אני בתור ילדה אף פעם לא סידרתי מיטה, וגם לא סידרו לי. אמא שלי לא הגיעה לזה, וכשהייתי מספיק גדולה כדי שאני אוכל ללמוד לסדר לעצמי, אמא שלי לא הצליחה לשכנע אותי מה העניין לסדר את המיטה. גם ככה אני חוזרת אליה רק בערב כדי לישון ולבלגן אותה שוב. ואם עד עכשיו כל השנים היא חיכתה לי יפה גם כשהיא מבולגנת, לא ראיתי סיבה לשנות...
היום לבעלי זה מאוד חשוב לסדר מיטות. ועכשיו גם אני מבינה את העניין. אם אני נכנסת לחדר במהלך היום והמיטות מבולגנות, זה כן יפריע לי.
עד עכשיו אנחנו סידרנו לילדים את המיטות.
עכשיו בחופש ניצלנו את ההזדמנות להתחיל להעביר אליהם את האחריות.
אבל הגדולה (כמעט בת 10) לא אוהבת את העניין. מבחינתה אין שום בעיה שהמיטה תישאר מבולגנת כל היום, זה ממש לא מפריע לה, אז אם אנחנו מסדרים לה - זה בשבילנו ולא בשבילה.
ואני מתלבטת - האם להפסיק לסדר לה? לה כנראה זזה לא יפריע, לי זה קצת מפריע (עד שאני אתרגל לראות את המיטה שלה מבולגנת ופחות יפריע לי..), לבעלי זה יפריע יותר, נראה לי.
להמשיך לסדר בשבילה - כדי שלנו יהיה נעים, למרות שזה כבר גיל שהיא יכולה ואמורה לקחת אחריות?
או להגיד לה שאנחנו מצפים ממנה לסדר, למרות שלה זה לא משנה, כי ככה עושים אצלנו בבית, ולנו זה חשוב, ולא מתאים שאנחנו נעשה את זה בשבילה בגיל כזה?
יש לציין שהיא קצת מתחילה את גיל ההתבגרות, אז זה יכול להיות נושא לעימות כל בוקר אם נחליט להתעקש על זה...
מבחינתי נשמע לי הכי נכון לנו להמשיך לסדר לה, כדי שיהיה לנו נעים, ובלי לעורר עימותים מיותרים נגדה.
אבל אני מתלבטת האם זה באמת חינוכי ונכון, ועד מתי זה נכון להמשיך ככה...

)
).