מעניין אותי לדעת...ב'קשה תענו!!עדיין ילדה
אני רוצה לעשות מן שרשור כמו שעשתה אפוש: מה היית עושה אם היו מציעים לך בחורה דוסית אבל לומדת באוניברסיטה (אוני' חילונית, לא בר-אילן)? האם זה היה מפריע לך? האם היא תיחשב פחות דוסית בגלל זה? גם בנות יכולות לענות אם נראה להן שזה מדביק סטיגמה... תודה!
אני לא חושבת שזה קשוראי''ה
יש בנות פי אלף יותר דוסות ממני שלומדות במקומות כאלה לעומתי שאני לומדת במכללה של דוסים...

זה ממש לא קשור ומי שיפסול בגלל סיבה כזאת הוא טיפש!
..להבת-כוח
אולי יש לו מקום לבחון איזה השפעות יש לה מהמקום אבל לא יותר מיזה.
חבל אם יהיה מישהו שיפסול בלי אפילו לבדוק.
נכון, אבלעדיין ילדה
השאלה היא האם זה בכל זאת ישפיע בתכל'ס... כששואלים תיאורטית אז עונים תשובות בסגנון ה"אל תסתכל בקנקן...". הבעיה אם דוגרי חושבים עליה כפחות דוסית?!
הייתי שמחאליסף ט
שיש לה שכל להבין שאם היא מוכשרת במשהו היא צריכה ללכת ללמוד אותו,כל עוד זה לא עובר את גדרי הצניעות וההלכה.
ואוניברסיטה זה עובר את גדרי הצניעות וההלכה?עדיין ילדה
לימודים מעורבים ותיאוריות כפירה למיניהם?!
זה תלוי בכמה דברים...eliore
בס"ד

כמו מה היא לומדת ואיך היא מתנהגת שם... (איך היא הכינה את עצמה להתמודד עם המצב הבעייתי שם)

מקצוע ריאלי למשל - אין בזה בעיה של כפירה ...

ועם מעורב ודאי שזה לא דבר טוב אבל אפשר להתגבר על זה 

אם היא תרצה לשמור על עצמה...

לסיכומו של דבר

אם היא תלמד מקצוע אומני באוני' חילונית כמו הוראה וכד' אני בטוח שאפסול בלי לבדוק אפ' כי ברור שהיא לא תתאים

אבל ריאלי זה בכלל לא יאמר לי שהיא לא בסדר, רק צריך לבדוק שהיא אחת ששומרת על עצמה ומודעת לבעיות שקיימות שם.. 

לא.אליסף ט
מה זה לימודים מעורבים? לשבת בכיתה אחת זה נקרא מעורב? אני לא חושב,בתכל'ס- אין ברירה אחרת. אי אפשר להצטמצם כל הזמן לאותן מכללות מסכנות שמלמדות מקצוע וחצי בנפרד. ומי שמוכשר/ת לתחום מסוים ולא יוכל להתפתח בו בגלל זה,נראה לי הפסד גדול ולא הגיוני. אפשר ללמוד בכיתה שיש בה משני המינים ולהקפיד מאוד על ההלכה.
לגבי תיאוריות כפירה אין לי תשובה ברורה,אם המקצוע כולו בנוי על זה, על פניו נשמע בעייתי. אבל גם זה לא נכון כי אם באים בנויים נכון וכו' אז אני לא רואה בזה אסון.
למה הפסד גדול?בתאל1
היום אפשר ללמוד כמעט כל מקצוע במוסדות דתיים...
אבל רק כמעט... בכל זאת יש מקצועות שאי אפשר...
אבל בכל מקרה- מקצועות שיש בהם כפירה- יש חלופי (בלי כפירה) במקומות דתיים ולא חסר...

אליסף- זה לא בדיוק להצטמצם בהתחשב בעובדה שיש-no name102
אונורסיטאות דתיות כמו מכון לב, טל , וכו וכו וכו...
ואל תשכח שיש גם גירויים חיצוניים וזה לא בדיוק נחמד לבחור דתי לשבת ליד בחורה שהוא נשפך לה החוצה...
אז אם יש פתרון דתי, גם לציביון שהמקום נותן, למה לא?
אין אוניברסיטה "חילונית" או "דתית"נמרוד
המדע אינו חילוני או דתי אלא עומד בפני עצמו.
וזה כולל כמובן גם את בר אילן.
מזעזע אותי לחשוב שמישהו יכול לראות פגם בלימודים אקדמאיים.
האם הגענו לימי הביניים?
אוקיי, אז ככה,עדיין ילדה
לאליאור ואליסף- זה לא מקצוע ראלי,נניח שהיא רוצה פסיכולוגיה, מה שאומר שאין מקום אחר נורמלי ללמוד את זה, ומצד שני לפי השמועות יש שם דעות שממש ממש לא תואמות את דעת ההלכה... היא דוסית, כמו שאמרתי, והיא תנסה לשמור על עצמה, ובכל זאת, זה קשה!

לנמרוד-אין שום פגם בלימודים אקדמאיים!!!! הפגם הוא במסגרת שבה הם מגיעים, והתכנים הלא מדעיים שנכנסים בה כמעט בכל תחום... אי אפשר להיות עוורים למציאות, עם כל הכבוד למדע הטהור!
אז מה נעשה עם המציאות?נמרוד
נשאיר את העולם לחילוניים?
נסתגר בבית ונלבש רעלות?
בכל שנפנה יש מציאויות רבות וצריך לחיות אתן, בכל פינה יש דברים שיכולים להיות "נגד ההלכה",אז מה נעשה?
מי שיש לו אמת פנימית אינו צריך לחשוש מהחוץ
^^^ מסכימה איתך!!פז
התורה לא אומרת להשאיר את העולם לחילוניםeliore
בס"ד,

צריך ללמוד אבל צריך לעשות את זה לפי ההלכה.. וכן אסור ללכת נגדה כי זה דבר ה'...

אפשר ללמוד אבל צריך לשאול את התורה איך.. גם לה יש דעה בנושא ואליה יהודי צריך להיות מחוייב..

לך תשאל את תורה .. ותראה שהדברים מורכבים...

וכשאני אומר  שאול את התורה אני מתכוון  להתייעץ עם גדולי תורה שחיים תורה ממש וגם שמבינים בנושאים האלה 

וחפצים בדיוק כמוך באנשים יראי שמיים בכל מקום ומקצוע... (ואם כל זאת לא ילכו נגד ההלכה)

הפסקנות הזו שאתם מתנהגים בה מסוכנת!

..להבת-כוח
גישה יפה אם כי מסוכנת. היא עלולה לתת לגיטימציה להתנהגות שגוייה.
לא צריך להסתגר, אבל גם צריך להישמר.
כל אדם לפי היכרות עם עצמו ילך למה שטוב לו.
בעיני בחור שסומך על עצמו ללכת ולהפיץ את התורה במוסד שרובו חילוני- ראוי להערכה, ולא ההפך.
אוקיי...eliore
בס"ד

באמת פסיכולוגיה זה מאוד בעייתי באוניברסיטה
אני הייתי מציע לה להתייעץ עם רב כמו הרב אבינר
אניי יודע שיש לו חבר פסיכולוג ירא שמיים שהוא מאוד ממליץ עליו וממילא
זה אומר שניתן ללמוד את זה באופן טוב וכשר באוני' אלא שזה מצריך זהירות והדרכה מן הסתם
לכן כדאי לעשות צעד כזה מתוך בירור רציני בלבד...
ובחורה שתאמר לי שזה נעשה מתוך בירור ויראת שמיים ועשתה כפי שהורו לה 
ברור שאעריך שמצד אחד לא ויתרה על הכישרון שלה
אך מצד שני עשתה זאת במסגרת ההלכה עם עצת תלמיד חכם שמבין בעניין..

אך אם היא זרקה את עצמה לאותו מצב בלי שום דבר ממילא זה יוביל  לנזק רוחני בתפיסות העולם
וממילא זה יפריע ואכן זה היה גורם לי לפסול בהחלט.

ל 'עדיין ילדה'דוס גאה
מורי ורבי הרב טל שליט"א למד כמה וכמה תארים בפסיכולוגיה באוני' ולאחר כל השנים הללו הוא מכוון שלא ללכת ללמוד פסיכולוגיה על פי שטות של גויים. מי שמעונין/מעוניינת - הוא פתח בית ספר לפסיכולוגיה יהודית ביד בנימין.
אז אל תגידי שזה המקום הנורמאלי היחידי... תבדקי קודם
דברתי גם עם אנשים שונים ובינהם כאלו שלמדו את המקצוע וכולם מסכימים שכיום באוניבר' מלמדים בעיקר איך להתייאש מהאדם  לחיות על כדורים ולהסביר לו כמה זה נכוןלא לעבוד על המידות.(התפיסה הגויית מבססת זאת על כך שאין האדם יכול לשנות את אופיו והרגליו.. וכו')
בכל אופן מאוד קל להגיד שאנחנו לא מפחדים להשפיע וכו וכו'
תגידי לי מה יצא לה מללמוד את התורות  הגוייות הללו ,
 לאבד את האמונה בה' וללכת לרעות בשדות זרים...
 לספוג במשך כמה שנים את כל התורות הכפרניות הללו
ולהישאר באמונה פשוטה בה' - זה בלתי אפשרי...
ולכן ההלכה אכן אוסרת את זה! (מי שרוצה מקרות אני מוכן להביא לו)...

יש לי תחושה שאין לך הרבה מושג על מדע הפסיכולוגיהנמרוד
שכולל נושאים רבים ונרחבים מלבד עניין הטיפולים הנפשיים. (כגון פסיכולוגיה חברתית, ארגונית, חינוכית וכו') ולפני שפונים להתמחות כלשהי יש ללמוד את הבסיס במוסד אקדמי רציני.
לימודים במוסד אקדמי רציני הם גם דרישת יסוד לתעסוקה במקצוע הזה. מי שלמד בכל מני מכונים פרטיים לעולם לא יוכל לקבל הכרה במקצועו ולא יוכל לקבל עבודה.

אבל באוניברסיטה נלמדים ונחקרים עשרות תחומי מדע ודעת ולא צריך לדון דווקא ביותר בעיתיים.
לדוס גאה- ההצעה שלך לא רלוונטיתעדיין ילדה
הלימודים בתורת החיים מוכרים כהשתלמות בלבד (ביררתי את זה...) ואי אפשר לעבוד עם התעודה שלהם. אתה צודק שללמוד באוניברסיטה זה בעיה אבל מה האלטרנטיבה?
ממש לאאליסף ט
הרב אבינר מהאחרונים שהייתי ממליץ לה להתייעץ איתו.
ברור שהוא יהיה נגד,הרי כל הקו הזה בד"כ ממליץ להשאר בישיבה עד 120 ולא ללכת לאוניברסיטה.

לא חסרים רבנים וישיבות שמעודדים הגעה לכל מקום באקדמיה,וזו הדרך ההגיונית ביותר והתורנית ביותר,התורה לא מצווה עלינו להצטמצם אלא לגלות את שמו יתברך בכל מקום.

בטח שיש פגם בלימודים אקדמאייםבתאל1
שסותרים את התורה!
וזה דבר ברור מאד!
מי ששם את כל מה שלומדים באקדמיה לדברים בעלי חשיבות גדולה מדיי בלי פרופורציה הוא קצת בבעיה.. זה תורה מן השמיים... וגם מדע אפשר לסתור
במיוחד אם זה מדעי הרוח...
עובדה שיש מכללות שמלמדות בדיוק ההפך!
ושלא יגידו לך שמכללות זה פחות מאוניברסיטה כי המרצים הם אותם מרצים בדיוק...!
***לא תורה מן השמייםבתאל1
בתור מישהו שלומד מדע "טהור"עיצה
אני אכן מעיד שאין בו שום בעיה.
בשאר הדברים (הומניסטיים) מו"ר אכן תמיד אמר לנו שיש המון כפירה וסיגים. אבל מעולם לא קבלתי את המסר שמי שלומד את זה פסול.
לענ"ד שם המשחק הוא מודעות. אם אני מודע לזה שיש הרבה דברים בעיתיים ואני תמיד במצב alert - וכמו כן אני מודע לזה שתאוריות ב"מדעים" הללו רחוקות מהיות אמת מוחלטת (בינינו - יש לא מעט שטויות...) אז אני חושב שיהיה בסדר. 

ואליאור - אל תצפה שכל בחורה תהפך פתאום או לפיזיקאית או שתלמד מקצוע במקום שלא ממצה את יכולותיה - לא כולן צריכות ללמוד באיזה מכללה להוראה*...    מותר וטוב שבת דתייה תהיה פסיכולוגית, אמנית , יועצת, מטפלת וכן הלאה..

* לא מתכוון לפגוע באלו - אבל כולנו יודעים את הרמה שם - ותכל'ס אני קצת מקנא, קשה לי בלמודים... חחח 
חותם על זה...nick
לא אמרתי שלא... וכפי שכתבתי בתגובה.... האחרונהeliore
בס"ד..

אלא טענתי שזה נושא שצריך לקחת בכובד ראש ומצריך מודעות בדיוק כפי שכתבת
ועל כן צריך להתייעץ על דבר כזה ולא להתייחס לזה בקלות ראש..

עיין בתגובה "אוקיי"
סוציולוגיה זה לא "מדע טהור"מישהו10
איך הגעת לסוציולוגיה?! תמהני...עיצה
גם מי שרוצה ללמוד אומנותבתאל1
או יעוץ (שזה נחשב הוראה דרך אגב...) או מוזיקה או כל דבר הומני אחר תוכל לקבל את זה במוסד דתי בלי כל הבעיות המאד מאד מאד גדולות שיש לה במקום חילוני.
וזה בעיות שאי אפשר להתגבר עליהם עם מודעות... זה לא יעזור לה אם היא תדע שהיא צריכה להזהר.. כי אם היא תצטרך לנתח ציורים לא צנועים או לשמוע יצירות של עבודה זרה ממש (מהכנסיות) כי זה חלק מהתוכנית לימוד וחלק מהמבחן של סוף קורס לא יעזור לה שום מודעות.. ושום היזהרות...
אז חבל סתם להכנס לדברים האלה...
אני לא רוצה לדעת מה לומדים במוזיקה במוסד חילוני בקורס שהדתיים מקבלים בו פטור...
מה פתאום....יהודי מרמ"ג
אשתי תהיה עקרת-בית.....
סתאאאם...
אבל באמת שלא נראה לי שאתחתן עם אחת שתלמד מקצוע....
באופן כללי- לא נראה לי כבעיה, אבלנפשי ישובב
ללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטה זו בעיה גדולה מאד!! זה מדע שנוגע ישר בנפש וחושף דברים לא פשוטים, שלא כל אחד יכול להתמודד עימם, ולעיתים בכלל לא מודע לכך ולא יודע בין הטוב והרע שלומדים שם, ולכן אין סיכוי רואי להתמודד עם זה... והרע הרבה יותר גדול מהטוב בפסיכולוגיה המודרנית!!!

בשאר הדברים- תלוי ביר"ש של האדם, עד כמה יראתו קודמת לחכמתו...

בהצלחה רבה..
נראה לי שתלוי מה היא לומדת...עוד כינוי
אם היא לומדת מקצוע שקיים באונ' דתית או במכללות ומעמד התעודה הוא אותו מעמד, אז הייתי מבררת היטב מדוע בחרה דווקא באונ' חילונית. אבל אם היא לומדת מקצוע שאינו זמין באונ' הדתית או שרמת התעודה וההכשרה בחילונית גבוהה יותר אז יש להבין את הבחירה (לדוגמא ריפוי בעיסוק, פיזיוטרפיה, קלינאות תקשורת ותרפיות למינהן).
בכל מקרה כדאי לבדוק כל מקרה לגופו ולא לשלול, שלא יתעכב לכם השידוך בעוד כמה שנים...
לא מפריע..joy
לא מפריע..
לדעתי,אנונימי (פותח)
אם הרמה הדתית שלה מקובלת עלי, אני לא רואה בזה בעיה מיוחדת. כמובן, צריך לבדוק למה דווקא היא בחרה ללמוד באוניברסיטה ולא במכללה וכדו'. לפעמים הרמה האקדמית והיכולת להתפתח בתחומים המחקריים טובים יותר באוניברסיטה, ואניע חושב שזה שיקול מכריע למי שרוצה לתקדם בתחום. לכן אני לא רואה בזה בעיה מיוחדת אם היא מתאימה לבחור. (ואני אומר מנסיון..)
סטודנטים הם אנשים מבוגרים ולא ילדים קטניםנמרוד
שצריך להסתיר מהם את העולם.
אין כמעט מה להשוות בין אוניברסיטאות לבין מכללות. המכללות הן בתי ספר לכל דבר ועניין בעוד שהאוניברסיטאות הן גם מקום להכשרת מדענים, חוקרים ואנשי רוח מכל הסוגים ובכל המדעים.
אם מישהו רוצה להעמיק בתחום ידע כלשהו הוא חייב ללמוד באוניברסיטה.
אם הוא פוחד להוציא את האף מהבית שמא תקרה בדרכו איזו תופעה שאינה עולה בקנה אחד עם מה שלימדו אותו בישיבה או באולפנה אז יש לו בעיה חמורה לכל החיים ולא רק לעניין הלימודים.
אין אפשרות להיות רופא, פיזיקאי, כלכלן, ארכיאולוג, חוקר מקרא, חוקר תולדות עם ישראל וארץ ישראל, מתמטיקאי, פסיכולוג, ביולוג, מוסיקולוג ועוד עשרות דברים אחרים, בלי ללמוד באוניברסיטה.
המכללות מייצרות בעלי מקצוע ולא אנשי רוח ומדענים.
אני לומדת באוניברסיטה...המפוזר מכפר אז"ר
והשאלה הזו אכן הטרידה אותי... (ויותר מזה- את כל מי שמכיר אותי...)
א- מכללות זה כמעט תמיד לה-ו-ר-א-ה, ומי שלא אוהבת את המשוואה: "דוסית=מורה" מחפשת מה ללמוד במקום שיאפשר ביותר קלות להתפתח לדברים שנכללים מחוץ לקטוגריות הזאתי... (גם אם זה מקצוע שאפשר ללמוד במכללות)
ב- בכל מקום צריך לסנן מה שומעים, לבדוק את דעת התורה בנידון, וגם במכללות אפשר לשמוע דברים שלא עולים בקנה אחד עם ה"קו" שלך...
ג- אני מכירה הרבה אנשים יראי שמיים באמת שלומדים פסיכולוגיה באוניברסיטה. מי שרוצה לעסוק בזה צריך ת-ו-א-ר, ומה לעשות שאין מקום אחר לעשות תואר בפסיכולוגיה?.. (חוץ מזה שלפי מה שהבנתי הם פשוט לומדים פרויד, ומסבירים למה התיאוריות שלו לא נכונות... אבל- אני לא מבינה בפסיכולוגיה, קחו בעירבון מוגבל)
ד- מי שהולך לאוניברסיטה צריך להיות מחובר למקום תורה.
אם זה בר אילן- אני ממליצה על המדרשה (או הכולל...), ולא לחיות בסרט שהאוניברסיטה דתית, ככה שומרים יותר (למרות שהופתעתי לטובה) ויוצאים מתוך נקודת הנחה שצריך להיזהר, להישמר, לברר ולסנן.
המדרשה / כולל זה מקום טוב, שם אפשר ללבן את הדעות והרוחות הנושבות מתוך מבט של תורה. בנוסף, יש שם שיעורים שמכוונים לזה, נגיד- יש שיעור פסיכולוגיה יהודית עם הרב יהושע שפירא...
ה- אם השאלה היתה בקטע שאישית את רוצה ללמוד פסיכולוגיה- אז יש לי חברות שלומדות את זה בבר אילן, דוסיות אש, אם את צריכה עזרה בליבוטים...   
ז- גם אם זה מקצוע שניתן ללמוד במכללה לא נראה לי רע שאנשים רוצים להתפתח ברמה יותר גבוהה במקצוע, בצורה שתאפשר להם לפנות גם למחקר, או אפילו לא למחקר אבל שילמדו בצורה מעמיקה ומקיפה יותר. זה מאוד מרחיב אופקים ללמוד עם פרופ' דגולים שאשקרה חקרו והידע שלהם מקיף מאוד. 
ח- לא רע בעיני לשמוע קצת דברים שונים, כל עוד יש בית מדרש שאתה מחובר אליו כדי לדון בדברים, ללבן אותם, ולדעת מה לענות כנגדם. בסופו של דבר זה גם מוסיף ליראת שמיים.

ונ.ב בנוגע למוסיקה (כי ממש כחוט השערה הייתי קרובה ללמוד את זה...)
לפי הכירותי עם חברות במכללה, גם שם לומדים את היצירות הבעייתיות של הכנסייה, כי מה לעשות וזה חלק נכבד מהמוסיקה בתקופות מסויימות. אז מי שרצתה- יצאה החוצה, אבל זה החומר למבחן... (וגם במגמת מוסיקה שלי באולפנא זה היה ככה, ולמדתי באולפנא שנחשבת דוסית) 
ובאומנות- אני יודעת שחברות שלי גם למדו לבגרות דברים לא הכי צנועים כי זה החומר לבגרות, ומי שרצתה פשוט הלכה...
ועוד משו-המפוזר מכפר אז"ר
יש אנשים שהמסגרת המשוחררת יותר של האוניברסיטה יותר מתאימה להם, שאין חובת נוכחות  ואף מרצה לא יעיר אותך  אם אתה נרדם בשיעור, ולא מתייחסים אליך כאילו אתה שביעיסט... 
אני הייתי בודק קצת יותר, אבל לא הייתי פוסלעוקר הרים
צניעות קודם כל..vereed
בס"ד

לי אישית תיהיה ממש בעיה לצאת עם בחור שלומד באוניברסיטה וזה מכמה סיבות ואחת מהן היא בגלל שיש שם המון ניסיונות בעיקר לבנים, חוסר צניעות מוחלט! וכן מלעשות על צניעות אנלא מוותרת ולא משנה לי כמה הבנאדם יהיה חזק מבחינה דתית אוניברסיטה זה לא המקום  לאדם ירא שמיים שחשובה לו הצניעות והספיק לי להיות פעם אחת באוניברסיטה כדי להבין זאת.
זאת קביעה חסרת בסיסאליסף ט
אוניסרסיטה זה לא המקום לאדם ירא שמים? על סמך מה את מחליטה את זה? יש עשרות ומאות אנשים ירא"ש שמסתובבים באונברסיטאות לומדים ומלמדים.
אוהו - אז מה תגידי על ראשי הישיבות ?!nick
למשל :

הרב נחום אליעזר רבינוביץ' למשל? (ד"ר למתמטיקה)
או אולי
הרב אבינר? (מהנדס)
הרב אליהו זייני? (ד"ר למתמטיקה)
אולי הרב שילת (מדעי הטבע אוני' עברית) [לא ראש ישיבה]
הרב ליכטנשטיין?

לא נראה לי שהם שייכים דווקא לאיזה "קו" מסוים של ישיבות... גם הם לא בסדר?!

סתם בדרך אגבאומן ר''ה
היה אדמו''ר גדול וקדוש שהיה מהנדס מים שמו רבי מנחם מנדל שניאורסון(הרבי מלביואטש)
אני לא מבין למה כל פעם צריך לרוץ לראשי ישיבותאליסף ט
במקום להשתמש בהגיון בסיסי ופשוט. זה גם נגע חרדי שהופץ בנו.
מצטרף. צריך בסך הכל קצת שכל ישרמשה
אני מכיר הרבה הורים שהיו קופצים על בחורה אקדמאיתמשה
ולא משנה מה ואיפה היא לומדת.

ומכיר גם כאלו שינסו להכשיל קשר עם מישהי/מישהו מרקע אחר.
ממש דוגמא טובה..vereed
בס"ד

כן מעניין מאוד למה הם הצליחו להיות שם בלי להיכשל.. אולי כי הם היו רבנים?!..
יש יחידי סגולה והם חלק מהם..אז בפעם הבאה תחשבו על דוגמא יותר טובה מרבנים ואגב אם  הבחור הוא כבר רב לא ניראלי שזה ישנה לי אם למד באונ' או לא..אך קודם כל שיהיה בנאדם כזה ואחרי זה נדבר..
אני לא סובל את הגישה הזאתאליסף ט
רק לרבנים מותר ללכת ללמוד באוניברסיטה...נו באמת.
כשהם למדו באוניברסיטה...~תמר~אחרונה
אני לא בטוחה שהם היו כבר רבנים...
ואני בהחלט מסכימה עם  הרבה שכתבו למעלה שהעיקר זה הבנאדם ולא המוסד..

צר לי לאכזב הרבה אנשים פה, לימודים גבוהים זה לא ישיבה תיכונית או אולפנא... לא הולכים לפי התאמה נפשית. הולכים למקום שנחשב טוב וזהו. אפשר להשתדל ככל האפשר שזה לא יהיה רחוק מדי בהשקפות ממה שהתחנכת עליו (לדוג' ללכת לאוניברסיטת תל אביב זה ניסיון לא פשוט, לעומת אוניברסיטאות אחרות שזה יותר בסדר..)

חוץ מזה, יש עוד הרבה סיבות שגורמות לאדם להחליט על מוסד אקדמי מסויים כמו ציון פסיכומטרי (שבהרבה מוסדות דתיים דורשים יותר מבאוניברסיטה) וקרבה לבית (אדם שגם בצפון או בדרום בדר"כ לא קרוב לשום מוסד לימודים דתי וא"א לדרוש שילך למעונות רק בשביל ללמוד במקום דתי, זה מלא כסף!!

אני אישית רציתי ללמוד תקשורת ואין שום מוסד דתי שמלמד את זה לתואר (לעומת הרבה שכן מלמדים לתעודת הוראה)!! אז אני הולכת לאוניברסיטה באריאל. אני לא רואה בזה שום בעיה.

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אותי כל הקטע הזה מגעילשלג דאשתקד

גבר ואישה אמורים להיות שווים בזכויות וחובות. אף אחד לא אציל ואף אחת לא פייה בצרה. וכן להיפך.

כשאני פוגש - בכל הקשר החיים - אדם שצריך לכרוע ברך ולהתחנן, אני שואל את עצמי מה המשמעות של זה לטווח הארוך. כל תשובה שאענה שאענה על השאלה הזו - לא מתאימה לנישואין...

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

מקסיםזיויק
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך