הלוואי שאני לא אהיה כמו אמא שליאנונימית בהו"ל
שאני אעזור לבת שלי בשמחה
שלא אתן הרגשה שזה עול וטרחה

באמת שאני לא מבקשת כמעט בכלל, רק אם ממש חייבת
וגם אז עושה את זה בלב כבד ואחרי אלף התלבטויות
וגם אז מבקשת קודם מאחים שלי ואם לא יכולים אז ממנה
וגם אז זה תמיד רק אם אני יודעת שהיא פנויה
וגם אז זה בלי שתצטרך לעשות כלום, לא להאכיל ולא לחתל
וגם אז ההרגשה לא נעימה

היא בפנסיה מוקדמת, כל היום בבית או בסידורים שונים
ותוך כדי שאני כותבת אני חושבת שזאת חוצפה מצידי בכלל להתלונן
אלה החיים שלה וזכותה לדאוג רק לעצמה
אבל למה אם אני אבקש עזרה מהשכנה היא תפגע וכשאני מבקשת ממנה היא נותנת הרגשה רעה?

אני יודעת שהיא לא חייבת לי כלום
אני יודעת שאלה הילדים שלי ולא שלה
אני יודעת שאני בחרתי את החיים האלה ואני צריכה לשלם את המחיר
אני יודעת את כל מה שתגידו לי לטובתה
ועדיין מפריע לי מאוד
ועדיין קיויתי שיהיה לה קצת יותר אכפת

וכבר לא נעים לי ללכת לשם עם הילדים כי הם עושים בלאגן ולא נעים לי כי אולי זה מפריע לה
והם מלכלכים כשאוכלים
והם מרוקנים ארונות (שאני מחזירה אחר כך)
וכבר לא נעים לי ולא נח לי בבית שלי, מרגישה שם כמו אצל חמותי
הולכת על ביצים, משתדלת שהילדים לא יבלגנו מידי ומיד מסדרת אחריהם, מגיעה רק כי כיבוד הורים.
וכל הרגשות האלה כי לא מזמן התלוננה שכשעושים סעודה משפחתית אנחנו לא באים לעזור (אני עם חבורה עליזה וקטנטנה) והיא עובדת לבד וקשה לה (יותר הגיוני היה לבקש עזרה מהרווקים שבבית) ולדבריה 'גם ככה גם בבית את מבשלת אז בואי תעזרי כאן', רק שבבית זאת הסביבה הטבעית של הילדים והם יותר רגועים וגם לא אכפת לי שיבלגנו.
בכל אופן, מאז הפסקנו את הסעודות המשפחתיות כי אני לא יכולה ללכת לעזור וגם לשבתות אנחנו באים עם האוכל כדי לא להטריח אותה להכין סלטים במיוחד בשבילנו (אם אנחנו לא נמצאים הם מסתדרים בלי) אז גם שבתות באים פחות כי אם כבר מבשלת את הרוב אז מעדיפה להישאר בבית.

וזהו.
יאללה עגבניות
אני ממש מבינה אותךPandi99
נכון שהיא חיייבת כלום וכו..
אבל עדיין, אנחנו מצפות, ולפעמים רואות את הסביבה איך עוזרים ונשענים על ההורים
וזה קשה, החלום ושברו
תודה על ההבנה ❤️אנונימית בהו"ל
וואי חיבוק ענקפיצישלי

אין לי מה לאמר זכותה אמנם אבל ממש לא סותר את הקושי והתסכול

אין לי כל כך זמן לענות אבל מה שבטוחשירה_11
מזה לא עגבניות
וואו איזה קשהאני10
למה עגבניות?
ברור שזכותה והכל נכון אבל נשמע שאת ממש מודעת ומנסה להיות הכי בסדר ואיכשהו תמיד מקבלת הרגשה רעה.

איזה מבאס זה להרגיש אצל אמא כמו בבית זר 😔

לא יודעת אם את מחפשת טיפים ונשמע שעם כל הצער את ממש מתנהלת בחכמה מולה, אבל רק לגבי דבר אחד - אם עושה לך רע לבקש ממנה, אז אל. ואם היא נותנת לך הרגשה רעה כשאת מבקשת עזרה מהשכנה - זה שלה, לא שלך.
אני בטוחה שקל יותר להגיד מלהרגיש את זה, אבל תנסי לחזק את עצמך בענין הזה כי רגשות אשמה הם כל כך מכבידים ומעיקים ויכולים להעיב על הרבה דברים טובים.
ואם תרגישי יותר בטוחה בעצמך ופחות אשמה אז אולי (הלוואי!) גם תצליחי שהקשר איתה יהיה טוב יותר.

וחיבוק ❤
מבאס ממש להרגיש זר בבית שבו גדלת!אנונימית בהו"ל
ואת צודקת שזה שלה ואם היא לא רוצה לעזור היא לא יכולה גם למנוע ממני להיעזר בגלל הכבוד שלה או לא יודעת מה.
אבל חשוב לי להמשיך ללכת לשם שבתות כדי לכבד אז לא באלי לא לכבד בזה שאפגע בה, למרות שבסוף זה פוגע בי.
באמת לא יודעת מה עדיף, מבחינה הלכתית נראה לי שהיא קודמת, לא?
מבחינה הלכתית לאאני10
רק בדברים שקשורים אליה ממש (האוכל שלה, תור לרופא, דברים כאלה) היא קודמת.
במה שקשור להתנהלות שלך הלכתית את קודמת.

אבל יש פה דברים יותר עדינים מהגדרות כלליות..

אני לא חושבת שזה סותר להתנהל בצורה שמתאימה לך וגם לבוא לשבתות. באופן כללי אני מאמינה בלבוא לשבתות ולביקורים, גם אם לעיתים רחוקות, אפילו כשקשה, למעט מקרים מאד קיצוניים.
אבל נראה לי שקודם כל את צריכה להפנים שאין סתירה בין הדברים, שזה שאת מבקשת עזרה מהשכנה לא אומר כלום לגבי היחס או הכבוד שלך לאמא שלך. ואם תתחזקי בזה יהיה לך יותר קל להגיע אליה בנחת.
זה לא אומר שלה יהיה קל לקבל את זה, אבל תנסי ממש לזכור שזה שלה ולעבוד על לא להילחץ מהתגובה שלה, ואני מאמינה ומקווה בשבילך שעם הזמן היא תבין שהתגובה שלה לא מפעילה אותך וגם התגובות שלה יתמתנו והקשר יהיה נעים יותר..

לא קל בכלל. בהצלחה ממש!
ממש לא עגבניות יקירהציפיפיצי

כל כך מבינה אותך!!!

אמא שלי תמיד אומרת שלילדים צריך להעניק ולתת כל החיים 

לא משנה שהיא ממש לא גרה לידי וגם לא בארץ לידי חח אז אין באפשרותה לעשות זאת

אבל יש לנו את הצד של חמותי ואני רואה כמה היא עושה עבור רוב הילדים שגרים לידה

והאמת? שואלת את עצמי למה לנו לא? אנחנו מגיעים פעם בחודשיים בערך אם בכלל, אז למה כשאנחנו מגיעים אי אפשר לקבל קצת ממה שנותנת לכל אלו שלידה? וכן זה לגמרי לגיטימי

נכון שאמא שלך לא חייבת לך אבל לפעמים זו ההרגשה של התשומת לב בעיקר

חיבוק אחותי

תודה! חיבוק גם לך ❤️אנונימית בהו"ל
אני מבינה את הבאסהoo
אבל מבינה גם את הקושי של אמא שלך.

אני משערת שאעזור מעט עם הנכדים, כשאעזור אעשה בכייף וכשלא יסתדר לי אסביר בנעימות שאי אפשר.

להרבה אנשים קשה לסרב לבקשות עזרה ואז הם מתחמקים או עוזרים ללא רצון ונוצרת הרגשה לא נעימה.

לכן אני כמעט ולא מבקשת עזרה, גם אם אני צריכה, פשוט למדתי להסתדר לבד.

כשמבקשים ממני עזרה, כמעט תמיד אני מסרבת בנימוס כמובן, אלא אם זה בא לי בקלות ובשמחה.
גם אני מבינה את הקושי שלה, כמו שכתבתי.אנונימית בהו"ל
ועדיין זה מפריע לי מאוד.

אין לי בעיה שלא תעזור אבל גם שלא תמנע ממני לקבל עזרה אחרת.
ואין לי בעיה שלא תתאמץ בכלל בשבילנו כשבאים שבת לדוגמא, אבל גם אז אל תקחי קשה אם לא באנו 4 שבתות ברצף... (כי אין לי כח לארוז גם את כל האוכל שהכנתי לשבת)
אני לא חושבתהמקורית
שאפשר לומר שהיא מונעת ממך
זה לא נעים לקבל פרצופים, אבל זה שלה. לא קשור אלייך. וזה לא נכון למנוע מעצמך עזרה בגלל פרצוף. הכי הרבה את יכולה לא לשתף אותה בהיקף העזרה, או בעזרה בכלל. אבל למנוע מעצמך - ממש לא. את לא בעונש כי היא לא יכולה.
וכנל לגבי השבתות. היא מפעילה עלייך לחץ נפשי שעובד עם התגובות שלה. אבל את צריכה לנתק את התגובות שלה מהפעולות שלך ומהצרכים שלך כדי לשמור על עצמך. כך בעיניי.
מודה, שעשיתי את זה בעצמי וזה עשה לי רק טוב בחיים
חיבוק ❤️
ממש ממש מזדההמקקה
באמת זה מאוד קשה כשאין תמיכה ועזרה משפחתית
זה ממש קשה לדגל ילדים לבד בלי "כפר" מסביב
ברור שזכותה אבל לא מוריד מהקושי
מה גם שלצפות ממך לעזרה נשמע לי פחות לגיטימי, ברור שלא תוכלי

אני כשהייתי נערה עזרתי המון לאחים שלי
ועכשיו לי אין מי שיעזור, אמא שלי רוצה אבל עברה את השלב וכבר ממש לא מסוגלת, ובטח בטח שצובט לי בלב כל פעם שרואה פה סבא וסבתא ששומרים ונותנים צומי לילדים ולנכדים... אין לנו אלא לחזק זו את זו!!
תודה!אנונימית בהו"ל
איזה באסה שאת לא יכולה לקבל עזרה כמו שאת עזרת להם.
מזדהה עם התחושות המעורבותדיקלה91
אבל עובדת על עצמי עבודת מידות- מה שלא שלי לא שלי
האמת שמאז שהפסקתי לבוא אליה (מסיבות אחרות) היא התחילה לבוא אליי ולפתע עוזרת לי הרבה יותר.
אצלנו זה לא עובד 😐אנונימית בהו"ל
אם לא באים אליה היא עושה פרצופים וממשיכה בחייה.
מזדהה ממש עם מה שכתבתשמיכת פוך
אמנם זה לא בדיוק המצב אצלנו.. אבל תמיד יש לי הרגשה רעה כשאני יוצאת משבת אצל ההורים שלי .
למרות שהם מהממים והכל... אנחנו נמנעים מלהגיע אליהם הרבה. אבא שלי אח''כ מספר לאחים שלי כמה קשה כשאנחנו נמצאים.
מעדיפה לוותר על התענוג של לבוא שבת מאשר לקבל את הד''שים האלו מאחי.
אני מודעת לזה שלא קל להם כשאנו נמצאים,למרות שאנחנו משאירים אחרינו בית מסודר ונקי ויוצאים מיד בצאת שבת.
הבטחתי לבעלי שבע''ה בבוא הזמן אני אארח את ילדי בכיף ואתן להם הרגשה הכי טובה שיש וכמובן שלא ארכל על אף אחד מהם באזני אחיו.

אוי איזה קשה זה!אנונימית בהו"ל
וכל הכבוד לך שממשיכה להגיע בכל זאת. חיבוק אהובה!
תודה יקרה!שמיכת פוך
גם לי יש חלום כזה על איזו אמא אני אהיה כשאגדל😏מתנות-קטנות
גם לי יש כל מיני תחושות כאלה מאמא שלי..
ולא אפרט פה אבל
המסקנה שלי היתה זה שאני חולמת לתת לילדים שלי גם הגדולים והנשואים תחושה שזה הסית שלהם והדלת פתוחה
זה בסדר שיהיה גם גבולות והקשבה לכוחות

אבל לתת גבול עם אמפתיה ואהבה
לא להתעסק בעצמי אלא בילד-

וואי אני ממש מתגעגעת והיתי רוצה ממש שתבואו השבת
אבל בכנות אני עייפה אחרי שבוע עמוס אז נראה לי שלא בכוחות לי כרגע.. אבל ממש מחכה להזגמנות הקרובה

משהו כזה שנותן תחושה טובה
ושרואים אותך

אני מניחה שגם אז לא אהיה האמא המושלמת כמו שגם עכשיו אני לא

אבל בהחלט לא קל העבודה הפנימית הזאת
באמת לאיך אומרים יש משמעות גדולהאנונימית בהו"ל
וגם לאיך מתנהגים כשלא רוצים לתת עזרהה מכל מיני סיבות, האם מקבלים את זה שיקחו עזרה מאחרים גם במחיר שיבינו שאני לא מעוניינת לעזור כרגע
וואי קשה מאתגר ומזדההאמא בעבודה
עבר עריכה על ידי אמא בעבודה בתאריך ח' באדר תשפ"ג 22:19
וממש לא עגבניות
לפעמים מסתכלים מסביב על כל המשפחות שנוסעים להורים בקלות וההורים באים לעזור פעם בשבוע או זו שההורים לוקחים את הילדים מהגן ולחשוב הלוואי והיה לי גם איזה כיף להם רק לי אין.
המצב הבריא זה מקום בטוח להגיע אליו להרגע לנוח להחליף אוירה וכוחות. קשה כשיש שבת שצריכים להטען לנוח לא להכין כלום ואין ממש לאן לנסוע.

אבל יש הרבה משפחות שלא נוסעות להורים מכל מיני סיבות כאובות לא כל האמהות בנויות לגדל את הילדים אחרי שגדלו ויצאו מהבית.
יש הורים שמבחינתם בחתונה או אפילו לפני הם סיימו את תפקידם ומחפשים בעצמם מנוחה.
אצלינו גם ממש מורכב לנסוע להורים אצל שניהם לא נוח. ואצל צד אחד פעם היינו נוסעים וכל הזמן מקבלים הערות מהאחים בעיקר ששמעו את ההורים ונתנו הרגשה לא נעימה כאילו לקחנו להם את המרחב הפרטי למרות שהיו רווקים בבית ולא חיים לבד.
היום אנחנו לא מגיעים בכלל ואין רצון לארח אותנו מסיבות רפואיות ורגשיות מורכבות ונמנעים מביקורים וזה כואב ועצוב שיש הורים שלא רוצים לראות את הנכדים ולרוות מהם נחת וכל הזמן נותנים תחושה אם במקרה נאלצנו להביא את הילדים (יצאנו ללידה ולא היה ברירה) אז הרגשה היא שניצלנו אותם.

ומצטרפת לחלום שבעזרת השם כשנהיה הורים בוגרים מקווה שנוכל לארח גם במובן הגשמי טכני שיהיה איפה וגם במובן הנפשי שיהיה לנו נעים לארח ושהבית יהיה מקום נעים ובטוח לילדים שלנו לבוא לבקר ולהיות אולי לא תמיד יהיה כוח לארח לבד אז אבקש שיעזרו שיוכלו להגיע בצורה שלא תכביד ויהיה להם גם נעים.

המצב הבריא הוא שילד גדל עם תחושת שייכות ויש לו הורים ומעגלים של דודים וסבים וסבתות שיוצרים סוגעם אחרים של קשרים קרובים ואוהבים. אבל לא כל ההורים גדלו בסביבה בריאה ולא יודעים להעניק הלאה.

מציעה הצעה לאמץ משפחות שנעים להגיע אליהן חברות חברים בני דודים אפילו שכנים כאלו שנחמד לשבת איתם ולהתחלק איתם בהכנת האוכל ולילדים יש חברים לשחק ככה שסה גם נחמד מגוון ומשחרר מהסדר הרגיל לפעמים גם מאפשר לנוח כי יש עוד ידיים בסביבה
האמת שעכשיו אני נזכרת לציין שאמא שלי עוזרת לנואנונימית בהו"ל
בדרכה, בעיקר כספית.
ומעריכים את זה מאוד.

אבל אולי גם מה שמאוד מפריע לי זה לא ההשוואה לאחרים כי כל אחד והחבילה שלו.
כן מפריע לי שאני זוכה לפחות התעניינות והצעות עזרה כי כולם יודעים שאמא שלי בפנסיה אז "איזה כייף לך, אמא שלך בפנסיה אז יש מלא עזרה".
ואני לא טורחת לתקן אותם שאין שום הבדל בין הפנסיה לזמן שעבדה.
אני זוכרת שאחרי הלידה זה הכי הפריע לי, אף אחד לא התעניין אלא החליטו בשבילי שיש לי עזרה של אמא שלי, גם היא בפנסיה וגם אני גרה לידה, אז אני מסודרת ולא צריך להתעניין בי כי יש מי שדואג לי.
ההנחה שאמא בפנסיה פנויה לעזור היא לא נכונהאמא בעבודה
מכירה כמה בפנסיה שעסוקות מאוד שחיכו כל הזמן להגיע לשלב של עשיה בלי מחויבויות לעבודה וזו החלטה שלה איפה להשקיע את הזמן שלה וכנראה שהיא לא פנויה להיות סביב הילדים. לדעתי צריך לעשות הפרדה בין הציפיה שלך לציפיה של הסביבה ולהפריד בין מה שאת רואה מסביבך לאמא שלך.
היא עוזרת בדרכה וזכותך לקבל עזרה בצורה שטובה ונוחה לך. אני למדתי להגדיר איך מתאים לי לקבל עזרה ולא חייבים להגיד כן לכל הצעה אם לא נעים הצורה או הזמן או ההרגשה. ואם חייבים עזרה והיא מוכנה לעזור רק ההרגשה לא נעימה חשוב לדעתי לשאול את עצמך האם יש כאן מקום לפרשנות כי היא מן הסתם לא אדם רע.
האם כשעוזרת יש לה ציפיה למשהו? האם היא מפתחת מצוקה בשלב כל שהוא? לפעמים העזרה היא בחירה בין מחויבויות לבעל למחוייבות לילדים? לי ממש עוזר להבין מאיפה ההורים מגיעים ועם כל הקושי שאין עזרה אני מבינה שזה לא בא מרוע זה בא ממסכנות מחסך רגשי מחוסר בשלות בהתבגרות מחיקוי דברים שראו בבית וכדו.
אני רואה שמה שמפריע לך זה שלא מציעים עזרה ככל שעובר הזמן צריך ללמוד לבקש עזרה אנשים פחות מציעים כי לא יודעים מה קורה צריך גם ללמוד להשיג עזרה מבחוץ בחורה או שכנה או חברה לפי הצורך כי המשפחה לא תמיד נותנת את המענה
תודה על השיתוף!שמיכת פוך
במצב דומה ומרגיע לשמוע שיש עוד משפחות המתמודדדות עם מצב כזה.
חיבוק!
לא יודעת אם זה נחמת שוטיםאמא בעבודה
אבל כן יש עוד מצבים דומים אישית חושבת שהעובדה שהדור הקודם לא כולם גדלו עם הורים שקיבלו ילדות נורמלית ולא ידעו לתת הורות נורמלית וככה העבירו הלאה חסכים ומשקעים רגשיים בלי לדעת שזה לא תקין או בלי לדעת איך לעשות את זה נכון.
לפעמים אחד מבני הזוג הוא אוהב שקט פרטיות והשני אוהב חברה ורעש. התכונות הדומיננטיות מתחדדות ומתגברות ככל שמתבגרים אם לא עושים שם עבודה. והתוצאה היא הורה שמרגיש קושי באירוח
אפשר להציע לך סלט עגבניות?🍅🍅🍅🍅אם מאושרת

מכל ההודעות שכתבת נראה שאת ממש מודעת למציאות ולא דורשת ומבינה וכו וכו אבל התעצבתי לקרא ממה שכתבת שאת בעצם מפסידה משהו מאד חשוב - סבא וסבתא לילדים שלך.

כשמצפים ומתאכזבים הלב מותסס ובגלל זה מפסידים הרבה דברים אחרים.

כשעושים את הסוויצ' בראש שחלום הילדות נגוז - אבא שלי כבר לא צעיר ואין לו כח לסחוב על הכתפיים את הילדים שלי ולאמא שלי כבר אין את הכוחות לבשל ולנקות אחרינו ולהחליף טיטולים... ( לא סתם בגיל מסויים  יוצאים לפנסיה - טבע האדם להזדקן)

אפשר לגלות עולם מופלא, אבל - זה תלוי גם בהרבה עבודה שלנו כהורים.

כדי ליצור לילדים שלנו חווית ילדות נפלאה אצל סבא וסבתא - עלינו כמבוגרים לעבוד בשביל זה!

אז אפשר לבוא עם ארוחת ערב, אפשר לקנות משהו מיוחד, והכי טוב לעשות את זה בצורה מכבדת כדי לתת להם את ההרגשה - לדוג' - אני מביאה סלט עגבניות ,🍅🍅🍅 וטחינה.איזה לחם מתאים לאכול עם זה? ואז אולי הם יציעו גם שהם יקנו לחם מיוחד ולילדים תהיה חגיגה אצל סבא וסבתא וסבא וסבתא לא ירגישו "עויבר בוטל" אלא שווים! ואולי לא יציעו, ואת תקני לכבוד הביקור פיתות כייפיות ולילדים יהיה חוויה!

והאמת - כשמתרגלים לזה גם לנו למרות כל העבודה על זה - זה חוויה לבוא להורים.

בהחלט מסכימהאמא בעבודהאחרונה
לא יכולה לפרט. אבל זה מורכב ממש. הקורונה גם החמירה את המצב.
ויש כזו מציאות בה חלק מהילדים פחות רצויים בנוכחותם וחלק יותר רצויים (לקח זמן להבין שזה המצב וזה יצר הרבה קושי ותסכול ותהליך של רחמים והשלמה עם המצב)

הקשר עם הסבא והסבתא חשוב מאוד כל עוד הם באמת מעוניינים בו. בנקודה הזו הגענו למצב בו הילדים מוזמנים כשנוח להם פעם בשבוע או שבועיים לצהרים אצל הסבא והסבתא בתנאים והגבלות ורק הסבתא נוכחת ומבלה איתם זמן איכות. בשבילה זה הנאה ונחת ולילדים זו חוויה מהממת. זו ההחלטה שלה להתנהל ככה.

מאיתנו ההורים זה מצריך בהחלט השקעה. השקעה מודעת.

זה מצריך קודם כל לעצום 2 עיניים מהמצב אצלם והכאב לב שזה כל מה שניתן לתת בחוויה של הילדים מצריך שיח פתוח ותומך עם הבעל ומצריך כוחות והתארגנות ולהפעיל כמה קטנים שלא ירעישו ושלא יאבדו את הסבלנות ולא יסתובבו בבית. זה לא לימים שמגייסים עזרה חיצונית לשרוד בשעה שההורים כמה מטרים ליד מארחים אחים אחרים.

צריך להשקיע בקשר וצריך למצוא את האיזון שהביקור לא יהפוך לסבל וקושי.

משתפת בעיקר להציע עוד כיוונים למצב דומה פחות מחפשת כרגע עוד פתרונות מול הסבא והסבתא האלו. יש לי עבודה עצמית כאן לא לשקוע בקושי למצוא פתרונות בלעדיהם ויחד עם זאת לא להתנתק מהם ולאפשר את הקשר עם הסבתא. הרבה דברים אני מבינה אחרת עם הזמן ומאיפה זה מגיע וזה מקל על הרגשות הקשות בעניין.

ולמזלי יש עוד בני משפחה קרובים ודודים שאצלם כן מרגישים בנוח ויש עוד צד שמתראים פחות אבל רצויים ושם מוצאים דרכים להתארח מביאים מה שצריך מכינים מארחים את עצמנו לפעמים כדי להיות איתם.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך