שיחות עם הילדים על בית ספראנונימית באהב"ה

הותשתי מהשיחה עם הבת שלי היום... (כיתה ד')

היא התחילה מלספר על פעמים שהיא לא התנהגה יפה בשיעור. בשיעור של מורה שהרבה פעמים היא סיפרה כמה השיעורים שלה משעממים ואיך תמיד בנות עושות בלגן בשיעור שלה.

היא גם הזכירה שפעם המורה קראה לה 'פויה'. ואז כשניסיתי להבין מה היה, היא סיפרה שהמורה כתבה בסוף השיעור על כל אחת במערכת הבית ספרית (משהו שעושים שם בסוף כל שיעור), ואז היא שאלה אותה אם היא היתה שותפה ב*זה*, וכשהיא אמרה שכן אז המורה אמרה לה 'פויה'. וכשניסיתי להבין מה זה ה*זה* שהן עשו, היא התחמקה ולא רצתה לספר.

והתאכזבתי לשמוע שגם הבת שלי הצטרפה לבנות שעושות בלגן. באמת היה לי עצוב עם זה.

לא כעסתי עליה. ואמרתי לה שתמיד אני שמחה שהיא משתפת ממה שקורה. אבל שכן עצוב לי לשמוע שהיא שותפה לפגיעה במורה (אני מניחה שלא פגיעה אישית, אבל עצם זה שמפריעים למורה להעביר שיעור זה פוגע).

ואז היא התחילה להגיד שתמיד מבוגרים הם לטובת המורים, בגלל שהם גם מבוגרים, ולפעמים הם חברים של חלק מהמורים, אז תמיד הם חושבים שהם צודקים, והם לא מבינים מה שבאמת קורה בכיתה. והיא חזרה על עצמה בהמון וריאציות לאיזה 5 דקות לפחות, כדי להסביר לי שוב ושוב את הנקודה הזו, בלי לתת לי לענות או להגיב.

אז מתישהו כבר איבדתי סבלנות, ושאלתי אותה אם יש לה משהו חדש להגיד, או שהיא מתכוונת להמשיך לחזור על עצמה או שאפשר כבר להגיד גם משהו...

אז בסוף כשהיא נתנה לי לענות, אמרתי שעובדתית זה לא נכון שתמיד הורים הם בעד המורים, ונתתי לה דוגמא שפנינו למורה שלה כשהיה משהו באמת לא בסדר מצידה, דווקא לא כל כך מזמן.

ואמרתי לה שנכון שהרבה פעמים אנחנו בעד המורים, כי אנחנו מבינים למה הם עושים מה שהם עושים. ויודעים שגם כשזה לא כיף לתלמידים, זה לטובתם. אבל אם יש מצב שמורה פוגע בתלמיד, אז וודאי שאנחנו נתערב ולא נהיה בעד המורה.

והיא הקשיבה לי עם חיוך כזה מעצבן כאילו אני מדברת שטויות, ואז התחילה גם לספר על כל מיני מקרים של מורים שפוגעים בתלמידים - מורה שקוראת לבנות 'חצופות' אבל גם כועסת עליהן כשהן קוראות אחת לשניה 'חצופה' (אבל היא אמרה שלה היא לא קראה חצופה, ואין צורך לפנות למורה ולהתלונן על זה). או מורה שמראה להן סרטים מגעילים (של בעלי חיים, בשיעור מדעים), ופעם היא היתה עושה את זה בזמן הארוחה וזה היה ממש 'התעללות'.

בכל מקרה, היא המשיכה לדבר ולדבר, וכבר באמת לא ידעתי מה להגיד ואיך להגיב, ואיבדתי סבלנות לשמוע אותה, וחתכתי באמצע. ואז היא נעלבה ושאלה למה אני כועסת. אז אמרתי שפשוט אין סבלנות להמשיך כרגע עם השיחה הזו, ונמשיך בהזדמנות אחרת.

אבל היא מאוד רצתה להמשיך, אז הצעתי לה שתכתוב לי ואני אקרא אחר כך. אבל היא התעקשה שהיא צריכה לספר. ואני אמרתי שאני לא יכולה להמשיך כרגע אז היא תצטרך לחכות.

ואז התחלתי להשכיב את הקטנים, והיא כל רגע באה לדבר פה על משהו אחר, וממש לא הצליחה להרפות.

ואני צריכה קצת לעשות לעצמי סדר.

איך נכון להתנהל בשיחות כאלו?

אני רוצה שהיא תספר. ושתרגיש פתוחה איתי.

אבל חשוב לי שהיא תדע איך אני מרגישה ביחס לדברים לא ראויים שהיא עושה. וכשהיא מספרת בפני האחים, אז חשוב לי שגם הם ישמעו את זה.

ומצד שני, היא ממש לא היתה פתוחה לשמוע אותי הפעם.

אני אשמח לשמוע איך לעשות את זה נכון יותר...

אניoo
לא שיתפתי את ההורים שלי בשום דבר שלא הייתי חייבת, כי הם היו שיפוטיים.

לכן, כשילד שלי משתף, אני נטולת שיפוטיות וביקורת.

אני גם לא מתשאלת ולא מנסה לענות או להסביר, אלא נטו מקשיבה, כי ילדים לא אוהבים שמתשאלים אותם, הם משתפים כדי שיקשיבו להם.

בזה מתחיל ומסתיים השיתוף, הוא מספר, אני מקשיבה ומגיבה באמפתיה.

אם זה משהו שצריך להגיב עליו, אני אגיב, בהמשך, לא בוער לי להגיב מיד או סמוך לשיתוף, כל דבר יכול לחכות, השיתוף חשוב יותר מכל הסבר.

גם לגבי אחים, אפשר לדבר איתם ע״כ בהמשך, לא קורה לילד כלום אם הוא שמע שעשו משהו לא טוב והתגובה הייתה ביום אחר. הפוך, הוא לומד שלא חייבים להגיב כאן ועכשיו, אפשר לחכות להזדמנות טובה יותר.

את יכולה להרחיב לגבי 'להגיב בהמשך'?אנונימית באהב"ה

נניח ולא הייתי מגיבה בכלל, רק מקשיבה.

ואחר כך ביום אחר הייתי אומרת לה שהייתי עצובה לשמוע שהיא מפריעה למורה שלה.

זה לא יותר מעצבן? כאילו - מה את נזכרת בזה עכשיו?

ובכל מקרה גורם לה להפסיק לשתף כי הייתי שיפוטית כלפיה, גם אם לא במיידי?

התגובה בהמשךoo
לא צריכה להיות קשורה באופן ישיר לשיתוף. אפשר לפתח שיחה על עבודה של מורה שיכולה להיות קשה כי היא גם צריכה להכין שיעור וגם יכולים לדבר אליה לא יפה ולהפריע לה.

נניח והילדה מקשרת את השיחה הזו לשיתוף שלה, אפשר לאשר שזה קשור, אבל זו כבר שיחה באווירה אחרת וגם בשיחה הזו אפשר לדבר ללא שיפוטיות ורק להציע כיוונים למחשבה.

זה נשמע לי נכון יותראנונימית באהב"ה

אבל האמת שאלו שיחות שאנחנו עושים מידי פעם.

גם כשהיא היתה מספרת על חברות שלה שעושות בלגן בשיעור, הייתי לפעמים מדברת על המורה שבטח קשה לו, ושאני שמחה שהיא לא מהבנות שעושות את הבלגן.

ויצא לי גם לספר על מורה שהיתה לי ביסודי שבנות היו ממש יורדות עליה ואני הייתי מקשיבה יפה, ועד היום היא מזכירה את זה לטובה כשהיא פוגשת את אמא שלי.

אז את אומרת שאני לא צריכה להתייחס בשום שלב באופן ישיר למה שהיא עשתה?

רק להמשיך לדבר איתה מידי פעם על הנושא באופן כללי?

באופן כלליoo
שאני רוצה להסביר לילד על דבר בעייתי שהוא עשה, אני אבחר להסביר בדרך עקיפה או בהסבר קצר וממוקד על הבעיה, ולא דרך דיון רחב על הבעיה.

כי גם למבוגרים יש נטיה להתגוננות כשמדברים על הבעיות שלהם, אז לילדים יש עוד פחות יכולת להתמודד עם שיחה כזו ולכן כנראה שהיא לא תהיה יעילה ואולי אף מזיקה.

אם אני רוצה שזו תהיה שיחה אפקטיבית אני משתמשת בהסבר עקיף או מסר ממוקד ובכל מקרה זו תהיה שיחה נעימה ולא מאשימה.

במקרה הזה, בגלל שהשיחה הזו נולדה משיתוף, הייתי בוחרת רק בהסבר עקיף.

הבנתי. אשתדל ליישם... תודה!אנונימית באהב"ה
מרגישה שעשית לי פה שיקוףפליונקה

לדעתי את בכללי צודקת. רק הייתי עושה את זה בצורה פחות דידקטית. מותר לך לחוות דעה. רק לחדד פה נקודה. אסור לעשות בלגן בשיעור כי זה לא טוב או כי זה מעציב את אמא? למה זה מעציב את אמא?

יכול להיות שלקחת את השיחה הזאת קצת רחוק מדי. משיחה נקודתית על מקרה נקודתי הגעתם לדיון בעד מי ההורים, מה עושים המורים... נכון, חשוב גם לדבר על זה אבל בזמן מתאים כשאין לחץ, אחים שמפריעים, ילדה יותר פנויה להקשיב.

את לא חייבת לנצח , להבין את המורכבות. חייבים לכבד את המורים אבל זה לא שמורים תמיד מתנהגים חכם. לשקף לילדה.

ולא חייבים כל הזמן לחפש שיטה, להיות חינוכית , אפשר סתם לנהל שיחה בכיף. 

הגבתי בצורה הטבעית שלי, לא מתוך מחשבה דידקטיתאנונימית באהב"ה

מבחינתי אסור לעשות בלגן בשיעור כי ככה לא מתנהגים. וזה מעציב אותי לשמוע שהיא שותפה להתנהגות כזו. (זה לא מרוע, זה כי היא רוצה להיות חלק מהחברה ולא ילדה שקטה וחננה... אבל עדיין זה מעציב אותי).

והדיון על בעד מי ההורים וכו' זה לא משהו שאני לקחתי אליו, אלא היא.

אולי זו היתה הדרך שלה להגיד שהפריע לה שאני בעד המורה ולא מקבלת אותה עם מה שהיא עשתה.

אבל אני עניתי לטיעון עצמו, וזה באמת הפך דיון כללי יותר שדי מהר כבר עצבן אותי.

ובאמת לא ניסיתי להיות חינוכית.

אבל השיחה הזאת לא היתה לי כיפית. באמת היה לי עצוב. וזה הלך ונהיה יותר מעצבן ומתיש ומעיק.

אולי לא הייתי צריכה להגיב בכלל.

גם אז זה לא היה לי כיף לשמוע. אבל לפחות לא היינו נגררים להמשך השיחה...

מנסה לנסח אחרי קריאה מחודשתפליונקה

היא סיפרה על מורה שלא יודעת ללמד ולא יודעת להחזיק את הכיתה ונגיד את האמת לא חסר מורות כאלו. אז מטבע הדברים תלמידים לא מתנהגים טוב בשיעורים של מורים כאלו. וכשכל הכיתה לא מקשיבה ומשתוללת , ילדה לא אמורה שם להגן על המורה. נכון, אסור לה להשתולל ולהתחצף . אבל אם כל הכיתה בלגן , לא הגיוני לצפות ממנה להיות הכי טובה. גם מעמד חברתי של ילדה ובטחון עצמי הרבה יותר חשובים ממה תחשוב מורה שלא יודעת ללמד.

לילדים באמת יש צרכים שהם לא יכולים לוותר עליהם כי המורה שכנה של אמא או אמא רוצה לרוות נחת.

אז היא ניסתה להסביר לך את המורכבות הזאת וגם לשתף אותך . במקום זה קיבלה תגובה של תכתבי לי מכתב. ולא כל דבר שמורים עושים הוא לטובת התלמידים. מורה עם סרטים שם נטו לקבל משכורת...וילדה שלך מספיק חכמה להבין את הדברים האלו. אם את באה אומרת שכל המורות שם רק לטובתה וכמה מעציב אותך, את בעצם מראה לה שאת לא רואה את המציאות כפי שהיא או מסרבת לראות. אז היא מנסה להראות לך.

יש שטח אפור שהוא לא פגיעה בתלמידה ולא מורה צודקת... אלא מורה היתה עייפה, ילדה היתה רעבה ויצא מה שיצא. 

כתבת יפה וחשובלפניו ברננה!

אני רק אתייחס לנקודה שכתבת שמורה שמראה סרטים היא שם נטו כדי לקבל משכורת.

את לא יודעת כמה סרטים המורה הזאת הייתה מראה

יש היום ציפיה מצד מערכת החינוך שהמורות ישלבו מדיה.

יכול להיות שהיה מדובר על סרטון של חמש דקות להעשרה.

לכן גם הגיוני שזה יהיה בזמן האוכל.

כשילד בגיל הזה אומר כל הזמן - הכוונה היא לעיתים קרובות. פעם בשבוע לחמש דקות מצד הילד כבר יכול להיחשב ככל הזמן.

זה שהילדה לא אהבה את הסרטון הזה עניין אחר..

תודה על המבט הזהאנונימית באהב"ה

זה שאמרתי לה שתכתוב לי, היה כשכבר לא הייתי מסוגלת להקשיב לה, וגם הייתי צריכה להתקדם עם ההשכבות וזה ממש לא היה זמן מתאים לשיחה כזאת.

אבל אני מבינה שהתגובה שלי מלכתחילה לא היתה התגובה הנכונה לשיחה כזו.

משתדלת ללמוד מזה לפעם הבאה...

אחת התפילות שלי לקב''ה היא -קמה ש.

בס''ד

שהוא יתן לנו את כל הכוחות כדי שנוכל לגדל את ילדיי בטוב 🙂

כי כמו שאת כותבת, יש זמנים שאנחנו פשוט מותשות...

אם זה בגלל שאנחנו עייפות בגוף ואם זה בגלל שאנחנו עמוסות בנפש 

בגלל כל מיני דברים חיצוניים

וגם בגלל תסכולים ודאגות בקשר לילדים שלנו.

אני חושבת שזה נפלא שהבת שלך רוצה לדבר איתך, לספר לך, לשתף אותך וגם להתלונן באוזנייך.

אני חושבת שזאת תעודת כבוד בשבילך, על כל האמא הקשובה שאת מהווה בשבילה באופן כללי ועל הקשר הפתוח שכבר קיים ביניכן!

אני ממש מסכימה איתך ועם oo שאחד הדברים הכי חשובים זה לשמור על הערוץ הזה, על הרצון של הילדים להמשיך לשתף אותנו.

ואני גם מאד מתחברת למה שהיא כתבה על כך שהרבה פעמים הכי מוצלח זה לחנך בזמן אחר, ולא תוך כדי פריקה שלהם (ו/או כשלנו אין מספיק כוחות).

ואני גם חושבת שאנחנו, האימהות - בנות אדם...

שלומדות את מקצוע האימהות תוך כדי תנועה,

שמאמנות את שרירי ההקשבה, האמון וראיית הטוב בילדים שלנו לאט-לאט, 

ושגדלות ומתרחבות עם הזמן ועם הניסיון.

ושזה סביר שלפעמים גם לא נצליח להכיל, להקשיב, להיות בנוכחות...

שנחתוך שיחה כזאת כי כרגע לא מתאפשר לנו יותר. (אגב, יתכן שזה גם טוב לילדים שלנו לגלות שגם לאחרים יש גבולות פנימיים ושלפעמים אי אפשר יותר)

או שניכנס לפינות פחות מוצלחות תוך כדי השיחה, לפינות שלא מובילות לשום דבר בונה.

אנחנו בנות אדם, ומותר לנו להיות בניסוי וטעייה בדרך, לפעמים להצליח יותר ולפעמים להצליח פחות 🙂

זה יכול להיות ממש מתסכל, לרצות להקשיב, להיות כאן בשביל, לדאוג שהקשר יהיה פתוח וכו'

ובמקביל להרגיש בפנים שנגמרו הכוחות, הסבלנות והיכולת לשהות עוד בשיחה. זה מוכר לי ממש!! 

אני חושבת שזה מצוין שיש לנו את החזון ההוא של להיות הורים שהילדים יכולים להרגיש שהם יכולים לספר להם הכל!

זה המצפן שלנו, זה מה שמראה לנו את הדרך, הכיוון הכללי.

והעובדה שזה לא תמיד מתאפשר - זה פשוט חלק מהחיים.

ושוב, אנחנו גדלות כל הזמן. ובע''ה מחר או בעוד X זמן נהיה מסוגלות ליותר 🙂

אני חושבת שפעלת מעולה כשאמרת לה שהיא יכולה להמשיך לכתוב לך בינתיים.

אמנם זה לא מה שהיא רצתה - אבל בעיניי זה נראה לגיטימי שלפעמים אמא לא פנויה. והעובדה שהצגת לה אלטרנטיבה - זה ממש מצוין!

עוד משהו שעולה לי -

בכללי, נראה לי שאחד האתגרים ברגעים כאלה, זה להצליח לנשום תוך כדי המידע הלא נעים (והלפעמים מדאיג) שזורם אלינו.

ולזכור לעצמינו שהם ילדים, ושילדים עושים כל מיני דברים שהם לא בסדר (גם מבוגרים כמובן). 

או מחוסר הבנה, או מחוסר יכולת לשלוט בעצמם, או מתוך לחץ חברתי וכו'...

כשאנחנו מצליחים לזכור שכל זה חלק אינטגרלי מההתפתחות הטבעית שלהם, הדברים פחות מפחידים ומערערים אותנו.

אנחנו מצליחות לגייס יותר סבלנות מול התהליך הארוך זה של הגדילה שלהם.

אנחנו מסוגלות יותר להגיד לעצמינו ש''הכל בסדר'', ו''לאט לאט הם יגדלו, לא רק בגוף שלהם - אלא גם במידות שלהם''.

שהם לומדים להיות אנשים טובים, אבל שזאת דרך של שנים על גבי שנים. 

וגם לזכור תוך כדי הכל, את כל הטוב ש*כבר* יש בהם.

נכון הם מספרים על דברים ממש לא יפים שהם עשו או היו שותפים אליהם.

אבל זה לא יגרום לנו לשכוח שלפני שעה היא הודתה לי על X, ושהוא עזר לאח הקטן עם Y, ושהיא התנהגה בצורה כזאת מקסימה בזמן ש-Z.

זה ממש קשה, אבל אני מרגישה שיש כאן סוד ענק - להצליח להחזיק ראייה ''בלתי מעורערת'' שהילדים שלנו טובים-טובים-טובים,

למרות שנקודתית, הם התבלבלו וטעו.

כשמחזיקים את זה חזק בלב, אנחנו מצליחות הרבה יותר להישאר יציבות בפנים.

אנחנו מצליחות להשהות את התגובות החינוכיות שלנו לזמן מאוחר יותר - 

כי אנחנו יותר בתודעה שזה תהליך וששום דבר לא דחוף-בוער, ושיותר אפקטיבי לחכות לזמן של פתיחות הדדית כדי לחנך.

ואנחנו גם מצליחות יותר, בין אם זה במילים ובין אם זה פשוט בשפה הבלתי נאמרת של הלב - 

לשדר להם שאנחנו מאמינות שהם טובים ושהם ידעו לעשות בחירות נכונות ולהפוך לאנשים טובים.

והשדר הזה... הוא פשוט מחולל ניסים ונפלאות...

(וכאן אני חוזרת למה שכתבתי למעלה - זה מבחינתי החזון והמצפן שלי. האם אני תמיד מצליחה להיות שם? 

הלוואי. מתסכל כשלא, אבל אני מבינה שזה חלק מהמסע שלי בהורות 🙂, ושגם הגדילה שלי נעשית לאט-לאט וצעד-צעד).

בהצלחה אמא אלופה!

בהצלחה לכולנו!❤

את מלכה!! תודה על זה.לפניו ברננה!
לשמור ולמסגר, לקרוא כל יום 💕
תודה יקרה 🤍! אני בדרך, כמו כולנו...קמה ש.

בס״ד

ריגשת עם המילים.

את פשוט מתנה לעולם! תודה על כל מילה...אנונימית באהב"ה
את באמת מרגשת. ממש נגעת בי עם כל מילה שכתבת. תודה תודה!
🤍🤍🤍קמה ש.

בס״ד

וואו, שימחת ממש! ב״ה...

(לגבי השאלה ששאלת בסוף השרשור, איך ללמד אותה להיות חלק מהחברה בלי להגיע למעשים פחות רצויים... אני מאמינה שזה חינוך שלם, שקורה בנגיעות קטנות, לאורך זמן. זה בעצם כל המהות של חינוך למידות טובות

לגבי החינוך להתנהגות טובה -

זה עובר דרך דוגמה אישית,

דרך סיפור סיפורי השראה,

דרך דיבור עח הרגשות של האחר,

דרך שיח על העניין של לחץ חברתי

ועוד ועוד.

ולגבי העזרה בלהשתלב בחברה -

זה עובר דרך דברים כמו הזמנת חברות הביתה,

דרך הקניית כל מיני מיומנויות חברתיות,

דרך חיזוק הביטחון העצמי של הילדים

וכו׳ וכו׳

כשהם עדיין מגבשים את עצמם חברתית ומוסרית, טבעי שהילדים יעברו דרך טעויות, ׳נפילות׳, ובחירות פחות מוצלחות. אבל לאט-לאט, אם נתמיד, אם נמשיך ללמד בסבלנות ובאמון, וגם בזכות כוח התפילות שלנו ההורים - אפשר לקוות שהם ילמדו לבחור נכון ולהיות לאנשים מכבדים וטובים ❤️).

בהצלחה לנו!!

תודה על הנרמול שאת עושהאנונימית באהב"ה

על התזכורת התמידית שאנחנו בתוך תהליך, ומה שקורה עכשיו זה לא הכל אלא רק עוד צעד אחד בדרך...

הלוואי שאני אצליח לחנך מספיק למידות טובות.

ולהשתלבות בריאה בחברה, בלי להיגרר לדברים לא מוסריים בגלל החברה...

וואו וואו וואו!! איך אני שמחה שקראתי את זהאוהבת את השבת
קמה את צריכה להיות מדריכת הורים!! נוסף לשלל התפקידים החשובים שנועדו לך! 
תודה אהובה!קמה ש.אחרונה
בס״ד

אני כל-כך לא רואה את עצמי שם, אני כל-כך בדרך בעצמי...🙈

אני רק תפילה שאזכה לראות שהצלחתי עם הילדים האישיים שלי 🤎

נשמע ליתהילה 3>

קודם כל שיש לך איזשהי טעינות לגביה שזה משהו שכדאי להתבונן בו ולפתור אותו,

זה יעזור להיות נוכחת ומקשיבה ממקום פחות שיפוטי.

מעבר לזה נשמע שיש לה המון דעות והמון מה לומר, ולכן הייתי מנסה לנהל איתה שיחות בזמן שאני ממש פנויה.

בראש ובראשונה רגשית ומנטלית, ואם יוצא אז גם פיזית.

זה יכול להיות בעשיית משהו משותף, אפילו הליכה, קיפול כביסה או שטיפת כלים

וזה יכול להיות על כוס קפה בזמן רגוע.

מעבר לזה, כשהיא מדברת איתך ואת קצרה בזמן אז ללמוד להגיד לה,

אני אשמח להמשיך לשמוע אותך כשאני פנויה ויכולה להקשיב,

עכשיו אני קצת בלחץ, או צריכה לעסוק משהו, או לא מספיק מסוגלת להקשיב וחבל לי להפסיד. אפשר גם לקבוע זמן קונקרטי.

בנוסף, בדיון כמו הדיון שהיה לכן, נראה שזה הגיע למבוי סתום כי היא שיתפה בתחושה-

תחושה שבעומקה כנראה יש אכזבה או רצון שתגבי  או יגבו אותה מול המורים או יהיו לצידה,

ובמקום להתייחס לתחושה הזו ולחוויה (וכמובן יכול להיות שהיא לא ידעה להגדיר זאת כחוויה אישית)

זה הפך לויכוח עובדתי האם אתם בעד המורים או התלמידים.

מציעה ללמוד להקשיב לעומק הדברים, שהיא ציפתה או התאכזבה כשלא היו לצידה.

להתייחס קודם כל לזה-

שזה באמת קשה להרגיש שלא מבינים את הצד של התלמידים ולא תמיד מקשיבים באמת למה שהיה ואת מבינה את זה,

ואחרי שהיא תרגיש רגועה מבחינת ההרגשה, אם יש לך צורך אפשר לנסות להוסיף שחשוב לך להגיד שזה לא תמיד כך

או לשאול אותה אם היא חושבת שזה תמיד כך

או להסביר בקצרה מה שנראה לך,

אבל ויכוח כזה נראה לי סתם מתיש את שתיכן ובעיקר חוטא למטרה

הרצון שלה לשתף אותך במשהו שממש מטריד אותה,

ומן הסתם גם רצון שלך להיות קשובה ושותפה למה שקורה איתה בעומק.

***להיות אישה מוערכת שמחה ונוכחת

המדריך עכשיו להורדה במתנה: הורדת מדריך מתנה ***

תודה על זהאנונימית באהב"ה

באמת היה חסר לי בשיחה הזו להקשיב למה שמאחורי הדברים, להבין את העומק של מה שהיא ניסתה להגיד. כנראה גם בגלל שלא הייתי פנויה מספיק בזמן השיחה. ואולי באמת זה יושב על טעינות קודמת שלי כלפיה.

תודה על השיתוף שעשית לי, אני אקח לתשומת ליבי.

❤️❤️❤️תהילה 3>

את נשמעת אמא מקסימה

בהצלחה רבה בע"ה

***המדריך: להיות אישה ואמא מוערכת שמחה ונוכחת, עכשיו להורדה במתנה>>>

הורדת מדריך מתנה ***

קודם כול - לדעתי הסבלנות שלך מעוררת השתאותמתואמת

אני עוד הרבה לפני הייתי חותכת אותה...

שנית - נראה לי שהעניין פה הוא לא שיחות על בית הספר, אלא שיחות באופן כללי. כמה את מסוגלת לשמוע אותה ולהשתתף איתה, וכמה היא אמורה לדעת שגם לאמא יש גבול, ואי אפשר לסחוט ממנה הקשבה בכל מחיר.

איך אפשר להבהיר זאת נכון? כנראה שזה גם דורש שיחה...לא יודעת איך בדיוק נכון להסביר לה את זה, אבל נשמע לי שהיא צריכה להבין שיש דרך לנהל שיחה, ושזו חייבת להיות שיחה - דו שיח ולא חד שיח.

בתור עזרה ראשונה - שמעתי פעם עצה: לומר לילד - "אני ממש רוצה לשמוע אותך עכשיו ולהקשיב לך, אבל אני לא מסוגלת עכשיו." יכול להיות שזה יעבוד...

שלישית - לגבי העניין עצמו:

א. הורים לא מצדיקים תמיד את המורים, אבל פשוט כיוון שגם הם מבוגרים הם יכולים לראות את התמונה גם מהכיוון שלהם. וכיוון שהם מבוגרים - הם יודעים לחוש מתי נכון "להצדיק" את המורים ומתי נכון לפעול למען הילדים.

זאת נקודת מוצא שאני משתדלת להבהיר לילדים שלי.

ב. באמת חשוב לשמור על ערוץ שיח פתוח עם הילדים בנוגע למה שקורה להם בלימודים (לא רק מול המורים, אלא גם מול החברים). כשילד נסער ממשהו שקרה לו, אפשר לומר לו: "אני ממש רוצה לשמוע מה קרה לך היום. בוא נקבע זמן אישי (אפשר גם בעוד חמש דקות) שבו אני מדברת איתך לבד ובשקט על מה שקרה." וככה מצד אחד תוחמים את השיחה לזמנים שנוחים לי כהורה ומצד שני נותנים לו את התחושה שבאמת רוצים להקשיב לו. (אצלי, אגב, בדרך כלל אני צריכה לשאוב מהם בכוח מה קרה... אני רואה שהם עצבניים, אבל הם לא יגידו מעצמם מה קרה...)

ג. זה באמת קשה להבין שהילד שלך שייך לילדים ה"לא טובים" מול המורים זוכרת את ההלם כשזה קרה לי לראשונה... במיוחד שאני הייתי תלמידה ממש טובה, אז קשה לי להבין איך אפשר שלא...

תרשי לעצמך להצטער מזה... זה לא אומר שאת פחות אוהבת אותה חלילה או שאת לא מסוגלת לשמוע אותה...

ואולי בהמשך תנסי לראות מה גורם לה להתנהג כך לפעמים, ולראות איך אפשר לעזור לה...

מכל מה שכתבת כאן - את נשמעת אמא מדהימה!

ללמוד ממך ♥️

תודה על החיזוק והמחמאות. הלוואי...אנונימית באהב"ה

לגבי ג' - עזרת לי לחדד משהו. היא דווקא ילדה ממש טובה ושקטה בדרך כלל. אף פעם לא התלוננו עליה מבית הספר.

ולדעתי היא ניסתה להגיד לי, ואולי גם לכיתה, שהיא שונה מאיך שמכירים אותה. אולי מתוך ניסיון להיות יותר חלק מהחברה.

באופי זה לא באמת חלק ממנה, לדעתי. אבל אולי היא מנסה לשבור את התדמית של הילדה השקטה, ומרגישה שזה צריך להיות על ידי זה שלא מקשיבים למורים.

מבאס שזה ככה...

באמת מבאס...מתואמת

אבל הצלחת להבין את הצורך שלה! שזה דבר ענק!

מכאן הדרך לתיקון העניין תהיה קצת יותר קצרה וקלה...

את חושבת? לי זה לא מספיק ברוראנונימית באהב"ה

איך אפשר ללמד אותה להיות חלק מהחברה, בלי שזה יהיה דרך חוסר הקשבה למורה?

ואיך אפשר להביא אותה לרצות בזה?

זו שאלה טובה, ואין לי כרגע ממש תשובה.מתואמת

אבל בכל זאת, כשאת יודעת שהסיבה להפרעות היא חברתית, ולא לימודית למשל, את כבר יודעת לאיזה כיוון עבודה לפנות...

כיוון אחד שעולה לי - שאפשר להציע לה לנסות להנהיג את החברה דווקא בכיוונים חיוביים, של תמיכה בוגרת במורה, של הוצאת מרץ מחוץ לזמן הלימודים.

לא יודעת אם זה יכול להתאים לה, ובכל מקרה זה מאוד קשה, אבל מציעה בכל זאת...

להנהיג את החברה זה ממש לא היאאנונימית באהב"ה

היא באמת ילדה שקטה באופי. ודי ביישנית כשהיא בחברה גדולה. במשפחה ממש לא, וגם כשבאול אליה חברות אז היא משוחררת. אבל בכיתה היא בעיקר צופה באחרות.

וכנראה לא נוח לה עם התדמית של הילדה השקטה והטובה מידי.

בכל מקרה, נחשוב על זה עוד...

באמת מורכב... בהצלחה בחשיבה על כך!מתואמת
שאלת המשך - ילדות שהעליבו אותהאנונימית באהב"ה

היום היא חזרה בוכה מהסניף.

בדרך חזרה שכנה שלנו (שביחד איתה בכיתה ובשבט) סיפרה לה שבנות מרכלות עליה, אומרות שחברות שלה גוררות אותה לעשות מעשים לא טובים כמו לדבר בשיעור, וגם אומרות עליה שהיא 'חננה'.

היא לקחה את זה מאוד קשה וממש בכתה מזה. לקח לי זמן להבין בכלל על מה היא בוכה.

היא ביקשה לא לבוא מחר לכיתה.

לא הסכמתי, אמרתי לה שלמרות שזה מאוד לא יפה מצידו ובאמת לא נעים להיות בכיתה יחד עם בנות שמתייחסות ככה, הפתרון הוא לא לברוח ולהפסיק להגיע לכיתה.

היא ביקשה שאני לא אגיד למורה, כי היא לא תדע לפתור את זה.

אבל שאני כן אפנה לאימהות של הבנות שדיברו עליה (החברה סיפרה לה על שתי בנות ספציפיות שאמרו את הדברים, ולאימהות שלהן היא ביקשה שאפנה).

אני מתלבטת האם באמת נכון לפנות לאמהות. ומה להגיד להן. לא נעים לי להתחיל לספר שילדה סיפרה שהבנות שלה דיברו. אם היו פוגעות באופן ישיר היה לי יותר קל לפנות ויותר ברור מה להגיד.

מה אתן חושבות?

וגם עוד חושבת איך לעזור לה מבחינה חברתית.

מסתבר שזה שהיא יודעת 'להפריע' בשיעור לא גרם להן לחשוב שהיא פחות 'חננה'... הן ריכלו על שני הדברים בכל מקרה. אבל אני באמת לא יודעת איך לעזור לה שיהיה אחרת. אני בעצמי גם לא ממש הצלחתי בזה בתור ילדה (אם כי עלי לפחות לא צחקו או ירדו. או שכן דיברו עלי מאחורי הגב אבל לא סיפרו לי על זה... אז לי לא הפריע להיות קצת 'חננה').

היא אוהבת את הבנות שריכלו עליה?נק - ניק

ההתיחסות שלי היתה מאוד משתנה אם היא אוהבת את הבנות או לא

לא, ממש לא חברה שלהן...אנונימית באהב"ה

אתמול היא כל כך כעסה עליהן שאיחלה להן הרבה דברים רעים. הצלחתי להתאפק ולא להגיד כלום על איך שאני מרגישה עם ביטויים כאלו, ולתת לה לפרוק....

הן בנות שמתמודדות בעצמן עם הרבה קשיים. לאחת מהן ההורים התגרשו לאחרונה. השניה מתמודדת עם קשיים לימודיים לא פשוטים. יותר מגיע להן רחמים מכעס (אבל כמובן שלא אמרתי לה את זה תוך כדי העלבון. אולי עכשיו אחרי שהיא נרגעה יש טעם לדבר גם קצת בכיוון הזה...).

אני חושבת שהתשובה צריכה להיות חיזוק הבטחון העצמילפניו ברננה!

שלה.

אדם שמרגיש חסר בטחון ולא שלם עם עצמו מזמין שיצחקו עליו. אם היא תהיה שלמה עם עצמה זה לא יקרה, ואולי הפוך אפילו יעריכו.

להעצים את כל התכונות הטובות שבה

להעצים את ה"חנניוּת", לספר כמה את רווה נחת, להציג את המילה לא בתור עלבון אלא בתור תכונה. לקרוא לעצמך ככה. אמרת שהיא קשורה למשפחה, אז אולי גם לבקש מהדודות (אם הן כאלה) לספר על עצמן שהן חננות ומשקיעות בלימודים ואיך זה עזר להם בהמשך החיים וכמה טוב להיות כאלה.

לשאול אותה מה זה אומר להיות חננה ולשנות את המשמעות של המינוח בעיניה. (כלומר, אם בעיניה לדוגמה זאת מישהי שלא יודעת להיות מגניבה, לומר שאת מפרשת את זה אחרת לגמרי, וזאת מישהי שמשקיעה בלימודים, יודעת איך נכון להתנהג ומסוגלת לשלוט על עצמה וללכת נגד הזרם כשהסביבה מתנהגת לא נכון.ושאפשר להיות חננה וגם מגניבה, ומנהיגה חיובית, גם אם לא מתאים לאופי שלה להיות מנהיגה זה נותן שקט נפשי.. שלא מדובר במשהו שהוא דווקא שלילי. אפשר גם לתת לה דוגמה של חברות שהן באמת חננות וגם מקובלות בחברה .) לשאול אותה איך היא הייתה רוצה להיות, איזה שינוי ישמח אותה.. לחשוב ביחד על אסטרטגיות לצעד בכיוון של השינוי (ולהסביר ששזה תהליך..)

אם האירוע של חברות שמרכלות עליה חוזר על עצמו אז יש מקום לפנות. לדעתי להורים פחות, בגלל שזה הופך להיות ישיר: × התלוננה שאת מרכלת עליה, זה לא יפה וכו'... עדיף למחנכת -לבקש ממנה לעבוד עם הבנות על עין טובה, ועל ואהבת לרעך כמוך בדגש על רכילות ולה"ר.

בגלל שעכשיו סוף שנה, אז אולי דרך המדריכות.

לא נחרצת שלא לדבר עם ההורים אבל זה באמת לא נעים לפנות ולומר שנודע לך שהבת שלהם ריכלה על הבת שלך וכו'... ולדעתי לחזק את הנושא בעקיפין ולא ישירות על האירוע הספציפי יהיה יעיל יותר.

לגבי החברה שסיפרה לה את זה, אולי הייתי מיידעת את אמא שלה, אם יוצא בלי לעשות מזה מדי עניין. אם היא רוצה ללמד אותה קצת על טאקט..

כתבת המון דברים ממש חשוביםאנונימית באהב"ה

תודה על ההשקעה. מקווה להצליח ליישם.

לגבי החברה שסיפרה לה, אין לי בכלל קשר עם אמא שלה, אבל בהחלט יש לה מה ללמוד על טקט...

ואני גם חושבת שלפנות להורים של החברות שריכלו זה פחות נכון. תודה שחיזקת אותי בכיוון הזה.

בשמחה ובהצלחה!לפניו ברננה!
מה לגבי שאר בנות הכיתה?פליונקה

יש אולי בנות באופי שלה להתחבר איתן? אולי לבקש ממורה להושיב אותה ליד מישהי רגועה?

מה לגבי אווירה כללית בכיתה? מחנכת עושה עם זה משהו? נשמע שיש שם לחץ חברתי כבד לכיוון השלילי...

קשה להבין את הסיפור רק ממה שאני מעלה פהאנונימית באהב"ה

זה אולי נשמע כאילו היא ילדה בעייתית בגלל השפעה רעה של חברות. אבל למעשה זה ממש רחוק מזה. באסיפת הורים שהיתה לאחרונה לא היתה למורה שום תלונה, רק מחמאות. מדובר בשיעור מאוד מסויים שכבר שנתיים לפחות היא מספרת שהיא לא אוהבת אותו, ועכשיו שיתפה לראשונה שגם היא הצטרפת ל'מפריעות', אבל גם פה לא חושבת שזה הופך עצלה להתנהלות קבועה.

וגם הסיפור עם החברות - מדובר סה"כ בשתי חברות שדיברו עליהן ואחת שסיפרה לה על זה.

לא חושבת שמדובר באווירה כללית רעה בכיתה.

וסה"כ יש לה חברות שקטות, וגם פחות שקטות. אבל אין לי כל כך שליטה על מי יהיו החברות שלה. בסוף היא בוחרת עם מי להתחבר.

דווקא נשמעת ילדה טובה וחמודהפליונקה

אם זה מה יוצא מתגובות שלי אני ממש מתנצלת.

יכול להיות שילדות מפריעות נהיו יותר דומיננטיות בכיתה או יותר יורדות על ילדות שקטות... בגלל זה חשבתי שהיה טוב לעזור לה לבנות חבורה נפרדת בלעדיהן כדי לא להרגיש שהיא לא מקובלת חברתית.

נשמעתהילה 3>

שהילדה המתוקה מתמודדת עם בעיות חברתיות מורכבות שמעוררות סביבן את הסיפורים שהבאת

ההפרעה בכיתה, החברות של אתמול, חוסר הרצון ללכת היום.

נראה לי שהיא זקוקה באמת למה שיחזק אותה בפני עצמה.

קודם כל תפילות ותפילות. באמת.

מעבר לזה הכלה ואמפתיה שלה, כלומר לתת מקום למה שהיא מרגישה

בלי לפסול את התחושות (כמובן במידת הצורך אפשר להציב גבול למעשים)

בטחון עצמי מתפתח במקום בו אנחנו לומדים לאהוב את עצמנו כמו שאנחנו, בלי תלות בשום דבר חיצוני

והדרך לשם היא קודם כל כהורים ללמוד לאהוב את עצמנו,

ולקבל גם אתהרגשות הקשים והמקומות החסרים.

וכשלומדים לעשות את זה נכון אפשר גם לדעת לקבל את הילדים ולהעביר להם את המקום הזה הן בחוויה הישירה של מה שהם רואים

מקבלים ולומדים מההתנהלות הטבעית שלנו כהורים, והן ביחס שלנו כלפיהם שהוא נכון ומדוייק.

אפשר גם לקחת אותה לטיפול רגשי אם את רוצה מעבר.

ואם יש מישהי שפוגעת בה באופן עקבי כן הייתי שוקלת לפנות להורים.

בעיני זה חלק מלמד ילד לשמור על הגבולות שלו, וללמוד

שמגיע לו יחס מכבד וראוי.

לא הייתי פונה על דבק קטן משמועה, אבל כן הייתי מנסה לשוחח איתה ולהבין את התמונה הרחבה

של החוויה החברתית שלה בכיתה, ולראות אם יש דמויות שפוגעות בה באופן קבוע.

ומעבר לכל אלה, כן הייתי שוקלת לערב מחנכת ויועצת אם יש כאן משהו

שהן יכולות להיול שותפות בו.

כנראה לא השנה כי היא כבר נגמרת, אבל כן אם זה ממשיך.

תקחו את החופש כהזדמנות להעצמה שלה, לתת לה מקום וביטוי

לעטוף אותה בטוב ובדברים שיצמיחו אותה ויתנו לה משמעות,

ובשנה הבאה כדאי להיות עם יד על הדופק.

ילדים יכולים לעבור סבל רב בבית הספר שמשאיר בהם צלקות לכל החיים

וחשוב מאד להבין מה בדיוק קורה שם ולעזור לה.

***המדריך: להיות אישה ואמא מוערכת שמחה ונוכחת, עכשיו להורדה במתנה>>>

הורדת מדריך מתנה ***

תודה לך על המילים האלהאוהבת את השבת
ממש חשוב ונותן לי!!
איזה כיף❤️באהבהתהילה 3>
אני לא חושבת שהיא סובלת בכיתהאנונימית באהב"ה

סה"כ זה לא נשמע כמו משהו שחוזר על עצמו בכלל. גם הבנות שדיברו עליה, דיברו בינן לבין עצמן ולא עשו את זה כדי להעליב אותה. העלבון היה בעקבות החברה השלישית שהחליטה להביא את הדברים לידיעתה...

בכל מקרה, קיבלתי מה שכתבת על לחזק את הביטחון העצמי שלה, בהכלה ואמפתיה, ואהבה למי שהיא כולל החסרונות שלה. בהחלט נקודה לעבוד עליה...

ותפילות - זה תמיד חשוב. תודה שהזכרת לי...

אם היא לא סובלת אז מבורךתהילה 3>

ובאמת להתמקד בלחזק אותה, שתרגיש טובה כמו שהיא

עם המידות הטובות וההתנהגות הטבעית שלה

ובלי צורך להתנהג כמו בנות אחרות כדי למצוא חן.

אשרייך

מה שלומך ומה שלומה?💗קמה ש.
בס״ד

קראתי באותו יום שהוספת את זה ופשוט לא הייתי בטוחה מה לענות, אז אני שמחה שלאימהות אחרות כי היה מה לייעץ לך בזמן האמת. אני רק - חיבוק גדול גדול ואת אמא גיבורה! זה ממש שובר לראות את הילדה הקטנה שלנו פוגשת חוסר טקט ושאר מידות לא מתוקנות, נפגעת, בוכה ואפילו רוצה לא להגיע לבית הספר. אבל אני שומעת מההודעות שלך שאת כאן בשבילה, בהכי הרבה שאת יכולה - וזה ענק!!! בע״ה בזכות ההשקעה שלך היא תמצא את המקום שלה, חברתית ובשאר התחומים, ויהיה לה טוב. שולחת לכן הרבה כוחות, תמיכה ותקווה טובה צידה לדרך 💕!!! 

אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8אחרונה

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטיםאחרונה

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8
מתלבטת בקשר לקשר של הבת שלי עם חברה שלהשופטים

שתי נערות בגיל 13, חברות מגיל אפס, צמד חמד בלתי נפרד..

לאחרונה משהו בחברה (שהיא מבית טוב וילדה טובה ) נראה קצת חשוד, לא יודעת לשים את האצבע על הנקודה הספציפית, גם לבעלי לא הצלחתי להסביר.

משהו בסגנון דיבור, בהתלחששויות ביניהן לא מוצא חן בעיני, אבל שוב לא משהו קונקרטי..

מתלבטת אם להעלות את זה מול הבת שלי, ואם כן איך.

למה לדעתכן אני צריכה לשים לב, מתי כן להתערב.

הבת שלי קצת חסרת ביטחון והחברה עזרה לה מאוד, אבל אני גם מפחדת מתלות וגם מפחדת שהבת שלי לא פתוחה לקשרים אחרים שאולי יוכלו להיטיב איתה יותר. 

אולי הן פשוט גדלו ויותר חשובה להן הפרטיות?יעל מהדרום

לק"י

ובכלל הגיוני שסגנון הדיבור משתנה עם הגיל.

את יכולה לשאול את הבת שלך על מה הן אוהבות לדבר. לא לעשות חקירה, סתם להתעניין.

יכול להיות, יש לי בת יותר גדולה ואני לא חווהשופטים
את אותו דבר בכלל
אני חושבת שלאמא יש אינסטינקטים בריאיםלפניו ברננה!

ואם משהו נראה לך לא תקין אז חשוב שתנסי לברר אותו.

לא הייתי שואלת את הבת ישירות כי זה עלול לעורר מגננה והסתרת יתר.

יותר מלברר מה קורה- חשוב שתתני לבת שלך תחושה שהיא תמיד אהובה ורצויה ושאת כתובת, וגם כלים מה לעשות במקרה של חברות שלא מיטיבה/במקרה שהיא דואגת לחברה שלה שעובר עליה משהו לא טוב - איך היא תוכל לעזור לה בלי להתערבב בפנים.. בנושא הזה יש את יעלה אדרי שמתעסקת בנושא, היא הייתה נערה בסיכון והשתקמה והיום עוסקת בליווי להורים למתבגרים מתוך שליחות. שווה לעקוב אחרי התכנים שלה.

תודה! צפיתי בראיון איתה והיה מאוד מענייןשופטים

אני לא חושבת שזה ברמה כזאת בכלל ב"ה

בגלל זה תוהה אם צריך "לטפל" בזה או שזה המקום לסמוך על הילד וכמו שאמרת לחזק את הקשר בתקווה שאם תגיע לצומת תבחר בטוב

אני חושבת שהיא לא עובדת דווקא עם הורים לנוער בסיכולפניו ברננה!

אלא מנסה לתת כלים כדי שלא יגיעו למקום כזה..

בסופו של דבר כל אחד חווה התמודדות ויש צורה מיטבית יותר או מיטבית פחות להתמודד עם זה

זה לא אומר שכל אחד שלא מקבל מענה מיטבי הופך לנוער בסיכון, זה יכול להיות טריגר..

קצת עקבתי אחרי התכנים שלה, לא בהתעמקות כי לי עדיין אין מתבגרים (אגב גם לה אין..) השיח עם מתבגרים הופך להיות שונה מאשר מול ילדים ושם היא מנסה לעבוד..

מצטרפת, גם אני חושבת שאם את חשה במשהומתואמת

כנראה שיש משהו...

אני דווקא חושבת שכן כדאי לדבר עם הבת שלך, אבל בעקיפין. לדבר איתה באופן כללי על גיל ההתבגרות, ועל כך שלפעמים השינויים שעוברים מתבגרים גורמים גם לשינוי בחברויות. ולפעמים השינויים האלה עלולים להפוך גם חברות שהייתה פעם מיטיבה לחברות פחות טובה. ושכדאי לשים לב לחברים שלנו, לראות אם עובר עליהם משהו, ואם כן אז להתייעץ עם מבוגר איך לעזור להם, ולחשוב אם החברות במתכונת הנוכחית לא מזיקה לנו.

את כל זה את יכולה בטפטופים, לא דווקא בשיחה אחת שעלולה להבהיל.

ועוד נקודה - אם יש לך קשר קרוב עם אמה של החברה, כדאי להסב את תשומת לבה בעדינות שנראה שמשהו עובר על הבת שלה...

את צודקת לגבי השיחות הכלליותשופטים

אני צריכה יותר לטפטף על זה בבית..

אם הייתי בטוחה הייתי מדברת עם האמא, אבל אני לא בטוחה שזה משהו "שעובר" עליה או אופי יותר פתוח ממה שהייתי רוצה לבת שלי..

בהצלחה❤️ את אמא קשובה ומדהימה!מתואמת
תודה!שופטיםאחרונה
אני בעד להקשיב לאינסטינקטים5+

אבל, לשים לב שאת לא מלבישה על הבנות מחשבות ורגשות שלך מהחוויות שלך בחיים, ומדמיינת שזה קורה אצלן. ז"א להסתכל עליהן במבט נקי ולראות אם באמת ההתנהגות שלהן היא משהו לא תקין/ לא טוב באווירה שלו.

קרה לי עם הילדים שלי כמה פעמים שהיו חברים שפחות אהבתי, בעיקר בגלל ההתנהגות שלהם. עם חלק ניסיתי לשכנע ללכת ולהתחבר עם ילדים אחרים ועם חלק הבלגתי ובסופו של דבר הילדים גדלו קצת ולמדו להבחין לבד מי מיטיב איתם. אחת הבנות שלי שהיתה בתקופת ההתבגרות שלה חברה ממש טובה של מישהי, שגם משהו בקשר בינהן לא עשה לי טוב. פחדתי שהיא משפיעה עליה לרעה. אבל ממש ניסיתי לראות את הטוב בחברה, החברה היתה בת של חברים שלנו.  בסופו של דבר לא ברור לי מי השפיע על מי. אמרתי לעצמי, האם הייתי רוצה שהורים של החברות של הבת שלי יסתכלו עליה ויגידו לבנות שלהן להתרחק מהבת שלי? הבת שלי באמת בחרה בדרך אחרת, ואף אחת לא הפנתה לה עורף ממש. מטבע הדברים והגיל כל החברות קצת התרחקו ונשארה רק החברה ההיא שלא הייתי שלמה עם החברות איתה. היום החברה נשואה וגרה רחוק ועדיין הן כל היום מדברות בטלפון ונפגשות כשיכולות וזה פשוט מרגש לראות את הקשר העמוק שלהן.

לפעמים אני חושבת שיש עלינו ההורים יותר מדי אחריותשופטים

גם בגלל שזה בנות ובעלי פחות מבין בקטע הזה פחות שם לב לניואנסים, אני מרגישה שאין לי עם מי להתלבט בשביל כמו שאמרת לבדוק אם זו נקודה מבט נקיה או שאני מגזימה..

בסוף בסוף יש ביניהן קשר מאוד מאוד חזק, לא רוצה לומר תלותי, אבל זה כל מה שהבת שלי מכירה.. היא לי טיפוס של חבורות. אז ברור שאם אני בטוחה שהקשר לא מיטיב אני יכולה לדבר איתה ולהסביר לה, אבל אני לא רוצה לערער אותה ואת החיים שלה בשביל ספק

אם הקשר ככ ככ חזקאוהבת את השבת

כן הייתי פותחת איתה ומדברת איתה על קשר שהיה *לך*, בכלל לא לדבר על הקשר שלה אלא לשתף בחוויה שלך, שהיתה לך יברה מאוד מאוד טובה אבל הקשר היה קצת תלותי ולא בריא או נגיד לספר שהיה חונק והרגשת לא בנוח לפתח קשרים עוד חברות ואחרי כמה זמן הרגשת שזה לא טוב לך ושחררת את זה בצורה x..

כשאת מספרת עלייך זה גם מעניין, גם נותן הרגשה נוחה וגם לא מרגעש שיפוטי והיא יכולה לקחת מזה מה שהיא רוצה...

מה שאני רוצה להגיד שגם אם אין בחברה משהו בעייתי זה לא בריא קשר כזה ולכן זה פותר לך את ההתלבטות..

לא שצריך לחצול אבל כן לעורר מודעות שכדאי לאוורר ולהיפתח לעוד כיוונים חברתיים

בהצלחה גדולה!!

ילדים זה כל הזמן התמודדויות חדשות...

תודה!שופטים
עוד התייעצות על מתבגרת צעירה (בכיתה ז')אנונימית באהב"ה

הבת שלי בכיתה ז' לא הכי מתחברת לסגנון של באולפנא. יש לה שם כמה חברות שהיא הגיעה איתן וטוב לה איתן. ונשמע שהיא הכירה קצת מהבנות החדשות אבל עוד לא יצרה ממש קשרי חברות. הסגנון שם קצת שונה ממה שהיא רגילה אליו, ובאופן כללי היא ילדה שקטה יחסית לוקח לה זמן להסתגל וליצור קשרי חברות.

הלימודים שם כן דורשים השקעה, וכל שיעור שהיא מפסידה היא צריכה להשלים, אז היא לא אוהבת להחסיר סתם ביום רגיל של לימודים.

אבל כל פעם שיש פעילות שהיא לא לימודים - לא בא לה. היא הרבה פעמים מבקשת להישאר בבית, בכל מיני תירוצים.

אותי זה מבאס, כי בעיני דווקא הפעילויות שהן לא 'לימודים' יכולות להוסיף הרבה (אם באים מתוך רצון ומוכנות לקבל). אבל אני לא כופה עליה ללכת. כן נותנת לה את הבחירה וכשהיא רוצה להישאר בבית אני מרשה לה.

רק שאני אומרת לה בפירוש מה דעתי על זה.

וגם היום - המורה שלחה הודעה על פעילות שתהיה להן לכבוד ט"ו בשבט, עם בקשה שנשלח אישור הורים. לי זה נשמע ממש נחמד, אבל היא התחילה לחפש תירוצים למה היא לא רוצה ללכת. 'חם לי ללכת לשם' 'זה לא אטרקציה בשבילי ללכת לשם כי זה קרוב מידי לבית'.

אז אמרתי לה שלי זה נשמע כמו תירוצים. אני מבינה שלא בא לה, ואני לא אכריח אותה ללכת, אבל אני לא רוצה שהיא תשכנע אותי למה לא שווה ללכת לשם עם תירוצים לא באמת משכנעים...

ואמרתי גם שאני שמה לב שכל פעילות שהיא לא לימודים היא לא אוהבת.

והיא ממש כעסה עלי על מה שאמרתי. צעקה שלא רוצה לשמוע אותי וברחה לחדר....

וזה מתסכל. מה היא מצפה ממני? לא רק להרשות לה לא ללכת, אלא גם להסכים איתה שלא שווה ללכת?

באמת לא מבינה איך הייתי אמורה להגיב...

אשמח שתאירו את עיני.

הי יקרהתהילה 3>

נתחיל מהסוף, נשמע שדרכת בנקודה וזה מה שהפעיל אותה וגרם לה להגיב מתוך כאב.

נשמע שהיא כאובה על זה שכנראה היא לא מוצאת את מקומה מבחינה חברתית, שלא טוב לה, שלא כיף לה.

במקום לנסות לדחוק בה (נשמע שאת לא כופה ומאפשרת לא להגיע,

אבל פחות הייתי מתייחסת לזה בהאשמה ויותר מנסה ליצור שיח רגשי אם יש ביניכן קשר שמאפשר.

גם כאן נשמע שהיא יחסית מכונסת אז לא לכשות את זה באופן שפולש לה לפרטיות, אלא לנסות לפתח בעדינות כשאתן מדברות בכללית, ולאט לאט להרחיב

לדוגמא:

היא אומרת שזה לא אטרקציה, להגיד שזה באסה שזה עדיין לא מספיק כיף עם החברות החדשית מתוך השתתפות ולא בשיפוט, ולראות אם היא תזרום לדבר עוד)

לנסות להבעץין שזה מצב לא כיפי ולא נעים בטח עבור בת ביישנית להרגיש עוד לא חלק ולא למצוא מקום, ולהיות יחד איתה במקום מולה ❤️

תודה על הכיוון הזהאנונימית באהב"ה

את באמת עוברת לי להבין יותר את התגובה שלה.

האמת שבפעמים אחרות שניסיתי לפרש מה עומר מאחורי ולדבר על הקושי שלה (בדברים אחרים) היא ממש כעסה ולא היתה מוכנה לשמוע.

אולי אני כן אצליח עם זה הפעם. יש לי תחושה שהיא להדוף ולא תרשה לי להיכנס לדיבורים כאלו.

אבל אפילו לשנות את הדיבור הפנימי עליה שלי אולי יעשה משהו..

זה באמת חשובתהילה 3>

אפילו היכולת לנסות להבין את המקום שלה מייצרת בנו אמפתיה, ואני מניחה שהשדר יעבור גם בהתנהלות או במילים.

ואפשר גם לתמוך, או פשוט להביע הבנה

ולהגיד לה שזה בסדר שלוקח זמן ולכל אחת יש את הקצב שלה ולהגיל את זה שזה קשה ומכאיב

בעיניי הפוךפילה

כן להסכים שהפעילות לא כיפית אבל לא תמיד להרשות להישאר בבית.

בסופו של דבר פעילויות הן חלק מדרישות אולפנה והרבה פעמים הן סתם חובה מעצבנת. בנות שלי גם לא אוהבות חלק ניכר מפעילויות , זה הגיל.

כמו שהעבודה תכריח אותך ללכת לפעילות שלא בא לך כדי להתגבש עם כולם...

זה כיוון מעניין. אני אחשוב על זה...אנונימית באהב"ה
בעבודה אם זה לא מתאים לא חייבים ( למשל כשזה מעורב)נפש חיה.
מה עם אחרי צהריים? יושבת בבית או נפגשת ופעילה?שופטים

לדעתי התגובה שלה מראה שהיא נמצאת בסוג של לחץ תמידי באולפנא והאירועים החברתיים הם רק סוג של קצה הקרחון.. כי ילדה שלא מעוניינת בפעילויות, ולאף אחד לא אכפת שלא מגיעה? זה אומר ששאר הימים היא סובלת והולכת רק בשביל הפן הלימודי, וזה הרבה מאוד ימים להעביר ככה לדעתי..

יש אפשרויות נוספות באיזור?

לא חושבת שהיא סובלת שם כל כךאנונימית באהב"ה

אבל אני אנסה למצוא הזדמנות לדבר איתה בנחת ולשמוע ממנה יותר איך היא מרגישה שם.

אחה"צ היא מעסיקה את עצמה בבית לרוב. לפעמים יוצאת כשיש פעילות בסניף או לנוער בישוב.

אבל היא היתה ככה גם קודם. טוב לה ככה...

הייאוסיללה

הרגשתי חובה לכתוב לך!!

אני בחורה בי"ב וגם לי היה מאד קשה בתחילת בתיכון למורת שאני מאד חבורתית.

ונסיתי להמנע מכל הפיעלויות החברתיות שהיו ,

וכן רציתי לקבל אישור מאמא שלי שבאמת עדיף שלא אלך והיא לא עשתה את זה.

אני לא חושבת שאת צריכה להסכים איתה שכדאי לה להמנע מפעילויות כאלה אבל להבין שזה כל כך קשה בשביל בת להיות נוכחת במקומות כאלה בחברה.

בעצם שאת לא מסיכמה איתה את מצפה ממנה ללכת למקום שהוא סבל עבורה ולכן היא הגיבה ככה.

מסיכמה איתך שהמנעות זה לא הפתרון והיא בטח גם מבינה את זה ומאמינה שהזמן יעשה את שלו  (כמו שהיה אצלי)

תודה שכתבתאנונימית באהב"ה

האמת שאני דווקא לא ציפיתי ממנה ללכת. אמרתי לה שאני לא מתכוונת להכריח אותה, רק שבעיני זה הפסד לא ללכת.

אני מבינה שהיא כנראה ניסתה לתרץ תירוצים כי היה לה קשה להגיד לי שהיא לא מרגישה בנוח עם החברות שם ולכן קשה לה. ואולי תסכל אותה שלא קראתי בין השורות את הקושי האמיתי שלה? (כי להסביר שלא בא לה ללכת כי יהיה לה חם, כשאנחנו באמצע החורף, לא נשמע לי משכנע בכלל... אבל כנראה שבאמת זה רק תירוץ)

אולי כדאי לנסות לעבוד איתה על קשרים חברתייםלפניו ברננה!

אחת על אחת?

לבקש מהמורה שתיתן לה פרוייקט עם בת שנראית לה מתאימה ולהזמין אותה אליכם הביתה לעבוד ביחד, או שאפילו יצאו מכמה שיעורים כדי לעבוד על זה?

לדעתי ככל שזה יהיה פרוייקט יותר מתמשך זה יותר יחזק את החברות ויעזור לה למצוא מקום במארג הכיתתי.

ובמקביל לחזק את הביטחון העצמי שלה שתרגיש בטוב להביא את האיכויות שלה בכיתה.

ועוד משהו - לוודא שאין משהו קשה שקורה לה חברתית. זה יכול להיות אפילו ברמה של חברה טובה שעזבה אותה לטובת מישהי אחרת, בגיל הזה זה כואב מאוד ויכול להביא לפחד מיצירת קשר חדש ולחוסר רצון להשתתף באירועים חברתיים כי היא לא מוצאת את עצמה

תודה! אני אנסה אולי לדבר עם המורהאנונימית באהב"ה

האמת שלאחרונה היה קטע לא נעים מול המחנכת שלה, שנתנה לה ציון נמוך על עבודה בצורה מאוד לא הוגנת.

דיברתי עם המורה, והיא קיבלה את הדברים ואמרה שתתקן. ובפועל הבת שלי אמרה שהמורה לא נתנה לה ציון חדש אבל אמרה שהיא נתנה לה 100 בתעודה במקצוע הנ"ל.

אבל היא עדיין אומרת הרבה שהמורה הזו מעצבנת בגלל מה שהיא עשתה לה. והאמת שאני ממש מבינה אותה...

(כשפניתי למורה, אמרתי לה שזה לא רק עניין הציון, אלא כל היחס שלהן נפגע בגלל הדבר הזה, כי היא הרגישה שנעשה לה פה עוול. אמרתי למורה שכדאי שתדבר איתה, והיא אמרה שהיא תדבר איתה. אבל נראה שהיא לא הצליחה ממש לתקן את הפגיעה...).

לא חושבת שזה הרקע היחיד למה שהיה עכשיו. כי גם לפני כן היא לא הכי התלהבה מפעילויות שעשו להן. אבל אולי זה מוסיף..

ואוו זה ממש מוריד ומאוד משפיעלפניו ברננה!

לבן שלי בתחילת השנה הייתה בעיה של יצירת אמון מול המחנך החדש

וזה היה ממש קשה לו

הוא ממש לא שמח ללכת לבית הספר וגם הייתה לו תקופה לא טובה מבחינה חברתית.

לדעתי זה היה קשור אחד בשני איכשהו.. אולי גם אצלכם?

יכול להיות שזה באמת גורם משמעותי בענייןאנונימית באהב"ה

אני אנסה באמת לדבר שוב עם המורה.

מקווה שהיא תצליח לעזור לה...

אולי לשבת איתה בלי קשר לנושאמתיכון ועד מעון

לשאול אותה איך הולך לה באולפנה? איך היא מרגישה באופן כללי? רק להקשיב, בלי לבקר, בלי לתת עצות, בלי להגיב, רק לשמוע. זו משימה שנשמעת קלה אבל בפועל היא קשה ממש להקשיב בלי לשפוט. בהזדמנות אחרת אחרי שממש הקשבת לה לנסות להעלות ולחשוב ביחד איתה על פתרון.

בהצלחה, נשמע לא קל!

רק משתפת פהאנונימית באהב"ה

שדיברתי בסוף עם המורה שלה.

דבר ראשון - היא אמרה שעל הפעילות הזו היתה אווירה כללית בכיתה שזה לא כזה כיף והרבה בנות אמרו שהן לא יגיעו (חלק גם לא הגיעו באותו יום בגלל הנטיעות בסניף), אז זה לגמרי משנה את התמונה...

אבל בכל מקרה דיברנו קצת על המצב החברתי שלה והמורה חשבה מה לעשות כדי לעזור לה להשתלב יותר (אבל גם אמרה שהיא כן רואה שיש לה כמה חברות שכן טוב לה איתן).

וגם ביקשתי ממנה לסגור יותר יפה את העניין של העבודה עם הציון הלא פייר.

בינתיים עוד לא הצלחתי להגיע לשיחה פתוחה עם הבת שלי על איך היא מרגישה באולפנא וכו', אבל ננסה להגיע גם לזה...

וואו כל הכבוד!!אוהבת את השבתאחרונה
ןמתחברת לדברים של תהילה, שזה מאוד קשה, אבל כדאי לפתח שיח רגשי עמוק עם הבת.. לנסות תשרגי שבנוח לשתף אותך מה היא מרגישה.. זה זמן מצויין לבנות את זה לפני שיא גיל ההתבגרות וזה..

בהצלחה לכולנו בזה כי זה לא פשוט בכלל...

אולי יעניין אותך