פריקההילושש

היי לכן,

החלטתי לכתוב פה כמה דברים שמלחיצים אותי בתקופה האחרונה, ברמה שכבר לא מרגישה כ"כ טוב.. כל הזמן כאבי ראש שלשום היו לי כל מיני סחרחורות שלא הפסיקו וככה נכנסתי לישון.. 

אז כותבת פה בעיקר כדי לסדר לי את הראש ולפרוק.. 

1. יש לי בחינה, ממש עוד מעט, מועד אחרון לחלוטין. מתחילה את היום בעבודה במוטיבציה שהיום אלמד אחרי שאחזור מהעבודה וארדים את הילד בערב, ואז כשמגיע הרגע- המוטיבציה יורדת למינוס. ואין לי כוח ואין לי חשק. נשמע ילדותי אבל.. 0 משמעת עצמית. ואין סיכוי שבקצב הזה אעבור את הבחינה. 

2. לפני כמה ימים שיתפתי פה שעברתי הריון כימי או הפלה- לא יודעת מה זה באמת, פשוט שאין תינוק. מלחיץ אותי ממש. יש לי פיזית לחץ בלב. כואב לי. לא יודעת מה קורה לי? למה זה קרה לי? מה שעוד יותר מלחיץ זה שגם בעלי נכנס ללחץ ועכשיו זה פי כמה מרגיש מפחיד. באלי עוד אחים לילד שלי, הוא לבד..זו הסיבה העיקרית. ובאלי משפחה גדולה, באמת, ואני כבר לא בת 20. 

וכן מודה שיש לי גם לחץ מהסביבה. הגיסות שלי בנות 21-23 ויש להן כבר 2/3 ילדים ואני.. אוף. 

כל הזמן שואלת את עצמי איך לא ביררתי ולמה אף אחד לא טרח לומר לי שגלולות עלולות לסבך ולעכב, שאפסיק אותם כמה חודשים לפני.. 

לא יודעת איך מתחילים את הבירור, כלומר באלי לעשות מעקב זקיקים (זה השלב הראשון, נכון? לא מבינה בזה בכלל, אבל למה לבזבז את הזמן על בדיקות ביתיות שאולי לא מדויקות, למה לא ישר לבדוק?) ניסיתי לחפש רופאת פוריות אבל כולם גברים באזור שלי וכל פעם מחפשת, מתייאשת ודוחה את זה.. לא יודעת מאיפה להתחיל. ואיך. 

3.מצב כלכלי- טוב זו לא פעם ראשונה שכותבת פה על המצב הכלכלי, ושוב, עד ה 10 לחודש הבא אין לנו כסף לקניות. לכלום בעצם. היום הבאתי לבן שלי רק פרוסה אחת במקום 2 כמו שרגיל כי נגמר הלחם. צריכה לבדוק בבית לאסוף שקלים ולקנות לחם. אין כסף לנסיעות באוטובוס- אני הספקתי לעשות חופשי חודשי ובעלי לא- עולה כל פעם לאוטובוס בחרדות שלא יעלה מבקר, וכשישתחרר האשראי ננקב על כל הימים שנסע בלי. מסכן שלי, רושם בדף כל ניקוב שלא לגזול. וזה קשה לי. כל חודש החרדה הקיומית הזו שלא יחסר לילד לאכול. רציתי להישאר אתמול בבית כדי שאוכל ללמוד ולא נתעייף בנסיעות אבל לא היה לי מה להכין לאכול- אז נסענו להורים שלי, כמו תמיד כשאני שם- אמא שלי שמה לי בתיק קצת עגבניות, גבינה, וכל מיני מצרכים, בלי שהיא יודעת שאין לנו כסף כרגע. ואני לוקחת כדי שיעזור לנו לעוד כמה ימים בלי קניות. (אני כבר משתדלת ממש לא להתעצבן שכשמגיעים להורים שלו- הוא לא לוקח כלום משם. הכל שם ספור ומדוד וגם לא יציעו. העיקר יודע לקחת מהבית של ההורים שלי כבר כמעט בלי לשאול כי יודע ששם הכל בסדר, שם רק נותנים ונותנים, אין לי כוח להתעצבן).

אפרופו מצב כלכלי, 

השבת אנחנו נוסעים לדוד שלי בירושלים כי אשתו נפטרה צעירה, הותירה אחריה בעל שלא יודע לעשות כלום (!!) אפילו לא יודע איפה בתי הספר של הילדים ומי המורות שלהם, ו- 3 ילדים. בני 10, 7, ו- 4. ילדים שלא מפסיקים לבכות גם אחרי שבועיים. כי אמא היתה הכל בשבילם. והם מבינים שממש קשה להסתדר בלעדיה.. אין שם אף אישה, כולם גרים במרכז ורק הוא גר שם עם סבא שלי. אז כל פעם מישהו אחר נוסע לשם שבת, לארח חברה ולהוציא קצת מהדיכאון. ולעזור.

אז השבת זה התור שלנו. אבל מה שאף אחד לא יודע זה שאין לי כסף לעשות קניות ולבשל. ואין לי כסף לקנות לילדים דברים נחמדים פשוטים, כמו שאחים שלי עשו, כשגם בישלו להם את כל השבת והכינו עוגות ודברים. לא יודעת איך לומר לאמא שלי שאין לי כסף, כי גם לה אין כרגע, היא הייתה איתם כמעט שבועיים שם, לא עבדה. ביקשתי מבעלי שאולי יבקש מההורים שלו 100 ש"ח רק לנסיעות לירושלים, אבל כל פעם תירוץ אחר. יאללה, לא צריך. אין לי מה לעשות.

לא יודעת איך ניסע, מה נאכל שם אנחנו והם.. ה' יעזור. לא רוצה לבקש מאף אחד!!!!! נמאס לי להיות תלויה וזקוקה!!! נמאס! 

4. בעבודה- אני איטית ברמות!! לא מצליחה לעמוד בקצב העבודה, ורואה שהבוס לא מרוצה. ואין לי חשק (בדומה ללימודים) להתאמץ- זה מה שיש. אבל זה גרוע כי אין לי אומץ להיכנס לבקש העלאה. כי אני יודעת מה תהיה התשובה.  לא מצליחה לעבוד כמו שצריך ברצף, ביעילות.    

אוףף

ובאלי לספר לאמא שלי על ההריון שלא המשיך, 

אבל לא באלי לצער ולהדאיג אותה, יש לה מספיק על הראש. אבל קשה לי לשמור לעצמיייי.. 

ויש עוד.. אבל זה העיקריים.. 

וזהו. 

מקווה שה' יעזור לנו. התעייפתי. 

וואוסליל
ממש ממש ממש קשה.
קודם כל חיבוק גדול!

את רוצה גם עצות פרקטיות?
או רק פריקה ועידוד?

אם מתאים, אשמח לכתוב לך
תודה יקרה..הילושש

תודה על החיבוק, 

אשמח לגם וגם.. 

אז קודם כל חיבוק.מקרמה
ממש התכווץ לי הלב לקרוא אותך.
ואיך פלא שהגוף מגיב ככה,
את מתארת מצב לא פשוט בכלל.

אני הולכת לכתוב קצת דברים שאולי יהיה לך קשה לקרוא אבל נראה לי שזה חשוב.
אתם נמצאים בלופ שהכיוון שלו לא חיובי,
וחייבים לעשות חישוב מסלול מחדש.
אני כותבת לפי סדרי עדיפויות.

מצב כלכלי.
בעייני הוא הכי דחוף. את מתהלכת עם משקולת כבדה על הלב כי כשאין ביטחון כלכלי אין שלווה.
דבר ראשון- לא נותנים צדקה וחסד מהמינוס.
עם כל הצער- את חייבת לבטל את השבת אצל הדוד, עם כל הצער, אם הגעתם למצב שבעלך עולה לאוטובוס בלי לשלם ואת סופרת פרוסות לחם לבן שלך אז אתם כבר הרבה אחרי הקו האדום.

דבר שני- הגדלת הכנסות והתיעלות כלכלית
האם התיעצתם עם פעמונים?
האם אתם ממצים את כושר ההשתכרות שלכם?
האם אתם גרים באזור שתואם את המחירים שאת יכולים להרשות לעצמם?

דבר שלישי ואולי הכי כואב.
אני יודעת שזה החלטה מאוד מאוד קשה
אבל את צריכה לחשוב על מניעת הריון עד להתייצבות כלכלית. עם כל הצער- אין לכם כרגע מספיק כדי לכלכל עוד ילד.
וההוצאות רק ילכו ויגדלו.

הרבה בהצלחה וחיבוק
מסכימה מאודסליל
זה מה שרציתי לכתוב.

זה כואב ממש ,אני יודעת.

אבל אתם צריכים איזושהי הכוונה לגבי ההוצאות וההכנסות שלכם. אם גם את וגם בעלך עובדים, פלוס ילד אחד, אין סיבה שלא תצליחו לחיות בכבוד.
ואני ממש ממש לא כותב מזלזול. התקיימנו במשך כמה שנים ממשכורת מינימום של בעלי, בלי שאני עבדתי. ואתם עובדים שניכם, אז המצב יותר טוב.

זה אפשרי, אבל צריך להתאים את רמת החיים להכנסות שלכם.
אתם משלמים משכנתא?
מעון לילד?
האם יש מקומות אחרים בארץ שבהם אולי תוכלו לשלם זול יותר?
את יודעת לפלח את ההוצאות שלכם, להגיד על מה אתם מוציאים הכי הרבה והאם זה משהו שניתן לשינוי?
מסכימ, נדרש פה שינוי מהותי גם לדעתיהמקורית

צודקת.. זה באמת מוזר מאוד.הילושש

אני לגמרי לוקחת את זה על עצמי שבעלי יצא לעבוד, 

מרגישה שאין לנו ברכה בכסף. 

חמותי כל פעם זורקת לנו משפטים אחרי שבעלי עבר ניתוח לא מזמן- 'מה אתם עוד רוצים שיקרה כדי שהוא יחזור ללמוד?' 

וכל פעם שקורה משהו (כמו ההפלה הזו- אני לוקחת את זה לכיוון הזה..) 

כן משלמים משכנתא גבוהה, כתבתי בתגובה למקרמה.. 

מעון לילד זה עוד 1,600 ש"ח, בגלל שבעיר המעונות יותר יקרים אני לוקחת אותו למעון בעיר הסמוכה.. שזה טיפה יותר זול. 

ההוצאה הגדולה שעליה הולכות רוב המשכורות זה המשכנתא, והחזר החוב, והוצאות החשמל, מים, גז, ארנונה.. וקניות לבית.. 

אין לנו יציאות מופרזות (אין לנו יציאות בכלל, למען האמת) לא קונים בגדים במחירים הזויים (אם בכלל) בעלי כבר הפסיק להתלונן שאין לו מכנסיים נורמליות אבל לובש מה שיש. 

לא מרגישה שאנחנו מתפנקים במשהו. עבודה עבודה ועבודה. 

דבר ראשון את נשמעת אלופהטל..

מכל ההודעות שלך פה בפורום, את נשמעת אשה מיוחדת, משקיענית, שומרת על הבית הזוגיות בגבורה ושומרת על קשר עם המשפחה.

אני מצטרפת לממליצות פה לייעוץ כלכלי. משהו פה נשמע לא הגיוני.

אולי תבדקו הקפאת משכנתא או פריסה לתשלומים גדולים יותר?

אם שניכם עובדים (אפילו בשכר מינימום) זה נשמע לי קצת מוזר שלא מצליחים לעמוד בהוצאות בסיסיות של חשמל מים גז ארנונה.

אולי המשכנתא שלכם גבוהה מדי ליכולות שלכם?

בדקת אפשרות להנחות בארנונה?

עדכנתם מספר נפשות במים?

בודקת שהדוח חברת חשמל הגיוני? לפעמים עושים הערכה ולא קריאת מונה?

אולי יש לכם מכשירי זוללי חשמל?

עורכת ומוסיפה - 

לגבי הדוד - אם אין לכם אז אין לכם אפשרות לנסוע. תחשבי שחלילה היית מאושפזת, היית באה? כרגע אתם לא יכולים אז לא באים. 

לגבי קניות לבית - ללכת למקומות הזולים, רמי לוי אושר עד, משנת יוסף. ברמי לוי באינטרנט שמתי לב שיש יום שהירקות יותר זולים - לשים לב למבצעים..

למה לא לעבור דירה למקום פחות יקר? ולהשכיר את הדירה? לגור באזור פ"ת זה יקר!

לעבור למקום קצת יותר זול, עם מעון קרוב, ואז גם אם אחד מכם יסע יותר רחוק לעבודה השני יהיה זמין לקחת ולהחזיר את הילד מהמעון.

אתם ממצים זכויות בעבודה? או שמישהו עושה עליכם קופה ח"ו?

הייתי ממליצה לך גם לקרוא קצת באתר על מינימליזם וחסכנות כדי קצת לחסוך בהוצאות השוטפות בלי להרגיש מסכנות.

ומצד שני לבדוק מה עושים עם המשכנתא - יש לכם יועץ משכנתא שעזר לכם כשלקחתם אותה? אם כן זה הזמן לפנות אליו.

אתם תעברו את זה בעז"ה והכל יהיה בסדר, רק תנסו לא רק לעבור את הגל אלא גם לחשוב בחכמה מה הלאה.

רק לגבי העניין שהוא יחזור ללמודשלומית.

א. אני חושבת שזה ממש לא מתפקידנו לעשות חשבונות שמים, למעשה אפשר להסתכל על זה אפילו כדבר קצת יומרני- מאיפה לנו, בני האדם, יש את הזכות להחליט בשביל הקב"ה למה הוא עושה כל מיני דברים?! זה פשוט לא התפקיד שלנו, אז לדעתי כדאי לנסות לשחרר את העניין הזה. ואם כבר אז להפך. כי חובת השתדלות בהחלט יש לנו, וזה בדיוק מה שאתם עושים

ב. כפי הזכור לי משרשורים בעבר, לבעלך לא כ"כ התאים לשבת ללמוד יום שלם (וזה בסדר גמור! רוב העולם הם כאלה!) כך שזה לא בדיוק נכון לומר, אם אני מבינה נכון, שאת זאת שהוצאת אותו מהכולל, ואלמלא את הוא כל היום היה יושב ולומד. את יכולה לשחרר גם את האשמה הזו. ואם כבר, ייתכן שאם תעודדי אותו לצאת כל יום לשיעור, או ללמוד בחברותא בערב (אם הוא לא עושה את זה9 הלימוד שלו יהיה יותר יעיל ופורה מאשר אם הוא היה יושב בכולל יום שלם.

ממש מקווה שלא יצאה שום ביקורת מדבריי, אני רק מנסה שתורידי מעצמך קצת אשמה ואחריות שיושבות עלייך כ"כ חזק....

בהצלחה!

מסכימה מאד ♥️אמא לאוצר❤
צודקת בכל מילה!!לפניו ברננה!
👏👏👏👏דור רביעי
אני חושבתסליל
שזה לא קשור לזה שבעלך יצא לעזור.
אני מניחה שאנחנו מגיעות מתפיסות שונות, אבל בתפיסה שלי אדם צריך לקחת אחריות על חייו באופן כללי, וכמובן על הפרנסה שלו.

אם אין מספיק כסף, אז דווקא הבחירה נכונה היא לצאת לעבוד, ולא להמשיך ללמוד.

אבל כהמשך לזה, צריך לחשוב על שאר ההוצאות.
ההחזר משכנתא שלכם הוא ענקי.
אנחנו נשואים כבר שש שנים, והמצב דווקא גרם לנו לחכות עם קניית דירה, ולא לרוץ לקנות אחת.
מתוך הבנה שכל עוד המצב הכלכלי שלנו לא יציב ומאוזן, אנחנו לא רוצים לקחת הלוואה (משכנתא זו הלוואה, גדולה מאוד ומחייבת).

אני מבינה שכבר קניתם, אבל עכשיו השלב לחשוב איך יוצאים מהמצב הכלכלי אליו נכנסתם.
אם הגעתם למצב שאין לכם כסף לאוכל, זה מצב חירום לחשוב על זה.

אנחנו משלמים 2300 על שכר דירה, נכון, לא במרכז. אבל יש לנו דירה נחמדה מאוד, שמספיקה כרגע לצרכים שלנו, ומאפשרת לנו לחיות בצורה מכובדת. בטח ביחס להכנסות שלנו.

ממליצה בחום רב לחשוב על שינוי כיוון בתחום, לא יודעת האם יש אפשרות להוריד סכום של משכנתא, כי אני לא מבינה בזה. אבל שווה לברר, אולי להוריד את הסכום, ואז להשכיר את הדירה הזו כך שהמשכנתא תכוסה באופן קבוע כל חודש. בינתיים לעבור למקום אחר, אולי גם עם מעון קרוב יותר.
נשמע לי שאם תשחררו את החשיבה שדירה זה חובה, ודווקא במיקום הזה, זה יכול מאוד מאוד להקל עליכם. יש הרבה מקומות טובים בארץ, במצב כרגע אתם נאחזים בדירה וההשלכות של זה הם עול כלכלי מטורף, טרטור למעון בכל בוקר, לחץ גדול ואולי גם עוד דברים.
נראה לי ממש כדאי לחשוב על זה שוב
עונה..הילושש

ברוך ה' אנחנו לא מרשים לעצמנו להיכנס למינוס. 

אז ב"ה אין מינוס. 

פשוט לא קונים ממה שאין.

אני לא יכולה לבטל את השבת אצל הדוד, כי כבר שבוע שעבר דחינו לשבוע הזה (כי שמענו שהמורה של אחד הילדים אמרה שההורים של הכיתה יארגנו קייטרינג לשבת אז חשבנו ככה לחסוך את הבישולים אז אמרנו שלא מסתדר לנו שבוע שעבר ודחינו לשבת הזו. ואתמול הסתבר שזה בוטל, לא יודעת למה.. עדיין מחכה לתשובה אם יהיה או לא) 

לגבי התייעלות כלכלית- 

כתבתי פה באחת התגובות שפעם התייעצנו עם פעמונים אבל בגלל שהקורסים שלהם הם דיגיטליים לא יכולנו להשתתף כי אין לנו אינטרנט בבית, וההורים שלי גרים רחוק בשביל לנסוע אליהם כל פעם בשביל זה.. 

מה שכן, מסכימה שהמשכנתא שלנו מאוד גבוהה (מעל 6,500 ש"ח) ועוד החזר חוב להורים כל חודש. מתחילים את החודש עם הוצאות של 9000 ש"ח (לא כולל גז, מים ארנונה, חשמל וגן..אה וקניות.. ) 

אבל מה אפשר לעשות אחרת? 

זו דירה שמצאנו במחיר מציאה, המחירים של הדירות רק עולים. בדירה הזו עוד מעט יהיה פינוי בינוי, אני מאוד אוהבת את הדירה ואת האזור, קשה לי לחשוב על לעבור. וחלק משלוות הנפש שנשארה לנו זו הדירה שהיא נוחה וכיף לנו בה. אז אם משלמים- לפחות להנות מלגור בה. 

לגבי הדבר השלישי- אני מעדיפה לא להגיב. 

חשבתם לנסות לפרוס משכנתא?אמא יקרה לי*

זה החזר מאד גבוה. עם לקחתם נניח לעשור, זה הזמן להתייעץ שוב עם יועץ משכנתאות.

זה באמת החזר גבוה שלא נותן אפשרות לנשוםאוהבת את השבת
חיים עם נשימה שווים יותר מדירה עוד 10 שנים..

אני יכולה להגיד לך על עצמנו שאנחנו לא חוסכים אפילו שקל לעתיד וגרים בשכירות, אבל קונים אוכל ומה שצריך בלי מותרות בלי לחץ. בחיושב שלי כרגע זה שווה לי...
במקום לחיות בלחץ מטורף ולקבל דירה עוד 20 שנה כשנהיה אחרי השלב היותר לחוץ בחיים של גידול ילדים
עכשי בשלב של גידול ילדים אנחנו חיים רק בלדאוג לשנה הקרובה ..

אולי זה נשמע לא חכם אבל לי זה נשמע דווקא מאוד חכם

אני יודעת שאתם בקצה השני,אבל כדי לעודד לעשות איזה שהיא חשיבה מחדש... לא יכול להיות שלא יהיה כסף לאוכל בסיסי ולאוטובוס, עלולים לשלם על זה מחירים בריאותיים חס וחלילה כבדים כי הנפש דורשת את שלה ויכולה להעביר מסרים דרך הגוף..
חס וחלילה שלא נדע..

ואני כמובן לא מדברת על ההריון הכימי שהזכרתי כי זה דבר שקורה המון המון המון בלי קשר לכלום..... תראי את התגובה ש @Lana423 כתבה לא מזמן, זה פשוט קורה- המון- בלי קשר לכלום!

וחייבת להגיד לך שזה שאת לא בת 20 ממש לא צריך להלחיץ אותך, גם את מכירה בנות 23 עם כמה ילדים, אני יודעת שבתחום הזה הרגש עובד יותר מהשכל, אבל ממש אין מה לדאוג מהריון כימי, גם אם עברת את גיל 30...

ודבר אחרון, האמונה שלך בקב'ה מדהימה ומעוררת השראה.. ממש אין כמוך❤️❤️❤️❤️
תני כיף. גם אנחנו ככה🙂קופצת
כיף! חשבתי שאנחנו היחידים ככה בעולם🤗אוהבת את השבת
גם אני אף פעם לא נתקלתי בעוד זוגות כמונו.קופצת
כולם ללא יוצא מן הכלל בטירוף על דירות. (כמעט) לא משנה באיזה מחיר...

חחח אולי כשנזדקן נקנה לנו איזו בקתה ביער, בינתיים חיים ועושים חיים🙃
ומה יהיה כשתזדקנו?שואלת באמתאחתפלוס
אחרי שתצאו לפנסיה.
מי יממן לכם את השכירות?
לא כולם בנויים על בקתה ביער
מה הבעיה? בהרבה מדינות מקובל לגור בשכירותחצילוש
כל החיים.. למה שלא יוכלו לעשות כך גם בפנסיה?
כי מה יכסה את עלות השכירותאורוש3
הפנסיה זה לא כמו משכורת וזה להרבה שנים ולרוב יש הרבה הוצאות בשנים הללו.
בכללי מסכימה עם רוב הבנות פה בשרשור כן? וגם חשבתי בעצמי לגור בשכירות כל החיים ולא להשתעבד ככה בטירוף (בסוף דברים קרו קצת אחרת אבל זה לא העניין). אבל באמת שאלה בעיני איך זה מסתדר עד הפנסיה.
השאלה שלך נכונה תיאורתית. וברור שהכי טוב וקל וכיףקופצת
לקנות דירה וזהו.

השאלה הגדולה באיזה מחיר!!

אין לנו ולא תיהיה עזרה משום גורם בעולם.
גם לא באלף שקל. (לא מתלוננת לדקה! כן? ב"ה עצמאים ונהנים🙂)

אז לגייס הון עצמי לבד + משכנתא - סיכוי גדול שאפתח פה שרשור דומה...

אז יכול להיות שיהיה לי פחות נוח בפנסיה, יכול להיות. אבל את ה30 שנה המאסביות של גידול ילדים - העברנו בכיף ובטוב.

בנתונים שלנו נראה לנו הכי נכון לעכשיו.

ברור שכל הזמן מחפשים להתקדם לעבר דירה קטנה להשקעה, משהו להתחיל כדי לצבור הון.
אבל שוב - לא בכל מחיר!!!!!!
מסכימה איתך בעיקרוןאורוש3
וזה גם בדיוק מה שעשיתי עד שכן באה עזרה.
פשוט במקביל הפנסיה די מדאיגה אותי. סך הכל. זה המון שנים עם תוחלת החיים עכשיו ורואה מקרוב הבדל עצום בין מי שיש לו למי שאין לו.
מימון אמבולנס פרטי לצאת לבדיקות, מימון עזרה בבית, מימון תרופות, טיפול שיניים עד הבית, מכשיר שמיעה עד הבית ועוד.
מול לחיות ללא כל זה במצב סיעודי. מאוד לא פשוט.
לא אומרת לך לשנות משהו גם נשמע שאת לגמרי על זה והכל טוב. סתם מוסיפה לדיון החשוב עוד נקודות.
איתך לגמרי.קופצת
גם אצלי מידי פעם צצות הדאגות האלה.
אבל בעלי סמוך ובטוח בטוב, זה גם עוזר לי.

וגם הידיעה שמה שאני יכולה לעשות- אני עושה.
מצד אחד לא אמכור את חיינו בשביל דירה, ומצד שני עושה מה שיכולה ומקווה לטוב...

את ממש ממש צודקת!
אפשר להשקיע חסכונות בשוק ההוןאמאשוני
בנוסף לפנסיה.
לא רק נדלן יכול להניב הכנסה נוספת.
ואפשר גם להשקיע בנדלן בחו"ל.
יש ויכוח מר ונמהר בין שתי גישות כלכליות האם משתלם כלכלית לקנות דירה למגורים. (מבחינה כלכלית נטו מעבר להרגשה האישית)
תלוי איזו פנסיה. ואני לא נגד לקנות דירהחצילוש
אני מתכננת בעצמי בעצמי לבנות בית משלנו. השאלה באיזה מחיר ומה האמצעים.. לא נכון להיחנק בגיל 23 כי מה יהיה בפנסיה בעיני..
לא תמיד יש ברירהאין ייאוש בעולם
לא לכולם יש הורים שעוזרים בהון עצמי
או בכלל
יש כאלה שהכל בעשר אצבעות
החל מרשיון וכלה בלימודים דירה רכב וכו וכו
איפה כתבתי משהו אחר?אורוש3
זה מה שאמרתי. וגם אמרתי שאני לא הייתי קונה דירה במצב כזה. רק העלתי עוד נקודה למחשבה. אני נשואה 11 שנים וגרה עדיין בשכירות והכל בסדר.
לא אמרתי שכתבתאין ייאוש בעולם
כן היה לי חשוב להדגיש זאת
כי שאלת אבל מה עם הפנסיה..
אז אני אומרת שזאת נקודה חשובה
אבל לא תמיד יש ברירה
ולא בהכרח שמי שהצליח לקנות דירה בקלות זה כי יש לו התנהלות כלכלית והוא חשב על הפנסיה, אלא פשוט כי ברוך השם היתה לו עזרה מההורים ולהפך
ברוראורוש3
ההורים של בעלי בני 70 +אחתפלוס
ועדיין עובדים כי אין להם איך לשלם שכירות של דירה קטנה.
זה לא פשוט להגיע לגיל הזה בלי שכירות.
והן עובדים בעבודות לא קלות.
(קופאית...)
אני ממש מרחמת על חמותי שבגיל שלה במקום לשבת בבית היא עובדת מלא שעות בסופר.
והשכירות עולה כמה אלפים.
מסכימה איתך.קופצת
מצד שני אנחנו ממש לא יושבים בינתיים "בחיבוק ידיים".
גם אני וגם בעלי מפתחים ב"ה קריירה משמעותית. משקיעים בלימודים שלנו המון.
עם הרבה אופציות לעבוד בעתיד גם עצמאית.

אף אחד לא מבטיח לנו כלום. אבל השתדלות בכלי שלנו - בהחלט עושים.
נכון. זה באמת תלוי באיזו פנסיה מדובר גם..חצילוש
בכ"מ זה עניין של התנהלות, זה לא שחור ולבן.. גם סבתא שלי לא הייתה מסתדרת בלי דירה. אבל סבתא שלי הייתה מטפלת בתינוקות רוב חייה, יש לה פנסיה זעומה וקצבת זקנה..
במקרה הכי גרוע - נמשיך לשלם שכירות על דירהקופצת
בגודל שנצטרך - מסתמא שלא נצטרך אז גדולה, ואני חייבת נפשית לגור בפריפריה, אז יקר זה לא יהיה..

אבל אני ממש מאמינה שכן נצליח לקנות במרוצת השנים דירה להשקעה ואולי, מי יודע להמשיך להתגלגל איתה וכן לקנות דירה למגורים, אבל! ואבל גדול - רק ביישוב הדעת ורק אם לא פוגע באיכות החיים שלנו.

באתי לעולם להנות, לא לרדוף אחרי דירה ולסבול.

תראי, גם את המצב העכשוי שלנו - שאנחנו מכניסים יפה וברווח ב"ה - עבדנו קשה מאוד להגיע אליו ולבד לגמרי!!
רק פה מהפורום "למדתי" שהורים אמורים לעזור. ב"ה בנינו הכל לבד לבד, כולל לימודים ותואר. והתיאור של הפותחת על לספור פרוסות לחם, ללכת שעה ועשר דקות כל צד לעבודה כי אין 4 שקל לנסיעה באוטובוס- לא זר לי בכלל...

לאט לאט ובנחת נגיע להכל, אם נרצה כמובן🙂 וממש לא בכל מחיר.
רוב האנשים קונים בית ממניעים פסיכולוגיםמקרמה
זה לא בהכרח ההשקעה הכי כדאית מבחינה כלכלית נטו.
משכנתא עולה הרבה מאוד כסף
והרבה מאוד ריבית שלא בטוח דדוה ערך לעלית ערך הבית

ואת ההון העצמי והריבית היה אפשר להשקיע באפיק מניב יותר

כך שזה לא בהכרח סותר.
אבל צריך להשקיע נכון ולהיערך לכך
יש הבדלסליל
בין להיות בטירוף על דירה, לבין לא לחסוך לעתיד.
יש גם דרך אמצע, שלפיה לא חייב לקנות דירה בתחילת החיים ( או לא בכלל), אבל כן חוסכים בשביל מטרות שונות. גם דירה, אבל גם עוד דברים.

זה מאפשר לחיות יותר ברוגע, אבל גם עם ביטחון כלכלי לעתיד.

קניית דירה זה לא דבר רע, זה פשוט לא צריך להגיע בכל מחיר, ומכיוון שמשכנתא זה מחוייבות גדולה, צריך להיות מודעים לזה ולבחור בזה מתוך יכולת
מסכימה איתך לגבי בטחון כלכלי. לגמרי!קופצת
לכן יש לנו ב"ה חסכון בהשקעות לנישואי הילדים (הוצאות חתונה ומה שמסביב. ממש לא רואה טעם לחסוך על מנת להביא להם דירה / הון עצמי)
ועוד חיסכון של קופת גמל ככה סתם בכללי שיהיה לשנות הזקנה.

אם נצליח לקנות דירה ( כנראה להשקעה. כי לקנות דירה למגורים זה טירוף בעיני) מה טוב.
חחח , באמת גם אני לא מכירה עוד שככה..אוהבת את השבת
מאיפה בא לכם הרעיון?
אצלנו זה מההורים, שעדיין גרים בשכירות והכל בסדר
חשבנו, אבל לקחנו הרגע..הילושש

והיועץ משכנתא שאיתו התייעצנו הוא היה גם בן משפחה (ללא אינטרסים) אמר שעם הנתונים שלנו זו המשכנתא הכי טבה שהיה אפשר למצוא.. הוא אמר שעוד שנה שנתיים ננסה לעשות מחזור משכנתא ולראות אולי אפשר לשנות דברים. 

בגדול אנחנו בדירה רק חצי שנה.. אז מחכים עוד קצת כדי לנסות לבדוק תנאים מחדש. 

יכול להיות שזה טוב לטווח הארוך וגרוע לטווח הקצר?אמא טובה---דיה!

עדיף לחיות עכשיו נורמלי גם אם בשקלול כולל תשלמו יותר...

הייתי מחפשת יועץ משכנתאות תותחאמא יקרה לי*

ומתייעצת. מנחשת שלקחתם לכ10 שנים?

כי לפי נתוני ההשתכרות שלכם, גם אם ההכנסה תגדל מעט (בע"ה!) עדיין אין לך רווח לנשימה כי

בע"ה עוד מעט יהיו עוד ילדים ולבית יש דרישות בסיסיות.

נסו שנית ואל תוותרו. תראי שפתאום תתחילו לנשום.

הצלחת להעלות לי חיוך, ולא בזלזול..הילושש

10 שנים? ממש לא הכיוון. 

30 שנה. זה יותר מדויק. 

אני בהחלט אנסה לבדוק שוב אופציה עם יועץ משכנתא. לפני שננסה למכור או לעבור. 

תודה רבה. 

אז הדירה עלתה לכם 3 מיליון? יותר?אמא לאוצר❤
לא נשמע לי מחיר מציאה .. בטח לא במצבכם ..
זה משכנתא של 1.300.000 בערךרקלתשוהנ
עם הריביות של היום
אם החישוב שלי לחישובי משכנתא שלנו נכון ...

משכנתא גדולה אבל לא 3 מיליון
לא נשמע לי הגיוניאמא לאוצר❤
אני חישבתי ויצא לי קרוב ל3 מיליון
דוווקא כן הגיונישריקה

אומרם שהחישוב הוא בערך 500 ש"ח החזר על כל 100K

אז על 6,500 הגיוני בערך 1,300,000

אם זו המשכנתא, הדירה לכאורה בערך 2 מליון

אולי חישבת לפי משכנתא של 9K

היא כתבה שהמשכנתא 6500

ועוד החזרי הלוואות על ההון העצמי

סה"כ 9K

אולי התפספס לי איזה מספר ..אמא לאוצר❤
ככה ידוע לי...רקלתשוהנ
כמו ששריקה כתבה. וזה גם מתאים למשכנתא הנוכחית שלנו
התייעצתםסליל
עבר עריכה על ידי סליל בתאריך ו' באייר תשפ"ג 14:14
עם מישהו אמין?
נשמע מאוד מוזר לקנות דירה שצריכה פינוי בינוי, עם החזר משכנתא של 6500 ₪, למשך 30 שנה.
או שזו דירה גדולה ויקרה מאוד
או שיש כאן משהו ממש לא ברור.

אבל מצטרפת להמלצה של @מקרמה ייעוץ כלכלי, ומשם אולי גם ייעוץ משכנתאות של מישהו טוב ו**אמין**
דווקא נשמע לי נורמליהמקורית

הריביות עלו מאוד מאוד בחודשים האחרונים

לא קשה להגיע למצב של משכנתא כזו היום.. תלוי באיזה איזור היא גרה כמובן

אבל אני מסכימה שהסכום גבוה יותר ממה שאתם יכולים להרשות לעצמכם

בהתחלהסליל
קראתי 9000 ש"ח, וזה באמת היה נראה לי מאוד מאוד גבוה.

עכשיו זה נראה לי גבוה מאוד ביחס להכנסות, אבל באמת יותר הגיוני.
זה משכנתא של 6,500, פלוס החזר הלוואותשריקה

על ההון העצמי

סה"כ היא כתבה שהם מוציאים בחודש 9,000 ש"ח על דיור, לפני מעון ולפני חשבונות ולפני קניות

9,000 ש"ח בחודש על דיור זה המון, גם אם לא הכל הולך ישירות למשכנתא

נכון, זה מה שקורה כשאין הון עצמיהמקורית

לוקחים הלוואה גם בשבילו ואז נחנקים.. 

וברור שזה המון, הרבה יותר מדי מעבר למה שהפותחת יכולה להרשות לעצמה

אני התייחסתי רק ל6500 משכנתא.. 

וואוו זו משכנתא גבוהה מאד.אמא יקרה לי*

קחי בחשבון שגם כשתשפרו הכנסה (אחרי לימודים וכד) עדיין יהיה קשה לכם להתרומם.

זה לא החזר סביר למשק בית ממוצע ובטח לא בנתונים שלך...

ומסכימה עם מי שאמרה שאתם צריכים ייעוץ כלכלי כולל, ממש לחשב מסלול מחדש.

וכמה שיותר מהר, כדי שלא תאבדו את הדירה חלילה.

אתם צריכים יועץ כלכלי. לא יועץ משכמתא.מקרמה
עבר עריכה על ידי מקרמה בתאריך ו' באייר תשפ"ג 13:53
צריך להבין איך הולך קביעת מסלולי החזרי משכנתא.

משכנתאות שה הלוואה מהבנק,
הבנק לוקח סיכון בכך שהוא מלווה לכם ודואג לכסות את עצמו במקסימום.

ככל שמצבכם הכלכלי יותר טוב ככה הסיכון של הבנק נמוך יותר ולכן הוא מציע תנאים טובים יותר.

ככל שהסיכון של הבנק גדל כל גם התנאים קשוחים יותר והריבית עולה ועולה.

בשורה התחתונה זה גם איזשהו מנגנון של נורות אזהרה ללקוח שלא יקח הלוואות בלי יכולת להחזיר.

וזה כרגע המצב שלכם.
אתם לא עומדים בעומס וקורסים כלכלית.

אז צריך מישהו שיסתכל על התמונה הכוללת של כל הנושא הכלכלי, ולא רק על המשכנתאות באופן מצומצם
כי החזר של 9000 שקל ללא יכולת לקנות לחם זה בהכרח לא הכי טוב בשבילכם.
ובקצב הזה תגיעו לפשיטת רגל ודירוג אשראי נמוך מאוד לא יהיה עוד שנתיים אפשרות למחזור
כי הדירה תעוקל
ואתם תמצאו את עצמכם קירחים מפה ומפה

מסכימה ממשאמא יקרה לי*

לגבי היועץ משכנתאשריקה

שמעתי על יועצים שמזייפים נתונים לגבי הכנסות כדי שיאשרו את המשכנתא

יכול להיות שהוא עשה דבר כזה?

אם כן, הוא ממש לא לטובתכם, הוא לטובת הכיס שלו.

הבנק מאשר משכנתא שההחזר החודשי הוא עד שליש מההכנסות,

יש לזה סיבה - שאנשים יוכלו להחזיר.

בשביל החזר חודשי של 6,500 צריך להוכיח הכנסות נטו של 19,500 ש"ח בחודש.

אלו ההכנסות שלכם?

עם הכנסה כזו אפשר להסתדר גם אם יש עוד הלוואות ובפועל מוציאים על דיור 9K בחודש.

ואם הוא עזר לכם להשיג משכנתא שאתם לא יכולים לשלם (להיות יכולים לשלם ואז לא נשאר כסף ללחם - זה נקרא שלא יכולים לשלם) - אי אפשר להגיד שהוא עזר לכם.

מעניין. לא ידעתי את זהאין ייאוש בעולם
עצוב לי ממש לקרוא אותךמקרמה
(כותבת בבוטות כי זה חשוב מידי בשביל לעטוף את זה בצמר גפן...)

לפעמים הנהירה לדירה שמושרושת פה עמוק היא פשוט גזר דין קשה מאוד עבור הרבה משפחות.

צר לי, אבל זה לא מחיר מציאה.
אולי עבור מישהו אחר כן
עבורכם זה עול שאתם לא עומדים בו

השינוי קודם כל צריך להיות תפיסתי.
אם עוד לפני שהתחלתם לחיות את משלמים הלוואות ומשכנתאות של 9000 אז הבעיה היא לא יכולת השתכרות.
הבעיה היא חינוך כלכלי
ואתם חיבים להבין שאפשר לעשות אחרת!
אתם פשוט שבויים בתפיסת עולם כלכלית שגויה.

וצר לי, לגבי הדירה, את לא נהנתה לגור בה
ואין לך שלוות נפש. זו אשליה

כדי שהדברים יתחילו להשתנות קודם כל אתם חייבים להכיר במציאות

מחילה שאני אומרתאין ייאוש בעולם
אבל לא עדיף לגור בדירה יותר זולה ולא להיזדקק לאחרים?
ושהילד שלך לא ירגיש שחסר לו לחם לבית ספר?

מרגיש לי שסדרי העדיפויות לא נכונים.

את יכולה לחסוך לפחות 3000 בחודש על דירה ונשמע שבשבילכם זה הצלה.
מה זה דירה במחיר מציאה? ביחס לפתח תקווה אולי...
למי שיש אפשרות לגור בערים האלו מה טוב.
אבל נשמע שאין לכם אפשרות!
אז צריך לחפש דירה בפריפריות.
לעשות סוויץ בראש.
יקרה,טל..

החזר של 9000 לחודש  זה לא הגיוני בעליל (בהנחה שאתם לא משתכרים 20 אלף).

כל מה שכתבתי לך למעלה נכון אבל זה לא הענין.

תבדקו דחוף מה אתם עושים עם זה ואז תמשיכו הלאה.

אחרת כל חודש תהיה הוצאה דחופה אחרת ולא תצליחו לסגור את החודש.

יש עוד מקומות בעולם חוץ מהמרכז והחיים בהם יכולים להיות נפלאים

(ולפעמים להתרחק קצת מהמשפחה דווקא נותן מרווח נשימה).

חבל, תעשו שינוי! בדחיפות!

נכנסים למינוס אם אין אוכל. זה מינוס קטן בשביל לחםחצי שני
נשמע שמדובר פה אחרי המינוס..חצילוש
וזה שונה מבחינת המסגרת שמאפשרים להם בכלל בבנק, עם המשכנתא, ההתחייבויות וההלוואות..
רק אומרת שאין דבר כזה מינוס קטן בדרכאמא לאוצר❤
ברגע שמגיעים למינוס הוא בדרכ גדל וגדל וגדל
כמעט אף פעם לא נשאר בכמה שקלים.
ככה שאני מבינה מאד את המקום של לא להיכנס לזה בכלל.
לא אומרת שזה נכון במצב הספציפי הזה אבל לגמרי מבינה
היא אמרה שלא נכנסים למינוסחצי שני
@חצילוש גם לך מגיבה...
אז במקרה כזה באופן המיידי כן חייבים מינוס כי יש ילד רעב!
אהה ברור!!חצילוש
מה השאלה בכלל
נכנסים למינוססליל
בשביל אוכל, רק אחרי שממצים את כל האפשרויות האחרות. שזה אומר, מיצוי יכולת השתכרות, צמצום הוצאות על דיור (יש כאן אפשרות לחסכון של אלפי שקלים) ואם יש עוד משהו, אז עוד.
זה ממש אמור להיות מוצא אחרון, אחרי שניסינו הכל
תכלס נראה לי הדבר שהכי יעזור בטווח המיידי-אנונימיות
לעזוב את הדירה שלכם להשכיר אותה וללכת לגור ביישב עם שכר דירה זול בהרבה מעון זול יותר וכו'...
באופן מיידי תקבלו הכנסה פסיבית שתעזור לכם לעמוד בהוצאות המטורפות
רק לגבי ישובאורוש3
הוצאות רכב ודלק לפעמים מקזזות מחירי שכירות בעיר. אומרת מניסיון ומבדיקה.
מה שכן ברור שלקנות דירה בישוב זה זול בהמון מאשר במרכז.
רק בעולם השכירות לא בטוח משתלם יותר בעיקר אם שניים עובדים מחוץ לישוב.
לא חייב לגור ביישובהמקורית
אפשר לעבור ליחידה בפריפריה
המחיר שלהן זול, יש שירותים נגישים כולל תחבצ ווזוג +ילד בעיניי לא צריך יותר מזה
אם מצאתם במחיר מציאה -שריקה

תמכרו מהר במחיר האמיתי

תוכלו להרוויח כמה מאות אלפים ולהגדיל משמעותית את ההון העצמי.

תוכלו לקנות דירה בפריפריה, עם משכנתא קטנה, להשכיר ולשכור, ועדיין לחסוך כמה וכמה אלפים כל חודש,

ובינתיים הדירה מכסה את המשכנתא, הערך עולה, ואתם לא מפסידים את הכסף שכבר יש לכם.

^^^ כל מילהלא מחוברת
חיבוק יקרה!!! משהו קטן לגבי פעמונים:קמה ש.
בס״ד

לעניות דעתי מה שאתם צריכים מהם זה פחות קורס דיגיטלי ויותר ליווי צמוד. בליוויים הם מגיעים אליכם הביתה והתהליך מתבצע פנים אל פנים.

בע״ה תעברו את הרגעים הקשים-קשים-קשים האלה ותגדלו מהם מאד, גם מבחינת הכלכלה שלכם וגם מבחינת הצמיחה האישית שלכם 🤍

חזקו אמצו!!!

(וכל הכבוד שאתם לא מרשים לעצמיכם להיכנס למינוס!!)
למה כל הכבוד?! זה על חשבון אוכל של ילד!!!!!!!!!!!!חצי שני
...קמה ש.
בס״ד

אני מאמינה שבמצב שהם לא יודעים להתנהל נכון כלכלית, זה עלול להכניס אותה מהר מאד למצב עוד יותר חמור.

אפשר לא להסכים איתי, אבל נשמה, למה ככה עם מלא סימני קריאה? כולנו רוצות בטובתה, ויתכן שיש יותר מדרך אחת להגיע לשם.

מצטערת, אם אכן המצב הוא שאין לחם זה מצדיק גםחצי שני
רווחה. מקווה שבע''ה זה לא המצב.
וכן, תמכתי ואף הצעתי לה את עזרתי למרות שאין לנו דירה/ רכב/עבודה
ילד רעב זה חסר ישע שעפ''י חוק אף מכריח דיווח חיצוני לרשויות
ושוב, מאמינה שהמצב לא עד כדי כך בע''ה, כי ההודעה הראשונה רק כתבה את זה כסעיף ומיד עברה לסעיף אחר.
ואני אוהבת את הילושש ודואגת לה כמו כולנו

ואין פתרון אחר לילד רעב, סורי
הבנתי אותך עוד מההודעה הקודמת 🙂קמה ש.
בס״ד

מה שאני אומרת זה שלא היה לי נעים לקבל כזאת הודעה עם מלא סימני קריאה ככה.

כמה גישות עלו כאן בשרשור, כאלה שחוששות מאד ממינוס במצבה של הפותחת - וכאלה שאומרות שהיא חייבת כבר להיכנס למינוס, היום. מה שכתבתי, זה *בכללי* מה שאני מאמינה בו. כי בעניין האוכל לילד, יש עוד פתרונות בינתיים, כמו המכולת החינמית שמשהי הפנתה אליה באחת התגובות. את חושבת אחרת? זכותך וזכותך גם להביע את זה. אבל אפשר בצורה אחרת ❤️
אני מסכימה איתך. לא לתת לתינוק\ילד רעב לחםיערת דבש

זה מצב ממש ממש קיצוני

ושום אידיאלים של רכישת דירה או המנעות ממינוס בבנק

לא מצדיקים ולא שווים את זה

אח שלי התנדב הפעמונים היה מגיע לביתלהשתמח
של משפחה חרדית. וממש חשב איתם ביחד איך לשפר את המצב וליווה אותם כל שבועיים במשך כמה חודשים. תבדקי את האופציה הזאת.
עריכה- בבקשה תפסקנה עם השימוש באנונימיאנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי חצילוש בתאריך ט' באייר תשפ"ג 22:24
שלא למטרותיו המוגדרות
כנראה בגלל מגבלת הטכנולוגיהאפונה
הפותחת ציינה שהם לא נעזרים בפעמונים כי אין להם אינטרנט
היי נראלי שלא לזה נועד האנונימי❤️אוהבת את השבת
הצגתי כאפשרות למי שאין לו אינטרנטלהשתמח
הגיוני שמלווים כך גם משפחות שיש להם אינטרנט, אני פשוט לא יודעת.
מסכימה ממשהבוקר יעלה
הייתי מונעת עד להתייצבות כלכלית.
לא היית רוצה להביא עוד ילד למצב הזה. במקביל לנסות פעמונים או הגדלת הכנסות..
חיבוק ובהצלחה
מסכימה מאד ומוסיפה שאת ממש גיבורה!דור רביעי
בעיני כן לנסוע לדוד אבל לספר לו את האמת שישלם על הכל.
הוא יכול
המצווה שלך תישאר ענקית שימחת ילדים יתומים.
עד העשירי לחודש זה כמעט שבועיים נשמההמקורית

איך תסתדרו עד אז?

אני קוראת אותך ואני ממש מתכווצת בשבילך.. נשמע לי לא הגיוני לחיות ככה

בעלך עובד?? 

מסכימה. התחברתי כדי לכתוב לךחצי שני
אשמח למספר טלפון שלך @הילושש כדי לעזור
זה לא הגיוני
וממליצה לצמצם בדברים אחרים ולא באוכל בסיסי ,בחיים!❤️
איזה דברים אחרים?הילושש

אין תפנוקים.. החודש יום לפני פסח קנינו פיצה- זה הפינוק שהיה.

לא בגד לחג, לא אני ולא בעלי, לילד קנינו בגד לחג לפני כמה חודשים בסייל ב"ה אז היה לו. 

לא לק ג'ל שממש רציתי לפני החג ולא עשיתי (סתם נותנת דוגמא, לא שבאופן כללי עושה) 

החודש הכסף נגמר מהר כי שילמנו על חוב שהיה לנו בארנונה- סגרנו אותו, 

עד עכשיו בישלנו על כירה חשמלית חצי קלאץ' כי הדיירים הקודמים לא סגרו את החוב שלהם של הגז ירדו מהארץ ולא הסכימו לשלם, אז בשביל שיהיה לנו גז אנחנו שילמנו את החוב שלהם 600 ש"ח לא כולל מתקין לגז. 

בקיצור.. דברים נצרכים ולא פינוקים. 

אה, וגם נשברו לבעלי המשקפיים - גם די נצרך. 

איזה מגעיליםהמקורית

זה ממש לא בסדר

בעל הדירה היה צריך לסגור את החוב בכלל

וחברות הגז צריכות להתקדם בחיים כמו שעושים עם הארנונה

ולחייב לפי שם ות.ז ולפי כתובת

ועדיין.. מה תעשי מעכשיו לעוד שבועיים? איך אפשר לעזור לך?

חיבוק ענק!חצי שני
למה לשלם את על הארנונה במכהאנונימית בהו"ל
למה לא לחלק לתשלומים?
למה מאנונימי?יעל מהדרום
לא יודעת אם זה המקרה פה אבל זה נותן הנחה לפעמיםאולי בקרוב
2% הנחה על תשלום שנתיאמא יקרה לי*

במקרה כזה ודאי שעדיף לפרוס חודשי/ דו חודשי

כן.. בעלי עובד, מסכן בעבודה פיזית, נקרע..הילושש

בעלי עובד, 

פשוט זה קרה מוקדם מידי החודש בגלל פסח.. 

היו הוצאות לא צפויות אז נגמר הכסף מהר מידי.. 

דבר ראשון חיבוק גדול התיאור לא פשוטמהלכת בדרכה
דבר שני, והכי חשוב, אין דבר כזה הוצאות בלתי צפויות. כל ההוצאות הן צפויות וצריכים להערך אליהן. משקפיים יכולים להישבר, מכשיר חשמלי יכול להתקלקל או לסיים את חייו, עוד מעט קיץ וצריכים מסגרת לילד. הכל צפוי וצריך להערך. אין לי מושג מה יכולת ההשתכרות שלכם אבל אם אין כסף לחופשי חודש או לאוכל לילד משהו בהתנהלות הכלכלית לא נכון. או מיצוי יכולת ההשתכרות או מיצוי הזכויות או שקפצתם מעל הפופיק בקניית הדירה. (ושאלה, היום שהכל אלקטרוני ולא נייר איך יוחזרו הנסיעות החינמיות והלא מתוקפות?)
קודם כל חיבוק גדולבתי 123
נראה שיש לך המון לחץ מכל כיוון תנסי לשבת ולעשות סדר וכן לספר לאמא לא בושה לקבל עזרה. את בתקופה של לימודים זה נורמלי לקבל עזרה
בקשר לעניין הכלכלי אתם עם משכנתא גבוהה או בשכירות? יש אנשים שנותנים יעוץ בחינם כמו פעמונים.
כמה זמן אתם מנסים להכנס להריון? הריון כימי קורה באחוז מאוד גדול של ההריונות רק שלרוב האישה לא מודעת לזה ואם זה לא משהו שחוזר על עצמו אין סיבה לדאגה או בדיקה. להיפך לרוב מדובר בעובר לא תקין וזה הדרך הבריאה של הגוף.
אממ..הילושש

נכון, נורמלי לקבל עזרה בתקופה של לימודים. 

אבל האם זה נורמלי לקבל עזרה רק מצד אחד כל הזמן? בעיניי לא. 

ההורים שלי נקרעים , נגמרים ורק נותנים. 

וההורים שלו יושבים על מי מנוחות, אירחה אותנו חג שני וביקשה שאנחנו נבשל הכל. לא הכינה כ-ל-ו-ם! פשוטו שמשמעו. 

ביקשנו כסף לדירה- אין לנו אין לנו, אבל פתאום עכשיו מחפשים וילה בגבעת שמואל. פתאום יש להם. 

הבטחתי לעצמי שלא אכפת לי ושיעשו מה שבאלהם ושלא אבקש כלום. אבל כן, זה כואב לי. כי לדרוש את כל הזכויות על זה הוא הבן שלהם- מותר להם. ומה עם קצת לעזור לבן הזה?? 

אוף, לא חשוב. לא על זה באתי לדבר. 

פשוט לא נעים לי כל פעם לבקש רק מההורים שלי. פשוט לא. אין לי פנים. 

הם עזרו לנו עם קניית הדירה, נכנסו איתנו ערבים משלמים (לא נותנת להם לשלם, הבנק מוריד מהם ואני מחזירה להם כל חודש) לקחו בשבילנו הלוואות ממשפחה קרובה- הם מחזירים מהר ואנחנו משלמים להם לאט לאט כל חודש, בלי קשר לסכום גדול שהביאו לנו במתנה.

שאלת לגבי משכנתא או שכירות, אז משכנתא גבוהה+ החזר חוב להורים. 

ניסיתי פעם את פעמונים, הם אמרו שזה קורס דיגיטלי שעולה 150 ,אם אני זוכרת נכון. אבל אין לנו אפשרות לקורס דיגיטלי כי אין לנו אינטרנט בבית ואנחנו עם טלפונים כשרים. אז ויתרנו. 

לגבי ההריון, האמת שעשה לי קצת רוגע לדעת שאולי העובר היה לא תקין.. ב"ה! תודה לך. 

אני חושבת שאת ובעלך צריכים לחיותהמקורית

את החיים כשברור לכם שאתם מממנים את עצמכם

אחרת - לא רק שיהיה לכם קהש רגשית עם זה, אתם לא תצליחו באמת להתרומם כי תמיד יש מישו שמחזיק אתכם כשקשה

זה יפה מצד אמא שלך לעזור ככ, אבל באמת שהיא לא חייבת וזה בגדר מעשה חסד גדול אבל לא חובה

יש לך צפי להגדלת הכנסות?

כי אם לא, אולי תשכירו את הדירה שלכם ותעברו לדירה קטנה וזולה יותר כדי לחסוך..? זו גם אופציה

תפני למקימיאין ייאוש בעולם
דומה לפעמונים
אבל שמעתי שהיו מקרים שעזרו יותר.

לגביי הדירה. אתם גרים בדירה שקניתם? מה עם לעבור לדירה קטנה יותר?
ההורים שלך שמחים לעזורדור רביעי
ולדעתי אם הגעת עד פת לחם תשתפי אותם
נפלתם על חודד עם הוצאות
הם ישמחו לעזור

לגבי ההורים שלו מניסיוני עשירים הם קמצנים בטירוף
נו באמת.. הארץ הזו כולה נבנתה ותיבנה מכספם שלדיאט ספרייט
פילנתרופים עשירים מהארץ ומחו"ל שהם, מה לעשות, אנשים עשירים פלוס פלוס.
מחלקות בבתי חולים, חוגים בבתי ספר, ציוד רפואי, מוזיאונים, ישיבות, חיזוק ההתיישבות בעבר והיום ואפילו ציוד אקסטרה לצה"ל כמו אפודים קרמיים מיוחדים ועוד.
אז לפני שאת מדברים על שיפוטיות של היושבות בפורום זה, טלי קורה.
אנשים עשירים הם לא בהכרח קמצנים. שחררי סטיגמות.
לגבי האוטובוס-מוריה
אפשר להשתמש באפלקציה.
והכסף ניגבה בסוף החודש.
במוביט חודש מתחיל ב25.
תודה על הרעיון, פשוט יש לנו טלפון כשרהילושש

וואייי כואב ברמות לקרוא את מה שכתבת ❤️רחלי:)
אולי תרשמי לנו אזור כאן או בפרטי וננסה לעזור?

הגיוני שאין לך מוטיבציה בכלל לעשות משהו עם כל הלחץ הזה והחוויה שאין ואין ואין

מזדהה איתך עם התחושות, היו לנו תקופות ממש כאלה בשנה שנתיים האחרונות, זה כמו גלים... מאוד מאוד קשה לחיות עם התחושה הזו שפשוט אין. אני הייתי משתדלת להתמקד ביום הקרוב לראות מה אני יכולה לבשל להיום ולא לחשוב על מחר, למחר השם ידאג מחר.
מקווה שהשם ירחיב לכם בקרוב ממש ממש, וצדיקים שאתם נוסעים לעזור שפתאום מאין ליש יהיה לך כל מה שצריך ותוכלי לפנק אתכם ואותם..
תודה יקרה!! אמן הלוואי.הילושש

הייAlmaz
קוראת והלב שלי נקרע
חיבוק גדול
אם זו אופציה מבחינתך נשמח לעזור
יש עוד זמן עד סוף חודש💔
לא מכירה אתכם והלב יוצא
ובע״ה תזכו לשפע בכל התחומים בקרוב מאוד
טוב, קודם כל תודה רבה על החיבוקים והתמיכה..הילושש

מחמם את הלב !! 

הרבה פה הציעו לעזור, 

את האמת ממש ממש לא נעים לי, לא מאמינה שהגעתי למצב שאנשים חיצוניים רוצים לעזור לי. לא בשביל זה שיתפתי פה..ולא רציתי לכתוב פה פרטים על קבלת עזרה. 

אבל התייעצתי עם בעלי, ובגלל שהחודש המשכורת שלי לא תהיה גבוהה בגלל פסח וגם החודש יתחילו להפריש לי את ההפרשות הסוציאליות בעבודה על כל ה- 3 חודשים אחורה שזה משמעותי. 

אז לצערי הרב, אני אשמח לשמוע על אפשרויות לעזרה. 

מישהי שאלה מאיזה אזור אנחנו- אז אנחנו מאזור פתח תקווה. 

תודה רבה, ואתן ממש ממש ממש לא חייבות.. 

רק התמיכה פה זה המון!

אופציהAlmaz
אפשר שתכתבי בפרטי פרטי חשבון ונעביר,
אפשר שתכתבי בפרטי כתובת ונעשה הזמנה אונליין מהסופר
מה שיעזור לכם.
אני לא יודעת כמובן אם זה מתאים כי אולי את לא רוצה להחשף
אם יש אןפציות אחרות שתרגישי יותר בנוח באהבה
אל תרגישי לא נעים,אנחנו לא מכירות וב״ה שיש אפשרות לעזור
ובעיניי זו גם גדולה לדעת לבקש עזרה ולהכיר במצב
העיקר שיהיה לילד מה לאכול ולכם לב שקט
שיהיה רק טוב בע״ה
שלוםויקה12
אני ממש חדשה, קוראת פה לפעמים ונרשמתי בעקבות מה שכתבת. גרה בתל אביב וממש אשמח לעזור. אם תשלחי לי הודעה בפרטי, ארשום לך את הנייד שלי או אפשר דרך המנהלות, כל דבר שיהיה לך נוח. תודה רבה
ממליצה להזהר ממשתמשים חדשיםהשקט הזה
סליחה @ויקה12 בטוחה שיש לך המון כוונות טובות.
אבל יש פה לצערנו גם הרבה שרוצים לנצל אנשים במצבי מצוקה, אז ממליצה לנהוג בזהירות ולהעזר באנשים דרך המנהלות או ניקים מוכרים בערוץ
(אומרת גם לך @ויקה12 שכדאי להציע את העזרה שלך דרך המנהלות כדי שתוכלי באמת לעזור כמו שאת רוצה)
ברור, מבינה לגמריויקה12
אם המנהלות תוכלנה לפנות אלי, אשמח מאוד לעזור
אוף, חיבוק גדול!עלמא22

יש בפ"ת מכולת חברתית שאפשר לקחת בחינם.

מצרפת לך פרטים:

סדנה 11, פתח תקוה - סופר שבו הכל חינם!

*לתאום הגעה פנו אל שני 052-4219552

אני מאחלת לך מכל הלב שבקרוב תצליחו לעלות על דרך המלך.

^^ הודעה חשובה! מתייגת אותך הילוששקמה ש.
בס״ד

שבטוח תראי את מה שעלמה22 כתבה לך.

@הילושש 🤍
אני גם שמעתי על זהמישהי מאיפשהו
וממליצה לבדוק מה זה. לפי התמונות זה נראה ממש סופר אמיתי, והם נותנים מוצר אחד מכל כמה מדפים, וכו.
היי יקרה! דבר ראשון נשמח לעזוראוהבת את השבת
דבר שני לגבי דוד שחלק חייבים לחבר אותם לעמותה כל שהיא, שתביא אוכל לשבת ודברים נוספים... יש המון עמותות שדואגות ליתומים לא עלינו. אני אתחיל לברר בכל מקרה..
ואם את רוצה מוזמנת לרשום לי באישי את שם השכונה ..
היפייגא
אשמח שתשלחו לי טלפון או דרך אחרת ליצור איתך קשר.
לגיסתי בפתח תקוה יש גמח בדיוק לצורך זה,
לשאלתי אותה אם זה בסדר לצרף אותך.
ציפי
האמת שנראה לי רוב יושבות הפורוםקופצת
יזדקקו לעזרה חודשית עם משכנתא כמו שלקחתם.
זה ענין של סדרי עדיפויות 🤷
נכון אבל הם כבר שםאחינועמית
כלומר ברור שצריך לשנות משהו בהתנהלות אבל עכשיו ספציפית הם צריכים עזרה.
קודם כל הלב יוצאאין ייאוש בעולם
בעיקר כאב לי על הילד שלך
שלא יחיה בתחושת חוסר של דבר קיומי כמו אוכל

מציעה-

א. לפנות למקימי, עוד היום! זה ארגון דומה לפעמונים אבל בעיניי מומלץ יותר.
תפתחי פניה באתר.
ב. לעבור לדירה קטנה יותר אם יש אפשרות
ג. להבין שזה הגיוני שאין לך מוטיבציה, כשאנחנו הישרדותיים המוטיבציה והיצרתיות נגמרת. לכן חבקי את עצמך. ולכן טוב שכתבת כאן והעצות כאן יעזרו לך לפעול.
ד. לגביי הריון, אני פחות חד משמעית לגביי מניעה, אם הבאת חיים יביא לך מוטיבציה לפעול וכוחות אולי זה דווקא יכול לפתוח, זה את צריכה לדעת עם עצמך. והריון כימי/הפלה זה דבר שקורה לצערנו. לא כתבת כמה זמן אתם מנסים. אבל אם לא הרבה (שנה מתחת לגיל 35) אז נשמע שאין לכם ממה להילחץ.

בהצלחה וסייעתא דשמיא
וואו בהחלט מצב של קהות חושיםאמאשוני
המצב הכלכלי שלא מאפשר להרים את הראש, ברור שלא תהיה לך מוטיבציה בעבודה וברור שלא יהיה לך חשק ללמוד,
אבל שניהם נצרכים כדי שתוכלו להגדיל את ההכנסות.
תחשבי מה יכול לעזור לשבור את המעגל הזה של יכולת כלכלית לא מספקת.
כולל עבודה שניה בערב.
תגייסי כוחות תחשבי שזה בשביל פרוסת לחם לילד שלך.
אולי כן שווה לפתוח את הנושא עם הבוס. לשתף אותו שכרגע אתם חווים קשיים ולכן קשה לך לגייס את עצמך לעבודה למרות שיש לך רצון להשתפר.
אולי ביחד תוכלו ליצור כלים שיעזרו לך להוכיח את עצמך בעבודה, מה שיעזור להגדיל הכנסות בהמשך.

לגבי המשפחה של בעלך- לדעתי שחררי את זה. כמו שלך יש דברים שקשה לך- כמו לתפוס את עצמך בערב וללמוד, ככה גם לו יש דברים שקשים לו- כמו לעמוד מול המשפחה הקמצנית שלו ולבקש עזרה. זאת פגיעה אנושה באגו שלו ולתמיד. זה לא משהו שישכחו יום אחד.
לדעתי לצפות ממנו לזה זאת דרישה מרחיקת לכת.
אבל מה שכן, תנסו לחשוב יחד מאיפה כן אפשר להביא את העזרה או להגדיל את ההכנסות גם מהצד שלו.
את מגייסת את המשפחה שלך, הוא צריך גם לגייס משהו. מעדיף לעבוד בעבודה כפולה? שיהיה בהצלחה.

לגבי הדוד- אולי אפשר לבקש שהוא יממן את השבת?
או להודיע שאתם לא יכולים להצטרף לתורנות.

אחים שלך יודעים על המצב? אולי יש להם אפשרות לעזור קצת כלכלית?
לפעמים כשלא מסתירים, מצליחים להרים את הראש מעל המים.

חיבוק גדול!! מקווה שבהמשך החיים תצליחו להשתחרר כלכלית בע"ה
משתדלת לכתוב בעדינותחצילוש
נראה שיש כאן בעיה של תפיסה כלכלית מוטעית מהשורש, ולא של מצוקה שבאמת אין לה פיתרון. לשלם סכומים כאלה שאתם לא יכולים לעמוד בהם להחזרי משכנתא, חובות והלוואות, זה לא מחיר מציאה וודאי שלא שלווה בנפש. זו התנהלות כלכלית לא נכונה. אתם צריכים בעיני דחוף לפנות לפעמונים/מקימי לליווי כלכלי דחוף. יש כמה החלטות שאתם צריכים לקחת בטווח המידי ורמת החיים והדוחק כבר ישתפרו פלאים. למשל פריסת המשכנתא ליותר שנים כדי להקטין את גובה ההחזר החודשי, מעבר לדירה זולה וקטנה יותר, ולהשכיר את שלכם. אני בטוחה שיש עוד. חוסר יכולת לשלם באוטובוס זה קו אדום. חוסר יכולת להאכיל את התינוק כמו שצריך זה קו שחור כבר יקירתי! ואני באמת כותבת לך מאכפתיות. מה שאתם צריכים זה לא תרומות ועזרה (בטווח המידי אולי כן), אלא ללמוד איך להתנהל ומה סדר העדיפויות הכלכלי במצבכם כרגע. לא מביאים עוד ילד כשאי אפשר להאכיל כמו שצריך את הילד הקיים, לא הולכים לעשות חסדים עם אלמן ויתומים כשאין לכם כסף אפילו לתחבורה ציבורית. אתם צריכים ניעור יקרה, יש פה הרבה תפיסות כלכליות שגויות מן היסוד, באשליית הדירה, בציפייה מההורים לתמיכה וכו'.. זו לא גזירת גורל מה שמתואר פה. בכלל לא.

ודבר שני, לגבי כל ההצעות לתרומה, כמובן שזה בסדר גמור ומבורך לתרום ולפתוח את נלב והכיס אם אפשר, ונראה שבמצבה הנוכחי של הפותחת זה באמת יהיה מאוד משמעותי עבורם. אבל, כמה דגשים:

א. תזכרו שמדובר בפורום אנונימי, לשני הצדדים, זכרו להתנהל בזהירות הנדרשת, בסוף אין לכן באמת דרך לדעת מי עומד מהצד השני ומה מהפרטים בדיוק נכון.

ב. מי שתורמת, זה כמובן על אחריותה בלבד, וקחו בחשבון את מחיר החשיפה, לשני הצדדים.

ג. לא רק ספציפית במקרה הזה, אלא באופן כללי כשרוצים לתת למישהי מהפורום. תשאלו שאלות, תהיו ערניות ותשתמשו בשיקול דעת. כמובן שאם רוצים לתת מומלץ בהתייעצות מלאה עם בן הזוג שגם יתן עוד מבט ביקורתי מהצד שלו.

בשורות טובות לכולן!
מאוד מסכימה עם מה שכתבת.שוקולד פרה.

ועוד מה הקשר שהבעל יחזור ללמוד במצב הזה?

לא ברור.

ביטחון כלכלי הוא דבר בסיסי וחיוני לרווחה נפשית.

אחרת האדם נכנס לסטרס קיומי.

לא ברור לי למה הם מעדיפים לדעת שיש דירה, אבל לחיות בכזה סטרס בלתי אפשרי.

חצילוש תודה רבה שהשמעת קול כל כך מדויקאנונימית-אנמית
שהדהד בי וחיכיתי שישמע ואת השמעת את זה הכי טוב שיש
מסכימה.. ומוסיפה-לגבי הדודיערת דבש

לבקש מאמא עזרה זה לא אפשרי כנראה וטבעי שכך

אבל!

זה לא סותר את הצורך הדחוף לספר להם על מצבכם הכלכלי במדויק!

לבקש שיבטלו את השבת עם הדוד 

וכן אולי שיעזרו בטווח המידי עם אוכל לילד

וכמובן לחשב מסלול מחדש. כמו שכתבו פה כבר ככ יפה

@הילושש

מסכימה ממש, בעיניי לתרום זה רק לאנשים שמכיריםPandi99
כל מילהאביולאחרונה
ועוד דברטל..

מותר לך לרצות לחיות בשלווה

ברוגע

בלי עול כלכלי

להיות אחרצ בבית עם הילד בנחת

ולא לחיות במרדף בלתי פוסק.

נכון, אדם לעמל יולד,

ויש הרבה דברים לעשות

וחסדים לגמול

ובית לפרנס

ועם זאת,

הרצון לחיות ברוגע, הפנאי לשבת לבהות בקירות

הוא רצון הגיוני ולגיטימי שכדאי לתת לו מענה.

גם במחיר של שינוי מהותי בחיים.

תשימי את הערכים עליהם גדלת בצד,

תבדקי עם עצמך מה חשוב לך היום, מחר ועוד שנה

כדי להיות את, אשה, אמא, רעיה.

ומה עושים בשביל זה.

את הקולות מבחוץ (תבואו לבקר, תהיו משפחתיים, אתם חייבים דירה, אתם חייבים לגור קרוב, כן אברך לא אברך) שימי בצד.

תנשמי

ותכבדי את הרצונות שלך כאשה עצמאית.

בהצלחה יקרה! מעריכה אותך מאוד ובטוחה שתמצאו את הדרך שלכם 

כתבת מקסים❤️אוהבת את השבת
נשמה, חיבוק גדולשוקולד פרה.

ועם זאת גם אמירה- אתם לא יכולים להמשיך ככה.

מי שדירבן אתם לקנות את הדירה הזאת, נתן לכם עצת אחיתופל.

אבל כרגע לחודשים הקרובים, כדאי לפנות לרווחה באזור מגורכם. אם הגעתם למצב שבו את אוספת שקלים כדי לקנות לחם, העיקר שתהיה דירה- זה אבסורד.

לרווחה יש הרבה דרכים לעזור.

אני לא חושבת שזה הגיוני לחיות בכזה סטרס כלכלי. העיקר שתהיה דירה??

לגבי הדוד שלך..באר מרים
תכתבי לי בפרטי מאיזה איזור בירושלים הוא..

יכול להיות שאוכל להשיג לו אוכן לשבת מעודפים של מסעדה...
לגבי המצב הכלכליoo
הכלל הראשון בניהול כלכלי זה שההוצאות שוות או נמוכות מהכנסות.
אם הכסף נגמר באמצע החודש, זה אומר שההוצאות גבוהות מההכנסות.

מה שהכי חשוב זה להסתכל על החודשים הבאים, לתכנן מראש חלוקה של התקציב ככה שיספיק לכל החודש.

גם אני הייתי במצב כלכלי לא טוב. הייתי הולכת בתחילת החודש וקונה מטרנה וטיטולים לכל החודש, שלא יחסר לתינוקות.

גם צריך תוכנית לטווח ארוך איך להתאים את ההכנסות שיספיקו להוצאות.
בקשר להתנהלות הכלכליתקורדיליה

וייעוץ כלכלי

בפורום השכן יש ניק בשם @נחשון מהר חברון (לא מצליחה לתייג)

שמעלה שם פוסטים בנושא התנהלות כלכלית ומעביר סדנאות חינמיות בנושא 

הוא כותב מתוך אכפתיות אמיתית

אולי תהיה לו דרך או רעיון לעזור...

(מקווה שזה בסדר שאני מזכירה אותו.. אם לא - אפשר למחוק)

מנסה♡אם_שמחה_הללויה
נתנו לך המון עצות פרקטיות.
עצות שלי אולי קצת "רוחניות",אבל זה מה  שעזר לי בתקופות מאתגרות והיו הרבה כאלה מאז הנישואים.

1) לא לפחד. "כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר לא להתפחד כלל". כמו שאמרו לך לחיות את היום, לא לרוץ עם מחשבות קדימה.
לא יודעת להסביר את זה, אבל כשמשחררים פחד (גם בעניין כסף, אבל גם בבריאות וילודה) , דברים מתחילים להסתדר מעל הטבע.

2) לסמוך על הבעל. כשאישה נושאת עינים לבעלה, לא נשארת לו בררה והוא פונה לבורא עולם/ משנס מותניו לפרנס / למצוא עזרה מבחוץ. את לא צריכה לפתור הכל לבד,תאמיני בו שהוא יצליח למצוא פתרון, את לא יודעת כמה כח יש לגבר אם מאמינים בו.

3) להרבות בגמילות חסדים.
אולי יגידו לך שזה לא הזמן, אבל לפי הניסיון שלי זה ה-זמן. גמילות חסדים זה לא רק בכסף. זה במילים טובות, להיות אמפתיים לכאב של אחר.
מה שזה עושה: 1) כשאת רואה סבל של אחר, זה מגמד את הבעיות שלך .את פתאום מקבלת פרופורציות ומתנתקת רגע מהבעיות שלך.
2) טוב מושך טוב.
מה שקרה לדוד שלך זאת ההזדמנות להתנתק מהכאב שלך. להיות שם, לשמח את הילדים בחברת הבן שלך ובחברתכם, להפיג את הבדידות של האבא. אמן שה' ישלח לכם מידו הרחבה שלא יחסר לכם כלום ותוכלו עוד לתת!! במיוחד כשהרצון שלכם להיטיב.
אני נזכרת בכל מיני תקופות שבאמת לא היה לנו, ואיך הייתי מכלום מצליחה לארח או לשלוח משהו ליולדת....ה' היה עוזר לי!! אני לא איזה צדיקה, אבל ידעתי שאני חייבת להתנתק מהחסרון שלי כדי שה' ימלא לי, להכין כלים שה' ימלא לי בהם.
עד עכשיו כשיש לי תקופה קשה אני יודעת שהפתרון כמה שיותר להיטיב עם אחרים. גם כדי להתנתק מהכאב וגם כשעושים אותם בזכות הברכה שאנשים מברכים אותך על הטוב שגמלת,  ה' מפנק. ;) ויש לו הרבה במה לפנק אותנו.

מהממת כרגיל!!!❤️🤗❤️אוהבת את השבת
מהממת את!YNZS
וואו!!
מחזקת!! את ממש מיוחדת!!מאוהבת בילדי

יש לך ביט? אשמח להעביר לך סכוםאני וגם אני
קרעת לי את הלב עם הפרוסה לילד
וואוו כל כך הרבה דברים ביחד! חיבוק ענק! קשה!!!!להשתמח
נקודה אחת של עידוד. ההיריון הכימי זאת ממש לא סיבה לבירור פוריות. ממש קורה לכולן. לי היה היריון כימי וחודש אחר כך נכנסתי להיריון שצלח. מתחילים בירור פוריות רק אחרי שנה של ניסיונות.
תגובה קצת קשהאנונימית בהו"ל
אולי לא כדאי להכנס לעוד הריון עד שתהיה איזושהי ודאות לגבי המצב הכלכלי.
הודעה כזאת לא כותבים מהאנונימי. בבקשה להקפידיעל מהדרום
לאחרונה האנונימי משומש הרבה וגם לסתם תגובות..אוהבת את השבת
פונה לכולן- תשמרו על האנונימי כדי שיישאר לכולנו...
מסכימה איתך. אולי נחדד את זה שוב בשרשור נפרדיעל מהדרום
יהיה יותר נעים לכולנו, אם כל אחת תחשובחצילוש
האם שייך לכתוב את התגובה מאנונימי? האם זה נצרך? ובקשר לשרשור שננעל למשל, האם הייתי מגיבה כך גם מהניק שלי ולא תחת מעטה האנונימי? סליחה על החריפות, אבל לאחרונה זה מוגזם, ומעכיר ממש את האווירה כאן.
מסכימה ...אוהבת את השבת
עצוב לקרואמצפה להריון.
קרעת לי את הלב על הילד שהגבלת ממנו פרוסת לחם, נשמע שאתם מרווחים טוב אבל משלמים המון משכמתא זה מטורף ולא פייר לחיות בצמצום עד כדי הגבלת אוכל לתינוק , מסכן קטן זה נורא לחיות בצמצום את לא יודעת איזה נזק בלתי הפיך זה לנפש
הדבר הכי חשוב שאת צריכה לעשות כרגע זה למנוע הריון
אני דווקא לא חושבת שאת צריכה למנוע הריוןדיאט ספרייט
כל ילד מביא את המזל שלו ואת הפרנסה שלו.
עם זאת
ואני כותבת את זה מתוך הבנה שייתכן שאני טועה ואפשר כמובן לחלוק עלי-
אני חושבת שאת צריכה לחשוב על מקומך כאם.
מחילה ממך מראש!
את מונעת מהבן שלך פרוסת לחם כי את מתביישת לבקש עזרה מהורייך (הם לא אנשים זרים ברחוב, בסה"כ הורייך שיש לך עמם להבנתי יחסים בריאים).
אנשים, נשים וגם גברים, עושים הרבה מעשים לא חוקיים ואף לא צנועים כדי להאכיל את הילדים שלהם ואת לא עושה מעשה שהוא קל יחסית שהוא כול כולו לבקש מהורייך בשר מבשרך כסף.
זהו על פי עניות דעתי מה שנאמר שהכבוד מוציא את האדם מן העולם.
תורידי מכבודך ותבקשי עזרה.

ובכלל להיכנס למינוס בשווי של נניח 20 ש"ח לכיכר לחם, זה עדיף לדעתי כדי שילד לא יישאר רעב מאשר לדבוק באיזה עיקרון של אנחנו לא נכנסים למינוס.
יכול להיות שאני כותבת את זה כיוון שלא הייתי במקומך, ובע"ה גם לא אהיה, ולכן אני כותבת את הדברים בהסתייגות מרובה וכמובן אם יש חולקים עלי אשמח לשמוע.
אני כן עוד רוצה להוסיף שהמחשבה הזאת לא סותרת את הצורך והרצון הגדול של בנות כאן לסייע לך, שהרי ברור שהילד לא צריך לשלם את המחיר וגם עבורך מבחינה נפשית הדבר יהווה עזרה משמעותית.

עורכת כי בטעות מאנונימי.אנונימית בהו"ל
אני חושבת שלטווח המיידימתנות-קטנות
תרדו קצת מהעץ העקרוני של לא נכנסים למינוס
תגדילו את המסגרת אשראי לחודשיים הקרובים ואני מבטיחה לך שאף אחד לא הגיעה אליו הוצאה לפועל רק כי חודשיים הוא חרג קצת מהאפס

וסליחה אבל בעיני לבקש צדקה ועזרה מאנשים כשיש דרך לעזור לעצמך -לא כהמלצה לכל החיים אלא רגעית לעכשיו - בעיני זה הרבה יותר נכון

אבל
כמובן לא אומרת להשאר ככה
כי כמו שכתבו לך
זה לא באמת העיקר לקנות דירה שנחשבת אולי משתלמת
אבל לא מותאמת למצב שלכם וליכולות שלכם ומכניסה אתכם למצבים לא אפשריים
ולכן אני חושבת
שבמהלך החודשיים הקרובים אתם חייבים לשבת יחד
לדבר לדבר לדבר
לחשוב מחוץ לקופסה
לפתוח אופציות
להתיעץ מקצועית
ולהחליט על מה אתם עושים כדי לייצר שינוי

מעבר לזה שזה לא הגיוני לחיות ככה
בדירת פאר אבל בעוני וסגפנות

זה גם לא בריא לנפש

בשביל מה חיים?
בשביל הטופס שהדירה רשומה על שמכם?
או כדי לחיות? פשוט לחיות בשמחה בנחת בפניות לחיים
דירה זה מקסים וחשוב אבל מתוך מודעות ליכולות . ולפעמים עדיף להתפשר על לקנות ולהשכיר .. או לקנות בהתאמה ליכולת

(ואני מבינה את הקושי..אנחנו בעולם אחר לגמרי..די מבחירה..ויצא לי להגיע למצבי נגמר המסגרת אשראי ומה עושים
אז מבינה את התחושה..
הילושש השאירה פרטים כלשהם למישהי?אוהבת את השבת
אנחנו צריכים להשיג אותה דחוף להביא לה משהו,
והיא לא עונה באתר..
אם כן, אשמח שתפנו אלי באישי
.....מצפה להריון.
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ז' באייר תשפ"ג 11:01
זה בחירה שלהם להחנק עם החזר משכנתא בגובה של משכורת ולא להכנס למינוס ולהגביל תינוק באוכל
העיקר לקחת משכנתא
ועדיין בנות פה רוצות לעזורהשקט הזה
לטווח המיידי כי כרגע אין לה כסף לקנות אוכל.
לטווח הרחוק ברור שזה מצריך חשיבה
מסכימה שכרגע הם צריכיםחצילוש
אבל זה שהם לא נכנסים למינוס במצבם, זה באמת לא נורמאלי..
היא יכולה להכנס קצת למינוס לחודש הקרובמתנות-קטנות
באמת בכנות זה מאוד צורם לי

יש פה בנות בטוח עם מינוס קטן או גדול
לא מבקשות תרומה כי מפחדות לקחת חד פעמי הלוואה או לחרוג טיפה מהמסגרת עד שישנו התנהלות כלכלית

בעיני זה בחירה מלאה ולא אילוץ

אבל כמובן שאם מישהי פה רוצה להלוות זה מצוין ומבורך.

אני באמת גם מכירה את הלהתקע הזה ולנתחשהן על כל שקל וזה לא קל.
אני כן חושבת שאם כבר הגיעה למצב כזה
אז צריך שניה להוריד את הרגל מהגז ולעדות חושבים על הכל

ואפשר במקביל למצוא פתרון מיידי.
היא לא ביקשה, זה העניין. הציעו לההמקורית
ראיתי הודעה שביקשה..אולי טעיתימתנות-קטנות
אבל לא קראתי את כל ההודעות בשרשור אז יתכן וטעיתי
סליחה אם ככה
מותר לה לבקש עזרהoo
מותר לך לחשוב שלא צריך לתת ומותר לאחרות לרצות לתת.

אני למשל נותנת את הצדקה שלי למשפחה שמתנהלים לא נכון ולכן זקוקים לצדקה (אולי הם תמיד יזדקקו ואף פעם לא ילמדו להתנהל נכון) כי הם משפחה שלי.

כמות גדולה מהאנשים העניים הם אנשים שלא יודעים להתנהל נכון כלכלית, אם כולם היו יודעים אז הרבה פחות אנשים היו צריכים צדקה.
היא זקוקה כרגע לעזרהoo
נכון שהיא יכולה לעזור לעצמה בעוד דרכים, אבל יש הרבה אנשים שנעזרים כשיש להם עוד אופציות שהם לא רוצים/ לא יכולים/ קשה להם.
כל אחד יכול לבחור למי לעזור ובאיזה מצבים.
כרגע הם זקוקים לעזרה. בנקודה הספציפית הזאתיעל מהדרום
לק"י

מעבר לזה, מסכימה לגמרי שהם צריכים לעשות חשיבה מחדש ולשנות כיוון בהתאם.

(גם שימי לב שלא היא באה ובקשה עזרה. הציעו לה.
ויש פה מישהי מאחורי הניק, אז צריך ממש להזהר לא לפגוע. בטח לא כשמדובר בנושא רגיש).
מה זה יעזור לה עכשיו?אמאשוני
תתן לבן שלה לאכול קירות??
לצערי הייתי במצב הזה
השוכרים הפסיקו לשלם שכירות יותר מחצי שנה ושקענו כלכלית.
ההורים לא רצו לעזור אמרו יש לכם דירה.. גם ככה היה קשה ממש לחשוף את המצב הכלכלי הדחוק.
יופי אז מה אני אמורה לעשות בבוקר כשאין לי מטרנה לילד?? מה קשור דירה?
ב"ה התקופה הזאת הרחק מאחורינו אבל הכאב של האמירה הזאת לא מרפה..
לא משאירים ילד רעב. נקודה.
ברור שזה לא פתרון לטווח ארוך, ואם אין תוכנית כלכלית צריך לבנות אחת כזאת,
אבל כרגע, היום, ילד צריך לאכול.
וואו, ממש קשה לשמועשוקולד פרה.

חשפתם שאתם במצב דחוק, וזו היתה התגובה? אמאל'ה, כואב!

אפשר לדעת באמת איך עזרתם לעצמכם?

אני במקומך הייתי מבקשת שיערכו את התגובהפה לקצת
תגובה כל כך לא נעימה ושופטת.
ומילא הייתה מועילה, אבל לא רק שהיא לא תועיל היא עוד עלולה להזיק.
כדאי לזכור שיש אנשים מאחורי הניקיות כאן.
מסכימההמקורית
לא צריך להעניש אותה על התנהלות כלכלית לא נכונה
והיא לא תמכור את הדירה היום כדי שיהיה לה אוכל מעכשיו לשבת ועד העשירי הבא
אז היא וודאי צריכה עזרה
להגביל ילד באוכלמצפה להריון.
ולא להכנס למינוס זה טיפשי
אם זה היה מצב שנקלעו למינוס וחריגה מטורפת זה משהו אחר
אבל לא מצליחה להבין את העקרון להשאיר ילד רעב ולא לחרוג ממסגרת בגלל השקפת חשיבה כלכלית
לא כל דבר חייב להבין.מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך ז' באייר תשפ"ג 11:32
אבל תמיד חייב לשים לה איך ומה מגיבים.
אי אפשר לחבק בכל מצב. לא הכל צמר גפןהבוקר יעלה
צריך לומר את האמת, וזו העזרה האמיתית. והאמת שלא שפוי להוציא סכום כזה על דיור ולא שפוי לא להכנס למינוס ויש ילד רעב בבית קל וחומר לתכנן עוד הריון.
מחילה אבל צריך לשים את הדברים על השולחן. דרוש שינוי מחשבתי וכלכלי ונשמע שב"ה יש להם עבודות אבל הגישה זו הבעיה..
אפשר לומר את האמת ולחבק בו זמנית על הקושיהמקורית
יש פה טעות בשיקול דעת. לגמרי בעיניי.
אבל הנימה שבה הדברים נאמרים יכולה להיות רכה יותר ולהעביר את אותו המסר לדעתי
כנראה שלא ראית את ההודעה המקורית,מוריה
שבעקבותיה הגבתי מה שהגבתי.

ומסכימה עם -
אפשר לומר את האמת ולחבק בו זמנית על הקושי - הריון ולידה
אני כן חושבת שלא נכון היה לכתוב שהם לא צריכים עזרהחצילוש
אבל מסכימה איתך. וגם חושבת שבנוסף, הרבה נשים כאן שאין להן דירה ובכל זאת כן מגיעות למינוס כל חודש כדי לחיות בצורה נורמאלית, ולתת אוכל לילדים, יכולות להיפגע מזה גם. שמציעים עזרה בגלל אקסיומה שגויה לא להיכנס למינוס. מה ההבדל בין מינוס לבין כל ההלוואות? והמשכנתא? לצורך העניין. מינוס זה שירות של הבנק בדיוק כמו אלה. ומי שצריך, שישתמש בו (אני לא אומרת שכולם יהיו עכשיו במינוס, כן?). אז אני רואה כאן עוד הרבה נשים למשל שיכולות להיפגע, חוץ מהפותחת..
ממש ככהאישהואימא
אני קראתי את פוסט הפתיחה וממש כאב לי, רציתי מיד להציע לה עזרה, להביא לה מעשרות וכו'. אבל כשקראתי את הממשך לגבי המשכנתא והדירה זה ממש כיווץ לי את הלב.. אנחנו כרגע רחוקים מקניית דירה לפחות בכמה שנים ונראה לי מוזר להעביר כסף למי שיש דירה(באזור המרכז!) ולנו אין אפילו קרוב לזה לצערי(בנתיים אפילו מדירה בפריפריה).
זה קשור להתנהלות.
ואנשים מבוגרים צריכים לקחת אחריות על התנהלות(במיוחד כשיש ילדים בתמונה!)
אז כרגע ברור שצריך למצוא פתרונות מידיים... לבקש מההורים או ממישהו אחר. וביום ראשון לשבת דחוף על נושא הדירה ולשנות התנהלות.
אני מסכימה איתךהמקורית
אבל זה לא סותר עזרה מטוב לבם של אנשים שמוכנים לתת
אני לא יודעת מה היא הספיקה לעשות מאתמול ואם היא הייתה בבנק ולכן לעכשיו, להיום לשבוע הקרוב לא רואה בעיה במתן עזרה, גם לא לשבוע שאחרי.
זה ייתן להם יישוב הדעת לחשוב מה עושים ואיך..
גם לעבור דירה זו הוצאה
גם למכור דירה זו הוצאה, שלא בטוח שמשתלמת עכשיו דקה ןחצי אחרי שרכשו עם עליית הריביןת, בטח ובטח כשיש קנסות יציאה מחלק מהסלולים במשכנתא ועוד הלוואות נוספות..
אולי לא לקחת את זה בחשבון, אבל זה דברים שלוקחים זמן.

להכנס למינוסיערת דבש
לא לוקח זמן לענ"ד
לבקש לחם מההורים, ולבטל שבת עם מלא הוצאות אצל הדוד
כנ"ל

לא משאירים ילד רעב בשום מחיר.

והאבסורד הוא שיש מצב שבנות פה שיש להן מינוס מסוים ואין להם דירה,
מציעות עזרה כספית לאור בקשת הפותחת..

ועדיין מסכימה שיש דרך לכתוב ולהגיב
ושצדקה זה מצווה גדולה שיכולה להעמיד על הרגליים
גם מסיבות לא ממש מוצדקות או בריאות
הפותחת לא ביקשה לעניות דעתיהמקורית
מתוך זה שהציעו לה, היא נענתה
ולגבי השאר אני מסכימה
אבל זה לא אנחנו מתנהלות פה ב"ה, אז אין הרבה מה לעשות🤷
אם אין מסגרת בחשבון הבנקoo
אז כן לוקח כמה ימים לקבל מסגרת.

לפעמים זה בעייתי לבקש לחם מההורים.

מסכימה שלא משאירים ילד רעב.

אפשר להיות במינוס ללא דירה ולהיות בהתנהלות כלכלית טובה יותר ממי שנגמר לה הכסף באמצע החודש. זה לא אבסורד שהן מציעות כסף, יותר טוב להיות בצד של הנותנים ולא המקבלים, גם כשיש מעט.
זאת בדיוק הנקודהפה לקצת
שאת לא מבינה ואת שופטת.
אל תדון את חברך עד שתגיעי למקומו, מכירה?
ואם את רוצה לעורר ולהועיל אז יש דרכים אחרות מאשר לתקוף.
הודעה לא נעימה בכלל במצב הרגיש שהם נמצאים בואמא לאוצר❤
אני מסכימה איתך שלגמרי נדרשת פה חשיבה כלכלית מחודשת....
אבל זה לא סותר את זה שבנות רוצות לעזור לה ושהיא במצב מאד רגיש♥️
רק להגיד שמבינה את המקום שממנו כתבת..אוהבת את השבת
חיבוק ❤️
מתייגתאוהבת את השבת
@חצילוש
@אין לי הסבר
@טארקו

אולי היא השאירה לכן?

וזה בשביל דוד שלה..
לא השאירהחצילוש
בטח ברחה אחרי כל השיפוטיות כאןדור רביעי
כולה חודש אחד שלא הצליחה להתמודד איתו! חודש!

הילוששש תקחי בהשאלה כמה מצרכים מהשכנה וה' יעזור לך.❤❤❤
זה לא חודש אחדמצפה להריון.
כבר כמה פעמים שהיא כתבה שנגמר להם הכסף באמצע החודש, ויש ילד בבית שצריך לאכול
יש פה מלא בנות מלאות באכפתיות ומחשבה איך לעזוראוהבת את השבת
רוב מגיבות השרשור הן כאלה..
(לא כותבת *כל* כי לא מכירה את כולן)
אז לא חושבת שיפה לקרוא להן שיפוטיות..

שבוע טוב ופרנסה בשפע לכולן❤️❤️
השאירה לי, מספר של אח שלה. עדיין צריכה?אנונימית בהו"ל
בבקשה לא מאנונימי יקרהחצילוש
תפני אליה מהניק שלך בש"א או במסר
אם את רוצה לעזור להטארקו
בבקשה תזדהי פה מניק אמיתי ומוכר, ואם את ממש לא מעוניינת לכתוב מעניק שלך(למרות שזה עדיף בעיני שמי שרוצה תוכל לפנות אלייך) לפחות תכתבי בפרטי למי שהציעה עזרה, מניק אמיתי ומוכר בפורום.

מבינות את החשיבות אבל בלי המקדם בטחון הזה לא נוכל לאפשר את זה כדי למנוע נוכלות.
הניק האנונימי לא מיועד לזה וזו פירצה מסוכנת.

היא כתבה לי בפרטי לא מאנונימי, יישר כח!אוהבת את השבת
מניק מוכר
מה איתך? איך עברתם את השבת?המקורית
היי ממש אשמח לעזור לךנועה גבריאל
שלחתי לך הודעה בפרטי
תודה לכולן על התגובות .. מעדכנת..הילושש

היי יקרות. 

רוצה לומר תודה לכל מי שניסתה לעזור, לחבק ולתמוך, לייעל ולהציע פתרון. 

תודה על שפתחתן את הלב.

רוצה לציין ולהדגיש- 

אני לא כתבתי בפורום על מנת לקבל עזרה כספית או להתמסכן. וגם לא קיבלתי שום שקל מאף אחת פה בפורום ברוך ה' למעט פייגא שהעבירה את המספר שלי למישהי שעוסקת בגמח- גם ממנה לא קיבלתי שום שקל למעט שקישרה אותי ליועץ כלכלי שאיתו אני צריכה לדבר. 

כתבתי בפורום רק לצורך פריקה בעקבות כמה דברים שישבו לי על הלב והלחיצו אותי. 

ביום חמישי בערב חברה שלי מהעבודה נתנה לי תווי קניה בסך 350 ש"ח ואיתם עשינו קניה למשך השבוע בעז"ה. תודה לה'. 

לגבי דוד שלי, נסענו ב"ה.. 

יצאנו מוקדם על מנת שאולי אוכל לבשל שם, ביקשתי מסבא שלי קצת כסף, עשינו קניה שם ומזה בישלתי שם לשבת... 

לא היה נעים אבל זה מה שיכולתי לעשות. 

ברוך ה' עבר בסדר, לא היה חסר לנו אוכל. 

שוב, תודה לכולן על הדאגה והרצון לעזור. 

תודה שעידכנתאפונה
דאגנו לך!
כתבו לך דברים חשובים מאד.
אתם חיים במציאות בלתי אפשרית
זה לא מצב נורמלי.
ההורים שלך אנשים מקסימים עם הנכונות שלהם להלוות לכם הון עצמי ולהכנס כערב תומך,
אבל האמת היא שלא רק שזו לא עזרה
זה נזק.
הדירה הזו בכלל לא מציאה בשבילכם
זו אחיזת עיניים!
הקניה הזאת הכניסה אתכם למציאות בלתי אפשרית
את חיה על הקצה
אין לך בטחון כלכלי
יש לך חרדה קיומית, עלייך ועל הילד
ומול הסביבה.
לא פלא שאין לך משאבים נפשיים כדי ללמוד ולעבוד.
זה ממש ברור ומובן!
אפילו מתבקש!
אתם חייבים לעשות מעשה אמיץ
והוא להפרד מחלום דירת המציאה
לעצור את הטירוף
ולחזור לחיות בהתאם ליכולות הכלכליות שלכם.
זה דורש הרבה אומץ
מניחה שההורים שלך ואולי גם שלו ירימו גבה
ואולי גם תהיה להם ביקורת
והם יגידו לכם שאתם טועים.
אבל אתם תעשו את הדבר הנכון
ובע"ה הרוגע והנחת יחזרו לחיים שלכם.

(אחותי עבדה במיון לפני שנים, הגיע אדם חרדי בגיל העמידה אחרי התקף לב. במהלך התשואות התברר שהוא חיתן עוד ילד והוא שקוע מעל הצוואר בחובות כספיים בשביל לממן את הדירה שלו ושל אחיו)

לפעמים חייבים לבחור בחיים.
וואי מהממת!מאוהבת בילדי

שיהיה לך בהצלחה במה שתבחרי.

נכנסת לי ללב.

וה' ישפיע עליכם שפע וטוב גלוי ומנוחת הנפש ופרנסה בשפע!

תודה שעידכנת!!אם_שמחה_הללויה
ושתדעי שאני תופסת ממך מאוד על האומץ שלך לשתף!!ועוד לא מאנונימי.
העיקר אל תרדפי את עצמך, תחזקו את הזוגיות שלכן תחזיקו מעמד חזק וביחד וכבר תמצאו פתרון, השלום מביא ברכה. עוד תזכרו בתקופה הזאת ותצחקו.
כל הכבוד לך על כל המאמצים שלך! את נשמעת סופרוומןקופצת רגע
עובדת, לומדת, מגדלת ילד, קשיי פרנסה, ועוד גומלת חסדים לסביבה.
אני מאמינה שכל המאמצים ישתלמו, ומאחלת שה' ישלח לכם ולכולנו פרנסה טובה וברכה בכל מעשה ידיכם!
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

ההשוואה לא נראית לי קשורהרוצה לשאול שאלהאחרונה

רוב הנשים עובדות קשה בשביל להוריד במשקל והיו שמחות שישימו לב לזה, זה לא דומה למישהי שמנה שהפוך מנסה לרזות אז במאה אחוז מהמקרים אם תגידו משהו זה יפגע. 

נשמע לי לגמרי בסדר להגיד "וואו איך את נראית טוב, לא רואים שילדת בכלל, הלוואי עליי",

זה כמעט תמיד יגיע במקום, וזה נראה לי סיכון ששווה לקחת אותו בשביל להחמיא.

לא מדברת על חפירה אלא על מילה טובה. אני חושבת שמי שמתמודדת עם משקל נמוך בצורה חריגה - היא גיבורה ואלופה, אבל מותר לדעת להתמודד ולבלוע משהו שמישהו אמר מתוך כוונה טובה, הכל בסדר. 

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

הבנתי. תודה על ההסברכבת שבעים
אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
בעינייoo

עדיף לשתוק מאשר לומר דברים שעלולים לפגוע

(סייג לחוכמה שתיקה)

אם רוצים להחמיא על מראה אפשר לומר באופן ברור את רזה ויפה

לא רואה טעם לומר למישהי שלא רואים שהיא ילדה

באופן כללי כדאי להסתכל על שפת הגוף של מי שמשוחחים איתו כדי לראות האם נוח לו בשיחה או לא

אם לא נוח לו כדאי לסיים עם השיחה וללמוד מזה לפעם הבאה להתנסח בצורה שלא תציק

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

מה מה מה😵😵😵לפניו ברננה!
חייבת להאיר גם את הצד השניאין יאוש315

יש נשים שמאוד אוהבות שמחמיאים להן ושמים לב שהן רזו.

זאת אומרת, הן עושות מאמצים גדולים בשביל להגיע לאיזה משקל יעד ושמחות ומוחמאות מזה ששמו לב שהן רזו.

זה ממש לא סותר את מה שהפותחת מרגישה. ואם מעירים לך על זה המון, אז בכלל, זה מטריד ולא לעניין. בייחוד אם את מרגישה שזו חדירה לא לגיטימית למרחב האישי.

אני רק באה להגיד שזה לא שחור או לבן, זה בהחלט תלוי סיטואציה, תלוי קירבה ותלוי בעוד הרבה גורמים שניתן להעריך אותם ברגע נתון ולקלוט את הניואנסים והרגישויות סביב מקרה ספציפי.

הכי חשוב זה באמת לנסות להיות רגישים, מנומסים ואמפתיים לצד השני. שנזכה!

בעיניי זה כן שחור לבןoo

וזה לא תורה גדולה

אם אומרים פעם אחת 'יפה לך רזית' אף אחד לא תוטרד מזה

אבל אם אומרים שוב ושוב או חודרים לפרטים זה הופך מטרד

אם אני מספיק קרובה כדי לדעת שהיא מאודסטודנטית אלופה

רצתה לרזות ועשתה מאמצים לשם כך, בהחלט שאני אחמיא ואפרגן לה.

אך זאת בתנאי שאני בטוחה בכך..

אני לא מדברת על מישהי משתפת אותך שהיא בדיאטהאין לי הסבר

ואז את מחמיאה לה.

כי כאן היא פתחה את הנושא.

אני מדברת על לגשת למישהי, ולהגיד לה ''ואי, ממש שמנת. כמה את אוכלת?''

אז הפוך

זה פוגעני, וזו חדירה בוטה לפרטיות.

אני מאלו שממש מוחמאת שאומרים לי שרזיתי112233445566

כיף לי ששמים לב לזה.

אני זוכרת שמישהי כתבה על זה כאן לפני כמה שניםרוח הרים

ומאוד האיר את עיני.

מאז זה נמצא אצלי בראש.

תודה שהזכרת לכולנו♡

מזדהה, רק לאחרונה הכרתי מקרוב התמודדותממשיכה לחלום

עם משקל נמוך

עד אז פחות נתקלתי בזה, ודווקא משהי שיתפה פה בפורום וזה באמת הולך איתי

אם יש בזה טעם של שיפוט כלשהוEliana a

זה באמת לא כיף

אם זה מחמאה על מראה זה סבבה

כי אם מחמיאים לך באמת עדיין פוגע?

בעינייך זו מחמאהאין לי הסבר

להגיד למישהי ''ממש שמנת! כמה את אוכלת?''

לא.

אז בעיני זו לא מחמאה להגיד לי ''כמה רזית. כמה את אוכלת?''. לא מחמאה בכלל, וחדירה למרחב האישי שלי.

משקל זה נושא רגיש, לא רק למי ששמנה.

גם לי, כבחורה רזה, זה נושא רגיש ואינטימי.

וזה לא נעים ששואלים אותי איך אני רזה כל כך או כמה אני אוכלת?

ואני לא מדברת על הערות חודרניות יותר...

כמו:

''אני אביא לך כמה קילו משלי''

''לא נראה שילדת''

''את אוכלת משהו?''

''עוד רגע את נעלמת''

זה לא נעים.

ברור שלמישהי שמנה בחיים לא תדברי באותו האופן.

אז למה למישהי רזה כן?

אי אפשר לדעת באיזו נקודה זה פוגש בה.

גם אם בעינייך זה מחמאה, את חודרת לי למרחב האישי.

וחדירה כזו היא פוגענית,

גם אם לא הייתה כוונה לפגוע.

או שאלת השאלותסטודנטיתאמא

לא רואים עלייך שאת בהריון, בטוח הכל תקין?

הריון זה תקופה רווית חרדות גם ככה, לא צריך להוסיף שאלות מעצבנות.

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

מחכה לשמוע איך הלך ❤️לפניו ברננה!
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

בעיני לא שייך לפרנס ערביםבורות המים
הם דרוזיםעדי98
וגם מתגייסים לצבא ומשרתים .. זה לא כפר עוין . הרבה מהם חברים של בעלי בצבא ואחלה איתו גם מכבדים מבחינה דתית. אבל כמובן שכל אחת ודעתה ..
אני אוסיףהשקט הזה
שדרוזים באמונה שלהם מחוייבים להיות נאמנים למדינה שבה הם גרים. ז"א הם לא בעלי שאיפות לאומיות או רצון לאדמה משלהם. הם לגמרי מחוייבים ונאמנים לנו. לפי הרב מלמד אפשר להתייחס אליהם לגמרי כאל גר תושב..
אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

כן אגמון החולה מהמם!!דיאן ד.

לנו כשיצא להיות שם שכרנו רכב גולף לנסיעה בשבילים

אפשר גם לשכור אופניים לילדים הגדולים אם אין להם בעיה לרכב הרבה זמן.

אולי כדאי לשאול אותם אם אין בעיה של בוץ.

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

היינו שם לפני חודש, ממש מאכזב כי אין כמעט מיםאמא לאוצר❤

אז אין זרימה של כל המפלים וכו' .. וגם היה מאד מלוכלך ..

השאלה היא אם הגשם שהיה מאז שינה משו משמעותי 

כן הזרימה לא חזקה אבל אנחנו לא באנו לשחות בסכרהריון ולידה

כמו שכתבתי עשינו את ההליכה לאורך הירדן

המשכנו גם אחרי הסכר

השביל לאורך הנחל נקי וממש נעים, שקט ורואים את המים יפה גם אם אין זרימה חזקה

בדרום הגולן יש מסלולים קלילים גם עם עגלותבורות המים

ונוף לכנרת ולא קר שם

בכללי טבריה יכל להיות נחמד כי לא קר שם

נשמע. טוב. את יכולה למקד?שמחה כפרוייקט
יש טיילת יפה בין כפר חרוב ליישוב לידתודה לה''
ממש מעל הכנרת
נכון לזה נראה לי התכוונתיבורות המים

מנסה להזכר בשם.

אבל עשינו את זה שנה אחת והיה באמת ממש כיףכי היה נוף מהמם של הכנרת והיינו עם תינוק וילדה בת שנתיים ןעוד כל השאר והיה קליל וכיף

מבוא חמה אולי? ומסתיים במצפה השלוםתודה לה''
חושבת שזה השמות
המלצה חמה, לך ולכולן-יעל...אחרונה

כנסי לאתר "יש לאן",

יש להם משחקי שטח מדהימים ממש, בהרבה מקומות בארץ, ניווט עם משימות וחידות.

ספציפית אנחנו היינו ביער מבוא חמה, שזה מסלולון כיך, עשינו עם עגלה גם ויש לו תצפית מדהימה על הכינרת.

עם "יש לאן"- זה הפך למשחק כייפי, מצחיק, מלמד, ומגבש.

ממליצה ממש ממש בחום!

התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אני בטיולון של העגלהמנגואית

יותר כבד. יציב. אפשר לשים 2 ילדים לפעמים והכל טוב.

אפשר לתלות קניות.

חיסרון - שוחק ממש ויש מצב שלא ישרוד מתישהו.

בעבר הייתי עם טיולון נפרד זול (וילדים אחרים שכבר גדולים). הטיולןן אם היה עמוס בקניות ובלי ילד היה מתהפך. לא היה מקום ל2 ילדים. ובסוף הוא נשבר אחרי שימוש של כמה שנים 

חייבת לומר שטיולון פשוט ששורד כמה שנים זה יפהיעל מהדרום
לק"י

וכנראה שמרתם עליו טוב.

אז את לא בעד?שירה_11
אני קונה זולים והורסת אותם🙊יעל מהדרוםאחרונה
נראה לי שזה מאוד תלוי בשימושבארץ אהבתי

אצלנו היה טיולון פשוט שהחזיק עם ארבעה ילדים. היה בשימוש לא מעט (כולל גרם מדרגות בכניסה לבית שכל פעם צריך לעלות/לרדת). אבל לא העמסנו עליו בצורה מוגזמת (לא שני ילדים בו זמנית, וגם לא המון שקיות של קניות וכדו').

אני משאירה בטיולון של העגלהרק טוב!

עד שהם יושבים יציב ועם מספיק משקל.

בערך עד גיל שנה.

כשהם קטנים ורזים (לפחות אצלי) ולא יציבים, אז מרגיש לי כאילו הטיולון (לא של העגלה) לא מחזיק אותם וקל מידי...

הטיולון של העגלה לפעמים גם יותר סגור ומוגן שזה טוב לך עכשיו בחורף. 

זהו שדווקא נראלישירה_11

שהטיולון הנפרד יותר סגור

העגלה שלי זה אינגליזינה ודווקא היא נראית לי לא יציבה

רגע שולחת תמונה

אני ההפך מכולן לא אוהבת קלילים מדיבורות המים

כי הם לא יציבים כל הישענות או תיק מפיל אותם

וכי הגלגלים נתקעים בכל אבן ואני גרה במקום עם דרכי עפר גם

קונה רק עגלות משולבות קלות משקל ונוחות  ולא מסורבלות ומשתמשת בטיולון שלהן

לי יש בייבי בוס בובקט שוקלת 7 קילו

ממ שקלה נוסעת חלקקק ןיציבה ומתקפלת ביד אחת

באמת לא מוצאת חסרון או סיבה לעבור לטיולון אחר

קונה יד שניה בזול ממ ש לא מפחדת שישחק

מקסימום לילד הבא אקנה חדש

וגם בעיני זה ממש בזבוז כסףבורות המים

לקנות גם עגלה משולבת וגם טיולון

אני קונה יד שניה בסביבות ה300-400 עגלה משולבת במצב מעולה ..יש גם ב500..

כבר שנים קונה ככה

מוכרת בזול את הישנה

ולהוציא את הסכום על טיולון קליל שנשבר אחרי ילד אחד מרגיש לי בזהוז

בסוף במצטבר זה לא בהכרח יוצא יותר זולהשקט הזה

אם את כל ילד קונה ב400-500.. או שלא הבנתי נכון

לי יש ספורטליין שקניתי ב-2000 שח ומשמשת אותי כבר לילד שלישי ב"ה, אז יוצא שעד כה היא עלתה לי 600 שח לילד+- ומאמינה שתחזיק גם לעוד ילד אחד לפחות, אז לגמרי שווה לי את המחיר.

ומחזיקה גפ טיולון פשוט כי לפעמים יוצא שאנחנו יוצאים עם שתי עגלות, או שנוח שהטיולון הקליל באוטו ומשתמשת בו ליציאות קצרות עם האוטו 

מה פתאם...קונה עגלה לכמה שנים טובותבורות המים

והן גם לא נהרסו או משהו בדוקא לפעמים החלפתי כי רציתי מסיבות אחרות

עגלה שקניתי ב300 החיזקה לי ל3 ילדים

לדוגמא

אהה אוקייהשקט הזה

זה נשמע אחרת.

בעיני עגלה שמחזיקה לכמה ילדים שווה להשקיע ולקנות חדשה אבל אפ הצרכים משתנים וכל כמה זמן צריך להחליף עגלה אז באמת שווה לשקול את האופציה של יד2

מנסיוני הן כמו חדשותבורות המים

לפעמים בזול מדי יהיו כתמים..ולפעמים לא..

אבל אם תשלמי 500-800 נגיד יש עגלות ממש במצב חדש

לא רואה אפילו סיבה אחת לשלם פי 2 או 3

אבל אני ככה בכל דבר..לא מכירה חנויות

גם לי יש בייבי בוסרק טוב!
ולא החלפתי לטיולון. אני איתו כבר 6 שנים כמעט רצוף. מחזיק מעולה. רק הגגון כבר מלוכלך והמושב קצת דהוי. אבל אפשר לקנות ריפוד חדש לגגון אם נרצה. 
מתייגתשירה_11

@רוני_רון אני זוכרת שרשמת משו על הטיולון שלך

אשמח ❤️

אני בעד לקנותרק טוב=)
בעיקר מהסיבה שזה שוחק את השלד של האמבטיה 
למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999אחרונה

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

לימוד אנגלית לגיל הרך מה דעתכן?דיאן ד.

הבן שלי בן 4 מאוד מתעניין באנגלית

כל היום שואל אותי

אמא איך אומרים שולחן באנגלית? איך אומרים תודה באנגלית?

יש לנו בבית משחק של אותיות באנגלית אז כבר מכיר ומזהה את כל האותיות באנגלית.

קצת מתלבטת אם ללמד אותו מעבר לכך

ובעיקר אם כן אז איך עושים את זה?

אני בעצמי יודעת אנגלית די בסיסית, שלא לדבר שהמבטא שלי איום ונורא

קצת חושפת אותו למילים שזה אומרים ככה וזה ככה

אבל לדעתי זה לא משהו שיעזור לו לדעת מעבר ויחזיק מעמד.

סרטים לא באים בחשבון! הילדים אצלנו לא חשופים למסכים בכלל בכלל

אז לא סרטים ולא שיעורים (שזה גם לא נראה לי מתאים בגיל)

חשבתי בעיקר משחקים, ספרים ושירים.

אני מאוד רוצה שייחשף לא דרך המבטא שלי שכאמור הוא לא משהו.

יש רעיונות בקהל?

וגם אני רוצה משהו חוויתי וכייפי.

אצל הבן שלי יש חוג אנגלית בגן והוא ממש נהנה ואוהבכבתחילה
חוזר כל שבוע עם מילים חדשים ושירים באנגלית.

אפשר לחפש אם יש באזורכם חוג אנגלית קליל לילדים. 

היי! לא היית פה הרבה זמן, לא?השקט הזהאחרונה
אולי ספרים מנגנים?שומשומ

יש ספרים מנגנים  עם מילים בסיסיות לפי נושאים

(כמו בעברית..)

אם מסך לא בא בחשבון אולי רק שמע? סיפורי ילדים באנגלית 

יש לכן רעיון מה לקנות לגיסתי?ואז את תראי

מגיעים להדלקת נרות אצלה,

נפגשים פעם באף פעם...

אולי משהו לילדים? תאומים בני 9.

או לבית?

אשמח לרעיונות,

משהו שקל למצוא לא יקר 

אם את מביאה משהו לאכולאהבה.

סלט או פשטידה אפשר להביא בכלי יפה שיהיה להם לבית

אפשר גם מגבות יפות למטבח

משחק לילדים או ספר זה רעיון יפה 

אפשרחולמת להצליח

נטלה יפה,

שעון קיר.

משחק קופסא לילדיםעודהפעםאחרונה

תמיד נחמד בעיני

הצילו עייפה ברמות…. 35 פלוס .. ומרגישה שלא משנההדרים
כמה אני אישן בלילה (נטרקת עם הילדים באיזה 21-22), אני פשוט עייפה בשעות האלו אחרי יום עבודה וצריכה להתייחס לילדים ובאלי רק לשנוצ
יש לך אפשרות לנוח בצהריים?חולמת להצליח
לי זה ממש עזר כשהייתי בהריון, הילדה הגדולה בת 11 שמרה על אחיה הקטן ואז נחתי
לצערי לא , בעלי בדרכ מגיע ב17 ככההדרים
וגם אז אני מרגישה צורך להתייחס לילדים אחרי יום עבודה ולא ללכת לנוח כי גם ככה איתם 3-4 שעות ביום .. העבודה שלי פשוט תובענית ולמרות שאני אוהבת אותה , מרגישה מותשת מהלחץ שלה בסוף ההריון 
יואו גם אני ככהכורסא ירוקהאחרונה
בשבוע יותר מוקדם. זה ממש סיוט. לא מצליחה לעשות שום דבר

אולי יעניין אותך