מוסר עבודה של בחור בשידוך (נייר עמדה מס׳ 52323667)מוקי_2020

(כרגיל, הכל סיעור מוחות, דעה, דיון פתוח, מוזמנים לבקר חופשי)

אין כזה דבר שיוויון. נשים וגברים זה לא אותו דבר. מי שחושב שהם *בדיוק* אותו דבר, 

אז חבל על הזמן, אל תמשיך לקרוא ובאמת אני מאחל לך בהצלחה בחיים. באמת.

דקה, נמתין שמי שחושב שגברים ונשים זה *בדיוק* אותו דבר יצא מהשירשור הזה.

אוקי אז ככה,

אני מאמין שכל בחור שרוצה להתחתן,

כל בחור שרוצה להקים משפחה וילדים

מבין שזה מגיע עם אחריות גדולה מאוד, גם כלכלית. בלי זה, הכל קורס ואין באמת משפחה.

כלכלית, זה אומר שכמו שדאגו לך עד רגע זה שתמיד יהיה לך מה לאכול,

עכשיו תורך לדאוג לאחרים.

ולכן (זו הפאוונטה של השירשור)

אני חושב שכל בחור -שמתחיל- לצאת לשידוך ורציני לגבי הקמת משפחה,

*צריך לעבוד*. תמיד.

אני אחדד את זה :

מהרגע שהחלטת -לצאת- לשידוכים, מאותו רגע, אתה עובד -כל החיים- שלך.

יפטרו אותך ? אין בעיה, *יום למחרת* תמצא עבודה אחרת.

עבדת בצביעת כבישים ופיטרו אותך ? אחלה, עד שיצטרכו אותך בתחום הזה שוב,

*יום למחרת* תעבוד *בכל* עבודה אחרת. 

זה נקרא מוסר עבודה. אחריות. ביטחון כלכלי. 

(לקחת נשימה עמוקה, לא להתרגש)

יגידו חלק מהחברים,

״אוקיי, אני לומד עכשיו, אני לא יכול לעבוד״

אחלה, יש לך 2 אפשרויות (מבחינת כותב נייר עמדה זו) :

א. להמתין שתסיים את הלימודים, למצוא עבודה (לא משנה העבודה) *ורק ואז* לצאת לשידוכים. להגיע לשידוך *כשאתה עובד*.

ב. למצוא עבודה ולעבוד תוך כדי הלימודים ( מינימום 2500 שקל, ולא שעה בחודש)

להקים משפחה זה כמו לבנות עסק.

אם בחורה מסכימה להקים איתך עסק אז היא רוצה לדעת שלשותף שלה יש מוסר עבודה. שיש על מי לסמוך.

זה לא מספיק ש...״הוא יהיה מקסים וחייכן ובחור טוב״ עם זה לא הולכים לקנות במכולת. תרתי משמע.

עכשיו יש גם בונוס.

ברגע שאתה עובד, גם הביטחון שלך עולה

ברגע שהביטחון שלך עולה,

אז גם אתה משדר טוב יותר לסביבה,

ברגע שאתה משדר טוב יותר לסביבה,

אז גם יותר קל לך בשידוכים.

לסיכום,

אל תצא לשידוכים בלי שהגעת להחלטה *החל מרגע זה*, אני כל החיים שלי -עובד-.

אם אתה לא מסוגל להתחייב על זה, למה אתה מצפה שבחורה תתחייב אליך ?

בהצלחה.

================

שלב השאלות

שאלה : קוראים לי רבקה ואני בת 23 קראתי את השירשור וחשוב לי להבין משהו, אתה בעצם אומר שאם המשודך לא עובד כרגע,

אז עדיף לא לנסות בכלל ?

תשובה :   אהלן רבקה, תראי, אני כהן (מוסמך), אני מעדיף להסתכל על הדברים בדרך החיוב.

ממליץ לך להפגש עם בחורים שעובדים. זה לא משנה במה הם עובדים. אבל קודם שיעבדו. זו דעתי (המוסמכת).

שאלה :  היי, זו רבקה מהשאלה הקודמת, זה משנה העבודה ?

תשובה : כן, חשוב שהוא יהיה עם תואר שני בהנדסה ועובד בדיוק בתחום שהוא אוהב.

שאלה : אתה רציני ?

תשובה : לא. אם יש לך חשוב כיוון מסויים של עבודה, זה שלך. אני מדבר על הקווים הכלליים. נתחיל מזה שיעבוד.

שאלה : שלום, שמי ויקי ואני מחדרה. רציתי לדעת, אתה לא חושש שעכשיו אלפי בחורים שחיים בסרט שאחרים יעבדו בשבילם כל החיים,

יפגינו ליד הבית שלך או יחכו לך במקומות שאתה הולך אליהם ואז יתחילו לצעוק עם סמארטפון לא כשר ״ בושה בושה בושה״ ?

תשובה : זה לא נעים, אבל האמת מעל הכל. מישהו צריך להגיד אותה. במיוחד להזהיר את הבחורות התמימות שרק אלוהים יכול לעזור להן.

שאלה : אהלן רציתי לדעת...

תשובה : אין יותר שאלות. עמכם הסליחה 

(פשוט הטוסט מוכן. וזה טוסט מושקע מאוד, זה בייגלה-שומשום גדול בלי חור, עם חמאה, גבינה צהובה, גבינה מלוחה, זיתים שחורים, כשחיצונית לטוסט, הושפרץ קלות, רוטב שדומה לאלף האיים

שנותן לבייגלה רכות נפלאה מה שאפשר לחניכיים פשוט להיות חניכיים ולא מופע מדמם של דרקולה. כיף)

אין לי כח להגיב להכללאצעיר

אבל בחור לאו דווקא חייב לעבוד אלא לקחת אחריות על הפרנסה. בד"כ זה גם אומר שיעבוד ויהיה מפרנס עיקרי אבל יש די והותר יוצאי דופן.

לדוגמא - אברכים. 

רק לומר לגבי אברכיםנפש חיה.

ממה שאני מכירה (לא באופן אישי)

גם אברכים מוצאים דרך לפרנס

אולי לא בסכומים של עובדים במשרה מלאה

אבל בהחלט יכולים

בזמן/מקום שמצליחים לשלב

למצוא איך לעשות את זה.

אני עצמי לא כזאת

אז אין לי ידע מבפנים איך זה עובד

אני כן נתקלתי ביותר ממשפחת אברכים אחת.

לזה התכוונתילאצעיר

בלקיחת אחריות על הפרנסה.

מה לעשות שבהתחלה אברכים מקסימום מנקים מדרגות..

לאט לאט ככל שגדלים, מקורות הפרנסה לרוב, מתרחביםנפש חיה.
נכון ^^חצילוש
מנסיון.. רוב האברכים שאני מכירה (כולל בעלי) יצירתיים ובסיעתא דשמיא מוצאים דרך לפרנס למה שצריך. הכל עניין של סדר עדיפויות, כישורים וחשיבה נכונה..
תודה שהורדת את כמות הכוכביות.מבולבלת מאדדדד

(ואם תפסיק להזכיר בכל כתיבה שלך את זה שאתה כהן מוסמך, זה יקל גם)

אני לא מסכימה איתך.

כן צריך שהאדם יהיה מקורקע. אם חייבים שיעבוד? לא.

ברור שזה מקל.

וחשוב שידע שאם יש צורך בבית- הוא יוצא לעבוד. שיהיה מוכן לזה.

בחור שלומד בישיבה, או שלומד (להבדיל) לימודי חול שדורשים הרבה, הגיוני שלא יוכל לעבוד.

אבל שידע שייתכן שיהיה צורך בזה.

למה אתה קובע את זה ככלל חד וחלק...הרמוניה

עבודה היא לא מטרה היא אמצעי למשהו לחיות ממנו. נכון שזה גם מפתח תעולם ואת הבנאדם אבל היא עדיין לא המטרה.

יש דרך בשביל רוב האנשים דרך האמצע ללמוד ולעבוד. אבל המינון משתנה אישית, בהתאם למקום של כל אחד. 

אין כללים מהסוג הזה בחיים אני חושבת שכל אחד מנסה לעשות את התפקיד שלו לפי מה שהוא מאמין ומסוגל. אם זוג רוצה לחיות בצמצום כי באמת שניהם מסוגלים לזה ושמחים בזה למה לא. 

אישית אין לי מושג איך מסתדרים אם שני בני הזוג לומדים ובקושי עובדים רק המציאות מוכיחה שזה אפשרי...

נחמד הקונספט חח יצירתיות מבוזבזת

נכון כמובןלאצעיר

אבל חלק מהעיקר וההגדרה של האדם הוא לפרנס את משפחתו.

כלומר - העבודה היא אמצעי, עול האשה והילדים הם מטרה. 

מרחמת עליךטליהk1

למה? כי נראה שהפכת את העבודה לא לאמצעי אלא למטרה. במילים אחרות העבודה היא החייםשך

וגם עצוב שלא באמת טעמת את התורה

מי שטועם מבין שזה החיים האמיתיים

לא חסרחש"ו

חסמים לחתונה, לא צריך ליצור חדשים בכוח.

יש בחורה שמקבלת את זה שאברך ילמד תורה ולא יעבוד... כל הכבוד לה וכל הכבוד לו. למה להפריע להם לחיות בשלווה?!

חשוב מאוד:

כל הפירוט הזה על הפחמימות מה זה מיותר 🤣 

לא מסכיםזה רק אני

חשוב שידע הבחור שיש לו אחריות כלכלית אבל זה לא בהכרח יגיע עם עבודה.

למשל, ההורים משלמים להם.

נפוץ אצל אברכים,  כשהסביבה, דהיינו ההורים והכלה תומכים באידיאל של ישיבה ולימוד תורה ורוצים לסייע מכספם בשביל שהבעל יוכל לשבת וללמוד תורה.

גם אצל סטודנטים, שמעתי על מקרים שההורים נותנים תמיכה כספית רצינית בשביל שהזוג יוכל להתמקד בלימודים ובזוגיות.

או למשל הבחור היה יוטיובר מחונן ובגיל שבע כבר היה עם מיליוני עוקבים וכעת שוכבים לו תכנית השקעה כלשהי, מאות מיליוני דולרים לגיטימי שיאמר אני לא הולך לעבוד - אני רוצה לשחק שחמט עם עצמי במקום. חופשי.

😅 כל אחד ומסקנותיו בחייםנע"ג האגדי
לפני איזה 5 שנים עליתי על טרמפ,  רווק בן 42 משהו כזה, אמר לי אל תאמין לאף אחד. חשבתי תמצא עבודה אח"כ אישה, אל תחכה שתהיה לך עבודה מסודרת , זה בחיים לא ייגמר. תתחתן כמה שיותר מוקדם,בן כמה אתה? 18? יאללה אין לך זמן, אם לא עכשיו אתה תפספס

קצת הגזים. אבל עדיין שווה לשמוע, לך תדע יש מצב גם הוא כהן מוסמך! 

הבנת הנקראמוקי_2020

אני מבקש מכל הקוראים לקרוא את התגובה של הבחור האגדי.

ואז ללכת לקרוא את ההודעה שלי

ולענות על השאלה. מה הדגשתי שוב ושוב בהודעה שלי ?

א. שבן אדם צריך שתהיה לו עבודה *מסודרת*(קריירה) ורק אז הוא צריך להתחיל לצאת *לשידוכים*

ב. שבן אדם צריך לעבוד **בכל עבודה**(=מינימום 2,500 שקל) ורק אז הוא צריך להתחיל לצאת *לשידוכים*

מחסן תשובות:

ב׳

הבנתי דווקא טובנע"ג האגדי
ההוא בטרמפ אמר לי להתחתן כמה שיותר מוקדם, אמרתי לו אולי אתה יודע בנאדם צריך להתבסס להסגר על עצמו, אמר לי אל תתפתה לזה, תתחתן כמה שיותר מהר.. 
אוקי, לדעתי זה לא סותר את מה שאמרתימוקי_2020

כי הדגש בהודעה שלי היה על -מוסר עבודה- -התחייבות-  כמו בחיים עצמם,

שלא תמיד עושים מה שבא לנו, בטח כשיש משפחה. 

אני *לא* דיברתי -בכלל- על -עבודה מסודרת, קריירה, התבססות כלכלית-

למצוא עבודה -לא מקצועית- אפשר בכל יום. 

אין שום קשר לחתונה מוקדמת או מאוחרת.

אם בחורה היתה שואלת אותי :

יש 2 בחורים, הכל אותו דבר. בכל פרמטר.

האחד עובד תמיד, בכל עבודה,

השני לא יודע מה הערך של לעבוד כדי לקנות לחם,

למי לתת צ׳אנס ראשון ?

אז התשובה ברורה.

בהצלחה.

מי כבודו?ultracrepidam

בדרך כלל אני לא אוהב את הסגנון שלך, הפעם לצערי פתחתי את מה שכתבת וזה הפריע לי ועצבן אותי.

ולכן החלטתי גם להגיב.

אז בקצרה - מי אתה שתגיד לאנשים מה הם חייבים

טיפה יותר באריכות - אתה יכול להמליץ, להסביר מה היתרונות, אבל לכתוב את השטויות שאתה כותב בסגנון המחליט-בשביל-אחרים שאתה כותב בו תמיד, זה באמת מעצבן. וכשאני אומר מעצבן אני מתכוון שלשמוע דברים כאלה זה פוגע בשלוות הנפש, זה מעליב, זה מרגיז, מכעיס, מחוצף, מטריד, שתלטני. זה כמו מישהו שמקלל לידך בקולי קולות באוטובוס וחושב שהוא עושה לכולם טובה. אז בבקשה בלי.

ולמה מה שאתה כותב הוא שטויות? כי המטרה האמיתית היא לחיות בהתאם לערכים בשלווה האפשרית. אז נכון ש"לעבוד" כלומר למכור את הזמן שלך או את המוצרים שלך תמורת כסף זאת דרך לעשות את זה, אבל גם לזה יש מחיר. לכל דבר יש מחיר. ובטח שלקחת כמה ימים, או חודשים, או שנים חופש כדי לעשות משהו אחר שתואם את המטרה הזאת הוא בסדר גמור. להחליט שאסור למישהו להיות מובטל זאת מחשבה מטופשת, להחליט שאסור למובטל להתחתן זאת מחשבה מתועבת.

הייתי צריך לפרוק את תחושותי בנושא.

חבל שקראתי.

הגזמת בדבריך אחיאוויל מחריש

זה שאתה לא מתחבר לסגנון הכתיבה שלו לא מצדיק ממנו כל שינוי, עד היום לא זכור לי שהוא אמר דברים קיצוניים במיוחד, סך הכל בן אדם עם כוונה טובה להעביר מסרים בצורה משעשעת.

לא קראתי את כל מה שהוא רשם, אבל בהחלט יש אחריות על הגבר לפרנס, וכידוע הדרך הישרה היא לרכוש מלאכה ואז להתחתן. כפי שכתב הרמב"ם בהלכות דעות ה', י"א:

דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה ואח"כ יקנה בית דירה ואחר כך ישא אשה שנאמר מי האיש אשר נטע כרם ולא חללו מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו מי האיש אשר ארש אשה ולא לקחה אבל הטפשין מתחילין לישא אשה ואח"כ אם תמצא ידו יקנה בית ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה וכן הוא אומר בקללות אשה תארש בית תבנה כרם תטע כלומר יהיו מעשיך הפוכין כדי שלא תצליח את דרכיך ובברכה הוא אומר ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' עמו.

ברור שבימינו המציאות הכלכלית שונה מעט, אך מה שנהוג זה מתוך מציאת היתרים בהלכה הזו.

וואי וואי איזה תגובות קיבלת...פהימה

אל תקח קשה אנשים בסה"כ פורקים תסכולים..

זוכר את זה פריקות בלנ״ו 🥹 (מתורגם ומותאם)

הכל בסדר. זה חלק מהדיון.מוקי_2020

מעדיף שישחררו בדיון עצמו

ולא ישאירו בבטן חס וחלילה. זה לא בריא.

אני סומך גם על הקוראים שלא מגיבים (מאות עד אלפים)

שהם לא פועלים בצורה -אוטומטית- -ורובוטית- אחרי כל מה שהם קוראים.

הם -חושבים- -שוקלים- -מתייעצים- 

ולוקחים מה שבא להם מפותח הדיון, המגיבים, הכל, קצת או כלום.

הכל טוב.

אני מאוד לא מסכימה עם התגובות כאןפהימה

למרות שאני לא חותמת על כל מילה שלך .

כשמגיבים למישהו קריטי בעיני להתייחס למי הוא, ממש קריטי.

הדעה שהבעת ,גם אם היא נשמעה קובעת ונחרצת לחלק עדיין נשארת בגדר דעה אישית לגיטימית ובטח שלא מחייבת אף אחד..לא יודעת איך בכלל אפשר להבין אחרת.

וכן, מאוד מקווה שלא זה סגנון התגובה לאנשים שמביעים דעה שלא באים עם המטען הערכי שהם ספגו בבית או בבית המדרש. בעיני זה עניין של עין טובה ודרך ארץ בסיסיים. לא מתכוונת לכולם כמובן. לא הבנתי פשוט.זה שלהם לגמרי.

שאלה תמימה: מי הסמיך אותך? הוכח!אתגליא

לגופו של עניין, גישה מעניינת שמתבססת על הנחה נכונה (הגבר אחראי לפרנסה) אבל בעיני זה לא מחייב לעבוד לפני החתונה בעבודה מסודרת אם כי יש בזה משהו יציב.

בדרך כלל זוג בלי ילדים לא מוציאים הרבה כסף בחודש ואפשר להסתדר עם משכורת אחת או משכורות חלקיות. אם בני הזוג חושבים שזה שווה את זה בשביל להיות אברך\ לעשות תואר וכדומה שיעופו על זה. כשיש ילדים זה באמת יותר מחייב לעבוד.

המלצה אובייקטיבית לחלוטין: הזהר מכתיבת דברים בנימה חד משמעית כמו הנ"ל. יש כאן אנשים שלא מחבבים את זה.

גם הדרמה שלך קצת מוגזמת אבל זה משעשע למדי.

קראתי את הפואנטה באמצע ואת הסוףנוגע, לא נוגע

והבנתי מזה שאתה עובד ביצור ושיווק טוסטים.

זה נכון?

הוא העלהחש"ו
את צריכת הטוסטים בקרב הציבור הדת"ל היום בכמה אחוזים🤣
אני לא מביןחש"ו

אתה בעצמך עשית סקר לפני יומים...

תסתכל בתשובות שענו לך...

רובם מייחסים לנושא הכלכלי חשיבות הכי נמוכה בבחירת בן זוג.. 

אבל זה בכלל לא קשור לכלכלי.מוקי_2020

קראתי את ההודעה שפותחת את השירשור ונדמה לי שזה ברור.

אבל אם לא, אז אני מדגיש :

אין כאן *שום קשר* לעבודה מסודרת, קריירה, התבססות כלכלית.

זה קשור למוסר עבודה. לאופי. מחוייבות.

דיברתי במפורש על *כל* עבודה. גם לא-מקצועית וגם בשכר נמוך מאוד.

אופי, מחויבות,חש"ו

יכולה להתבטא גם כשהאדם ממית עצמו באוהלה של תורה.

כשהוא שובר את הראש 4 שעות ברצף מול קצות והוא לא מבין אותו.

זה הרבה יותר מסירות ומחויבות מאשר ללכת לעבוד.

לא סתם הביטוי הוא "ממית עצמו עליה" ממש מסירות נפש. ואני אומר את זה בתור אדם עובד. הלווי שהיה לי את הכוחות נפש והמסירות נפש לשבת כל היום ללמוד.

---

בכל מקרה יש לך כישרון אתה כותב יפה בלי קשר לטיעונים שאני ממש לא מסכים איתם...

האמת היאמוקי_2020

שאני -בכלל- לא כיוונתי לאברכים ולומדי תורה כשרשמתי את ההודעה.

זה אפילו לא עבר לי בראש. ברצינות.

זה היה יותר באופן כללי.  אולי בגלל זה התגובות קצת...זועמות..כאילו ביקשתי להחליף את ספר התורה במשהו אחר.

בסה״כ דיברתי על מוסר עבודה.

אבל..... אם כבר נכנסנו לנושא אברכים ולומדי תורה.

איך יודעים מי התותחים הכבדים אצל האברכים ולומדי התורה

ומי בא להעביר את הזמן וללמוד בכיף כמו שאומרים ? 

יש מבחנים ? יש מחלקה נפרדת לעילויים ? לתותחים הכבדים ?

יש בכלל אפשרות לאברך לומר : ״חבר׳ה, אני סיימתי כאן. הספיק לי. אני הולך ללמוד מקצוע״ ?

אם אתה רוצה לדעתחש"ו
עבר עריכה על ידי חש"ו בתאריך ז' בתמוז תשפ"ג 23:38

פשוט תיכנס לבית מדרש ותראה.

בדרך כלל אלה שנמצאים בבית מדרש רכונים על הגמרות / שו"ע / ספרים גדולים עם הרבה אותיות קטנות בכתב רש"י הם הרציניים...

מי שמחפשת כאלה יודעת להבחין בהם מאוד מהר... לא קל לשחק אותה.

בהחלט יש אברכים שמחליטים להפסיק ללמוד ולצאת לעבוד. ויש כאלה שנשארים ללמוד... הכל תלוי בבן האדם (אין מגבלה ברמת החוק כי מדובר לרוב באנשים שכבר עשו צבא... ברגע שהם מרגישים צורך הם יכולים להפסיק ללמוד וללכת לעבוד...)

------------ עריכה ------------

מנקודת המבט שלנו לימוד תורה הוא ערך גם בלי מבחן, יש כאלה שלומדים לרבנות ויש כאלה שפשוט יושבים ולומדים. לא מקבלים שום תואר סמיכה או תעודה, פשוט עושים רצון ה' , ככה נקי בלי שום תמריצים... אם אתה מחפש סיירת תגיע בשתים לפנות בוקר ותראה אותם, וגם בתפילה בשבע תראה אותם, וגם בסדר צהוריים תראה אותם. ( אצל נשואים פחות קיים כי יש אישה וילדים כמובן... סתם אם כבר מדברים על לומדי תורה)

-------- עוד עריכה -------

קבלת את התגובות האלה כיוון שבציבור שלנו קיימת גם את התפיסה שאתה מציג (אני מבין שלא אל זה התכוונת) שקצת מזלזלת בלימוד תורה ומאדירה עבודה ומימוש עצמי (כסף😅) וזה מאוד מכעיס (אותי ו) חלקים תורניים יותר בציבור...   

אמנם האיש הזוכה לידיעת התורה הוא הולך בין אנשים ונדמה כבן אדם אבל באמת הוא מלאך הגר עם בני תמותה וחי חיי אצילות ומרומם על כל תהלה.

הבנתימוקי_2020

*אולי* היה עדיף להוסיף בהודעה, 

שכל הדיון *לא* כולל אברכים ולומדי תורה ולומר שהדיון *לא* קשור אליהם.

למרות שבאופן כללי, אני כן חושב שלומד תורה עם מוסר עבודה, זה טוב גם ללומד התורה וגם לבחורה.

אבל בגלל המורכבות שיש -גם- לומדי תורה -תותחים- שנותנים שם את הנשמה שלהם,

אז אנשים יכולים לחשוב שאני רוצה לפגוע בלימוד התורה או משהו כזה. ממש לא.

זה בכלל לא היתה הכוונה שלי. אפילו לא משהו קרוב. 

אני כהן, למה שאני ארצה לפגוע בלימוד התורה ? 

איך אפשר לחשוב על זה בכלל ? מוזר. ( 2 המשפטים האחרונים....בצחוק...תנשמו)

יותר כיוונתי באופן -כללי- 

לאנשים ששוברים את הראש איך לשדרג את עצמם, יכולים לשדרג את עצמם, רוצים לשדרג את עצמם

שמי שמחליט ללכת חזק על מוסר עבודה זה משדרג אותו ועבור הצד השני, הרבה יותר מעוד חולצה יפה.

בכל מקרה, תודה על ההסבר. לילה טוב.

(התעייפתי)

מסכת אבותחש"ו
"יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ (עבודה) שיגעת שניהם משכחת עוון"

מסכים עם כל מילה בפסקה האחרונה.

שכוייך רבינו!

שאלהחושבת בקופסא

עם כל התגובות הנכונות שהגיבו לך, אני רוצה להבין מאיזו עמדה בכלל אתה מביא את העצה הנבונה שלך, אדוני הכהן המוסמך והחצי מסורתי-

בן כמה אתה? והאם אתה נשוי? מה העבודה המסודרת המעידה על מוסר עבודה עליון שכבודו מחזיק?

(אם אפשר בבקשה בלי כוכביות בהודעה)

אני אענה לךמוקי_2020

נניח שיש 2 בחורים.

רווק שמן בן 50 מובטל רוב הזמן, שלא למד מקצוע בחיים שלו, גר אצל ההורים וחובב כל בוקר בייגלה טוסט.

נשוי בן 32 עם משפחה של 5 ילדים, מפתח את הדור הבא של כיפת ברזל, הולך להציל מאות אלפי אנשים, רץ מרתון כל בוקר, עם קוביות בבטן.

נכנס לפורום הקדוש הזה בחור שמן (לא השמן הקודם, מישהו אחר)

ומדבר על כך שהוא לא מקבל פניות באתר שידוכים למרות שהוא שם תמונה

ועד שפעם ב 3 שנים הוא יוצא לדייט אז אחרי 5 דקות כל פעם הבחורה נותנת לו תירוץ שהיא צריכה ללכת.

האם הרווק השמן בן ה 50, שקורא את ההודעה בפורום,

בזמן שהוא אוכל את הבייגלה

יכול לומר לבחור השמן שפתח את ההודעה :

״היי, אם אתה רוצה להגדיל את הסיכויים שלכם בשידוכים, אתה צריך להשקיע במראה שלך, לעשות ספורט ולמצוא עבודה. כל עבודה״ 

או שרק לנשוי בן 32 מותר לעשות את זה ?

אגב, בדיוק כמו אחד שמעשן סיגריות  יכול לענות לבחור צעיר ששואל : ״הייתי עצבני כל השנים והשבוע התחלתי לעשן סיגריות ואני מרגיש ממש הקלה. מה דעתכם ?״

יכול להגיד לאותו בחור ״לא, אל תעשן. זה דבר גרוע מאוד. זה מראה על חולשה. אל תעשה לעצמך חיים קלים, תמצא דרך אחרת להרגיע את עצמך. יש מלא״,

וכל זה בזמן שהוא מעשן 2 סיגריות בו-זמנית ומקליד את התשובה שלו.

עכשיו, בגלל שאני לא רוצה להכשיל אותך ואני לא רוצה שתעני תשובה לא נכונה כי זה לא טוב לטבלת הדברים הטובים והרעים שעשינו (יש טבלה כזו)

אז התשובה היא : *ברור* *שהוא* *__קינג*(מילה חילונית-לועזית) *יכול* *להגיד* *את* *זה*

שלך, מוקי_2020,

כהן מוסמך ( = זה בסה״כ אומר ששם המשפחה שלי כהן, זה הכל. לא להתרגש )

האמת לי זה היה משהו חשוב, שהבחור יעבודהשתדלות !

והיה בחור שיצאתי איתו שגם התחיל לחפש עבודה בתחילת הקשר כי הבין שזה חשוב לי, לדעת שיש לו אחריות כלכלית (ווידאתי איתו שהוא לא עושה את זה רק בשבילי).

אבל אני מאמינה שזה גם תלוי גיל. לא מצפים מבחור בשיעור ד שיעבוד. הוא בישיבה, אז שיהיה בה.

זה רק בשיעורים יותר גדולים, וזה גם תלוי בנאדם.

ואני יודעת שזאת אני ויש בנות שאין להן שום בעיה להתחתן עם בחור שלא יעבוד גם כל החיים אם הוא יושב ולומד תורה נניח. אני רציתי רק בשביל עניין האחריות על הבית, כי אני מכירה את עצמי ויודעת שלא יהיה לי טוב שכל הסיפור הזה ייפול עליי וזה ישפיע על הזוגיות והבית.

ופעם גם חשבתי שגבר צריך להרוויח יותר מאישה וצריך להיות המפרנס העיקרי וזו משוואה ברורה. עד שגיליתי שאמא שלי מרוויחה הרבה יותר מאבא שלי.... והם חיים מקסים ביחד ב"ה.

אני לא חושב שגברים ונשים זה אותו דבר ועדיין -advfb

למה לנשים יש את הפריוילגיה לא לעבוד והגברים חייבים לעבוד כדי למצוא זוגיות?

כיום (לצערנו או לשמחתנו, לא משנה איך נתייחס לזה), נשים עובדות ופתוחות בפניהם כל האופציות במשק.. למה האחריות תהיה על הגבר? כדי להוכיח שהוא 'גבר'?

אני לא חושבת שגברים חייבים לעבוד כדי למצוא זוגיותפסטה בסטה

או שלנשים יש את הפריווילגיה שלא

אבל בכל מקרה הגבר מתחייב על כך בכתובה 

הכתובה היא מסמך משפטי ולא חינוכיadvfb

יש כמה שימושים לכתובה והמרכזי בינהם למנוע גירושין. בכל אופן, אף זוג שרוצה זוגיות בריאה לא יבסס את אורח חייו הסטדנרטי על פי חובות משפטיים בלבד.

בול, מסכים לגמרי. גם התגובה הקודמת שלך!פאי תפוחים
הכתובה היא מסמך משפטי שמבוסס על רעיון חינוכיאוויל מחריש
בטח, "כדי שלא תהא קלה בעיניו להוציאה" (כתובות לט)advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ט' בתמוז תשפ"ג 12:47

עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ט' בתמוז תשפ"ג 12:45

לגבי זכויות האישה - זה לא נכון להתעלם מהרקע של אישה בת זמן התורה ובת זמן התלמוד לאישה בת זמננו. יש אמצעים שונים לגמרי. לאישה בת זמנם לא היו שום אמצעים, אפילו בעידן של הסבתות שלנו זה יחסית נכון. אבל כיום שנשים עובדות ומרוויחות לא פחות - על מה ולמה?

אגב, שמעתי שהרב מזוז בגלל זה בחתונות שהוא עורך הוא לא משביע את החתן בתקיעת כף כמנהג הספרדים, כי הבעל הוא אברך והוא לא יעמוד בזה במילא (וזה בסדר כי היאמ ודעת ומוחלת על כך), אז עוד להשבע בתקיעת כף?!

אין לי כוח ורצון לפתוח את הנושאאוויל מחריש
עבר עריכה על ידי אוויל מחריש בתאריך ט' בתמוז תשפ"ג 13:51

אני מציע שתחפש רב או מישהי פה שתהיה מוכנה להסביר לך

תחפש אתה רבadvfb

ואם אין לך כוח להגיב - אל תגיב, אני לא נעלב מזה.

אני לא צריך תודה, אבל אתה תצטרך כנראהאוויל מחריש
תקרא תגובות דל מגיבות פה אולי זה ישנה את דעתך
אני גם לא צריך, תודהadvfbאחרונה

מדהים אותי הבטחון העצמי שלך שאתה מפנה אותי להתייעץ עם אנשים אחרים.

לא רוצה - לא חייב לדון. אתה גם יכול להגיד שאני טועה.. אבל להפנות אותי? נו שויין

יש לך אחריותהפי

להוליד ילדים? זו עבודה יותר קשה מכל עבודה אחרת

לדרוש מאישה לעבוד כמו גבר כאן בא האי שיוויון הנקודות התחלה לא אותו דבר כבר מהתחלה.

אני לא אומרת לאישה אל תעבדי אני כן חושבת שזה יתרון שהיא עובדת

אבל מלכתחילה להשוות זה אבסורד ..

זה מזכיר לי שחברה שלי עבדה כל החיים באמת אחת החרוצות שהיא היתה בהריון בעלה אמר לה תורידי שעות  את מתאמצת שם יותר מידי .. והוא לקח על עצמו את הפרנסה .

כל כך רע שאתה רואה שאשתך קורעת את עצמה להגיד לה תנוחי ? אני באמת שואלת

אני לא מאמינה בשוויון כזה, גברים שדיברתי איתם על הנושא הזה היו נראים לי כמו ילדים שחושבים במקרה שהם באותה נקודה פתיחה.

אלא אם כן אתם לא מתכוונים להביא ילדים ... הריון זה לא צחוק בכלל לא , ואתם כאלה ילדים אין לכם מושג מה עובר על האישה.

אני עובדת עם מישהי בהריון זה פשוט הלם איך הן עובדות כך.

באמת להוריד את הכובע

מסכים בגדוללאצעיר

אולי הייתי מתנסח אחרת אבל הנקודה נכונה.

עם זאת - ישנה הקבלה. כמו שאת מצפה בצדק שלא יקחו כמובן מאליו את הלידה וטיפול בילדים - אל תקחי כמובן מאליו את האחריות על הפרנסה שהבעל לוקח. 

אבל לא סיימתי לכתוב וכבר הגבתהפי

אני לא דיברתי על הטיפול

אני דיברתי על ההריון עצמו, אתה מקריב את הבריאות שלך למען הילדים והבעל? את הגוף שלך?

יש לכם מושג בכלל כמה זמן אחרי הגוף של אישה צריך להתאושש , יש לא מעט שעושות ניתוחים אחרי , הביטחון בריצפה .. כל מיני דברים בריאותיים באים , זה לא פשוט בכלל.

שיוויון אין פה מה אתה עושה לטובת הבית ? אתה נכנס להריון לא אתה לא אז ..

דבר שני , בואו לא נהיה תמימים שאישה מביאה לגבר לעבוד היא נותנת לו לפתח את עצמו היא סומכת עליו לגמרי .

לפעמים תוך כדי שהיא מקריבה את עצמה בסדר תשאר עד 8 בעבודה אני אהיה עם הילדים ..

במילים אחרות הוא ירוויח את הכסף .חס וחלילה לא עלינו במקרה של גירושין , מה האישה עושה? באיזה כסף היא חיה?

אתה מבין כמה היא מקריבה פה? כמה היא סומכת עליך ? שכן תהיה בעלה כן להביא לך להתפתח .

אני לא בטוחה שאני אסכים לסידור הזה אני גם רוצה לפתח את עצמי .. בדור של היום אני צריכה לדאוג לעצמי גם כלכלית

אבל אל תהיו מהגברים הכפוי טובה שהאישה עובדת בבית והם בחוץ אומרים , סליחה מי מרוויח את הכסף?

נכון שבפועל אתה אבל יש לך מושג כמה כסף היית צריך לשלם לבייביסטר אם לא אשתך? יש פה הקרבה מצידה לא פחות גם לעתיד 

לא הבנתילאצעיר

האחריות שהבעל לוקח על הפרנסה לא טובה בעיניך?

הערת אגב לגבי גירושין - לפי החוק אשה מקבלת חצי מכל הרכוש המשותף. בפועל זה בד"כ יותר. בצד הזה באמת שאין מה להתלונן (ל"ע). 

אני רואה את החוק בפועלהפי

ואני גם רואה את כל הגברים שמתחמקים ולא משלמים מזונות .

ואני רואה בנות גרושות שבהלם תרבות

האחריות היא לא טובה ולא רעה היא נצרכת

ועדיין היא הקרבה מאוד מאוד גדולה

ועדיין מה יעזור לה חצי בית? גם לפעמים את זה היא לא תקבל בגלל הסכם ממון או כי הבית לא רשום על שמה בכלל

אני דווקא רואה הפוךלאצעיר

את הגברים שהנשים טוענות שתקפו אותם כדי להרוויח כמה שקלים, לזרוק אותם מהבית וכו'.

נשים שחיות על מזונות ולא נוקפות אצבע. הכסף מתבזבז על השטויות שלהן ולא הולך לילדים.

מקרי קיצון תמיד יש. צריך לדעת להסתכל על הכלל.

לא מבין איך הגענו מחלוקת אחריות בבית לגירושין... 

בתור אחד שעושה מפעם לפעם בייביסיטר לילדיםפאי תפוחים
אני חייב להסכים איתך
ברור שהאישה בהריון אז השיקולים משתניםadvfb

אבל חוץ מזה לא רואה עניין שהגבר בדווקא יהיה יותר אחראי על הנושא. אני מצפה לשני בני הזוג יהיה אכפת מכך באותה מידה.

מה שהתכוונתי - היום לא כל הנשים מורות או עובדות סוציאליות ויהיו פעמים שהנשים ירוויחו יותר ואין בזה שום פסול. לכן אם יש להן את היכולת בשגרה להיות באותה עמדה של הבעל ביחס לפרנסה אני לא מבין למה לא להתייחס לזה כך שגם הם יהיו בעלות אותה אחראיות.

התחתנתי עם חייל שנד לפני חודשיים לא ידע מהחופשיה לנפשי

הוא רוצה מהחיים(אם כי לשנינו היה ברור שהוא יעבוד) שלו

גם אני הייתי תקועה כמעט שנה עם זה אחרי החתונה

בקיצור: רוב האנשים רוצים שיהיה להם כסף ורוב האנשים יעשו הרבה בשביל זה 

מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני לא אוהב את זה בכללמשהאחרונה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך