בנות יקרות ואהובות,אנונימי בלנ"ו

אני רוצה קודם כל לתת לכן חיבוק גדול גדול, נשיקה, ועוד חיבוק. אני לא מכירה אתכן, אבל חולקת איתכן את המסע (והמשא). הייתי מאוד רוצה לפגוש כל אחת מכן בעולם האמיתי, כדי להפיג קצת את הבדידות שלי (ואולי גם שלכן), שהולכת ומתגברת עם השנים, כאשר עוד ועוד חברות עוברות הלאה לשלב הזוגי (ופלוס...).

בנים יקרים שהגיעו עד כה: הנושא שעליו אני רוצה לכתוב כאן הוא שימור פוריות. אני רואה חשיבות גדולה להעלות את הנושא כאן, ואליכם הוא פחות רלוונטי. לכן אתם מוזמנים לדפדף הלאה. 

בנות יקרות, אני בטוחה ששמעתן על זה. במיוחד מי שהגיעה כבר לגיל שזה רלוונטי. ואליכן אני פונה: לפעמים צריך איזושהי דחיפה כדי לעשות את הצעד הלא פשוט הזה, ואני רוצה לספר לכן מה דחף אותי – ואולי גם לדחוף אתכן.

מעבר לזוגיות שאני כה משתוקקת לה, תמיד חלמתי להיות אמא צעירה. מגיל צעיר בבית עזרתי לגדל את האחים הקטנים. מבחינה טכנית הייתי מוכנה לחלוטין, וגם מבחינה נפשית – מאוד בוגרת לעומת הסביבה. חלמתי לא רק על אימהות צעירה, אלא על משפחה גדולה, וכיוונתי את חיי כדי שאוכל לעמוד בזה מבחינה נפשית וכלכלית.

אבל זה לא קרה. וניסיתי כל כך.

ביום שבו חגגתי 30, קיבלתי טלפון מחברה. היא שאלה אותי מתי אני מתכננת להתחיל תהליך של שימור פוריות.

בום.

לא מקום שרציתי להגיע אליו.

ובטח שלא לבד.

החברה הזו התחתנה בסוף השירות, ועם שאיפות דומות לשלי – היא מגיעה ממשפחה ברוכה, וגם בעלה. אבל הם מתמודדים עם בעיות בפוריות. ב"ה אחרי הרבה מאמצים וטיפולים, הם זכו לפרי בטן.

היא אמרה לי באותה שיחה שחבל לחכות, ולגלות בגיל מבוגר יותר של"ע יש בעייה נוספת, וכמובן הציעה את תמיכתה וליוויה לאורך התהליך.

הדבר הראשון שהחלטתי – זו צורת ההתייחסות שלי לתהליך. אני לא מתביישת, לא מובכת, לא מסתירה. אני יודעת שאני עושה את הדבר הנכון. זה לא מעיד על זה שהתייאשתי מלמצוא זוגיות – ההפך. גם אם הייתי מתארסת בתקופה הזו – הייתי ממשיכה בתהליך. (ופתאום, כשדיברתי על זה, הופתעתי כמה נשים נשואות מסביבי דיברו על טיפולי ההפרייה שעברו...)

אפשר לעשות את שביל ישראל כשאנחנו בני 80, אבל יהיה הרבה יותר קל לעשות את זה בגיל שלושים. לגיל יש השלכות קריטיות על הכמות ועל האיכות של הביציות. ב"ה מסבב אחד הצליחו להקפיא לי 18 – וזה לעומת מישהי מבוגרת יותר שעברה את התהליך באותו יום, ולה הצליחו להקפיא ביצית אחת. (אני לא מכירה אותה ולא יודעת מה הרקע הרפואי שלה, רק יודעת שזה לא היה הסבב הראשון, ושהיא מייד התעניינה מתי היא יכולה לעשות סבב נוסף.) ומה לעשות, הביציות שלנו נהיות "בנות 80" כשהגוף שלנו עוד צעיר. אנחנו לא רואות מה קורה מבפנים, אבל יודעות שזה המצב.

התהליך עצמו לא נעים – אבל לוקח בסה"כ משהו כמו שבועיים, שבהם הולכים כל כמה ימים למעקב, ובסופם השאיבה. סדר גודל של בערך 10,000 ₪ לסבב (כולל הכל הכל). הוא גם לא היה כזה נורא מבחינתי מבחינה פיזית.

אבל נראה לי יותר לא נעים להגיע למצב שבו מבחינה גופנית אי אפשר יותר להרות – במיוחד כשאנחנו חיות בדור שבו מבחינה רפואית זה אפשרי. הקב"ה זיכה אותנו לחיות בעולם של רפואה מודרנית, שמאפשר לנו לעשות דברים שעד עכשיו היו דימיוניים. אני חושבת שאולי יש בזה איזושהי כפיות טובת בלא לקחת את ההזדמנות הזו. שבועיים של חוסר נעימות, לעומת עשרות שנים בע"ה של אימהות.

עוד לפני שמתחילים בתהליך עצמו, צריך לעשות כל מיני בדיקות מקדימות – וזה עשוי לקחת חודשים, תלוי בזמינות התורים בקופת החולים. אז גם אם את לא מוכנה כרגע (מבחינה טכנית או נפשית) להתחיל בשימור עצמו, כדאי בעיניי לעשות את הבדיקות המקדימות. להתחיל לארוז את התיק לקראת המסע.

אני חושבת שחלק מהמניעות להתחיל את התהליך, זה חוסר התחושה בחירום. זה תהליך שעושים מבחירה. אם ל"ע היו אומרים לנו, מגיל 35 (נגיד), אי אפשר בכלל להרות באופן טבעי - נראה לי שהרוב המוחלט (אם לא כולן) היו מתחילות בתהליך מספיק זמן כדי לאפשר כמה סבבים לפני יום ההולדת. אז נכון, אפשרי גם אחרי גיל 35 להרות באופן טבעי. אבל יש לזה מחירים מבחינת איכות הביציות. צריך הרבה אומץ כדי לעשות את הצעד הזה, בגלל שהוא דורש אקטיביות. אבל תחשבו מה האלטרנטיבה!

עוד לא זכיתי להתחתן. אני עדיין חולמת על משפחה גדולה, ויודעת שיש לי עוד סיכוי לזה – במיוחד אחרי התהליך שעשיתי.

אני מאוד מקווה שהדברים שיצאו מהלב ייכנסו אל הלבבות, ושאולי הצלחתי להניע לפחות מישהי אחת לפעולה.

^^^^^^^^^^^לאצעיר

אמנם בן אבל חותם על כל מילה!

לצערי מודע כבר מזמן, דברים שלא חלמתי אי פעם שאדע.

מוסיף עוד נקודה שנתקלתי בה - לא מדובר בחוסר בטחון בה' או בדומה לזה.

בע"ה תפגשי את בעלך מחר - תעברי את התהליך היום! תתני לכם אפשרות למשפחה גדולה ומאושרת.

אמיצה! תודה שכתבתברוקולי
אלופה!טליהk1

באמת ממש ממש חשוב להעלות למודעות

ובע"ה שתזכי להתחתן ממש ממש בקרוב!

חייבים להוסיף נקודה מאודתעשיה

קריטית שלא מספרים בקידום נושא שימור פוריות לרווקות.

עובדתית עד היום אין תינוק אחד שנולד משימור פוריות של רווקה

זאת לעומת ביצית מופרית עם זרע של זוג נשוי/לא נשוי.

זאת האמת העצובה שאני מרגישה שמסתירים אותה

נכון שיתכן שבעתיד יצליחו ותתפתח טכנו' שתאפשר

אבל זה לא מבטיח כלום.בינתיים אין תוצאות לדבר הזה.ההליך הפולשני והלא נעים בלשון המעטה עצמו דורש המון כוחות נפש במיוחד מבחורה דתית רווקה.

צריך לתת את כל הנתונים לפני שמשווקים משהו באגרסיביות, במיוחד בערוץ 7.

רק רציתי לומר.

מה האסמכתא שלך לעניין?ברוקולי
זה ממש לא נכון.אנונימי בלנ"ו

מאיפה העובדות שלך?

זה ממש דיני נפשות, וצריך להיזהר מאוד מאוד במה שאומרים.

ישנם אלפי (אם לא יותר) ילדים שנולדו מביציות מוקפאות.

הנה לדוגמה מחקר על 543 נשים שהקפיאו ביציות, ונולדו להן תינוקות:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35597614/

(ואלו כמובן רק נשים שהשתתפו במחקר).

מה שחשוב לדעת זה מה שהם גילו במחקר הזה:

הסיכוי ללדת תינוק חי מביצית מוקפאת היא 39% - אבל אם ההקפאה היתה מתחת לגיל 38, האחוז הזה עולה ל-51% (או ל-70% אם הוקפאה כמות של לפחות 20 ביציות). גיל ההיריון לא חשוב, אלא רק גיל ההקפאה, ולכן זה מאוד קריטי לעשות את זה בגיל צעיר יותר.

ודרך אגב, התינוק הראשון שנולד בשיטה זו - נולד בשנת 1986. מקור: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21775211/

התחלתי את התהליךתעשיה

ועצרתי כששאלתי ואמרו לי את זה.

אולי אביא מקורות בהמשך.

אולי כדאי לשקול מחדש (אם רלוונטי)אנונימי בלנ"ו

"עובדתית עד היום אין תינוק אחד שנולד משימור פוריות של רווקה" - המשפט הזה שגוי, ושגוי החל משנת 1986.

אולי זה נכון ספציפית לבית חולים שדרכו עשית את התהליך. בעולם זה לחלוטין לא נכון. מצאתי בקלות עשרות מחקרים, ממדינות שונות, שבוחנות את התהליך והאחוזים - ובהחלט נולדו ונולדים תינוקות רבים מאוד ברחבי העולם מהקפאת ביציות.

רלוונטי אל תדאגיתעשיה

אני לא אדם כזה שפל אם חשבת שהתגובה שלי נבעה מזה שזה לא רלוונטי יותר אצלי. אני מדברת ברמת הארץ.דווקא יש לי מקור מעולה לזה אבל צריכה זמן שאין לי כרגע לחפש. אם זה לא היה ברור אני חושבת שיותר עדיף לעשות את זה מלא לעשות כי בכל זאת בשביל הסיכויים בעתיד כחלק מההשתדלות והגיוני שלא כל אחת תחשוב ככה, בתחושה שלי המחיר גדול מדי כרגע.

מה שאותי מכעיס זה השיווק האגרסיבי בערוץ , אני מרגישה שמוכרים אשליות בלי באמת לתת את כל הנתונים.כל אחד יכול להתקשר למכון פועה שזה הגוף שהכי בעד ומקדם את זה ולבקש מס' טלפון של נשים שעברו את ההליך ונולדו להם תינוקות -המס' אפסי.

אני אוהבת שמספקים את כל הנתונים ומאפשרים לבחור באמת.השתתפתי בזום עם דר' חנה קטן ובנות שעברו את זה ושם ניתנה התחושה שאם תקפיאי 20ביציות יש לך 20 עוברים מובטחים..אפילו הנתונים שאת הבאת מסבירים למה זה.

סליחהאנונימי בלנ"ו

נראה לי שהיה כאן קצר בתקשורת.

התכוונתי שייתכן שבעבר ביררת לגבי התהליך, ושהיום זה לא רלוונטי אלייך כי התחתנת. אני מבינה שלא, ואני מאחלת לך שתזכי בעז"ה בקרוב ובקלות.

לגבי נתונים בישראל, הנה המקור הכי מוסמך שהגעתי אליו: https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/e8195be0-bbbe-ea11-8118-00155d0af32a/2_e8195be0-bbbe-ea11-8118-00155d0af32a_11_17704.pdf

לפי עמודים 9-10, בתי החולים לא העבירו את המידע למשרד הבריאות ולכן חסרים נתונים. מה שהם כן יודעים להגיד, זה שבשנים 2018-2019 בוצעו כ-200 החזרות של ביציות שהוקפאו, הופשרו והופרו, אבל הם לא יודעים לכמה הריונות זה הוביל.

לפי הסטטיסטיקות בעולם, רובם המוחלט אמור להוביל להיריון. ובנוסף, המספרים עולים כל שנה, כך שהמספרים של 2022 כנראה גבוהים יותר.

האם אלו מספרים אפסיים?

יש נשים מעבר למכון פוע"ה....

גם באופן אישי, כל עוד אני צעירה מספיק, ובעז"ה שאזכה להינשא - אעדיף בתחילה להרות באופן טבעי, ורק מאוחר יותר לפנות לביציות הקפואות, כך שהגיוני לי שאין כ"כ שעברו את כל התהליך מול פוע"ה.

ומעבר לכך, מה זה משנה אם זה בארץ או בעולם? הטכנולוגיה עובדת.

אני לא יודעת לגבי השיווק האגריסיבי בערוץ. אני יודעת להעיד על עצמי, אין לי שום רווח כלכלי מהעניין - ואני ממש לא באה למכור אשליות.

אין לי ספק שאין כאן אחת שתתחיל את החלק הרפואי של התהליך לפני שהיא מבררת טוב טוב את הנתונים - ועם רופא פוריות. למעשה, לפני שמתחילים בתהליך בבית החולים, עושים פגישת ייעוץ שבו הרופא מסביר על התהליך, ואפשר לשאול כל שאלה. הם מבהירים שם היטב - לא כל ביצית קפואה שווה היריון, ולכן הם ממליצים על יותר מסבב אחד. לא כל ביצית ששואבים תוכל לעבור הקפאה, לא כל מה שעובר הקפאה ישרוד, לא כל שקפא יוכל להפשיר, ולא כל מה שמופשר יעבור הפריה כמו שצריך, ולא כל מה שעבר הפריה ייקלט כמו שצריך וכו'. כל מי שדיברתי איתו בתהליך הזה הבהיר לי היטב את הנ"ל.

מה שבאתי להדגיש כאן, זה שיש מחיר בלתי הפיך בלהישאר פאסיבית.

עם כל הספקות והחששות - לי יש אופצייה שמחכה לי, ששריינתי לעצמי בגיל 30.

מי שתעשה את זה בגיל מבוגר יותר - בדגש על מעבר לגיל 35 - מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכויים ללדת בדרך זו.

ודווקא בגלל שזה לא 100% מצליח, ושהאחוז יורד עם הגיל - אני מנסה לעורר כאן את הבנות בגילאים הרלוונטיים להתחיל לברר, להעמיק, להעיז.

-נראה לי- הרבה הרבה יותר קלמוקי_2020

להתפשר אם הבן זוג הוא קצת פחות ממה שאנחנו מחפשים

כדי להתחתן בגיל צעיר

ולא ללכת לתהליכים כ״כ מאתגרים,

כשאפשר לעשות את זה בחינם ובאופן טבעי והרבה הרבה יותר בטוח

ופחות זולל אנרגיות נפשיות וכלכליות שעדיף לשמור אותם לדברים אחרים.

נכון שלכתוב את זה...זה קל מאוד.

ואני לא שופט אף אחד, בכל החלטה שהוא יקבל. אלה החיים שלו, הכל טוב.

פשוט מרגיש לי משהו לא נכון כאן.

שנים, אני *באמת* חושב, שמי שרוצה *באמת* להתחתן יכול.

בטח לגבי *רוב מוחלט בציבור*. (אני שם בצד מקרים חריגים מאוד)

הבעיה היא שאנשים לא מוכנים להתפשר, כי בסדר העדיפויות שלהם יש משהו *יותר*

חשוב להם מאשר להקים משפחה *עכשיו*.

שוב. לא שופט אף אחד ואף החלטה.

זה לא ביקורת שלילית, אלא יותר נועד לפנות לחבר׳ה הצעירים לחשוב טוב טוב על השיקולים שלהם.

הרבה יותר קל גם לזכות בלוטו ולא לעבוד.אנונימי בלנ"ו

בקנייה של כמה שקלים בודדים מרוויחים רווחה כלכלית לכל החיים.

התגובה שלך לדעתי לא במקום.

ההודעה, כפי שכתבתי, מיועדת לבנות בגיל הרלוונטי.

אתה לא אישה.

חברותי ואני, שהגענו לגילאים האלו כרווקות - זה ממש לא בגלל חוסר רצון להתחתן. או בגלל בעייה בסדר העדיפויות.

בניגוד למה שכתבת, ההודעה שלך מאוד שופטת, ויודעת בדיוק מה הסיבה שרוב המוחלט של האנשים לא התחתן. וזה ממש לא נכון בעיני.

"בחינם ובאופן טבעי"טליהk1
אתה מתכוון ללשכב עם מישהו..?

נדמה לי שזה פורום דתי כאן

תגובה לא שייכת, וגם לא נכונה. בתור מי שהתחתנה בגילחצילוש
כמעט 19 והכל היה ממש משמים בלי שום מאמץ שעשיתי עבור זה, ורואה איך חברות שלי מגילאי 22-30 ואפילו יותר כ"כ מתאמצות ומשתלדות, הולכות למאמנות, מתפשרות, נפגעות, ועדיין לא מצליחות.. כי חוץ מהשתדלות, יש מישהו שמנהל את העולם ורק הוא מזווג זיווגים. כן, גם בחורות יפות ומהממות, חכמות ומוצלחות, הרבה יותר מלא מעט נשואות שאני מכירה ש"נחטפו צעירות", והן ממש לא מרירות או מתנשאות או לא מתפשרות. ממש לא. אי אפשר לכתוב דבר כזה ואז לומר "אבל אני לא שיפוטי", כי אתה כן..
וואו, תודה על דברי הגבורהadvfb

גם אם זה לא עניין שלי בתור בן, ההתמודדות וההשלמה והבגרות בהחלט משמשים כהשראה. תודה.

חשוב. תודה לך על המודעות!קנגורו.
תודה למחזקים!אנונימי בלנ"ו

@לאצעיר

@ברוקולי (ואולי אפשר לשים קישור במדריך הנעוץ גם בשביל העתיד.)

@טליהk1

@advfb

@קנגורו.

תודה לך!לאצעיר

זה כל כך, כל כך חשוב! בתור בן, לא הייתי מגיב אם זה היה אחרת.

מאחל לך ולכולם כאן למצוא את זיווגם במהרה ולגדל משפחה שמחה, מאושרת ובריאה. 

וואו אין לי מילים, מהממת ואמיצה שאת!חצילוש
איזה פוסט חשוב! המון הצלחה, ושתזכי בע"ה בקרוב לחופתך ולהריונות בריאים וטובים בקלות ובשמחה❤️❤️❤️❤️
כאב לבהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ט"ו בסיון תשפ"ג 17:05

לפעמים נראה לי שזה אשמתנו 

אני חושבת על זההפי

כמה מקסימות אני מכירה שעשו את זה ויש לי דמעות

כי זה לא פייר

זה לא בידיים שלנולאצעיר

אנחנו לא קובעים מה פייר.

לפחות הקב"ה נתן לנו בדור הזה אפשרות להקמת משפחה גם בשלבים מאוחרים יותר.

נכתב כרווק מזדקן מאוד שלצערו עמוק עמוק בתוך הסיפור הזה 😞

לא הבנתי למה אשמתנו? 

הלוואי שלכולן יש אדם בחיים כמו החברה שלךמאותרתאחרונה

מישהו שיכול בפתיחות וברגישות לדבר על דברים שאולי פחות נעים לנו לשמוע, מישהו שיעזור לנו לצאת מאיזור הנוחות שלנו, מישהו שאנחנו יודעים שרוצה בטובתינו.

תודה על הדברים החשובים שכתבת!!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavenderאחרונה

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

לא שהתכוונתי לנבורכינור יהודי

פשוט מנסה להבין כמה פעמים באת לכיוונה פיזית. אידאלית הכי נכון זה שהגבר יעשה יותר השתדלויות בעניין ההגעה למקום המפגש! זה הכי גברי! ואם אם אם תגבשו החלטה כזו של אמצע הדרך - הדבר הגברי בסיטואציה הזו היא להתנצל על זה. משו כמו - "ממש לא נעיןם לי ממך שאני מטריח אותך" וכו וכו. משו כזה.

(אני ממש מרגישה שהמודרניזציה והפמניזם הורסים לנו הדתיים את המקומות האלה. הגבריים והנשיים.)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

רמת הערכה בסיסית מבחינתי זה אומרLavender

שלבנאדם יש אופי טוב כפשוטו ויכולות כאלו ואחרות.

רב ממדרשה אעריך על ההשקפה והתורניות שבו, על הקדשת הזמן שלו עבורנו, על הכריזמה שלו אולי. על עצם היותו מצוין לתפקיד שלו, אבל ל"דמות של בעלי" אני מחפשת מישהו אחר, ולכן לא יתאים לי מישהו כמו הבן שלו (זורמת עם הדוגמא)

חלקן נחמדות זורמות וטובות שתיאורטית היו אכן יכולות להתאים לאחי, אך חלקן זורמות וכיפיות אבל לא הכי יציבות ולא אציע לאחי מישהי שחייבת כל יום לצאת לנשום אוויר באזור אחר בארץ ובית ומשפחה לא תופסים אצלה הרבה מקום.

לדעתי בשביל להיות חבר מספיק להיות בחור חמוד שזורם וכיף לנו ביחד וגם אם יש שריטות פה ושם לא נורא העיקר שכיף ושמח.

ובתור בעל אחפש אחד שיהיה יציב יותר, דמות בשביל הילדים שלי, אחד שיוריש להם גנטיקה משובחת(:

באמת היה לי קשר משמעותי עם בחור חמוד, שבתור חבר הוא היה יכול להיות נהדר, רק פחות בתור בעל ולכן נפרדנו (הוא כבר נשוי היום)

ולמה הוא לא התאים בתור בעל? כי מבחינה אישיותית כמה שהוא היה טוב היה לו עוד מקום לשיפור (היו לו קצת שריטות מהחיים המורכבים שעבר בילדותו) וגם הרמה התורנית היתה שונה...

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך