מחשש לאאוטינג..
אני חרדית, חסידית. מתגוררת בעיר חרדית.
לא גרים במאה שערים, אבל כן באחת הערים המרכזיות. אנחנו לא בהארקור, אולי כן קצת..
אמממ, איך נמשיך?
אני לא מרגישה שייכת למקום הזה. אני לא מתחברת לאידיאולוגיות של המגזר הזה. נכון, זה לא שאני צריכה להתחבר אבל הייתי רוצה להרגיש שזה באמת אני. וזה לא..
אני לא מרגישה שעם שליחתו של הילד שלי לבית סםר חרדי, על טהרת הקודש - אני לא מרגישה שזה באמת נכון עבורנו. הייתי רוצה לשלוח נגיד לממלכתי חסידי, לפחות שיעשה בגרויות (את מה שבעלי היה צריך להשלים בעמל ויזע בגיל 20, כשאין לו את הידע בדברים הכי בסיסיים בחשבון או אנגלית. נכון אל תתפסו אותי על המילה בגמרא לומדים מתמתיקה ומשתפשים, אבל אני רוצה משהו מעבר). אני רוצה שתהיה לו אפשרות להתקדם ולבטרא את עצמו שיעסוק במשהו שנכון עבורו, ולא נגיד בהוראה כי זו האופציה הכמעט יחידה..
בנוסף, העולם כלכך אכזרי היום, ובציבור החרדי אני מרגישה שזה אפילו קצת יותר. אם אתה לא מתאים במדויק למשבצת מסוימת אתה בחוץ. ואם אני בחוץ, לאן אני הולכת?????
נכון, יש חרדים שלא משייכים את עצמם לדמות רבנית מסוימת, אני מכירה אותם מבפנים וקשה להם. אם זה בקבלת הילד.ה לבית ספר ועד ----
לקראת החגים הלחץ החברתי עולה מדרגה, ומי שלא מצליח להתאים את עצמו לנורמה החברתית - זו ממש התעללות גם בהורים וגם בילדים (לא מדברת דווקא על התאמה מבחינה כלכלית, אלא על דברים אפילו מעבר..).
בתוך החברה הזאת אני לא רוצה להמשיך. אני לא מתכוונת לכך שהחברה צריכה להתאים לי, כמו שהייתי רוצה מאוד להתאם את עצמי למשבצת הזאת. וקשה לי, קשה לי מידי.
אני לא רוצה לצאת בשאלה, ממש לא. אבל גם לא רוצה להשקיע כלכך הרבה אנרגיות בשייכות לחברה הזאת. זה יותר מידי.
אני לא מרגישה שנכון לי לגדל את ילדיי בדרך הזאת, היא מורכבת לטעמי..