אוף חיבת לפרוק...רחלי:)

תקופה ארוכה שזוגית תודה להשם ככ טוב בינינו ועכשיו מגישה שמשהו מתערער, קשה לי ממש ומפחיד אותי לחשוב עלזה. 

הכל בגלל המצב הכלכלי נהיה ממש דחוק  ולחוץ בגלל שרשרת הוצאות בלתי צפויות כשגם ככה אנחנו על הקצה תמיד ובשבוע האחרון זה מאוד מורגש בבית, הלחץ הדאגה... בעלי היה צריך להשתגע להשיג הלוואה כדי לשלם שכירות, אחכ הלוואה כדי ששיק לא יחזור ואת ההוצאה של מחר אין לנו מושג מאיפה להוציא. 

כל הזמן הביטחון שלו בהשם יותר ממני, מצד אחד מצד שני יצא שהוא עשה כמה דברים לא ככ חכמים (מובן לגמרי בגלל הלחץ) שיגרמו לנו כנראה לזרוק כסף לפח... אתמול דיברנו עלזה ומבין האמירות שלי שאני רוצה להיות מעורבת יותר בענייני הכספים כדי לא להתאכזב כל פעם מחדש נכשלתי בלשון שלי ולא הבעתי מספיק הערכה לכל המאמצים שלו, גם עכשיו היתה סטואציה דומה והוא נפגע מאוד, מזמן לא ראיתי אותו ככ עצבני. 

הוא מרגיש שאני מעבירה עליו ביקורת בלי טיפת רגישות לכל העבודה הפיזית והנפשית שהוא עושה מול כל הלחצים והניהול של הדבר הזה, יש אמת במה שהוא אומר אבל עכשיו עם כצמה שאני מסבירה ומתזכרת את כל הפעמים שבהם הערכתי שוב את הדרך שלו הוא לא מוכן לדבר ולשמוע... 

אני מבינה אותו ממש ממשרחלי:)

מבינה גם למה הוא נפגע, אבל ככ קשה ללכת לישון עם התחושה הזו.הוא הלך כבר לישון ואני סתם על הספה. יכול להיות שמחר יהיה פשוט יותר לדבר... 

אני מרגישה שבאמת לא הייתי בסדר איתו לא הייתי צריכה לגלוש לטון הענייני הייתי צריכה להבין על הקוצר רוח שלו שהבחישה בנתונים בצורה כזו עניינית מערערת את ההערכה לשיקול הדעת שלו... 

יש לי איזה אמונה בראש שאולי טוב יותר היה אם הייתי תעורבת שנינו מודעים לזה שאני חדה יותר (שונאת להגיד אתזה אבל זה ככה) -- אני חושבת שזו הנקודה שמציקה לו עכשיו בין היתר...

תודה למי שהגיעה עד לכאן  

וואווווו.... אני מבינה . ממשנפש חיה.
תודה לך שקראת הכל ❤️רחלי:)

אולי יש לך עצה בשבילי? אני מפחדת ליפול לאותו מקום גם בפעם הבאה. לא רוצה שהוא ישאר עם התחושה הזו...

אני לא מצליחה לכתוב תגובה בגוף ההודעה.... סורינפש חיה.
אנסה בלי נדר לשלוח לך מסר מחרנפש חיה.
מעריכה 🙏רחלי:)
ווי הוא נותן לי לכתוב, אז ככהנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ז באייר תשפ"ג 10:54

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ז באייר תשפ"ג 10:47

*** מה שלא מתאים לך אל תקחי, טוב?אין לי שום כוונה לפגוע חלילה!  ***

קודם כל,נשמע שבאמת טוב לכם ביחד

שזה הדבר הכי חשוב שיש לזוג. 

איזה כיף לכם! 

החיים מלאים עליות ומורדות וחשוב שיהיה הביטחון הזה אחד בשני.

את כותבת בהתחלה ".. גם ככה אנחנו על הקצה תמיד"- שאלת את עצמך למה? הרי אם אתה בטוב ובנחת ובביטחון, אם אתה מתנהל נכון (גם פיזית כלכלית אבל לא רק) אתה לא אמור להגיע לקצה ויכול לנשום תמיד. לא רק כשיש לך מרווח נשימה בין חוסר לחוסר....

"עשה כמה דברים לא ככ חכמים"

"יש לי אמונה בראש שהיה טוב יותר אם הייתי מעורבת... אני חושבת שזו הנקודה שמציקה לו בין היתר"

יש לי מחשבה שאת צודקת.

ובעלך גם צודק. 

פשוט כל אחד פעל במצב הזה מתוך זווית הראיה שלו לפי מה שחשב שנכון לעשות.

ברור שזה נכון, רק כשבמצבי קצה קורה שכל אחד בטוח יותר מהרגיל שהשני טועה ואז יש כעסים יותר גדולים ועוצמתיים וכו. 

גבר צריך ביטחון ו"גב" מאשתו כדינלהרגיש נעים ובטוח במעשיו/ תפקידו כמעניק לה. ודואג לרווחתה. 

(איש משול לשמש- נותן, אישה משולה ללבנה- מקבלת מהשמש ומחזירה את האור,  לעיתים הסכמה לקבל מהשני היא עצמה הענקה)

כדי שגם במצבי קצה יהיה לשניהם קל לצלוח את הגלים. ביחד. 

אני מאד מבינה אותך.

גם אני נתקלת במצבים שחושבת שבעלי לא פעל בצורה נכונה וזה קשה מאד לא להגיב.

היו פעמים שלא הגבתי נכון וצעקתי או העלבתי או אמרתי מילים פוגעות

ואחר כך הסתבר לי שטעיתי ובגלל הסערה שהייתי נתונה בה, לא ראיתי את הצד שלו בכלל. והוא מאד נפגע מזה כי חשב שהוא לא מוערך/ לא אהוב/ לא חכם בעיניי.

עם הזמן למדתי קצת יותא להתמתן 

ולומר בזמני נחת את מה שחשוב לי שידע. וגם להתנצל ולהוריד את האגו שלי. זה שיעור גדול בענווה בעיניי.

יותר שידרתי לו דברים חיוביים ובטוחים בו, וזה בהחלט נרגע. 

כאן במה שקראתי 

יכול להיות בהחלט,  שיותר מהמצב הכספי, נוצר פה איזה קצר בתקשורת בגלל הרגשות לא טובות אחד על השני.

והקצר הזה לא מאפשר שיח נכון כי ייתכן ששניכם "טיפסתם על עץ" , ועכשיו צריכים לאזור אומץ ולרדת ממנו (מספיק שרק אחד ממכם יעשה צעד וזה כבר ישפיע) כדי לפתור את הקונפליקט.

הגיוני שאם מבין השורות הוא (כגבר) חווה או חש ממך ביקורת סמויה או ספק כלשהוא על התנהלותו, גם אם היא מוצדקת , אוטומאטית הערך העצמי שלו יורד וממילא הוא מצליח להיפגע מהר יותר. ואז לוקח זמן להירגע ולהסכים לשמוע דברים אפילו פשוטים, כדי לא להיפגע שוב.

לפעמים זה קורה בגלל סיבה אישית שלו שלא קשורה לעניין הטכני בכלל.

(שאלות לעיון- 

האם הדימוי העצמי או הביטחון העצמי שלו ברמה סבירה? 

מה היה בבחור שלך שהרשים אותך ושבה את ליבך והסכמת להינשא לו?

איזה דברים טובים את מכירה בו? 

מה את חושבת שהוא חושב עלייך?)

אישה משמעותית ביותר לבעלה ואיש משמעותי ביותר לאשתו, כשהם בעין טובה ונותנים שמחה וביטחון אחד כלפי השני. סוג של 'מצדיקים' את השאיפה שהייתה להם להרמוניה,וככה שלווה יחד,לטוב פשוט ולהנאה בעשייה המשותפת.

גם אם הם טועים, קל יותר לדבר על הטעות הטכנית ללא המטען הרגשי הנלווה כי הבסיס יציב ואיתן (ואולי זה לא טעות אלא בכלל נקודת מבט שונה שמכוחה פעלו ועשו מה שעשו?)

לסיום

זה באמת לא קל להיות בסערה כזאת סביב מתח כלכלי . אנחנו באחד כזה עכשיו. 

הוא יכול לגרום לכל מיני מחשבות ורגשות שמזיקים ומחלישים יותר משמועילים.

הזכרת את הביטחון בהשם. בפרט במצבים כאלו שזה יותר מאתגר לזכור את זה.

ביטחון בה' לא סותר השתדלות מעשית, כן כדאי לזכור שאם ניתן מקום להשתדלות בלבד, הביטחון אולי יאבד את המקום שלו.

ממליצה לשניכם לשמוע שיעורים או  ללמוד יחד את "שער הביטחון" או בספרים אחרים, זה נותן משמעות אחרת ,עמוקה יותר לחוויה הזוגית- גשמית הזאת ואולי זה יוכל להרגיע אתכם ולהתבונן אל המציאות מחדש, לשוחח ביניכם על מה שקורה  כמו פעם , בנעימות גדולה ללא כעסים או משקעים אחד אל השני ובלב נקי ורגוע לתכנן את צעדיכם מחדש. לקראת מה שה' מזמן לכם כדי להצמיח אתכם ולהשפיע לכם רק טוב. 

שתזכו תמיד כדברי אביתר בנאי "ליפול אל זרועותיו המושטות של אב הרחמן"

תזכו לבניין עדי עד 

בית נאמן , אהבה אחווה שלום ורעות מתוך בריאות ושמחה מרוב כל!

אני מקווה שהצלחתי להעביר את רוב הדברים שרציתי, ברוח טובה.

רק טוב ונחת!

וואוו נפש חיה מהממת! תודה על התגובה המפורטת!רחלי:)

אני אנסה להגיב פרה פרה כי כשאני מגיעה לסוף אני שוכחת את ההתחלה 

קודם כל באמת מעריכה את ההשקעה! כותבת דברים חכמים ונכונים מאוד! לקחתי את מה שרלוונטי ❤️

אני חושבת שבכללי אנחנו רוכשים ביטחון ואמון בכל משבר לומדים ככה את הגבולות אחד של השני, שנינו בראש הזה ככה שאנחנו לא נבהלים מטאקלים כאלה זה בסדר.. 

לי עכשיו אין כח לזה, אין לי כח לעבוד ולמצוא פתרונות היה לי נוח מאוד וטוב קודם לכן אני ככה באלי פשוט לסגור את העניין כמה שיותר מהר (זזה לא יעבוד ככה כמובן) . 

אני שואלת את עצמי איך אני צריכה להתנהל ומה אני צריכה להבין, על הרגישות שלי כלפיו בעניין זה ברור לי שאני צריכה לעבוד, מעבר לזה פיתרון לגבי רמת המעורבות שלי ואם אני כן צריכה לפעמים לומר לו את הדעה שלי על דברים שהוא רוצה לעשות בעניין הכספי אני מתלבטת... 

לגבי הפיסקה הראשונה שלך האמירה שלי על זה שאנחנו על הקצה זה דווקא לא בתחושה אלא פשוט במציאות הכלכלית שלנו...

מה שרשמת "הגיוני שהוא הרגיש ביקורת סמויה" זה בדיוק ככה ואני מרגישה את הביקורת הזו בתוכי קשה לי לנטרל אותה בגלל זה כל פעם שיושבים ומדברים בנחת על העניין זה מקפיץ אותו לא משנה איך אני אגיד את הדברים.. 

נראלי פשוט אשב עם עצמי ואברר מה במחשבות שלי לא נכון, יש שם משהו ואני לא מצליחה לתפוס אותו.. אחכ אני אגש אליו ויהיה קל יותר 

בהצלחה ממש ממשנפש חיה.

שתהיה לכם סיעתא דשאנימחו'בת שאם יש לך רעיונות או מחשבות כן כדאי לך לומר אותם כדי שלא תרגישי פיסםוס שרצית ולא אמרת.

הכי כדאי זה לתפוס זמן נוח לשניכם

באוירה נעימה 

ופשוט לומר את זה 

יכול להיות שהוא נסגר ולא מוכן לשמוע שום דבר אפילו נייטראלי שאולי יערער על הביטחון/גבריות שלו כלפייך.

ואולי גם

כמו שאת מאמינה בעצמך ובזה שאת חושבת דברים נכונים

כמו שאת מאמינה בה' שהביא אותכם למצב הזה ובע"ה ייתהפך לטובה,

ככה יש מצב שאת צריכה לפתח בתוכך את האמונה בבעלך ובטוב שלו. ואת האמונה שגם אם את לא מבינה את המהלך שלו, זה נובע מרצון טוב לעשות טוב ובטח לא כדי להזיק לך.

וכשתהיי בטוחה , תהיי גם רגועה 

ויהיה לך קל לדבר איתו בנחת על מה שחשוב לך.

ויש את שיטת הסנדוויץ בשיחה (כל שיחה, לא רק בין בני זוג) - להתחיל בטוב, להמשיך בבקשה ולסיים בדבר טוב (כמו בתפילת שמונה עשרה)

תודה אהובה ❤️❤️❤️רחלי:)

ב"ה אני ניסיתי לחדד אצלי את ההערכה לדרך ולמאמצים שלו ולא שיפוט על פי תוצאות הצליח/לא הצליח (העסק של הקב"ה)... שלחתי לו הודעה מתוך מקום שלם, ודיברנו בטוב 

תודה לך!!

וואי איזו זוגיות טובה!!שושק'ה

אני לא צינית!

את סומכת עליו ומשאירה לו את החלק הפיננסי. זה מעולה!!!

נכון שבזמנים לחוצים יותר קשה להרפות ולכן את פחות מפרגנת לו.

אני מציעה לך לשלוח לו הודעה כשאתם לא אחד ליד השני (להשאיר לו זמן עיכול) להתנצל בקצרה (זה פותח אותם מאד, יכולה להתנצל על התחושה שאולי את לא סומכת או שאת לחוצה וזה יוצא עליו) ולכתוב לו שהוא אלוף ואת סומכת עליו שכמו שעד עכשיו הסתדרתם, גם עכשיו הוא יהיה תותח ויעשה את המעשים הנכונים...

תהיי סמוכה ובטוחה שזה יקרה! כי כשסומכים על גבר, הוא מוכיח את עצמו שוב ושוב.

זהו שעכשיו אני מרגישה שאיפשהו בפנים אני לא ככרחלי:)

סומכת עליו, אני כן רוצה להשאיר לו אאת זה גגם כדי שילמד וישתפשף בעצמו, אאני באתי ממקום מלכתחילה ייותר מעורב ומודע לאיך העולם עובד ובדרכ ביום יום אני משאירה את הידע שלי לעצמי, הוא עכשיו לומד אותו נופל וקם מנסה מכל מיני כיוונים וזה בסדר מבחינתי לגמרי כי ככה לומדים, ובסוף אני ממש לא רוצה ולא יכולה להחזיק ראש כמוהו בכל התשלומים והוא אלוף בזה, והוא ילמד עם החיים זה לא מסובך... 

במצבי לחץ מה שאני יודעת קצת יוצא ממני וכשאני מדברת עניינית על המצב ומה לדעתי צריך לעשות זה מקפיץ אותו... 

מאמינה שעוד נמצא אאת האיזון כי הוא נצרך... 

לגבי ההודעה זה רעיון טוב! אולי באמת אשלח לו אבל קודם רני צריכה באמת להאמין בזה לגמרי, משהו חסר לי שם. 

שואלת ברצינות- למה שהוא ידאג לצד הפיננסי?מיקי מאוס

למה שלא תהיי מעורבת?

ברור שאני יודעת הרבה יותר טוב מבעלי לטפל בילדים כי יש לי המון אחים ואחיינים 

וגם נפשית אני הרבה יותר מחוברת לזה

ויותר מתעניינת בזה

אבל ממש לא הייתי רוצה שבעלי "יסמוך עלי" וישאיר לי את זה אצלי

אני רוצה אותו מעורב

ביחד זה כח

וגם- זה הילדים שלו בדיוק כמו שלי.יש לו זכות ואחריות לדאוג להם

זה רק בשביל הדוגמא...

את אומרת שיש לך גם יותר כישורים מתאימים לדאוג לכסף, וגם הוא לחוץ ולא בטוב עם האחריות הזו.

אז למה שהיא תהיה עליו?

למה שלא תשאו בזה יחד?

שווה לשוחח ביניכם ולראות אם כדאי לחלק מחדש את התפקידים...

זה לא אומר ש"תקחי" את זה ממנו

אבל כן שהוא יותר יערב אותך במקומות שמתאימים לך יותר ואליו פחות

וככה שניכם תרוויחו , לא רק טכנית כלכלית .....

^^norya

בתחילת הנישואים הייתי פחות מעורבת בצד הכלכלי וזה באמת הלחיץ אותי. עם הזמן הסברתי לו שחשוב לי להיות יותר מעורבת כדי להפחית לחץ, ובהדרגה נכנסתי לעניינים יותר ויותר, והיום גם אני שותפה בעניינים האלו וזה מאוד מרגיע אותי. עדיין בעלי האחראי העיקרי בביצוע דברים שקשורים לכך אבל אני מעורבת, לפעמים אומרת לו מה צריך לעשות ויודעת מה קורה. 

מצטרפת, בעיניי אין סיבה שלא תהיי מעורבת.נעמי28
אתמול כשדיברנו כן הגענו למסקנות לגבי זהרחלי:)

אני רוצה להיות מעורבת, לא יודעת אם כתבתי אתזה כבר למעלה, והוא גם יודע אתזה, גם כדי לא לחיות באשליה ולתכנן כל מיני דברים שנופלים בסוף כי אין כסף וזה מאכזב ומתסכלל (והוא שיהיה בריא אומר על כל דבר "למה לא? בעזרת השם .." אז אני חושבת שגם בדרך הטבע התכנונים שלי אפשריים) 

בקיצור הגענו למסקנות שלפני תקופות לחוצות עם הוצאות מעבר להכנסות או שינויים צפויים בהכנסות אנחנו יושבים ביחד ועושים חישוב מסלול - ולא באמצע שכבר אין מה לעשות. 

עוד דבר זה לעשות שיקוף של הנתונים אחת לתקופה, עשינו מזמן אבל דברים השתנו מאז ושוב אני לא רואה את התמונה המלאה... 

בכללי בשוטף של הניהול הכלכלי אין לי עניין להיות זו שעושה את ההעברות ומשלמת חשבונות טוב לנו מאודדד הסידור הזה ושנינו מסתדרים איתו מצויין. 

וואי❤️תהילה 3>אחרונה

מתח נפשי ובטח לחץ כלכלי זה דברים שגורמים בהחלט למתחים לחצים דאגות

ואין פלא ששניכם מתקשים במצב כזה לשמוע על רגיעות.

לגבי זה שהוא נפגע ממך, אפשר להגיד לו או לכתוב לו שלא התכוונת לפגוע או לצער אותו, שאת מעריכה את העשיה שלו ומתוך מתח ודאגה כנראה דיברת לא בצורה המעריכה שהיית רוצה.

מעבר לזה, יכול להיות שהוא צריך את הזמן שלו להרגע וזה בסדר 

אני לא חושבת שצריך עכשיו ללחוץ, וזה לגיטימי שזה מצב מבאס בשבילך❤️ הוא גבר ובעזרת ה' הוא חזק והוא יתגבר.

שניכם מתמודדים עם מצב מאתגר

הוא כגבר בטח חווה גם ככה חוויות לא קלות 

גם לך המתח הזה קשה, ואולי גם התסכול שלך לגבי החדות שגרם לדברים לצאת קצת פחות עדינים

ואני חושבת שכנשים אנחנו ב"ה מרגישות יותר

ובנויות פחות למתח וללחץ שלפעמים כרוך בעול הפרנסה.

תחבקי כת עצמך על המצב הלא נעים שאתם נמצאים בו ומאחלת לכם שירווח לכם בקרוב ובשפע.

ועריכה עכשיו כשקראתי את המשך השרשור

הסיבה שיצאה לך בקורת סמויה (ושיוצאת לכולנו תמימול עצמנו או מול אחרים, ביקורת או כעס או קנאה או כל דבר אחר שהוא לא חיובי)

היא שבתוכך היה קושי, שביקש מקום

ביקש שתקשיבי לו, ביקש שתראי אותו- ואת עצמך

שכואב לך שאין מספיק כסף ושאת מתכננת סתם, או שאת מצטערת שאת לא חלק מהתכנון, או כל מיני דברים כאחה ואחרים

שכנראה לא היה להם מספיק ביטוי קודם כל בינך לבין עצמך

וכשאנחנו לא נותנים מקום וקשב בצורה נכונה למה שקורה וכואב לנו בלב,

הוא מחפש דרכים אחרות לצאת ולהתפרץ, כמו קיטור, וברגע שהוא מוצא לו סדק הוא שם...

זו יכולה להיות בקורת סמויה, או מריבה בצעקות או רק תחושות קשות בתוכך של כעס..

יש כל מיני דרכים וביטויים לכאב

והדרך להמנע מזה היא לדעת לחיות מתוך הקשבה וביטוי לעצמך,

כולל ובעיקר לקולות הפנימיים שבך

וככה הם לא יצטרכו למצוא להם דרך להתפרץ בצורה פחות מקרבת ונעימה..

יש פתרון נגד הורדת חיתול שבוא לא הדבקת סלוטייפ?מתואמת

השבת הקטנה כל הזמן הורידה לעצמה את הטיטול - לא רק בלילה, אלא גם במשך היום. והיו כמה שלוליות בעקבות זה...

בשבת כמובן אי אפשר להדביק סלוטייפ על הטיטול כדי שלא תצליח להוריד אותו, ונשארנו אובדי עצות...

יש לכן רעיון לפתרון אחר?

מכירות למשל אוברלים עם רוכסן מאחורה? (למרות שמבאס להלביש את זה בשבת, ואולי גם עדיין חם בשביל זה)

משהו אחר?

אוברול טיקטק ומכנס היא יודעת להוריד?המקורית

להלביש הפוך לא עוזר?מוריה

אני לא זוכרת בת כמה היא~מרמלדה

אבל למה לא לנצל את זה כבר לגמילה?

אם זה בא ממנה, הייתי מנסה עכשיו. אולי ילך בקלות.

אם יש גופיה עם טיקטק על החיטולעדיין טרייה

היא עדיין מצליחה להוריד?

אולי לשים תחתונים מעל?באתי מפעם

גם הבן שלי מוריד הרבה פעמים, אבל אם יש לו מכנסיים מספיק מסודרות עליו הוא לא עושה את זה... לפעמים אני בבוקר מגלה שהילד בלי טיטול 😲 יש לו גירודים על הישבן מבחוץ מסכן... אז הוא מוריד לעצמו..

תודה לכן! עונה:מתואמת

היא בת שנתיים. הייתה לי מחשבה לנסות לגמול אותה (אף שמעולם לא ניסיתי בגיל הזה), אבל מרגיש לי שזה יהיה מסובך מדי (היא גם לא ממש מדברת).

תחתונים ומכנסיים היא מורידה. גופייה עם תיקתקים - היא לא פותחת את התיקתקים, אבל מצליחה להשחיל את החיתול מהצד.

עוד לא ניסינו האמת אוברול רגיל, כי יש לנו רק של חורף. בכל אופן - איך אפשר להלביש הפוך בלי שזה יחנוק אותה?

(ואולי באמת הטיטול מציק לה בגלל האטופיק שלה? לא חשבתי על זה...)

אולי אפשר לשים להעיונית

חולצה עם תיקתקים ולסגור אותם מעל המכנסיים?

זה רעיון, ננסה את זה!מתואמת

להלביש את הטיטול הפוך..חזקה בעורף

הכוונה שהסקוצ'ים של הטיטול יהיו מאחורה. ואז היא לא מוצאת אותם ולא מצליחה לפתוח ולהוריד את הטיטול.

אצלנו זה עזר לתקופה (עד שהיא מצאה את הסקוצ'ים מאחורה🤦🏼‍♀️)

תכלס זה עוד שלב מתוק ומתיש (אומרת זו שמצאה ממש לפני כמה ימים קקי במיטה כי הגברת החליטה שוב להוריד את הטיטול😅) בדרך לעצמאות של הילד💪🏻

היא כבר מזמן גוברת על זה🤦‍♀️מתואמתאחרונה

וטוב, לנו היה סיפור מגעיל יותר ממה שתיארת כאן🤭 לא אפרט אותו מפאת כבוד ההיריוניות המבוחלות שכאן, רק אומר שזה היה עם התאומים, ושהם אהבו לשחק מסירות בכדור באותה תקופה🙈🙈🙈

בעלי והימורים למי שזוכרת..אלסה

עוד רגע יום כיפור ואני לא מצליחה לשחרר, לא רק שלא לשחרר אני כל היום עם מחשבות וסרטים על הדברים שקרו לנו. לא מצליחה לסלוח אפילו לא על חלקיק מהדברים שהוא עשה. מרגישה שהמוח שלי בתוך בוץ טובעני שלא נותן לי מנוח..

בא לי לשחרר, לקראת יום כיפור להניח את זה בצד לנסות ללמוד עליו קצת זכות, לתת לעצמי שקט בראש מהמחשבות ולהגיע לכיפור לא כשאני טעונה כל כך עליו בפנים...

יודעת שזה סופר קשוח לא מצליחה לנשום עם זה..

כן, הוא בטיפול, כן זה אינטנסיבי, ויש תובנות ויש דברים שעולים, אבל אני כועסת כל כך כועסת בפנים..

אני חושבת רק על כל מה שהוא עשה, כל היום, כל הזמן..

קשוח ממשoo

בעיניי יוכ לא מביא מחילה לדברים שבאמת קשה לסלוח עליהם

אפשר לסלוח רק שמקבלים מרפא

ונשמע שאת עדיין לא שם

כדאי לחפש את הדרך לשם

ועד אז אפשר להניח לסליחה

היא לא באמת תעזור למשהו אם היא בכוח

לא לדחוק בעצמך לדעתיהמקורית

רק בגלל שכיפור

את לא חייבת לסלוח לו עכשיו

יודעת שזה נשמע קצת כפירה אבל אסביר

מציעה דווקא עכשיו לא לחשוב שבגלל שעכשיו כיפור ותסלחי כלפי חוץ הכל ייפתר

זה לא עובד ככה (הלוואי)

יש תהליכים שלוקחים זמן ולדעתי טוב שכך.

זה בסדר אם את עדיין פגועה ואל תדחקי בעצמך להתפייס ולשחק אותה שהעל בסדר והכל עבר רק כי כיפור הגיע. הלב שלנו הנשים ןא עובד לפי זמן ( בכלל עבודת השם של האישה בנויה ככה שהיא פטורה ממצוות שהזמן גרמא כי העבודה שלה יותר פנימית)

אז אני במקומך לקראת כיפור הייתי לוקחת על עצמי - להתחייב להתהליך שאתם נמצאים בו. לא לשנוא אותו חלילה אבל לאפשר לעצמך להישאר מאוכזבת ועדיין לכבד אותו ככל הניתן

ואם כבר לשחרר כעס - הרבה פעמים הכעס עולה במקרים כאלה באופן פרדוקסלי - על עצמנו

אז אם כבר, תסלחי לעצמך. שכביכול "נתת" לזה להגיע למימדים האלה, שסמכת עליו וכו

חיבוק♥️

למה כפירה?דיאט ספרייט

אני לא זוכרת שרשורים קודמים ולא מכירה כ"כ את הרקע, אבל אם הפוגע לא ביקש סליחה ( בצורה אמיתית וכנה) ולא שינה ממעשיו הרעים ולא פיצה על מעשיו הרעים- אין חובה לסלוח.

וזה שאדם מטפל בעצמו זה יפה, זה צעד לטיפול במחלה, אבל לא צעד לסליחה של הסובבים אותו.

כך שזה ממש לא כפירה.

וגם אם הוא ביקש סליחה הקב"ה לא יצר אותנו כמו רובוט וקשה למחול אוטומטית וגם זה בסדר.

גםoo

אם הפוגע בקש סליחה והיא אמיתית

לא תמיד אפשר לסלוח

סליחה זה עניין רגשי שאי אפשר להפעיל בכוח

אני לא זוכרת את השרשורנעמי28

אבל נשמע קשוח

אל תדחקי בעצמך

בעז"ה עד שנה הבאה תוכלי להגיע בלב שלם

היית בטיפול בשביל עצמך? אם מדובר בהתמכרות להימורים אני יודעת שיש תוכנית לווי מיוחדת לנשות המכורים

לא מנסיון אבל שמעתי עליה

תודה רבה לכולכן על העצות מחזק מאוד. תודהאלסהאחרונה

זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

לאoo

לא יפתרו כל הבעיות

אבל יש כמה בעיות שכן יפתרו

שאפשר לפתור אותם

שקבלו החלטה מחייבת לפתור אותם

אבל נוח לא לפתור אותם

ולא נוח לשמוע עליהם

שבוע 37 טיפה דם בניגוב צריך להיבדק?אני וגם אני

לאחר מכן היו הפרשות שקופות רגילות. להיבדק?

חושבת שכן. יכול להיות שזה הפקק הרירי.יעל מהדרום

לק"י

אבל אם את לא יודעת בוודאות, אז לא כדאי לקחת סיכון.

אולי מוקד אחיות טלפוני ידעו לדייק אם צריך או לא.

נשמע שזה הפקק הרירישמש בשמיים

אם לא היה כלום חוץ מהטיפה הזאת לא הייתי הולכת להיבדק בשבוע כזה (לא רוצה לקחת אחריות אבל ככ. אני הייתי עושה)

אם יש לך סוג דם מינוס חובה להבדקאמהלה

יתכן ותצטרכי אנטי D

וגם אם לא- הייתי הולכת להבדק

ולו רק בשל הרוגע ערב יו"כ.....

בשורות טובות

מניסיון שלי חובה להיבדקKayomאחרונה

לי היה בול ככה בשבוע 37

הלכתי להיבדק ומסתבר שהייתי כבר פתיחה 5 וב"ה ילדתי מהר אבל הסתבר בדיעבד שהיתה היפרדות שלייה.

מאז שראיתי את הטיפת דם עד הלידה עבר פחות מיום. קצת יותר מחצי יום.

בקיצור לא להלחיץ ח"ו רק לספר מניסיון מה היה לי. הייתי הולכת להיבדק בהקדם.

אה ולשאול רב על יום כיפור ולקבל הוראה מרופא ורב. חשוב

אכילה בשיעוריןהבוקר יעלה

קיבלתי תשובה מהרב שעלי לאכול ולשתות בשיעורים.

מה אמורים לאכול בשיעורים וזה סבבה?

מישהי פעם עשתה זאת ויכולה לומר לי איך בדיוק ומה היא אכלה?

אניקל"ת

לגבי מה הכמות אני לא זוכרת להגיד, בזמנו הרב שלנו הנחה אותי. אני כן זוכרת שהשתייה היה רק מים ולגבי אוכל אכלתי לשיעורין עוגיות מלוחות (משהוא שלא יעשה לי בחילה)

לי גם היהDoughnut

הריון עם המטומה שהרב אמר לאכול ולשתות שיעורים.

היה לי כוסיות לשתיה בגודל של פחות משיעור וקופסא קטנה למדוד כמות של אוכל.

שתיתי מים, תה ומיץ ענבים.

אכלתי- ענבים, קרקרים, גבינה, בייגלה, מעדן, כל פעם מדדתי כמה נכנס בקופסא ואת זה אכלתי. יש גם שעון חול עם הזמן שצריך לחכות בין אכילה לאכילה אז כל פעם שאכלתי מנה מדודה או שתיתי הפכתי את השעון.

בהצלחה רבה ושיעבור בקלות❤️

מבחינה הלכתית לגבי שעון חול-קנמון

לי ידוע שזה מוקצה. שווה לבדוק..

נכון יש מצבDoughnut

שבסוף בפועל פשוט חיכיתי עשר דקות, עבר כבר זמן מאז...

בשנה שבעלי תרם כליהמתיכון ועד מעון

קיבלנו ערכה ממתנת חיים ליום כיפור עם שעון חול של 9 דק' אז כנראה שזה מותר.

גם ראיתי לא מזמן איזה דיון שהסביר למה אין בעיה בשעון חול במשחק

מציעה לשאול פוסק(: גמר חתימה טובהקנמון

תודה! מאיפה הכוס והקוםסא?הבוקר יעלה

בעלי השיג לי מגמח בעירDoughnut

יכול להיות שיש לארגונים כמו עזר מציון או יד שרה.

אני פעם אחת סכיפור הייתי צריכה לשתותהמקורית

שיעורין ומדדתי עם מזרק ושפכתי לכוס חדפ וסימנתי עליה עם טוש ארטליין. הכנתי כמה כוסות חדפ שקופות כאלה לפני כיפור לשימוש

אכילה לא יצא לי

יש גמחיםרקאני

בהרבה מקומות

שווה לברר

הודעה של הרב טל מרוםעיונית

הוא מסביר בסוף בדיוק איך למדוד את השיעורים

*הלכות יום כיפור לנשים* /הרב טל מרום - סוגה בשושנים

כידוע יום הכיפורים הוא יום צום מדאורייתא, החמור ביותר מבין כל הצומות ואיסור אכילה ושתיה בו כרוך בכרת.

נחלק את הפסיקה למספר מצבים נפוצים:

*יולדת -*

1. *בתוך* 72 שעות מרגע הלידה - ברור שאין חיוב לצום. אוכלת ושותה כרגיל

2. *לאחר* 72 שעות עד שבוע לאחר הלידה - אם אומרת שצריכה לאכול, מאכילים אותה. ואם אינה צריכה - צמה כרגיל.

3. לאחר שבוע ימים מהלידה - נחשבת כאדם רגיל וצמה כרגיל.

*מניקה -*

להתכונן לצום כראוי בימים שלפני - לאכול ולשתות היטב.

להתחיל את הצום וגם בצום עצמו - להיות במקום ממוזג, לנוח, לוותר על התפילות (ובמידת הצורך אם הבעל צריך לעזור, יוותר על התפילות - חלקן או כולן - כדי להישאר לעזור לאשתו)

במידה ורואה שיש חולשה משמעותית שלא עוברת, מעבר לצום רגיל (סחרחורת שלא חולפת גם אחרי מנוחה, חשש לעילפון או בחילות והקאות שלא מפסיקות) אפשר לשתות לשיעורין.

*הסבר על שיעורין בהמשך הדברים*

מי שיכולה להניק לסירוגין או לשלב מזון נוסף לתינוק (חלב שאוב או מוצקים) - כמובן שהדבר עדיף.

במידה ויש התמעטות בחלב והתינוק לא רגוע - לשתות לשיעורין.

מי שיודעת על עצמה מצומות קודמים שיש פגיעה לאחר הצום בכמות החלב באופן משמעותי ובלתי הפיך עד כדי הפסקת החלב לגמרי - לשתות לשיעורין.

*מעוברת -*

הדברים אמורים בהריון תקין ורגיל, במידה ויש חוות דעת של רופא לגבי הצום, יש להיוועץ ברב.

מעוברות חייבות בצום ולכן עליהן להתכונן היטב לפני הצום (לאכול ולשתות היטב) לנוח במהלך הצום, במקום ממוזג, לוותר על התפילות (להיעזר בבעל במידה ויש צורך).

להתחיל את הצום ובמידה ויש בחילות, הקאות משמעותיות ו/או מתפתחים צירים (אפילו קטנים) יכולה לשתות לשיעורין. מעוברת בחודשי הריון מתקדמים שלא מרגישה תנועות עובר תנסה לשכב על הצד במשך 10-15 דקות ואם לא מרגישה תנועות יכולה לשתות שתיה מתוקה פחות מכשיעור בכדי להרגיש את תנועות העובר.

אדם קרוב אצל עצמו, לב יודע מרת נפשו וברגע שאישה מרגישה שהמצב מתדרדר ואי אפשר להחזירו לאחור - לא להחמיר ולשתות לשיעורין מיד.

*אכילה לשיעורים* – *ברוב המקרים ניתן להסתפק בשתייה מזינה לשיעורים, ואין צורך באכילה. במקרים כאלו האכילה אסורה מכיון אשכילה ושתייה הם שני איסורים נפרדים ביום כיפור*, וגם כשהותר אחד מהם, לא הותר השני.

אם הרופא אומר שלא מספיק רק לשתות, ויש צורך גם באכילה, והרב פסק כך למעשה – יש למדוד ולהכין קודם הצום מאכלים בכמות של פחות מכשיעור. השיעור של אכילה ביום כיפור נקרא 'ככותבת הגסה', ובניגוד לשיעור של שתייה, הוא שיעור קבוע שאינו תלוי באדם עצמו.

באופן מעשי, שיעור זה הוא מעט פחות מ-30 סמ"ק (הכוונה שניתן להכניס את המאכל לתוך קופסה בנפח כזה), ואם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדילו למעט פחות מ-33 סמ"ק. אם גם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

*טבילה ביום כיפור -*

המקוואות סגורים בליל כיפור מכיוון שתשמיש המיטה נאסר. מי שצריכה לטבול בליל כיפור דוחה את הטבילה למוצאי הצום. את רוב ההכנות אפשר לעשות לפני כניסת הצום בערב יוהכ"פ ובסיום הצום לחפוף, לרחוץ את הגוף היטב, לנקות את הפה ובין השיניים ולעיין שאין חציצות.

*הפרדת מיטות ומגע -*

יום כיפור אסור בתשמיש מיטה. בליל כיפור צריך להפריד מטות ולנהוג כדין הרחקות של נידה, לגבי הרחקות ביום, יש מקום להקל במגע שאינו של חיבה ובהושטה מיד ליד.

*נטילת גלולות ביום כיפור -*

אם אפשר ליטול את הגלולה לפני ואחרי הצום - עדיף.

במידה ואין אפשרות - ליטול אותה בלי מים

ומי שלא יכולה - ליטול עם שתיה מאוד מרה (2 שקיות תה קמומיל במים ולהשרות עד שהמים יספגו היטב) ופחות מכשיעור. אין צורך לברך לפני או אחרי.

חולה שאוכל או שותה ביום כיפור - אין צורך לעשות קידוש.

*איך מחשבים שיעורין?*

ממלאים לפני הצום את כל חלל הפה במים (שתי לחיים מלאות). פולטים את המים לכוס, מחלקים את הכמות לשתי כוסות (חצי-חצי). חצי מהכמות היא מלוא לוגמיו אותה אסור לשתות ביום כיפור ולכן אישה שותה *פחות* מחצי הכמות. כדאי לסמן על הכוס את קו גובה המים והכוס הזו תלווה אותה במהלך הצום.

בין שתיה לשתיה הפרש של 9 דקות.

בשעת הצורך אפשר לרדת מ9 ל-7 ול-5 ואפילו ל2 דקות.

עדיף לשתות מיץ ענבים כי יש בו סוכרים שיכולים לחזק את הגוף ולתת אנרגיה הרבה יותר משתיית מים. דוגמאות נוספות למשקאות מזינים: מיצי פירות טבעיים, יוגורט נוזלי, מרק מזין נוזלי, שהוכן לפני הצום.

כל שתיה כזו היא היתר בפני עצמו כך שאם האישה התאוששה, מפסיקה לשתות לשיעורין ובמידת הצורך - תחזור שוב לשתות לשיעורין.

להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

לשאלות נוספות והצטרפות לקבוצת סוגה בשושנים - שות הלכתי בטהרת המשפחה

נתנאל ובת-חן ווייל

אני מכירה דעה אחרת גם לגבי מדידת השיעור וגםאורוש3

לגבי הזמן בין לבין. וגם לגבי זה שניתן כל שתיה ולא כל שתיה צריכה היתר בפני עצמה.

לכן נראה לי עדיף שכל אחת תשאל אצלה...

בשציה את יכולה למדוד לך בכוס 40 מל ולסמן בפסרק לרגע 1

מותר לשתות כל משקה נוזלי כולל יוגורט שוקו וכו

אכילה נמדד לפי נפח לכן תכיני לך מראש מזון כמה שיותר דחוס כמו שקדים תמרים וכו.

פעם ראיתי טבלה ממש כמה שקדים זה שיעור כמה פתיבר אבל אני לא יודעת איפה למצוא

רק לגבי שתיה לשיעוריםכחל

אני קיבלתי היתר בזמנו רק לשתיה בשיעורים, אז לא יודעת לגבי אוכל

אבל בשביל השתיה חילקו מטעם הקופת חולים כמו שלוקים של מים, שכל שלוק זה השיעור שמותר

ועקבתי בשעון וכל 9 דק' שתיתי שלוק של מים

נכון בעזר מציון ניתן לקנותDoughnut

הייתי פעםבאתי מפעם

אחרי לידה, שתיתי מיץ נראה לי או מים, ואכלתי ענבים.

רק משהו חשוב, זוכרת שטעיתי, אז אומרת לך שלא תעשי את הטעות שלי, אני הייתי אמורה לצום בעצם בין ביס לביס לא זוכרת כמה דקות נגיד 5 דקות, והפאדיחה שעשיתי היתה ששתיתי שלוק ואז אחרי 2 דק אכלתי ענב וספרתי 5 דקות בנפרד, כאילו בין השליה לשתיה 5 דק' ובין האוכל לאוכל 5 דק' ואז למעשה לא היה מקום של 5 דק' ברצף.. אחרי כמה זמן קלטתי ועצרתי. בקיצור, טפשות, לא מבינה למה חשבתי ככה, טוב, הייתי 4 ימים אחרי לידה 🫣

בכל אופן, להתחיל את השיעורים מיד, לא לחכות שתהיי צמאה או רעבה , כי אז זה ממש גרוע ותצטרכי לשבור הכל .

ממה שאניתקומה

יודעת, לא מחברים בין השתייה לבין האכילה. ככה שזה דווקא נשמע בסדר גמור

ההפסקה צריך להיות בין שתייה לשתייה ובין אכילה לאכילה

לא בין אכילה לשתייה.

אה באמת?באתי מפעם

וואי כבר עברו שנים ואני עדיין במצפון על כך... אז מה הרעיון? אני בעצם לא תמה ברצף כמעט בכלל...

אבל ככה באמת צריך לעשות. אכילה ושתיה לענייןרק לרגע 1

השיעורים לא מצטרפים

אז אפשר שיעור אכילה ושיעור שתיה אפילו יחד

נראה לי שחובה להתחיל מיד את השיעורים, לא?מתואמת

כדי להספיק לשתות (ולאכול) את הכמות הדרושה לבריאות הגוף...

(לפחות ככה זה היה אצלי. הרופאה אמרה כמה ליטר אני צריכה להספיק לשתות כל היום, ולכן לקראת הסוף אפילו הייתי צריכה לקצר את פרק הזמן בין שיעור לשיעור...)

אצליהתלבטות טובה

היה שנה שבה עשיתי שיעורים בעקבות צירים מוקדמים בשבוע 32

הרב אמר שעדיף לשתות דברים שהם גם אוכל.

משקה יוגורט, מיץ ענבים, מרק, איגלו שזה בדיוק המדידה.

לגבי הזמנים, לחכות 9 דקות.

אבל במקרה שמרגישה צירים, מספיק לשתות לפי השיעור, העיקר שיהיה הפסקה ו"לא רגיל" מספיק גם לספור עד 20

סליחה שמנצלת את הדיון לשאלהתותית11

אני בשבוע 30 והמצב שלי הוא צוואר מחוק ופתיחה

ואני בשמירה..

הרב נתן לי היתר לשתות לשיעורין ואני ממש חוששת מזה שלא נתן היתר גם לאוכל

מה הייתן עושות? שואלות רב נוסף?

אני ממש בלחץ

אולי תשאלי במכון פועה? הם מבינים בהלכה וברפואהיעל מהדרום

לק"י

יצא לך לשאול רופא מה הוא ממליץ?

אם כן, תגידי גם את זה לרב.

לדעתי תשאלי. בכל אופן שתיה יכולה להיות גם שייקיםרק לרגע 1

יוגורט חלב מיצים מרק טחון

תכיני לך מראש דברים מזינים לשתות

אני לא מאוד מבינה בזהמתואמת

אבל למיטב ידיעתי מחבור בשתייה הוא זה שגורם לצירים, לא? ולא מחסור באוכל.

לכן הגיוני שאת צריכה רק לשתות לשיעורים.

בכל אופן, תשאלי את הרב מה את יכולה לשתות. זה לא רק מים, בעיקרון...

כשלי היו צירים בצוםרקאני

זה היה בט' באב והרב אמר לי רק לשתות

שתיתי ושתיתי ושתיתי

והיו מלא צירים

עד שבסוף אכלתי וזה נרגע לאט

מעניין... אז באמת צריך לשאול רופא!מתואמתאחרונה

אני לא יודעת את מי שאלתרקאני

אבל כדאי שזה יהיה רב שאת סומכת עליו

ושמבין את התמונה הרחבה

התכווצויות שרירים ברגליים, לא קשור להריוןזוית חדשה

מישהי יודעת מה אפשר לעשות??

זה נוראי

העיר אותי משינה

אני כבר לוקחת מגנזיום, ושמתי את הרגל על רצפה קרה, לא עוזר.

(יכול להיות שזה מהאנדומטריוזיס שלי...)

בחלק האחורי של השוק?124816

בשכיבה במיטה לדחוף את העקב לכיוון "למטה" ואת האצבעות "למעלה".

(למעלה/למטה יחסית לגוף שלך)

עושה את זה, לא עוזרזוית חדשהאחרונה

אשמח לעזרתכן, לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני ממש סובלת מליכן סקלרוזיס

זה סוג של מחלה שממש מגרד ויש לי פצעים באיזור המפשעה.

הרופאה נתנה לי כל מיני משחות אבל זה לא כ"כ עוזר וממש שורף לי שם.

יש לכם אולי המלצה לרופאת נשים אפשר גם פרטית שמטפלת בדברים כאלו?

אני חושבת שאחינעם לב שגיא מבינה בזהנפש חיה.

ד''ר אושרית ברטרק לרגע9אחרונה

מכירות את הכדורים 'פלא צום'? מותר בהריון?שאלה גנים

שבוע 5 או משהו ראשוני כזה

שעדיין לא ראו דופק...

והכדור הזה עזר לי מאוד בתשעה באה

מישהו מכירה? בדקה אם מותר להשתמש?

(על החבילה כתוב נשים בהריון להתייעץ עם רופא...)

יש כאלה שמיועדיםרקאניאחרונה

להריון וכאלה להנקה

אולי יעניין אותך