משהו קטן שכתבתי בגלל תשעה באב והמצב המדכא בע"י.
לפעמים הכל נופל
לפעמים הלב כואב
לפעמים הראש מתפוצץ
לפעמים אין על מה לחשוב
לפעמים אין לאן ללכת
לפעמים העולם פועל נגדך
לפעמים משהו נשבר
לפעמים יש מכה כואבת
לפעמים עוזבים מקום
לפעמים בורחים מעצמך
לפעמים ולפעמים ולפעמים.
אבל אם נסתכל על זה רגע, לחפש את הרע נראה קל כי זה בטבעי שלנו לראות קודם את החיסרון, אבל בואו ננסה יחד לחפש מה לא טוב לנו ולמלאות רשימה.
אני מתערב עם כל אחד בעולם שאולי זה נשמע קל ובהתחלה זה גם יהיה כזה, אבל אחרי ארבעה חמישה חסרונות ייעלמו לנו הרעיונות ולא נמצא מה עוד רע, מה לפעמים קורה לנו וזה מרגיז.
ואם נעצור רגע ונחפש את הטוב בכל דבר זה יקרה בדיוק הפוך, בהתחלה זה יהיה קשה ויקח לנו טיפה זמן למצוא את הדברים הטובים אבל אחרי ארבעה חמישה יצוצו לנו עוד אלפים משום מקום, פתאום נזכרים בכל הטוב שיש לנו בחיים, בכל השפע שיש לנו.
אז למה? למה אנחנו בכל זאת בוחרים באופציה של לראות את החיסרון הרע בכל דבר?
חושבים שיש לזה תשובה? למרות כל הקושי שבזה, יש לי תשובה לזה ואצלי היא נכונה אבל זה מאד תלוי בכם אם היא תהיה נכונה גם עליכם ועוד שניה תבינו מה אני מתכוון...
אם הייתי אומר לכם שכל מה שקראתי עכשיו הוא כלום כלומר לא כתוב אלא רק דמיון בראש שלכם הייתם מאמינים? לא, נכון...?
ואם הייתי אומר לכם שבדיוק זה מה שאנחנו עושים כבני אדם עם אינסטינקט ראשוני למצוא חיסרון הייתם מבינים אותי? לא. נכון?
והאמת היא שאני יודע שהתשובה היא לא כי אם תקראו שוב את השאלה תבינו שבסך הכל כמוני כמוכם, כל אחד יכול לכתוב את מה שיש לו בראש ולנסח את זה כאילו הוא איזה גאון אבל במציאות אני כמוכם, מחפש חסרונות.
ועכשיו שאתם מבינים את זה אני יכול לענות את התשובה.
אומנם זה נשמע לנו יותר קל אחרי שאנחנו מבינים שנראה רק טוב וזה יהיה יותר קל למצוא ברגע שקצת נתאמץ, אבל עצם הרעיון שבהתחלה נצטרך להתאמץ מרחיקה אותנו וגורמת לנו ללכת על הנח יותר שזה לחפש את החיסרון שבהתחלה יימצא בקלות אבל ברגע שנמשיך זה יהיה קשה...
אז עכשיו, אתם מסכימים איתי שצריך לחפש את הטוב בכל דבר? אני מבטיח שתמצאו ברגע שתחפשו, רק אל תשכחו- בהתחלה זה יהיה קשה למצוא אותו. הטוב הוא שחקן מקצועי במחבואים עם השכל...