אולי תצליחו לעזור לי?מאוהבת בילדי

החופש התחיל והילדים בקיטנות עד 1 וחצי.

ממש חיכיתי כבר לזמן הזה שנהיה כולם בבית יחד, נספיק לעשות משהו לפני שמתחילים סדר ערב... ובעיקר בגלל שהקטנה בת 2.4 משתעממת בלי האחים שלה. והיא כל השנה סיימה ב1.

ועכשיו אני נתקלת בקושי. בעיקר עם הקטנה.

היא לא ממש משתלבת בפעילויות של הגדולים.

כשהם אוכלים- היא מצטרפת, עד השניה שהיא שבעה ואז מתחילה לגעת להם בצלחות.

בזמן יצירה- אוכלת את הטושים, מדביקה מדבקות על השולחן והרצפה (בכוונה! מסתכלת עלי ועושה), מקשקשת לגדולים על היצירות שלהם, קורעת...

במשחק- מפרקת להם.

סיפור לא מעניין אותה.

את האמת שלרוה היא אוהבת עגלה ובובה, אבל כשהגדולים מתעסקים ליד השולחן היא גם רוצה, אבל לא מספיק מצליחה. וגם ממצה מהר מאד.

כמובן שאני יושבת איתם כל הזמן, אבל זה נורא מעייף כל רגע לקום בשביל שטות אחרת שהיא עושה.

(והיא גם למדה להגיד "ננה בננה" שזה נורא מצחיק אותי, אז היא משתמשת בזה הרבה...)

אז- מה אפשר לעשות איתה שלא יפגום בהנאה של הגדולים? (שגם הם לא מידי גדולים, 6 וחצי, 5 וחצי, 4)

ועוד משהו- בזמן האחרון כל ערב מלחמת התשה בזמן ההתארגנות לשינה. אתמול הם הלכו לישון ברבע ל10- עם צעקות כבר. אני לא הייתי בבית. בעלי כבר התפוצץ. והאמת שאני ממש מבינה אותו- כל היום אנחנו סביבם, עושים הכל כדי שיהנו (ורק התחיל החופש) ובסוף יום הם פשוט מצפצפים עלינו.

גם עד שהם אוספים משחקים- סיוט! וזה לא ממש אשמתם, הקטנה מפזרת להם ונמאס להם לסדר אחריה. אני מבינה אותם. אבל מבחינתי אין סיכוי שנצא מהבית או נעבור לפעילות אחרת לפני שהבית מסודר, כי לאפס את הבית כשחוזרים מהגינה או אחרי צביעה ומשחק זה הרבה יותר קשה.

אז יצא לי פריקה. אבל אשמח ממש לעצות להתנהלות נכונה....

אה, ועוד משהו.

אין לי סבלנות כל כך.

אפילו שאני ממש אוהבת אותם, כל התבכיינות יכולה להוציא אותי מהכלים. כל מריבה שלהם מקפיצה לי את הפיוז.

ואני ממש מרגישה שאני כל הזמן מתאפקת לא לצעוק עליהם. רוה הזמן אני לא מצליחה...

כאילו אני צריכה הרבה הפסקות מהשהות איתם. עצוב לי שאני ככה. אבל אני מודעת לעצמי ולא רוצה להתכחש לזה.

הרבה פעמים אני אומרת להם שאני צריכה 5 דקות שקט בחדר והם מקבלים את זה בהבנה, חוץ מהקטנה שמחריבה את הבית בזמן הזה...

יש פה 3 נושאים שוניםאתחלתא דהריונא

א. התמרון בין הקטנה לגדולים-

תראי אין קסם

זה המורכבות כשיש קטן וגדולים

אי אפשר לצפות שהקטן יעסיק את עצמו שעה שלמה בשקט

וגם לא שיעשה יצירה עצמאי במשך שעה

צריך להבין שזה המציאות כרגע ולתכנן נכון את התעסוקה שלנו

א. לעשות יצירות שהם עצמאיים - אפשר גם שהם יעשו בחדר או שאת תהי עם הקטנה בחדר כשהם עובדים

לעשות יצירות פשוטות יותר..

שלוקחות פחות זמן או שרק דורש הסבר קצר בהתחלה ואז הם יכולים לבד

ולחשוב מתי אפשר להכניס דברים מןשקעים יותר בזמנים אחרים-

כשהקטנה ישנה

כשהבעל בבית

וכדומה

ב. לגבי הסדר בבית- תראי אי אפשר הכל

תעשי סדר עדיפויות מה חשוב לך בעיקר

מתי זמן שהכי מתאים לפנות לסדר

ומה נכון לרתום את הילדים ומה לא- סדר לילדים אמור להיות עבורם -כדי שירכשו הרגלים ואכפתיות סביבתית...לעזרה וכו

אבל לא כדי לעשות את העבודה במקום ההורה או באמת לעזור להורה...

חושבת שאם כל רגע הילד נדרש לסדר ושוב לסדר ושוב..ועוד מה שהקטנה בילגנה אחרי שאסף..

זה עלול להביא אותו לתסכול ..ובסוף סלידה מעזרה בבית

כשזה מוגדר מוגבל ומתוחם זה מעולה

כי הכי חשוב פה החוויה...שישארו עם חוויה טובה סה''כ.

אז כן לתת להם לסדר

אבל לרכז את זה נגיד בזמן סדר אחד או שניים גג

ולא כל רגע

וגם קצת להשלים שזה טבעי שיהיה קצת בלגן כשהילדים בבית..

ואם מדי פעם מסדרים

ועדיין ישאר בערב קצת בלגן- אז כן סעיני הזה התפקיד של ההורים לאפס לגמרי .

ג. לגבי ההרדמות-

למה בעצם זה ככה? אם תתארי יותר מה ההתרחשות בפועל אצליכם כרגע יהיה יותר קל לענות..

יש סדר ערב מסודר מוגדר שהילדים בעצם יןדעים מה סדר הפעולות?

יש גבולות ברורים לגבי ההתנהלות כשנכנסים למיטות?

למשל- אצלינו זה מובן לכולם-כי מסבירים גם מראש כל יום מה הולך להיות-

שאחרי שמסיימים ארוחת ערב ופיג'מות וצחצוחי שיניים ושרותים וכו...אז כולם הולכים למיטות ואז אמא באה להגיד קריאת שמע

מנסה לעודד אותם להיות באוירה רגועה ואסופה יותר- שולחת אותם עם ספר למיטה בינתיים מי שמוכן

מוודאת לפני שכולם -שבעים, שתו מים, היו בשרותים וכו..למניעת תרוצי קימה אח'כ..

ובזמן קריאת שמע ואחריה- אין דיבורים, משחקים..

לא בקשיחות בטון ובאוירה טובה

אבל כן עומדת על הגבולות

וזה כן מובן והם מתרגלים לזה אם מתמידים ולא נותנים להם לנבל את הארוע

אז זה היה סתם דוגמא

אבל מה שכתבת מעניין אותי- אם זה ככה רק כי חופש ונדמה להם שבחופש הכל מותר?

או תמיד?

וזה בעיקר מעורר למחשבה על גבולות..ואיך נכון לנו לשים אותם

כי לכל אחד יש את הדרך שלו שמדוייקת לו

עונהמאוהבת בילדי

עשית לי ממש סדר בדברים! תודה!

לגבי א-

זה בדיוק התסכול שלי, אני לא מצליחה למצוא את האיזון. והיא די מנצלת את זה... אני לא מוצאת במה אפשר להעסיק אותה, כי אפילו אם אני נותנת לגדולים חוברות עבודה שהם מאד אוהבים ולא צריכים אותי כמעט- אין  לי מה לעשות איתה בזמן הזה.

רק כשאני עושה יום אפיה- היא ממש נהנית. אבל לא מתאים לי כל יום לאפות לחם ועוגיות...

וגם פלסטלינה צריכה פה השגחה צמודה. אז מספיק שמישהו רוצה לשתות או לשרותים ואני חוזרת ליצירות מקומטות וכאלה...

לגבי ב-

אני ממש משתדלת שהם יבואו מהגן לבית מסודר ונקי ואפילו השולחן ערוך לא. צהריים (ואם לא אז עורכים יחד בכיף) וקשה לי ממש להתנהל בבלאגן.

הגיוני שנעשה יצירה לפני שפינינו שולחן מהאוכל? בעיני לא.

וגם לא להוציא בובות ומגנטים ומה לא כשיש עדיין טושים ודפים על השולחן.

אני לא מבקשת מהם שיסדרו במקומי, ואני גם עושה איתם.

פשוט לא רוצה שיווצר מצב שאח"כ אי אפשר להשתלט עליו מרוב עומס ועייפות.

וגם שילמדו שמחזירים למקום מה שהשתמשנו.

מקווה שעכשיו אני יותר ברורה.

לגבי ג-

זה בדיוק הנקודה של החופש. אני חושבת שהם לא מספיק עייפים והם מתסיסים אחד את השני. אפילו הקטנה נגררת אחריהם.

גם אני קצת מאחרת לשים אותם לישון מהרגיל- נגיד 7 וחצי במקום 7 כי יוצאים מהבית או שאני רוצה שיהיו עייפים בטוח. וזה ךא עוזר.

יש סדר ערב מובנה והם יודעים מה לעשות. אבל מספיק שילד אחד מתחיל לשיר שירמהמסיבה ואחיות שלו מצטרפות עם תנועות וזה מגיע ללקפוץ על המיטות.

נגיד ביום חמישי אמרתי להם שהם לא חייבים לישון, אבל חייבים להיות בחדר.

הם היו כל כך חמודים! שיחקו והפכו את החדר לבית מלון, אחר כך סידרו לבד והלכו לישון. ב11!

לא היה לי אכפת כי למחרת אין גן. אבל ביום יום אני לא יכולה להרשות את זה.

וגם אני צריכה את השקט שלי...

רק לגבי שעת השינהיראת גאולה

אני כן אוהבת לאחר קצת את השעה.

כי השבתות המאוחרות לגמרי משבשות אותם ואת סדר היום,

וכשהשקיעה מאוחרת כ"כ, קשה להם להתחיל להתארגן לשינה,

אז אם אין לימודים עכשיו, אני בעד להרויח מזה, ושילכו לישון מאוחר... לא 11 חח זה מוגזם, נגיד 8 וחצי במיטות ו9 לישון.

אחרי כמה ימים כאלו, הם גם יקומו קצת יותר מאוחר בהתאמה, ובסה"כ זה נותן לי את אותו זמן שקט.

הלוואי והיו קמים בהתאמה למתי שהלכו לישון...מאוהבת בילדי

שמתי לב שככל שהם ישנים מאוחר הם קמים יותר מוקדם.

ואז הם עייפים ונודניקים כל הבוקר...

זה נכון כשזה חד פעמייראת גאולה

דווקא לכן כל כך קשה לי בשבתות הקיץ, בימי ראשון הם ממש הפוכים.

אבל אחרי כמה ימים של תזוזה בשעת השינה, הם כן מתחילים להתעורר בהתאם, תראי למשל כשמזיזים את השעון, פתאום כל הילדים קמים ב5-6, ואחרי כמה ימים זה מסתדר להם בד"כ.

בכל אופן, מאמינה שזה לא מתאים לכל אחת. לי זה מתאים שיקומו וילכו לישון קצת יותר מאוחר, מקל עלי בהתארגנות, ובעיקר גורם שהשבתות / מוצ"ש פחות קשות.

יש בזה משהומאוהבת בילדי

אבל בבוקר אני כן צריכה שאחת הבנות תקום מוקדם, כי היא נוסעת בהסעה...

אופס, פספסתי את זה שהם בבוקר בקייטנהיראת גאולה
גם אני עושה את זה רק כשהם בחופש, לא כל עוד צריכים לצאת מוקדם.
וואו אני מזדהה בלא מעט מהתיאור...אוהבת את השבת

אני שמתי לב שאני לא התכוננתי מספיק לשינוי

וגם בשבילם זה שינוי ומעבר..

מהמסגרת של הגן הרגילה והברורה לקיטנה שהיא פחות מוחזקת ולפעמים צוות אחר

ואז הם פורקים את זה יותר בבית..

אני רוצה להרחיב עוד אבל צריכה לסגור..

בינתיים חיבוק יקרה🥰🥰

גם בתכלס ההריון גם דורש את שלו אז יותרעמוס.. ב"ה 

תודה על החיבוק! נצרך ביותר!מאוהבת בילדי

מחכה לקרוא אותך!!

מנסה לעזור רק לגבי הקטנהשמש בשמיים

אין לי שום נסיון עם הגיל של הגדולים (אחים קטנים לא נחשב... יש לי דווקא הרבה) ואין לי נסיון עם קטן שיש לו אחים גדולים, אז יכול להיות שאני אומרת שטויות

אבל, הקטנה שלך יותר גדולה מהקטן שלי אז מניחה שהיא מסוגלת מה שהוא מסוגל...

בזמן האוכל, אולי ברגע שהיא מסיימת לתת לה להתעסק במשהו ליד השולחן? נניח היא שבעה ומתחילה להעיף אוכל/ להציק לאחים. אז לקחת לה את הצלחת ולתת לה ברבצק, ככה היא ליד השולחן עם כולם ולא משתעממת...

בזמן יצירה, אני חושבת שמדבקות וטושים זה יופי של פעילות בגיל שלה, נראה לי אם היא זורקת הכל מהר זה לא כי היא לא מסוגלת לשבת כמה דקות, אלא ממקום רגשי כלשהו מול האחים, אז אפשר באמת להיות יותר איתה, להחמיא לה על הציור ולהתפעל ממנה, לצייר איתה ביחד, לפעמים אני מציירת לבן שלי עיגולים שידביק את המדבקות בתוכם ואז זה מאתגר אותו ומעניין לו.

לגבי איסוף, אצלי עוזר לשיר נראה נראה מי אוסף יפה... נראה לי עובד רק בגיל שנתיים, על הגדולים לא נראה לי ישפיע. אפשר לחזק על איסוף עם מדבקה על החולצה, לציין בקול את מי שאוסף ולשבח אותו.

הבן שלי מסוגל להבין שבשביל לצייר בצבעי ידיים צריך לסדר ולטאטא את הרצפה, ככה הרגלתי אותו, מסדרים, מטאטאים ואז אני שמה קרטון על הרצפה וצבעי ידיים עליו. אז למרות שהוא רק בן שנתיים, הוא יודע שאם הוא רוצה צבעי ידיים צריך לסדר את הבית קודם.

אולי יעבוד אצלך משהו כזה - נניח באזור חמש או שש שכבר נעים יותר בחוץ, לצאת לגינה, אבל להתנות את זה בבית מסודר- אחרי כמה פעמים עקביות כאלה שלא יוצאים לפני שהבית מסודר הם ילמדו את זה, כולל הקטנה. תסבירי לה אישית באופן שהיא תבין, היא מסוגלת. אם גן שעשועים זה משהו מספיק אטרקטיבי בשבילם.

תודה!מאוהבת בילדי

לגבי האוכל אני לא יכולה לשים בר בצק על שולחן שיש בו אוכל... נראה לי מגעיל וגם מתאים לילדים שלי לערבב את האוכל עם הבר בצק...

לגבי ההתניה של לצאת לגינה- זה מה שאני עושה, לפני כל פעילות. הבעיה שעד שהם אוספים, כבר יוצא לי המיץ...

אנחנו יוצאים הרבה לגינה, אבל בגלל שכל כך חם- זה רק בערב, ואז כל הסדר ערב מתאחר... ארוחת ערב בגינה ואז חוזרים הביתה להתקלח (ועכשיו הגדולים לומדים להתקלח לבד, אז זה יותר זמן)ואז עד שעושים מסרך סמיך וכו' והכל כפול 4, והם גם נודניקים בשעה הזו... אני מגיעה לזמן ההשכבות עם 0 כח וסבלנות.

אני צריכה לחשוב איפה אני מכניסה זמן לעצמי.

בעלי מאד עוזר, אבל הוא חסר סבלנות יותר ממני...

אנחנו נראה לי מאוד שונותשמש בשמיים

אבל מציעה את נקודת המבט שלי, אם הבית צריך להיות ממש מסודר לפני כל פעילות זה נורא מתיש, לכן הצעתי את היציאה לגינה שזה סוגר את היום ואז מסדרים באופן כללי את כל הבית.

אחרי ארוחה ברור שאני אוריד מהשולחן את האוכל והכלים אבל אני כבר אשלח את הבן שלי לשחק בזמן שאני מפנה את השולחן. בין משחקים אני משתדלת שיאסוף את המשחק הקודם, אבל בלי לחץ, רק לקראת סוף היום אז באמת מסדרים את כל הסלון.

מקלחות אפשר גם לפני הגן שעשועים (תלוי אם יש שם חול או לא...) נראה לי זה באמת מאוד שונה בין ילד אחד לארבעה...

ולגבי האוכל, אפשר לשים את הבר בצק מעל דף, אבל לא חייבים בר בצק, תחשבי על משהו שכן יכול להעסיק אותה כשהם עוד אוכלים כי אם היא משתעממת אז די ברור שהיא תעשה בלאגן.

עזרת לי לראות מנקודת מבט שונה...מאוהבת בילדי

היום בעלי בא לאכול איתנו צהריים והיה הרבה יותר רגוע. נראה אם אפשר לאמץ את זה לכמה פעמים בשבוע...

זה עזר לי כי הצלחתי גם לנוח אחרי האוכל.

מנסה להציעטל..

נשמע שעניין הסדר מאוד מקשה על הזרימה בבית

אז אולי 2 דברים במקביל?

א. לשחרר קצת את עניין הסדר,

אם הטושים נשארים על השולחן והם עוברים לשחק במגנטים - לא נשמע לי נורא... 

בסוף היום עושים איפוס, ולהיות כל היום סביב לסדר, לי אישית לא עושה טוב, אבל מניחה שזה עניין של אופי.

ב. להפוך את הסדר למשחק (למשל לפני שיוצאים לגינה) - למשל שמים שיר וכשאת עוצרת מפסיקים לאסוף, לאסוף לפי צבעים, אוספים עד שהשיר נגמר, תחרות מולך מי אוסף יותר מהר,  לעשות לך הפתעה לסדר כשאת לא רואה, לשחק קליעה למטרה (לקופסה). אולי זה יהפוך את הסידור ליותר מהיר ויותר חביב?

לגבי יציאה לגינה - אמנם חם, אבל האם בהכרח אי אפשר לצאת? (זה יפריע גם להם כמו שמפריע לך?) אולי לצאת עם משהו קר ביד יקל על המעבר לחום, הם יוכלו להתחיל להוציא מרץ ואז גם תתחילו את שגרת הערב יותר מוקדם.

והקטנה - זה גיל כזה שהם מבלגנים ועוברים ממשחק למשחק תוך 2 דקות, לא? אפשר לנסות לחשוב מה כן יעסיק אותה (לקרוא איתה ספר ביחד, לשבת איתה על משחק הרכבה רק את והיא, לשחק בזרזיף מים מהברז..)

ונשמע לי הכי הגיוני בעולם שאת צריכה את הזמן שלך והפסקות...

תודה על המענהמאוהבת בילדי

לדעתי טושים על השולחן זה סכנה לקירות בבית... הקטנה ישר מוצאת ומקשקשת על הבגדים, הקירות, הרהיטים... והיא עושה את זה בשניות. לכן כל עוד לא מציירים- הטושים מבחינתי צריכים להיות בקופסא שלהם...

להפוך את הסדר למשחק- עובד בגיל של הקטנה, אולי גם בן ה4 ישתף פעולה. הגדולות לא ממש זורמות... לפעמים אני נכנסת לחדר ואומרת להן שיקראו לי שהבית מסודר. אבל מה שקורה בד"כ זה שאחת אוספת וכל השאר מסתכלים עליה...

לגבי הגינה- חם לי. להם פחות אכפת, במיוחד כשיוצאים עם איגלו מהבית... אבל גם משעמם לי לפעמים בגינה ואם לא חם- אז אין הרבה מקום לשבת...

אני יוצאת איתם, אבל זה לוקח לי הרבה אנרגיות.

לגבי העצוב לך שאת ככה (צריכה הרבה הפסקות) ❤️קמה ש.

בס״ד

אני זיהיתי מזמן את הצורך הזה אצלי, וגם למדתי לכבד אותו. ואז הגיעה @oo שכתבה פעם שלהיות עם ילדים זאת עבודה קשה.

(אפשר לאהוב מאד מאד את העבודה שלנו, כן? עבודה יכולה למלא בסיפוק, משמעות ושמחה ועדיין להיות קשה).

ולכן היא מתייחסת לטיפול בילדים כמו אל כל עבודה או משימה קשה אחרת. וכמו שעבודה קשה מצריכה מנוחה וזמנים של הטענת הגוף והנפש, כך כשהיא עם הילדים, היא דואגת להטעין את עצמה בהתאם, לעתים קרובות.

לי זה ממש הסתדר. כי זה באמת אובייקטיבית דורש המון כוחות גוף ונפש. המון פעילויות פיזיות (להכין אוכל, לעזור בשרותים, להרים לידיים וכו׳, וכל זה מורגש עוד יותר בזמן של הריון ב״ה 🙂. והמון-המון עבודת המידות, סבלנות, יצירתיות, מיקוד בטוב, שמירה על החזון וכו׳. וזה ככה יום אחרי יום אחרי יום. זה מדהים ביותר, אבל זה מעייףףף...

אז תרגישי בנוח עם זה. ההפסקות האלה הן לטובת כולם והן מהוות השקעה משתלמת!!!❤️ כי אמא עם כוחות, זה מה שכולם צריכים!

לגבי הקטנה - מזדהה ממש ממש... בהחלט אתגר גדול לשלב ילד קטן לפעילות של הגדולים... אני מתמודדת עם זה בימים האלו ממש...

לגבי ההימרחות של הזמן כשצריך לאסוף ולסדר - אני הגעתי לסוג של מסקנה שאם רוצים לשמור על עצבים וכוחות, מה שמתאפשר זה פעילות מוגדרת אחת בחצי יום. או יצירה. או גינה. לא ככלל ברזל של בל יעבור 😅, אבל כהתוויה כללית לעצמי.

הכל לוקח זמן - להתניע פעילות, לבצע אותה, לסיים אותה ולסדר... לאורך התהליך גם הכוחות, המרץ והמיקוד של הילדים יורדים. וגם הכוחות והסבלנות שלי. לכן אני חושבת שלפחות אצלי הכלל של ״תפסת מרובה לא תפסת״ מתאים לבניית לו״ז של חופש גדול. (אני מדברת על מצבים שאני לבד איתם. אם בעלי כאן, אפשר יותר מפעילות אחת. או כי אנחנו נהיה 2 מבוגרים על הילדים. או כי אני אהיה על היצירות אבל אני אדע שלגינה אני כבר אקבל שחרור ושהוא יקח אותם לבד).

מקווה שזה עוזר ❤️

בהצלחה לכולנו!!!

כתבת מקסיםoo
מזדהה לגמרי עם קבלת השחרור
🙂🤍קמה ש.
איך את מטעינה את עצמך בהפסקות האלה?לפניו ברננה!

כמה זמן את לןקחת כל פעם?

ומה קורה עם הילדים (בעיקר הקטנטנים..) בזמנים האלה?

עונהקמה ש.

בס״ד

הכי טוב כשבעלי בבית. ואז זה יכול להיות שעה / שעה וחצי / שעתיים... (שעתיים זה בחופש הגדול, כן? חופש גדול זה זמן שאני מרגישה שאני ממש זקוקה למרחב משמעותי לעצמי כדי להמשיך להיות עם כוחות לאורך זמן. יש ימים שזה לא נכנס ללו״ז, נגיד אם אנחנו עושים משהו עד מאוחר).

אם אין לנו אפשרות כזאת, אז בכנות - נותנת להם שעה של מסך. רק ככה אני יכולה לדעת שרוב הסיכויים שבאמת יהיה לי שקט, בלי מריבות ובלי שטויות מסוכנות של הקטנים. לא מושלם, אבל זה מחיר שסביר לי. הם יודעים מה אני מרשה ואני מבקשת שיצפו רק בדברים המוכרים האלה.

מה אני עושה בדר״כ - שותה קפה, קצת (או הרבה) פורום, כתיבת משפטי הודיה ואם אני מצליחה אז גם עובדת על אלבומי התמונות שלנו 🙂.

ממש תודה על זה!! ועל התגובה הקודמתאוהבת את השבת
אני כמעט אף פעם לא לוקחת הפסקה ויש לזה מחירים.. השיקול דעת שלי משתבש ואז קורים דברים מסוכנים, אני כועסת חסרת סבלנות וכו'...

זה פתאום סידר לי את הראש ונתן לי את הלגיטימציה שזה חשוב וכדאי להכניס את זה ללוז.. תודה על התגובה הזאת ועל הקודמת!!

תודה אהובה! כיף לקבל 🤍קמה ש.
בס״ד

וזכות. אז תודה לה׳.

(תיארת מאד נכון מה שקורה כשממשיכים עם מיכל ריק. מוכר לי מאד מאד! גם מפעם וגם מהיום כשאיכשהו אני לא מצליחה מספיק לשמור על הכוחות שלי).

תודה לך יקרה! איזה כיף לקבל ממך חותמת לזה🥰אוהבת את השבת
מהמםלפניו ברננה!

ואו משפטי הודיה זה חזק

אצלי הקטנה צעירה מדי למסך..

אבל אני צריכה למצוא דרך לעשות את זה

זה ממש חשוב ותודה ששיתפת אותנו איך הזמן הזה בשבילך!

(השבוע נכנסתי להתקלח למקלחת ארוכה ואז נחתי קצת,ממש באמצע הצהריים. אבל לצערי זה היה רק אחרי שהגעתי למצב קצה..😥)

❤️ בשמחה!קמה ש.
בס״ד

הקטנה = תינוקת?

אם היא ישנה צהריים, אולי יתאים לך ליצור הפסקה יזומה בשבילך בזמן שהיא ישנה (כשהשאר מול מסך, אם זה מקובל עלייך).

חיבוק על מה שהיה השבוע! בהחלט קורה 🤗🤗🤗

היא בת 1.8לפניו ברננה!אחרונה
ולרוב ישנה בין 11 ל1 כשהגדולים בקייטנה..
צודקת ממשמאוהבת בילדי

אני גם זיהיתי את הצורך בהפסקות כבר מזמן- בעזרתך דווקא!

אז תודה על זה!

אבל עכשיו יש פחות אפשרות להפסקות. 

צודקת לגבי התפסת מרובה לא תפסת, כי באמת אם אין לחץ להספיק, יותר קל לי להתנהל איתם רגוע...

הבעיה שהם רוצים גם וגם וגם... אולי אשב איתם לשיחה על זה.

תודה!

זה בסדר שהם רוציםoo
את יכולה לכוון אותם לגבי מה אפשר ומה אי אפשר במסגרת הרצונות שלהם, ילדים יכולים לרצות בלי סוף, כדאי לשים גבולות ברורים מה אפשר ומה לא.
לגבי הרוצים גם וגםיראת גאולה

מציעה -

לקחת דף ועט ולכתוב רשימה של כל מה שהם רוצים (הכתיבה ממש עושה פלאים! מתן היחס והחשיבות לכל רעיון, גם בלי לבצע נותנת להם הרגשה ממש טובה).

ואז לבחור בכל יום פריט אחד מתוך הרשימה. אפשר לתלות אותה על המקרר למשל.

רעיון!מאוהבת בילדי

אני באמת צריכה לשבת איתם על זה.

אני רוצה גם להכין את המסלול ש@בארץ אהבתי הציעה...

❤️קמה ש.
בס״ד

בהחלט יש זמנים שזה פחות מסתדר... מקווה שאיכשהו תמצאי דרך ליצור זמנים של מנוחה בכל זאת 🙏🏻❤️

בהצלחה עם הכל! בטוחה שהחשיבה הזאת כאן תניב פירות ושבע״ה תגיעו למה שמדויק לכם!!!

זה בהחלט לא קלהשם גדולל

אני חושבת שלגבי הקטנה, בזמן שכולם יושבים ליצירה או כל דבר אחר שהיא יכולה לבוא ולהרוס להם פשוט לשבת ביניהם ולדאוג שהיא תהיה בקצה שהיא לא יכולה להפריע להם ואז יש לך יותר יכולת למנוע ממנה להפריע להם... חופש זה לא קל.. גם להורים וגם לילדים ובעיקר לאלה שאין להם קייטנה תנסי לתת לה משימות קטנות בבית לעזור לך.. נגיד לתלות איתך בגדים.. שהיא תחליט איזה בגד תולים ותביא לך.. או כל מיני.. סתם בשביל להעסיק אותה כשהיא מאבדת את זה..

ולהסביר לגדולים שהיא לא עושה בכוונה וכן להסביר לה שזה לא נעים להם וכו'

לגבי סדר.. לדעתי, כל פעם כשמסיימים פעילות מסויימת כמו שמתחילים אותה צריך גם לסיים וזה אומר להחזיר למקום לנקות.. תעשו את זה ביחד, שימו מוזיקה כיפית.. תביא להם לעביר מטלית על השולחן סקוצים עם סבון.. זה מאוד מהנה לדעתי.. וכמובן באווירה נעימה ולא בעצבים..

ולגבי השינה.. את יכולה לשים להם בבוקסה סיפורים לפני שינה.. כדי שישימו ראש במיטה בתור התחלה.. או מוסיקה נעימה.. משהו שיגרום להם לשים ראש ולהירדם בכיף.. קריאת שמע.. לספר להם סיפור..

לתת להם נשיקה וחיבוק לפני השינה.. ולדעת שזו תקופה שעוברת ולהשתדל לא להרים את הקול למרות שזה קשה. אולי גם לעודד אותה עם טבלה של הצלחת משימות ובסוף מקבלים צופר נחמד... 

לגבי השינהמאוהבת בילדי

הם יודעים שאם הם במיטות בזמן- יש סיפור מהרמקול.

(ואנחנו די מתגמשים איתם)

אבל את הבן שלי הסיפור לא מעניין, להיפך- זה מעצבן אותו.

והבנות מפטפטות במיטה ושרות שירים... שזה חמוד מאד, אבל לא אם הן מעירות את הקטנים...

בינתיים אתמול פשוט הלכתי לישון איתם, לא שרדתי... והנה פלא- כולם נרדמו בנחת.

רק לי הלך הלילה כי התעוררתי ב1 ובקושי הצלחתי לחזור לישון... ועכשיו אני עיפפה...

זה מין גלגל כזה...

איזה באסה..השם גדולל
באמת לא קל.. מקווה שהשם יתן לך כוחות!!
תראי אני לעומתך פשוט קשוחה איתם על זהאתחלתא דהריונא

פתאם מרגישה שאולי אני מדי קשוחה😮

כי אצלי אם מישהו רק מדבר אחרי קריאת שמע או קם או מפריע אני מגיבה ממש בנחרצות וצזכירה את הכללים לשלא מדברים אחרי קריאת משעמוששוכבים במיטות וחושבים מחשבות טובות וצנסים להרשם

תכלס אני די קצרה איתם ולא מאפשרת פשוט שום התרחשות אחר כך

אני לא צועקת בכלל וגם לא באמת כועסת

אבל כן אסרטיבית ומאוד ברורה

בפועל זה עובד ממש טוב האמת..

אבל מקווה שבלב זה גם טוב להם

(בעקרון כל ההתארגנות והלפני הוא בכיף ובשיתוף פעולה יחזית אז מקווה שכן אבל זה שבטבע שלי קל לי לשים גבולות בשברים שחשוב לי אז לפעמים אני דואגת שאולי זה עודף לילדים

היום אמרתי להם שבגלל שמחר חופש הם יכולים לישון מאומאוהבת בילדי

מאוחר- פתאום הם נהיו עייפים מוקדם... דיברו במיטות בנחת וב8 וחצי כבר היה כאן שקט.

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמתאחרונה

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוטאחרונה
התאוששות מהירה והרבה נחת
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1אחרונה

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

אולי יעניין אותך