נכון אמרתי שאני כותבת ספר??רוש לילה.
אז אני כבר בעמוד שישים וחמש!!! וזה המון.
שמעו, אני רוצה משוב בבקשה! אני צרפתי את הסיפור כקישור... פוווול אמרו לי שיש לי כישרון כתיבה יוצא מן הכלל, אבל----
"תמיד יש ת'אלה שיגידו "לא"..."
אז תתנו משוב...
הודיה

תגובה על הספר>>גיטרה
בינתיים הוא מאוד יפה..השפה טיפה מליצית...כאילו -יש פעמים שאת גבוהה ויש פעמים שאת מדברת שם רגיל,יש שגיאות כתיב שצריך לתקן.
ושגיאות בהיגוי.
בס;כ"ה ממש יפה בינתיים...
תעברי עליו הרבה...יש הרבה מאוד מה לשפר-אבל אני חוזרת-ממש יפה!
אני לא קראתי עד הסוף...זה ארוך...אבל אם יהיה לי זמן אני עוד קרא בלנ"ד...
אגב ה-65 עמודים הם כפול 2 -בהדפסה של ספר...
יומקסים.
יש לך כישרון כתיבה מטורף!a.a
צריך עוד כמה שיפצורים.. אבל בגדול יפה!
רגילמרב14
רפרפתי...

סגנון רגיל, כתיבה רגילה, נושא רגיל...

בקיצור- רגיל 

(סורי על חוסר הפירגון...)

אבל לעידוד: יש ספרים שמבוגרים כתבו ואת לא כותבת יותר נורא מהם, וזה יפה לילדה בכיתה ו.

יפה...שלבוקית
התבלבלת פעם אחת ובעיקרון את צריכה שמשהו יעבור ויתקן לך הגייה וכאלה..
אבל סיפור יפה..
לא קראתי הכל, אבל, בכנות...ארגמן
ממש לא לטעמי. קצת קלישאתי ופשטני מדי. סיבת המעבר- עבודה טובה יותר להורים. סופרייז. פוגשים את החברות- בואו נעצור שנייה ונתאר מה הן לובשות, מיד נשוב לעלילה. אם הייתי רואה את זה בחנות ספרים הייתי מניחה את הספר מהיד בשלב הזה וממשיכה הלאה.
כמובן, עוד לא הגעתי אל העלילה אז לא מן הנמנע שזה ספר מרתק ושובה, אבל הייתי מסגננת את זה עוד קצת. כדאי שתנסי למצוא את נישת הכתיבה שלך, את סגנון ההגשה הייחודי שלך. לדעתי, בשביל שספר יהיה באמת איכותי וחד-פעמי הוא צריך להיבדל במשהו נוסף מלבד העלילה [למרות שזה המרכיב העיקרי כמובן, אבל אשאיר לקוראים אחרים לתת את דעתם על זה].
וכמובן הגהה וכל זה אבל זה בשלב הרבה יותר מאוחר.
אוקיי -דתייה מוחלטת
אז קודם:
אני חדשה פה.
את בכיתה ו' באמת??
כי אם כן, זה יפה.
אני מקווה שיש לך ת'המשך..
עכשיו בקשר לבעיות הגייה - אשמח לעזור לך, דברי איתי במסרישי.
בכל אופן - הסיפור קצת לא אמין, בגלל השפה שלו, לדעתי. כלומר - טוב, ילדה חילונייה בכיתה ו' לא תדבר ככה עם חברות שלה.
הקטע עם הבחורה הצולעת, את מציגה את "הקול שקופץ לה בראש והיא משתיקה אותו", אבל לא ברור מאיפה באמת באה הרתיעה הזו.. את מבינה??
אני ממש אשמח לדעת בת כמה את, זה מקל על הביקורת
לכל המגיבים למינהם!!! (ויש כאלה...)רוש לילה.
אני באמת בכיתה ו', עוד חודשיים בערך בת מצווה, לכל החשדנים שבינכם...

אז ככה- לגיטרה: ברור שעוברים לי על הספר עם הגהה, שלא תחשבי לרגע שלא...
ל-A.A.- תודה, הרבה אמרו את זה... באמת תודה ענקית...
ל-מירב14- תודה, אבל את לא צריכה להוסיף את ההערה בסוף, היא לא כל כך מעודדת... לפחות לא אמרת שהספר גרוע...
ל-שלבוקית-תודה... ושוב, ברור שתיהיה הגהה...
ל-ארגמן- אין לי שום בעיה, כבר אמרתי- תמיד יש את אלה שיגידו לא, או שלא ימצא חן בעינהם. לדעת אנשים אחרים זה היה מוצלח מאד, כולל סופרת צעירה בשם הודיה בונן. (מכירה?)
ל-דתייה מוחלטת-סבבה, אבל אני לא צריכה עזרה בהגהה, יש מי שתעשה לי... ובקשר לבחורה הצולעת: כל אחד , כלומר, רוב האנשים היו מקבלים ברתיעה אדם נכה...

בקיצור, אם יש למישהו תגובות על מה שאמרתי- סבבה, כתבו לי ב"מסר אישי" או צ'אט...
ושוב- אני באמת בכיתה ו'!!!!!! 
טוב..rivka501
אז קודם כל אני מקווה שאני לא מעליבה..
אבל זה לא כל כך טוב.
הכל כתוב ברמה די נמוכה, ונראה שאת מכניסה דיבורים במשלב גבוה בכוח למרות שהם לא קשורים.
באמת, אף נערה לא תגיד לאמא שלה " הרהרתי על זה", וכאלה.
הוא לא כל כך אמין.
גם העלילה לא כל כך טובה.
העניין הוא שהכל קופץ מעניין לעניין ממהירות, לדוגמה בהתחלה - פום! היא בחדר . ואז רגע! פתאום מודיעים לה שהיא עוברת דירה! שום מחאה, שום כלום! ופתאום בי"ס, ומה העניין של הפיצריה בחמש?
העניין הוא שחסר מלא מלא פרטים באמצע.

שיהיה ב"הצלחה.
בת'כלס יש פוטנציאל אבל את די קוברת אותו.

שוב, בלי מטרה לפגוע.
כל טוב לך.
לכל אלו שנותנים הערות-מתו"ש
בס"ד
הילדה להזכירכם בכיתה ו', טיפשי מצידכם לצפות שהיא תכתוב כמו אדם מבוגר.
הודיה, לא קראתי, אבל אם כיף לך וטוב לך עם זה,זה כבר אומר שיש לך כישרון!  גם אם הספר לא ייצא לאור, וגם אם נותנים לך מלא הערות-אל תשימי על זה!! בעזרת ה' אז כשתהיי גדולה תוציאי איזה רב מכר ותסטמי לכולם ת'פה בהצלחה!!
^^שירק
בחדר של העורך של ידיעות אחרונות ממוסגר על הקיר דף ישן ומהוה. בדף כתוב סירוב של העורך אז, לפני המון שנים, לקבל את העורך של היום (מצטערת שלא זוכרת שמות) בתור כתב פשוט.
אז אולי שווה לך להכין ולהדפיס כבר עכשיו את כל ההערות המעליבות כדי שתוכלי למסגר לעצמך כשתמכרי את הרב מכר הראשון שלך.
עוד משהו הודיה: כמו שהערות לפעמים יכולות להרוס, מחמאות יכולות להרוס אפילו יותר, כי בן אדם שמבסוט מעצמו יותר מדי, לא יכול לקלוט עוד ולהשתפר. אז קחי בערבון מוגבל גם הערות וגם מחמאות. 
המון הצלחות!

כשאני קוראת ספר ממש לא אכפת לי בת כמה הסופרת,מרב14
אכפת לי אם הוא יפה!

השאלה מה הודיה רוצה, הערות על הספר בתור ספר או יחסית אליה...
כל הכבוד ילדונתאנונימי (פותח)
בשביל הגיל שלך זה ממש מעולה!
אתחלתי לקרוא ניראה נחמדאנונימי (פותח)
לאיזה גיל את ממליצה לקרוא את הספר ובת כמה את? (יש לך כישרון!!!)
יש לך פוטנציאל-!רד*ת
את כותבת ממש יפה, אבל לפי דעתי שווה להוסיף יותר עלילה, כי הסיפור- איך אומרים....שיגרתי למדי.

את כותבת ממש יפה! אבל..*sapir*
העלילה משעממת.. רפרפתי אבל הסיפור משעמם ולא מושך... סוורי
אבל שוב- יש לך כשרון כתיבה ממש!! במיוחד שאת בכיתה ו'...
אולי תחשבי על עלילה אחרת.. משו עם מתח וכו'...

הרבה הצלחה!!
תודה על כל המחמאות. ולכל השאר-רוש לילה.
אמרתי כבר, תמיד יש כאלה שיגידו "לא." אם סופרת לא העירה לי על מה שאתם הערתם, אז אני פשוט לא שמה עליכם פס... בתכל'ס, היא סופרת ואתם בסה"כ נערות, נערים או לא יודעת מה...
לא מרגש אותי הסופרת ...מרב14
הספרים של הודיה בונן מזכירים את הספרים שלך, ואני לא אוהבת אותם..
את ביקשת שיתנו לך משוב.golani
ואחרי זה את מזלזלת בנותניו?
מסכימה עם גולני,שיראל:)
בקשת לדעת מה אנשים חושבים, אז תקבלי את התשובות שלהם כמו שהם,
ולא רק את של מי שנתן לך מחמאות..
אני כמעט בטוחה שכל התגובות שנכתבו, גם אם הם לא לטעמך,
הן הערות בונות ולא באו כדי לפגוע...
תתני משוב כמו שצריך, אני אקשיב!!!רוש לילה.
שמעי, משוב כותבים בהתחלה טוב אחרי זה רע. ואתם לא עשיתם את זה, אוקי?...
הודיה יקרה, סופרים זה לא תורה מסיני, וישנפשי ישובב
אנשים טובים ופשוטים שיכולים להאיר ולהעיר נק' שאת לא עלית עליהן, ואם תקחי אותן בטוב- זה רק יתן לך משוב שיקדם אותך.. הבחירה בידייך!!!  ובהצלחה בכל מקרה....
אבל תתנו משוב ברור!!!רוש לילה.
את םכותבים שהסיפור משעמם וכו'. זה לא משוב! תנו משוב איפה צריך לשפר, איזה נקודה לא מצאה חן בעינכם, וכו' וכו'.
אם כותבים שהספר משעמםמרב14
את אמורה להבין לבד שהספר צריך להיות יותר מעניין,

זה לא באמת משנה אם כותבים: "הספר משעמם" או "הספר צריך להיות יותר מעניין"
וואו.בת שמש
את חושבת שתצליחי להתקדם ככה, עם כזו גישה? מעבר לרמה הבין-אישית שלך, את חושבת שככה תצליחי בחיים?!
עצבנת אותי ממש. אבל ממש!!
קודם כל, לכל בנאדם יש גישה שונה לחיים. ולכן יכול להיות שהחבר'ה האיכותיים כאן כתבו לך משהו שהיא לא שמה לב אליו.
דבר שני, לא כל סופר הוא אמן. בעבר לא יכולת להוציא ספר אם לא הייתי הכי טוב בעולם. היום יש בשוק המון, המון זבל.
דבר שלישי, בהחלט הגיוני שלכבוד הסופרת הזו לא אכפת בכלל מהספר הזה, והיא נותנת לכן לכתוב מה שאתן רוצות- העיקר שתעזבו אותה.
שמעו, אני רוצה משוב בבקשה! אני צרפתי את הסיפור כקישור... פוווול אמרו לי שיש לי כישרון כתיבה יוצא מן הכלל, אבל----
משוב? את רוצה משוב או מחמאות?! מצטערת, כי ממני לא תקבלי אותן.

עד עכשיו שתקתי. עכשיו אני אגיד לך מה אני חושבת.
את לא יודעת לכתוב!! בכתיבה שלך רדודה ומשעממת, יש לך שגיאות דקדוק ופיסוק, את עוברת בין משלבי שפה-- בקיצור, את גרועה.

וזהו.
תשתדלי לא לעצבן אותי יותר.
בת שמש- נא להרגיע!!!רוש לילה.
אני באמת רוצה משוב, אבל מי שלא יודע איך כותבים משוב שלא יכתוב!!!! משוב כותבים בהתחלה דברים טובים 
ורק אז הערות. (ורובכם לא עשיתם את זה...) וחוצמזה- תגידי מה שאת רוצה, אבל אני יודעת שיש לי כישרון ענק ואני בעז"ה עוד אהיה סופרת מוצלחת, ואת סתם איזה חתיכת (עדיף שאני לא יגיד מה) אז תתחילי להרגיע, גברת. אם הייתם נותנם לי משוב כמו שצריך, הייתי מקבלת אותו. אבל זה מה שלא עשיתם. ועוד משהו- "תשתדלי לא לעצבן אותי יותר" את מנסה לאיים או משהו??!
את כל כך חיה בסרט.בת שמש
אם את מצפה לנימוס, תכתבי גם את באותו אופן. אם את מצפה שיכתבו לך קודם כל מחמאות ואז הערות, גם לך כדאי לשמור על הפה..

אני לא הולכת לרדת לרמה שלך מעבר לכאן.
לרדת לרמה שלי...רוש לילה.
אל תגידי לי בבקשה אם לשמור על הפה או לא, כי כדי להגיע לרמה שלי את צריכה לעלות. והרבה. אבל עזבי, אני לא רוצה להסתכסך פה עם אף אחד, אז אני מודיעה על "הפסקת אש" למרות שההרגשה האמיתית שלי היא הרבה מעבר לכך. באותה הזדמנות אני מבקשת סליחה אם פגעתי- עוד כמה חודשים יום הכיפורים. בקיצור, אם את רוצה לתת לי משוב, תתני איך שאמרתי לך, אני אקבל בשמחה. אותו דבר לגבי השאר- תנו משוב כמו שצריך ואני אקבל בשמחה.
בנות, להירגע.ארגמן
עבר עריכה על ידי ארגמן בתאריך ו' אייר תש"ע 19:55
בת שמש- נא להשתמש בשפה יותר רגועה. לא תפקידך לחנך אף אחד אז אל תיקחי את זה כל-כך קשה. אם לדעתך יש להודיה בעיה לקבל משוב את יכולה לציין את זה ברוגע. בסופו של דבר זה לא דבר שפוגע בך [לא באופן ישיר בכל מקרה].

הודיה- זכותו של כל אחד לתת משוב, גם אם לא לפי התבנית המדוייקת שאת מגדירה. את מתבקשת לקבל את זה בהבנה ולזכור שביקשת משוב, וכל אחד יעשה את זה בדרכו שלו. אל תתנהגי בחוסר כבוד כלפי אנשים שעושים לך טובה. דעתו של כל אדם חשובה, כי קהל היעד שאת מכוונת אליו את הספר הוא לא הסופרת הספציפית שהחמיאה לך אלא כולנו, הקוראים, והקוראים אומרים לך מה דעתם.

שתיכן- נא להתבטא בצורה מכובדת ולא לרדת לפסים אישיים. אנחנו מנסים לשמור על רמה כלשהי של תרבותיות בפורום הזה, זה לא פורום חברתי.
איפה ארגמן שתרגיע תרוחות, איפה?מרב14
הודיה, כדאי שקצת תרדי מעצמך!!
יש כאן קבוצה גדולה מאוד שאומרת מה שהיא חושבת וכדאי שתביני שזה אומר משהו!!!
לבת שמשאנונימי (פותח)
הגזמת הספר אולי לא "משהו משהו" אבל הוא לא כזה גרוע!

חוץ מיזה בוא ניראה מה את מצליחה ליכתוב אחרי זה תגידי על אחרים...
מצאת למי לומר את זה.. הסנה-בוער
נא לא לתקוף אישית.ארגמן
זה עניין של טעם. היא מאד לא נהנתה, לדעתך זה דווקא בסדר, זו לא סיבה להעליב את כישורי הכתיבה שלה.
פששששש....אנונימי (פותח)
הודיה יש לך כישרון שיהיה לך המון בהצלחה בהמשך הדרך. מקווה שנתראה בקרוב.
אוהבת, 
זוהר
הודיה חמודה!הסנה-בוער
בס"ד
ברוכה הבאה לפורום.
את כותבת ממש ברמה יפה יחסית לגילך.
אבל- כשמוציאים ספר לשוק, צריכים לראות שבאת יש לו קהל יעד. נאמר- לפחות 1000 אנשים יאהבו לקרוא אותו. אני לא בטוחה שיהיו 1000 אנשים שיסכימו להוציא כסף על זה. זה יפה, וזה חמוד, אבל זה עדיין קצת בוסרי.
יש לך גרעין מצויין של כתיבה. תמשיכי לכתוב, והרבה. תני גם לאחרים לראות את היצירות שלך. ואם את רוצה אי פעם להוציא ספר, אז תתחילי לסחוט מהם הערות והצעות לשיפור. כי כן, יכולנו כולנו לכתוב לך הודעות כמו "וואוו" ולגמור עניין. אבל אם נתן לך לחיות באשליות, זה רק יראה שאנחנו לא מאמינים בזה שאת יכולה להשתפר. ואנחנו מאמינים שאת יכולה. ואנחנו נשמח תמיד לראות יצירות שלך, אבל אין עניין שתעלי אותם לפה רק כדי לקבל מחמאות. 
תמשיכי להתאמן בכתיבה בעצמך, תקראי המון ספרים, ותתבשלי קצת בתוך עצמך. 
היא לא מוציאה את זה לשוק...golani
לא אהבתי וזהו!! ואני לא צריכה לפרט לך איפה לתקן!!*sapir*
פשוט תצטרכי לקבל את זה שיש אנשים שלא נהנים מהסיפורים שלך!!!!
יש גם הרבה ספרים של סופרים ממש ממש גדולים וכו'... שאני לא מתחברת אליהם... הבנת???
יופי!! המון בהצלחות.. ותתחילי להרגע (תפסת גובה! את סה"כ בכיתה ו')

(מה איכפת לי שהודיה בונן אמרה שזה טוב????? אני לא סובבלת תספרים שלה!!!)
קיצר- זהו!!
ספיר, נא להרגיע. אוקי???רוש לילה.
מה קורה לכן? מכות, עניינים.. כבר אי אפשר לנהלנפשי ישובב
בימינו דיון תרבותי??  בנחת, בנחת... וכל אחת מאיתנו צריכה להשתפר ולהתקדם.. ואם רוצים להגיד למישהי משהו באמת, שיעזור לה להתקדם- צריך לחשוב היטב היטב:

1. האם באים מתוך רצון לאהוב אותה ולהיטיב לה?
2. האם הוא יקשיב לי וירצה לשמוע?
3. איך אני אומרת את הדברים?

והלוואי ונפתח אוזניים רגישות ולב שומע ומבין כך שגם נוכל להקשיב, להתקדם, ולקדם...

בהצלחה לנו, בה-כל!!!!

השרשור ננעל.ארגמן
יש פה מיעוט בביקורת אובייקטיבית והתרבות של תקיפות והעלבות.

הודיה- אני ממליצה לך לפנות לפסיפס, אבל אני חייבת להדגיש שפסיפס מושתת על ביקורת בונה ומשוב והוא לא רק אתר לשיתוף. בהצלחה.
אוקיי, כמה דברים חשובים!! בבקשה תקראו!רוש לילה.

דבר ראשון- חשוב לי שתבינו שהייתי ממש קטנה אז.. לא להאמין שאני כתבתי את כל התגובות המגעילות האלה.. כן, מנקודת מבט של היום- נקודת מבט של אחרי שנה וחצי- אני מבינה כמו כולם כמה הספר הזה גרוע ורדוד.. אבל מכיוון שהוא היה הראשון אני סולחת לעצמי..

ואם כבר מדברים על סליחה.. סליחה ענקית מכולם.. על התוקפנות, הבוטות והגועל שנדף מבין השורות.. 

סליחה מיוחדת מבת שמש שכל כך צודקת.. אוהבת'ותך..

ותודה לכולם על הפירגון, המחמאות והרצון לעזור ולשפר.. אני הייתי זאת שהתנהגתי זבל.. תבינו- הייתי ילדותית, עדיין לא בת 12!! ילדותית מאד! זה בסדר, הספקתי להתבגר.. עכשיו אני אשמח לשמוע משוב על היצרות שלי בפסיפס.

אני מעלה לכאן סיפור שכתבתי השנה, בכיתה ז'- בטוחה שכולם יראו את ההבדלים!! ברמה.. בתוכן.. בעלילה.. בהכל!

20110703142708.doc

אוהבת ושוב סליחה:*

הייתי מציעה למתן בסימני קריאה..הרהור

אני חושבת שהדמות של ליאל מיותרת אם לא תפתחי אותה קצת...

את כותבת מדהים ,אבל לפעמים את מתבלבלת בין הדמויות.ריעות
משתפר אבל צריך עוד הרבה שיפור.noga14

קודם כל, כדאי לך לשפר את רמת הכתיבה שלך. (זה משתפר עם השנים והנסיון אבל את צריכה לשים לב).

תוכן-קצת משעמם, אני מתנצלת.

עלילה- בנית קונפילקט די טוב, אני חושבת שהיה כדאי להציג אותו בצורה שונה.

כללי-ליאל מיותרת, סימני קריאה מיותרים, בסיפור לא כותבים בשפה רחובית או יומיומית, בסיפור לא כותבים גם במשלב גבוה מדי, עלילה די שטחית.

סה"כ, יחסית לגילך זה לא רע אפילו די בסדר.

תוודה..רוש לילה.

אגב, שחכתי לציין, הסיפור היה מיעוד לפעילות על 'צביעות ומסיכות'. אם זה פותר את בעיית התוכן- מעולה, אם לא- יש לך הצעה איך לשפר זאת?

עלילה- קיבלתי.

כללי- את דיי צודקת, כשחושבים על זה.

שוב תודה

עכשיו התוכן די מסתדר לי.noga14

רק ברשותך, אם מוריה לא באמת אהבה את ליאור אז מה אכפת לה שליאור עוזבת אותה?

הודיה ובת שמש, תקראו! והודיה- |מתוסכל מוות|קלאופטרה

בס"ד

קראתי את כ------ל הסיפור הראשון, על רוני, וכו', כ-ו-ל-ו-! לא דפדפתי, התעמקתי! ;)

סתם, אבל קראתי כמו ילדה טובה! אומרים לקרוא- קוראת! אומרים לתת משוב, רוצה לתת!

אך, אויה! תגובות מגעילות, וסיפור חדש שצריך לקרוא!!! 

הודיה, אני ממש מאוכזבת ממך! לא יכלת לעלות את הסיפור השני דבר ראשון?!?! ;)

ברצינות! 

הנה משוב על הסיפור הראשון- (אם זה לא מעניין אותך, אז על תקראי! ;))

ככה, אז כישרון יש, אני ממליצה ללמוד קצת חוקים בספרות,

התפתחות של עלילה, 

פתיחה, סיום, פיסוק, וכו'...

לא התחברתי לסיפור, כי הוא דיי שיגרתי. 

וכולן שם טינוקות מושלמות, לא? לחלוטין. הדמויות ממש לא נחמדות...

ושימי לב לתאר לא רק מה הדמויות לובשות, אלא גם את הדמויות עצמן!

זה יעזור לנו להבין יותר את האופי שלהן. יעני, תעבדי קצת על השרטוט של הדמויות...

ובגדול, (קצת בוטה-) אני חושבת שיותר מעניין לראות איך הבית החדש ניראה או הביצפר,

(כמה כייף היה אם היית מתארת אותם!) מזה שרוני שמה עירון... מבינה? קצת תיאורים חסרים לי...

וזהו! באמת שאני חושבת שיש כישרון, וברור שיש מקום לפתח אותו...

בת שמש- מותר לי? אני שונאת לעשות את זה באישי, אבל את לא חושבת שאת קצת הרבה הגזמת בשירשור הזה? כאילו, אני רואה שקשה לך עם חוסר מושלמות, בכל דבר... 

אבל גם עם הודיה כתבה דברים שהיא לא הייתה צריכה לכתוב, כי זה היה פוגע,

אז מותר לך להגיד על דבר שהוא פשוט- "גרוע" "נוראי" "על הפנים"

את מאוד מוכשרת! באמת! ואני לא אומרת את זה כדי להתחנף... מה לעשות? יש כישרון.

אבל את לא חושבת שאת מלאה מעצמך יותר מהודיה? 

יש לך במה למלות את עצמך, אבל עם יורשה לי, אנחנו לא מושלמים, אז אפשר לשמור על טאקט בסיסי?

|מנסה בכל כוחו לא להיות בוטה| ...

הלוואי שלא פגעתי באפחד... הודיה, ובת שמש...

עיפרון...קלאופטרה
וואו, משוב מצויין!!רוש לילה.

תוודה רבה.

אני אקח לצומת ליבי.

קלאו חמודה, לא נעלבתי.בת שמש

הודיה יקירתי- אני חייבת לציין שהשתפרת מאוד. ממש אהבתי את הסיפור.

לגבי העלילה, הייתי אולי מעמיקה אותה מעט, מסבכת עוד קצת, אולי מאריכה. מספרת עוד קצת על הקשר בין החברות,

וכמובן- לשים לב לשפה. שפת כתיבה היא לא שפת דיבור.

בהצלחה.

הודיקה.. את ממש נשמה טובה עם התגובות שלך..מרב14

את נשמה איך שאת מודה ככה בטעויות... וסליחה שגם אני לא כתבתי אלייך הכי יפה בעולם...

והסיפור?- לא אהבתי, אבל כדי שאני יאהב ספר צריך לקרות נס, אפשר לספור את הספרים שאני אוהבת על יד אחת, [טוב, שתי ידיים] ואני אחת שקוראת הרבה...

בהצלחה בהמשך!!

תודה לכולם!רוש לילה.אחרונה

בת שמש- גמני שמתי לב! לפני שהעליתי שיניתי כמה קטעים.. קיצור וראיתי מלא מילים ש.. ממבט שני לא מתאימות.. אז שיניתי חלק

תודה, מירב..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין

אולי יעניין אותך