נקודה מעניינת למחשבה על הרבנות הראשיתהסטורי
איש על העדה

איני אומר שבהכרח יש לי דעה בעד/נגד, האמת שספציפית יש לי כמה וכמה צדדים לכאן ולכאן.

אבל, בכלליות, כבר הרבה זמן אני חושב, שהדרך להפחית פוליטיזציה ולקרב את הרבנות הראשית ליעוד שהתוו לה מקימיה - להיות ההנהגה התורנית והמרא דאתרא של כלל ישראל, בסיס להקמת סנהדרין -
מלבד ביטול הגבלת הגיל וקציבת הקדנציות, שני חוקים שנחקקו פרסונלית, על מנת לתקוע מועמדים מסויימים לפני עשרות שנים ובפעל דירדרו את הרבנות ממעמדה - צריך גם לשאוף לסיום החלוקה העדתית, הן ברבנים הראשיים והן בחברי המועצת ומינויי הדיינים. המצב לפני מאה שנה היה כזה, שבפועל החיים היו מחולקים. לא היה שייך תודעתית שאנשים יקבלו מרות מישהו מעדה אחרת. בזמן הטורקים היו בארץ וועדי קהילה מחולקים לעדות ולכל אחד מהם, בתי דין משלו.
הדרך היחידה להקים רבנות אחת ומערכת בתי דינים אחת בשנים ההם, היתה תוך הקפדה מדוייקת על נוכחות שווה של רבנים ראשיים, חברי רבנות ודיינים מהעדות השונות.
היום, המצב שונה לחלוטין.
לשנים ארוכות - רב ראשי אחד, גם 'ישחרר' את תפקיד נשיא ביה"ד הגדול, מלהיות במקביל הרב הראשי, צעד שיועיל מאוד לבתי הדין (כפי ששמעתי מכמה וכמה אנשים מבפנים).
אני לא חושב שזו הבעיה עם הרבנות הראשיתאני77
<p>הבעיה היא שזה גוף ניהולי וייצוגי ולא גוף דתי-תורני.</p><p> </p><p>ממילא כל ההתנהלות בו היא בהתאם (מאופן בחירת הרבנים, ועד המשימות המוטלות על הרבנים הראשיים), וגם היחס שהוא מקבל מותאם לזה.</p><p> </p><p>רב ראשי צריך להיות מישהו שרבני ישראל נושאים אליו עיניים (וממילא גם מישהו שרבני ישראל הם שבחרו בו ולא איזה וועדה ממשלתית, וגם המילים "בחרו בו" הם לא מדוייקות, זה צריך להיות מישהו שרבני ישראל קיבלו אותו להיות מעליהם, זה הרבה מעבר לבחירה לרבנות). הוא יכול להחזיק לצידו הרבה מנהלים ונושאי דרשות ולא יודע מה עוד, אבל קודם כל הוא צריך להיות תלמיד חכם שעולם התורה מעריץ אותו. כל עוד זה לא יקרה אז הרבנות הראשית היא גוף ממשלתי ופוליטי במהותו.</p>
כן, אבל מה שגרם לפיחות הזה, הוא החוקים הפרסונלייםהסטורי
שנועדו בזמנו למנוע ממועמדים ספציפיים (ראויים ביותר) להתמודד.

ברגע שהרב הראשי, לא יכול להיות מעל גיל שבעים כשתוחלת החיים עולה, הוא כמעט בהכרח לא יהיה 'ראש רבני ישראל'. גם הרב עמאר, שאיש לו חולק על גדלותו התורנית (או הרב יעקב אריאל, שהיה במקביל מועמד ולא נבחר), לא יכל להיות זה שכל רבני ישראל נושאים אליו עיניים, כשרבותיו חיים, פעילים ומורים הלכה והנהגת ציבור.
אין הכי נמיאני77
מה שמנע לדעת הרב גורן זה מינוי של הרב לאו האבאארץ השוקולד
כי אז כבר החלו למנות רבנים שהם כבר לא בליגה א.
אעלה את הדברים שלו:
זה כבר התוצאההסטורי

אם לא היה נחקק חוק גיל שבעים ובעקבותיו חוק קציבת הקדנציות, הרב עובדיה והרב גורן/הרב ישראלי (שהיה מועמד להחליף אותו, בתמיכת הרב אלישיב שהסכים לחזור לרבנות, ונגדו חקקו את גיל שבעים) - היו נשארים רבנים ראשיים עד זקנה מופלגת, כמו שהיה לפניהם. הרבנות היתה הרבה יותר חזקה ומועצות רבנים אלטרנטיביות היו בלי גדולי ישראל שהוזכרו...

זה שרבנים מתחלפים כשכוחם עוד במותניהם ובנוסף יש הגבלות משמעותיות על מי יכול להבחר - זה זרז רציני, להיבחרות רבנים שאינם בסדר הגודל הנצרך.

את כל זה לא רציתי לכתוב, גם כאן כתבתי הכי בזהירות שיכלתי. מעדיף לא להמשיך מעבר, כדי לא להגרר לדברים לא ראויים.

אין לי בעיה שישנו את החוק כל עוד זה לא פרסונליארץ השוקולד

הדרך לוודא זאת היא שצריך שיחול מפעם הבאה כי אם לא ברור שהמטרה היא פרסונלית.

אם ממש רוצים לדרדר את אמון הציבור ברבנות הראשיתארץ השוקולד

א. שישנו את החוק וימנו את הרב יעקב שפירא, ככה נשתכנע שהמטרה היא למנות קרובי משפחה.

או אולי מסיבות פוליטיות אחרות כמו ההתנהלות של מרכז עם בנט בממשלה הקודמת ביום ירושלים?

ב. שימנו את אח של דרעי.

וכך כולם ישתכנעו באופן סופי שהגוף הוא רק מלא בנפוטיזם.

אני לא רואה את מה שהעלתביסקוויט בודד
זה לא הצליח לעלות, אמור להיות בהודעה הזו כרגעארץ השוקולדאחרונה

חוקים פרסונליים אכן פוגעים ברמהארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך י"ג בסיון תשפ"ג 17:30
<div style='color: red; font-size:8pt'>עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך י"ג בסיון תשפ"ג 17:28</div><div style='color: red; font-size:8pt'>עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך י"ג בסיון תשפ"ג 17:27</div>אבל גם חוקים כדי למנות דמויות ספציפיות
טוב, אז אכתוב הכי ברור שאני יכולהסטורי

נכון שאני תלמיד של מי שהיום לכאו' ירוויח מהתיקון לחוק הפסול הזה, אבל הייתי בעד התיקון (ויצא לי לדבר על זה עם אנשים) גם לפני עשר שנים, כשאז זה דווקא היה לכאו' 'נגדו'.

גם מו"ר רה"י עצמו, דיבר בעד התיקון ובעד החשיבות של הצבת זקני הדור בתפקיד, גם לפני עשר שנים, כשזה לכאו' היה על חשבונו.

חברי הכנסת מאוד עמוסים בשלל משימות, כשמשהו לא על הפרק עכשיו, אין כמעט סיכוי לדחוף אותו.

הכל בסדר, שיעבירו את החוק ויגדירו שהוא מפעם הבאהארץ השוקולד

הרי אם זה נכון עקרונית אז זה טוב שיקרה.

פשוט ברגע שמעבירים חוק ויש דמות ספציפית מאוד שמרוויחה מזה, אז ברור שהחוק פרסונלי וחוקים פרסונליים הם רעים כי הם חושבים על השיקול הפוליטי כרגע ולא מה נכון לאורך זמן.

אגב, מעבר להערה העקרוניתארץ השוקולד

זה גם עניין של נראות, מדובר בפגיעה עצומה ציבורית בנושא.

אגב, עם כל התלונות על הנפוטיזם בבג"צ, אם ימנו את הרב שפירא ואת אח של דרעי או אח של הרב יוסף אז המצב עם הנפוטיזם ברבנות הראשית יהיה חמור עשרת מונים...

הרבנות הראשית של הרב קוק זצ"ל לא היה כנוע לחוקיחסדי הים
הכנסת והבית משפט שמנוגדים לתורת ישראל ולפעמים אף בחוקיהם מציגים יהדות שונה מהיהדות המסורה לנו מהר סיני.

יש לרבנות הראשית תפקיד בעיניי רק של מש"קים דתיים.
הם לא הראשים של תורת ישראל.
אבל צריך לשאוף שיהיוהסטורי
כל המחוקק האבסלוטי במדינה זה הכנסת והביתחסדי הים
משפט, הם לא יהיו.
כשהמחוקקים יהיה מלך צדיק מבית דוד והסנהדרין-אז כבר לא נצטרך רבנות ראשית.
זה היה גם בזמן הרב קוק. היה מחוקק בריטיהסטורי
וגם כל הדורות, תמיד היו יחסיי תלות אלו ואחרים בין הרבנים לבין השלטון/מוסדות הקהילה/הגבירים וכד'.<br /><br />אתה כרגיל, שואף לאידיאל ומבטל את הערך של עשיה אפשרית וקידום מה שאפשר, בתוך המציאות על מורכויותיה. דרכו של מרן הרב קוק, זה וודאי לא.
הבריטים לא התערבו בחקיקה הפנימית היהודיתחסדי הים
הם דווקא היו מעוניינים בעצמאות של הרבנות רק תחת חסותם הכללית. הם לא באו כאן לחוקק חוקים אלא למשול.
במה שהם לא התערבו, התערבו מוסדות הישובהסטורי
היה את הוועד הכללי- כנסת ישראל והיו גורמים אחרים.

הבריטים רצו לשלם את משכורות הרבנים כמו כל העדות הדתיות. הרב לא רצה להיות תלוי בגויים ולכן המשיך לקבל משכורת כרב של ירושלים מהוועד הכללי. על זה החליטה קהילת תל אביב להוסיף לו.

תמיד היו יחסים אלו ואחרים בין הרבנים לבין שאר המוסדות ותמיד רב צריך לקיים לא תגורו.
מוסדות היישוב כמעט לא התערבו בחקיקה. גם לא היהחסדי הים
להם סמכות כלל להתערב.
ברור שהיו יחסים ביניהם, אבל זה שונה מאוד מהיום שיש רשות מחוקקת ובית משפט מעליהם.

בכל הדורות הרבנים נלחמו לחירות משפטית.
הגוף היחיד שאמור לפסוק ולחייב את כולם זה סנהדריןארץ השוקולד
שבהם יש 71 חברים ולא 2.
זה שוני מהותי, ברגע שיש כל כך הרבה המגוון בין האנשים גדול יותר
^^^אני77
וזה לא רק המספר, אלא גם המטרה שלשמה הם התכנסו ומה שהם מייצגים
נכון וגם המקום שלהם בלשכת הגזיתארץ השוקולד
כדבר חז"ל "מלמד שהמקום גורם"
לא נכון, מרא דאתרא מחייבהסטורי

הרמ"א כותב שאם יש דיינים קבועים במקום - אין זה בורר לו. בכל הדורות ובכל הקהילות היה ברור שפסק של מרא דאתרא הוא המחייב.

נכון שאין דין זקן ממרא כשסנהדרין לא במקומה, אבל היא עדיין מחייבת.

תשמע, לפי הרב יעקב אריאל מרא דאתרא לא שייךארץ השוקולד

בימינו מלבד ביישובים קטנים.

מוזמן לעיין בספרו "הלכה בימינו"

ולגופו של עניין, אין ראיה מהתנהלות זה בורר לענייןארץ השוקולד
מרא דאתרא.
הפיתרון הגדול הוא שהם ייבחרו דמוקרטיתארץ השוקולד
ואז הם יתאימו לרצון העם, בדיוק כמו בג"צ.<br /><br />ולכן, לדעתי הצבעה חשאית בכנסת לרבנים הראשיים ולבג"צ תעזור ממש.<br /><br />ולגבי שינויי החקיקה שאתה מציע: 1. ביחס להגבלת הגיל, אני בעד, אבל החל מפעם הבאה כך שלא תהיה חשיבה עכשיו על ביטול החוק כדי למנות מישהו מסוים כי הדיבור עכשיו בנושא הוא גם פרסונלי. 2. לגבי קציבת קדנציות, זה דווקא טוב שיהיה דם חדש במערכת.<br />
זה לא פרסונלי, זעקו את זה גם בפעמים הקודמותהסטורי
(כמו שהרב שיל"ת כותב בקישור שהבאתי). כשבפעם הקודמת מינו נציגי רבנים להסכמה על מועמד ציוני דתי, הם המליצו על חידוש מועמדותו של הרב אריאל, מה שהיה גורם לשלושת המועמדים שהיו, למשוך את מועמדותם. <br />את בנט, זה פשוט לא עניין. היום יש התכנות פוליטית להעביר את זה.<br /><br />לגבי דם חדש - זה חוזר לשאלה מי היא הרבנות ומה תפקידה. אם כל תפקידה הוא לנהל את ענייני הדת, בהחלט כדאי שיהיה דם חדש. אם הרבנות אמורה להיות ההנהגה התורנית ומרא דאתרא במדינה - אז בהחלט בישישים חכמה.<br /><br />כל הדורות מרא דאתרא כיהן עד שעזב את המקום למקום אחר או לעולם הבא.
אם זה לא פרסונלי שיעבירו בחוק שזה יחול רק מפעם הבאארץ השוקולד
נורא פשוט. את בנט זה עניין אבל הוא העדיף את הרב סתיו. ביחס לחילוק בתפקיד, מעניין. וביחס לכל הדורות, אינני חושב שהטענה הזו נכונה הסטורית. @חסדי הים מה דעתך? לצערי אני נורא עמוס בשבועות הללו, אחפש בהמשך בלי נדר.
את בנט לא עניין שהרבנות תחזור להיות מה שהיא אמורההסטורי
להיות ומה שהיתה בעשרות השנים הראשונות לקיומה-

מרא דאתרא של ארץ ישראל, הנהגה רוחנית שכל (או לפחות רוב) רבני הארץ רואים בה את מקור הסמכות ומובילי דבר ד' לדור.
למה כך היא אמורה להיות?ארץ השוקולד
למה חשוב שהתחליף יהיה ברמה של האמיתי?

אגב, היא מעולם לא הייתה מקובלת על רוב שומרי התורה בארץ.
היא היתה...הסטורי
יש 'שכתוב הסטוריה' אחורה.

החלק בציבור החרדי שלא קיבל את הרבנות בהקמתה, כלל אמנם כמה מגדולי הדור כמו ר' יוסף חיים זוננפלד ור' יצחק ירוחם דיסקין בדור הראשון וכמו החזון איש בהמשך - אבל מספרית הן מתוך ציבור הרבנים והן מכלל שומרי התורה, הם היו מיעוט קטן.

רוב מוחלט של רבני הארץ ורוב מוחלט של הציבור שומר התורה - בהחלט ראה בהם את המרא דאתרא. מוזמן לחפש בפרסומים של 'אור האורות'.

מכל מיני סיבות, שאין כאן המקום להאריך בהן, נוצר פיחות במעמד הרבנות. החזון בהחלט צריך להיות שכמו שיש מדינה אחת וצבא אחד ולא אוסף כנופיות, כך תהיה רבנות אחת.
יש לך פה טענה היסטורית שמפתיעה אותי מאודארץ השוקולד

יש לך נתונים שמאששים שהיישוב הישן היה מיעוט קטן מהיהודים שומרי התורה בארץ?

דווקא כאן כן המקום לדון בפיחות, אם חל פיחות זה בעיקר באשמתם, כאשר ממנים אנשים לא ראויים מסיבות פוליטיות אז מה הם מצפים?

כאשר מונעים פיקוח ואין פוצה פה ומצפצף כי זה לא חשוב כמו מינוי של דמות מסוימת שבשבילם מנהלים קמפיין, אז למה זה מפתיע?

כאשר הבחירה היא לפי עדה ולא לפי התאמה אז מה מצפים.

כאשר ברור שהראשון לציון הבא יהיה אח של, השאלה רק היא אח של מי אז מה מצפים?

הנתונים ההיסטוריים, הם שרוב הישוב הישן ראה במרןהסטורי

הרב קוק את הרב הלגיטימי של ירושלים.

מי שהזמינו אותו להיות רב העיר, הם חברי בית הדין של ר' שמואל סאלנט וכמעט כל מוסדות הישוב הישן חתמו על המינוי. (כתבי המינוי נמצאים בנספחים לאגרות הראיה ג', צילומים שלהם אפשר למצוא בספרים של הרב נריה ועוד). כל הישיבות האשכנזיות הוותיקות ראו בו את נשיאם - עץ חיים, תורת חיים, חיי עולם, ישיבת המקובלים שער השמיים ועוד רבים.

קבוצה קטנה של קנאים, החליטה שלא מקובל עליה, הקימו את בד"ץ העדה החרדית והשיגו מהבריטים סטטוס של 'עדה דתית' נפרדת. לימים הם נתנו את הטון בציבור שהלך וגדל וככה גם עבדו קשה על שכתוב ההיסטוריה...

אשמח לראיות בנושאארץ השוקולד
לא בתמיכה למינוי, אלא במחויבות לפסיקותיו.
ואזרום איתך, נניח שזו מטרה ראויהארץ השוקולד
אתה לא חושב שכדי שהיא תהיה מקובלת על רוב ישראל צריך שרוב ישראל ירגיש שהרבנים מתאימים לתפקיד?
בוודאי. כשיהיו רבנים גדולים באמת, זה יהיה.הסטורי
ועל זה דברתי בהודעת הפתיחה.
האם אמון הציבור נובע רק מגדולת הרב או מהתנהלותו?ארץ השוקולד

למשל, בית המשפט העליון מאבד אמון בגלל הרמה של השופטים או בגלל ההחלטות שלהם?

הפרקליטות איבדה אמון בגלל רמת המשפט של בכיריה או בגלל תפקודה בדברים שחשובים לציבור?

אותו דבר כאן, הרבנות החליטה לא לדאוג למה שחשוב לציבור ואם היא לא תעמוד לבחירה מדי תקופה הבעיה תחריף.

לגבי ההערה על כל הדורות שכיהנו עד סוף חייהם או עדארץ השוקולד

שעברו מקום, אחר המחילה, מדובר בטענה שגויה היסטורית לחלוטין, החתם סופר ועוד שני חוקרים מהמאה האחרונה חולקים על הטענה הזו שלך מכל וכל ודווקא טוענים הפוך על המקובל:

(מציע לעיין בעמודים 189-190, 193)

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://asif.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-11-30.pdf&ved=2ahUKEwiPmv2B96f_AhUL16QKHQ1yAyE4ChAWegQICBAB&usg=AOvVaw2R-5xPx20hLxopZvGTjgtx

הרב שילת "מצטרף" לדברי מהבוקר😉הסטורי
נקודה אחרת:ארץ השוקולד

https://twitter.com/avishaigrinzaig/status/1664543972151250944

במקום לחשוב באופן פשוט ולראות את השחיתות ברבנות ולהבין שזה עיקר הבעיה מחפשים בעיות מתחת לבלטה. (במקרה או לא הפתרון המוצע יתן ג'וב לדמות ספציפית)

מזכיר קצת את יחס מערכת המשפט לתלונות עליה, שצריך תקנים ואפס חשיבה אולי הטענות כלפיה מוצדקות, גם כאן אותו דבר.

הערתי במקום אחר, העיקר שלא יהיו מינויים מושחתיםארץ השוקולד

הרבה יותר יעזור לדימוי מכל דבר אחר

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך