בשולי הגילוי שטלטל את חיינו, על כך שבננו האהוב והמתוק נמצא על הספקטרום האוטיסטי, שמתי לב לנקודה שלא מפסיקה להטריד אותי.
כשסיפרתי לאחים שלי על האבחון, שניים מתוכם לא היו מופתעים. "ראינו איך הוא מתנהג במפגשים משפחתיים, את האינטרקציה שלו עם כל בני הדודים...". כלומר הם חשדו.
יש לנו חברים מאוד מאוד טובים, הבן שלהם הוא החבר הכי טוב של הבן שלנו, והם למעשה החברים היחידים שהחלטנו לספר להם.
אתם יודעים מה הייתה התגובה שלהם?
"באמת לא הבנו למה אתם לא מספרים לנו... מה, אתם מתביישים מאיתנו? אבל אמרנו לעצמנו "טוב, אם הם בוחרים לא לספר אז לא נכריח אותם, כנראה הם צריכים את הזמן שלהם""...
שאלתי אותם מתי הם שמו לב, והם ענו "מיד בהתחלה כשהכרנו אותו" (זה אומר לפני 3 שנים...).
ענינו להם במבוכה שזה לא שהסתרנו מהם, אלא שאנחנו עצמנו גילינו על כך רק לפני מספר חודשים.
במילים אחרות - בזמן שאנחנו לא ידענו, משפחה וחברים כבר ידעו.
בזמן שלא לקחנו אותו לאבחון מקצועי, אנשים אחרים כבר היו בטוחים שהוא מאובחן ולא הבינו למה אנחנו מסתירים מהם בסוד.
ומכאן עלתה אצלי השאלה הבאה, שפשוט לא מפסיקה להטריד אותי:
מה אני הייתי במצב דומה? מה הדבר הנכון לעשות? מה הדבר שמצופה ממני לעשות?
האם לדבר עם ההורים ולהסתכן בכך שהם ייפגעו עד עמקי נשמתם? הרי מי רוצה לשמוע שהבן שלו נמצא על הרצף? מאוד יכול להיות שההורים יעלבו, ירחיקו את הילד שלהם ממי שחושב עליו כאלה דברים, יתחילו לתקוף בחזרה...
ומהצד השני - איזו מעצבנת ומתסכלת ההרגשה הזאת, שיש אנשים שיודעים בזמן שאני עצמי לא ידעתי... ולכו תדעו כמה אנשים חושבים וכלל לא מספרים לי על כך. והרי ידוע שככל שהאבחון נעשה מוקדם יותר - כך גדלים הסיכויים לעזור לילד. כמה זמן יקר בוזבז בגלל הבחירה של אנשים לשתוק...
אז...