אתם הדתיים... *טריגר דעה לא פופלרית*/פריקה ~~ekselion
מישו צריך להגיד לכם את זה בפנים. אבל אתם כמו אליטה.
ואני לא מדבר על החרדים שם זה בכלל כמעט בלתי אפשרי. אבל אצלכם זה גם ממש מוחש. ותמהרו להתלהם ולצאת עליי.
אבל אף פעם לא הייתם בנעליים של בעל תשובה שכל הסביבה שלו חילונית וכל המנטליות שהוא גדל בה הפוך מאצל הדתיים.
וכן, אתם אולי תגידו בחצי גיחוך "אתה בעל תשובה? ואי אשרייך"
אבל אתם לא *באמת* מעריכים אותנו. וזה הכי ניכר בשידוכים. אנחנו לא סוג ב כמו בהפגנה. אנחנו סוג ג או ד. זה ככ מוחש.
עם כל הכבוד לתלמיד ממרכז שאבא שלו לימד אותו מגיל 5 משניות.
נראה אותו מתמודד שנה אחת בעולם חילוני לגמרי שהוא אפילו לא חלם שקיים.
זה נחמד לשנן "שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד". אבל צאו מהסרט רגע אוקי? אתם לא באמת מאמינים בזה. עובדה.

ואם היית באמת באמת מעריכה את הדרך שלי. היית עושה את ההשוואה של המסלול שלי לעומת בחור ממרכז ממקום של העלאה. לא ירידה.
- באהבה,ראש לשועלים.
חיזוק. זה לא קלברוקולי
בטעות קראתי את זה, לא נכנסת לפורום הזה...מקסיקנית

אבל היה לי חשוב לחזק אותך שיש בחורות שיעריכו אותך, כמוני למשל!

בעלי בעל תשובה ואני ממש מרוצה וחיים באושר

אתה צריך למצוא מישהי שתדע להעריך את הדבר העצום שעשית ואתה ממשיך לעשות! יש בנות כאלה (אם רלוונטי לך בחו''ל זה יותר נפוץ)

אני מבינה את המרירות שלך, אבל גם חשוב לי להוסיף שאני לא בטוחה שלכל אחת זה מתאים.... יש אתגרים שאין אצל אחרים, אני רואה את זה, גם מול המשפחה שלו ושלי וגם מול החברה.... אז תדע שלפני בורא עולם אתה מאד יקר ויש לו אחת מיוחדת שתדע להעריך אותך ותדעו שניכם ביחד לצלוח את כל הקשיים!

שיהיה בקרוב!

כנ"ל אני חיפשתי בדווקא בעל תשובה!!!שירה_11

שיש לו כוחות להתגבר

שנמצא במקומו מתוך בחירה 

ולא כמצוות אנשים מלומדה

אני מעריצה בעלי תשובה!!!

...אני:))))

עצוב

קשוח..

כל מה שאתה אומר נכון. אבל תזכור שה' מזווג זיווגים. אתה לא צריך להרגיש נתון ותלוי בחסדים של אנשים. יש מקרים קשים וחריגים שהתחתנו אז אתה עם כל המעלה שלך של הבעל תשובה לא צריך להתרגש מזה. מה' אישה לאיש.

יש מה להעריך בכל אדםאוויל מחריש
יש לך מעלה מיוחדת ואשריך ובאמת חשוב שאשתך תעריך את המעלה הזו.
אך לעניות דעתי אם תתעסק במה שכלל הציבור מעריך או לא מעריך סתם תבזבז את הזמן שלך, הסתכל על זה בתור כלי לסינון.
..עברי אנכי

אמנם גם אני לא גדלתי על טהרת הקודש, ועבדתי כדי להגיע למצב שלי היום

אבל לא גדלתי בסביבה חילונית.

מסכים עם כל מילה שלך.

תדע לך, שכוחות הנפש שלך גדולים בהרבה מכוחות של אדם אחר.

זה כמו אתה תגיע איתם לאותו קו סיום.. אבל אתה התחלת את המרוץ כ"כ מאחורה.. ברור שאתה הרבה יותר בכושר. הרבה יותר חזק.

כתבת את זה בלנ"ו, אין לי איך לעזור לך כי אני בן

אולי רק לומר לך בנימה קצת אישית.. שהרבה פעמים הסביבה שאדם גדל בה מאוד משפיעה עליו. יש בנות שנפגשתי איתם בגדלו בסביבה ככ מסויימת, שפשוט לא הצלחתי להתחבר כי המוח הוא ככ מקובע. היא בעצמה שונה מהבית.. אבל עדיין. הרגשתי. משהו מהאופי (ואני מדגיש מהאופי, כי אופי כזה או אחר הוא לא רע! הוא שונה, אבל אין אופי אחד שטוב יותר מהשני..) נשאר מהבית.

אולי.. ורק אולי.. כי אני לא באמת יודע מה עברת.. יש בנות שלא רצו בגלל האופי, ולא מתוך חוסר ההערכה לבעלי תשובה.

מעריך. מנסה לחזק.

זה לא הבנות זה שכל הקונספט דפוקמאוכזב

אוף. מסכים איתך לגמריפאי תפוחים
אני דתי מבית, אמנם לא גדלתי בקרית משה ולא למדתי משניות בגיל 5.. אבל אני ממש מבין אותך אחי ומזדהה. יודע בדיוק על מה אתה מדבר.

אולי יעודד אותך שיש אנשים שבאמת לא סובלים את ההתנשאות הזאת, על עצמי אני יכול להגיד שלא הייתי פוסל בגלל זה. בתנאי שיש שיח טוב ופתוח ואפשר לשוחח על זה
נשמע תחושות לא פשוטות שאתה מעלהאגוז16

רוצה לומר שלדעתי כשאדם שלם עם עצמו ומעריך את עצמו הוא גם לא צריך אישור של ציבור מסוים.

בעזרת ה' תמצא את מי שתתאים לך, תישען עליו. אתה לא צריך הערכה של אף אדם חיצוני, רק של הקב"ה, ושל עצמך.

כשתדע מה אתה שווה תבוא בעזרת ה' הבחורה המתאימה

היאולי.
יש המון חוזרות בתשובה מדהימות, המון המון...
דווקא נתקלתי בחוזרים בתשובה שמשום מה פוסלים חוזרות בתשובה שזה שיא ההזוי בעיני...
יש הרבה דתיות שיוצאות עם חוזרים בתשובה..אפשר להבין העדפה של דתי מבית לדתיה מבית זאת העדפה לגיטימית כמו כל העדפה אחרת כמו גיל, עדה, מראה אופי וכו'..
לחוזר בתשובה יש בד"כ נכס של השתוקקות וצמא אינסופי לה' לעומת דתי שצריך להתיגע יותר לענד וזה לא תמיד יתרון הפער הזה ולא רק בזה ,שונות מזמנת התמודדויות נוספות על הקיימות ממילא..אין לך מה להרגיש פחות בגלל אחרים, שיקפצו כולם. לך בדרך שלך בשמחה.
זה לא הוגן להכליללגיטימי?

אני לא יכולה להתווכח עם התחושות שלך, רק להעיד על עצמי.

יצאתי עם כמה וכמה בעלי תשובה, ולא מתוך שום תחושה שהם סוג ב. ויש בי הערכה עצומה לצעד הזה שהם עשו. הרבה פעמים אני תוהה אם אני הייתי מעיזה לעשות צעד כזה אם לא הייתי נולדת למשפחה דתית.

קודם כלהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ט בניסן תשפ"ג 11:09
יש הרבה דתיים שמאוד מעריכים את החוזרים בתשובה
לי קשה איתם כי הם שואפים לקיצוניות
קצת מצחיק שאדם שכרגע אין לו את הבסיס שואף לקיצוניות ומרים גבה כאשר הבחורה לא באותו ראש ..
הוא לא מבין איך מישהי שגדלה כדתייה לא רוצה לעשות משהו שהוא כן..
ואז יש התנשאות מצידכם או רצון להכניס את הבחורה לקטגוריה של פחות דתייה ..
בחורה שהיתה כל החיים דתייה לא פחות דתייה מבחור שחזר עכשיו בתשובה .

אני אומרת חזרתם בתשובה קצת ענווה..

חברה שלי נתקלה במקרה מצחיק .. הבחור עדיין לא שם כיפה בקביעות אבל מחפש בחורה שמחמירה במצווה מסוימת ...
בעיני זה אירוני ..

והיא לא הראשונה יש הרבה בחורים שחזרו בתשובה שנותנים להם צ'אנס אבל הם משדרים פשוט התנשאות ..
צריך לתת גם הבנה לאדם שנולד דתי וכל החיים המשיך להיות דתי , אז מה עם אבא שלו גם דתי .

לגבי המשפט הזה - "נראה אותו מתמודד שנה אחת בעולם חילוני לגמרי"
זה לא רחוק ממנו אם לא הייתי מאמינה לא הייתי דתיה למה אנחנו לא חיים בעולם חילוני? בכל מקום יש חילונים דתיים שחיים בעולם גם להם יש קושי.

אני לא באה לגמד את החזרה בתשובה אני באה להגיד אם כל אחד יבוא עם ענווה וקצת הבנה לצד השני יהיה בסדר.

סליחה אם זה נכתב בצורה קצת קשוחה מבהירה פה נקודה
לרוב חוזרי התשובה שאני מכיר יש אובר-ענוה.פאי תפוחים

לגמרי לזכותם ייאמר

מה הקשרekselion
לבוא בענווהחדשכאן
למחוק את התגובה?הפי
אם לא ראית הקשר או קשר וזה מעצבן אותך אני אמחק אבל שוב אומרת הסיבה שאני לא מתרגשת מחוזר בתשובה זה נטו בגלל שיש התנשאות
בטח גם אתה חווה התנשאות מצד שני וזה באסה באמת מאמינה שכל צד צריך לבוא בענווה
אם דתי יעריך את החוזר בתשובה ואת הדרך שעבר והחוזר בתשובה יעריך את הדתי ולא ינסה לשנות אותו .
יהיה פה הצלחה
אני לא יודעekselion
איזה חוזרים בתשובה הכרת. הייתי אומר שזה אולי בכאלה שמתכוונים להיות חרדים, וגם הם רובם ככולם ענווים. זה העניין עם חזרה בתשובה אתה עניו מעצם זה שאתה עושה שינוי.
אם אדם כביכול בסטטוס של חוזר בתשובה והוא מתנשא אז מבחינתי הוא לא חוזר ולא נעליים. וזה מצער שיש כאלה.

אבל זה נושא אחר בגלל זה לא הבנתי.

החוויה שלי כחוזר בתשובה זה שיש דיסטאנס. וואחד דיסטאנס. אתה אומר לבחורה שאתה חוזר בתשובה ובמקום הערכה מה שאני מרגיש זה דחייה. אז כן, אני מאמין שאתם מעריכים אותנו אבל משו בכם עדיין משדר ריחוק. זהו.

נ.ב אני ממש מעריך דתיים מבית. אני אפילו נוטה לומר שלעיתים לא רחוקות ההתמודדות שלהם מסובכת יותר משל בעל תשובה.
קחי שיר
אני חושב שהחוויה שלך נובעת מסוג הבנות...פאי תפוחים
יש בנות שעובדות עם קטלוגים. על כל דבר שלא מתאים לקטלוג שהן יגלו בך - אתה תרגיש מהר מאוד את השיפוטיות הלא מילולית כלפיך, מיד תרגיש במצב הרוח ובאווירה שלה שהתחלפה.
אל תיפול רוחך, יש הרבה בנות נפלאות שעובדות אחרת לגמרי
לא..אולי.
עבר עריכה על ידי אולי. בתאריך ל' בניסן תשפ"ג 00:44
זה קשור לתהליך החזרה בתשובה עצמו אי-אפשר ואין מה להאשים מישהו בזה,זה מדהים ומרגש אם יודעים להסתכל על זה בעין הנכונה. חלק מתופעות הלוואי של זה זה מה שהפי ציינה שהחוזרים בתשובה באורות כאלה גבוהים שהם לא מבינים את המתינות הדתית ולמה לא לעשות הכי טוב הכי מהודר והכי מוקפד שרק אפשר. זה יכול להתבטא בכל מיני דרכים נעימות יותר או פחות, מי שלא מודרך נכון אכן מועד לעשות שגיאות שהוא יתחרט עליהן בהמשך...
יש נקודה נכונה במה שהיא אומרת. זה לא קורהחסדי הים
אצל כל חוזר בתשובה או גר, אבל זה כן רווח אצל חלק ניכר בהם שהם הולכים לקיצון.
זה יכול לנבוע מזה שהם רוצים להתרחק מהחיים הקודמים, או כי הם חייבים להוכיח את עצמם בתוך החברה הדתית החדשה.

זה לא תמיד שלילי ומביא להתנשאות, אלא פשוט תופעה פסיכולוגית וחברתית.
למשל, ר' אברהם הגר (שהיה נוצרי והפך ליהודי אדוק והביע דעה בתוספות ונהרג על קידוש השם, לא זה מאיגרת הרמב"ם ולא אברהם הגר המאוחר שנהרג על קידוש השם בווילנא) אומר בצורה חיובית שגרים מדקדקים במצוות יותר מישראל.
ריש לקיש שחזר בתשובה, היה לו דעה קיצונית נגד היהודים היושבים בבבל שהשם שונא אותם ועוד מימרות קיצוניות.
(יתעצבנו עלי שאני כותב, אבל אכתוב) ספר עובדיה ברור שזה נבואה מאת ה', אבל כל נבואה מתקשרת למצב הנפשי של הנביא, והוא מתנבא בצורה קיצונית נגד אדום (העם הקודם שלו) "ולא יהיה שריד לבית עשיו כי ה' דיבר". משמע ממנו בפשטות שכל צאצאי עשיו ימחקו, לא רק עמלק.
כל אלו דוגמאות חיוביות לקיצוניות, אבל התופעה נמצאת.
תודההפי
על השיר!!
דווקא התכוונתי לא לאלה החרדים
אבל לא משנה(:
זה ממש לא קלארץ השוקולד
וכבר אמרתי לחבר על כך ש"במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא עומדים " כי הם לא רוצים לצערנו.
וכן, אנחנו צריכים להשתפר ועבודת המידות.
מאחל רק טוב ושולח כחות.
ואישית, אני ממש מלא הערכה כלפי חוזרים בתשובה.
ריש לקיש מצא שידוך טוב. אל תדאגחסדי הים
אמחופשיה לנפשי
אני לא חווה את זה ככה למרות שבעלי מגיע מהעולם החרדי ולא החילוני
אבל אני מסתכלת מבחוץ וזה אאוץ לקרוא את זה
לא אוהב את ההכללההיום הוא היום
כן מסכים שלפעמים יש היסחפות למה שנחשב ולא לאמת.

לימוד זכות על מי שלא רוצה להתחתן עם בעל תשובה- חשש שלא שמר על עצמו בקדושה.
זה לא לימוד זכויותekselion
כי זה חשש ממש לא במקום.

מה שהיה היה. נמחק העבר. זה לא אמור לשנות משו, ובטח שלא לפסול על זה. מי שעושה את זה לא מבין את המהות של תשובה.
להזכיר לך עם מי יהושע בן נון התחתן?
מבחינה רוחנית העבר נמחקהיום הוא היום
מבחינה נפשית- שאלה

כמובן, כמו שאמרו לך העיקר שתמצא את מי שתעריך אותך. זה לא כולן
מחיקת העבר היא מבחינת הקב"הshaulreznikאחרונה
כמו שמבחינת החוק, אסיר משוקם שילם את מלוא החוב לחברה. אין זה אומר שאישה נורמטיבית תרוץ להתחתן איתו. 🙂

כשמדובר בחוזר בתשובה טיפוסי שהתחיל לחפש את המשמעות לחיים בתיכון או בצבא, ואז למד שנה-שנתיים ב"מכון מאיר" וכד', ייתכנו לא מעט פערים בינו לבין דתיות מבית.

שוב, הפתרון הוא לחפש שידוך עם הדומות לו.
זה נשמע הגיוני שהקב"ה מקבל את התשובהadvfb
והאדם לא...?

אני יכול לגלות הבנה ופחד ולחששות אבל עצם היומרה היא מזעזעת בעיני.
בולekselion
זה לא קשור לקבלת תשובההיום הוא היום
זה קשור לנפש של האדם שמולך.

אצל הקב"ה הוא יכול לקבל ולהכיל הרבה יותרמבני אדם
הוספת נקודה חשובה שאני ממש לא מזלזל בהadvfb

רק צריך להבין שהחולשה היא בבנאדם שקשה לו לקבל. זאת חולשה לגיטימית ככל החולשות, אך זה לא מעיד על היחס הראוי לקרוי 'חוזר בתשובה'.

תראה כאןהיום הוא היום
צדיק גמור ובעל תשובה | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית

יש צדדים לכאן ולשם גם מבחינה רוחנית. שוב, בלי לזלזל חלילה במעלה הגדולה של בעלי תשובה שגם נפגעים מהפסילות.

אבל אני רוצה להראות צד נוסף. במיוחד שכבני אדם אין לנו מספיק דרך לדעת במה הוא התקדם ומה לא.

יש דברים שממש לא חכם לפסול עליהם. גם פה כדאי לחשוב ולשמוע ולא לפסול סתם. (וגם לבעל תשובה- כדאי לחשוב אם בדייטים הוא צריך להציג את עצמו כבעל תשובה או שהוא כבר מגדיר את עצמו כדתי)

אני מסכים עם הצורך לתת מקום לחששadvfb

תעשה טובה, אל תדון על זה בצורה שיכלית. הטענה פה לא שיכלית גרידא היא מעורבת ברגש. גם מהצד שטוען את דברי הקושי ביחס לקרואים "בעלי תשובה" וגם לאלה עצמם.

אתה עכשיו דן איתי ביחס לאדם מולו? אתה חושב שזה מה שיחזק אותו? אתה חושב שגם הללו ששוללים הצעות של בחורים עם רקע דומה עושים (או עושות) מתוך פלפול הלכתי? גם אם קיימת הדרכה כזאת, ואגן קיימת הדרכה כזאת - יש 'פורום' לדון על זה. ההקשר הרחב מבלבל את הדברים ואת הסדר של העניין.

איני רוצה שאדם ייתבייש להטיח תוכן קשה ואמיתי. אני כן אשמח, ביחד עם זאת, התחשבות בעניין הריגשי. להתפלפל עכשיו במעלת בעל תשובה זה לא הדיון.

ממה כן הדיון? (אני מנסה ללכת לקראת הכיוון שחשוב לך, מקווה שעונה על הצורך) - איך מתייחסים לכך בתוך חשש אמיתי ורציני. כל אחת ואחד שנתקל בחשש הזה - צריך להיות כנה עם עצמו באיזה נקודות זה נוגע בו, מה זה אומר לו מבחינה חינוכית ערכית. מה ההשלכות של זה. מה האמון שלי ביחס לשינויים שאנשים עושים וכולי וכולי.

וביחד עם זאת, כמובן להכיל את הכאב של אנשים שמרגישים שהחברה מתייגת אותם. אנשים מציינים צביעות מסויימת - אולי היא קיימת, אולי היא לא - אבל יש חובה להתייצג ליד ולתמוך או לפחות לא להכאיב יותר. 

אם היה פה דיון ערכי ביחס לנושא, בצורה רגישה, זה מבורך מאוד מאוד. בגלל שמעלה הנושא בכלל לא דיבר על הנושא כשלעצמו אלא על חוסר היחס המכבד כלפיו ושכמותו, לא נראה לי שנכון וחכם להביע אמפתיה ליחס לא אמפתי כלפי בעלי תשובה. אם היינו דנים על הסוגיה הזאת רק בהקשר המצומצם של שלילת הצעות זה היה אחרת לגמרי. אבל ההקשר פה הוא הקשר חברתי הרבה יותר רחב שהבחור לא מרגיש רק ביחס לשידוכים או לנושאים מורכבים. מסתבר ששידוכים היא רק ביטוי של עניין זה. אם כל העניין היה שידוכים באמת לא היה צריך להתייחס לזה בכובד ראש, כל אחד מה שהוא מחליט לגיטימי. כל אחד ראשי לקבל החלטות אישיות על פי סדר עדיפויותיו האישי ואין מה לזלזל באוטונומיה ששייכת לאדם. ההעניין פה הוא ההקשר הרחב. העניין פה הוא היחס הלא מכבד. זהו.

תודה על הדבריםהיום הוא היום
מבין יותר ומסכים. אולי בגלל שהוא כתב בסגנון מאשים אז הגבתי ככה.

יש אנשים שיעריכו!!לבוא בטוב
בעלי היקר והצדיק למשל, שהגיע מהמשפחה הכי דוסה בעולם.

כואב על התחושות שלך, ואולי יום אחד תצליח לבין את הקושי והחשש מהצד השני אבל כשתזכה באחת שתעריך- זה יהיה הכי אמיתי ונכון בעולם!

אל תיפול רוחך. לפני מלך מלכי המלכים אתה הכי טוב שיש. שנזכה גם אנחנו להתחזק בזה
וואו, אם אתה מרגיש את זה בהקשר של שידוכיןadvfb
זה ממש כואב לשמוע.
זה רע רע רע
אין לזה מקום בכלל

אני אישית מאוד מעריך אותך על כך
(בטח אתה מאמין לי, נכון?)
בכל מקרה, מומלץ להקים משפחה עם מישהי בעלת רקע דומהshaulreznik

אמנם בתקשורת אוהבים לדבר על "קשר אמיץ" שבו בני הזוג שונים בתכלית השינוי, אבל בפועל, לבעלי תשובה עדיף להתחתן עם בעלות תשובה כדי למנוע חיכוכים וויכוחים מיותרים. 

אלו חיכוכים יהיו בין בעלי תשובה לדתיים מבית?advfb

למשל, ענייני גרסא דינקותאshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך ה' באייר תשפ"ג 19:45

נניח שהאישה היא דתייה מבית, ואילו בעלה הוא חוזר בתשובה בעל פז"ם דתי של כמה שנים. מגיל ילדות האישה רגילה לכך שאבא הוא פוסק ההלכה של המשפחה, בשבתות הוא לומד גמרא עם האחים שלה ועורך לה חידון בפרשת השבוע, את הילדים הוא מעיר עם ניגון כלשהו, יש לו תפקיד מסוים בבית הכנסת, הוא עושה קידוש בנעימה מסוימת וכו' וכו'.

מאידך, בעלה החוזר בתשובה הוא טאבולה ראסה, דף חלק. אמנם יש לו ידע מסוים בהלכה, הוא אפילו זכה לסיים מסכת או שתיים, אבל הוא לא בקי בצדדים הלא-פורמליים של הווי דתי. 

ועוד לא דיברנו על משקעי העבר (סביר להניח שלבעל בעברו החילוני היו כמה חברות, בעוד שאשתו שמרה נגיעה וכד')

אתה מדבר על חיכוכים במישור הציפיותadvfb

זה עניין של תיאום ציפיות. אם בחורה מצפה שבעלה יהיה גדול הדור ופוסק מדופלם והוא לא כזה אז ברור שהיא תכשל. ובאמת חוזר בתשובה יש לו פער להשלים. זה מאוד תלוי מתי הוא חזר בתשובה. יש כאלה שמשלימים פערים לא רע. בכללי, כיום פסיקת ההלכה היא מצוייה לכל דרך האינטרנט ולא צריך להיות "פוסק של הבית" יותר מדי. 

מה שאתה מדבר עליו, עצם הקבלה שבעלי/אשתי חוזרת בשתובה. בסדר. זה משמעותי. אבל זה משהו שצריך להיות מודעים אליו מההתחלה ואם מודעים אליו ועובדים על זה, עוברים את זה. ובכל זוג יש דברים שצד אחד צריך להכיל אז זה לא ההבדל הגדול בזוגיות שצריך להכיל.

מבחינת היום יום - אין הבדל בין חוזר בתשובה לדתי מבית. לכן אין חיכוכים יומיומיים שונים.

אענה בתור בעל תשובהshaulreznik

ולא סתם בעל תשובה, אלא עולה מבריה"מ.

אין בעולם חברה שוויונית שמקבלת את הזרים (מוצא/מעמד חברתי/צבע עור וכו') בזרועות פתוחות. בחברה הדתית-לאומית המצב טוב יותר מאשר אצל החרדים (אצלם גם לילדים של בעלי תשובה יש תווית "סוג ג'" על המצח, כמו שרואים בסרט "אור חוזר").

חוזר בתשובה שיתעקש על שידוך עם חרדית מבית, יקבל, סליחה על הביטוי, מוצר פגום. מאידך, בקרב הציבור הסרוג לא חסרים נישואי דתיות מבית עם חוזרים בתשובה. לא מדובר בתופעה רווחת, אבל היא בהחלט קיימת. אכן, מאותו חוזר בתשובה יצפו לעמידה בסטנדרטים ושליטה בארון הספרים היהודי. אבל גם מבן של נהג משאית שירצה להתחתן עם בתו של שופט בעליון, יצפו לקו"ח מרשימים במיוחד.

ככה זה בכל העולם. חיסרון (ממשי או מדומה) מתאזן באמצעות יתרונות רבים. גבר שמן, קירח ועתיר מזומנים, יוכל להתחתן עם מיס תבל קורץ 

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך