רק לשתף שאני בסחרחורת אין סופית שלא נגמרת...מצטרפת למועדון
זה מתאזן... היום יש בזה בחינה קלה יותראנונימיות
הן מעסיקות אחת את השנייה...
זה באמת קשה!!! השלב של שניים קטנים הוא הכיאוהבת את השבת
קשה בכל ההורות!!
אבל זה מאוד מהר מתאזן ותשכחי מזה..
רק תחפשי למצוא איך את נהנית בכל זאת מהיומיום
מה מטעין אותך
ולהקדיש לזה אפילו רק שעה בשבוע
זה חשוב ומטעין ..
היתה תקופה שהרגשתי שאני בסדר עם זהמצטרפת למועדון
חיבוק!!אחתפלוס
7חודשים בכללי זה גיל קשה.
מקווה בשבילך שמהר תגיע תקופה יותר רגועה ושתצליחי לתת זמן לעצמך 😘
וואי 2 קטנים זה השלב הכי קשה!!!צלייאקית
השבת שלחנו את הגדולים לסבא וסבתא שלהם
ונשארנו עם 2 הקטנים
וחשבנו שיהיה חופש ונוכל לנוח.....
אז חשבנו
היה פי אלף יותר קשה!
רק להעסיק אותם ולרדוף אחריהם כל הזמן🥵
אז כן זה שלב קשה
אבל זה הולך ונהיה יותר קל ככל שהם גדלים
בהתחלה זה מאוד מאוד קשוח!!אין כמו טאטע!
ולוקח זמן עד שהכל מתאזן.
אבל ההתחלה הזו היא ממש ממש קשה
רק תזכרי שזה זמני! זה לא יהיה ככה לנצח
ועוד מעט יהיה יותר טוב
חיבוק גדול!!!
כולן אומרות שזה זמני אבל בהנחה שרוצים עוד ילדיםמצטרפת למועדון
האמת, שלא בהכרח בכללאין כמו טאטע!
המעבק מ 1 ל 2 היה אצלי הכי קשה בפער
מאשר מבער מ 2 ל 3.
ושמעתי על עוד הרבה חברות שככה זה היה אצלן.
אין מה להשליך מעכשיו על הילדים הבאים שיהיו בע"ה!
אתם תתמודדו עם זה כשיגיע הזמן.
בינתיים תחשבי מה הכי יכול להקל עליכם כרגע, בשלב הזה.
לא . זה ממש מתאזן כשיש ילדים יותר גדוליםאוהבת את השבת
לא, כשיש גם גדולים ההתנהלות היא אחרתיראת גאולה
דבר ראשון, יש תינוקות יותר רגועים ומשחררים ויש יותר דביקיים ודורשים... לא כולם אותו דבר.
דבר שני, כשיש בבית גם גדולים, אפילו לא ממש גדולים (תלוי בילד... מגיל 4-5 זה כבר אחרת), הם עוזרים בהרבה פרטים טכניים קטנים שבסך הכללי מורידים ממך את תחושת הריצה והבלבול בין הררי מטלות. כמובן המשימות עדיין נשארות שלך, אבל ילד יכול ללכת להביא מברשת / טיטול / מוצץ, ולא שאת צריכה לעצור באמצע משהו, ללכת להביא, ובאמצע רואה משהו לסדר ונזכרת בעוד משהו, ובינתיים התינוקת התחילה לבכות כי עזבת אותה לכמה שניות....
חוץ מזה שכשיש גדולים, הקטנים (גיל שנתיים שלוש) כבר מחקים אותם ומנסים להיות יותר עצמאיים. וגם מבחינת תעסוקה, התינוקות והקטנים הרבה יותר רגועים כשהם ליד הילדים היותר גדולים. ופחות צריך להעסיק אותם בצורה אקטיבית.
כמובן כתבתי הכללות, זה ממש לא נכון תמיד. אבל גם אני מרגישה שכשהיו לי רק קטנטנים, ההתנהלות כולה הייתה יותר תובענית ואינטנסיבית מאשר כשיש גם גדולים וגם קטנים.
כל מילה..אוהבת את השבת
ממש לא. כי אתגם משתנהמתנות-קטנות
את לומדת להתאים את הציפיות שלך יותר נכון
להבין מה את זקוקה כדי לעבור חוויה יותר טובה
הנסיון והזמן מלמד אותנו לשאול את השאלות
שמדייקות
מה המוקדי קושי
ומה הם זקוקים כדי להרגיש טוב גם בעומס הנתון
אצלי עיקר הקושי היה במעבר ל2
ועם התינוקת השלישית
ואחר עך אפילו שהיו צפופים ממש
אזעם כל לידה זה התאזן
כי למדתי לא לחכות תבחוץ שילך חלק תמיד
אלא לייצר איזונים בריאים מלכתחילה ולתדלק את עצמי
ולהתבונן אחרת
אניסליל
עוד לא עם שלושה ילדים.
אבל אני רק רוצה להגיד ש-- לא חייב.
זה בסדר לרצות עוד ילדים, זה נהדר.
אבל לא חייב שהם יהיו צפופים
לא חייבים להכניס את עצמנו למערבולת
זה בסדר גם לרצות קצת נחת
וכן, יכול להיות שזה שונה מעבר משניים לשלושה.
אבל זה בטוח גם שונה אם הקטן הוא כבר לא כל כך קטן.
הפער אצלנו הוא כמעט שלוש שנים, וברור לי שזה הבדל גדול. כי בזמן שהקטן שלי כבר נהיה גדול ושוסב שצריך לרדוף אחריו, הגדול כבר היה כמעט בן ארבע.
ואני כאן גם כדי להזכיר, שגם ארבע זה קטן, וגם חמש זה קטן. ושני ילדים בני חמש ושנתיים וחצי אלו *ילדים קטנים* שצריכים את ההורים שלהם ושואבים מהם כוחות, וזה בסדר להחליט שרוצים רווח גדול יותר. כדי שיהיה לנו יותר כוח.
לא יודעת, פשוט מרגיש לי שבחברה הדתית קצת שכחו שלגדל ילדים זה קשה, וכשקשה, פשוט לגיטימי להחליט לנשום יותר אוויר ולקחת יותר מרווח.
אני חושבתoo
אני הרגשתי קושי בלתי אפשרי עם 2 ראשונים צפופים וקושי גדול עם 2 נוספים שלא היו צפופים. ככה שהקושי הבלתי אפשרי היה חוזר על עצמו אם היו לי שוב צפופים.
נכון שיש קצת עזרה כשיש גדולים, אבל עסוקים גם עם הגדולים, ככה שהמוח והנפש עמוסים וזה מוסיף קושי.
רוב התשובות שתקבלי יהיו השניים הראשונים הכי קשים, אולי זו תחושה של אנשים, אבל גם מין מנטרה כזו שמעודדת להמשיך ללדת יחסית צפופים כי זה אפשרי ולכאורה לא קושי ענק.
אבל במציאות זה קושי גדול מאד, ההקטנה והנרמול שלו יוצרת קושי נוסף לאלו שלא מצליחות להרגיש הקלה. יש הרבה שמרגישות קושי שממשיך להיות גדול מאד והקושי הזה קצת מושתק בתוך החברה הדתית/ חרדית. כדאי להכיר במציאות בלי לתת לאחרים להסתיר אותה.
אני ממש לא חושבת ככה!באר מרים
אני ממש הרגשתי שברגע שיש ילדים קצת יותר גדולים (מעל גיל 6) הקושי ממש יורד.
כמו שכתבו - היכולת להביא טיטול, מגבונים, לשחק עם בן השנתיים כשאני מטפלת בתינוק..
ובהמשך יותר ויותר דברים שלא תלויים רק בי.
אצלי אחד ההבדלים הגדולים היה כשהיה אפשר לקפוץ להשאיל משהו מהשכנה בלי לקחת איתי את כולם - כשיש ילד מעל גיל 6 אפשר להשאיר אותם ל3 דקות לבד בבית. זה ממש עשה לי הבדל גדול בשלב ההוא..
וכמו שכתבו - הגדולים בעצם קיומם ממש מהווים תעסוקה לקטנים..
ע"פ 2 הגדולים אני הייתי מוקד התעסוקה התמידי.
ככל שיש יותר ילדים הקטנים מועסקים מעצמם רוב הזמן...
את הרגשת הקלהoo
אני לא הרגשתי.
זה אומר שיש כאלו שלא מרגישות הקלה.
העזרה והתעסוקה של ילד גדול לא מסייעת מספיק כדי להרגיש הקלה, בהתחשב בהתעסקות גם עם הגדול. ככה אני מרגישה, ככה עוד נשים מרגישות.
התחושות שלי ושל כמוני מושתקות ומוקטנות, אין סיבה שזה יהיה ככה, אם יש קושי שחלק (גדול או קטן) מרגישות, הוא צריך להיות מדובר, גלוי ולא מושתק ומוסתר.
אני נוטה להסכים אתך האמתהמקורית
כי עכשיו ה'גדולים' שלי בני 4 ו 5
אבל הם לא - לא מעסיקים אותי, אלא הפן הפיזי ברובו ירד ממה שהיו תינוקות
אבל הם רבים
הם צריכים תשומת לב
צריכים שישבו איתם ויקלחו אותם
הבן שלי בתת אז צריך ללמוד איתו אחה"צ
להשכיב אותם לישון
הם גם עוןשים שטויות כמובן, כמיטב המסורת
עם תינוק נוסף למשל, גם אם יביאו לי טיטול (לא שאני צריכה כי אני נוהגת להשתמש בשידת החתלה מצוידת), גם אם יעסיקו קצת תינוק קטן
(מה שלא רלוונטי בדר"כ עד שהתינוק כבר הופך לפעוט ומשתובב בעצמו) - זה לא מוריד מהעומס, רק מוסיף עליו
וזה כמובן לא סותר נחת ושמחה ובחירה במציאות כזו
רק שצריך להיערך לתקופה כזו עד כמה שניתן מנטלית, נפשית, פיזית
ולשמור על עצמנו כמה שיותר ולהיות במודעות למה ואיך שטוב לנו
אני חושבת שפחות עומס מרגישים בגילאים יותר מתקדמים
ואז אולי לחלק מהנשים ההפרש הגדול הזה פחות רלוונטי
בארורר שעוד תינוק יוסיף על העומסיראת גאולה
אבל בהשוואה לכשהם היו בני 0 ושנה, או שנה ושנתיים -
עכשיו העומס הוא מסוג אחר, נכון? זה פחות מסיבי ותובעני, ואת כן יכולה ללכת לשירותים או לשתות, נכון? (מאוד מאוד תלוי בילדים. אני פחות צמודה לילדים בגיל הזה)
אז גם כשמצטרף תינוק קטן, יש קצת יותר מרווח נשימה. זה לא קל. ממש לא. אבל זה לא דורש כמו שכשיש שני תינוקות. כשאת לבד עם שני תינוקות דורשים, הטיפול כ"כ מסיבי, שאת מאבדת את עצמך בתוך זה, לפעמים לא מצליחה לאכול או לשתות או לנשום. וכשיש גם 'גדולים', כן יש לך את הפריווילגיה הזו. הטיפול המסיבי בתינוק הקטן נשאר מסיבי ותובעני, אבל בין לבין אפשר לנשום קצת, וזה משפיע מאוד על התחושה (כנראה לא אצל כולן. וגם לא כל התינוקות והילדים הם זהים. אבל יש הרבה שכן מרגישות ככה).
גם כשהם היו תינוקות הלכתי לשירותיםהמקורית
ושתיתי
זה לא סותר את זה שיש קושי אחר
בתלות של יצורים קטנים חסרי ישע שצריכים אותך בכל רגע נתון.
העצמאות נלקחת
וזה שואב הרבה כוחות
למטרה משמחת מאוד ב"ה, שיש בה הרבה שליחות והיא מצווה כמובן
אבל זה לא סותר קושי גדול
אני ככ מסכימה איתך!רינת 24
לכל מי שמתכננת צפופים, כדאי לדעת מראש שזה קשה מאד (לפעמים) ולקחת את זה בחשבון.
ולכל מי שמפחדת שהם לא יהיו חברים אם יש רווח גדול- אני רוצה לספר לכן שיש לי הפרשים של 4 שנים, והבן שלי שיחק עם הבת כ-ל השבת בלי הפסקה כמעט.
אצלנו ההפרשים הגדולים לא היו מתוכננים וכנראה גם יהיו לי בסוף פחות ילדים ממה שחשבתי לפני החתונה אבל גיליתי שיש לי פחות כוחות (גוף ונפש) וצריך להיות קשובים לעצמנו.
אני יודעת שלפעמים גם רווח קטן הוא לא מתוכנן ולא באה לייאש אף אחת… בטוחה שגם לזה יש יתרונות אבל תמיד עדיף לקבל את הקושי ולהתמודד איתו בלי להדחיק.
אני ממש לא מרגישה ככהחגהבגה
אולי הקושי הוא אצלך, תבדקי על מה זה יושב.
הכל תלוי בבחירה איך אנחנו מתנהלים עם סיטואציות...
אני מרגישה שמשמעותית 2 צפופות היה קושי בלתי אפשרי
ואחרי זה ממש זורם
ברור שמורכב ומעייף
אבל אחרת לגמרי
בא נראה על מה זה יושבoo
תינוק עד גיל 3 זקוק לטיפול והשגחה 90%-100% מהזמן שנמצאים איתו, אז אם אין לי אופר צמודה, אז יש לי 0%-10% זמן לטיפול בעצמי, או לילדים אחרים או לבעלי או לסביבה.
אם יש לי יותר מתינוק אחד, אני אישית מתקשה להכיל את הקושי הזה, אין לי אפשרות לפעול ב200% או באיזור.
אני לא אמא צעירה חסרת ניסיון, אני לא עצלנית ולא מפונקת, אני אישה רגילה, אולי אפילו יעילה יותר מהרגיל ועדין מתקשה מאד לפעול ב100%ולא יכולה לפעול ביותר אחוזים.
אפשר לכתוב הרבה דברים, אבל בפועל כל אחת שיש לה יותר מתינוק אחד משלמת מחירים. גם אמא לתינוק אחד משלמת מחירים, אבל אולי סבירים יותר. המחיר של תינוקות צפופים גבוה ויש נשים שלא רוצות/ יכולות/ גם וגם לעמוד בו.
בהגיון פשוט לרוב הנשים זה קושי גדול מאד, אולי הם בוחרות בו ומתמודדות, אבל עדין קשה להם ביותר.
לכתוב ממש זורם על כמה צפופים נשמע לי מנותק מהמציאות, לא מבינה את האידאולוגיה להקטין את הקושי, לא מבינה את המנטרה על 2 ראשונים מול השאר.
כנראה שנשים שונות חוות את זה אחרת..באר מרים
אני לא מבטלת בכלל את הקושי שלך ושל נשים נוספות..
אבל מסכימה עם חגהבגה.
אצלי ההבדל המשמעותי היה בלידה החמישית כשהבכור היה בן 7 - היה לי משמעותית יותר קל מאשר בפעמים שלפני כן...
אולי כי את משווה קושי לקושיהמקורית
ברור שאם ברירת המחדל כביכול היא 5 צפופים קטנטנים רצופים (אשרייך!) אז כשיש רווח גדול יותר בתינוק הבא, החוויה היא אחרת.
כי יצאת מקושי גדול לקושי קטן יותר כביכול ככל שהילדים גדלו. אבל עד שהם גדלו..?
אני בכל אופן כיוונתי ל- בלי קושי, אל מול קושי.
קושי הוא לא בחירה מודעת אצלי, שאמשיך לבחור בה שוב ושוב או להוסיף ממנה לקושי קיים. (ממילא החיים מזמנים מלא קשיים משלהם)
ויש פה באמת אלמנט של שוני באידאולוגיה ותפיסת עולם. אבל אם לשים את האצבע על ההבדל - אז לדעתי הוא במה שכתבתי
תודה שאת כותבת את זהמחכה_ומצפה
ממש חשוב לתת לקול הזה להישמע.
ואני מסכימה איתך לגמרי. בהחלט יש מחירים לשני תינוקות. ולא רק האמא משלמת אותם, אלא גם הילדים (ה״גדול״ וגם התינוק). יש מחירים בהחלט.
תודה לך ו
oo
תגובה מהממת!!כבתחילה
אני חווה את זה אחרתמתנות-קטנות
זה לא שאין קושי
אבל קושי זה עניין של פרשנות
כשאני מחוברת למשמעות של גידול הילדים
זה נותן לי נקודת מבט וחוויה שונה על הסיטואציה
אני שמחה ביצירה שנוצרת פה ובשליחות ובמשמעות שלי שם
זה מפורש אצלי כברכה
והציפיות בהתאם
אני לא מצפה שהזמן יהיה בידיים שלי כל הזמן
אני לא מצפה לישון רצוף עם תינוקות
אז ממילא אני לא בשוק מזה שזה דורש
אבל אני כן יודעת מה כן נותן לי כח ורענון ודואגת שיהיה שם באופן קבוע
וכן משתדלת לייצר אמהות שמספקת ומשמחת אותי
וקושי בעיני זה שלב בדרך
ואם הוא בכלים שלי אז אני שמחה בו ולא מוותרת עליו
אני לא חושבת שיש משהו שנכון לכולן
כל אחת שתקשיב לעצמה
אבל כן חשוב לי לומר שלחוות את הגידול שלהם כקושי
זה לא הכרחי
ועם כל ילד זה דווקא יותר מצליח לקרות
אפילו שהעומס רק גדל למראית עין
אני מרגישה שההתמקמות שלי היא רוב הסיפור
קושיoo
אבל זה בדיוק הפרשנותמתנות-קטנות
זה קשה וזה משמח ומספק וממלא אותי
הפרשנות גורמת לחוויה שונה
וגם נותנת פחות משקל לקושי
לא חווה את המציאות רק דרכו
גםoo
זה בסדר שסיפוק מטשטש את הקושי, אבל שהקושי ענק ועושים ממנו קטן, זה פחות מציאותי. יש טווח הגיוני לצמצם את הקושי ויש מחוץ לטווח.
אני חושבת שאת יכולה לדבר על עצמךמתנות-קטנות
אבל הצורך להגדיר את זה כקושי עצום עבור כולן
בעיני מפספס הרבב
אני אגב חושבת שכל אחת קשה לה יותר בתחומים שונים
אצל מישהי לדבר מול קהל זה קושי עצום
אצל מישהי לצאת לעבוד
אצל מישהי לגדל צפופים
אני לא מבטלת בכלל את החוויה שלך
אני גם מכבדת מאוד את הבחירה שלך
אבל לנסות לקבוע בוודאות שכולן חוות את אותו הקושי ורק מתעלות מעל..
לא בטוח
אנשים הם שונים
וגם דברים משתנים
היו שנים שחוויתי קושי משמעותי
ונכון בחרתי בו
אבל גם למדתי ועישיתי קורסים כדי לחוות אמהות שונה
גם לצפופים
וזה כן אפשרי
ואני מאמינה 'אצל כל אחת יש את הבחירות לשלה והחוויות לה
אני מסכימה גם איתך האמתהמקורית
זה אמנם נשגב מבינתי ורחוק ממני
אבל אני יכולה להבין נשים שבוחרות למרות הקושי, כי יש להן מניע חזק לחוות אותו, שצובע את התמונה הכוללת באור אחר.
וגם אם הן משוות בין קושי לקושי ומתנחמות בכך ומרגישות שרווח להן, זו התחושה שלהן. ועם תחושות אי עפשר להתווכח
כנראה שאני לא אחת מהן 
אוליoo
אבל, מפה עד להגיד שבהמשך יותר קל זה רחוק. גם אם מישהי מצליחה לחוות אמהות לצפופים כקושי קטן, להגיד על משהו שעובדתית הוא קשה, כי הוא עבודה סיזיפית ללא הפסקה, שהוא פחות קשה, זה עדין לא יכול להיות נכון.
אגב, יכול להיות שנשים חוות זמנים כל כך קשים, שאח״כ הקלה נראת כהפחתה בקושי, שבעצם זה עדין מאד קשה.
יש דרכים ללמוד להתנהל אחרת בתוך הקייםמתנות-קטנות
את מכירה אמהות יחד עם משרה מלאה
אני מודעת שזה נגיד לא בכוחות שלי
אז בוחרת לעבוד אחוז מאוד קטן והרוב מהבית
וזה חויה שונה
ודואגת ללמוד כל שנה קורס שנותן לי כלים לעבודה אישית ובהורות
ויש הרבה כלי עבודה אם עובדים איתם נכון אז זה משנה את החוויה
אני גם מורידה רף בכל מה שקשור לסדר ונקיון וגם מקלחות לא כל יום
כל מה שגורם לי להיות יותר תפקודית
ופחות ליות מחוברת למהות
משתדלת יותר לשבת איתם לשחק איתם אחה''צ
ודואגת שיהיו לי זמנים אחרים בשבוע השהם לעצמי -לנחת שלי
אני לא אומרת שזה לא קשה
ברור שיש קושי
אבל כשמשהו הוא החלום שלך
ואתה מאמין ומחובר אליו
יש עוד דרכים לחוות אותו לא רק דרך הקושי
ואני גם מבינה ממש אותך
ואת הפותחת
זה לחלוטין מובן
יש הבדלoo
מבינה שיש לך חוויה טובה ממנו.
אני אישית לא רוצה לחוות את הקושי בצורה אחרת, כשיש קושי אני אחוש אותו במלואו, לא רוצה להסתכל עליו אחרת, אלא מה שאני מרגישה.
הרבה שנים ניסו לחנך אותי ולהשפיע עלי לראות דברים אחרת, אבל אני עשויה מחומר אחר, שבודק לבד כל דבר. אני רוצה לראות את הדברים כמו שהם, פשוטים, לא מה שמנסים לצייר אותם.
לכן היה חשוב לי הדיוק בין מבט לבין עובדה, במיוחד שדוחפים אידאולגיה שסותרת את המציאות. כל אחת יכולה לבחור את המבט שלה אבל לא לעוות את המציאות.
אתן לך דוגמא למה אני קוראת פחות קשה:באר מרים
עם תינוק אחד או שניים את לא תמיד יכולה ללכת לשירותים בשקט. כשיש ילד גדול את יכולה לתת לו לנדנד את התינוק ולהיכנס לשירותים (וכשהגדולים עוד יותר גדולים אפילו להתקלח)
כשיש שניים שלושה קטנטנים את היחידה שיכולה להוציא משהו מהמקרר, לתת פרוסה, להביא כוס מים וכו..
כשיש עוד ילד הוא יכול להביא להם משהו מהמקרר בזמן שאת מניקה.
יש מי שירוץ אחרי בן השנתיים כשאת מניקה.
אפשר לשים להם סיפור להאזנה ועצום עיניים לחצי שעה (על הספה בסלון, וכשיש קצת יותר גדול גם במיטה) כי יש מי שיגיע ל"דווח" אם צריך אותך.
יש מי שיבנה עם בן השנתיים במגנטים, יוריד לו ספר מהמדף, יקח ממנו את החפץ שאסור לו לקחת וכו.. בזמן שאת מניקה/מחליפה טיטול וכו..
וגם - ככל שיש יותר ילדים יש יותר שגרה ונהיה יותר זורם.
אני זוכרת את הבכור בגיל שנה וחצי ממש משתעמם כל אחר הצהריים ואני צריכה לספק לו תעסוקה סביב השעון.
הצעירים בכלל לא היו צריכים אותי כדי למצוא תעסוקה..
אבלoo
כל העזרה הזו מתקזזת עם התעסקות גם עם הגדולים יותר.
מחליפים קושי אחד בקושי אחר, אבל הוא נשאר גדול.
בעיני זה הרבה פחות קשה..באר מרים
הלחץ של המון "דחוף" ו"צריך" ו"מיד" ו"רר אותי" הולך ויורד..
זה כמו למשל שכיום (הקטן שלי בן 3.5) משמעותית יש לי פחות קושי, חמרו שאני משקיעה שעות רבות בעזרה בש.ש, בעניינים של מתבגרות, במריבות בין הילדים וכו.. - מבחינת שעות זו עדיין המון השקעה.
אבל אין מה להשוות את החיים כיום בלי תינוק יונק ובלי פעוט שמתרוצץ ועושה בלאגן ובלי הריון לחיים שלי לפני כמה שנים..
אז אותו דבר בית שיש בו כבר ילדים, ושגרה, והרגלים, וסדר יום שהתינוק משתלב בו - בעיני זה הרבה פחות קשה מאשר בית עם 2-3 קטנטנים תובעניים שאף אחד לא יכול להעסיק אותם אי לעזור להם בכלום חוץ ממני.
ושוב - זאת החוויה שלי. אני מבינה שאת חווה את זה אחרת.
אז אני לא מבטלת את הקושי שלך, אבל את אל תבטלי את ההקלה שאני הרגשתי..
אני ממש חושבת שזה משתנהלהשתמח
בין נשים שונות עם אופי שונה וצרכים שונים וכנראה גם בין תינוקות שונים עם אופי שונה וצרכים שונים.
גם לי מאוד קשה לטפל בתינוק, אבל יצא לי לדבר עם נשים שאמרו לי בכנות שמבחינתן החלק הקשה זה ההיריון אבל לטפל בתינוק זה ממש בסבבה.
אני לא מסכימה שעד גיל 3 צריל 90 עד 100 אחוזחגהבגה
תשומת לב.
אולי כאן נובע ההבדל.
ועכשיולא כרגעאחרונה
(אבל כן לדעתי ה2 הראשונים זו לא מנטרה..ובכל מקרה ודאי שצריך לקחת אותם בחשבון גם הלאה)..
ועכשיו יש לך 5 צפופים🫣אמא לאוצר❤
אמןןןחגהבגה
ממש מסכימהמחכה_ומצפה
אני עם הפרש של שנתיים והיה מאוד מאוד מאוד קשה. בכנות - היה סיוט. הרבה יותר קשה היה לי המעבר ל-2 מאשר להיות אמא טריה לילדה אחת.
רק עכשיו, כשהקטנה בת שנתיים אני טיפה (ממש טיפה!) מתחילה לראות את האור. ועדיין מאוד קשה. אולי כשיהיו בנות 3 ו-5 יהיה קצת יותר נסבל, נראה. כרגע מבחינתי זה עדיין קושי לא נורמלי (ובעלי שותף מלא ב-100%).
ובאמת היה לי עוד יותר קשה כמה כולם אמרו לי ששנתיים זה הפרש ״מצויין״ והבכורה כבר ״גדולה״ (היא לא! היא הייתה ילדה בת שנתיים!) ובכלל שזה ממש קל ילד שני כי כבר את אמא מנוסה והכל דבש (אז לא. זה יפה שאני אולי אמא מנוסה (נניח), אבל יש כאן עוד תינוק עם אופי משלו שלא תמיד מוכן להסתנכן עם האמא המנוסה לכאורה שלו. והקטנה שלי הייתה קשההההה…). אז זה לא עזר לי שבתוך כל הקושי הענק עוד אמרו לי כמה שנתיים זה הפרש טוב וכמה ילד שני זה קל, כי זה רק גרם לי להרגיש שמשהו דפוק בי כי כל כך קשה לי.
לא יודעת.לא כרגע
זאת אומרת אני יודעת שאי אפשר להסיק ממקור
אחד,
אבל בכל זאת: השניים הראשונים שלי ממש לא צפופים
(בין 3 ל4 שנים),
וחוויתי קושי מטורף ברמת איבוד ידיים ורגליים, שלא חוויתי (ב"ה) בלידה הבאה.
עוד ילדים גדולים משנים את כל הדינמיקהלהשתמח
אוף מלחיץ אותי השרשור הזהפיצישלי
שבוע 30 עם שובב קטן בן שנתיים בבית
זה מאוד אישיריבוזום
אצלי המעבר לשניים היה קל יחסית למעבר לאמהות עם הולדת הבכורה. ברור שהיו האתגרים שלו, אבל לא קושי מטורף וממש בלי השוואה ללידה הראשונה. הרבה יותר בנחת.
כמובן, יש מי שחווה את זה כהכי קשוח, נכון. אבל אל תלחצי שזה חייב להיות כך אצלך, כי יש מי שחווה את זה אחרת (בשרשורי עבר היו תגובות משני הסוגים). כן תנסי אולי לחשוב מראש איך להקל עלייך בבוא הזמן.
^^^נקודה טובה
זה מעניין כי חודש וחצי חודשיים אחרי הלידהמצטרפת למועדון
גם הרגשתי בהרבה מובנים שיותר קל לי מאחרי הלידה של הבכורה. ובאמת משהו בגידול של התינוקת היה יותר קל כי כבר לא מופתעים משום דבר ויודעים יותר באוטומט איך לטפל ואיך לעשות. ואותו דבר גם על ההתאוששות מהלידה. הגוף מכיר את זה כבר ופחות בטראומה. אבל כשאני מתיחסת לגידול של שתיים לא ספציפית לתינוק החדש אז אין ספק שזה מעבר מאד גדול.. יש כאן שני ילדים. שניהם קטנים ושניהם דורשים את שלהם. התינוקת זה בלהאכיל ולחתל ולהרדים והגדולה זה בללוות לשירותים לנקות פספוסים להביא משחקים להרים לכסא אוכל להוריד מכסא אוכל לעשות קוקו לפרק קוקו לא להרשות לטפס כן להרשות לטאטא..
אז אם אצל הגדולה היתה אפשרות לישון צהריים או סתם לקחת הפוגה במשך היום והבן זוג איתה אז עכשיו שתינו איתן וכל הזמן שתינו עסוקים... וכמעט שאין הפוגה במשך השבוע.. יש מטפלת קבועה כבר חודש ותודה לה' על זה! כי חודשיים לא היה והיא באה איתי לעבודה. עכשיו היא גם לוקחת בקבוק ושוב תודה על זה רק שזה לא באמת משחרר אותי כמו שחשבתי כי להשאיר את בעלי עם שתיהן לבד אני לא אוהבת יותר מדי כי כמו שאני לא מסתדרת לבד עם שתיהן קל וחומר הוא.
למרות המטפלת בימים חופשיים היא איתי כי המטפלת שלה יכולה עד שתיים בצהריים ואנחנו גרים בעיר אחרת ותלויה בבעלי בשביל שיחזיר אותה וזה אמצע יום עבודה שלו.. ככה שהגעתי למצב שבאמת המתנה הכי גדולה שאפשר לתת לי זה יום חופשי בבית בלעדיה נטו לכביסות ואיפוס הבית.. זה מספיק לי.
למה בעצם לא מסתדר להיות יחד עם שתיהן?מתנות-קטנות
שואלת כדי לדייק מה בדיוק החוויה שלך
כי אם השבוע הוא רצף ארוך של עבודה ואז זמן עם שתיהן
ואין שום מנוחה ואיוורור
זה קשה
אם בעלך חוזר בשעות סבירות
חושבת שזה חשוב שתלמדו להתחלק בינכם ולא להיות במקביל כל הזמן
אם תצאי להתאוורר קצת..תשבי בשקט עם עצמך ותעשי משהו שטוב לך
אז תחליפי אנרגיות
היכולת להסתדר עם שתיהן יחד זה למידה והתייעלות
תנסי לראות מה בדיוק הנק' קושי בהן זה לא עובד
ולחשוב על פתרונות יצירתיים
אני אנסה להסביר את עצמימצטרפת למועדון
כרגע עברנו למושב שהוא מרחק רבע שעה מהעיר שגרנו בה ואני לא נוהגת. אז נתחיל מזה שכל התאווררות שלי מחוץ לגבולות המושב דורשת שהוא יקח אותי ודורשת בייביסיטר לילדות שאין לנו עדין איפה שאנחנו גרים. אז אם מדובר על לצאת בשעות אחר הצהריים ערב אני לא אעשה את זה כמו שאני לא רוצה שהוא יעשה לי את זה. זה אומר מקלחות לשתיהן הכנת ארוחת ערב השכבות.. שהקטנה לא עפה על בקבוק זה ממש למצוא את הזווית והדרך ויכול להיות לה גם התקפי בכי כאלה שרק הנקה מרגיעה. אם לצאת אחרי שהן ישנות זה קושי של למצוא בייביסיטר או דרך להגיע לאן שאני רוצה.. למשל שבוע שעבר היתה לי חתונה של חברה שמאד היה חשוב לי להשתתף בה. זה דרש ממני הערכות מהבוקר של להכין ארוחת ערב בזמן, לארגן את הבית לדאוג שיהיה לי בגדים והכל . מהרגע שהוא חזר עם הבנות זה היה להתחיל סבב מקלחות. הקטנה פספסה לפני המקלחת על המזרון ולא הספקתי לנקות. ארוחת ערב זריזה, מקלחת שלי ואז לבקש מהשכנה שתכנס לשמור על הגדולה(ותגלה את הפיפי) לקחת את הקטנה אתנו באוטו ולהקפיץ אותי לצומת במרחק של חצי שעה ששם חברה אוספת אותי. לקנות לקטנה מטרנה כי המטרנה אצל המטפלת, לחזור ולשחרר את השכנה.. המון היערכות שגם ככה השגרה הרגילה שוחקת.. לא הרגשתי שהאוורור היה שווה את כל הטרטור הזה..
מה שכן אני לא רק אקטר קבעתי לנו בריכה בהפתעה ביום שלישי שזה יום חופשי שלי לשעות הבוקר ובקשתי מאמא שלי שתוציא מהמסגרות. מאמינה שבאופן הזה נחוש שחרור כלשהו.
דברתי על משהו פשוט הרבה יותרמתנות-קטנות
כשהוא מגיע הביתה ואת אחרי כמה שעות איתן ברצף
את יכולה להכנס לחדר או לצאת לגינה
לשים אוזניות עם מוזיקה
לאכול משהו טעים
לקרוא-לנגן או כל תחביב אחר שיש לך
לעשות הליכה קצרה
אפילו חצי שעה של התאווררות
של להרגיש את עצמך
ממש מרעננת את הכוחות
ומגיעים אחרת להשכבות
וכשזה קורה לאורך זמן אז זה ממש נותן אנרגיות ושונות
לא חייב לקלח כל יום -אפשר לדלל קצת כדי שהערב יהיה פחות עמוס
הרעיון זה לא לצבור חוויית חיים עמוסה באופן רציף
ללמוד לעשות הפוגות קטנות
בתוך הקיים
תראי את התגובה שלי לפולניה 12מצטרפת למועדון
למה את לא לומדת נהיגה?כבתחילה
נשמע שיש תלות גדולה בבעל ביומיום בגלל הרכב.
יש לך אפשרות ללמוד נהיגה? אולי לעבור לעיר שבה המסגרות והעבודה?
באמת נשמע ככה קשוח ומרדף יומיומי.
בקשר לילדים, לא חייב לחשוב קדימה מידי. עכשיו לא מתאים אז לא מתאים. עוד חצי שנה-שנה תבחנו את הדברים מחדש. וזה בסדר גמור שיהיה הפרשים גדולים בין הילדים.
לגבי רשיון זה על הפרק וברור שזה יקלמצטרפת למועדון
הייתי בדיוק במקום הזה לפני שנהלהשתמח
לי היה ממש קל המעבר לשניים. ועדיין ב"ה.אמא טובה---דיה!
היו קשיים אובייקטיביים עם הקטן, אבל מאז הלידה (שנה וחצי) מרגישה רק כמה זה כיף שניים...
מהרגע הראשון הם החברים הכי טןבים ו מאוהבים קשות אחד בשני, וגם לי עצמי קל פי אלף עם שניים מאשר עם אחד...
כיף לשמוע!!! המשך גידול קלפיצישלי
וואלההההה!!!אמא לאוצר❤
וואי ממוש, חיבוק!פולניה12
אני למדתי לשחרר. אבל גם לדעת לשחרר את בעלי.
זותומרת, נכון, קשה להיות עם שניהם לבד, אבל אני חייבת לנוח לפעמים. וגם בעלי. אז לפעמים אני נותנת לו לנוח שעה בצהריים ואני עם שניהם, ולפעמים הוא (בעצם לרוב הוא). כשאני איתם, שמתי לב שאם הפלאפון שלי לא במשחק, כלומר לא בהישג *ידי*, אז הכל יותר רגוע. אני פנויה לשבת עם הגדול, לשחק עם הקטנה, להכין משהו אולי ביחד, ובזמן הזה הקטנה יושבת בכיסא אוכל ומסתכלת תוך כדי נשנוש וכו'. אני מכינה את עצמי מראש שזה הולך להיות דורש מאוד, וככה אני מקבלת את זה ברוגע יחסי.
וכשבעלי איתם, אני משחררת. יש לו את דרכי ההתמודדות שלו.
וככה אנחנו יודעים שלפעמים אני נחה והוא איתם ולפעמים ההיפך, אז אנחנו מוכנים לאינטנסיביות של להיות עם שניהם לבד, כי אנחנו יודעים שזה הדדי.
דבר שני, תנסי להקל על עצמך. לדוגמא הגדולה יכולה כבר לאכול על שתי כיסאות כתר ולטפס לבד, לא? לי זה היה משמעותי כי הם גם כבדים כבר בגיל הזה..
הגדול שלי אוהב מאוד להדביק מדבקות. יש לי בבית מליון מדבקות מכל הסוגים והמינים. עם טושים וצבעים זה יכול להעסיק אותו רבע שעה ויותר.
סיפור גם מאפס אותו יפה.
לפעמים אנחנו משחקים בלסדר את הבית.
שירים וריקודים.
הוא מקשיב לסיפורים מוקלטים, מכירה?
אני מרגישה שזה בעיקר מאתגר את הדמיון שלי איך להעסיק אותו לכמה שיותר זמן.
ומבחינתי, ברגע שהגדול עסוק, עם הקטנה כבר יותר קל. (אם כי עכשיו היא הפכה להיות בלתי אפשרית ב"ה😍, מגיעה לכל מקום, מבולגנת, מציקה לגדול בכוונה.. אבל יש לך עוד כמה חודשים להגיע לשם...)
תודה ממושמצטרפת למועדון
האמת שמה שתיארת מתאים לאחהצ שמתחיל סביבות 3-4 או אולי לפני.. שאז יש גם זמן לנוח ולשמוע סיפור ולהדביק מדבקות. חחח אצלנו המצב שאנחנו חוזרים הביתה בין 5-6 אחה"צ.. בגלל שעד קרוב ל4 בעלי עובד ואז כעושים איסוף מספיק שעוצרים למלא דלק ולקנות חלב ו.. הופ! חמש וחצי. ואז אם רוצים שינה בשעה נורמלית נכנסים לאטרף רציני. אולי זה לב העניין בעצם.
ולגבי הסוף שלך הקטנה התחילה לזחול רציני בכל הבית וזה לגמרי משנה את כללי המשחק. הגדולה פתאום קולטת שהיא מגיעה לכל המשחקים שלה וצריך להתחיל לדבר על שיתוף ואהבת ישראל🤩
זה עניין של לשנות תדרמתנות-קטנות
למעשה אין לכם הרבה זמן איתן בבית
אבל כשאתם מגיעים את מתארת שאתם נכנסים לאטרף ל הכנות לשינה
הסחירה לשלנו בחיים זה לשנות את התדר
להוריד את הלחץ מהחייב לתפקד
ולעשות את אותו הדבר
אבל מעמדה פנימית של- אני עם הבנות לשלי כרגע וחשוב לי לסיים את הזמן הזה בחוויה טובה
עבורי
ועבורן
לבדוק למה זה כזה מרוץ
לבדוק מה אפשר קצת להפחית במימות
להאשאיר מן לשוק איתן או לסיפור
ה עבורך כדי שהחויה תהיה רגועה יותר
ועדיף ישינו חצי עשעה מאוחר יותר
אבל שהכל יהיה סנחת מאר מרתון משאיר אתכם עם הלשון בחוץ
רק את יכולה לשעת
מה נכון לך
מה בר ינוי
אבל אני מאמינה שזה סדרי עדיפויות
כשרוצים חוויה
טובה
מתמקדים בחוויה
כרשרוצים רק יעילות וזריזות אז המחיר זה לחץ
לפי מה שאת מתארתהמקורית
לדעתי, פחות או יותר בקרוב תהיו על סף פיצוץ
אין פלא שלא יוצאים ממך הדברים הכי טובים
זה באמת נשמע קשוח ביותר
רק קראתי על כל התהליך המייגע עד שאת יוצאת מהישוב לכמה שעות וזה לא עושה חשק ללכת לאף מקום
את צריכה להקל על עצמך איפה שאפשר ולהיות יותר עצמאית . אולי אני מדברת מהחוויה האישית שלי, אבל עצמאות היא ממש GAME CHANGER בתוך הקושי והאינטנסיביות של צפופים
אני במקומך בהחלט הייתי שוקלת רישיון. או חזרה למגורים בעיר. למה עברתם בעצם.?
עכשיו זה רק 2 ילדים ואת נחנקת, אבל התלות, בשילוב העובדה שכל סידור אתם עושים ביחד, בשילוב עייפות ושחיקה - אוי ואבוי. קשוח
אין איזון והכל מאוד אינטנסיבי
זה ממש אחרת אם את חוזרת לבית ובעלך אוסף בחלק מהימים, אפילו 20 דקות שאת נכנסת לבית רגע לנשום שקט לבד זה משמעותי
או קניות של דברים לבית - ללכת שניכם אחרי העבודה, כנל. כשאתם יכולים להתחלף ומגבים כל פעם אחד את השנייה זה שונה מאשר שניכם
כל הזמן בתעסוקה אינסופית
לרגע קראתי אותך ונבהלתי מהתחזיתמצטרפת למועדון
ברור לי שהמצב כרגע לא טוב.. ברור לי גם שהוא עומד להשתנות.. חלק ישתנה בשבועיים הקרובים כשאצא לחופש מהעבודה והגדולה עוד תהיה במסגרת וחלק ישתנה עוד כמה חודשים שכבר יהיה לי רשיון והקטנה תגדל וכו.. כרגע זה באמת תסכול של מצב מאד אינטנסיבי כבר מאז הלידה.. באיזשהו מקום מאז תחילת ההריון אני מרגישה מחסור בעצמאות שלי וביכולת לנהל לעצמי את הלוז. קיץ שעבר היתי בטטה בחודש שביעי ולא היתי מסוגלת לצאת מהבית אחכ סוף הריון קשוח מאד שלא יכולתי כמעט ללכת ואז הקטנה שצמודה לי לשד מיום היוולדה😅
תוסיפי לזה מעבר דירה, אי מציאת מטפלת ומשרת מחנכת וקבלת אישה מחורפנת...
חח סליחה נשמה
המקורית
לא ידעתי שאת בדרך לרישיון
ועוד מעט חופש כהגדולה במסגרת
זה באמת ממש משנה. ממש אבל
אז תחזיקי מעמד רק עוד קצת
ואת צודקת, נשמע שבאמת מסוף ההריון זה הלך והחמיר. אבל אם יש לך אופק - אז תהיי אופטימית. בעז"ה עוד מעט ירווח לך
תודה אהובהמצטרפת למועדון
מחסור בעצמאות וביכולת לנהל לוזאמאשוני
זאת ההגדרה הפרקטית של הורות.
זה שאת יודעת מה זה עצמאות זה כבר הישג
ונשמע שאת ממש קרובה בזמנים לאיזה רגיעה קודם כל נפשית.
מקווה שכשתצאי לחופש משהו קצת יירגע בנפש, ואז תוכלו לנהל אחרת את שגרת היום ואז תהיה הקלה נוספת.
אני חושבת שאתם חייבים ללמוד להסתדר הורה אחד עם שתי הבנות בזמן שההורה השני מאפס את הבית ונח, ואז מתחלפים.
קצת אחד על אחד ואז להשכיב את הבנות לשינה.
7 חודשים זה מספיק גדול כדי להסתדר בחוץ לבד. קצת למשוך עם מוצקים (חתיכות פסטה, אוכל אצבעות, במקרה הגרוע במבה..)
בזמן שהגדולה בבימבה או משחקת בפארק. אפשר להעסיק אותה עם בועות סבון או ממטרה מזדמנת או במשחקי שבילים וטבע.
לפחות פעמיים בשבוע שאת יוצאת עם הבנות ובעלך מתקתק את הבית או הפוך.
וגם לתת ארוחת ערב בחוץ.
קופסת פסטה עם שניצל או קציצות,
או מרק עם קוסקוס
או פיתה עם חביתה וירקות.
הרבה יותר רגוע להאכיל בחוץ, לחזור למקלחות ולישון.
לא כל יום, אבל כמה פעמים בשבוע זה יכול ממש לשנות את המצב ולתת מרחב נשימה ושפיות להורה שבלי ילד צמוד אליו וגם להורה המטפל יותר קל מאשר לעשות במקביל עוד דברים בבית.
תודה על התגובהמצטרפת למועדון
קודם כל לא התכוונתי ששתינו על שתי הבנות כל הזמן. אלא הרבה פעמים זה באמת שאני מסדרת או מוציאה מכונה והוא עם שתיהן.. אבל עדין שתינו עסוקים.
לגבי המקרה הכי גרוע במבה באמת במקרה שלה זה גרוע כי היא בסבירות מאד גבוהה אלרגית לבוטנים😅
אוי לאאמאשוני
אז ביסקוויט 
באיזה שעה הבנות מתחילות את שנת הלילה? אולי יעזור לך לנמנם שעה גם אם זה אומר להתחיל את מטלות הבית בשעה מאוחרת יותר? אבל לפחות תנוחי בין העובדה לטיפול בהם ובבית.
אני מקווה שבתחילת שנה הבאה אחרי כל ההסתגלויות והחגים והכל תתחילי להרגיש הקלה משמעותית.
גם בת השלוש תהיה קצת יותר גדולה וגם התינוקת תהיה קצת יותר גדולה, אז יהיה יותר קל לצאת איתם.
לגבי החופש תנסי להקדים את המקלחות לשעות הצהריים. לתת לשחק במים וסבון ואגב זה כבר לקלח.
נכון שהן עוד יתלכלכו בהמשך הערב, אבל יותר סביר לנקות פנים וידיים אחרי ארוחת ערב מאשר להתחיל מקלחות ממש.
תנסי, לי זה ממש שינה את העומס של שעות הערב. גם בצהריים חם אז יותר כיף להירטב.
גם הרגשתי כמוךאר
יש לי הפרש של שנה וחצי
בין שני הראשונים
זוכרת שישר ביקשתי מהרופאה גלולות למניעה שלא בטעות אקלט שוב מרב העומס בהתחלה.
אבל אצלי לאט לאט זה נרגע.
ותנסי לחשוב מה יקל עליך
יש לך נקודת פתיחה שבעלך בהית אחהצ
בונוס גדול מבחינתי שבעלי היה חוזר בשבע כל ערב.
ולדעתי, ולא בביקורת חלילה...
בכללי את מוגבלת יחסית כי את גרה במושב ובלי רכב ובלי רשיון....
בלי קשר לשני ילדים או אחד כשאת בסביבה בלי תחבורה וללא רישיון אז זה קשה....
עולם אחר כשאת ניידת.... סתם נק למחשבה
לכל מי ששואלת על רשיוןמצטרפת למועדון
זה לגמרי על הפרק!!
למדתי בעבר ונכשלתי ואז ילדתי את הגדולה ולקחתי הפסקה על מנת לחזור רק שעד עכשיו לא היה מתי לחזור והמעבר למושב היה די פתאומי. בהתחלה רציתי ללמוד בחופש אבל יש מצב שכבר נחכה לחורף של שנה הבאה.
גם לי הייתה תקופה ממש קשה עם שנייםלהשתמח
לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל
אני נשואה מעל 5 שנים.
נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.
יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.
זה מכעיס אותי כל כך כל כך.
אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.
אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).
אז עשיתי הפסק חדש.
ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.
וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.
אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??
מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.
אין לי כח למצווה הזאת.
נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.
מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?
כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.
אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?
אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.
אבל זה פוגע רק בי ובו.
ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.
אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.
בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.
והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.
ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.
מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.
ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.
וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.
וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)
מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.
מחזקת טותך ורוצה להמליץ לךמקרמה
שלהבא תתחילו עם השאלות ותיאור המקרה לרב "בעיר האחרת"
פסיקה בנושא טהרת המשפחה לא מבוססת רק על דיני מראות
יש עוד הרבה 'ראיות' מסביב כמו עדות האישה, הרגשה, מיקום הכתם, צבע הבד וכו..
ורק אם הגעתם למצב שנדרש רב שיפסוק על סמך מראה תחליטו אם אתם חוזרים לרב הראשון...
(רמז... אני נשואה קרוב ל10 שנים ויכולה לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שיצא לי לצאר לרב מה ראיתי... אפעם לא נדרשתי להביאמלו את העד...)
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש
מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,
מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?
הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים
ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד
אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..
אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?
זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?
יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה
לא נעים לשאול אותם ישירות
אז שואלת פה
אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃
זה מרגשמתואמת
הלוואי עליי לא להזדקק לאף אחד בעת זקנתי... (תכל'ס זה לא נעים להיעזר בילדים כאשר מוגבלים...)
האמת שבסופו של דבר במקרה כזה זה לא משנה כמה ילדים יש...
מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור
שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?
ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?
הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99
ביות חלקי
החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר
ובצהריים איזה שעתיים
את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה
אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה
לפני 8 חודשים
יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי
אבל חדרים ממש יפים
הצוות, תלוי מחלקה
חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואיייאחרונה
איזה קשה זה לבחור גן חנ"מ לילד 😔shiran30005
גיל 3 וחצי עולה לגן שפתי ממעון. מהעירייה נתנו לנו אופציה במקום x שהוא מרוחק יחסית מהבית וגם אין לשם תחב"צ , לא בטוח שיש צהרון בתוך הגן יכולים לקחת אותו לצהרון בגן ליד (לפעמים גם בהסעה לצהרון) חוצמזה הגן מושלם, צוות מדהים והכל.
או
גן קרוב אלי יחסית גן רב גילאי (גילאי 3+ חובה) האמהות שם מרוצות ממש מהצוות אבל המקום נראה מסריח ברמות קשות, שבור עכברים בחוץ, מבולגן ברמה פסיכית, זה המצב (הייתי שם הבוקר והזדעזעתי) אבל, יש שצהרון בתוך הגן וההורים ממש מרוצים מהצוות. יש ימים שאין גן בכלל כמו אסרו חג ולג בעומר.
לי נושא הצהרון קריטי
לא מסוגלת לשים אותו בהסעה לגן מרוחק יותר וגם ענעין הצהרון בסימן שאלה גדול. מצד שני הגן ליד הבית מסריח ומוזנח קשות אבל מרוצים מהצוות והפרא רפואי , אבל שם יש ימים שאין מסגרת כמו אסרו חג וחג בעומר , מה שכן יש בגן השני
בקיצור הלכתי לאיבוד...מה הייתן עושות?
נ.ב. אני לא ניידת אז זה שיקול רציני כי הכל נופל על הבעל ויש ימים שהוא לא יכול. יש לי עוד בת במעון והיא גם בקצה השני של העיר יחסית קרוב לעבודה שלי אז היא בסדר
עונהנויה12345
עונה בתור צוות פרא רפואי בגן עיכוב התפתחותי(כבר לא קוראים לגנים גן שפתי)
קודם כל יפה שהעירייה נותנת אופציה בדרך כלל פשוט משבצים.
אם אתם גרים רחוק אתם זכאים להסעה לגן ככה שלהסיע לא תצטרכו..
בקשר לחופשות, זה לפי משרד החינוך ובשניהם לא אמור להיות גן בלג בעומר וכו'..(אלא אם את רושמת לצהרון ..)
אם בגן הרחוק יש צוות טוב כמו שאמרת עדיף שם.
גן שיש בו עכברים בחוץ והכל מוזנח אני אישית לא הייתי שולחת. כדאי להתלונן לעירייה אסור לילדים להיות במקום כזה שבור והרוס.
דוקא עכשיו יש לימודים בל"ג בעומר ובאיסרו חגיעל מהדרום
לק"י
זה התחיל לפני שנתיים- שלוש.
השנה ושנה שעברה היה חופש בל"ג בעומר בגלל ההסכם עם המורים. אבל משנה הבאה אמורים להיות שוב לימודים.
(יש חופש בין יום כיפור לסוכות).
אוף הקרוב נשמע מגעיל. איזה הזויאורוש3
זהו שאני לא ניידת ולא יכולהshiran30005
להסתמך על בעלי. יש לו הרבה ימי עבודה מחוץ לעיר וזה בעייתי להסתמך עליו מה גם שיש לי עוד קטנה לשים במעון בצד השני של העיר
אין לנו עזרה מאף אחד זה רק אני ובעלי בסיפור פה
אז נשמע שאין שאלה בתכלס...אורוש3
בטח שיש שאלהshiran30005
א. אני צריכה לשחרר ממש ולא יקרה כלום אם הוא ילך בהסעה
ב. זה ידרוש ממני עוד עומס ולחץ בנוסף למה שקיים עליי אבל מנגד יתן לי שקט נפשי שהוא במקום טוב
ומה יקרה ביום שתפספסי את ההסעה?יעל...
אוף שאלה קשה...אורוש3
עונהshiran30005
לגן המרוחק אני יהיה זכאית להסעה אבל לא מסוגלת נפשית לשלוח אותו ככה. ההסעות של החנ"מ פה בעיר כמו שוק, המלווה מזרזת את הילדים תמיד וילדים קטנים כמו גיל 3 קשה לעמוד בקצב שלה (רואה את זה כל בוקר איך מתנהל) תהרגי אותי לא מסוגלת..
בגן הקרוב יותר יש צהרון שאני ירשום אבל עדיין באסרו חג ולג בעומר (אולי עוד ימים) אין גן בכלל. בגני עירייה אחרים כן יש בימים האלה.
הגן הקרוב הוא אומנם של עירייה אבל זה של בעלות פרטית (חרדית) ולכן זה נראה ככה אבל לצוות לא מעניין קצת לסדר את הגן/חצר משהו? מטריף אותי, מצד שני כולם מרוצים מהצוות שם ויש צוות פרא רפואי מלא מה שאין בכל הגנים
ושוב, בגן המרוחק לא בטוח שיהיה צהרון בתוך הגן ואז לוקחים אותו לגן אחר ומאוד חוששת מזה
ומפה אני לא יודעת להחליט.
בעלי עובד עירייה אז יש לנו פרוטקציה שם חחח
אולי שאלה טפשיתפילה
זה לא העניין, גם בתוך הגן מבולגן ממשshiran30005
מי שלא רואה בעיניים לא מבין
איך לא מפריע למטפלות ולצוות לא יודעת
נוטה לחשוב שלגן השני, ממש יקל על החייםשיפור
אולי הקרוב מגעיל כי עכשיו מנקים לשנה הבאה?יעל...
הרבה פעמים אם תלכי בקיץ לגנים את תראי בלאגן.. זה השלב.
כדאי לשמוע מהורים איך זה במהלך השנה
כל הזמן זה המצב שם לצעריshiran30005
מדובר בגן חרדי שלא שייך לרשות ובגלל זה המקום נראה ככה
הגן המרוחק יותר זה ממלכתי דתי עם מבנה כמו שצריך
קצת מטריד אותי מבחינת מחלות גם. הוא רגיש...אורוש3
איך גן שפה לא שייך לרשות? הילדים שלי בגן חרדי והםרקלתשוהנ
עדיין גני עירייה
אז איך גן שפה, שהוא חינוך מיוחד, לא שייך לכלום?
מבינה שזה הראש שלהם אבל לא נשמע הגיוני שזה המציאות בפועל
ואז אול אפשר להתלונן
זה גן עירייה אבל שייך לעמותהshiran30005
כמו שיש בתי ספר של בית יעקב ששייך לאגודת ישראל, ויש ביה"ס של ש"ס ככה הגן הזה שייך לאגודת ישראל או משהו מהם לא יודעת
לכן העירייה אומרת תפנו למנהלים שלכם שהם ישפצו ויסדרו את המקום. הבעלים אומרים יש רישום ולכן זה לא מעניין אותם
בגן השני כן יש הסעה אבל לא יודעת עד כמה אפשר להיות רגועים בהזעה הזאת. רואה כל בוקר את המלווה מפצירה בילדים ללכת בקצב שלה וזה קורע לי את הלב, הבן שלי הולך כמו צב ונופל הרבה הוא יהיה מסכן, אני יודעת , כנ"ל צהרון לא מתחייבים לפתוח באותו גן זה תלוי רישום
מצד שני הגן הקרוב הוא מזעזע, אין לי מושג איך מקבלים אישור על זה, בחיי
כדי לקבל רישיון כל שנה הם צריכים לעמוד בתקניםרקלתשוהנ
אפשר להתקשר למשרד הבריאות שיבואו לעשות להם ביקורת פתע
זה מה שהייתי עושה בתור הורה, אבל את לא שם עכשיו...
מניחה שאפשר בתור הורים ללחוץ יותר, מוזר מאד שזה לא מזיז להורים הקיימים
מה זה מוזנח?נעומית
יש הבדל בין גן קטן, מתקנים לא עדכניים, הרבה ציוד אבל ילדים יכולים להתפתח וללמוד בו
לעומת גן שבו יש חוסר תקינות בטיחותית,
עכברים זה מפגע בריאותי, חפצים שלא מתאימים לילדים ונגישים אליהם, רהיטים שבורים שעלולים לסכן אותם וכו'
לענ''ד אפשר לברר מאיפה בדיוק נובעת המוזנחות אצל הורים ששלחו לשם.
למרוחקאמאשוני
תנסי לסדר הסעות.
אם לא מסתדר הסעות הייתי שוקלת אפילו מעבר דירה.
תחשבי על השנים הבאות גם.
איפה הוא יקבל מענה יותר מסודר? והילדה?
הייתי שוקלת לעבור למקום עם יותר שירותים שהם יקבלו.
או מתניידת במוניות.
לגבי הצהרון זה ממש ברוך, מקווה שיסתדר צהרון בתוך הגן ולא טרטורים כל יום.
מצטרפת לגבי המוניות- אני נוסעת במוניות כמה פעמיםיעל מהדרום
לק"י
השבוע כדי לפזר ולאסוף בזמן.
בהצלחה בהחלטה!
וזה בריא שיעבור מהגן לצהרון אחרshiran30005
כל יום? בהסעה כמובן
יהיה לי קשוח לעקוב כל יום שהוא הגיע לצהרון והכל בסדר
פה בגן ליד יש צהרון בתוך הגן
וואי איזה תסכול
לא יודעת. גם לי היה קשה עם זה כנראהיעל מהדרום
אין צהרון בגן צמוד?
אצלינו בגנים, במשך הרבה זמן היה צהרון משותף. ובצהריים העבירו את הילדים לגן הצמוד.
לא, זה צהרון בגן של מרחק הליכהshiran30005
אויש ממש מבינה את הקטע של ההזנחהעל הנס
אבל אם הצוות טוב ויש יותר פלוס בגן הזה ממינןס
כדאי לך לשקול את זה
בכל מקרה עבודת חיינו בתור אימהות זה לשחרר,
לא הכל יכול להיות בשליטה שלנו כל הזמן,הלוואי וזה היה כך.
אז זה או לשחרר את הגן הרחוק והפלןסים והמינוסים שלו
או לשחרר את הגן הקרוב והפלוסים והמינוסים שלו.
אבל וזה אבל גדול עד כמה שהבנתי הילד שלך רגיש יחסית.בגן נקי ומסודר סביר להניח שיהיו פחות הדבקות,
זה קריטי בחורף לא לעכשיו,
אולי שווה לך לקחת את זה בחשבון.
ההורים שמרוצים מהצוותרקאני
לא מפריע להם ההזנחה?
זה נשמע הזנחה קצת קיצונית
מתואמת
אין הסעות? ואין אפשרות לוודא אם יש צהרון או לא?
לא יודעת, התיאור שכתבת על הגן הקרוב לא עושה חשק בכלל... (ותכל'ס מוזר שקיים גן ברמה חיצונית קשה כזו... ועוד גן מיוחד...)
אנחנו שולחים כבר פעם רביעית לגן מיוחד (ילד אחד היה בשלושה גנים), ותמיד המקום היה מדהים גם מבחינת הסביבה החיצונית, ותמיד היו הסעות. גם צהרון היה - את התאומים בחרנו לא להשאיר בצהרון, את הילדונת אנחנו משאירים (זה גם ממש חלק מסדר היום בגן שלה).
ב"ה מרוצים מאוד מכל הבחינות!
מקווה שתמצאו את המקום הטוב ביותר בשבילו❤️
צהרון זה בתנאי שיש מספיק רישוםshiran30005
ואת זה יודעים רק בהמשך או ממש סמוך לתחילת שנה.
ברגע שאין מספיק ילדים אז מחברים גנים ולוקחים אותם בהסעה לצהרון
או שמביאים את הילדים האחרים לגן שלנו, אבל לא תלוי בבחירה שלי ואין עם מי לדבר שם
אוף, זה באמת קשה להחליט ככה
מתואמת
נשמע מאוד מוזר שאף אחד לא מטפל בהזנחה שבגן שקרוב אליכם...
אצלנו אגב הילדים בגנים חרדיים, והם מטופחים לגמרי, כך שנשמע שזה קשור לעמותה המסוימת או לעירייה המסוימת שלכם...
האמת שאם זה המצב בעיר שלכם הייתי שוקלת לעבור דירה
אבל לא יודעת אם זה מעשי לכם...
תודה לכולכן!shiran30005אחרונה
אחרי התגובות שלכן כנראה שנרשום אותו לגן הרחוק יותר. עם הנסיעות נתמודד כנ"ל לגבי צהרון
פתאום ביטוח לאומי החליט שאני חייבת לו 14 אלף ש"ח.אמא טובה---דיה!
התקשרתי אליהם, והם אמרו שאם אני רוצה להבין את החישוב אני חייבת לבוא אליהם לסניף.
זה הון בשבילי.
זו ההכנסה שלי של בערך שלושה חודשים בתור עצמאית.
אין לי כוח לזה
וואו איזה הזיהההדיאן ד.
מה כתוב במכתב? על מה החוב?
האם חלק מהחוב זה ריבית והצמדה?
תיכנסי לאתר שלהם ותנסי להבין כמה שיותר מידע
בלי שום ריבית!אמא טובה---דיה!
ממש הזיה.
זה מבאס אותי כל כך.
אני מפרנסת יחידה (בעלי אברך), מרוויחה סכום כל כך נמוך, ופתאום כזה מכתב הזוי
ואני משלמת להם כל חודש את דמי הביטוח!
המכתב ממש מבולגן, לא הבנתי ממנו כלום חוץ מהשורה התחתונה.
והפקידה אמרה שאפשר להסביר לי רק אם אגיע פיזית לסניף.
אוף אוף אוף.
יכול להיות שלא דיווחתם כמו שצריך?דיאן ד.
את עצמאית או שכירה?
לדעתי אל תילחצי,
בעיניי ככל הנראה מדובר בבעיה של חוסר דיווח
ואם תסדירו כמו שצריך את הדיווחים הסכום יקטן משמעותית/ ייבטל
תסדירי נשימה,
עבור מי המכתב? את או בעלך?
מי שהמכתב ממוען לו, תיכנסי לאזור האישי בביטוח לאומי ותבדקי חודש חודש מה רשום הסטטוס בביטוח לאומי
אני גם עצמאית וגם שכירה.אמא טובה---דיה!
אז יכול להיות שהדיווח שלך חסרכורסא ירוקה.
איזה סרט😯איזמרגד1
יש לך רו"ח?טארקו
הוא אמר שהוא לא מצליח להבין.אמא טובה---דיה!
אז שיחפש עם מי להתייעץ אולי?טארקו
זה מה שהרו"ח שלי עשתה.
אבל הסיפור אצלי היה קצת אחר..
אם יש לך רו"ח הוא אמור לעזור לך בזהלומדת כעת
לכן את משלמת לו...
שירים אליהם טלפון וינסה להבין מה הסיפור
מה זה אומר לא מצליח להבין?טריה
אני גם רו"ח ואין מצב שאני נותנת תשובה כזו ללקוח.
ביטוח לאומי זה באמת מורכב איתם וקשה לפעמים להבין אבל בסוף יש כללים ואפשר לבדוק מה שהם אמרו.
אם את משלמת לו הוא אמור לפתור לך את זה.
כמה דברים.לומדת כעת
1. עוד לא לשלם! כי על ריביות הם מוותרים בד"כ אם משלמים את החוב מידי.
2. תרימי שיחת טלפון לרו"ח שלך/למנהל חשבונות שאת בקשר איתו. אישית חושבת שגם אם אין לך רו"ח, תנסי להרים טלפון למישהו מהמקצוע תנסי להבין, יש להם נסיון עם זה בד"כ.
3. תבדקי אם הם נותנים לשלם את זה בתשלומים
מההההההה הזוי!!!!אוהבת את השבת
אמאל'ה. תנסי לבקש לפרוס... אוףאורוש3
קרה לנו גם פעםקטנה67
ועם סכום כפול
זה היה מלחיץ ממש
אבל אז ערערנו וזה בוטל, הכל
ההבדל הוא ששנינו שכירים אז לא באמת היתה סיבה שיהיה לנו פתאום חוב כזה וכנראה בגלל זה זה היה די פשוט.
בכל מקרה, באמת אל תשלומי עדיין, תבדקי איך ניתן לערער
יש לך רואה חשבון?המקורית
בינתיים נראה שזו הסיבה. מבאס.אמא טובה---דיה!
אולי זה הפרשי שומהאמ פי 5
צריכה לבדוק איך את מוגדרת בביטוח לאומי גם בתור עצמאית ואיך את משלמת להם מקדמות
דבר שני יתכן שהעלו אחוז מקדמות במקום 6 ל7.7 ואז מכאן החוב למרות ששולם
אולי גם דיווחי משהו בטעות מהמקום שאת שכירה?
כמו לדוגמא לא דווח שם שאת שכירה למרות שיורד לך בתלוש ואז פשוט צריך לשלוח תלושים
את יכולה להכנס לביטוח לאומי אזור אישי עם כניסה חד פעמים ולראות שם את כל הנתונים לגביך...
בהצלחה!
אבל אמורים כל שנה לתת לך חוב. 14000 זה על שנהאחת??ביו
זה באמת מוזר ממש, כי אני מרוויחה ממש קצת יחסית...אמא טובה---דיה!
צריכה לבדוק את זה...
תקשיבי זה הזוי ממש!מדברה כעדן.
מי שעובדת כן משלמת.. מתוך השכרכורסא ירוקה.
בטח שמשלמים רק אם את לא עובדת את לא משלמתעדיין טרייה
כן פספסתימדברה כעדן.
תשמעי רק רואה חשבון טובצלולה
עדיף לשלם יקר לרואה חשבון,
זה חסך לנו בעבר כמעט 10,000₪ על מקרה דומה.
מקווה ממש שיסתדר מהר. זה קשוח על הלב❤️
אני יכולה לנסות לעזוראשת בעליאחרונה
דרימי H12 proעוד מעט פסח
מוכרים השבוע במשנת ב-500 ש''ח.
מה יכולות לספר עליו?
זה הזמן לקנות?
מוסיפה שאלה ברשותך. האם מתאים לשימוש לאישה מבוגרתביו
או שזה כבד מידי.
כבד יחסית, לשירותך..אמא לאוצר❤
למה לא רובוטי?אמאשוני
לאמא שלי יש את דגם 14, ולא כבד להשושנושי
אולי להוציא ולהכניס למתקן יכול להיות כבדאוזן הפיל
לא מאד, אבל אם זה מישהו שלא יכול לסחוב או להרים, זאת יכולה היות בעיה.
צודקת, לא חשבתי על זה.שושנושיאחרונה
אמא שלי מתניידת עם הליכון, ב"ה עם הדרימי היא מסתדרת.
בזכותך רצתי לבדוק את הנושאאוזן הפיל
יש לי את ה14 והוא גוסס. נכנס למנוע מים ואין אפשרות לתקן.
אשמח לשמוע גם כן מבעלות ניסיון לגבי הדגם הספציפי.
ג'ימיני מאד התרגש מהמחיר ואמר לי לרוץ לקנות😅
המחיר מעולה, זה בטוחעוד מעט פסח
צודקת, לכן רצתי לברר, עוד לא הזמנתיאוזן הפיל
מה שחשוב לי שבאמת ינקה טוב וצמוד לקיר.
לפי הצ'אט השינויים הם בעיקר בחלק של הניקוי העצמי שהוא לא במים חמים וכל מיני פרטים ששיפרו אותם ב14.
וגם שהוא לא יורד ב180 מעלות עד למטה. שזה פחות קריטי לי.
ואני מחכה לשמוע ממישהי שהתנסתה
כי מרגע שמתרגלים אי אפשר לחזור אחורה
לא צריך להתלהב כי כנראה המלאי נמוך. ויגמר מהרביו
בינתיים הזמנתיעוד מעט פסח
תודה שכתבת! מחכה גם לשמוע אם מישי מכירה..אוהבת את השבת
אני חושבת שזה מכשיר ששווה לקנות אותו רק בזולפרח חדש
לא מבינה איך משקיעים בזה אלפי שקלים
שמעתי כל כך הרבה אנשים שאחרי כמה זמן המכשיר מתחיל לעשות בעיות (כל הדגמים והחברות)
בכזה מחיר זה שווה גם אם יחזיק רק חצי שנה ותדעי אם זה משהו שעוזר לך בבית או להיפך..
תבדקי אם יש לו ניקוי עצמיאמאשוני
אם אין לו, לא שווה.
זה ממש משמעותי הניקוי עצמי.
חיזוק מיתוסים לגבי מין העובר- זרמו איתי חחחחמעיין34
אז מהניסיון שלי
הריונות עם בנות-
* חשק למתוק ולשטויות,
* הקאות בהריון,
* שיער צומח לאט אם בכלל
הריונות עם בנים-
* בחילות בקטנה, נסבל
* חשק לאוכל אמתי
* שיער צומח מהר, שיער שחור ועבה, וצומח שיער במקומות שלא היה קודם כמו בשביל החלב או הבטן (זה נגיד המיתוס הכי חזק שאני הכי מאמינה בו כי הוא מאוד קיצוני אצלי חחח)
לגבי צורת בטן לא ראיתי הבדל
חצקונים היו לי בשניהם בקטנה
וזהו;)
דווקא בהריון של הבן שלי היה לי האטה בצמיחת השיערזוית חדשה
אההמרקאני
ההבדל היחיד שראיתי זה אצל הבן היו לי בחילות וחוסר תיאבון
אצל הבת כמעט ולא, ממש בקטנה
אף אחד מהדברים שלך לא עבד לי😂😂😂😂חמדמדה
שתי בנות- אחת חשק למתוק אחת נגעלת ממתוק אמאלה רק אוכל מבושל וטוב
בן- כנל
שיער- אין הבדל, תקופות בהריון של צמיחה ותקופות שלא בכל השלושה
והבטן נראת אותו דבר (זה ניראלי אולי קשור יותר למבנה של הבטן של אישה לא?)
הפתעתןןןמעיין34
אצלי לא עבדיעל...
איזה מהם?מעיין34
הריונות רק עם בניםמחי
חלק עם הקאות חלק בלי
בחלק חשקים למתוק ובחלק לאוכל מבושל. זה גם משתנה כמה פעמים באותו הריון או באותו יום 🤭
צורת בטן שונה, תלוי במספר ההריון ובכושר של שרירי הבטן
ומה לגבי צמיחת שיער? הכי מעניין אותימעיין34
היו לי בנים ובנות ובכל ההריונות היה בערך אותו דבראוזן הפיל
אני בהריון רביעילב המעיין
בהריונות הקודמים סבלתי ממש מהקאות ברמה שלא יכלתי לאכול ולשתות כלום
ועכשיו אני ברוך השם מתפקדת ואוכלת
לא נעים לי אבל אני לא מרגישה שאני בהריון
התרגלתי לסבל מטורף…..לצערי
אה ומה ששכחתי לציין שיש לי רק בנותתתתתתת
אז יש סיכוי שיש לי הפעם בןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
אהה אז במקרה שלך את מחזקת מיתוס אחדמעיין34
יש לי בן ובת, ההריונות היו דיי דומיםטארקו
די נווו.. אולי את עם לייזר? ח אצלי השיערות זה קיצומעיין34
ממ לא🤷♀️טארקו
בעצמך כתבת שזה מיתוסים....יעל מהדרום
אצל כל אחת זה עובד אחרת.
שום דבר מזה לא היה אצליהשם שליאחרונה
בשום הריון לא היו לי ממש חשקים.
תמיד אני אשמח לנשנושים מתוקים, אבל לא משהו שונה בהריון ולא היה הבדל בין בנים לבנות.
בהריון עם הגדולה היו קצת הקאות, ההריונות הבאים לא היו בכלל, גם בנים וגם בנות.
הכללי אני לא שעירה, ולא מורידה בכלל, אז אני גם לא עוקבת אחרי הצמיחה. אבל לא שמתי לב להבדלים.