אין לי כוחותבדרך 123
לא יודעת אפילו מה הטעם לכתוב את זה
אני בהריון...
ובעלי פשוט לא מסייע במה שצריך
אני צריכה להתחנן לכל עזרה
שייסדר,ירים,יביא
שיקלח את הילדה,יכין לה לאכול ויאכיל
והוא פשוט לא עושה
מתעצבן עליי
לא מפסיק לריב איתי
אין לי כוח להכיל את זה
הסברתי את החשיבות
הסברתי את הקושי
אבל כלום
את מגזימה , מלא נשים מסתדרות
אלה התגובות
בסהכ רציתי בעל תומך
בלי להתחנן
בלי ריבים
פשוט שיכיל,יראה וירגיש מה אני צריכה
לא בא לי להישאר בבית
לא יכולה לראות אותו
זה פשוט מגעיל אותי
השתחררתי אתמול מאשפוז במחלקת הריון בסיכון
והנה עכשיו רבנו
ביקשתי ממנו ללכת .. והוא אמר שאני צריכה לעזוב
אחרי עוד ויכוח הוא אורז
ואני נשארת עם התינוקת בת השנה וחצי
ועם עובר שלא מגיע לו לסבול את זה
לא מצליחה להתמודד
לא מצליחה להפסיק לבכות
כואב לי ,רע לי,קשה לי
איך מתמודדים במצבים האלה
בכאב לב אני אומר שאין ברירה ואת צריכה להתחיל לדאוגדי שרוט
לעצמך בלעדיו.

שזה אומר להשיג לעצמך תמיכה נפשית מקצועית שיתחיל לבנות אותך ולטפח את העצמאות שלך כדי להשתחרר מהתלות בו.
לאו דווקא כי *הוא* לא בסדר, אני הרי לא באמת מכיר אותו. אבל כשתחושות כאלה הן כבר קבועות ולאורך זמן זה לא משנה כבר מי לא בסדר.

אז תשיגי לעצמך עזרה טובה. מקצועית. תיעזרי בהורים ותתחילי מסע של שחרור עצמי. זה לא טוב להיות כלוא בעולם כזה.
מנסה לדאוג לעצמיבדרך 123
אני לא תלויה בו כלכלית או משהו
אני פשוט מצפה ממנו כבן זוג שיהיה נוכח ויראה את התמונה ויעזור.
לא רציתי לשתף את המשפחה שלי כי לא רציתי שאחרי זה הם לא יאהבו אותו..
מה שגם ככה על הגבול כי הוא לא עוזר לי גם לידם כשהוא רוצה שאני צריכה עזרה
וזה ניכר ..
תודה על המענה בכל אופן
אחרי כל זה את עדיין במקום של לרצות אותודי שרוט
עבר עריכה על ידי די שרוט בתאריך י"א באייר תשפ"ג 08:37
מה יגידו *עליו*, לא יאהבו *אותו* וכאלה. התלות שהתכוונתי היא לאו דווקא כלכלית אלא יותר רגשית.

את סובלת נשמה, ככה זה לא צורה. זה לא חיים. ואם את לא תלויה בו כלכלית אז זה מצע טוב לקבלת החלטות.
תודהבדרך 123
אוי רק עכשיו רואה... תודה על התיוג יקרה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

ותודה גם @הסטורי על התיוג 🙏

פותחת השרשור @בדרך 123 יקרה

את מתארת מציאות לא פשוטה כלל, עם המון כאב ותסכול והמון הרגשה של לבד.

נשמע שיש מורכבות רבה ומטענים רבים שהצטברו גם מהצד שלך וגם מהצד של בעלך, ולכלול בתוך הכל גם הריון בסיכון על כל המשתמע מכך מקשה עוד יותר.

את מתארת תחושות קשות מאוד ואמירות קשות שכבר הגיעו לרמה של שיח ביניכם מי צריך לעזוב וללכת, וממש תחושת מחנק ואין מוצא ואין אוויר.

לאור הרגישות והמורכבות הללו וכמובן בכדי לתת לך מענה אמיתי וראוי ולא "חצי" מענה או מענה שכלל לא נכון עבורכם - צריך להכיר לעומק את התמונה השלמה ואת הנפשות הפועלות, הדינמיקה הזוגית, כל מה שקרה וקורה וכן הלאה.

לכן מציעה בחום לחפש כתובת בעולם האמיתי ולפרוש בפניה את הכל בצורה מסודרת ולקבל את אותו מענה רחב ומקיף שיביא אותך יותר ויותר קרוב לרווחה הנפשית, לשמחה ולאושר השלמים ב"ה. מגיע לך את זה ❤

שולחת לך חיבוק גדול והמון סיעתא דשמיא  

אפשר לענות דוגרי?פשוט אני..

אז ככה...פשוט אני..

כבר לפני שנתיים סיפרת כאן כמה רע לך בנישואים. כמה את סובלת בגלל ההתנהגות של בעלך.

כבר לפני שנה כתבת כאן שאת רוצה/שוקלת להתגרש.

בין זה לבין ההחלטה להביא עוד ילד, קרה משהו שגרם לך לחשוב שבעלך ישתנה?

האם הוא בכלל מנסה להשתנות? הוא מבין כמה את סובלת בגללו?

אם כן ופשוט יש נפילות, אז צריך לעזור ולהאמין. עד גבול מסוים.

אבל אם הוא בכלל לא מנסה, אני לא חושב שאת צריכה לסבול ולהתחנן לעזרה עד גיל 120, כשכבר בשנה הראשונה של הנישואים את חשבת על להתגרש.

כמובן שאני לא יודע הכל וברור שלגירושין יש משמעויות עצומות ואדירות, שלא ישתמע מכאן כאילו אני ממליץ על זה. 

אני כן ממליץ לחשוב על זה בכובד ראש ועם אנשי מקצוע נכונים. 

הייבדרך 123
אכן, זו תקופה ממושכת..
היו לנו תקופות מעולות וטובות
אבל זה מרגיש שזה כבר אבוד...
תודה כבה על המענה
חיזוק ענקzakukl1
לפני הכל - שולח לך מעאן חיזוק ענק.
זו מציאות חיים לא פשוטה בכלל.

לענ"ד הקטנה ובהמשך לחלק מהכותבים -
1. את חייבת לברר קודם כל עם עצמך האם את מוכנה להמשיך לחיות במציאות חיים שכזו (שכנראה לא תשתנה הרבה) ולרגע גם בלי קשר להשלכות.
2. מכאן יש בפנייך שתי אפשרויות - האחת להשלים עם המציאות באמת ולהפסיק להזין את עצמך במחשבות האלו. (ואם יש מחשבות כאלו סימן שלא השלמת באמת וזה כן מפריע לך)
השניה - לעשות מעשה. (מה המעשה הנכון? שאלה טובה... אבל לא הייתי פוסל גם גירושים כמוצא אחרון אבל עדיין כאופציה)
יש הרבה שיקוליםבדרך 123
הילדים,ההריון
הפחד
איך בכלל מסתדרים לבד?
הכל מפליד,לא ברור
ולגמרי לא מה שתכננתי לחיים שלי
אם אמחנו לא מסתדרים ביחד
איך אפשר לגדל ילדים בנפרד בכלל

תודה
דווקא 'לבד' יש חלוקת תקציבים/משימות/זמנים ברורההסטורי
כרגע את כאילו ביחד, אבל באמת טכנית ורגשית 'לבד'.

איני יודע מה המסקנה הנכונה - אני כן יודע שאת חייבת יעוץ מסודר בעולם האמיתי, לא להסתפק בפורום. מישהי שתעזור לך לשים על השולחן את כל האופציות ואת המשמעויות המעשיות/רגשיות של כל אחת מהאופציות.

מתייג גם את @נגמרו לי השמות, שמן הסתם יהיה לה הרבה תובנות להוסיף.
להבא כדאי למנוע הריון עד וודאות סופית לגבי הקשר.קופצת
מה קשה, כמה כאבנהג ותיק
קודם כל שולח כל חיזוק אפשרי שניתן.

זו לא פעם ראשונה שאת כותבת דברים בסגנון הזה עליו ועל המציאות בינכם. נשמע שאת מתמודדת לאורך זמן רב ורק את יכולה להעיד אם יש ואם היה לאורך הדרך שינויים לטובה שאפשר להיאחז בהם.
ובכלל, אם את עדיין רוצה בכך

הכי חשוב שתלווי את עצמך באנשים טובים, אנשי מקצוע, שלא תהיי לבדך, שלא לדבר על זה שאת לפני לידה.
המשפחה שלך בתמונה? מישהו עוזר לך בלי קשר אליו?

אולי הגיע השעה לעשות חושבים סופיים לאן את הולכת ולאן אתם הולכים. ייעוץ/גירושין הכל צריך לבוא בחשבון אבל ככה את לא יכולה וצריכה להמשיך, לא עבורך ולא עבור הילדים, ושוב, כי זה כבר תקופה ארוכה. נכון?

בהצלחה רבה רבה
וואו יקרהתהילה 3>
נשמע ממש ממש קשה
ניסיתם ללכת לטיפול יחד?

ניסית לדבר איתו על זה בצורה שהיא שיח אמיתי ולא חילופי האשמות?
הייירוק בעיניים
ממש ממש מבינה אותך... גם בעלי לא עוזר כמעט , גם בהריונות, ואני מכירה את המקום הזה של חוסר אונים טוב טוב.
עם זאת, מאוד אוהבת אותו, יש בו עוד דברים חוץ מהצד הזה, ולא רציתי להתגרש אחרי בירור ארוך עם עצמי.
אם יש בינכם גם טוב, והיו לך תקופות מעולות, יש דרכים להתגבר ולא להתחנן ולהיות תלותית כל הזמן.
כמו: לקיחת עזרה בתשלום, על אף המחיר (גירושין ובריאות הנפש עולה יותר)
לחשוב מה כן מתאים לו לאופי ולמוגבלויות שלו, ובשעת רוגע בלבד לדבר ולשאול מה הוא כן מוכן שיעבור לאחריות, ואת משחררת , בלי ללחוץ גם אם לא נעשה (לכן תבחרי משימות לא קריטיות)
להתחזק נפשית ולהשקיע בעצמך, לפעמים הבעל לא מכבד אותנו כי אנחנו לא מכבדים את עצמינו
לקרוא את הספר של לאורה דאולה

אם את מחליטה שהוא לא שווה את זה, תתחילי גם להשקיע בעצמך ולהיבנות לקראת המהלך.
בהצלחה וחיבוק גדול
אני קורא ולא יכול שלא לחשוב, לאחר השתתפות בכאבך,פשוט אני..

שגברים הם עם ח**.

ברצינות, אני מתבייש להיות עם אותם הכרומוזומים של אנשים כאלה.

למה להכליל?!הסטורי
95% מהגברים מוציאים שם רע לכל השארפשוט אני..
בדיוק. מזל שנשארו 6% נורמלים.די שרוט
אבא שלי התקשר. ביקש את הבדיחות שלו חזרה.
לא נכוןהסטורי
אתה לא כזה, אני לא כזה ועוד רבים וטובים מחברי לא כאלו. למען האמת, מכל אלו שאני יודע מה סדר היום והשבוע שלהם ויש רבים,כמעט כמעט שאין כאלו שלא שותפים משמעותיים גם במטלות הבית בחלוקה כזו או אחרת.

בדורות קודמים גברים באמת כמעט לא היו שותפים במטלות הבית, כמו שנשים כמעט לא היו שותפות בעול הפרנסה. היום זה כמעט לא כך וחבל שבגלל מקרי קיצון מוצאים שם רע ל95 האחוזים.

שים לב, שבניגוד לפותחת שתיארה תסכול כללי, הגבת למי שכתבה בפירוש שיש בו עוד צדדים, שבגללם טוב לה איתו, אחרי שהיא שיחררה את עול הבית. תגובה כמו שלך, לא תקדם אף אחד לשום מקום.
מסכימהרקלתשוהנ
לא מכירה בסביבה שלי גברים שלא עוזרים בכלל. יש כל מיני סוגים של יכולת ואופי אז כל אחד בדרך שלו, אבל לא מכירה אף אחד שלא מעריך את אשתו על ההריון ועוזר במה שיכול.

ובכלל, מערכת זוגית זה תמיד יותר מורכב מהודעה אחת בפורום, גם בהריון.
אלירוק בעיניים
באמת, אני לא מסכנה.
יש לו את הסיבות שלו, לא בא לי לפרט, אבל אני מה זה אובר זה, אנחנו חיים בטוב ב"ה, יש לי מלא עזרה חיצונית ובעבר כמו שאמרו גברים פשוט לא היו משתתפים בעול הבית.
היום אני משתתפת בעול הפרנסה ולוקחת חלק מהכסף הזה שיעשו לי עבודה שחורה בבית.
וכן מצאתי דברים קטנים שמתאים לו לעזור, ויש דברים שהוא פשוט נתן לילדים לעשות במקומו מתי שרק יכלו ולי יצא מושלם כי מטבעי לא הייתי מעבירה אחראיות כאלה לילדים.
בקיצור, עזרה פיזית זה לא הכל בחיים, אפשר להתגבר על זה, השאלה אם הגבר של פותחת השרשור הוא איש טוב לה חוץ מזה, ולא בזמן מריבה.
תודה רבה על השיתוף החשובהסטורי
אגב, גם אצלנו הילדים שותפים לפי יכולתם במשימות הבית, כולל בישול אפיה ונקיון. מעבר לזה שזה עוזר, נראה לי גם מאוד חינוכי.
נכון, לגמרי חינוכיירוק בעיניים
וזה בזכותו, כי שוב, אני לא הייתי מחנכת אותם ככה אילו הוא היה עוזר לי במה שהייתי מבקשת.
👍 תודהפשוט אני..
חחחחח אהבתיפרצוף כרית

ועוד גבר מודה בזה.. 

שתי אפשרויותהעני ממעש
או שהוא מחליט שהוא לא רוצה/ יכול. תתגרשו מתישהו בשנתיים הקרובות, הוא יקרע את עצמו כדי לתמוך כלכלית, ויהיה פטור מהחוויות של הבית. שאכן יש בהם לא מעט עומס, אבל גם לא מעט רגעים קסומים.

או שיחליט שנשארים יחד, ותמצאו מתכון-רצפט שיעבוד. אין מצווה שהוא יעשה xyz. אפשרי מיקור חוץ. יהיה בייביסיטר ככה וככה, עוזרת בית ככה וככה,. עליו להבין שאלו דרישות לגיטימיות מצידך.

הצלחה רבה
האמת מנסה להבין אם כל הקושי סביב עזרהאנונימיות
אם את אוהבת אותו וחוץ מזה הוא חבר טוב ואדם טוב ונעים לכם אולי יש מקום לשחרר ציפיות שנוצרו מהסביבה ולבנות את החיים שלכם בצוקה שתתאים לשניכם
להביא מנקה ולקנות אוכל מוכן ולשלוח למכבסה ולגיהוץ... הכל כדי שלא תרגישי שאת חייבת את עזרתו.

אם הקושי הוא לא רק טכני (שזולג לנפשי כמובן) אלא משהו עמוק יותר לנסות טיפול ולא לשלול גם גירושין.
עדיף עכשיו מאחר כך
מסכימה לגמריירוק בעיניים
רק לפותחת, תיזהרי לא לערבב שנאה/צדדים רעים/כעסים/תסכולים/עצבות שמגיעים עקב התיסכול הגדול שלך לשותף במישור הפיזי, שכאמור, ניתן לפתירה
תנסי לגבש דעה אחרי שתשחררי מהנושא הזה על ידי עזרה חיצונית ותחווי אותו קצת בלי הדרישות האלה.

וואי איזה מעצבןפרצוף כרית

זה ממש לא יפה שהוא מתנהג כך........

זה ממש פוגע....

שמעתי משהו שגברים כשמבקשים מהם - הם מתבצרים יותר

הבעיה היא - אם לא לבקש מהם אז מה? לבקש בצורה אלגנטית? לפעמים צריך עזרה דחוף.....

זה כואב ומוכר לי מסיטואציות אחרות שהיתי צריכה עזרה ממנו (דווקא לא בהקשר של לידה ב"ה אז הוא כן עזר , אבל פעמים שביקשתי עזרה וקבלתי חומה בצורה בחזרה)

וזה בעיה עולמית, לא יודעת מה להגיד לך

יש קטע לגברים שחשבתי על זה שהם מתחתנים ע"מ שאישה תגדל אותם וכו' - לא ברור בכלל!!! כאילו הם לא מתחתנים כדי לאהוב אישה אלא כדי שתהיה מישהי שתטפל בהם ותכין להם אוכל וכו' בקיצור כל צד רוצה לקחת ולא לתת... אז אצל הגברים הם חושבים בטעות שזה מעבר לחובתם לעזור לצערי..... זה קשה מאוד ומבינה אותך ממש.. אין לי פתרון... איתך בלב וחיבוק ענק

מקווה שהמצב ישתפר, לפעמים לבעל יש קושי זמני והוא חוזר לעצמו.... מקווה בשבילך שהוא יירגע בקרוב 

שוב, הקושי והכאב מובן מאוד, אבל למה להכליל?!הסטורי
את בעצמך מציינת שבלידות בעלך כן עזר. אז יש מקומות שקשים לו, או כי הוא גבר, או כי פשוט - לו אישית המקומות האלו קשים. זה לא אידאלי, אבל אלו החיים. סביר להניח שגם לו יש ציפיות כאלו ואחרות ממך, שלא תמיד שייך לך למלא. במקביל, הוא כן מתאמץ ומשפיע באופנים אחרים.

גבר בהחלט רוצה להשפיע ומתאמץ להשפיע. כן, גבר הוא בן אדם - לפעמים אישה מצפה מבעלה (או בעל מצפה מאשתו) שיהיה מלאך. שימלא כל דבר שהיא (או הוא) רוצים - אבל כולנו בני אדם, לכולנו יש תחומים שאנחנו חזקים בהם ותחומים אחרים שפשוט אנחנו פחות טובים בהם.

באופן מסורתי, תחומי ההשפעה של הגבר היו בעיקר להביא פרנסה ולספק הגנה מאויבים וסכנות. אישה אחראית על הבית, על התחזוקה השוטפת וגידול הילדים. יש בזה הרבה הגיון מבחינת היכולות הפיזיות והמנטליות, אבל כמובן יש לזה גם חסרונות.

העולם המודרני טשטש את הגבולות, התחומים היום הרבה פחות חותכים. אצלינו המוטוריקה שלי חלשה - אז אשתי דופקת מסמרים (היום הילדים הגדולים...) ולעומת זאת, אני מאוד פעיל בכל תחומי הבישולים והכביסה, לתת לילדים אוכל, לארגן אותם למוסדות וכו'.

חבל על ההכללות שרק יוצרות ציפיות ותסכול.
צודק אבל באמת שאני לא מכירה אישהפרצוף כרית

שאמרה שבעלה עושה כל כך הרבה...

כל הכבוד לך שאתה פעיל בבישול, כביסה, אוכל, לארגן למוסדות - אשריך ואשרי חלקך

רוב החברות שלי - הבעל שלהן ממש לא עוזר, וזה בהחלט רוב הגברים, לא מכירה אישה אחת שאמרה לי שבעלה ממש עוזר....

אם יש פה כאלו בפורום שהבעל שלהן עוזר ושותף וממש אכפתי -כולי קנאה בצחוק כמובן, זה דבר נהדר אך לא מצוי

אני חושבת שהמטלות בבית הן רבות הרבה יותר מאשר לפרנס וזה ממש לא הגיוני ולא הגון כלפי האישה ... אך כך העולם בנוי

אז כולה השתתפתי בכאב של הפותחת.... 

אני דווקאנהג ותיק
מכיר הרבה גברים שעושים לא מעט, שלא לומר הרבה בבית שלהם, גם אם לא ממש הכל, אבל הם לחלוטין חלק משמעותי באחזקת וניהול הבית.
גם אני הקטן מעיד שמשתדל לעשות הרבה בכל מיני תחומים.

בכל מקרה, ההזדהות וההשתתפות שלך בכאב הפותחת ראוי להערכה
אשריך ותודהפרצוף כרית

שני דברים (קצת שונים)הסטורי
א. לא מציע לך לבדוק, למרות שמניח שאם תבדקי תופתעי. השוואות אף פעם לא טובות ולא מועילות, רק יוצרות תסכול. אגיד בשיא היושר - אני לא בטוח שהמאזן אצלינו בריא, מסיבות אחרות ובוודאי שהוא לא דרך לרבים.

כדאי להתאמץ להסתכל בחצי הכוס המלאה ולפתח עין טובה. (כמובן - לא בכל מצב. לפותחת עם כל המורכבות, אני בהחלט ממליץ ללכת ליעוץ מקצועי שיעזור ליצור שינוי משמעותי).

ב. לא יודע למה את חושבת שהמטלות בבית הרבה יותר קשות מלפרנס. אדם שיוצא לעמל יומו, לשמונה/ תשע שעות, לפני נסיעות ומלבד זה מחוייב בתפילות במניין ובקביעת עיתים לתורה - עמוס לא פחות מעקרת בית.
כמובן - אם האשה יוצאת לעבוד כמו הבעל, גם בתחומי הבית צריכה להיות חלוקה יותר משמעותית, או שלוקחים יותר עזרה בתשלום.
לפעמים אני פוגש דווקא מציאות אחרת - נשים שהן עקרות בית (או עובדות במשרה חלקית מאוד) ומצפות מהבעל, שחוזר משמונה שעות עבודה וממהר למנחה-שיעור-ערבית, שבחצי שעה שיש לו יתקתק את הבית (כשהן תקועות בפורום, תראו כמה פעיל בהו"ל). לי זה נשמע ממש לא סביר.
רק נקודה קטנהאן אליוט
מאישה שעובדת במשרה מלאה, להיות אחר הצהריים עם הילדים אחרי העבודה מתיש אותי הרבה יותר מהעבודה עצמה...
ברורהסטורי
אבל קחי בחשבון שאת מגיעה *אחרי* יום עבודה. לענ"ד אם האשה עובדת, בוודאי משרה מלאה (וגם הבעל) - חייבים לראות את מה מורידים, החל ממנקה בתשלום, דרך אוכל מוכן קנוי, בייביסיטר מידי פעם וכו'.

האם זה אידיאלי - לענ"ד לא. אבל אם זה המצב בגלל צורך כלכלי/נפשי, חייבים למצוא איך מאזנים אותו.
גם בחופשת לידהאן אליוט
כשהייתי רק עם התינוק כל הבוקר, כמה שעות עם הילדים אחרי הצהריים התישו מאוד.
הנקודה היא שבהחלט יש ציפייה מהבעל כשחוזר הביתה גם אחרי יום עבודה שיהיה עם הילדים.
לא מדברת על הטיפול בבית, ששם בהחלט זה שונה, אלא על הילדים. אפילו שעבד כל היום.
וגם מבחינת הבעל לדעתי הוא צריך לרצות את זה למען הקשר עם הילדים. (זה תגובה על הסעיף האחרון שלך ספציפית עם התלונה על נשים שעובדות משרה חלקית שמעיזות שתהיינה להן ציפיות מהבעל לעשות דברים בבית בין העבודה והתפילות. אז אמרתי שיש מה לדבר על עניין ניקיון וכו', אבל הדגשתי את עניין הילדים 🙂)
בוודאי שחשוב מאוד שלאבא יהיה זמן משמעותי עם הילדיםהסטורי
וצריך לבנות את סדר היום היומי והשבועי על דעת זה.

בכל זאת, לצפות מבן אדם (גבר או אישה, לא משנה), שהגיע עכשיו מ8/9/10 שעות עבודה ונסיעות, בין רגע 'להכנס לתפקוד', ברגע שהוא מגיע הביתה - זה לא סביר.

אם שני בני הזוג בלופ הזה - אז אין ברירה וחייבים למצוא את מה מורידים (לענ"ד, את רמת החיים ועובדים קצת פחות...) או איך משיגים עזרה מבחוץ.
אז איךמומו100

מצפים מאישה שהרגע סיימה 8 שעות עבודה וחזרה ב-4 להיכנס ישר לתפקוד? ומה, כשבעלה חוזר ב-7 לא יכול להיכנס שעה לתפקוד ישיר עד השינה של הקטנים? בוא. אם היא יכולה גם הוא יכול. נכון כולנו אלופות אבל גם הגברים כשהם רק רוצים.

ומניסיון, גם אני וגם בעלי, אם  מישהו נשאר כל היום עם הילדים, מודה שזה מתיש הרבה יותר וברגע שהשני חוזר הבייתה הוא תופס שליטה על המצב בבית.

מסכימה מאודאן אליוט
הגבת למה שאני כתבתי?!הסטורי

אני התיחסתי בפירוש גם לגבר וגם לאשה.

כן אליךמומו100

נכון שאמרת גם גבר וגם אשה בסוף, אבל מדבריך בהתחלה זה לא השתמע ככה. כשאשה חוזרת מהעבודה ב-4 או ב-2 וישר אוספת את הילדים מהגן (וזה לא משנה באיזה שעה זה נעשה, לאור הזלזול שלך בנשים שעובדות רק משרה חלקית ויותר מדוייק להגיד כמו חמי- עובדות משרה וחצי) אף אחד לא נותן להן דקה נשימה בבית כשהן חוזרות. אף אחד לא אומר להן, אה רק עכשיו חזרתן מיום עבודה? קחו 10 דקות לשתות קפה או סתם לנשום. הן ישר מתחילות לתת לזה ארוחת צהריים ולזה להחליף ומפרידות בין המריבות.

הבעל לעומת זאת חוזר בערב, כן אמנם יותר מאוחר, אבל זה לא שאשתו ישבה על מי מנוחות עד אז. נכון שמבחינת התנהגות יפה, זה יפה לתת לבעל להיכנס בנחת וככה גם אני משתדלת לאלבוא בדרישות לבעלי כשהוא חוזר. לא מצפה ממנו "להיכנס ישר לתפקוד" כדבריך כמו שאני דורשת מעצמי כשאני חוזרת בצהריים עם הילדים. אבל לפעמים כשהמצב קטסטרופה, חייבים עוד יד עוזרת ולא משנה אם היד הזאת הרגע חזרה מהעבודה.

וגם אם זה הפוך זה צריך להיות ככה, אם הבעל בבית והאשה חוזרת יותר מאוחר, כפי שאמרתי גם אני. בקיצור, לא תמיד אפשר לתת לבנאדם להתאושש כשהוא חוזר מהעבודה, זה מה שרציתי להגיד.

ובנוסף לדבריך שהבעל צריך למהר להספיק מנחה-שיעור-ערבית, זה גם סוג של מנוחה. תראה לי גבר, שונא תפילה ככל שיהיה, שיסכים לוותר על השעה הזאת בבית הכנסת ובמקום זה יעדיף לארגן לילדים ארוחת ערב, מקלחות ושינה.

כמה פעמים אמרתי לבעלי ברצינות תהומית שאני אלך לתפילה או לשיעור במקומו והוא יארגן את הילדים בערב (עזוב אותך עכשיו מי מחוייב ומי לא), והוא צחק צחוק מבוהל קמעא ומיהר לבית הכנסת...

100%Lia
שוב, לא קראת את דבריהסטורי

למשל כאן:

שני דברים (קצת שונים) - נשואים טריים

בכל ההודעות דיברתי על אשה עקרת בית, או שעובדת במשרה חלקית.

כתבתי בפירוש שובנושוב שלענ"ד מציאות ששני ההורים עובדים במשרה מלאה אינה אידיאלית ואם זה האילוץ , צריך למצוא את מה מורידים, איזה עזרה משיגים בתשלום, אוכל מוכן וכו'.

בתגובה להודעה שלי שאלת: "אז איך מצפים מאישה שהרגע סיימה 8 שעות עבודה וחזרה ב-4 להיכנס ישר לתפקוד?"

התשובה שלי היא שאני לא מצפה, זה באמת נראה לי לא סביר. כל מי שקרא את מה שאני כתבתי, לא יכל להבין אחרת. ממילא ברור לי שהגבת לאלו ש'מצפים' ולא לי...

אין לי מושג למה חלק מדברי נצבעו...הסטורי
אבל זה מה שמנסים להסביר לךאן אליוט
גם אישה למשל שעובדת חצי משרה, מ8 עד 1 וחוזרת ומוציאה את הילדים ונמצאת איתם אחר הצהריים עובדת קשה מאוד. לפעמים יותר מבעלה שחוזר ב 5, כי להיות עם הילדים יכול מאוד מאוד להתי. תלוי בגילאים, במספר, ובילדים עצמם.
אז כן, כשהבעל חוזר הביתה מצפים ממנו לעזור איתם
בדיוקמומו100
גם אישה עקרת ביתבוקר אור

עובדת קשה מאוד עם הילדים..

כשבעלי בבית עם הילדים בחופש, אני חוזרת מהעבודה וישר מחליפה אותו, כי ברור לי שזה הרבה יותר מתיש מלעבוד

אני אישה שעובדת במשרה מלאה תובעניתאור123456

ולא הייתי מעדיפה לצאת לתפילה או שיעור בערב...מעדיפה לקלח להאכיל ולהרדים ילדים..

מסכימה בערךשובי...

רק לא מבינה שני דברים:

א. למה בן אדם כל בן אדם גבר או אשה שנכנס הביתה מהעבודה לא יכול לנוח רגע לנוח לנשום להתאפס על עצמו חצי שעה ואז להכנס לתפקד. וזה לא משנה אם חזרת ב4 או ב7. את בן אדם. איך את מצפה שיראו אותך כשאת לא רואה את עצמך?(באופן כללי לנשים כן? לא מכוון אליך)   

הילדים רעבים אז שיאכלו תפוח או במבה ויחכו שניה, הם רבים אז שיריבו לבד בחדר שלהם 

וילמדו שגם אבא ואמא זה בני אדם וצריך לכבד את המנוחה שלהם.

אפשר להסביר יפה שאמא/אבא עבדו קשה למען כולנו והם צריכים רגע לנוח.  

בתור נשים אנחנו פחות טובות בלתת לעצמינו מקום לראות גם את עצמינו.

ב. לא מבינה למה מתעסקים בחשבונות מי עושה יותר.ככל שיש יותר קרבה וחיבור וחיבה בין הגבר לאשה 

ככה יותר קל לראות את השני ולרצות לתת לו,לרצות שהוא ינוח אחרי העבודה, לרצות להקל עליו, להקשיב לו לצרכים שלו.

במקרה הזה במיוחד לא שומעים אותו מה עובר עליו, נכון ששומעים ממנה שהוא לא מתיחס יפה ואפילו ממש לא יפה אבל ברור שזה לא עניין של מי עושה יותר. 

במצב של נתק רגשי וכנראה גם משקעים לא תעזור חלוקת מטלות כשהם לא מחוברים.      

את צודקתמומו100

אני חושבת שזה תלוי גיל. אני לא חושבת שזה מוסרי לשבת לנוח חצי שעה כשאני יודעת שהקטנצ'יק צריך החלפה. ואצלי ספציפית אם יאכלו במבה או תפוח זה יסתום אותם ואז הלכה כל הארוחת צהריים שהכנתי בעמל... אז זה רווח מול הפסד ואין לי בעיה לספוג את זה. נחה אחרי שהילדים נרגעים בבית.

ונכון, זה לא טוב ההתחשבונויות האלה במצב שהזוגיות תקינה. אני רק עניתי למה שהיסטורי כתב, בלי קשר למצב של הפותחת

למה יותר קשה המטלות בבית?פרצוף כרית

כי אני אישה עובדת וגם בבית מטפלת בילדים ובכביסות וכו' - 

וחד משמעית יותר קשה מטלות הבית והטיפול בילדים מאשר העבודה!

אני פשוט עשיתי את שניהם ויודעת להגיד מה יותר קשה! 

לגמרימומו100
אצלי הפוךאור123456
אז בתור אישה אומר לך שיש בעלים כאלה ב"הצפורה

ממה שאני מכירה סביבי. 

ונראה לי שיש נשים שלא יודעות לקבל את העזרה של הבעל כפי שהיא. להעלים עין מהאופן שבו דברים נעשים במידה והם לא נעשו בדיוק בצורה שהן דמיינו. לפעמים משאירות טעם לא טוב על השותפות שהבעל נותן ואז מתפלאות שהבעל לא מספיק שותף במשימות הבית.. 

וזה בסדר גם להעיר ולהגיד איך כן לעשות כשלא שייך להעלים עין אבל ברגישות ובחכמה מתוך פרגון והערכה.

כמה כואבשובי...

תזהרי לא להתרגל לבדידות בתוך נישואים ולהפגע כל הזמן, לחוסר אמפתיה, זלזול, קשר בלי קירבה וחום ואנטימיות. 

וזה לא חיים

אבל גם לזה מתרגלים ומעדיפים להשאר ברע המוכר ומפחדים משינויים.

תנסו טיפול ואם זה לא הולך עדיף להתגרש מוקדם כשהילדים קטנים.   

ואי זה קשוח..מופאסה
עבר עריכה על ידי מופאסה בתאריך י"ד באייר תשפ"ג 00:28

עבר עריכה על ידי מופאסה בתאריך י"ד באייר תשפ"ג 00:25

קשה לעזור לך הלוואי ואישך היה כאן והיה אפשר להסביר לו את החוויה שלך. 

הבעיה בשורש זאת לא ממש חוסר העזרה אלא זה שהוא לא רואה אותך, הוא לא שותף לחוויה שלך גם למה שקורה בתוכך ברחם וגם למה שקורה לך בחוץ, בבית. החוסר הזה הוא פשוט מרעיל אותך כי את מצפה לשותפות ומקבלת התעלמות וכל שכן נענת בשלילה.

הוא צריך יעוץ כדי להבין אותך, את הצפייה שלך להיות תומך ומחזיק. זה לא סיפור כזה  גדול, זה לימוד שכך אחד מאתנו צריך ללמוד. זה להיפתח לחוויה הנשית המצפה שהאיש יהיה שם, יחזיק ויתן בטחון. 

לאחרונה נעדרתי הרבה מהבית לצורך לימודים, במדינה רחוקה. ראיתי את אשתי ממורמת מאוד, כך שכל פעם שחזרתי התלונות לא הפסיקו .היא היתה במצב הרבה יותר טוב ממך (לא בהריון, עם עוזרת בבית והילדים רובם גדולים שעוזרים) אבל עדיין הרגישה עומס ממש גדול ולא הבנתי למה עד כדי כך. 

אחרי שהתבוננתי וגם דברתי עם אנשים חכמים שמתי לב, כמה שאני מרוכז בעצמי ובלימודים שלי, רחוק מהבית ולא שם לידה כדי לתמוך כדי לתת לה מרחב. אז החלטתי שכל יום אני מתקשר אליה לאחר ריצת בוקר שלה, לשאול את בשלומה ולהגיד שאני ממש חושב עליה, להחמיא לה על האיפור או על הלבוש שלה .  המצב השתפר כמו קסם כי היא הרגישה שאני אתה, חושב עליה וחווה את הקושי שלה אפילו בלי שיכולתי לעזור. 

אני מאוד ממליץ ללכת ליעוץ עדי להתגבר על בעיית התקשורת שיש לכם. אתם שני אנשים שמדברים בשפות שונות ואם לא תלמדו שפה משותפת העסק עלול לקרוס וחבל.

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

מוסיפה כי רואה שאף אחד לא כתבשמעונה
אבל יש גם הרבה הוצאות על בית חדש, ששמה אפשר לחסוך / להתפרע, אבל ךדעת שזה דברים שהולכים להיות אתכם ל10 שנים לפחות, לרוב...מקרר , מכונת כביסה מיטות זוגיות
איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקיםאחרונה

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואהאחרונה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

מצוייןנהג ותיק
ככה גם ירוויחו זמן איכות אב ובן.

בשבילך זה סבל בגלל הופעה או בגלל הג'אז? 

מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

באסהנעמי28

זה תלוי בסטנדרטים שלכם.

לא לכל זוג זה היה חורה.

כנראה שגם הוא לא חושב שחצה גבול, כי הוא לא היה מספר לך אם כן.

אם זה מאוד מפריע לך, כדאי שתגדירו גבולות גזרה כי זה לגמרי לא גבול שמובן מאליו.

קודם תעריכי את זה שהוא בכלל שיתף אותך בזהכְּקֶדֶם
להעריך? מה יש להעריך?אריק מהדרום

די בסיסי לשתף דבר כזה.

אם היא תמשיך לרתוח, זה כבר לא יהיה בסיסינפשי תערוג
מהאריק מהדרום

אתה

רוצה

?

כלוםנפשי תערוג
רק מציין שאם היא תרתח, זה יוריד את הסיכוי לשיתוף שלו בפעמין הבאות.
כך לדעתינפשי תערוג
אולי אתה קוורצת מחומרים אחרים
אתה יודע מה? דוגמה חיה מהיוםנפשי תערוג

היתה כאן דוגמה לכך 

החלטתי למחוק כי אולי מישהו מכיר את מי שכתבתי עליו.

אז לא משנה

כי אנשים לא אוהבים שכועסים עליהם?חתול זמני

זה עובד בכל סוגי מערכות היחסים,

ככל שההורה / מנהל / בן־זוג מציג תגובה קשה יותר לשיתוף בעיות/כשלים/כיו"ב

ככה קטן החשק לשתף

מחשבה של חתול זמני: כרווק, למה שארצה להתחתן אם ירתחו עליי מעצבים על סיטואציות אקראיות שהשליטה שלי עליהן נמוכה? הלך חשיבה של חתולים זמניים, אבל אני חושב שיש בזה משהו.

היא רותחת עליו?אריק מהדרום
לכן, בתגובה אחרת, שאלתי.חתול זמני
לי היה ברור שהיא לא רותחת עליואריק מהדרום
אין בזה היגיון.
אז מה השאלה איך להגיב?חתול זמני
מה השאלה באמת?אריק מהדרום
"אנשים לא אוהבים שכועסים עליהם"מישהי נשואה

ואם הם עשו משהו לא בסדר שמצדיק כעס?

אגב כעס זה לא בהכרח רגש שלילי.

אולי לסכם איתו ביחד קווים אדומים שאותם לא עובריםזיויק
השאלה היא איזה חלופות היוכל היופי
לישון בקור מחוץ לג'יפ כשאתה גם ככה גמור ולא לישון בתוך ג'יפ עם חיילת, זו בחירה קשה מאוד מאוד
והשאלה היא מה יקרה בפעם הבאהזיויק

ומה מודיעים למפקד מראש.

מכיר את זה מהמילואים שלי.

בפשוטות.נפשי תערוג

להסביר למפקד שאתה לא מוכן לישון עם חיילת באותו הרכב

אבל זה צריך להיות מראש וברור.

כמו שאם יתנו לך אוכל לא כשר לא תאכל. ככה גם כאן.

בדרך כלל יש התחשבות בגבול האפשרי

וכן. לפעמים זה גם לא אפשרי. נדיר אבל קיים

בדרך כלל יש חלופותזיויק
אבל נכון
איזה קטע...מישהי נשואה

אני חשבתי שהאפשרות השנייה היתה

שהחיילת תהיה היחידה שתישן בחוץ

סרטון חזק בנושאזיויק
במקרה של אנשי רפואה בכירה זה לא בגלל אגנ'דהנפשי תערוג

אלא בגלל שיש חוסר באנשי רפואה בכירה (פראמדיקים ורופאים) והוכח (זה גם הגיון בסיסי) שאם יש מענה מיידי של רפואה בכירה במקרה של פציעה. זה משפר משמעותית את סיכויי ההישרדות.

איפה זה אג'נדה? שיריון/סיירות וכו'

ששם זה בדרך כלל ברור שגבר יעשה עבודה טובה יותר, כי ה' חנן את הגברים בכוח פיזי גדול יותר. ונדרש שם בעיקר כוח פיזי (כן. גם צריך מעבר. אבל בלי כוח פיזי זה פשוט לא ילך) 

ראשית,חתול זמני

את כועסת עליו? על הצבא?

אילו חלופות טובות יש לך להציע? אם הוא לא בחר בהן, אולי תשתפי אותו?

בכל־מקרה, התשובה שלי היא: כפי שהיית רוצה שיגיבו לך לוּ היית מוצאת את עצמך באותה סיטואציה.

אישית לא יכול להזדהות עם העצבים אבל OK,

עם כל התסכול שבדבר הבחירה הטובה לדעתי היא לפעול באופן פרגמטי שיועיל למערכת היחסים ולא יזיק.

לאו דווקא הבלגה והדחקה, אבל נניח לדון בזה באופן בוגר. כעס לא מוביל לשום מקום.

נקודות כיוון בשליפההעני ממעש

במהלך שירות צבאי ישנם קווים אזרחיים שזזים , בכמה תחומים,  ומכמה סיבות

למעשה זוהי אינה בדווקא עבירה, במובן של שוע יורה דעה,  למרות שאכן זהו מצב לא נעים, וזה מצב שעלול לקרות וקורה ויקרה,

לא פחות חמור,  מה ההווי היומיומי / הפרדה בתעסוקה, עם החיילות, דיבורים התנהלות התנהגות וכו . בשעות תעסוקה ובשעות הפוגה ובחדר אוכל

לגבייך שאת פגועה

א נכון. מהמשקפיים שלך זה ממש פגיעה

ב באם אתם זוג צעיר,  כנראה מגביר את ההרגשה שלך

ג תשוחחו . תראו מה נכון לכם, וכו

בהצלחה רבה, ניסיתי להאיר נקודות 

כמו שכתבת, גם בעיניי הווי ויומיומי מעורב ופתוחרקלתשוהנ

עם אווירה של חברה מעורבת, היה מטריד אותי הרבה יותר מנקודת קצה של הכרח שנגרמה.

השאלה כמובן אם זה נקודת קצה שנגרמה או שזה מעיד על כל מה שקורה שם.

וואו.מחפש אהבה

קודם כל באמת מצטרף למי שאמר תעריכי שהוא סיפר. זה שהוא מספר לך הכל זה מראה שהוא שומר לך אמונים.

באמת זה אתגר מטורף. תהיי בטוחה שכל חייל שנמצא במסלולים מעורבים עובר אותו.

מציעה לך להתייעץ עם דמות תורנית אמיתית ויראת שמים [אולי אפילו ללכת ביחד איתו].

אבל אל תחכי רגע עם התחושות האלו.

אני רואה שחלק לא הצדיקו את הכעס שלך...מישהי נשואה

תמיד כדאי לשאול אותם הפוך-

האם הייתם כועסים אם האשה שלכם היתה במילואים

והיתה ישנה עם חייל ?

זהו

קל

פשוט

אני רוצה לראות שיצדיקו ככה מצב הפוךמישהי נשואה

שאשה תישן עם חייל

אין מצב שתגיבו אותו דבר

עי' מעשה ברוריא ואכמלהעני ממעש
לא הבנתימישהי נשואה

אתה בא להגיד שנשים דעתן קלה

וגברים מה?

לגברים יש חסינות נגד היסחפות בטנק?

לא הבנתי

לא הייתי שמח שזה יקרה לכתחילהנפשי תערוג

אבל לא הייתי נופל מהכסא בגלל שיצא מאילוצים שהיו צריכים לישון לילה אחד בתוך האמר.

מי שרוצה ליפול בצניעות. לא צריך לחכות לשינה בהאמר כדי ליפול

ומנגד. גם מי ששומר על צניעות יכול להמשיך לשמור על צניעות כך

ברור שזה לא המצב הרצוי

וברור שהייתי מעדיף שלא

אבל חד משמעית הייתי מעדיף את זה מאשר הגברים יצטרכו לישון מחוץ לרכב

וכמובן שלא אתן שהאישה תצטרך לישון לבד מחוץ לרכב

כי כנראה זאת היתה האלטרנטיבה

ולהשאיר אותם ערים רק כדי שלא ישנו יחד. לדעתי אפילו גרוע יותר

לכן ההצעה הפרקית לדעתי

זה לוודא שלא מגיעים למצב הזה

לראות את תכנון המשימה מראש, מתי צפי לסיום.

מי ישן איפה ומתי.

ולזכור שתמיד יהיו בלת"מים

וגם בלת"מים אפשר לנסות לנהל

לא תמיד מצליח.

וכן. לצערנו כל עוד יש שירות משותף. דברים כאלה יכולים גם לקרות.

וכן. אם אישתי היתה נקלעת לסטוצאיה הזאת.

הייתי סומך עליה בעיניים עצומות.

אם זה היה מקרה הפוךנעמי28

והייתי אומרת לבעלי שישנתי בחוץ בקור רק כדי לא לישון עם חיילים אחרים (לא מדובר בחייל אחד)

הוא היה כועס עלי 

הבעיה מתחילה מזה שיש שירות מעורב בקיצור...מישהי נשואהאחרונה
המלצה מנסיון לפסיכולוגית מתמחה בטיפולי פוריותOYolo

בירושלים

או אונליין

רק מנסיון וממש דחוף

אולי כדאי לברר דרך מכון פוע"ה, יש להם מערך תמיכההסטורי
ומן הסתם מכירים גם מעבר.

בהצלחה רבה

ובמחשבה נוספת, יש כאן בפורומים הסגורים (או לפחותהסטורי
היה פעם) פורום מטופלות פוריות, לא מכיר מבפנים רק הוזכר שיש. אולי דרך המנהלים אפשר לבדוק איך לברר שם.
יש את נורית אומןמתיכון ועד מעון

היא עו"ס מתמחה בפריון, מומלצת של פועה, מקבלת בירושלים.

יש גם את יעל סיון פסיכולוגית היא מת"א, לא יודעת אם היא מקבלת בזום, מצוינת ממש, לא דתיה אם זה חשוב

נורית מקסימה. מקבלת גם באריאלnikאחרונה

אולי יעניין אותך