כי כשאני נתקלתי בקשיים חיפשתי המון אישורים חיצוניים שזה ככה אצל עוד אמהות, ולא מצאתי כמעט... יש המון המון לחץ על הנקה, ונראה לי חשוב שישמע גם הקול השני...
הילדים שלי נולדו קטנים (אחת הייתה בפגייה אפילו שבוע) והם לא הצליחו לינוק בכל השהות בבית חולים. וכל יועצות ההנקה תמיד צבאו עליי, ביחד עם כל הסטודנטיות שלהן, כדי לראות מה עושים במצבים 'מיוחדים' כאלו (כמובן שביקשו אישור וקיבלו, אבל מודה שלא היה לי את האומץ גם לומר שלא). הן התלבשו עליי ועל החזה שלי, ועל התינוקות הקטנטנים, ניסו להעיר אותם, להפשיט אותם, לגרות אותם, ותמיד בסוף וויתרו ואמרו שיש גם תינוקות כאלו, וכשהם יגדלו זו כבר לא תהיה בעיה-והעיקר העיקר לא להתייאש.
ובאמת רציתי לא להתייאש. עם הבכורה, הקנייה הראשונה כשיצאנו מבית החולים (עוד כשהקטנה עדיין הייתה בפגייה) הייתה מכונת שאיבה. באמת שהאמנתי שאשאב לה עד שהיא תתחזק ותצליח לבדה- אבל אחרי שבועיים התייאשתי. הרגשתי משועבדת לזה ברמות, הרגשתי שאין לי אוויר לנשימה ושהחיים סובבים סביב שאיבות ארוכות כדי להגביר את החלב (לא יצא הרבה), ומיד אחר כך האכלות בלתי נגמרות בבקבוק (תינוקת קטנה וישנונית). היו לי המון המון המון רגשות אשם, במיוחד כשמדובר בתינוקת קטנטנה. רגשות האשם היו כל כך משמעותיים עד שהרבה פעמים שאני מתנצלת מול החברה בלי שבכלל זה עלה... תמיד- מול הרופא, מול האחות בטיפת חלב, אפילו מול הנהלת המעון לפני שהכנסנו אותה-ישר כששאלו מה היא אוכלת, סיפרתי את כל הסיפור-שהיא נולדה פגה, שניסיתי, שהשתדלתי- העיקר שיבינו שאני לא אמא גרועה שלא הניקה.
התינוק הקטן שלי גם נולד קטנטן וישנוני. בבית החולים שוב היה אותו הסיפור. כשהשתחררנו הוא הצליח כבר לינוק-אבל לא באופן אפקטיבי. האכלות של 50 דקות, אפילו שעה. ואחריהן היה רעב ורצה בקבוק. התעקשתי על זה 3 שבועות. במקביל הבכורה הייתה חולה, ואני חטפתי אחר כך סינוסיטיס חיידקי. נשברתי. הרופא הציע לי תרופות שתופעות הלוואי שלהן זה ייבוש חלב. שבוע התלבטתי אם לקחת או לא, ובסוף נשברתי. לא הצלחתי לתפקד, לא הצלחתי להיות אמא טובה לבכורה שלי שעברה משבר קשוח, ולא הצלחתי להיות שם באמת בשביל הקטן. וככה חזרתי למדפי המטרנה בסופר.
קיבלתי את השפיות שלי חזרה ואת שמחת החיים. הפעם יש פחות רגשות אשמה.
כן קשה לי עדיין לקבל מבטים על המטרנה. החוויה הכי קשה שהייתה לי עם הבן שלי הקטן הייתה עוד בבית החולים, כשבאתי לבקש בשבילו מטרנה. כאמור, הוא לא הצליח עדיין לינוק, ויועצת ההנקה של משמרת של יום מסויים אמרה לי לתת לו. וכשבאתי לבקש, האחות שישבה שם על הכיסא בתחנת אחיות הסתכלה עליי מלמעלה למטה ובסוף אמרה - 'רק שתדעי שממש קשה לי לתת לך את הדבר הזה. זה ממש כואב לי. לא מבינה איך את נותנת את זה לבן שלך. אבל כל אחת והבחירה שלה'. ואחר כך זרקה לי את המטרנה עם מבט מתחלחל. כל כך התלבטתי אם ומה לענות. בסוף מילמלתי משהו וברחתי משם בוכה לתינוקייה. מזלי היה שהאחות שם הייתה רגישה וניסתה להרגיע.
פשוט לא מבינה את המקום של מישהי ככה להעיר לאמא (ועוד בבית חולים!! עם כל ההורמונים והכאבים!!). מעבר לזה שאי אפשר לדעת למה מביאים מטרנה וגם אם לא- מטרנה זה לא רעל. אני גדלתי על מטרנה, ועוד רבים וטובים. ואנחנו בסדר בסך הכל (ואפילו יותר מבסדר)