תיאור מצב נתון:
סטודנט, נותרו עוד שנתיים לסיום התואר, לומד תואר שעבורי הוא קשה, גם לא מת עליו כ"כ [אבל זה לדיון אחר] ומשלב משרת סטודנט של יומיים שלושה.
לא מבשל לשבת.. לא מנקה לשבת.. [אני מעט מגזים אבל ברור שהתרומה שלי לא דומה לזוג שאחראי על סעודת השבת שלו] בקושי נפגש עם חברים.. מתקשה לקבוע מינימום עיתים לתורה כל יום ומסתפק בעיקר בהרבה לימוד תורה בשבת וכל זה כי אני כל הסמסטר בפיגור אחרי הקצב של הכיתה. ותמיד ישלי מה להשלים - בכל רגע נתון יש לי מטלות שלא הגשתי.. שיעורים להשלים כי לא הבנתי את המרצה.. קיצור הבנתם.
איך נכנסים פה דייטים? חתונה?
אשמח לכל התייחסות. אבל בפרט הייתי שמח להתייחסות ל2 הנק' הבאות.
1. האם העובדה שכידוע, ללא מעט אנשים לוקח זמן עד שהם מוצאים את בן הזוג המיוחל היא שיקול פה..? היינו מה אתה בונה מגדלים איך לשלב זוגיות ותואר כשבינתיים אתה רווק.. תתחיל לצאת ובע"ה עד שזה יצליח גם בתסריט הכי מוקדם, תעבור עוד כחצי שנה - שנה מהתואר.. וכשבע"ה זה ילך אתה ובת זוגך תמצאו כבר את הדרך לשלב.. וזה עדיף מאשר שתתחיל לצאת רק אחרי שתסיים את התואר..
2. אני מניח ששואלים את השאלה הזאת התגובה המיידית היא – סדרי עדיפות גבר! אם תפנים שלימודים/עבודה הם טפלים ביחס לחיי נישואין תמצא זמן לדייטים וגם לכל תחזוקת הבית וחיי זוגיות במקביל. תפרוס את התואר וכו...
אבל בכנות, אני מקווה שלא כזה מופקע להאמין לי שאני גם משתדל לראות בחתונה משהו מעל לימודים ועבודה..
אבל מה לעשות שבייניש קלאסי עד שמתחיל להיות סטודנט הוא לא כזה צעיר.. ונשאלת השאלה מתי אני אדאג לפרנס את אשתי? גם אם הייתי מסיים את התואר היום זה לא נשמע מוקדם. כל שכן שנותרו שנתיים נכון להיום. ועל אחת כמה וכמה כשאני צריך לשקול אם לפרוס אותו בעוד שנה שנתיים.. האם זה באמת כדאי/שווה? אולי דווקא לטובת מי שאתחתן איתה מוטב שאסיים את התואר כמה שיותר מהר?