איך להצליח לשמור נגיעהטליהk1
??
לדעתי, אסור לדתיים לקרוא ולענות על השאלה הזומוקי_2020

בגלל צניעות....

אבל אני חילוני-מסורתי אז מותר לי.

אוקי, אז ככה :

יוצאים ל 10 דייטים ומתחתנים אחרי שבועיים.

זה אפשרי בהלכה לעשות את זה ?

או שיש משהו בתקנון שמונע את זה ???

עכשיו מסקרן אותי אם זה קרה מתישהו ומה השיא.

לאנכוןטליהk1
מותר לך בגלל שאתה **כהן מוסמך**

אני צריכה תשובות מדתיים כי מכירים את ההתמודדות

אבל איך תייעץ לה? אתה שומר נגיעה?אוויל מחריש
זאת מצווה לשאול את זה!!advfb

יהודי צריך לדעת איך לקיים ולשמור מצוות. התייעצות בנושא היא דבר מבורך.

חוץ זה, אין ביהדות מצווה 'לחשוב' משהו מסויים. המצוות ביהדות הם מאוד מעשיות (לא אכנס לעיקרי אמונה ולדקדוקים ודיוקים בעניין הזה, יש עוד מה להרחיב).

מת על הכותרות המשעשעות הללוארץ השוקולד
אגב, אני חושב שהכותרת הזו לא נכונה מבחינה מהותיתארץ השוקולד
הפורום דווקא מקום נפלא לשתף בקשיים ואתגרים שלא נח לנו לשתף אנשים במציאות כי ישפטו אותנו עליהם, דווקא הכי נכון לשמוע מאנשים שמאמינים ומחזיקים בסולם ערכי דומה לנו על מנת שנוכל להתמודד נכון וללמוד זה מזה (נאמר בלשון זכר ושעי המינים במשמע)
אני אסביר לך איך להיכשל:אוויל מחריש

לחיות בלי יראת רוממות.

לא להזדהות עם המצוות וההלכה.

לא לאהוב את בעלך.

לחיות בנאיביות שמי שרוצה רק בגופך אוהב אותך.

לא לשמור על צניעות בלבוש ובהתנהגות.

לא להבין שיש קשר בין שמרנות מינית להצלחת וקיום נישואין.

לצפות בתוכן גס ורדוד.

לבלות את הזמן בבטלה.

לא להיות פעיל (גופנית או עסוק בכללי)

מחליטים ביחד(אהבת עולם)

וזה קשה בטירוף!

אין פתרונות קסם, זו התמודדות מורכבת ממש.

(וזו התמודדות שלא נגמרת גם אחרי החתונה, לומדים להקריב ולהתאפק בשביל לשמור על הערכים, זה קשה ממש, אבל מעצים ומגדל)

מה הכוונה לא נגמרת אחרי החתונה ?מוקי_2020

מה קורה אחרי החתונה, אסור לגעת אחד בשני שלא למטרת פרו ורבו ?

למשל..היה לי יום קשה -מאוד- בעבודה

בת הזוג פתאום קולטת מהמטבח, בזמן שהיא מבשלת

שאני מטייל על המעקה של המרפסת בקומה 12 תוך כדי שאני חושב על החיים...

וזה לא קורה אף פעם שאני עושה את זה, בד״כ אני סתם שוכב בנדנדה ושומע __________ (מותר לומר שמות של להקות לועזיות לאנשים דתיים ?)

אז היא..קוראת לי מהמטבח, בעדינות כדי שאני לא אבהל, 

מבקשת שאני אבוא להחליף את המיכל של המי-עדן במתקן

וזה נראה לי מוזר כי רק אתמול החלפתי את המיכל..

אז אני מתקרב למטבח ורואה שהמיכל מלא כמו שחשבתי..

(הנה השאלה )

ואז היא רוצה לחבק אותי, חיבוק שלא למטרת פרו ורבו ?

חיבוק טהור שנועד -אך ורק- לשיחרור טבעי של כימיקלים במח שיכול למנוע, לרפא, לתקן מערכות שלמות בגוף האדם (מבוסס מחקרית) ?

יש משהו בתקנון של ההלכה שאוסר את זה במצבים מסויימים שלא למטרת פרו ורבו ???

יש מצב של "נידה" שלא נוגעים אחד בשנימבקש אמונה

אני חושב שלפי התורה נטו - זה היה שבוע, אבל זה התרחב מחמת ספקות כלשהן כי זה עונש כרת

אבל לא בקיא.

(כתוב שהסיבה לזה היא: בגלל שמתרגלים אחד לשני אז הקב"ה אמר שיתרחקו כדי שאח"כ היא תהיה חביבה עליו כשעת הכניסה לחופה)

לא, זה לא קשור כלל לענייןריבוזום
למשל, אין שום בעיה במגע בין בני זוג כשהאשה בהריון, או בגיל מבוגר אחרי גיל הפוריות.

אלא כמו שמבקש אמונה כתב, יש זמנים מסוימים במחזוריות של האשה שבהם בני הזוג נאסרים, וכללים כיצד הם שוב נעשים מותרים זה לזו אחרי טבילה של האשה במקווה.

(אני לא מצליחה לערוך, אבל רציתי להוסיף הבהרה -ריבוזום
לא רק שהמגע בין בני זוג אינו מוגבל רק לשם מטרת ילודה, הוא רצוי ונחשב כמצווה בפני עצמה, גם בזמנים שציינתי (הריון / גיל מבוגר..). רציתי להדגיש עד כמה האפשרות שהועלתה רחוקה מגישת התורה.)
יש מצוות עונה. האיש מתחייב לזה בכתובה.אנונימי/-

בנוסף לזה, יש גם את מצוות פרו ורבו…

הן שתיי מצוות שונות.

״נוגע לא נוגע:ההחלטה לשמור נגיעה–מהנבונות שקיבלתי״מוקי_2020

אולי זה יעזור.

כתבה באתר ״מקור ראשון״ (של דתיים)

רק כדי שלא יצא מצב שאני מכשיל מישהו,

לקחת בחשבון שיש שם  קצת דיבורים על ענייני צניעות בסגנון חצי חופשי וכו׳.

אז מי שנזהר מזה, לא להכנס :

״נוגע לא נוגע:ההחלטה לשמור נגיעה–מהנבונות שקיבלתי״

נוגע לא נוגע: ההחלטה לשמור נגיעה - מהנבונות שקיבלתי בחיי - מקור ראשון

🤣פצל"פ

הייתי בטוח שכתבת את זה ככה בצחוק כדי שזה יראה כאילו @נוגע, לא נוגע כתב את זה

ואז אני נכנס וקולט שזה השם של הכותרת

חח גם אני חשבתי ככהנוגע, לא נוגע
אבל עכשיו אני בחברת ניר מנוסי. מצויין..
לשים לעצמנו בידיעהmeir D

שברגע שנגע אנחנו עלולים להפסיד את האדם הטוב שעומד מולנו ואת ההיכרות האמיתית איתו. כי ברגע שנוגעים הרגש מתחיל לפעול והמוח משלים עם המציאות.. קשה מאוד אחרי זה לחזור ולשמור,

קשה לקבל החלטות נכונות כי בכל החלטה שנקבל לגבי המשך הקשר יהיה בה במקרה הטוב רק מעט רגש ובמקרה הפחות טוב כולה תהיה רגש.

מעשית איך עושים את זה? נפגשים במקומות ציבוריים, לא בשעות החשכה לפחות בפגישות הראשונות, לא להאריך בפגישות יותר משעה וחצי..

זה קשה אבל צריך לסמוך על עצמך ועל האדם השניחופשיה לנפשי
שברור לכם שזה לא יקרה, לשים לב שמסתובבים במקומות עם אנשים ולשים לב שצלולים כשניפגשים(לא בשעות מאוד מאוחרות בלילה כשמסטולים מעייפות)
קשה...חתולה ג'ינג'ית

מכני0סים לראש חזק שאין אופציה אחרת.

נפגשים במקומות בלי חשש ייחוד

במקרההצורך גם מדברים על זה. כשיש פרטנר שמכוון איתך לאותו יעד, זה נהיה משא משותף וכבד פחות.

( במקרים אחרים זו התמודדות נורא נורא קשה, וי"א עילה לסיום קשר)

ובין לבין... ספורט ספורט ספורט.

אפשר לכוון אותו ללפני הדייט...

דווקא הדיבור על זהאנו.נימית

מקשה הרבה יותר, הדיבור עצמו מקרב וגורם לבושה הטבעית לרדת לאט לאט.

עדיף שכל אחד יחשוב שהשני דוס מדוסדס שנגיעה היא מחוץ לתחום הלגיטימציה בכלל שאין מה לדבר או לחשוב ולהתחזק ממקורות אחרים.

יכולה להסביר  איך ספורט עוזר?

מעניין מה שאת אומרת...חתולה ג'ינג'ית

אישית היו פעמים שראיתי צורך לדבר על זה.

לא כביטוי למה שקורה *בינינו* אלא כאמירה מצידי או שאלה על גישתו בעניין...

( זכור לי קשר אחד שהיה ברור לי שהבחור דוס, או לפחות שומר הלכה.ואחרי איזה 10 דייטים, הוא פתאום הציע לי לעלות איתו על האופנוע ... אז הייתי חייבת להציב את עמדתי, וקיבלתי תגובה של: אי אפשר להתקדם ככה. נראה לי מאז זה משהו שאני נוטה לברר אותו אם יש לי ספק)

לעניין הספורט- ספורט יכול להוות התמרה של אנרגיה מינית... הוא עוזר לה להשתחרר ולהיות דחוסה פחות. ( גם ריקוד)

איך ספורט עוזר? על משקל חומר דוחה יתושיםנוגע, לא נוגע
בחיי שלפעמים אני מרגישה התמימה היחידה פהאנו.נימית
דווקא את לא עושה רושם כזה..נוגע, לא נוגע
אה באמת?אנו.נימית
טוב..זה לא מה שאני מרגישה ולא מה שאנשים אומרים עלי
טובנוגע, לא נוגע
תמימות (במקומות הנכונים) זו מידה יפה אז אל תתבאסי על זה..
חחח לא יודע איך להגיד אבל מתפלא על השאלה.חסדי הים

אכתוב בקיצור בלי להסביר את כל ההרמונים המשותפים שמפרישים בשניהם:

אנדרופינים, דופמין, טסטוסטרון (בעיקר לגבר), אסטרוגן (בעיקר לאשה), קורטיזול.

(אני מכיר רק באנגלית, אז אם טעיתי בכתיב סליחה)

לא טעית בכתיב..נוגע, לא נוגע

ותגיד, גם אצלך בבי"ס העונש למי שדיבר בשיעור ביולוגיה היה להגיד טסטוסטרון מאה פעמים ברצף בלי להתבלבל?

וספורט לא בהכרח עוזר, לפעמים זה דווקא מעיר את הגוף והנפש ונוצר רצון ומוטיבציה לעשות ולפעול כשאין כ"כ איפה לבטא את זה.

לדעתי יותר עוזר להשקיט (את זה וגם את המחשבות הבלתי פוסקות בראש ואת הדאגות) ע"י רגיעה והתרכזות בלחוש את הגוף ואת המציאות שסביבנו. וכן ע"י עבודה של חיבור עמוק לדברים בזמן שיש גלי תטא במוח. זה מרים את האדם למעלה ולא רק פתרון זמני או פלסטר כמו ספורט.

לדוג', ברגע שאדם חווה דביקות בה' כשהוא בגלי תטא, זו חוויה עוצמתית מאוד שפשוט משנה אותו. קשה להסביר.

אני לא ממש מסכימה(אהבת עולם)
אצלנו הדיבור היה חשוב- לדעת שגם לשני קשה, אבל גם לדעת שמבחינת שנינו זה קו אדום ושנינו לא באמת רוצים ליפול.

(ומעבר לנושא עצמו, זה ממש קידם את הקשר, הידיעה שאנחנו נמשכים אחד לשני ומוכנים להתאמץ ממש אחד בשביל השני)

אנו.נימית

יכול להיות שלכם זה היה טוב, אני מודעת לתרומה שיכולה להיות לשיתוף אבל חושבת שעדיף לוותר עליה בגלל שכן עלולות להתפתח תקלות ממנה.

אולי אם שני בני הזוג באותה רמה דתית ורצון לשמור זה יכול לעבוד,

כשיש צד אחד שמושך למטה עדיף להמנע לגמרי.

זה תלוי באדםחופשיה לנפשי
לי מאוד עזר לדבר על זה, הידיעה שלשנינו קשה ואנחנו סומכים אחד על השניה שנצליח לעמוד בזה 
לא לדבר על הקושי ביניכםאנו.נימית

כשכל אחד יחשוב שזה טאבו מוחלט אצל השני יהיה הרבה יותר קשה להתפתות לעשות שטויות.

ושמירה על ההלכה.

לא למרוח תקשרSeven
עבר עריכה על ידי Seven בתאריך ד' בתמוז תשפ"ג 15:42

לשים את העיקרון של שמירת נגיעה כקו אדום שלא עוברים ואין אופציה ולא לשדר גם שיש אופציה..לא לדבר יותר מדי מילות אהבה..

בקשרים ארוכים הסיכוו לשמור נגיעה יורד..

זה דבר שלא הבנתיארץ השוקולד
הרי נניח שאנחנו לא בטוחים שהקשר נכון ולכן לוקחים זמן, למה לא לתת זמן לקשר או שהכוונה במריחה היא למשהו אחר?
מסבירהSeven

רשמתי לא למרוח תקשר

ביננו אפשר להבין כיוון אם זה זה או לא בפגישה 3 )לא אומרת להתחתן ב3 אבל אפשר להבין לאיזה כיוון סה מושך) כבר שזנ זה ..קל לזהות

מעבר לזה במשפט השני שרשמתי לשים כקו אדום וכו...לא התכוונתי ללמרוח תקשר אלא לשים את השמירת נגיעה כקו אדום שלא עוברים..אתקן שיהיה ברור

תודה על ההסברארץ השוקולד
מרגיש לי מוזר מאוד לדעת שזה זה במפגש 3, חושב על כמה וכמה פעמים שנפרדנו בהמשך אחרי שבפגישה 3 הייתה חשיבה שזה זה.
להתכחש לקיומם של בנים, כמובןפאטה מורגנה
הבעיה היא שהם נמצאים בכל מקוםנוגע, לא נוגע
אפילו לבית כנסת אי אפשר ללכת בלי שהם יהיו שם
למה לך ללכת לבית כנסתפאטה מורגנה
כי רק שם יש לי שקט מדיבורים של בנותנוגע, לא נוגע
כאדם הלכתילגיטימי?

אני מקיימת הלכה, לא משנה מה אני חושבת ומרגישה.

גם אם זה נראה לי לא נכון, גם אם קשה לי עם זה.

אני לא מחלקת את ההלכות לדברים שאני כן שומרת לעומת דברים שלא, אלא מקבלת את ההלכה בשלמותה.

האם יש דברים שקשה לי לקיים, מבחינה פיזית\מנטלית?

ברור. יש מיליון דברים כאלה.

איך מצליחים?

בואי נלך לדוגמה אחרת: האיסור לאכול בשר וחלב יחד.

כאדם שחי בארץ, שבה רוב העולם מקפיד על זה, זה לא משהו שאנחנו פוגשים ביום יום. לכן כנראה שאין לי פיתוי מאוד גדול לאכול צ'יזבורגר.

אבל תארי לעצמך שהייתי גרה בחו"ל, ועובדת בסניף של מקדונלס שמוכר צ'יזבורגר (לא במטבח). אני בטוחה שצ'יזבורגר זה דבר סופר טעים (אחרת למה כ"כ הרבה אנשים אוכלים אותו?). ואם אני עומדת בניחוח שלו כל היום, רואה מאות אנשים אוכלים ונהנים כל יום, ההתמודדות שלי היתה הרבה יותר גדולה.

נקודה נוספת: נניח ששמת לעצמך מטרה לרדת במשקל, ולכן התחלת דיאטה. שלושה ימים לתוך הדיאטה הזאת, את נתקלת באיזשהו אירוע בעוגת שחיתות, וברור לך שיש בה מיליון קלוריות. אם תאכלי את העוגה, היא תהיה טעימה. מאוד טעימה. את תהני ממנה. אין ספק. אבל הוא יפגע במטרה ארוכת הטווח שלך - לרדת במשקל. נכון, בדוגמה כזאת את יכולה להגיד לעצמך, אני אקח ביס, ואח"כ אצא לרוץ מרתון. מעין אחטא - ואכפר. אבל האם שבירת הדיאטה תיעצר בביס האחד הזה? או שאולי, אם כבר הרשית לעצמך להתפרע פעם אחת, תעשי את שוב. ושוב. ושוב. והגבול הברור שהצבת לעצמך ילך ויטשטש?

שורה תחתונה:

מצליחים לשמור נגיעה כי זה חלק מההלכה שקיבלתי על עצמי. דואגים להיות בסביבה שתסייע לך לשמור על ההלכה, ולא שיגביר את ההתמודדות. מפנימים שיש קווים אדומים ברורים שבשום מצב לא חוצים אותם.

לא ברור לי משהומוקי_2020

מה ההלכה אומרת כדי *להמנע* מנגיעה ?

היא בטח נתנה טיפים חוץ מההוראה ״חבר׳ה, נא לשמור נגיעה. הגוף והמח שלכם יתפוצצו,

אבל היי, לפחות תגלו אם הרגליים והידיים של הצד השני קפואות כל השנה, רק *אחרי* החתונה. היה שווה לחכות״

מה ההוראות כדי לא ״ליפול״  ?

כי לדעתי, מספיק שהמקום היחיד שבו רואים את הדייט הוא באותו ספסל או אותה מסעדה (נפגשים *בספסל*, נפגשים *במסעדה*)

אז הסיכוי לא לעבור על שמירת נגיעה בכלל לא קיים.

הוא יכול להיות קיים בהחלט, אם :

- הספסל נמצא באיזור שלא עוברים בו אנשים 

-  אם מלווים מישהו לרכב *אחרי* הפגישה על הספסל

- אם אוספים מישהו ברכב, שזה בכלללללללללל כמו להיות בחדר עם מישהו לבד 

- רכב זה כמו  חדר על גלגלים שאפשר להגיע איתו להמון מקומות יפים בארץ.

לסיכום :

א. מה ההלכה אומרת כדי *להמנע* מנגיעה ? (שאלה)

ב. לדעתי, אם המקום היחיד שאתם ביחד זה *רק* הספסל או הכניסה למסעדה (לדוגמא), הסיכוי לא לשמור נגיעה, לא קיים. אי אפשר ליפול גם אם תרצה ליפול.

ג. אני באמת חייב להתחיל לקצר את השאלות והתשובות שלי, אבל חשוב שמי שקורא יבין, אני חושב תוך כדי ההקלדה. *כהנים מוסמכים* אחרים יבינו אותי. זה שטף של מידע שזורם.

ד. תודה.

אתה יודע מה תפקידו של כהן?לגיטימי?

עיין ויקרא י', ח'-י"א, ויחזקאל פרק מ"ד, פס' כ"ג-כ"ד.

בהלכה יש כל מיני דברים שנועדים להרחיק את האדם מן העבירה.

בהקשר הזה, כדאי שתקרא קצת על איסור ייחוד.

א. לרווקה - רלוונטי איסור ייחוד. לנשואה - נוסף גם דיני הרחקה.

ב. הסיכוי לא לשמור נגיעה תמיד קיים. אין אפוטרופוס לעריות. אם תרצה ליפול - תצליח, זה לא קשה. וגם לא יצא ברק מהשמיים.

אז למשל מותר להם לנסוע ברכב ביחד ?מוקי_2020

כי ממה שאני קורא כאן, מלא נוסעים ברכב ביחד בדייטים. 

זה בליווי הורים ? חברים ?

ראה לדוגמה:לגיטימי?

https://www.yeshiva.org.il/ask/38064

אם תחפש ברשת תמצא תשובות קצת שונות, אבל בגדול, זה הכיוון: תלוי איזה סוג רכב, תלוי באיזה כבישים, תלוי באיזה שעה של היום.

אשרייך על הבאת הפסוקים. רק אוסיף מעצמיחסדי הים

הפסוק המפורסם במלאכי: "כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבקות הוא".

ניתן לפרש 'ישמרו דעת' שזה ישמרו טהרה, לפי הדרשה המופרסמת של חז"ל על הפסוק בישעיהו ש'דעת' זה כנגד מסכת טהרות.

וגם במדרשים מוזכר כמה פעמים שהמלאכים טהורים.

רגע הכוונה -לכל- כהן ? או רק כהן-תלמיד-חכם ?מוקי_2020

רשום בתורה על הכהנים (תודה לחבר הפורום ״לגיטימי?״)

וּלְהוֹרֹת, אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל--אֵת, כָּל-הַחֻקִּים, אֲשֶׁר דִּבֶּר יְהוָה אֲלֵיהֶם, בְּיַד-מֹשֶׁה

נניח אני אומר לך חסדי ים, 

״תקשיב, אסור לעבוד בשבת, זה יום מנוחה,

אבל אתה בהחלט יכול אחרי ארוחת השבת (איך קוראים לארוחה בצהריים של שבת ?), 

ללכת לנמנם קצת עם מוסיקה בשבת שמופעלת על ידי סוללות וקבצי מוסיקה -מקומיים- (לא אינטרנט).״

אז מי תופס יותר ?

רבנים גדולים לא-כהנים  שפירשו את תורת ישראל

כהן תלמיד חכם 

הרב שלך

אתה 

כהן חילוני-מסורתי 

כהן אתאיסט.

מה סדר העדיפויות שתקשיב לו ? 

אגב, קח בחשבון שאיתנו כרגע (כמו תמיד ובכל מקום), זה שהכתיב את התורה למשה. 

הוא *יודע* למה הוא התכוון

והוא ביקש מהכהנים להסביר לאחרים למה הוא התכוון, הוא גם רשם את זה בספר (שוב תודה לחבר הפורום ״לגיטימי?״)

בהצלחה בתשובה.

בלי לחץ כמובן. מקשיבים לכל אות שתגיד.

לכתחילה הכהן הוא צריך להיות המורה צדקחסדי הים

לבני ישראל. כתוב בתורה שכוהנים ולויים צריכים לשבת בסנהדרין, וכך נפסק ברמב"ם שלכתחילה מונים אותם.

זה התפקיד של כל שבט לוי: "יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל".

כמובן שאם הם סוטים מדרך הישר וההלכה לא שומעים להם (בלי להיכנס מה עושים בסנהדרין, אבל וודאי למשל סנהדרין של צדוקים כוהנים זה לא סנהדרין).

כבר בזמן הנביאים הרבה מהכוהנים סטו מהדרך הישר. ישעיהו זועק: "כהן ונביא שגו בשכר נבלעו מן היין תעו מן השכר שגו בראה פקו פליליה"- "פקו פליליה" - "הכשילו המשפט" (רש"י). ירמיהו זועק: "הכוהנים לא אמרו איה ה' ".

כבר אלפי שנים מוסד הכהונה לא משמש בתפקיד הזהadvfb

ולכן אין כיום יותר מדי נפק"מ... בעזרת ה' במהרה בימינו נזכה לראות כהנים בעבודתם וכולי

בוודאי שיש נ"מ לכל הדינים בסוף הוריותחסדי הים

שאם הכהן תלמיד חכם הוא קודם לתלמיד חכם אחר.

בנוסף, יש מצוות וקדשתו.

וגם לרוב הראשונים, והחת"ס אומר שגם ר"ת מודה שיש איסור מעילה בכהן בימינו.

בוודאי שגם בימינו יש את המיוחדות של תורת כהן. כל הפסוקים שהבאנו נאמרים לדורות.

לא סתם. היו כל כך הרבה תלמידי חכמים כוהנים ולויים במשך הדורות.

...advfb

הקדימות כיום היא בעיקר ביחס לעלייה לתורה, מכיר עוד נפק"מ ביחס לקדימות?

איך מקיימים מצוות וקדשתו?

יש את המיוחדות של תורת כהן אבל רובה לא יוצאת אל הפועל. יש את מהמיוחדות של מקום המקדש אבל לצערנו הרב מאוד רובו לא יוצא אל הפועל.

מעניין לעשות מחקר אובייקטיבי בנושא.

הזכרתי את הדינים בסוף הוריות שלא התייחסתחסדי הים

אליהם.

קדימות, זה לא רק בעלייה וברכת המזון וליטול מנה ראשון, אלא לכבדו בצורה כללית כפסק הרמב"ם: "וצריך כל אדם מישראל לנהוג בהן כבוד הרבה".

יש איסור המשתמשות בהם מדין מעילה.

למה זה לא יוצא אל הפועל? היו המון גדולי אחרונים לויים וכוהנים שהורו משפטם ליעקב ותורתם לישראל.

מה הם הדינים הללו?advfb

אז אולי הייתי נותן גם לכהן לעקוף אותי בתור בקופת חולים? ברור שיש פה גדר מסויים של כבוד.

התכוונתי שזה לא יוצא אל הפועל במצוות הקשורות לכהונה שהם עיקר היציאה אל הפועל מצד תורת כהן.

כן. יש ענין לכבד אותו לעקוף, בדיוק כמוחסדי הים

זקן.

גדולי ישראל, אפילו הקפידו שהנכנס ראשון לבית יהיה כהן.

אסור להשתמש בכהן לעבודות שימוש כי זה מעילה, אלא אם כן הוא מוחל, וגם בזה יש מחמירים שהם לא יכולים למחול.

התורה של הכהן ולוי זה מה שהוא מלמד את עם ישראל, כמו שנפתח הדיון, וזה שייך היום בדיוק כמו אז.

הקריטריון לבחור רב זה ממש לא אם הוא כהןadvfb

ולכן בתור תלמיד לא נראה לי שיש לזה נפק"מ.

ר"מ בישיבה תיכונית לא ילחץ על הכהנים ללכת ללמוד תורה בישיבה אחרי שמינית בגלל שהם כהנים.

אז אם אתה חושב כך אתה לא מאמיןחסדי הים

בנצחיותם של פסוקים וזה מצער מאוד.

ברור שיש להעדיף רב כהן או לוי כי בגלל ברכת משה: "יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל" יש להם יותר סייעתא דשמיא.

ב"ה ששני רבותיי הגדולים היו כהן ולוי.

ברור שיש עניין לדחוף כהן או לוי לעסוק יותר בתורה וללמד, כי הוא כפשוטו יותר מצווה על כך כפשט הפסוקים. ברור שיש את הדרשה של הרמב"ם בסוף שמיטה ויובל, אבל זה לא עוקר את הפשט כלל.

אני לא מאמין בנצחיות של הפרשנות הספציפית הזאתadvfb

לפסוקים, כי היא לא מדוייקת לכל הפחות

תראה לי מקור הלכתי שאומר שעדיף ללמוד מכהן או לדחוף כהן ללמד תורה. אני אישית לא מצאתי. יש מקורות אחרים כמו הגמרא בקידושין "אם בנו חריף וממולח ממנו - בנו קודם". הגמרא שם לא מחלקת בין כהן ולוי לשאר אדם. אלא נותנת קריטריון של יכולת שיכלית. לא ידוע לי על גמרא אחרת שכן מחלקת, אם ידוע לך - אשמח מאוד להחכים וגם לשנות את דעתי.

זה דבר פשוט שלא צריך להוכיח.חסדי הים

אבל יש ילקוט שמעוני מפורש:

ירמיה (סי' שכ"א), על הפסוק (ירמיה ל"ג י"ח): כי כי אמר ה' לכהנים הלויים לא יכרת איש מלפני מעלה עולה ומקטיר מנחה ועושה זבח 'כל הימים', והלא חרב בית המקדש ובטלו הקרבנות? אלא אמר הקב"ה לכהנים הלויים, אם אתם עוסקים בתורה מעלה אני עליכם כאילו אתם מקריבים לפני עולה וכליל, וכן נאמר: יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל ישימו קטורה באפיך וכליל על מזבחך.

זאת אומרת שהם עושים את עבודת הקרבנות בזמן הזה על ידי ללמד, וזה המצלמות של 'יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל'.

תודה רבה!advfb

אכן נראה במקורות עניין שמתייחס לכהנים בת"ת על פי הפסוק "ירו משפטיך" אך לא מצינו ת"ח שמדריכים לקחת את העניין הזה בצורה שמובילה לנפק"מ ביחס לתלמוד תורה. אם יהיה סברה טובה לא נשאל אם מי שאומר אותה כהן, וגם אם תהיה פסיקת הלכה לא נלך בדווקא אחר פוסק שהוא כהן. רוב העם אינם כהנים ומאינטואיציה פשוטה נראה לי שרוב הפוסקים אינם כהנים. וגם הפוסקים שהם כהנים - אף אחד לא נתן להם משרה רבנית מיוחדת שלא היתה נתונה למי שאינו כהן.

אז זו טעות. יש משקל יתר לסברתחסדי הים

הכהן או לוי בתורה בזמן הזה.

ברור שיש גם שיקולים אחרים כמו חכמה, בקיאות וכדומה, והשיקול המפורסם של החת"ס בענין פניות ללמידה כמו שהוא אומר שהיה בזמן שהיו ערי כהונה ולויה ותרומות ומעשרות, אבל אם הם שווים בחכמה ופניות סברת הכהן או הלוי קודמת.

אז אתה אומר שאם נבדוק בתורהמוקי_2020

(הערה טכנית - הודעה אחרונה בדיון כדי שלא יווצר כאן פינג פונג 7 בטעות)

אז לא נמצא  דברי אלוהים שנאמרו על ידי מי שסטה מדרך הישר ( מדרך -התורה-) 

ואח״כ הקשיבו לדברי האלוהים שיצאו מפיו ? אף אחד ?

אגב, מה -התורה-,

אומרת על לנגן גיטרה קלאסית (לא חשמלית) בשבת ?

ומה לגבי עישון טבק ( ביום חול) ?

אתה יודע ? (אין לי מושג, אבל מסקרן)

יש דרך ברורה לקבוע את המסורה.חסדי הים
תלמד קודם כל את ההקדמה למשנה תורה לרמב"ם.
יש איסור של ייחוד בהלכהadvfb

אסור להתייחד עם מי מהמין השני בצורה שיכולה להיות אינטרקציה אינטימית. 

אלופהטליהk1

ותןדה ממש לכולכם

תשובות מהממות!

טליה, אנחנו באמצע דיוןמוקי_2020

זה קצת מפריע.

תארי לך שיושבים אנשים בסלון, באמצע דיון,

ופתאום את קמה ואומרת ״חבר׳ה תודה רבה ממש לכולם, היו כאן תשובות מהממות״, 

והם מסתכלים אחד על השני ושואלים ״מי זו ? מה היא רוצה ?״

ואת עונה ״מה מי זו ? אני קראתי לכם כדי להתייעץ. נו, לגבי שמירת הנגיעה״

ואז הם יסתכלו אחד על השני במבט של ״מה היא קשורה ?״

ואז  את ניגשת לדלת ופותחת אותה ואומרת ״חבר׳ה אוקי, היה כיף, תודה רבה לכולכם״

זו הרגשה לא נעימה.

בואי נסכם שכאשר עוברות 24 שעות בלי שמישהו מגיב,

*אז* תתני הודעת סיכום.

תודה.

שושטליהk1

מותר לי.

את בת כהן ***מוסמכת***

כך נאמר לי

זה סגנון ההתייעצות בפורוםארץ השוקולד

כל אחד ואחת תורמים את הבנתם והמתייעץ או מתייעצת יבחרו מה מועיל להם ויקבלו מזה, אין עניין או צורך לעשות הודעת סיכום כי הקוראים הבאים יבחרו משהו אחר מהנכתב שילמד אותם. כל אחד ואחת מאיתנו ילמדו מכתיבה של אחרים, ושאלה פשוט מציפה נקודה שכל אחד יתרום את הזוית שלו וכולנו נלמד את הזוויות המוצעות לעצמנו.

אל תיקח את זה אישי או ללב

צריך לחפור רגשית ברצון למגע וברצון לזוגיות ואהבהנוגע, לא נוגע

ואז למצוא את הקישורים.

לדוג'- מי שמחפשת חבר טוב, הגיוני שיהיה לה רצון חזק למגע שובב כביטוי לזה.

מי שיש לו חסך באהבת אם, הגיוני שיהיה לו רצון חזק למגע תומך כמו חיבוק.

מי שמחפשת תחושה חזקה של אחדות ושל חיבור נפשי/נשמתי, הגיוני שלא תרצה מגע  עד אחרי החתונה.

וכו'

יש בכולנו מזה ומזה, השאלה היא מה הרצון המרכזי.

זה קשה לגבר לייעץ לאשה לגבי מגע, כי אני חושב שזהחסדי הים

בא לפעמים מכיוונים שונים בין המינים.

לאשה זה בעיקר בא מחיפוש אהבה, חום, תמיכה וחיבוק.

אני כגבר פחות מחפש את זה. (ברור שיש גברים שזה יותר בולט אצלם). גם כשהייתי בגילאי העשרה לא גדלתי בסביבה שנוגעים כל כך. מקסימום הסבים והסבתות שהיו בחו"ל, אז כשכבר הייתי פוגש אותם, סבתא מצד אחד נישקה אותי על הלחי, הסבא כלום. סבתא מצד אחר כלום, הסבא היה מחבק אותי חזק. אמא שלי, אם הייתי שבת בבית, הייתה מנשקת אותי על הראש כשהייתה מברכת אותי וזהו. אבא שלי גם לא נגע בי.

אבל גדלתי עם המון המון אהבה ותמיכה מכל הקרובים שלי מסביב. זה פשוט התבטא יותר ברובד השכלי והרגשי, ופחות בנגיעה, וזו אהבה עוצמתית לא פחות, ואולי אפילו יותר מנגיעה.

ברור, שאחרי הנישואין צריך מגע, אבל זה כבר קשר ברובד אחר.

כמו כל קושיadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ג' בתמוז תשפ"ג 13:03

צריך להבין על מה הוא יושב.

ברור שיש משיכה טבעית בין בנים לבנות, אבל יש דברים שמעצימים אותה, יש פעמים שהצורך במגע מועצם בגלל דברים אחרים.

אם מודעים לסיטואציה ותחושות אז יש יותר סיכוי לשלוט בהם ולכן פחד ברמת מינון מסויימת הוא חיובי כדי להמנע. "אשרי אדם מפחד

תמיד".

עריכה - חשוב לזכור שבמצב בריא (בלי קשר להלכה) המגע הגופני הוא ביטוי לקשר האנושי. הקשר האנושי הוא העיקר. הלב הוא העיקר. ורק מתוך כך הגוף. אם הגוף מנהל את הלב אז זה מצב שהוא פחות בירא בלשון המעטה.

לשמור על הלכות ייחוד ולהשתדל להתמלא בדברים טוביםהיום הוא היום
זה באמת אתגר קשה, אתן טיפ של מה שעזר ליארץ השוקולד

במצבים שבאמת היה קשה:

הייתי חוזר בקול (כך שזו שיצאנו יחד תשמע) על הקטע הבא מתוך מדרש נפלא לדעתי שמתייחס לעניין:

"אמרו לו רבינו ברכנו אמר להם יהי רצון ושתהא מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם אמרו לו תלמידיו עד כאן אמר להם ולואי תדעו כשאדם עובר עבירה אומר שלא יראני אדם"

מתוך:

"ת"ר כשחלה ר' אליעזר נכנסו תלמידיו לבקרו אמרו לו רבינו למדנו אורחות חיים ונזכה בהן לחיי העולם הבא אמר להם הזהרו בכבוד חבריכם ומנעו בניכם מן ההגיון והושיבום בין ברכי תלמידי חכמים וכשאתם מתפללים דעו לפני מי אתם עומדים ובשביל כך תזכו לחיי העולם הבא וכשחלה רבי יוחנן בן זכאי נכנסו תלמידיו לבקרו כיון שראה אותם התחיל לבכות אמרו לו תלמידיו נר ישראל עמוד הימיני פטיש החזק מפני מה אתה בוכה אמר להם אילו לפני מלך בשר ודם היו מוליכין אותי שהיום כאן ומחר בקבר שאם כועס עלי אין כעסו כעס עולם ואם אוסרני אין איסורו איסור עולם ואם ממיתני אין מיתתו מיתת עולם ואני יכול לפייסו בדברים ולשחדו בממון אעפ"כ הייתי בוכה ועכשיו שמוליכים אותי לפני ממ"ה הקב"ה שהוא חי וקיים לעולם ולעולמי עולמים שאם כועס עלי כעסו כעס עולם ואם אוסרני איסורו איסור עולם ואם ממיתני מיתתו מיתת עולם ואיני יכול לפייסו בדברים ולא לשחדו בממון ולא עוד אלא שיש לפני שני דרכים אחת של גן עדן ואחת של גיהנם ואיני יודע באיזו מוליכים אותי ולא אבכה אמרו לו רבינו ברכנו אמר להם יהי רצון ושתהא מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם אמרו לו תלמידיו עד כאן אמר להם ולואי תדעו כשאדם עובר עבירה אומר שלא יראני אדם.  בשעת פטירתו אמר להם פנו כלים מפני הטומאה והכינו כסא לחזקיהו מלך יהודה שבא:" (תלמוד בבלי מסכת ברכות דף כח עמוד ב)

לא להיות במקום מבודד לא להיפגש מאוחרהפי

לכבד את עצמך,אותו ואת אבא שתמיד איתך

בהצלחה 

להקפיד כמו שצריך על הלכות ייחודהלויאחרונה
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך