היום הבן שלי, בן 6, סיפר לי שהחברים ה"טובים" שלו (נראלי רק הוא רואה אותם ככאלה😔) לא הסכימו לו להשתתף במשחק תופסת בגן ושהוא ממש רצה גם.
בעבר הייתי חושבת שהתפקיד שלי הוא פשוט לחזק לו את הביטחון העצמי, וללמד אותו לעמוד על שלו ולהגיד שצריך לשתף את כולם וכו'
אבל כששאלתי איך הגיב הוא ענה שהוא אמר להם את זה, והם איימו שאם הוא ישחק איתם הם לא יהיו חברים שלו. אז הוא נשאר לשחק בארגז החול, והם עדיין חברים שלו (עצוב כמה שזה מעוות..)
מעבר לזה שמכווץ לי את הלב ממש, שככה החברים שלו מתנהגים ושזו הדינמיקה ביניהם, אני לא ממש יודעת איך נכון להגיב לו.
להביע אמפתיה בלבד? לתת עצות? מה לייעץ לו לעשות בפעם הבאה שלא נותנים לו מקום בחברות?
(הוא מספר גם תמיד שבמשחקים הוא המשרת והחברים הם המלך והנסיך.. והם כמובן קובעים מה יהיה התפקיד של כל אחד. זה פוגש אותו בכל מיני עניינים.. גם אחהצ הוא לא רוצה להזמין חברים כי "הם ישתלטו". אני דווקא מנסה להזמין ולתווך, אבל זה דורש ממני המון אז קורה רק לעיתים, וגם לא משפיע על ההתנהלית בזמן שהם בלעדי)
אשמח לעזרה, אני מרגישה קצת חסרת אונים וממש רוצה לעזור לו🙏 קשה לי ממש לראות שוב ושוב שזו החוויה שלו, וגם בבית יוצא שהוא מתנהג ככה כלפי האחים ומשתלט :/ כשסוף סוף יכול להיות בעמדת כח..
)