בלשבור אותו.

כי בעצם אם הילדה שלך מסיבות כאלה ואחרות הגיעה למצב שהיא מבקשת ממך יחס ואהבה באמצעי שהוא יחסית קיצוני
זה אומר שהיא כבר ניסתה קודם לקרוא לך יותר בעדינות, והקריאה לא נשמעה...

(אני כן אגיד פה שאני חלילה לא רוצה להאשים או לגרום לך להרגיש רע עם עצמך, ולכן אדגיש 2 דברים:
1. זה שילד מרגיש זקוק לאהבה יותר מזו שאנחנו מן הסתם ניתן לו מעצמנו,
לא אומר שאנחנו הורים רעים ולא אוהבים וחמים, אלא שלפחות כרגע, יש לו צורך סובייקטיבי בעוד אהבה.
אולי הוא עבר חוויה קשה בגן, אולי נולד לו אח קטן או חבר העליב אותו.. דבר כזה יכול לקרות גם לנו כמבוגרים
2. זה שהילדה ביקשה עוד אהבה כנראה בדרך עדינה יותר לפני כן,
גם פה אין חלילה עניין של האשמה. רוב ההורים לא מוכוונים לנסות לקרוא את הסאבטקסט הזה, ולפעמים אפילו הפוך- להתעלם ממנו ולהתייחס רק למעשה החיצוני זו הנטיה הראשונית של רובנו)

דמייני לעצמך שהילדה הקטנה בסך הכל רוצה זמן איתך, שבו את איתה ושלה וממוקדת בה
ובתמורה את כאילו במעשייך אומרת לה אני רואה שאת מנסה להוציא את זה ממני, אבל את מבקשת את זה בדרך לא מתאימה לי, ולכן אני אתעלם מהצורך שאת בעצם מבטאת, לאהבה ממני,
ואולי אפילו אחריף אותו בכך שאתעלם מזה ממש ואתן לך תחושה שלא אכפת לי ממך.

זה נשמע רע, וזה כמובן חלילה לא מה שאת רוצה, אבל בחוויה של ילד
הרבה פעמים זו החוויה.

והתגובה של זה לרוב תהיה אחת מ2-
או ניתוק רגשי- כלומר הילד יבין שההורה לא רוצה או לא מסוגל להעניק לו את היחס והאהבה להם הוא זקוק ולכן יתנתק ממנו ברמה מסויימת
או החרפת הקריאה. ומכירה מקרה של מישהי שהייתה גם הולכת בדרכי השיטה, ואז הילדה במקום לפספס, הייתה עושה משהו אחר שעוד יותר הטריף את אמא שלה
ועליו היא ממש לא הצליחה להבליג...

לי באופן אישי מאד קשה עם השפה הזאת כאילו הילדים מניפולטיביים ומנסים בעורמה להשיג כל מיני דברים לא ראויים,
בעוד שילדים הם אנושיים והם זקוקים פשוט לאהבה, וכמה טבעי ומתבקש לרצות ולקבל אהבה מההורים שלנו.

אני ממש מציעה לך במינימום, פשוט למצוא זמנים אחרים שלא קשורים לפספוסים או לא, שבהם את תיזמי בעצמך 10 דקות של יחס ואהבה לבת שלך.
תדברי איתה, תשתי איתה שוקו, תעשי לה עיסוי, תספרי לה סיפור תעשי לה תסרוקת מושקעת...

תני לה את האהבה שהיא צריכה, בלי שהיא תצטרך לבקש אותה ככה.

ועוד משהו קטןתהילה 3>
10 דקות של יחס ביוזמה שלך, שווה פי כמה מעשר דקות שהיא הצליחה לקבל "בכוח" עבורה,
ומניחה שגם יהיו לך נעימות יותר... וכמובן גם לה ובע"ה זה גם יעזור לה להיגמל מהצורך לבקש אותך ככה.

ואם 10 דקות זה מסובך לך תמצאי את המקום שבו את יכולה להתייחס אליה ולתת לה מקום..
נניח לקרוא לה לעזור לך להכין ארוחת ערב או לתלות כביסה תוך כדי שיחה, או בלילה לפני השינה בשקט לדבר איתה כשהיא במיטה שלה, או תוך כדי דבר אחר שאת עושה ואיתה לתת לה את המקום המחזק והמתייחס
צודקת ממש.מאוהבת בילדי

אני חושבת השבוע לפנות לה זמן לקחת אותה מהגן מןקדם ואולי לשבת איתה לגלידה. היא מאד רוצה.

(ואת האמת? אני כבר מכינה את עצמי לאפשרות של פספוסים גם אחרי. ולקנאה של אחותה...)

ושה' יעזור לי.

בהצלחהתהילה 3>
אמן שיעזור

יכול להיות שהיא עוד תפספס אחרי, תנסי לקחת נשימה לשבוע שאת משתדלת לתת לה כל יום זנן של טיפוח בלי קשר לפספוס.
נשמע מהודעות שאחרי זה ראיתי שכתבת, שאחד הדברים שאולי גם מטרידים אותה זה להרגיש שהיא אהובה ללא תנאי על ידך
כלומר לא רק כשהיא מתנהגת יםה נעימה ונקיה וללא ריוזה גם כמובן צורך בסיסי וטבעי של כל אדם ובעיני ממש חשוב לשים לב
שאנחנו לא נותנים לילד וגם לא לעצמנו בראש ובראשונה תחושה שאנחנו אהובים על תנאי. זה כל כך כל כך חשוב לבטחון ולדימוי העצמי ולשמחה ולכל דבר בערך.

בקיצור מציעה לכמה ימים לעשות את שלך בלי קשר לתוצאות ומקווה שבע"ה זה יעזור.

(ואם כבר- לגבי הפספוסים להשתדל להגיב בענייניות- פיספסת- אוי זה בטח לא נעים. לשלוח להחליף בגדים ולנקות מה שהיא יכולה ולעזור לה במה שהיא לא).
תודה! הלוואי שיצליח לימאוהבת בילדיאחרונה

תודה על זה!מאוהבת בילדי

אנחנו גם ניסינו את שיטת שפר ולא היה טובראיה
ניסינו כמוכם עם גמילה שהסתבכה, אחרי שהתחלנו ההנחיה לפי גישת שפר היתה נסיגה עוד יותר גדולה והמצב החמיר, וגם היחס של הילד כלפי עצמו ואלינו היה קשה ..
עזבנו את זה והלכנו לפסיכולוגיה חינוכית, תוך פגישה אחת הבנו שהמקור לכל הקושי של הילד הספציפי הזה הוא חובר אמון המסוגלות שלו ובנינו איתה תהליך שמתאים לילד ולמשפחה שלנו ושנהיה מסוגלים לעמוד בו. בתהליך הילד צבר המון חוויות טובות וחיוביות ותוך שבוע וחצי היה גמול לגמרי!!
מאז בכל קושי של ילד באחריות אני חושבת איך נוכל להעצים את הילד, לשדר שאנחנו פה בשבילו ושהוא מסוגל, ב"ה זה עובד.

מציעה לא ללכת לפי שיטה אחת לכל תחום ולכל ילד, אלא לשמוע הרבה ולחקור ולראות מה מתאים לכם מתוך בחירה.

אגב, לכן אני אוהבת ללכת להדרכות הורים אצל פסיכולוגים/ מטפלות רגשיות מוסמכות שלמדו מגוון ולא למישהי שלמדה גישה מסויימת.
מסכימה !!; רק פסיכולוגים/ אנשי טיפול מוסמכיםanonimit 123
תודה!מאוהבת בילדי

באמת  אעלה את זה בפגישה היום. כי זה מרגיש ל לא נכון...

@ילד בכור זה לא שבורח לה. היא עושה בכוונה.

למשל שאני שואלת אותה למה את רטובה? כי רציתי לשחק/ לראות מה אחותי עושה/ לא רציתי ללכת לשירותים לבד...

אם היא תבקש שאבוא איתה- אני מיד באה! והיא יודעת את זה.

אבל סדר העדיפויות שלה שונה...

במקרה כזההמקורית
אולי כדאי להעיר לתשומת לבה
היה קורה בהתחלה לבן שלי כשהוא היה רגיל לטיטול עדיין, שהוא היה שוכח להתפנות. וכשהוא היה עם טיטול - לא היה נרטב מן הסתם. גם לבת.

ברגע שהייתי 'על זה' וזכרתי לתזכר, ואמרתי להם שהכל יחכה להם, הם הלכו.
הם עד עכשיו מבקשים שיחכו להם אם יש 'אקשן' והם רוצים להתפנות.

אולי זה יושב גם על זה.
כשאנחנו מזכירים לה היא אומרת שאין להמאוהבת בילדי

או הולכת לשירותים ולא מנסה לעשות.

אז לא נראה לי שזה יושב על זה.

מה שכן- כשחשוב לב להשאר יבשה (בגדים של שבת וכאלו) היא כן מבקשת שנזכיר לה... מאבלבל מאד.

בכל אופן- אני מזכירה לה כל הזמן.

באופן כללי בטיפול והדרכת הורים- צריך התאמה אליכםילד בכור
אם את מרגישה שזה לא מתאים לך, המטפלת לא מתאימה לך או משהו לא מסתדר אז את יכולה להעלות את זה בפגישה איתה ולחשוב עם עצמך אולי הכיוון הזה לא מתאים לכם. אני אישית קשה לי לשמוע שאומרים על ילדה בת 5 שבורח לה פיפי בגלל שהיא מנסה להפעיל אותכם, לא מתחברת לזה בכלל בכלל באופן כללי. אבל אם היית אומרת שהגישה הזאת מתאימה לכם ואת מרגישה איתה בנח ואת רואה שיפור אז היתיי אומרת מהמם כל אמא ומשפחה ומה שמתאים לה, אבל זה לא מה שאת אומרת
שאלה- היא מפספסת בגן או בדרך הביתה?יעל מהדרום
לק"י

אם בגן- שיגידו לה שם להחליף.

ועוד דבר- אותי אישית היה מגעיל שילדה עם בגדים רטובים לא תחליף מיד בגדים, אלא תסתובב ככה בבית.
אולי להסביר לה שכל עוד היא רטובה היא יכולה להרטיב עוד דברים בבית וזה לא נעים לשאר, ולכן שתחליף קודם כל.
מוסיפהחדשהפה!
@מאוהבת בילדי
קראתי רק חלק מהתגובות.. יש לי בת 3 שהיא חריפה, מבריקה ונגמלה מאוד מהר אבל לעיתים היתה מפספסת וגם בלילה. בהתחלה חשבתי שאולי זה החורף אבל החלטתי לעשות משהו
נתתי לה המוןןןן יחס, ותשומת לב חיובית ומחמאות וחיבוקים ופרגונים. בלי פרסים מיוחדים, רק יחס.. זה עזר ממש!! היא לא מפספסת יותר!
וממליצה גם על שעון שבת ש@יעל מהדרום המליצה, זה ממש עוזר! ולגבי הכביסות הייתי מפעילה כל יום מכונה קצרה כדי שלא יתפוס מקום או ריח.
בהצלחה♥️♥️
מה זה השעון שבת?מאוהבת בילדי

למה?

ברור לי שיחס זה הפתרון. אני לא מצליחה להגיע לזה...

שעון שבת לדוד חשמל של המים החמיםחדשהפה!
יש זיזים כמו בשעון שבת ואת יכולה לכוון מהלילה שיהיה מים לבוקר.. או לשעה שהיא חוזרת מהגן.. וכו
ולא עשיתי לה זמנים מיוחדים של יחס (יש עוד ילד שמסיים בשעה שלה ועוד תינוקת איתי בבית) אז היא לא היתה איתי לבד, לא הוצאתי מוקדם או הקדשתי זמן או כסף.. כשהיינו כולם ביחד פשוט הייתי מפרגנת לה ברמות על "כלום" ..
זה ממש נשמע כמו הבת שליחדשהפה!
תודה לכולן על התגובות. ואפרט- - הריון ולידה

קוראת את המילים שלך והפנים שלה עולות לי
הלוואי שיסתדר בקלות.

אמן. תודה! גם לך!!מאוהבת בילדי

הבנתי. אבלמאוהבת בילדי

לא כל יום צריך להדליק דוד... יש ימים עם שמש (כמו היום)

ולגבי הפרגון- האחרים לא קינאו? כבר יצא לי לשמוע את הגדולה שלי מדברת לעצמה שאמאהכי אוהבת את...

אם היה מעין קנאה עשיתי מזה משחקחדשהפה!
שאת חמודה והיא מקסימה, אתה צדיק..
ומהילדים הגדולים ממנה ביקשתי בלי מילים להמשיך איתי.. הם השתתפו יפה!
דווקא ראיתי ש*היא* קינאה למשל כשאמרה: אני גדולה, התינוק (בן פחות מחודש) גדול ו*** (בת שנה וחצי) קטנה.
אולי כי הן שתי בנות..
בצהרוןמאוהבת בילדי

והיא לא מקשיבה להן ללכת להחליף.

ולפעמים כן ואז היא עושה בהסעה.

אני לא יודעת בת כמה הבת שלךעוד מעט פסח
אבל רוצה לספר לך על חברה, שהילדה שלה המשיכה לפספס עד *כיתה ב'*.
הם ניסו הכל, מלתת יחס אינסופי ועד להתעלם, והוציאו ים של כסף על הדרכות הורים, עד שבסוף גילו שיש לה בעיה פיזיולוגית, ומה שעזר בסוף היה רק ניתוח...
עצוב לחשוב כמה עוגמת נפש היתה נחסכת מהם אם היו מבררים את זה מראש, אז ההמלצה הראשונית שלי- לכי לרופא ילדים ותשללי בעיה רפואית. לא תמיד הכל יושב רק על הצד הנפשי.
עשינו בדיקותמאוהבת בילדי

איזה בדיקות עשו לה?

אנחנו מחכים גם לאורולוג. למרות שהרופא ילדים לא ממליץ. אומר שאין צורך.

תודה על זה! באמת חשוב!

אני לא יודעת בדיוקעוד מעט פסח
אבל כן, אורולוג זה הכיוון.
כמובן שיכול להיות שכן הכל רגשי, אבל כדאי לבדוק גם בכיוון הזה.
אבל היא כתבה שיש תקופות בלי פספוסים כשיש מוטיבציהמיקי מאוס
וגם שהיא יודעת להסביר שהיא הרגישה צורך אבל לא הלכה לשירותים כי....

ברור שתמיד טוב לשלול דברים רפואיים גם כשנראה שלא אבל לא נשמע שכאן זה העניין
ראיתי את זה אחרי שעניתיעוד מעט פסח
אבל למיטב הבנתי, זה לא בהכרח שולל בעיה רפואית.
יכול להיות שכשיש המון מודעות ועם המון אנרגיה, אפשר להתמודד עם הבעיה הרפואית, אבל כשקצת מרפים אז הפספוסים חוזרים.
כמובן שהקושי יכול להיות רגשי או התנהגותי, אבל שווה לברר.
לא קראתי את כל ההודעהמדברה כעדן.
אבל ממליצה על פזיותרפיה של רצפת האגן לילדים. ויש לי גם המלצה על מישהי ספציפית אבל בכל מקרה להתחיל מזה.
תקשיבו! אתם כאלה טובות! אחת אחת!מאוהבת בילדי

וסליחה שאני לא כותבת לכל אחת בנפרד...

אז היינו היום שוב אצל המנחה.

והיא הייתה כל כך בסדר! היא הקשיבה לי ואפילו אמרה שהתייעצה בשבילי עם רופאת ילדים ממש טובה.

הפנתה אותי לבדיקת גסטרו (מה שלא הרופא, לא הרופאת התפתחות ולא הגננת חשבו עליו וכמובן גם לא אני)

ניסתה להסביר לי על בעיית קשב ואני רואה שזה ממש מתאים לבת שלי! אז גם נתנה טיפים להתנהלות מולה...

ובסוף הפגישה באמת היא אמרה שהיא לא אמורה להגיד לי מה לעשות, אלא לכוון אותי ולשאול אותי מה אני חושבת שכדאי לעשות.

ועשתה לי סדר בראש.

ובלאגן בלב.

כי אני מרגישה שאני בתחילת תהליך וזה כ"כ מציף כל פעם...

ואיכשהו הגעתי למסקנה שאין לי סמכות הורית בגרם. ממש.

ושהילדים יודעים איך לתפעל אותי. ואני ממש מריוניטה בידם.

ושה' יעזור לי!

אני גם מאד עייפה וזה גורם להכל להיות קשה יותר.

אז נראה לי שאפרוש לישון.

ומחר אמשיך לקרוא.

(מאמינה שגם הטון שאני קוראת בו ישתנה)

ושוב תודה לכולכן! אתן ממש ממקדות אותי ונותנות לי נקודות למחשבה.

תבורכו!

ומאחלת לכם שלא תצטרכו להתמודד אף פעם עם הסוגיה הזו...

את מהממת!מיקי מאוס
וגם זה שהילדים מסובבים אותך זה לא אומר עליך שום דבר רע! את אמא טובה ופועלת בצורה טבעית לאור השדרים הרבים שאנחנו סופגים
אז תחבקי את עצמך ותאהבי את עצמך

ואיזה כיף שבחרתם לקבל הכוונה ואמן בעז"ה שתצליחו איתה למצוא דרך שתהיה לכם נעימה וטובה

בהצלחה!!!
את אמא מהממת!!!אין לי הסבר
ואני שולחת לך שוב משהו בפרטי🙈
לא רוצה לבאס אבלמדברה כעדן.
חשוב ממש ממש ללכת ליועצת שכשיוצאים ממנה לא מרגישים נכשלים בתפקיד.... יוצאים עם ידע וכלים אבל בלי רגשות שאנחנו לא מספיק טובים ואוכלים את הלב...
אני גם חושבת..אוהבת את השבת
תודה על החיבוק!מאוהבת בילדי

את כותבת את זה בגללמאוהבת בילדי

שכתבתי על הבלאגן בלב?

זה תערובת של כמה דברים.

ואני חושבת שבאמת אני קצת נכשלתי בתפקיד הסמכות. הרגשתי את זה קודם.

ופתאום יש לזה שם  ומקום.

וזה קשה.

הי בלתקיערת דבש
היא מפספסת גם צואה? או רק שתן
בואי נתחיל מזה שאת הולכת להדרכת הוריםמקקה
זה לא דבר של מה בכך
זה קשה מאוד טכנית ונפשית
כל הכבוד לך
אני לא מצליחה להביא את עצמי לשם בכלל
תודה. רק מקווה שזה יועיל..מאוהבת בילדי

מציעה משהו נוסף לבחוןאמאשוני
אולי היא לא מרגישה בנוח ללכת לשירותים בגן מסיבה כלשהי?
אצל הבן שלי גיליתי אחרי כמעט שנה שהוא לא הולך לשירותים בצהרון כי הגננות של הצהרון לא מרשוץ לנעול את תא השירותים. הוא כמובן לא אמר במילים האלו כי בגיל חמש הוא לא ידע להסביר את עצמו. הוא גם לא ידע להגיד את הקשר שבגלל שלא נעול הוא לא מתפנה, הגענו לזה יחד רק אחרי שגיליתי במקרה שהגגנות לא מרשות לנעול אז חשבתי אולי יש קשר ובאמת זאת הייתה הסיבה.
שמעתי גם על ילדים שנגעלים בסוף היום.
שווה לתת את הדעת על זה.

ובגלל שהיא עוד כל כך קטנה, אם תבחרי בכך, את יכולה להרשות לעצמך להנות מהספק שאולי יש משהו שמפריע לה שאת לא יודעת היום מהו ופשוט להכיל את הפספוסים, אפשר לחיות עם זה.
אם תבחרי בזה ותרצי טיפים את יכולה לפתוח שרשור חדש ולתייג אותי. יש לי ילדה בת תשע מפספסת כל לילה וזה בכלל לא אישיו בבית.
לא נראה לי שיש בעיה בשרותים.מאוהבת בילדי

והיא מפספסת בכל מקום- בגן, בבית, אצל סבתא...

ותודה על המקום להתייעץ!

כיוון אחר, ויכול להיות שאני טועהאוהבת את השבת

נשמע לי שהבת שלך מנסה להגיד לך
אמא את עדיין אוהבת אותי?
את אוהבת אותי למרות שבגללי את מטורטרת בין אבחונים?
למרות שאני לא "כמו כולם"?
למרות שאני אפספס בתחתונים?
את עדיין תאהבי אותי?

וגם, כמו ש @תיתי2 כתבה גם לה זה לא קל כל האבחונים וזה הרבה מתח נפשי ותחושות לא נעימות וזה הדרך שלה לפרוק את זה ולאותת לכם שהיא צריכה יותר תמיכה בזמן הזה...

ואולי באמת הכי יעזור לתת לה כמה שיותר זמני איכות והפרגונים ולחמם, לא בצורה טיפולית או מלאכותית.. אלא פשוט להראות לה כמה את אוהבת אותה ואיזה מיוחדת היא.
זה מה שהיא הכי צריכה ממך עכשיו..
לדעתי..
גם אם היא תמשיך את הפספוסים עוד שבועיים -שהיא תרגיש שגם ככה את אוהבת אותה הכי בעולם...

ואולי אולי, להגיד לה מראש שתמיד שהיא חוזרת את רוצה לעשות איתה 10 דק'של זמן אמא, ואז היא לא תצטרך לפספס כדי להשיג את זה.. וגם אם היא תפספס תעשי לה ניקוי אפילו עם מגבונים כדי שיהיה קצר ותשבו יחד לזמן משותף..

ועם שאר הילדים או לנסות לאסוף חצי שעה לפני כדי שיוכלו לקבל ממך יחס או אפילו וידאו..
שווה את זה...
נשמע שהיא מאוד צריכה אותך ויש רגעים קריטיים בחיים כדי להרגיש שאבא ואמא אוהבים אותי איך שאני ויעשו הכל בשבילי...

אני מקווה שזה בסדר שאני כותבת מה שעובר לי בראש.. יכול להיות שאני ממש טועה ובכל מקרה לגמרי קטונתי...

בהצלחה גדולה!!❤️❤️

את כל כך חכמה!מאוהבת בילדי

יש לך חכמת הלב!

זה לא יכול להיות- היא אומרת את זה בפה מלא.

"את אוהבת אותי? אפילו שיש לי ריח?

את שמחה שחזרתי הביתה?"

חיימשלי הילדה הזאת. אני אוהבת אותה. מאד.

ואנ יבאמת משתדלת להראות לה את ולתת לה להרגיש את זה.

(אצלה זה מאד סובב סביב אוכל- אני מכינה לה מה שהיא בקשה או קונה לה משהו מיוחד רק לה וזה מאד תורם לה)

אני מנסה להבין מה עוד אני יכולה לעשות במסגרת הכוחות והפניות שלי.

וואי איזה ילדה מהממת ואמא מהממת💖💖💖אוהבת את השבת
כתבת שאתם בתהליך של איבחוניםאני זה א
לגבי שנה הבאה.
יש לי בן חינוך מיוחד ובתקוםה של האבחונים וההשמה בגן היו לי המון מלחמות עם העיריה והקופח והייתי מאוד במתח מכל התהליך. באותה תקופה הוא התחיל לפספס והיתה לו רגרסיה מטורפת שנמשכה חצי שנה..
אולי היא מרגישה את המתח שלך אם יש מתח..
מעלה כיוון שאצלי השפיע.
תודה על זה. בהחלט יתכן.מאוהבת בילדי

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''אחרונה
ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקהאחרונה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

מעניין ממש. תודה!תודה לה''אחרונה
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

אבל זה בדיוק העינייןדרקונית ירוקה
אם ניקח את הדוגמא שלך של בהיר = יפה, זה כמו שיהיה מישהו לבקן. הרבה אנשים יגידו לו משפטים, אולי עם כוונה טובה, אבל בו זה יפגע. למשל "כדאי שתשתזף קצת. אתה לא נשרף ככה?", "נראה שאף פעם לא יצאת לשמש" ועוד. 
בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''אחרונה

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

יואו בהצלחה יקרה!!תודה לה''
הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלבאחרונה

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

אולי יעניין אותך