עבר עריכה על ידי תהילה 3> בתאריך י"ט בניסן תשפ"ג 22:32
עבר עריכה על ידי תהילה 3> בתאריך י"ט בניסן תשפ"ג 22:30
בשורשה של כל קנאה עומד החסרון האישי.
הסיפור החיצוני הוא קליפה שה' מזמן ונוגע לנו בנקודה הכואבת הזאת,
ומזמן אותנו להתבונן בה ולרפא אותה.
במקרה שלך, זה נשמע צורך בתשומת לב ואהבה מבעלך❤️
הייתי מתמקדת קודם כל בלהכיל את הכאב האישי שלך, ובעיקר לתחושה שלך מול היחס שהיית רוצה מבעלך ואיננו.
בשלב השני מציעה פחות להאשים ויותר לדבר ולשתף בשפת הלב על דברים שאת רוצה או חשובים לך או מצערים אותך בנושא הזה.
הילדה עצמה ודאי לא עושה דברים בכוונה ובמודעות, ולא הייתי בכלל מדברת איתה ישירות בנושא. מקסימום אם המגע חריג מבחינתך, אולי בטיפול שלכם נכון להעלות דרכו איזשהן גדרים אם זו באמת התמרחות בעייתית.
ואחרי שקראתי את שאר השרשור אני מוסיפה נקודה נוספת בזהירות ממש גדולה,
יכול להיות שהיא קשורה פה לנושא, יכול להיות שבכלל לא אבל כעקרון זה תמיד נכון בזוגיות.
כפי שלנו כנשים יש צורך להיות אהובות, להרגיש הכי חשובות והכי משמעותיות
עבור בני הזוג שלנו, כך גם הם ניזונים באיזשהו מקום מכך שאנחנו כנשים רואות בהם חזקים, בטוחים, ותולות בהם עיניים.
בזוגיות בריאה, האישה יודעת להשען על בעלה, לא מתוך מסכנות אלא מתוך אהבה עצמית ובטחון בבעלה,
ובעל יודע להעניק לאשתו את צרכיה וסיפוקה ולשאוב משם את היותו משמעותי עבורה ובכלל.
זוגיות שבנויה בצורה כזאת, יוצרת מעגל שמזין את עצמו ברגשות חיוביים כששני הצדדים מקבלים ונותנים אחד לשני את הצורך הכי עמוק שלהם (בזוגיות ובכלל).
למרבה הצער, ברוב הזוגות המצב לא כזה. כנשים בעידן של ימינו שגם יולדות וגם עובדות וגם מגדלות ומבשלות ומנקות,
לא פעם אנחנו גולשות לתפקיד של אמא לבן זוגנו, במקום להיות במקום של רעיה.
זה גורם לשלל נזקים, בראש ובראשונה לשני בני זוג לא שמחים ולא מסופקים.
איש שמרגיש שגם מה שהוא מתאמץ ועושה לא מספיק טוב, אישה שמרגישה שהכל עליה, ולפעמים גם בעלה הוא עוד ילד, ואם לא אז סתם מאכזב ולא מספיק מועיל,
הרבה אכזבות וטינה שמצטברים על הלב ומרחיקים ומונעים מלהרגיש אהבה ושמחה פשוטים וטבעיים שהיו שם קודם.
לפעמים כשהאמא במקום מוצף וטובע כמו שציינת,
היחסים הזוגיים הופכים די מהר ליותר ויותר טכניים ופחות רומנטיים,
ויש מצבים קיצוניים אף יותר, כשזה האמת לא נשמע לי אחד מהם, שבהם לחלל הזה של הבעל שמרגיש לא משמעותי או טוב מספיק עבור אשתו, נכנסים מקורות אחרים שנותנים לו את התחושה הזו.
חיבוק❤️