אין לי כוחותבדרך 123
לא יודעת אפילו מה הטעם לכתוב את זה
אני בהריון...
ובעלי פשוט לא מסייע במה שצריך
אני צריכה להתחנן לכל עזרה
שייסדר,ירים,יביא
שיקלח את הילדה,יכין לה לאכול ויאכיל
והוא פשוט לא עושה
מתעצבן עליי
לא מפסיק לריב איתי
אין לי כוח להכיל את זה
הסברתי את החשיבות
הסברתי את הקושי
אבל כלום
את מגזימה , מלא נשים מסתדרות
אלה התגובות
בסהכ רציתי בעל תומך
בלי להתחנן
בלי ריבים
פשוט שיכיל,יראה וירגיש מה אני צריכה
לא בא לי להישאר בבית
לא יכולה לראות אותו
זה פשוט מגעיל אותי
השתחררתי אתמול מאשפוז במחלקת הריון בסיכון
והנה עכשיו רבנו
ביקשתי ממנו ללכת .. והוא אמר שאני צריכה לעזוב
אחרי עוד ויכוח הוא אורז
ואני נשארת עם התינוקת בת השנה וחצי
ועם עובר שלא מגיע לו לסבול את זה
לא מצליחה להתמודד
לא מצליחה להפסיק לבכות
כואב לי ,רע לי,קשה לי
איך מתמודדים במצבים האלה
בכאב לב אני אומר שאין ברירה ואת צריכה להתחיל לדאוגדי שרוט
לעצמך בלעדיו.

שזה אומר להשיג לעצמך תמיכה נפשית מקצועית שיתחיל לבנות אותך ולטפח את העצמאות שלך כדי להשתחרר מהתלות בו.
לאו דווקא כי *הוא* לא בסדר, אני הרי לא באמת מכיר אותו. אבל כשתחושות כאלה הן כבר קבועות ולאורך זמן זה לא משנה כבר מי לא בסדר.

אז תשיגי לעצמך עזרה טובה. מקצועית. תיעזרי בהורים ותתחילי מסע של שחרור עצמי. זה לא טוב להיות כלוא בעולם כזה.
מנסה לדאוג לעצמיבדרך 123
אני לא תלויה בו כלכלית או משהו
אני פשוט מצפה ממנו כבן זוג שיהיה נוכח ויראה את התמונה ויעזור.
לא רציתי לשתף את המשפחה שלי כי לא רציתי שאחרי זה הם לא יאהבו אותו..
מה שגם ככה על הגבול כי הוא לא עוזר לי גם לידם כשהוא רוצה שאני צריכה עזרה
וזה ניכר ..
תודה על המענה בכל אופן
אחרי כל זה את עדיין במקום של לרצות אותודי שרוט
עבר עריכה על ידי די שרוט בתאריך י"א באייר תשפ"ג 08:37
מה יגידו *עליו*, לא יאהבו *אותו* וכאלה. התלות שהתכוונתי היא לאו דווקא כלכלית אלא יותר רגשית.

את סובלת נשמה, ככה זה לא צורה. זה לא חיים. ואם את לא תלויה בו כלכלית אז זה מצע טוב לקבלת החלטות.
תודהבדרך 123
אוי רק עכשיו רואה... תודה על התיוג יקרה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

ותודה גם @הסטורי על התיוג 🙏

פותחת השרשור @בדרך 123 יקרה

את מתארת מציאות לא פשוטה כלל, עם המון כאב ותסכול והמון הרגשה של לבד.

נשמע שיש מורכבות רבה ומטענים רבים שהצטברו גם מהצד שלך וגם מהצד של בעלך, ולכלול בתוך הכל גם הריון בסיכון על כל המשתמע מכך מקשה עוד יותר.

את מתארת תחושות קשות מאוד ואמירות קשות שכבר הגיעו לרמה של שיח ביניכם מי צריך לעזוב וללכת, וממש תחושת מחנק ואין מוצא ואין אוויר.

לאור הרגישות והמורכבות הללו וכמובן בכדי לתת לך מענה אמיתי וראוי ולא "חצי" מענה או מענה שכלל לא נכון עבורכם - צריך להכיר לעומק את התמונה השלמה ואת הנפשות הפועלות, הדינמיקה הזוגית, כל מה שקרה וקורה וכן הלאה.

לכן מציעה בחום לחפש כתובת בעולם האמיתי ולפרוש בפניה את הכל בצורה מסודרת ולקבל את אותו מענה רחב ומקיף שיביא אותך יותר ויותר קרוב לרווחה הנפשית, לשמחה ולאושר השלמים ב"ה. מגיע לך את זה ❤

שולחת לך חיבוק גדול והמון סיעתא דשמיא  

אפשר לענות דוגרי?פשוט אני..

אז ככה...פשוט אני..

כבר לפני שנתיים סיפרת כאן כמה רע לך בנישואים. כמה את סובלת בגלל ההתנהגות של בעלך.

כבר לפני שנה כתבת כאן שאת רוצה/שוקלת להתגרש.

בין זה לבין ההחלטה להביא עוד ילד, קרה משהו שגרם לך לחשוב שבעלך ישתנה?

האם הוא בכלל מנסה להשתנות? הוא מבין כמה את סובלת בגללו?

אם כן ופשוט יש נפילות, אז צריך לעזור ולהאמין. עד גבול מסוים.

אבל אם הוא בכלל לא מנסה, אני לא חושב שאת צריכה לסבול ולהתחנן לעזרה עד גיל 120, כשכבר בשנה הראשונה של הנישואים את חשבת על להתגרש.

כמובן שאני לא יודע הכל וברור שלגירושין יש משמעויות עצומות ואדירות, שלא ישתמע מכאן כאילו אני ממליץ על זה. 

אני כן ממליץ לחשוב על זה בכובד ראש ועם אנשי מקצוע נכונים. 

הייבדרך 123
אכן, זו תקופה ממושכת..
היו לנו תקופות מעולות וטובות
אבל זה מרגיש שזה כבר אבוד...
תודה כבה על המענה
חיזוק ענקzakukl1
לפני הכל - שולח לך מעאן חיזוק ענק.
זו מציאות חיים לא פשוטה בכלל.

לענ"ד הקטנה ובהמשך לחלק מהכותבים -
1. את חייבת לברר קודם כל עם עצמך האם את מוכנה להמשיך לחיות במציאות חיים שכזו (שכנראה לא תשתנה הרבה) ולרגע גם בלי קשר להשלכות.
2. מכאן יש בפנייך שתי אפשרויות - האחת להשלים עם המציאות באמת ולהפסיק להזין את עצמך במחשבות האלו. (ואם יש מחשבות כאלו סימן שלא השלמת באמת וזה כן מפריע לך)
השניה - לעשות מעשה. (מה המעשה הנכון? שאלה טובה... אבל לא הייתי פוסל גם גירושים כמוצא אחרון אבל עדיין כאופציה)
יש הרבה שיקוליםבדרך 123
הילדים,ההריון
הפחד
איך בכלל מסתדרים לבד?
הכל מפליד,לא ברור
ולגמרי לא מה שתכננתי לחיים שלי
אם אמחנו לא מסתדרים ביחד
איך אפשר לגדל ילדים בנפרד בכלל

תודה
דווקא 'לבד' יש חלוקת תקציבים/משימות/זמנים ברורההסטורי
כרגע את כאילו ביחד, אבל באמת טכנית ורגשית 'לבד'.

איני יודע מה המסקנה הנכונה - אני כן יודע שאת חייבת יעוץ מסודר בעולם האמיתי, לא להסתפק בפורום. מישהי שתעזור לך לשים על השולחן את כל האופציות ואת המשמעויות המעשיות/רגשיות של כל אחת מהאופציות.

מתייג גם את @נגמרו לי השמות, שמן הסתם יהיה לה הרבה תובנות להוסיף.
להבא כדאי למנוע הריון עד וודאות סופית לגבי הקשר.קופצת
מה קשה, כמה כאבנהג ותיק
קודם כל שולח כל חיזוק אפשרי שניתן.

זו לא פעם ראשונה שאת כותבת דברים בסגנון הזה עליו ועל המציאות בינכם. נשמע שאת מתמודדת לאורך זמן רב ורק את יכולה להעיד אם יש ואם היה לאורך הדרך שינויים לטובה שאפשר להיאחז בהם.
ובכלל, אם את עדיין רוצה בכך

הכי חשוב שתלווי את עצמך באנשים טובים, אנשי מקצוע, שלא תהיי לבדך, שלא לדבר על זה שאת לפני לידה.
המשפחה שלך בתמונה? מישהו עוזר לך בלי קשר אליו?

אולי הגיע השעה לעשות חושבים סופיים לאן את הולכת ולאן אתם הולכים. ייעוץ/גירושין הכל צריך לבוא בחשבון אבל ככה את לא יכולה וצריכה להמשיך, לא עבורך ולא עבור הילדים, ושוב, כי זה כבר תקופה ארוכה. נכון?

בהצלחה רבה רבה
וואו יקרהתהילה 3>
נשמע ממש ממש קשה
ניסיתם ללכת לטיפול יחד?

ניסית לדבר איתו על זה בצורה שהיא שיח אמיתי ולא חילופי האשמות?
הייירוק בעיניים
ממש ממש מבינה אותך... גם בעלי לא עוזר כמעט , גם בהריונות, ואני מכירה את המקום הזה של חוסר אונים טוב טוב.
עם זאת, מאוד אוהבת אותו, יש בו עוד דברים חוץ מהצד הזה, ולא רציתי להתגרש אחרי בירור ארוך עם עצמי.
אם יש בינכם גם טוב, והיו לך תקופות מעולות, יש דרכים להתגבר ולא להתחנן ולהיות תלותית כל הזמן.
כמו: לקיחת עזרה בתשלום, על אף המחיר (גירושין ובריאות הנפש עולה יותר)
לחשוב מה כן מתאים לו לאופי ולמוגבלויות שלו, ובשעת רוגע בלבד לדבר ולשאול מה הוא כן מוכן שיעבור לאחריות, ואת משחררת , בלי ללחוץ גם אם לא נעשה (לכן תבחרי משימות לא קריטיות)
להתחזק נפשית ולהשקיע בעצמך, לפעמים הבעל לא מכבד אותנו כי אנחנו לא מכבדים את עצמינו
לקרוא את הספר של לאורה דאולה

אם את מחליטה שהוא לא שווה את זה, תתחילי גם להשקיע בעצמך ולהיבנות לקראת המהלך.
בהצלחה וחיבוק גדול
אני קורא ולא יכול שלא לחשוב, לאחר השתתפות בכאבך,פשוט אני..

שגברים הם עם ח**.

ברצינות, אני מתבייש להיות עם אותם הכרומוזומים של אנשים כאלה.

למה להכליל?!הסטורי
95% מהגברים מוציאים שם רע לכל השארפשוט אני..
בדיוק. מזל שנשארו 6% נורמלים.די שרוט
אבא שלי התקשר. ביקש את הבדיחות שלו חזרה.
לא נכוןהסטורי
אתה לא כזה, אני לא כזה ועוד רבים וטובים מחברי לא כאלו. למען האמת, מכל אלו שאני יודע מה סדר היום והשבוע שלהם ויש רבים,כמעט כמעט שאין כאלו שלא שותפים משמעותיים גם במטלות הבית בחלוקה כזו או אחרת.

בדורות קודמים גברים באמת כמעט לא היו שותפים במטלות הבית, כמו שנשים כמעט לא היו שותפות בעול הפרנסה. היום זה כמעט לא כך וחבל שבגלל מקרי קיצון מוצאים שם רע ל95 האחוזים.

שים לב, שבניגוד לפותחת שתיארה תסכול כללי, הגבת למי שכתבה בפירוש שיש בו עוד צדדים, שבגללם טוב לה איתו, אחרי שהיא שיחררה את עול הבית. תגובה כמו שלך, לא תקדם אף אחד לשום מקום.
מסכימהרקלתשוהנ
לא מכירה בסביבה שלי גברים שלא עוזרים בכלל. יש כל מיני סוגים של יכולת ואופי אז כל אחד בדרך שלו, אבל לא מכירה אף אחד שלא מעריך את אשתו על ההריון ועוזר במה שיכול.

ובכלל, מערכת זוגית זה תמיד יותר מורכב מהודעה אחת בפורום, גם בהריון.
אלירוק בעיניים
באמת, אני לא מסכנה.
יש לו את הסיבות שלו, לא בא לי לפרט, אבל אני מה זה אובר זה, אנחנו חיים בטוב ב"ה, יש לי מלא עזרה חיצונית ובעבר כמו שאמרו גברים פשוט לא היו משתתפים בעול הבית.
היום אני משתתפת בעול הפרנסה ולוקחת חלק מהכסף הזה שיעשו לי עבודה שחורה בבית.
וכן מצאתי דברים קטנים שמתאים לו לעזור, ויש דברים שהוא פשוט נתן לילדים לעשות במקומו מתי שרק יכלו ולי יצא מושלם כי מטבעי לא הייתי מעבירה אחראיות כאלה לילדים.
בקיצור, עזרה פיזית זה לא הכל בחיים, אפשר להתגבר על זה, השאלה אם הגבר של פותחת השרשור הוא איש טוב לה חוץ מזה, ולא בזמן מריבה.
תודה רבה על השיתוף החשובהסטורי
אגב, גם אצלנו הילדים שותפים לפי יכולתם במשימות הבית, כולל בישול אפיה ונקיון. מעבר לזה שזה עוזר, נראה לי גם מאוד חינוכי.
נכון, לגמרי חינוכיירוק בעיניים
וזה בזכותו, כי שוב, אני לא הייתי מחנכת אותם ככה אילו הוא היה עוזר לי במה שהייתי מבקשת.
👍 תודהפשוט אני..
חחחחח אהבתיפרצוף כרית

ועוד גבר מודה בזה.. 

שתי אפשרויותהעני ממעש
או שהוא מחליט שהוא לא רוצה/ יכול. תתגרשו מתישהו בשנתיים הקרובות, הוא יקרע את עצמו כדי לתמוך כלכלית, ויהיה פטור מהחוויות של הבית. שאכן יש בהם לא מעט עומס, אבל גם לא מעט רגעים קסומים.

או שיחליט שנשארים יחד, ותמצאו מתכון-רצפט שיעבוד. אין מצווה שהוא יעשה xyz. אפשרי מיקור חוץ. יהיה בייביסיטר ככה וככה, עוזרת בית ככה וככה,. עליו להבין שאלו דרישות לגיטימיות מצידך.

הצלחה רבה
האמת מנסה להבין אם כל הקושי סביב עזרהאנונימיות
אם את אוהבת אותו וחוץ מזה הוא חבר טוב ואדם טוב ונעים לכם אולי יש מקום לשחרר ציפיות שנוצרו מהסביבה ולבנות את החיים שלכם בצוקה שתתאים לשניכם
להביא מנקה ולקנות אוכל מוכן ולשלוח למכבסה ולגיהוץ... הכל כדי שלא תרגישי שאת חייבת את עזרתו.

אם הקושי הוא לא רק טכני (שזולג לנפשי כמובן) אלא משהו עמוק יותר לנסות טיפול ולא לשלול גם גירושין.
עדיף עכשיו מאחר כך
מסכימה לגמריירוק בעיניים
רק לפותחת, תיזהרי לא לערבב שנאה/צדדים רעים/כעסים/תסכולים/עצבות שמגיעים עקב התיסכול הגדול שלך לשותף במישור הפיזי, שכאמור, ניתן לפתירה
תנסי לגבש דעה אחרי שתשחררי מהנושא הזה על ידי עזרה חיצונית ותחווי אותו קצת בלי הדרישות האלה.

וואי איזה מעצבןפרצוף כרית

זה ממש לא יפה שהוא מתנהג כך........

זה ממש פוגע....

שמעתי משהו שגברים כשמבקשים מהם - הם מתבצרים יותר

הבעיה היא - אם לא לבקש מהם אז מה? לבקש בצורה אלגנטית? לפעמים צריך עזרה דחוף.....

זה כואב ומוכר לי מסיטואציות אחרות שהיתי צריכה עזרה ממנו (דווקא לא בהקשר של לידה ב"ה אז הוא כן עזר , אבל פעמים שביקשתי עזרה וקבלתי חומה בצורה בחזרה)

וזה בעיה עולמית, לא יודעת מה להגיד לך

יש קטע לגברים שחשבתי על זה שהם מתחתנים ע"מ שאישה תגדל אותם וכו' - לא ברור בכלל!!! כאילו הם לא מתחתנים כדי לאהוב אישה אלא כדי שתהיה מישהי שתטפל בהם ותכין להם אוכל וכו' בקיצור כל צד רוצה לקחת ולא לתת... אז אצל הגברים הם חושבים בטעות שזה מעבר לחובתם לעזור לצערי..... זה קשה מאוד ומבינה אותך ממש.. אין לי פתרון... איתך בלב וחיבוק ענק

מקווה שהמצב ישתפר, לפעמים לבעל יש קושי זמני והוא חוזר לעצמו.... מקווה בשבילך שהוא יירגע בקרוב 

שוב, הקושי והכאב מובן מאוד, אבל למה להכליל?!הסטורי
את בעצמך מציינת שבלידות בעלך כן עזר. אז יש מקומות שקשים לו, או כי הוא גבר, או כי פשוט - לו אישית המקומות האלו קשים. זה לא אידאלי, אבל אלו החיים. סביר להניח שגם לו יש ציפיות כאלו ואחרות ממך, שלא תמיד שייך לך למלא. במקביל, הוא כן מתאמץ ומשפיע באופנים אחרים.

גבר בהחלט רוצה להשפיע ומתאמץ להשפיע. כן, גבר הוא בן אדם - לפעמים אישה מצפה מבעלה (או בעל מצפה מאשתו) שיהיה מלאך. שימלא כל דבר שהיא (או הוא) רוצים - אבל כולנו בני אדם, לכולנו יש תחומים שאנחנו חזקים בהם ותחומים אחרים שפשוט אנחנו פחות טובים בהם.

באופן מסורתי, תחומי ההשפעה של הגבר היו בעיקר להביא פרנסה ולספק הגנה מאויבים וסכנות. אישה אחראית על הבית, על התחזוקה השוטפת וגידול הילדים. יש בזה הרבה הגיון מבחינת היכולות הפיזיות והמנטליות, אבל כמובן יש לזה גם חסרונות.

העולם המודרני טשטש את הגבולות, התחומים היום הרבה פחות חותכים. אצלינו המוטוריקה שלי חלשה - אז אשתי דופקת מסמרים (היום הילדים הגדולים...) ולעומת זאת, אני מאוד פעיל בכל תחומי הבישולים והכביסה, לתת לילדים אוכל, לארגן אותם למוסדות וכו'.

חבל על ההכללות שרק יוצרות ציפיות ותסכול.
צודק אבל באמת שאני לא מכירה אישהפרצוף כרית

שאמרה שבעלה עושה כל כך הרבה...

כל הכבוד לך שאתה פעיל בבישול, כביסה, אוכל, לארגן למוסדות - אשריך ואשרי חלקך

רוב החברות שלי - הבעל שלהן ממש לא עוזר, וזה בהחלט רוב הגברים, לא מכירה אישה אחת שאמרה לי שבעלה ממש עוזר....

אם יש פה כאלו בפורום שהבעל שלהן עוזר ושותף וממש אכפתי -כולי קנאה בצחוק כמובן, זה דבר נהדר אך לא מצוי

אני חושבת שהמטלות בבית הן רבות הרבה יותר מאשר לפרנס וזה ממש לא הגיוני ולא הגון כלפי האישה ... אך כך העולם בנוי

אז כולה השתתפתי בכאב של הפותחת.... 

אני דווקאנהג ותיק
מכיר הרבה גברים שעושים לא מעט, שלא לומר הרבה בבית שלהם, גם אם לא ממש הכל, אבל הם לחלוטין חלק משמעותי באחזקת וניהול הבית.
גם אני הקטן מעיד שמשתדל לעשות הרבה בכל מיני תחומים.

בכל מקרה, ההזדהות וההשתתפות שלך בכאב הפותחת ראוי להערכה
אשריך ותודהפרצוף כרית

שני דברים (קצת שונים)הסטורי
א. לא מציע לך לבדוק, למרות שמניח שאם תבדקי תופתעי. השוואות אף פעם לא טובות ולא מועילות, רק יוצרות תסכול. אגיד בשיא היושר - אני לא בטוח שהמאזן אצלינו בריא, מסיבות אחרות ובוודאי שהוא לא דרך לרבים.

כדאי להתאמץ להסתכל בחצי הכוס המלאה ולפתח עין טובה. (כמובן - לא בכל מצב. לפותחת עם כל המורכבות, אני בהחלט ממליץ ללכת ליעוץ מקצועי שיעזור ליצור שינוי משמעותי).

ב. לא יודע למה את חושבת שהמטלות בבית הרבה יותר קשות מלפרנס. אדם שיוצא לעמל יומו, לשמונה/ תשע שעות, לפני נסיעות ומלבד זה מחוייב בתפילות במניין ובקביעת עיתים לתורה - עמוס לא פחות מעקרת בית.
כמובן - אם האשה יוצאת לעבוד כמו הבעל, גם בתחומי הבית צריכה להיות חלוקה יותר משמעותית, או שלוקחים יותר עזרה בתשלום.
לפעמים אני פוגש דווקא מציאות אחרת - נשים שהן עקרות בית (או עובדות במשרה חלקית מאוד) ומצפות מהבעל, שחוזר משמונה שעות עבודה וממהר למנחה-שיעור-ערבית, שבחצי שעה שיש לו יתקתק את הבית (כשהן תקועות בפורום, תראו כמה פעיל בהו"ל). לי זה נשמע ממש לא סביר.
רק נקודה קטנהאן אליוט
מאישה שעובדת במשרה מלאה, להיות אחר הצהריים עם הילדים אחרי העבודה מתיש אותי הרבה יותר מהעבודה עצמה...
ברורהסטורי
אבל קחי בחשבון שאת מגיעה *אחרי* יום עבודה. לענ"ד אם האשה עובדת, בוודאי משרה מלאה (וגם הבעל) - חייבים לראות את מה מורידים, החל ממנקה בתשלום, דרך אוכל מוכן קנוי, בייביסיטר מידי פעם וכו'.

האם זה אידיאלי - לענ"ד לא. אבל אם זה המצב בגלל צורך כלכלי/נפשי, חייבים למצוא איך מאזנים אותו.
גם בחופשת לידהאן אליוט
כשהייתי רק עם התינוק כל הבוקר, כמה שעות עם הילדים אחרי הצהריים התישו מאוד.
הנקודה היא שבהחלט יש ציפייה מהבעל כשחוזר הביתה גם אחרי יום עבודה שיהיה עם הילדים.
לא מדברת על הטיפול בבית, ששם בהחלט זה שונה, אלא על הילדים. אפילו שעבד כל היום.
וגם מבחינת הבעל לדעתי הוא צריך לרצות את זה למען הקשר עם הילדים. (זה תגובה על הסעיף האחרון שלך ספציפית עם התלונה על נשים שעובדות משרה חלקית שמעיזות שתהיינה להן ציפיות מהבעל לעשות דברים בבית בין העבודה והתפילות. אז אמרתי שיש מה לדבר על עניין ניקיון וכו', אבל הדגשתי את עניין הילדים 🙂)
בוודאי שחשוב מאוד שלאבא יהיה זמן משמעותי עם הילדיםהסטורי
וצריך לבנות את סדר היום היומי והשבועי על דעת זה.

בכל זאת, לצפות מבן אדם (גבר או אישה, לא משנה), שהגיע עכשיו מ8/9/10 שעות עבודה ונסיעות, בין רגע 'להכנס לתפקוד', ברגע שהוא מגיע הביתה - זה לא סביר.

אם שני בני הזוג בלופ הזה - אז אין ברירה וחייבים למצוא את מה מורידים (לענ"ד, את רמת החיים ועובדים קצת פחות...) או איך משיגים עזרה מבחוץ.
אז איךמומו100

מצפים מאישה שהרגע סיימה 8 שעות עבודה וחזרה ב-4 להיכנס ישר לתפקוד? ומה, כשבעלה חוזר ב-7 לא יכול להיכנס שעה לתפקוד ישיר עד השינה של הקטנים? בוא. אם היא יכולה גם הוא יכול. נכון כולנו אלופות אבל גם הגברים כשהם רק רוצים.

ומניסיון, גם אני וגם בעלי, אם  מישהו נשאר כל היום עם הילדים, מודה שזה מתיש הרבה יותר וברגע שהשני חוזר הבייתה הוא תופס שליטה על המצב בבית.

מסכימה מאודאן אליוט
הגבת למה שאני כתבתי?!הסטורי

אני התיחסתי בפירוש גם לגבר וגם לאשה.

כן אליךמומו100

נכון שאמרת גם גבר וגם אשה בסוף, אבל מדבריך בהתחלה זה לא השתמע ככה. כשאשה חוזרת מהעבודה ב-4 או ב-2 וישר אוספת את הילדים מהגן (וזה לא משנה באיזה שעה זה נעשה, לאור הזלזול שלך בנשים שעובדות רק משרה חלקית ויותר מדוייק להגיד כמו חמי- עובדות משרה וחצי) אף אחד לא נותן להן דקה נשימה בבית כשהן חוזרות. אף אחד לא אומר להן, אה רק עכשיו חזרתן מיום עבודה? קחו 10 דקות לשתות קפה או סתם לנשום. הן ישר מתחילות לתת לזה ארוחת צהריים ולזה להחליף ומפרידות בין המריבות.

הבעל לעומת זאת חוזר בערב, כן אמנם יותר מאוחר, אבל זה לא שאשתו ישבה על מי מנוחות עד אז. נכון שמבחינת התנהגות יפה, זה יפה לתת לבעל להיכנס בנחת וככה גם אני משתדלת לאלבוא בדרישות לבעלי כשהוא חוזר. לא מצפה ממנו "להיכנס ישר לתפקוד" כדבריך כמו שאני דורשת מעצמי כשאני חוזרת בצהריים עם הילדים. אבל לפעמים כשהמצב קטסטרופה, חייבים עוד יד עוזרת ולא משנה אם היד הזאת הרגע חזרה מהעבודה.

וגם אם זה הפוך זה צריך להיות ככה, אם הבעל בבית והאשה חוזרת יותר מאוחר, כפי שאמרתי גם אני. בקיצור, לא תמיד אפשר לתת לבנאדם להתאושש כשהוא חוזר מהעבודה, זה מה שרציתי להגיד.

ובנוסף לדבריך שהבעל צריך למהר להספיק מנחה-שיעור-ערבית, זה גם סוג של מנוחה. תראה לי גבר, שונא תפילה ככל שיהיה, שיסכים לוותר על השעה הזאת בבית הכנסת ובמקום זה יעדיף לארגן לילדים ארוחת ערב, מקלחות ושינה.

כמה פעמים אמרתי לבעלי ברצינות תהומית שאני אלך לתפילה או לשיעור במקומו והוא יארגן את הילדים בערב (עזוב אותך עכשיו מי מחוייב ומי לא), והוא צחק צחוק מבוהל קמעא ומיהר לבית הכנסת...

100%Lia
שוב, לא קראת את דבריהסטורי

למשל כאן:

שני דברים (קצת שונים) - נשואים טריים

בכל ההודעות דיברתי על אשה עקרת בית, או שעובדת במשרה חלקית.

כתבתי בפירוש שובנושוב שלענ"ד מציאות ששני ההורים עובדים במשרה מלאה אינה אידיאלית ואם זה האילוץ , צריך למצוא את מה מורידים, איזה עזרה משיגים בתשלום, אוכל מוכן וכו'.

בתגובה להודעה שלי שאלת: "אז איך מצפים מאישה שהרגע סיימה 8 שעות עבודה וחזרה ב-4 להיכנס ישר לתפקוד?"

התשובה שלי היא שאני לא מצפה, זה באמת נראה לי לא סביר. כל מי שקרא את מה שאני כתבתי, לא יכל להבין אחרת. ממילא ברור לי שהגבת לאלו ש'מצפים' ולא לי...

אין לי מושג למה חלק מדברי נצבעו...הסטורי
אבל זה מה שמנסים להסביר לךאן אליוט
גם אישה למשל שעובדת חצי משרה, מ8 עד 1 וחוזרת ומוציאה את הילדים ונמצאת איתם אחר הצהריים עובדת קשה מאוד. לפעמים יותר מבעלה שחוזר ב 5, כי להיות עם הילדים יכול מאוד מאוד להתי. תלוי בגילאים, במספר, ובילדים עצמם.
אז כן, כשהבעל חוזר הביתה מצפים ממנו לעזור איתם
בדיוקמומו100
גם אישה עקרת ביתבוקר אור

עובדת קשה מאוד עם הילדים..

כשבעלי בבית עם הילדים בחופש, אני חוזרת מהעבודה וישר מחליפה אותו, כי ברור לי שזה הרבה יותר מתיש מלעבוד

אני אישה שעובדת במשרה מלאה תובעניתאור123456

ולא הייתי מעדיפה לצאת לתפילה או שיעור בערב...מעדיפה לקלח להאכיל ולהרדים ילדים..

מסכימה בערךשובי...

רק לא מבינה שני דברים:

א. למה בן אדם כל בן אדם גבר או אשה שנכנס הביתה מהעבודה לא יכול לנוח רגע לנוח לנשום להתאפס על עצמו חצי שעה ואז להכנס לתפקד. וזה לא משנה אם חזרת ב4 או ב7. את בן אדם. איך את מצפה שיראו אותך כשאת לא רואה את עצמך?(באופן כללי לנשים כן? לא מכוון אליך)   

הילדים רעבים אז שיאכלו תפוח או במבה ויחכו שניה, הם רבים אז שיריבו לבד בחדר שלהם 

וילמדו שגם אבא ואמא זה בני אדם וצריך לכבד את המנוחה שלהם.

אפשר להסביר יפה שאמא/אבא עבדו קשה למען כולנו והם צריכים רגע לנוח.  

בתור נשים אנחנו פחות טובות בלתת לעצמינו מקום לראות גם את עצמינו.

ב. לא מבינה למה מתעסקים בחשבונות מי עושה יותר.ככל שיש יותר קרבה וחיבור וחיבה בין הגבר לאשה 

ככה יותר קל לראות את השני ולרצות לתת לו,לרצות שהוא ינוח אחרי העבודה, לרצות להקל עליו, להקשיב לו לצרכים שלו.

במקרה הזה במיוחד לא שומעים אותו מה עובר עליו, נכון ששומעים ממנה שהוא לא מתיחס יפה ואפילו ממש לא יפה אבל ברור שזה לא עניין של מי עושה יותר. 

במצב של נתק רגשי וכנראה גם משקעים לא תעזור חלוקת מטלות כשהם לא מחוברים.      

את צודקתמומו100

אני חושבת שזה תלוי גיל. אני לא חושבת שזה מוסרי לשבת לנוח חצי שעה כשאני יודעת שהקטנצ'יק צריך החלפה. ואצלי ספציפית אם יאכלו במבה או תפוח זה יסתום אותם ואז הלכה כל הארוחת צהריים שהכנתי בעמל... אז זה רווח מול הפסד ואין לי בעיה לספוג את זה. נחה אחרי שהילדים נרגעים בבית.

ונכון, זה לא טוב ההתחשבונויות האלה במצב שהזוגיות תקינה. אני רק עניתי למה שהיסטורי כתב, בלי קשר למצב של הפותחת

למה יותר קשה המטלות בבית?פרצוף כרית

כי אני אישה עובדת וגם בבית מטפלת בילדים ובכביסות וכו' - 

וחד משמעית יותר קשה מטלות הבית והטיפול בילדים מאשר העבודה!

אני פשוט עשיתי את שניהם ויודעת להגיד מה יותר קשה! 

לגמרימומו100
אצלי הפוךאור123456
אז בתור אישה אומר לך שיש בעלים כאלה ב"הצפורה

ממה שאני מכירה סביבי. 

ונראה לי שיש נשים שלא יודעות לקבל את העזרה של הבעל כפי שהיא. להעלים עין מהאופן שבו דברים נעשים במידה והם לא נעשו בדיוק בצורה שהן דמיינו. לפעמים משאירות טעם לא טוב על השותפות שהבעל נותן ואז מתפלאות שהבעל לא מספיק שותף במשימות הבית.. 

וזה בסדר גם להעיר ולהגיד איך כן לעשות כשלא שייך להעלים עין אבל ברגישות ובחכמה מתוך פרגון והערכה.

כמה כואבשובי...

תזהרי לא להתרגל לבדידות בתוך נישואים ולהפגע כל הזמן, לחוסר אמפתיה, זלזול, קשר בלי קירבה וחום ואנטימיות. 

וזה לא חיים

אבל גם לזה מתרגלים ומעדיפים להשאר ברע המוכר ומפחדים משינויים.

תנסו טיפול ואם זה לא הולך עדיף להתגרש מוקדם כשהילדים קטנים.   

ואי זה קשוח..מופאסה
עבר עריכה על ידי מופאסה בתאריך י"ד באייר תשפ"ג 00:28

עבר עריכה על ידי מופאסה בתאריך י"ד באייר תשפ"ג 00:25

קשה לעזור לך הלוואי ואישך היה כאן והיה אפשר להסביר לו את החוויה שלך. 

הבעיה בשורש זאת לא ממש חוסר העזרה אלא זה שהוא לא רואה אותך, הוא לא שותף לחוויה שלך גם למה שקורה בתוכך ברחם וגם למה שקורה לך בחוץ, בבית. החוסר הזה הוא פשוט מרעיל אותך כי את מצפה לשותפות ומקבלת התעלמות וכל שכן נענת בשלילה.

הוא צריך יעוץ כדי להבין אותך, את הצפייה שלך להיות תומך ומחזיק. זה לא סיפור כזה  גדול, זה לימוד שכך אחד מאתנו צריך ללמוד. זה להיפתח לחוויה הנשית המצפה שהאיש יהיה שם, יחזיק ויתן בטחון. 

לאחרונה נעדרתי הרבה מהבית לצורך לימודים, במדינה רחוקה. ראיתי את אשתי ממורמת מאוד, כך שכל פעם שחזרתי התלונות לא הפסיקו .היא היתה במצב הרבה יותר טוב ממך (לא בהריון, עם עוזרת בבית והילדים רובם גדולים שעוזרים) אבל עדיין הרגישה עומס ממש גדול ולא הבנתי למה עד כדי כך. 

אחרי שהתבוננתי וגם דברתי עם אנשים חכמים שמתי לב, כמה שאני מרוכז בעצמי ובלימודים שלי, רחוק מהבית ולא שם לידה כדי לתמוך כדי לתת לה מרחב. אז החלטתי שכל יום אני מתקשר אליה לאחר ריצת בוקר שלה, לשאול את בשלומה ולהגיד שאני ממש חושב עליה, להחמיא לה על האיפור או על הלבוש שלה .  המצב השתפר כמו קסם כי היא הרגישה שאני אתה, חושב עליה וחווה את הקושי שלה אפילו בלי שיכולתי לעזור. 

אני מאוד ממליץ ללכת ליעוץ עדי להתגבר על בעיית התקשורת שיש לכם. אתם שני אנשים שמדברים בשפות שונות ואם לא תלמדו שפה משותפת העסק עלול לקרוס וחבל.

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
אני לא מבין את קצפךפשוט אני..

אנשים מבוגרים מדברים ביניהם,

חלקם גם נשואים,

שלא לדבר על זה שהשאלה הועלתה בפורום שאמור לעסוק בענייני נישואין,

וכאשר מישהו מציע לעשות שינוי משמעותי בחייו (וזה לא משנה אם השינוי הוא ללמוד בישיבה או לעשות הסבה להוראה או לעשות רילוקיישן לאיטליה) - הגיוני מאוד שחבריו לדיון ידברו על כך שגם אשתו צריכה להיות חלק מההחלטה.

הייתי מקבל את דבריךנקדימון

אילו התשובה העניינית לדבריו הייתה העיקר, והתוכחה המאלפת טפל או לפחות שניה בסדר התשובה.

טענו בחיטים והשיב לו בשעורים.

לא ראיתי תוכחה אלא שאלה לגיטימיתפשוט אני..

קורה. אני כן ראיתי.נקדימוןאחרונה

יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSeven
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

לא יודעת אם מתאים לך, אבל בהר המור יש המוןן כאלהשירה חדשה~

הרבה אנשים שלומדים בישיבות אחרות ואז אחרי החתונה עוברים מטעמי נוחות לירושלים ולהר המור..

יש שם בכללי המון אנשים מבוגרים, אז אנשים שכבר לא מוצאים את עצמם בישיבות שכולם צעירים מהם גם מגיעים להר המור..

אני יודעת שגם מגיעים לשם כל מיני אנשים לא ממש "הרהמורניקים" רק כדי ללמוד שם.

אולי יתאים לך גם

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנס

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

לכו לשיעור תורה שאתם אוהבים שנוגע לנושאהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ה' באב תשפ"ו 14:19

של תקשורת נכונה וביריאה תתיעצו אחרכ עם הרב או הרבנית אם אתם סומכים על הדעה שלו

תנסה גם מטעם הידברות אם אתם בקטע.. אני פחות אוהבת את הארגון ..

תתקשר להתייעץ איתם יש שם מספר למטה .

מחילה, זה אולי רעיון נחמדהסטורי

אבל אף שיעור לא מחליף טיפול כשצריך טיפול.

ברורהפי

אבל יש לפעמים ליווי

לפעמים בשיעור של הרב שמואל או הרב יגאל הם נותנים לפנות אליהם במקרים שצריך עזרה וזה המקרה פה

עם כל הכבוד (ויש לי הרבה כבוד להם)נפשי תערוג

הם לא יכולים להחליף טיפול

מי אמר להחליףהפי
יש פגישות ויש הכוונה ויש ליווי הם יודעים למי להפנות ומה להגיד 
אסור גם לשמוע שיעור כשצריך טיפול כגוןאדם פרו+

להחליף טיטול

👍הסטוריאחרונה

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוט

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

בוודאי שיש דבר כזהניק חדש2
גבר ואישה אמורים לכבד אחד את השניה. וגם אם כועסים עדיין יש דברים שלא אומרים.
אם אתה מתכווץ מול הדיבורים שלהכמו🐌תמס

זו אלימות.

היא יכולה יכולה להגיד מה מפריע לה גם בלי להפחיד

אם היא מקבלת התפרצויות זעם שבגללן אתה הולך על ביצים איתה, הכי חשוב זה שתיידע מישהו קרוב. רב. הכי טוב איש מקצוע. אל תצטער על הכסף זה לבנות את הבית. אבל אל תלך לרב שאומר לך להבליג ולשתוק אם הנפש שלך סובלת.

היא אמורה לגרום לאווירה נעימה ואם היא מפחידה אותך זה סימן ברור לאלימות

אלימות יכולה להיות מכל צדאז מה המצב

בסד

כל אלימות- גם אלימות פיזית וגם אלימות מילולית או כלכלית וכו יכולה להיות מכל צד.

יש גברים אלימיםצויש נשים אלימות.

לא כתבת מה אתה עובר אבל אם אתה מרגיש לא טוב ושאולי אתה עובר אלימות בהחלט כדאי לפנות לעזרה (מוקד לאלימות במשפחה/מטפל זוגי שייעץ לך איך לנהוג וכו.

אל תישאר עם זה לבד!!

תתחיל פהמרגולאחרונה

אלימות במשפחה היא תופעה קשה ומסוכנת ויש לטפל בה. פנו למוקד 118 לקבלת סיוע.

תעשה את השאלון

במספר 1203 יש קו סיוע לגברים.

בקישור שצירפתי יש גם מספר לקו סיוע לגברים דתיים אם תעדיף.

מצטערת לשמוע על תחושותיך.

בהחלט קיימת אלימות במשפחה מצד נשים, ובהחלט מגיע לך לחיות בבית ללא אלימות.

תתחיל שם, תנסה להבין אם זו אלימות

אח"כ תפנה לעזרה מקצועית, גם אם זו לא אלימות

שתחיה במרחב נעים ולא מפחיד.

בהצלחה!

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מית

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

לא יודעת מה חכםניק חדש2אחרונה

אבל זה כלי מסוכן מאד.

מניסיון מר של תאונת דרכים (בעלי נדרס כשהוא עליהם).

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוט
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

אמסור להארץ השוקולדאחרונה

תוהה אם היא תשתכנע

הסוף נפלא שבנפלא. ממש.נקדימון
חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך