אני חושבת שבסוף, הרבה לפני שאתם "הורים" ו"מחנכים" ועושים את "מה שצריך" אתם בני אדם.
והילדים רואים איך אתם חיים ולומדים.
אם נח לכם לחיות עם ארוחת ערב מסודרת משותפת - זה מעולה. אבל אם לא, העולם לא יתמוטט..
אצלנו, למשל, באתי מבית שממש הקפידו בו על ארוחת ערב משותפת וזה היה ממש יפה בעיני וחלמתי שככה יהיה אצלנו. אבל..
במציאות בפועל -
בעלי בדרך כלל בשעות האלה מחוץ לבית
הבנים הגדולים במנחה/ערבית וכו..
הרבה ימים יש סניף/התנדבות/ פעילות בשעות האלה.
ובנוסף לזאת..
גיליתי עם השנים שבשבילי הארוחה היא כמעט הרגע היחיד שלי לנוח עם עצמי. וממש לא מתאים לי לאכול עם כולם. צריכה את השקט שלי
אז מה שיוצא בפועל:
ב14:15 בצהריים (או בחופש בשעה מתאימה) יש ארוחת צהריים שכל מי שבבית אוכל. אני בדרך כלל אוכלת לפני כן. בעחי הרבה ימים בבית בשעות הצהריים אז גם הוא אוכל איתם או שהוא אוכל אחריהם.. (הוא עם
הרגל מהבית שלו לאכול את השאריות של הילדים..)
מי שחוזר מאוחר יותר אוכל מתי שהוא נכנס. אצלנו ארוחת צהריים היא החלבית הקלה.ככה זה נח לנו..
בסביבות 18:30 (בחורף יותר לכיוון 18:00, עכשיו בחופש יותר לכיוון 19:30) יש ארוחת ערב חמה מבושלת.
אני מגישה אותה לשולחן וכל מי שבבית יושב ביחד לאכול.
אני בדרך כלל אוכלת לפניהם או במקביל אליהם בסלון - ממש צריכה את השקט שלי עם האוכל..
בעלי אוכל יותר מאוחר כשהוא חוזר (איזור 21:00 או אפילו יותר מאוחר)
מי שלא בבית בשעת הארוחה אוכל כשהוא נכנס.
האוכל בעצם נשאר על השולחן בין 18:30 ל 21:30.
אני לא מאפשרת להכין משהו אחר. כן מאפשרת תמיד לאכול לחם עם חומוס במקום (משביע אבל לא אטרקציה.. נותן פתרון למי שבאמת לא אוהב את מה שהכנתי שלא ישאר רעב)
אמנם אני לא אוכלת עם הילדים חוץ מבשבת, אבל אני מקפידה על ארוחות מסודרות ומאוזנות והילדים רואים את זה וגם מזה הם לומדים.
לפעמים אני כן נמצאת איתם כשהם אוכלים ופותחת איתם שיחה.
הרבה פעמים זה קורה לבד וממש כיף לשמוע אותם בזמן האוכל..