פריקה, קשיים מול האיש בעניין הצניעות שליאנונימית בהו"ל
אני בחורה שנחשבת דוסית, לא אש, אבל שומרת על מחשוף, שרוול, כסש מלא וחצאיות עד הברך ולפעמים טיפה מעל.
חצאיות תמיד היו אשיו מבחינתי והאישיו הגדול יותר זה שברגע שהיא עולה לי ס''מ מעל הברך אני מקבלת מבטים או הערות ממנו.
הסברתי כמה פעמים בכמה דרכים שזה לא מקומו, שזה שלי. לפעמים בעצבים כי זה משגע אותי, לפעמים דיברתי אל ליבו ובאמת הוא התחיל טיפה לשחרר ועדיין מידי פעם זורק הערות. זה גורם לי להרגיש שחזרתי לאותםנא והמחנכת בודקת אותי, שאחותי הייתה משוכת לי את החצאיות בבוקר כי הן היו קצרות מידי לדעתה וזה מטריף אותי ממש ככה!
החצאיות שלי עם ההריון והבטן עלו מעל הבטן אוטומטית התקצרו. כשהוא מעיר על זה אני אומרת שזה עלה עכשיו במקרה וישר מסדרת כי נאין לי כח למלחמות כל הזמן.

אתמול לבשתי שמלה גבולית על הברך שיכול להיות שאם לא הייתי בהריון, ואם לא היה חורף והייתי בלי גרביון הייתי שמה חצאית. בכל אופן אם היום הייתי שמה חצאית היא עדיין הייתה עולה וגם משגעת אותי אז וויתרתי עליה. וזה שלי. זאת התמודדות שלי ובחירה שלי ולא עשיתי שום דבר קיצוני.
ומאז שהוא ראה את זה אתמול בסוף היום כשחזרתי מהלימודים הוא בפרצוף תשעה באב. הלם מאיך שאשתו מסתובבת, לא מתקשר, לא מדבר, 100% דרמה מעצבנת... אולי עם אמת אבל עדיין מוציא אותי מדעתי. לא מצליחה להכיל את זה וזה כל כך מעצבן אותי שהוא יוצא פה מסכן ונעלב ופגוע.
הוא שלח לי הודעה שעבר לו והתכתבנו קצת והיום בערב כשחזר מהעבודה שוב פרצופים. שוב תשעה באב, יצא לתפילה והמשיך משם ללמוד למבחן ו0 תקשורת.. לא מצליחה להכיל את הסיטואציה הזאת. הייתי רוצה באמת לבוא אליו ולפתוח שיח על זה ולתת מקום לתחושות שלנו אבל אני יודעת שאני פשוט אתחרפן וזה יגרור ריב רק גדול יותר. מבחינתו אין אופציה אחרת. תחזירי חצאית וזהו. ושתבינו!! זה לא אורך שלא הייתי הולכת איתו וזה לא אמור להפתיע אותו! פשוט במקום שהחצאית תעלה ותציק היא לא נמצאת שם. ויש לי המון שמלות אחרות שהוא יודע שהייתי מתה ללכת איתן בלי חצאית וזה לא יקרה כי יש לי גבולות! אבל איך שהוא לוקח הכל על עצמו בכזאת דרמטיות... אני לא מצליחה להתמודד עם זה.
גםoo
לבעלי היו הרבה השגות על הצניעות שלי, אז השקעתי הרבה זמן לקנות בגדים שמוצאים חן בעיניי וצנועים בעיניו והבעיה נפתרה.
אותו דבר היה אצלנואאבג
גם בעניין אורך חאית וגם בעוד כמה עינייני צניעות.
פשוט לא שווה לריב בגלל זה.
אם זה כל כך קריטי לו וכל כך מפריע לו אז למה לא לכבד אותו וללכת בדרך שלו? כל כך חשובה לך האפשרות ללכת עם חצאית קצרה?
תחשבי על דברים שממש משמעותיים בשבילך וכמה משמח אותך היה אם בעלך היה עושה אותם למרות שלו זה לא חשוב, אלא עושה את זה רק בשבילך
חולקת עלייך ממשתהילה 4
זה לא משהו משותף. זה לא שהיא מפריע לו ונכנסת לתחום שלו. הוא נכנס לתחום שלה וכמו שלו אכפת שהיא מתלבשת ככה לה עוד יותר אכפת. זו היא בעצמה.

ברור שכדאי שיהיה שיח והבנה אבל היא לא צריכה למחוק את עצמה ולוותר זה מתכון גרוע לזוגיות בריאה.

מה כן- ייעוץ זוגי שיעזור לכם לסדר ולהחליט איך חיים עם המציאות הזו ואיך מגיעים לקבלה הדדית אחד של השני עם הפאלטות אחד של השני.

גילוי נאות. אני הולכת עם חצאיות מטאטאות רצפה. אבל זה שלי. אני לא מתלבשת בשבילו..
אז אני כן מתלבשת בשבילואאבג
אבל גם בשבילי
אני רוצה לשמח את בעלי, שיהיה וישמח להסתכל עלי.
אני לא מוחקת את עצמי ומוותרת על עצמי, אלא בוחרת את הדברים שאני אוהבת בתוך הגבולות שחשובים לו
אם נגיד לדעתי זה דוחה ומכוער שגברים הולכים עם מכנסיים קצרים, היה משמח אותי לדעת שבעלי לא הולך ככה לא בגלל שלו זה מפריע, אלא כי לי זה מפריע
וואו קשה ממש ממשסליל
בניגוד למה שנכתב מעלי, לא חושבת שזה נכון להתלבש צנוע בשבילו.

כלומר, אם מתאים לך באמת, ואת רוצה לקנות בגדים יותר ארוכים שאת אוהבת ועל הדרך גם לשמח אותו, אז נהדר.

אבל אם לא? אז לא.
באופן כללי אני לא בעד לעשות משהו שלא מתאים לך, רק כי בן הזוג לוחץ ולוחץ, לא משנה באיזה נושא.
אבל במיוחד לא בצניעות, שזה גם ככה קשה, וזה באמת באמת לא שלו.

מה כן? כמו כל נושא שלא מצליחים להגיע אליו להסכמות. או להצליח לדבר אליו, לברר האם זה קורה בעוד דברים ולהצליח ללבן את זה ביניכם, ואם לא, אז ללכת לייעוץ זה לא דבר רע בכלל. נשמע שזה מאוד מטריד אותך ואותו ומעיב על הקשר שלכם, אז זה ממש בסדר ללכת למישהו חיצוני ומקצועי שיוכל לתת לכם כלים איך להתמודד עם זה.
וואי סליל כתבת יפהפרצוף כרית
אני כל כך מסכימה!!!! אבל לא דווקא בנושא הזה, בכל נושא
יש לכל אחד מבני הזוג את האישיות שלו, ואסור לוותר עליה, להקשיב לעצמך בדרך כלל יותר חשוב מלהקשיב לבן הזוג
והכלל של 'תמיד לוותר'-לדעתי טעות שמחדירים ככ חזק בלימודים- לפעמים אסור לוותר! כך דעתי בכל אופן
תודה!סליל
איזה כיף לשמוע
תודה על הנירמולאנונימית בהו"ל
זה כן משנה באיזה נושא הוא לוחץoo
צניעות של האישה יכול להיות סופר רגיש. ישנם מספיק בגדים שיכולים לענות על צורך של האישה לאהוב את עצמה ושל צניעות כמו אורך חצאית.

להגיד לא מתאים לי להתאים את ארוך החצאית בשביל הזוגיות, זה מזמין את התקלים. נכון שהבעל יכול להתפשר, השאלה האם הוא מתפשר או שהזוגיות על הפנים.

החיים מלאי קונפליקטים וצריך לבחור את הקונפליקטים החשובים שאותם משאירים פתוחים לדיונים ולא להתמקד בקטנים.

בעיניי שינויים קטנים בלבוש עדיפים מאשר קונפליקט פתוח כזה.

אם השאלה הזו היתה נשאלת לפני 5 שנים הייתי עונה כמוך וגם עשיתי בפועל ככה. ואז הזקנתי עוד קצת ושיניתי את דעתי והתנהגותי.
מסכימה מאודהמקורית
ומוסיפההמקורית
הקושי בצניעות מובן שאין צורך להוסיף
השאלה היא מה הצניעות מסמלת לבעלך
מאיזה מקום היא חשובה לו
האם יש משו מעבר לדקדוק הלכתי כזה או אחר
אולי רצון של הכנעה שלך מולו, שהוא נתפס על זה
ואולי זה ממקום של - אני רוצה להתפאר בצניעות של אשתי. זה מסמל מעמד, סטטוס אצל גבר הרבה פעמים. וזה מגיע ממקום עמוק מאוד לפעמים. שאישה בנראות שלה מציירת את מצבו הרוחני. היא החזותי שלו. כרטיס הביקור שלו
גם אםסליל
זה מגיע מהמקום הזה, זה לא אומר שהאישה מחוייבת לבוא לקראתו.

לאנשים יש הרבה רצונות ומניעים, זה לא אומר שהם תמיד לגיטימיים ושנכון לפעול על פיהם.
אני לא אמרתי מחויבת, איפה ראית שכתבתי כך?המקורית

ולא אמרתי שהמניע מצדיק. שוב, איפה ראית שכתבתי כך?

אני לא חושבת שהבנת את כוונתי 

אני חושבת שכדי להבין איך לפעול ובאיזה מישור, כדאי לקחת בחשבון שזה לא בהכרח עניין הלכתי גרידא

אני מסכימה עם @oo שכדאי לבוא לקראת, בטח. אבל הוספתי את מה שכתבתי כי זה לא עניין של שחור ולבן

גם אניסליל
כתבתי שאם זה אפשרי ומתאים, אפשר לבוא לקראת.

השאלה מה קורה כשזה לא מתאים. 00 חלקה עלי בעניין הזה, לפחות לפי מה שהבנתי. ואת כתבת שאת מסכימה איתה.

אז הבנתי שמבחינתכן יש כאן יותר מאשר המלצה בלבד. לא במובן של חייבת, אלא של "ככה כדאי לך לעשות, זה לא כזה קשה".

ואני חולקת על זה.
גם כשכזה לא כזה מתאים, אפשר לבוא לקראתהמקורית

השאלה היא מאיזה מקום את נותנת מעצמך בדברים שלא מתאימים לך

\ומאיזה מקום בן הזוג שלך ביקש

הרחבתי על זה למטה

אבל זהסליל
בדיוק מה שאני באה להגיד,
וויתור בזוגיות יכול להיות רלוונטי, רק כשזה מגיע מתוך השלמה מלאה.
אם לא, זה פשוט יכול להיות הרסני.

ואף אחת לא יכולה להגדיר לאף אחת אחרת, על מה מתאים לה לוותר ועל מה לא.

אני לא מתנגדת לוויתורים באופן עקרוני, אבל אם זה לא מתאים למישהי, זה לא מתאים.

ממה שהיא מתארת, היא עושה איזושהי השתדלות, וזה לא מספיק. זה חונק, זה מעיק עליה.

וזה כל מה שאני אומרת, אם זה לא מתאים לה, אז לא.
זה ממש נושא שאתם חולקים עליופרצוף כרית
ואני חושבת שאת מחדדת כאן ע''י הסיפור שלך- לכולנו-
כמה שכאשר יש בין בני זוג נושא שהם חולקים לגביו - תמיד צד אחד ייצא פגוע ומאשים ומבקש וצד שני כביכול לא מבין מה רוצים ממנו ולמה אומרים לו מה לעשות
בעיניי את צריכה להגיד לו- זו אני,היתי ככה גם כשהתחתנו,חשוב לי להתחבר לעצמי,
ואני שומרת עדיין על גובה איקס בחצאית שכן תמיד מכוסה,כיסוי ראש מלא וכו' אבל על אורך החצאית כזה וכזה לא מקפידה
יש לך 2 אפשרויות- או שתחליט שלא מתאים לך ולהתגרש או שתחליט לקבל אותי ככה, אני מחליטה על הגוף שלי

תראי,אני הכי בעד כן לכסות את הברך וצניעות
מצד שני, מבינה את זה שחשוב שיהיה לך טוב עם עצמך ולא בהרגשה של כפיה,זה הגוף שלך ולכן זו ההחלטה שלך
זה כמו שלהבדיל דוגמה קיצונית - אחד מבני הזוג מחליט להיות חילוני - יש מקרים ששמעתי שנשארו ביחד דתי וחילונית - איך? מכבדים דעות שונות,לא מתערבים לשני ומבינים שכל אחד מחליט על עצמו
רוצהסליל
להגיד שני דברים,
המשפט האחרון קצת מתנשא. וזה לא כל כך נעים.

דבר שני, כתבתי בהתחלה, שאם זה מתאים לה נהדר. גם אני בחרתי שיש דברים שקשורים לצניעות שאין לי בעיה לעשות, כי לבעלי זה חשוב, למרות שאני אולי הייתי בוחרת אחרת.
זה נכון שכל אחד צריך לבחור את הקונפליקטים שלו, ולכן גם את לא יכולה להגיד עבורה האם זה שינוי קטן או לא.
יש נשים שההבדל הזה באורך הוא מאוד משמעותי עבורן. ואין עניין לוותר, אם זה לא בלב שלב.
ולכן אם היא לא מצליחה לוותר על זה, זה לגמרי לגיטימי וכאן באה העצה שלי לגבי שיח או ייעוץ.
זהoo
לא משפט מתנשא, אני לא בוגרת יותר, הייתי בוגרת גם לפני 5 שנים, אלא הגיל הביא איתו תחושות אחרות לגבי שינוי שלא אני המקור שלו, שינוי שאני עושה למען הזוגיות ולמרות זאת בסוף השינוי הוא למעני. שאני אוהב את עצמי לא פחות ממקודם וגם שהזוגיות שלי תהיה טובה יותר.

מבינה את המשמעות הגדולה באורך, מבינה הרבה משמעויות דקות: גודל המחשוף, אורך השרוול, גודל כיסוי ראש או בכלל הכיסוי עצמו, חצאית ולא מכנסיים, סגנון הלבוש וכו׳ יש לי רשימה בלתי נגמרת של דברים שמשמעותיים לי.

אבל גם כשיש דברים כאלו, יש בגדים שאינם עונים על הרצונות הללו, אבל נראים בעיניי טוב, עושים אותי שמחה ואני מרגישה בהם יפה.

כי יש אינסוף בגדים ברשת ואפשר לגלול שעות באתרים עד שמוצאים מה שמוצא חן. בעיניי זה קל יותר ופחות מבזבז זמן ואנרגיה מדיונים אינסופיים שלא בטוח שיביאו משהו טוב.
זה שזהסליל
בא לך בקלות, לא אומר שזה מגיע לאחרות בקלות.
אני מקפידה על בגדים צנועים, כי זה חשוב *לי*, ועדיין קשה לי למצוא בגדים שאני אוהבת, באיכות טובה ובמחירים טובים. זה גם עניין של מה ההעדפות שלי.

אז אני מתאמצת על זה, בשבילי.
אבל לעשות את זה בשביל בעלי, כשזה גם ככה קשה לי, והוא לוקח את זה כל כך אישי, ואני לא שלמה עם זה... בטווח הארוך זה יכול להוביל לפיצוץ בזוגיות ולא להיפך.

אין לי בעיה עקרונית עם ההחלטה, כשהיא מתקבלת בלב שלם ומתוך בחירה מלאה. כאן זה ךא נשמע העניין
זה לא בא לי בקלותoo
ותקופה ארוכה לבשתי בגדים שגרמו להרבה מחלוקות בינינו ועדין לבשתי אותם.

נכון שיכול להיות קשה למצוא בגדים נניח במחירים טובים, אבל אם אני אמצא בגד שאני אוהבת והוא טוב בכל המדדים אבל יקר, אולי בשביל עצמי לא הייתי קונה אותו, אבל בשביל זוגיות טובה יותר (בשבילי) אני מוכנה להשקיע את הכסף הזה.

כמובן שהאישו הגדול זה להיות שלמה עם המהלך הזה. אני יכולה להסתובב עכשיו בקניון ולראות עשרות פריטים שבא לי ללבוש ובעייתים מבחינה זוגית, במקום זה אני בוחרת להשקיע זמן וכסף משמעותי כדי לרכוש בגדים שעונים על כל הצרכים שלי וגם לא פוגעים בזוגיות.

כי לכל בגד יש תחליף, בעיניי כמובן. אני מציעה את המבט הזה, לבדוק האם באמת אין תחליף לחצאית קצרה או כל בגד אחר ששנוי במחלוקת זוגית. תחליף שעונה על כל דרישות האישה ויגרום לה להיות שלמה עם הלבישה שלו.
מענין מה שאת כותבת.קופצת
גם אנחנו עברנו בדיוק שינוי כזה ונוצר פער כמו שמתואר פה.
לא הצלחנו להגיע למצב של "ויתור" בלב שלם ושמח.
עבדנו מאוד קשה, תהליך עמוק וארוך להגיע למצב של קבלת בן / בת הזוג ללא תנאים.

לדעתי אם יש אפשרות זוגית - זה נהדר.
יש כזה דברoo
לקבל את בן/בת זוג ללא תנאים? לא יודעת אם זה מצב הגיוני ובכל מקרה לא רוצה כזה מצב. גם לי יש קווים אדומים שאותם אני לא מוכנה לקבל.

אני מסכימה איתך שטוב לקבל את בן הזוג כמו שהוא כמה שיותר, אבל לא על כל דבר.

לכן בכל קונפליקט כדאי לבחון קודם את החלופות לפני שמבקשים מבן הזוג לקבל אותו. כי אם יש חלופה טובה, גם אם היא עולה כסף או עולה בזמן ומאמץ, לפעמים הוא יותר שווה מניהול הקונפליקט עצמו.
האמת ששאלה מעניינת מאוד. מהרהרת בה.קופצת
בינתיים אדייק ואומר שלדעתי כדאי להרחיב את "גבולות התנאים".

יש משהו מאוד יציב ובטוח שיש מקום בעולם בו מקבלים אותך ככה כמו שאת.
אני אגיד לך משהוoo
על קבלת השני:

1. אם את מקבלת את השני כמו שהוא וחלק מהדברים באים על חשבונך, אז בדרך את פוגעת בעצמך.

נניח בעל שאמור לקבל את אישתו כמו שהיא מתלבשת, אבל בפועל הוא מתבייש באיך שהיא לבושה והמראה שלה עם לבוש זה מפריע לו.

2. אם את מקבלת את בעלך והוא אותך, יהיו דברים שסותרים אחד את השני בקבלה ואז אי אפשר באמת לקבל.

נניח בעל שמקבל את אישתו כמו שהיא מתלבשת ואישה שמקבלת שלבעלה מפריע לבוש מסוים והוא מתבייש בו. אחד סותר את השני ואין בקבלה פה משהו שיחזיק מעמד באופן יומיומי.

בעיניי היציבות האישית והזוגית מגיע ממקום שאפשר לראות את המבט והצורך של הצד השני, יחד עם הראיה של הצד והצורך שלך.

ללמוד לחיות עם קונפליקטים, אבל עם כאלו שבאמת אפשר לחיות איתם, לא קונפליקטים שמתנגשים באופן יומיומי, שלא באמת אפשר לנהל איתם זוגיות טובה.
אני לא יודעת איך זה אצל אחרים.קופצת
אנחנו ממש ממש לא מתביישים אחד בשני. ההיפך! גאים מאוד!

אבל אנחנו לא באמת דוגמא.

לא הבנתי למה חייב שיהיה בקבלה דברים שסותרים אחד את השני. הרי זה מהות הקבלה - לקבל את מה שסותר ושונה. ואז זה לא פוגע בכלל.
להבין בצורה עמוקה מאוד שכל אחד הוא אדם נפרד, עם אופי וצרכים אחרים. ועם דרך בעבודת ה' שונה.

כשנמצאים במקום הזה - אין בכלל קונפליקטים. לא יומיומיים ולא חד פעמיים. ( מדגישה שוב - כשנמצאים ומגיעים למקום הזה. עד שבונים את המצב הזה אכן יש הרבה קונפליקטים)

ואולי באמת הדרך שאת מציעה שווה יותר לכל נפש. הצעתי מה שעבד לנו, אולי יש עוד זוגות בסגנון הזה🤷
לא מבינה איך יכול להיותoo
שלא מפריע לך כלום בבעלך. אין בנאדם בעולם שלא מפריע לי בו כלום, לכולם יש דברים שמרגיזים אותי, לא משנה כמה הכלה אני אגלה כלפם עדין יפריעו לי דברים.

באמת שלא מצליחה להבין על מה את מדברת
לא. לא אמרתי שאין שום דבר שמפריע לי בו.קופצת
כמו שאמרת, אין כזה אדם בעולם.

אם הבנתי נכון דיברנו פה על פערים בין בני זוג, ולא על תכונות אופי כאלה ואחרות.

אז בקשר לפער (הדתי, מגזרי לצורך הענין), יש קבלה מוחלטת אחד של השני. ללא נסיונות לשנות / לשכנע.

סתם תכונות אופי שאני פחות אוהבת בו והוא בי - ברור שיש.
אם כי במחשבה שניה גם בנושא הזה אין לך הרבה מה לעשות.. הרי לא תוכלי לכפות שינוי על אדם כלשהוא חוץ מעצמך..

מסכימה מאודאם_שמחה_הללויה
דבר ראשון זה קבלה. וזה סופר קשה.
לנפץ לעצמנו איזה תדמית שבנינו לעצמנו על איך הבן זוג שלנו צריך להיות. לקבל שכן, אולי הוא גם לא ישתנה.ורק אז מתחילים לראות את הבן אדם שעומד מולנו, להבין את הרצונות שלו, מה עומד אחריהם. לצאת מה"אני" ומה זה נותן לי....אבל זה לא קל..יחסים בין בני זוג הם יחסים עם הכי הרבה רצון לקבל מהשני.
כן. תודה. בדיוק לזה התכוונתי.קופצת
כושר הניסוח שלי מאז הלידה התערער מאוד😆

עברנו ממש תהליך ארוך וקשה עם זה. בסופו של התהליך את בוחרת במי שנמצא מולך רק כי זה הוא! כמעט ללא אינטרסים אחרים..
קצת קשה להסביר וקשה לבצע..
מדהים שהצלחתם!אם_שמחה_הללויה
זה באמת עבודה. גם אני מרגישה שנמצאת בתהליך דומה(אחרי הרבה מלחמות פנימיות).
ועוד יותר מדהים שזה כמו מראה, שכשבן זוג אחד מתחיל לקבל את השני ללא תנאי, אז גם השני עושה אותו דבר
מבינה אותך!!! ואת המלחמות הפנימיות!!קופצת
מחזקת את ידייך!
אין לך מושג איזה זוגיות איכותית אתם בונים עכשיו. איכות חיים ברמה אחרת לגמרי.

צודקת לגמרי לגבי הפסקה האחרונה. אצלנו זה היה בעלי ראשון. ואני זוכרת את הסיטואציה והשנייה הזו שנפל לי האסימון שהוא בכלל לא רוצה שאשתנה. טוב לו איתי ככה כמו שאני.
זה בום ענק ללב!
וכמו שכתבת, זה גרר בעקבותיו גם אותי.

תצליחו בענק בעז"ה ❤
אמןן תודה רבה גם אתם♥︎♥︎♥︎אם_שמחה_הללויה
אבלoo
לי ממשיך להפריע דברים, גם שאני לא רוצה לשנות את השני. לכן אין קבלה מוחלטת, כי ברור שהיה יותר טוב אם הדברים שמפריעים היו משתנים.

אני גם לא רוצה לקבל באופן מוחלט, טוב לי שיש לי ביקורת, אכזבות וקונפליקטים. הם מניעים את החיים והזוגיות לא פחות מהדברים הטובים והמכילים.

כשיש דברים מוחלטים בחיים, נטולי בעיות ומאד ברורים, בעיניי זה משעמם, לא מצמיח ולא טוב עבורי.
אני אנסה להסביר, אם כי לא כ"כ מצליחה:קופצת
גם לי יש דברים שמפריעים. דברים "רגילים". נניח מעצבן אותי צורת העבודה של בעלי בעבודות הבית. מפריע לי דפוס התנהגות מסוים שלו עם הילדים ועוד דברים כאלה.

מה שאני מדברת על קבלה של השני ללא תנאי, זה קבלה של הדרך פה בעולם של בן או בת הזוג. לא תכונות אופי כאלה או אחרות.
אני יודעת למשל שיש לי חופש מוחלט בבירור שלי מול המקום הדתי שלי. גם אם זה יכלול, וזה כולל, שינויים במראה החיצוני שכידוע משפיעים על הרבה בחינות, ילדים ועוד..

בעלי לא בוחר להשאר נשוי אלי רק אם אשאר דתיה / חרדית / צנועה. הוא בוחר בי ואני בו בגלל מי שאני - תכונות אופי והאהבה שלי אליו.

ביקורות ואכזבות יש כרגיל לכל זוג. אני מדברת על זוגות שמתמודדים עם פער כלשהוא. שצריכים לגשר על משהו גדול יותר מביקורות רגילות שיש בין בני זוג.

עזבי. לא בטוחה שהצלחתי להסביר וגם כנראה באמת פחות רלוונטי לרוב.
דווקא הסברת עכשיו מצויןoo
בעלך מקבל את השוני הדתי שלך כולל שינוי חיצוני במלואו. זו קבלה מהצד שלו, זה נהדר ומרשים.

ברור אבל שיש לו קשיים עם השוני שלך. הוא בחר להתעלות מעליהם, הוא בעצם פתר את הקונפליקט הזה מהצד שלו גם על חשבונו.

את הרווחת רווח נקי, אבל זו לא קבלה הדדית, בנושא הזה הוא קבל אותך.
זו קבלה הדדית לחלוטין.קופצת
כי ברגע שנוצר שוני ביננו ( וזה לא משנה לעצם הענין מי גרם לו) - כל אחד ניסה "למשוך" לצד שלו. כמו שהפותחת מתארת, אומנם עם כלים תקשורתיים מפותחים יותר, אבל אותו רעיון.

אני הייתי בטוחה שהנה, רק אסביר ואעשה כך כך והוא יווכח בצדקת דרכי וישתנה הוא, גם חיצונית, למה שמתאים לי עכשיו.
והוא היה בטוח שרק יסביר לי / יוכיח לי כך וכך ואני אעשה את השינוי המיוחל ואחזור "לתלם".

אין לך מושג כמה עוצמתי היה הרגע של התובנה הזו שאנחנו לא מחכים בכלל לשינוי של בן הזוג, אנחנו רק מחפשים את הגישור.

זה באמת היה רגע מכונן.

ואח"כ הרגשתי ממש כאילו בחרנו מחדש אחת בשני, רק הפעם ממקום אמיתי וחזק יותר.
ואםoo
תתחילי ללכת עם גופיות הוא גם יקבל אותך? ואם הוא יתחיל לעשות תענית דיבור ביום וידבר איתך רק בערב, תקבלי את זה?

אין לכם גבולות בקבלת השני?
אמרתי לך שזו שאלה מעניינת ונעסוק בהקופצת
בשבת

מה שבטוח שהגבולות שלנו מתוחים מאוד. מאוד מאוד.

הבנתיooאחרונה
אני אישית מעדיפה לפעמים לא לקבל או לא למתוח גבולות כלפי בעלי, אז מקבלת בהבנה מלאה גם כשהוא לא מקבל.

כי למרות שזה קסום שמקבלים אותך בגבולות רחבים, זה צריך להיות הדדי ואז בצד שלי אני לא רוצה תמיד לעשות את זה, אז מוותרת על האופציה הקסומה, כדי שאני לא אצטרך להחזיר בקסם שכזה.
לדעתי זה לא קיים באמת האחוזיםהמקורית
ואף לא קרוב לכך. זה רק דמיון. או wishfull thinking
כולנו אינטרסנטים בטבענו
לכולנו יש רצונות וציפיות
השאיפה היא הורדת ציפיות למינימום. אבל בלי ציפיות בכלל ו'בלי תנאים' זה לא קיים . עצם הזוגיות וטיבה הוא תנאי בפני עצמו, לכתחילה
אם כל אחד לעצמו, והשני צריך לקבל אותו as is, זה לא זוגיות בעיניי. זה מייתר את ההקרבה, הנתינה, המאמץ, היציאה מאזור הנוחות. לא יגעת ומצאת - אל תאמין
זו באמת שאלה שמעניינת אותי.קופצת
אחפור עליה בשבת עם בעלי, נראה מה נעלה בחכתנו😅
צניעות של אישה זה גם סופר רגיש לאישה.. .מקרמה
ולפעמים לוותר במקום הזה.
ועצם הוויתור- הידיעה שזה לא שלך לגמרי
היא מורכבת מאוד
מסכימה איתך מאודמיקי מאוס
זה לא איזה צבע מטבח משותף לקנות
זה איך *את* מתלבשת

בעיני אין לו מילה בעניין,הוא יכול להביע את דעתו ואת החלומות שלו, בדיוק כמו שהוא מלווה אותך לבחור שמלה לאיזה ארוע... אבל זה ממש לא קונפליקט "זוגי" ואין פה מקום "לוותר".
מי שמחליטה שהיא רוצה לשמח את בעלה בלבוש שלה זה מדהים אבל זה לא עניין זוגי שצריך להגיע עליו להסכמה. זה עניין אישי שלה ורק שלה
והעבודה פה היא של בן הזוג לשחרר אותו.
אבל- מכיוון ואת בן הזוג אין איך לשנות וגם אין טעם לנסות אז צריך ללמוד להתמודד עם הבדלי גישות וערכים ביניכם וגם עם המחלוקת הזו
לדעת לתקשר את השונות, לדעת לעמוד על שלך ועדיין להישאר בקשר מחובר ואוהב
להביע הערכה ותקשורת ולתת באהבה אבל לא לקבל כל בקשה אם היא לא מתאימה לך
אני חושבת שיש הבדלהמקורית

בין לקבוע לאשתו ממש איך להתלבש

לבין להגיע להסכמות לגבי קווים כלליים בצניעות

זה לא 'לא עניין שלו'. הרי בשידוכים וכדומה מסננים חופשי על נראות וצניעות. יש קו מסוים שהבית הולך לפיו. צניעות היא חלק ממנו, איך את מנתקת את זה בדיוק?

זה פרמטר שנבחן, ונלקח בחשבון לעתים רבות, אם לא תמיד. אז זה שהם נשואים עכשיו הופך את זה ל'לא עניינו לגמרי?' לא חושבת כך.

תארי לך מקרה של אישה שהיתה רוצה להוריד כסר"ש, או לשים חלקי פתאום. גם אז היית אומרת שזה לא עניינו של הגבר? יש לזה אימפקט. לא אותו אימפקט כמו של אורך חצאית מן הסתם, אבל הבאתי את הדוגמה רק כדי להגיד שזה לא מנותק מהמציאות, העובדה שנותנים ללבוש חשיבות.

אני לא רואה בעיה בזה שאישה ובעלה מסכמים ביניהם על קו כללי של נראות בבית. זה גבולות גזרה

ומה שלא בתוך גבולות הגזרה , כבר מחוץ לתחום. 

עד כאן משנתי בעניין הצניעות

אבל בנוגע לעניין הספציפי פה

מה שיותר בעייתי בעיניי האמת, זה התגובה שלו. הוא לא מתקשר נכון את הרצונות שלו. התעלמות, אילמות וקרירות בעיניי זה לא תקשורת.. 

וכשהתקשורת לא טובה, לא ניתן לפתור את העניין. כל עניין. ולדעת על מה זה יושב - חשוב יותר בעיניי מהקונפליקט גופא, כי אז אפשר לדעת איך לגשת אליו

לא מחייב שהפתרון הוא להאריך את החצאית בכלל.

ואםסליל
גבר בוחר שלא להתפלל? לא לשים ציצית?
אז יש לאישה מה להגיד בעניין?

בעיניי לא.
זה לא בריא ולא נכון שבן הזוג ייכנס במערכת היחסים שבין אדם למקום.

זה בסדר שהוא יחליט שלו זה לא מתאים לחיות ככה, על כל המשתמע מכך.
אבל ההנחה צריכה להיות שאי אפשר לשנות את בן הזוג, בכל תחום. שום דבר לא יכול להגיע כדרישה, זה לא עובד.

כמובן שאני לא אומרת לשבור את הכלים
ובעיניי הפתרון הוא תקשורת, יכולת קבלה של בן הזוג ועוד. אבל איך שמעת פעם את הרבנית אסתי רוזנברג?
"נישואין זה לא מוסד לחזרה בתשובה"
וככל ששני בני הזוג יבינו את זה יותר מוקדם, זה יעשה רק טוב לזוגיות שלהם.
אני חושבת שכשיכולות להיות השפעות על חינוך הילדיםקורדיליה

אי אפשר להגיד רק "עניין שלו" או "עניין שלה"

זה עניין של שניהם ולדעתי כן יש לצד השני זכות להגיד מה הוא חושב

לדעתי הרבה פעמים זה המקור לצורך של בן או בת הזוג "להשפיע" על דברים שכאילו שייכים רק לשני

לולא החשש מהחינוך, הרבה דברים היו לדעתי פחות מפריעים לנו.

גבר שבוחר לא להתפלל - זה משפיע על הילדים, על הדוגמא שהם רואים, לדעתי זה ממש לא רק שלו.

זה לא כניסה ליחסים שלו עם המקום, זה משפיע גם על השני - על הילדים שהוא רוצה לגדל.

ויכול להיות שזה גם העניין כאן.

אני ממש מבינה את ההרגשה הלא נעימה שלה! שכאילו מעירים לה כמו תלמידה..

אבל גם יכולה להבין מאיפה זה בא לו..

לא אומרת שהוא יכול להגיד לה איך להתלבש, ממש לא, יותר גבולות גזרה כמו שהמקורית כתבה.

​​​​​​​

יש הבדלמיקי מאוס
בין להגיד מה הוא חושב לבין להעיר לה
ונראה לי שלא סתם השתמשת בביטויים האלה....

לעשות "פאסיב אגרסיב" על אשתו בגלל שהחצאית לא באורך שהוא רוצה זה הרבה מעבר ללהגיד מה הוא חושב ורוצה...
וכמובן לא באתי להגיד מה מותר או אסור לו אלא לחזק אותה שהיא בסדר אם היא לא נכנעת לתכתיב כזה יש דרכים אחרות
בטח, מסכימה איתך ב100 אחוז!קורדיליה

באמת הגבתי פחות לעצם השאלה של הפותחת..

יותר לרעיון שלדעתי כן יש מקרים שיש לצד השני "זכות דיבור" גם במה שלכאורה נוגע רק לנו מול ה'.

ברור שיש משמעת לאיך עושים את זה.. ויש צורות יותר או פחות מתאימות.

תודה על החידוד!

מצטערת אני לא חושבת כמוךהמקורית

כי הרבה פעמים עניינים רוחניים של מצוות הם לא רק בין בן אדם למקום

הם היו פרמטר משמעותי בבחירת בן הזוג

הם מסמלים משהו בבית. וכשהם אינם, הם משפיעים יותר מדברים אחרים. ולכן להגיד שזה לא עניין שקשור בכלל בכלל לבן הזוג זה ממש מנותק בעיניי.

שהרי אישה לא היתה נישאת לבעל שלא מניח תפילין לכתחילה, נכון?

כמו שבעל לא היה נישא למישהי שלא שומרת צניעות. (לא מדברת על הפותחת, אלא באופן כללי)

נכון שבדיעבד אם כבר קרה.. ויש התנגדות נחרצת.. וכו וכו.. אין מהלעשות. לא מפרקים על זה בית, ברור.

אבל קודם כל האישה היא זו ששואלת. והיא חווה את הקושי עם הצניעות. אם הייתי יכולה להגיד לבעלה לשחרר אותה ולהבין מאיפה זה מגיע אצלו, אז הייתי אומרת לו.

אבל כשהאישה פה שואלת על קושי של בעלה מול עניין שלה עם הצניעות, אני מרגישה מאןד בנח לומר לה לנסות להתחשב בקושי שלן. אם אכן הקושי הוא רק עניין של סטנדרט רוחני. לגמרי. זה לא מעשה מגונה להתחשב בבן זוג, גם אם קצת לא נוח לי.

דבר שני, זה הכל עניין של איך מגישים את זה. לא חייב לבוא בדרישות. זה לא שיש טווח של - או דרישות או תחנונים בלב נשבר, ובאמצע אפס. 

אני כן חושבת שעם ההבנה של מי הוא בן הזוג שלי, יכולות להגיע בקשות כאלו ואחרות.  יש דברים שאולי אבחר לא לבקש מתוך ידיעה שזה הבן אדם/ מתוך ידיעה שאני יכולה לוותר על הבקשה וזה לא קריטי. וודאי. אבל לכתחילה לא לבקש? למה לא?

דבר שלישי, זה לא נובע בהכרח מרצון לשנות. הרצון לשנות נובע משליטה. אני מדברת על משהו אחר שמגיע ממקום מרוכך יותר. של בניין ולא של פירוד. של היכולת לבקש מבן הזוג שלי להתאמץ עבורי במשהו שחשוב לי ולצאת מאזור הנוחות שלו עבורי. 

במצב אידיאליסליל
בני זוג מדברים על דברים ומלבנים ביניהם סוגיות שהם לא רואים בהם עין בעין.
במצב אידיאלי, מצליחים גם להגיע להבנה איך מתנהלים ומגשרים על פערים.

אבל לא תמיד חיים במצב אידיאלי, והשאלה גם מה המקום שממנו מגיעים. לכן אני מסכימה עם שתי הפסקאות האחרונות שלך.

אבל חושבת שבמקרה הזה, כמו שהפותחת תיארה זה לא רלוונטי. כי הדברים כבר על השולחן, היא עשתה איזושהי השתדלות וזה לא מספיק, וגם התגובה שלו קצת קיצונית בעיניי ביחס לזה.

בגלל שעד שאני הגבתי, התגובות היו בכיוון של לעודד אותה לבוא לקראתו, היה לי חשוב להגיד שבעיניי אם זה לא מתאים לה, זה ממש בסדר שלא ואם עדיין יש פער, לחשוב איך מגשרים עליו בצורה שתהיה טובה גם לה.

מסכימה איתך מאדאני10
בכל מה שכתבת בשרשור.
אני גם חושבת שכמו שאפשר לבקש ממנה להתפשר אפשר אותו הדבר לצפות ממנו..
אני לא יודעת אם במקרה הזה זה לא רלוונטיהמקורית

משרשור אחד אי אפשר לפסוק מה רלוונטי ומה לא, כי זה שרשור אחד מתוך חיים שלמים

כשעל כל קונפליקט, מלבד הוא עצמו,

יש עוד הרבה דברים שנערמים כמו פגיעות קודמות,

כמו התגובה של הצד השני כמו שרשמת, שהרבה פעמים לוקחים אותה בחשבון ומגיבים לתגובה שלו ולרגשות שהיא העלתה אצלנו ולא לעניין גרידא

כמו התגובות של הסביבה שמחזקות או מחלישות את דעתנו

כמו העמדה הנפשית שלי מול הקונפליקט ומה הוא מעלה בי, על ויתור בזוגיות ומה זה מעלה בי.. בקיצור, זה ממש לא פשטני.

ומי אמר שההשתדלות מספיקה?

אולי השתדלות נכונה זה להחליף מלתחה? לחפש שמלות שהיא תאהב ויעמדו בסטנדרט ושניהם יהיו מרוצים?

לשבת לשיחה ולנסות להבין מה ומי ולמה כמה ואיך..

כמו שאי אפשר בפסקנות לומר לה - תעשי רצונו, כי אנחנו לא יודעים מהו רצונו באמת ומה עומד מאחורי הבקשה שלו לצניעות

אי אפשר לומר לה - תתעלמי מהבקשה. לא נוח לך- זה מספיק. עשית את שלך.

לדעתי, הם צריכים לפתור את השורש של הבעיה - היכולת לדבר על דברים, להתמודד עם קונפליקטים, להיות יחד מול קושי של אחד מהם ולא אחד נגד השנייה.

כשנמצאים בעמדה כזו, עולים פתרונות יצירתיים מאוד, או שבוחרים לוותר (לא משנה מי), או שמניחים לזה לזמן מה.. לא יודעת. אבל זו נקודת מוצא אחרת. וכל פעולה אחרת שתיעשה, בין אם סירוב לבקשת הבעל, ובין אם הסכמה לבקשתו מתוך מקום לא נכון בנפש, תעשה להם נזק לטווח רחוק וקרוב

ממ..לדעתי גם להוריד כסר"ש זה בחירה שלהמיקי מאוס
או להוריד כיפה.
אין ספק שככל שהצעד דרמטי יותר יש צורך ביותר שיח ויותר נסיון להגיע להבנות
ויכול להיות שההבנות יהיו שהיא שמה כסר"ש בשביל הסטטוס החברתי או בשביל הילדים, אבל זה לא שהוא יכול לדרוש את זה, זה תמיד יהיה בחירה שלה

אין לי זכות לדרוש מבעלי לשים כיפה
או ללכת לתפילות
למרות שברור שלא הייתי יוצאת עם מישהו ללא כיפה- כי אז היה לי בחירה על מי יהיה בן הזוג שלי- עכשיו הבחירה הזו כבר נעשתה ומרחב הבחירה שלי השתנה

ושוב- זה לא במובן שאין זכות לפתוח את הפה- ראוי וצריך לדבר על זה ולתקשר את הערכים שלנו ואת הרצונות שלנו אבל לא כי הצד השני חייב להענות להם

ומסכימה איתך שמה שהכי בולט בתיאור הוא תקשורת לקויה ומובחנות נמוכה - אם משהו לא מוצא חן צריך לדבר על זה, ואם בן הזוג מחליט לעשות פרצוף תשעה באב זה לא צריך "לנהל" אותי
ובסוף העבודה היא שם כי הם לא ישנו אחד את השני כנראה
נקודת ההנחה האידאלית של מי שמבקשהמקורית
היא שלא חייב להיענות לצרכיו. הנמכ ציפיות אם תרצי. לא חייב, מה שנקרא
ומצד שני, נקודת ההנחה של מי שעומד מנגד והתבקש, זה ככל הניתן לבוא לקראת. מתוך תחושת מחויבות לברית הראשונית לנקודות ההסכמה הראשוניות שהיו מההתחלה.

כשמדובר בעניין רוחני מהותי כמו להפסיק ללכת עם כיפה ולהזדהות כדתי, זה לא אישיו של אדם עם עצמו מול השם בלבד. זה לגמרי גם עניין זוגי בעיניי. כי הוא משפיע על הבית ועל הילדים, על החינוך ועוד... נקודות ההשקה בזוגיות משתנות.
זה אומר להתחיל לבנות מאפס משהו חדש.

אז אין פה חייב או לא חייב, יש דינמיקה זוגית עדינה שצריכה להבנות מחדש.
אבל להגיד שזה לא קשור בכלל לזוגיות, זה ממש לא נכון. ואיך כתוב? 'אלמלא מוראה של מלכות, איש את אחיו חיים בלעו'. איך שאני רואה את זה, בהשאלה,זה אומר שטוב שיש 'ברקסים'. ציפיות. התנגדות . אחרת, בנאדם שלא מרגיש שצריך לתת דין וחשבון לאף אחד ותקבלו אותי כמו שאני - יילך למקומות לא טובים. הגם שהכל בחירה חופשית כביכול
התמודדות לא פשוטה בכללבתי 123
באופן כללי כל עניינים של אדם מול ה' זה שלו ואני לא חושבת שהבן/ בת זוג צריכים להתערב.
בטח לא להעיר ולהציק
אבל יש משהו בניעות ובלבוש בכלל שהוא לא רק אישי.. הרי זה לא קשה לו לראות אותך ככה לעצמו.
אולי הוא מרגיש שהצניעות של האישה אומר עליו משהו או על הבית משהו.. יכול להיות שהוא מתבייש.
אני חושבת שהכי חשוב קודם כל לשבת ולדבר על הדברים יחד להבין מאיפה כל אחד רואה את הדברים ועל מה אפשר להתפשר ועל מה לא.
מחזירה לך בשאלה, אולי זה יעזור לך לסדר את הראשאמא ל4 + פצפון
גם לבעלי יש השגות על הצניעות שלי... אבל לכיוון ההפוך.
הוא למשל חושב שאני מתלבשת יותר מדי, אני יכולה לשאול אותו על איזה פריט לבוש אם יפה לי - שמלה/כיסו"ש, והוא יענה: יותר יפה לך בלי/קצר יותר/פתוח...
זה מבאס כי באמת בעומק שלי אני מאד רוצה שבעלי יחשוב שאני יפה ונראית יפה. הרבה דברים אני עושה בשבילו.

מה היית מציעה לי לעשות?

כמו שכתבו פה, להתיישר לפי דברים שהוא אוהב?
או להיות נאמנה לאמת שלי?
ואם האמת שלי מבולבלת, כי בצניעות ובנראות אנחנו כל הזמן במאבק מול התרבות והחברה...?
ונראה לי שאפשר להוסיף שאלה עד כמה בכללי הזוגיות יכולה להכיל שונות/נפרדות, גם בתחומים אחרים?
חד משמעית, להיות נאמנה לעצמך ולהתלבשסופי123
כמו שמרגיש לך נח ומתאים.
אדם צריך להרגיש בנח בלבוש שלו, וזה בסופו של דבר עניין מאד אישי שיש לבן הזוג מעט מאד מקום לאמירה בו.
וזה בדיוק מה שאני חושבת גם על שאלת הפותחת
בעיניי הבעיה העיקרית היא חוסר התקשורת שלושוקולד פרה.

זאת נורה אדומה הרבה יותר רצינית,

כי גם אם מחר תשימי שמלות מקס שמטאטאות את הרצפה,

מה יהיה כשמשהו אחר לא ימצא חן בעיניו?

גם אז יהיו פרצופים?

זאת דרך הרסנית מאוד "להכניע" את הצד השני.

אני לא מדבר. אני פשוט שותק עד שאתה משתגע ואז אין לך ברירה אחרת חוץ מלקבל את דעתי.

זה נורא, וזה הורס את היחסים ואת הזוגיות.

בעיניי זה עניין לטיפול זוגי.

השתיקות והפרצופים זה לא לעניין, וצריך לשנות את זה בהקדם.

מסכימה, גם לי זה צרםזוית חדשה
נכוןחצילוש
ב"ה רק רוצה להרגיעאנונימית בהו"ל
שהוא חזר והתנצל,
לא פתחנו את הנושא. הוא אמר שזה הפריע לו ועוד יותר הפריע לו איך שהוא הגיב לזה והוא מתנצל על כך.. מעבר לכך לא היו לי כוחות להתעמק בזה
גבר שהתנצל זה כבר דבר גדול מאוד! חחחאם_שמחה_הללויה
מקווה שפעם הבאה הוא יגיב יותר במתינות. ובכלל שתצליחו להגיע לפשרה;)
ואני ממליצה לך לכתוב לו מכתב (לא חייב למסור) להוציא את כל הקיטור.
בהחלט צניעות של האישה משפיעה על האישאם מאושרת

כמה שאנחנו בדור "שהאישה לא צריכה להיות מושפעת מאף אחד" ו"אף אחד לא יכנס לי לחיים הפרטיים שלי ויגיד לי מה לעשות".

בסוף הטבע אומר את דברו,

ה' ברא אותנו בצורה כזו שצניעות של אישה משפיעה על איש.

לכן אני ממש בעד שיח כנה ומכיל להבין באמת מה מרגיש האיש שלנו.

לדוגמא פעם בעלי אמר לי שאינו דומה איכות הלימוד תורה אחרי נסיעה באוטובוס הומה חוסר צניעות ללימוד תורה מתוך צניעות.

וגם בבית לאישה יש הרבה השפעה על בעלה בנושא הזה,מאיסור לומר קריאת שמע במצבים מסויימים ועוד הלכות נוספות שמושפעות מצניעות.

לכן זה גם לא אפשרי להשוות הערה של הבעל להערה של אחותך כי אצלה זה יכול לנבוע מחדירה לפרטיות שלך אבל אצל בעלך זה ממקום אחר.

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחי

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

בעיני הנקודה החמורה היא1112אחרונה

שהוא ידע שהוא מציק לו.

ואסור בשום אופן להציק אח קטן

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

רק לגבי הנקודה הזוטארקו

בכללי בעלי מגיע מבית כמו שאת מתארת

הידור מצווה קודם להכל

ומאוד מאוד מקפידים על הלכתחילה ולא להסתמך על היתרים גם אם יש.

זה מתבטא בכל דבר. פסח, סוכות, נר חנוכה, שבת, כשרות...

זה מגיע בעיקר מחמי.

אבל, כשבעלי אמר לאבא שלו שרק אם הגשם ממש מרטיב לו את המצעים הוא נכנס הביתה

או שהוא נכנס ויצא שוב

אבא שלו ממש גער בו שזה לא הידור מצווה וזה אסור לפגוע בעצמו או בשינה שלו ברמה כזו בשביל השינה בסוכה. ושזה כבר גובל בלעשות את התורה קרדום לחפור בה...

וזה אנשים שגם שנצ רק בסוכה ומשתדלים אפילו שהכל בסוכה ובכללי תשבו מעין תדורו לחיות בסוכה כל החג.

לא אומרת שום דבר אישי על אבא שלך, אולי בו זה לא פוגע וזה בסדר

כן היה חשוב לי להניח את זה פה בשביל שאר המשתתפות בפורום שקוראות את זה.

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול

את מדברת עלייך או על ילד קטן?

אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.

ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5

בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)

גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.

תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…

ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי. 

התכוונתי לילדיםשירה_11
שמסוכן שהחום עולה ואני לא בשליטה לא?!

ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב

מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו

בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.

אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה

וגם

אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39

או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל

לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.

ממש ככהחנוקה

זו גם ההמלצה שאני מכירה

בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.

הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)

אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.

בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה

הסברתי שבלילה חייבים.

שמה איתי במיטהעוגת גבינה.

מלבישה בגדים קלים.

לא מכסה בשמיכות.

בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.

תמיד נותנת משכח כאבים בסביבוצ 23:00 כשאניזברה ירוקה

הולכת לישון

כדי לא לקום לילד קודח

הכןונה בגיל הקטן... אחרי גיל 5 לא

לא מורידה.... נותנת לישון כמה שיותר ולשתות מיםחילזון 123
אני לא כל כך מבינה למה לתת לילד לסבול אם יש תרופה?תהילה 4

אין מחלוקת על זה שהאקמול לא באמת מטפל ב'מחלה'. אבל עצם זה שילד (וגם אני) לא סובלים. נותן לגוף את הכח להתמודד עם המחלה.

שינה טובה ובאופן כללי רוגע- שנכוף לא בסטרס של כאב בעיני הרבה יותר מקדמים את היכולת של הגוף להתרפא

אני איתך..כורסא ירוקה
נותנת נובימול ורואה איך הכל משתפר, למרות שזה לא אמור לרפא, אבל נותן להם כוח
כי החום הוא דרך של הגוף להתמודד עם המחלהמתיכון ועד מעון
גם שינה היא דרך של הגוף להתמודדפשוט אני..

וקשה לישון עם חום גבוה, צמרמורות, קור וכו'. בנוסף לפעמים שותים פחות, אוכלים פחות, ודווקא החום הגבוה בעקיפין מונע מהגוף את הדברים שהוא באמת צריך בשביל להחלים.

לא נמצא קשר בין לקיחת משככי כאבים ומורידי חום לבין התמשכות המחלה, אבל נמצא קשר ישיר בין אי לקיחת התרופות הנ''ל לבין סבל שאפשר למנוע בקלות.

אני לא אומר שצריך לקחת תרופה בכל פעם שיש 37.7 מעלות, אבל אם באופן כללי יש סבל ויש יום גבוה (או רק אחד מהם, תלוי בהקשר) - אין סיבה להמשיך לסבול בשם איזו מחשבה כאילו הגוף הוא מכונה משומנת שאף פעם לא טועה ולא צריכה עזרה מבחוץ.

הרחבה קטנהפשוט אני..
הרבה פעמים לגוף יש מנגנונים שמיועדים להגן עלינו, אבל בשימוש לא נכון או מוגזם שלהם או לא בהקשר הנכון - אותם המנגנונים ממש יכולים לגרום למוות.

הזעה היא מנגנון מבורך בשביל לקרר את הגוף, אבל במצבים קיצוניים היא גורמת למוות מהתייבשות או ממחסור במלחים.

שימוש לא נכון במערכת החיסונית הוא מה שגורם לאנשים אלרגיים לסבול ואף למות, כשהם נחשפים לחומר שאין בו כל סכנה אובייקטיבית.

חולי אסתמה וזאבת גם כן סובלים מאוד ואף עלולים למות בגלל תגובות מוגזמות של הגוף שלהם, שתוקף את עצמו במקום לתקוף פולשים אמיתיים.

הרפלקס שמחייב אותנו לנשום עלול לגרום לנו לטבוע, וניסיונות של הגוף למלא סידן במקומות מסוימים בעצמות בשביל לחזק אותן, גורם לנו לסבל מיותר ולדלקות כואבות.

כשאנחנו בלחץ המוח שולח אדרנלין בשביל שיהיה לנו יותר כוח, אבל ההורמון הזה יכול לגרום להתקף לב ולמוות מהיר במיוחד.

לכן, המחשבה כאילו אם הגוף מעלה חום אז זה בהכרח טוב לנו כי ''הגוף לא טועה'', לא נכונה.

כי לא תמיד סובלים🤷‍♀️יעל מהדרוםאחרונה
רעיון מה אפשר לקנות לבחור ישיבה חרדי?ואז את תראי

בן 26

רווק

בגדול הכי נשמע לי זה ספר אבל לא יודעת איזה ולא ממש רוצה לשאול אותו...

יש לכן רעיון?

נגן מוזיקהכורסא ירוקה

שובר לגלידה שיכול לצאת עם חבר

אם הוא בקטע אז אולר

אם יש לו תחביבים אז משהו שקשור אליהם

יש סט ספרים בשם 'המשודך המתוסבך'התברזל!
סדרה קומית, דתית-חרדית, הרבה ממליצים - אני לא קראתי אבל מכירה חומרים אחרים של המחבר.
אפשר שובר לחנות ספריםמתואמת
אלא אם כן חשוב לך להביא משהו פיזי, ואז אפשר לבחור ספר גנרי כלשהו בחנות ספרים ששייכת לרשת ולצרף פתק החלפה.
אהממ פחות מהיכרותי ספר..חנוקה

אחים שלי עונים להגדרה הזו

מה ישמחו לקבל- וואו מלא.

משקפי שמש

ארנק

שובר ליציאה לאוכל (רק לשים לב שזה בכשרות המקובלת אבל בירושלים נניח יש המון מבחר)

פעם קנינו לאחים שלי מתנה כניסה לחדר בריחה הם נהנו ברמות! זה קצת יקר, לא כתבת תקציב..

אפשר שובר לאטרקציות שונות ומגוונות

אגב סוודר יפה גם יתקבל בברכה (אבל צריך להכיר גם את הטעם וגם את המקובלות)

בקבוק טרמוס איכותי (ששומר על חום באמת יותר משעה-שעתיים)

מקציף חלב לקפה.

חפתים (בחורים שאוהבים אלגנט מחזיקים קולקציה יורת גדולה מאוצר העגילים שלי)

עניבה

צעיף/כפפות

נעלי בית חמות

פיז'מה חמה

גאדג'טים לפי תחומי ענין, צריך להכיר את הבחור המדובר.

לידיעה- חרדים לא כל כך קונים ספרים.

ספרי לימוד- בחור ישיבה אז יש לו בישיבה

ספרי קריאה- לוקחים מספריה

ספרי עיון- זה יכול להיות שכן, אבל מאד אינדיווינדואלי כל אחד לפי טעמו מה יקנה.

מעניין מה שכתבת בסוף...מתואמת

אנחנו לא חרדים, אבל אפשר לומר שקרובים לשם (חרד"ל/דת"ל תורני), ואין דבר שישמח יותר את הבנים שלי מאשר ספרים חדשים (ספרי קודש, הכוונה, אבל גם ספרי קריאה) וגם את בעלי, בעיקרון, אבל הוא כבר למד למנן את עצמו, כי הספריות אצלנו מתפוצצות...

מה שכן, צריך לדעת מה בדיוק הם רוצים וצריכים. בעבר הייתי קונה לבעלי ספרים ולא קולעת לטעם שלו🙈 אז למדתי לתת לו לקנות לעצמו...

אבל אצל הבנים שלי - המתנות הכי שוות שקיבלו לבר מצווה היו שוברים לקנייה בחנות ספרים. הם התלבטו שעות אילו ספרים לבחור, כמו שנשים מתלבטות איזה בגד לקנות...

אצלנוoo

בעלי והילדים (חרדים) לא קונים כמעט ספרי קודש

יש להם מספיק ממה שקבלו/ קנו בעבר

יש לי ילד אחד שקונה ספרי קריאה וילד שני שלא אוהב לקרוא

אז לא יהיה לו מה לעשות עם שוברים לספרים

והמתנה הכי טובה בעיניי לבחור ישיבה חרדי היא כסף מזומן שיקנה מה שהוא רוצה

או שוברים שאפשר לקנות בהם הרבה סוגי דברים

כי זה גיל שהטעם האישי מאד ספציפי וגם אם מכירים אותו

לא בטוח שקולעים לטעם

אז זה באמת שונה מאצלנו...מתואמת

הבנים שלי ממשיכים לקנות אף שהמדפים שלהם מתפוצצים מספרים🤭

בכל אופן, הפתרון שהצעת בסוף הוא טוב לכל מי שלא יודעים מה לקנות לו🙂

זה פשוט עניין אישי כנראה. לא קשור למגזריעל מהדרום
חח אני גם מאדדד אוהבת לקראחנוקה

וגם בילדות

אבל ספר זה מהדברים הלא שווים לחובבי קריאה

תמיד גמרתי את הספר ביום או בלילה שקניתי אותו.

כן היה לנו מנוי לכל ספריה אפשרית..

אני גם אוהבת לקרוא, ודוקא מעדיפה להחזיק בביתיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ספרים טובים. כאלה שאני קוראת הרבה.

חבל רק שאין הרבה כאלה...

(ואוהבים לקנות ספרים זה לא בהכרח כל חובבי הקריאה).

הוא לא כזה...ואז את תראי

לא יילך לחדר בריחה או מסעדות

מאוד למדן

לא יסתובב עם משקפי שמש

ארנק, עטשומשומ

חגורה, סוודר, מחברת, מנורת לילה  

גאדג'טים שקשורים לתחביבים שלי כמו ציור/ נגינה / קריאה 

אז משהו נחמד שקשור ללמידהמרגול

תלוי מה התקציב

אבל הייתי משקיעה בבקבוק תרמי טוב (בשביל שתיה קרה/חמה/גם וגם). אם תרצי אשלח לך המלצה.

תקני בצבע בנאלי. נגיד שחור.

משהו שלא מסובך גם לנקות.

כיף לקחת ללימודים, ולא צריך בשביל זה טעם אישי מי יודע מה.

את יודעת איזה כיף זה שהשתיה החמה לא מתקררת בגלל שהתרכזת שעה? ואפשר להביא מהבית קפה טעים ולא את הקפה-חדר-מורים שבישיבה.

או משהו אחר שקשור, לא מספיק יודעת מה מותאם לבחור ישיבה:

תיק ללימודים (צריך לדעת איזה גודל בערך הוא צריך)

סטנדר נוח ללמידה עצמה?

אם הוא מסכם/כותב לעצמו הערות אז מחברת מעולה עם עטים טובים.

בעצם, אם אוהב קפה או תה אז אפשר להביא מגוון של תה/קפה שווה. (משהו איכותי)

אויש זה ממש אינדוודואלי... אצלנו יש חולשה איומהאמהלה

לספרים.

אין מצב שיוצאים לקניות ולא חוזרים עם ספרים....

וזה ככה ברוב המשפחה שלי.

וזה בנוסף כמובן להשאלה מהספריה של 9 ספרים לשבוע

זה פשוט לא מספק אותנו...

אין  כמו ספר חדש טרי מהחנות

ולפותחת-

הכי טוב זה להביא סכום כסף או שובר מתנה כמו גיפטא

אם דווקא מתנה

אז:

ארנק

מברשת לכובע- אפשר לחרוט שם

עט עם חריטה

צעיף

אוזניות בלוטוס

אולי סטנדר שולחן?אביגיל ##
תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

אם את מחליטה לקחתטארקו

תבקשי מרשם לכדורים!

שלא תצטרכי לקחת את הסירופ המגעיל🤢

ורק אומרת שלפעמים לטחורים יש תחושה שמזכירה תולעים.

וגם אצלנו הרופא לא ממליץ על טיפול משפחתי.

כןתקומה

אני באמת יודעת שזה גישות שונות, צודקת

אבל אם מציק אולי כן כדאי לברר

קרה שנדבקתי מהילדיםיראת גאולהאחרונה

לא לקחתי כלום.

התולעים חיות זמן מה ואז מתות.

הבעיה אצל ילדים שהם מגרדים, ואז הביצים נדבקות לציפורניים ומשם לפה 🤢

מבוגרים שומרים על היגיינה, ולכן לא ממשיכים את ההדבקה.

וגם, למבוגרים התולעים פחות מציקות לעומת ילדים. גם אצל ילדים - יש כאלו שהתולעים פשוט לא מפריעות להם. בד"כ במשפחות אפשר לראות שאלו אותם ילדים שנדבקים שוב ושוב... האחרים גם עשויים להידבק אבל זה לא מציק להם והם לא מגרדים ולא ממשיכים את מעגל ההדבקה.

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

ברור שיש שונירוני 1234
אבל עדיין זה עדיף לדעתי מדתלש שעשה את הדרך "החוצה" , ולפחות יש להם אמונה כלשהי בקב"ה ובתורה. זה עדיף לדעתי על כלום ולכן אני פחות מזדהה עם הקושי הזה.
משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

למה, משאף כתום נחשב חזק מאוד?shiran30005

אם כן איך נותנים אותו בחופשיות ככה?

לנו נתנו הנחיה לתת חודשיים 4 לחיצות ערב , 4 בוקר למנוע התקפים וזה לא עזר

אם זה כזה חזק איך נותנים ככ הרבה והיד קלה על ההדק? 

המשאף הכתום הוא סטרואידיםקטנה67אחרונה
סטרואידים בשאיפה משפיעים הרבה פחות מסטרואידים שניתנים בצורה סיסטמית (כלומר בכדור), זאת תרופה יעילה מאוד ויש לה את ההשפעות שלה אבל הן הרבה יותר מאוזנות והגיוניות מאשר טיפול פומי בסטרואידים ולכן גם נותנים אותה הרבה יותר בקלות. חשוב להבין שלקוצר נשימה יש השפעות מאוד משמעותיות בפני עצמו ולכן בחישוב של סיכון מול תועלת, מומלץ לקחת טיפול מניעתי עם התופעות שלו ולהימנע מהסיכונים של קוצר נשימה
עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתי

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

אני עקרתי אצל ד"ר אגטשטייןסטודנטית אלופה

גם שן שגדלה לרוחב והייתה קרובה מאוד לעצב והייתי סופר מרוצה.

מה שכן המחיר…

https://www.google.com/search?q=jerusalem+oral+surgery&rlz=1C9BKJA_enIL1144IL1144&oq=jerusalem+oral+&hl=he&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#ebo=0

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

קחי בחשבון שיכול להיות שעדיין לא תוכלי לאכול נורמלמרגול

וואי וואי חייתי שבוע על אוכל של תינוקות בגדול חחח

אבל זאת היתה עקירה כירורגית של 2 שיניים כלואות… גם בשני צדדים

מבחינת הכאב, אחרי 3 ימים אם שמרת שלא יזדהם, אמור להיות בסדר, בטח אם את עם משככי כאבים. 

אוי זה נשמע נוראמחי

ממה שהבנתי עקירה של שן כלואה זו החלמה קשה יותר.

ובשני צדדים, זה באמת חוסר יכולת לאכול...

הרופא רצה להוציא לי 2, אבל כרגע רק אחת מציקה אז העדפתי לעשות צד אחד כדי שתהיה לי אפשרות לאכול בצד השני

האמת טוב שעקרתי את שתיהן יחדמרגול

אין סיכוי שהייתי חוזרת לשם חחחחחח

אז כבר עשיתי כל מה שצריך

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
אני עקרתי שן בינה מורכבת מאודסטודנטית אלופה
תחתונה, ששכבה לרוחב וב"ה אחרי יומיים כבר הרגשתי הרבה יותר טוב.
ב"ה! מעודד!!מחי
מאד תלוי בשןזברה ירוקהאחרונה

יש שיניים מורכבות ושיניים קלות.

בכל אופן, לי עקרו שן מורכבת מאד  

באותו יום הרגשתי זוועה

למחרת הרבה הרבה יותר טוב, 

ופעם אחרת עקרו לי שן בינה בקלות, והרגשתי מעולה, אפילן בלי משככחים, חזרתי לעבודה באותן בוקר

אולי יעניין אותך