איני אומר שבהכרח יש לי דעה בעד/נגד, האמת שספציפית יש לי כמה וכמה צדדים לכאן ולכאן.
אבל, בכלליות, כבר הרבה זמן אני חושב, שהדרך להפחית פוליטיזציה ולקרב את הרבנות הראשית ליעוד שהתוו לה מקימיה - להיות ההנהגה התורנית והמרא דאתרא של כלל ישראל, בסיס להקמת סנהדרין -
מלבד ביטול הגבלת הגיל וקציבת הקדנציות, שני חוקים שנחקקו פרסונלית, על מנת לתקוע מועמדים מסויימים לפני עשרות שנים ובפעל דירדרו את הרבנות ממעמדה - צריך גם לשאוף לסיום החלוקה העדתית, הן ברבנים הראשיים והן בחברי המועצת ומינויי הדיינים. המצב לפני מאה שנה היה כזה, שבפועל החיים היו מחולקים. לא היה שייך תודעתית שאנשים יקבלו מרות מישהו מעדה אחרת. בזמן הטורקים היו בארץ וועדי קהילה מחולקים לעדות ולכל אחד מהם, בתי דין משלו.
הדרך היחידה להקים רבנות אחת ומערכת בתי דינים אחת בשנים ההם, היתה תוך הקפדה מדוייקת על נוכחות שווה של רבנים ראשיים, חברי רבנות ודיינים מהעדות השונות.
היום, המצב שונה לחלוטין.
לשנים ארוכות - רב ראשי אחד, גם 'ישחרר' את תפקיד נשיא ביה"ד הגדול, מלהיות במקביל הרב הראשי, צעד שיועיל מאוד לבתי הדין (כפי ששמעתי מכמה וכמה אנשים מבפנים).

זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …