פגשתי היום מישהי.
אישה בתחילת שנות השבעים לחייה.
היא סיפרה לי שהיא הקימה פלטפורמת שידוכים (שהיא לא מרוויחה ממנה גרוש).
חייבת להגיד שהכרתי את הפלטפורמה הזו, לא התרשמתי ממנה יותר מידי (למרות שב-20 שנות קיומה, שידכה מעל 2000 זוגות).
התרשמתי שהשדכנית הזאת יותר הולכת על כמות מאשר להתעמק באנשים, אלא נותנת להם לברר ולהחליט.
בקיצור, לא תפסתי ממנה יותר מידי.
ואז חזרתי הביתה. עשיתי גוגל עליה. מה אני מגלה?
האישה הזו שידכה מאות זוגות. הפסיקה לספור באיזור 350.
היא התחילה באמצע שנות העשרים לחייה, כלומר, כבר קרוב ל-50 שנה, שב-20 שנים האחרונות זה דרך הפלטפורמה הזו.
ומה הקטע?
במשך שנים זה לא היה העיסוק העיקרי שלה. היא בכלל רופאה (כיום בפנסיה, אבל התחילה בשידוכים האלה עוד לפני שהיא התחילה את הלימודים). היא ראתה שהיא מצליחה לשדך זוג. ועוד זוג. ועוד אחד...
אפילו את המספר 350 קשה לי לתפוס, ובטח את המספר שצמח מאז.
זה פשוט מטורף בעיניי.
עכשיו שאני מודעת למספרים, אני מעריכה אותה הרבה יותר כאדם, אבל עדיין מפקפקת בשיטת השדכנות. מצד שני, המאזן שלי הוא 0, ושלה הוא מאות....
זה באמת גורם לי לתהות,
האם יש אנשים שיש להם את זה ואנשים שאין להם את זה?
האם זה כי אנחנו לא מתאמצים מספיק (אנחנו - אנשים שלא הצליחו לשדך אנשים)?
האם זה משהו בידע שחסר?
האם זו אינטואיציה, שאם אין לי אותה, אז לא לטרוח בכלל?
האם בגלל הפחד לטעות, או אולי פחד מדברים אחרים, אנחנו חוששים לשדך (אנחנו - הרוב הדומם), ומעדיפים שמישהו אחר שמבין בזה יעשה את העבודה*?
האם לשדכני העל האלה אין חששות כאלה?
האם אני גם מסוגלת לשדך ככה (עד כה, כל הצעה נפלה עוד בשלב הבירורים...)?
למה כל כך הרבה מאיתנו מתעקשים על היכרות אישית, כשאנחנו רואים במספרים שאין שום קשר בין מידת הקרבה של המציע לטיב\תוצאת ההתאמה?
איך זה שכל כך הרבה אנשים מתייאשים מהתפקיד של שדכנים?
אשמח לשמוע תובנות ומחשבות בנושא.
*
"אני נזכר במורה הרווקה שעבדה איתי בבית הספר ועשתה קסמים באומנות החינוך. רק שראיתי בה קולגה ולא ראיתי בה רווקה שהייתה שמחה לקבל עזרה במציאת דייטים הולמים. היא הייתה כל כך מקצועית וטובה בתחום שלה, שבכלל לא חשבתי שהיא צריכה עזרה.
רק אחרי שחבר שלי שיתף אותי שהוא יוצא עם מישהי מבית הספר שלי ואולי אני מכיר אותה, נפל לי האסימון. אלא שאחרי שהם צלחו חודשיים יחד חטפתי ממנו: "תגיד, איך זה יכול להיות שאתה עובד איתה כבר שנים ומעולם לא חשבת להציע לי אותה? באיזה עולם אתה חי? מה נסגר איתך, בן אדם? אתה קולט שאם זה היה תלוי בך, לא היינו נפגשים?"" (אבינועם הרש)
?