ותודה שהוספת את נקודת המבט שלך.
בהחלט כדאי לחשוב מה נכון לילד, וגם אני לא דיברתי עם המורה מיד בתחילת השנה אלא קצת אחרי שהתחילו.
אבל מבחינת חומר הלימודים, ההתחלה מאוד בסיסית וחזרתית (בקריאה זה לימוד של אות כל כמה ימים, בחשבון מתחילים ממש מהבסיס של התאמת ספרה לכמות), וילד שכבר קורא שוטף עושה תרגילים בעצמו, עלול להשתעמם מהר מאוד.
יש ילדים שיכולים לשבת בשקט גם כשמשעמם להם.
הבת שלי הגדולה היתה כזו. לא באתי עם רעיון של חוברת מראש, המורה הציעה לה לעבוד בחברות המתקדמות יותר של 'לקרוא בנועם' שכבר עובדים בהם גם על הבנת הנקרא. אבל היא העדיפה להיות עם כולם ולא להיות שונה.
והיא לא הפריעה בכיתה, אבל בהחלט היה לה משעמם בחלק ניכר מהזמן (גם אם חלק מהלמידה היתה יותר חווייתית).
והיום היא לא אוהבת בית ספר בכלל (אולי זה לא קשור, ויש פה גם צד של 'צורך חברתי' לדבר על כמה בית ספר הוא מעצבן. לא יודעת אם זה היה שונה אם היינו מתאמים מראש שתהיה לה חוברת משלה).
לבן שלי, כשבאנו עם רעיון משלנו מה הוא יכול לעשות בזמן השיעור, ורק היינו צריכים את האישור של המורה, זה עבד הרבה יותר טוב.
ולא קנינו לפני ששאלנו אותה. אבל באנו עם רעיון מוכן, ושאלתי אם מבחינתה זה מתאים, או שהיא רוצה להמליץ על חוברת אחרת, או כיוון אחר, והיא זרמה עם הרעיון שלי, וזה היה לו ממש טוב.
גם כשהיה צריך לתרגל קריאה בבית, והטקסטים של תחילת כיתה א' הם ממש משעממים כי בקושי יש אותיות לכתוב איתם, אז נתנו לו לקרוא בבית מספר שהוא בוחר (זה דווקא היה לו טוב, כי הוא פחות אהב לקרוא להנאתו בהתחלה, כשהקריאה עוד לא היתה מספיק שוטפת).