יום חיסון לבת שלי פריקונתשירה_11

אז פתחתי פה שרשור כבר בעניין, לא באתי להתייעץ שוב.

מאחר ולא החלטתי מה כן ומה לא לחסן.

מאז הקורונה אני מאוד חוששת מחיסונים וקצת חסרת אמון במערכת הבריאות לאו דווקא בארץ.

כשניסיתי לבדוק על החיסונים נתקלתי גם במצגת מזעזעת עם דברי הסבר ומקורות מידע אמינים יש לציין, נגד החיסונים ויעילותם, זה בהחלט השאיר לי רושם קשה.

והחיסון פוליו בכלל מעביר בי חלחלה, קראתי כמה דברים על החיסון שלו בטיפות מאתר חדשות מוכר בארץ.

בקיצור קראתי כנראה קצת יותר מידיי...

אני מפחדת לחסן ומפחדת לא לחסן.

רוצה לעשות את הכי טוב, ולא יודעת מה הוא.

וכואב לי שאנחנו לא יכולים להיות רגועים ב100% שהחיסונים שאנחנו מקבלים הם נצרכים, ושהדיעה מעורערת, אמנם לא לכולם אבל לחלקם הגדול וודאי.

רק רוצה להזדהות איתך…פנסאי
גם האימון שלי במערכת הבריאות התערער מאוד, מאז הקורונה וגם קצת לפני, הבנתי שהבריאות שלנו לא ממש מעניינת אותם כשזה מתנגש עם כסף- וחיסונים כידוע הם מכונה שמייצרת הרבה כסף…

סתם אנקדוטה, ראיתי קמפיין של משרד הבריאות על כמויות המלח בחטיפים וכמה שזה מזיק, ומסתבר שאחרי שלושה ימים שזה שודר הורידו אותו מהפרסומים כי החברות הגדולות- אוסם וכו הפעילו לחצים כבדים שזה יפגע להם במכירות…

מה שאני עשיתי בקשר לילדים שלי- קודם כל התחלתי לחסן בגילאיים יותר מאוחרים- לפחות אחרי חצי שנה- שיגדלו טיפה ויהיו פחות פיציים, וגם אז מרווחת בין החיסונים ומפצלת ככל האפשר.

לא ממהרת לחזור על כל חיסון בתדירות המומלצת. הרבה פעמים זה חוסך חיסונים, והם גם כבר מתחזקים.

במיוחד אם את מניקה, ומעבירה לקטנה את הנוגדנים בחלב, לא רואה סיבה למה להילחץ ולחסן כשהם קטנטנים כל כך. 

לא מניקה לגמרי, נלחמת על השאריות שירה_11
תקראי גם על הסכנות במחלה שעליהם מתחסניםמוריה

ולא רק על החששות מהסכנות שיש מהחיסונים.

תהיי בטוחה שקראתישירה_11

ותמיד מתארים את זה מפחיד ממש.

בגלל זה אני לחוצה, לאלחסן נגד דלקת קרום המוח נשמע מפחיד ממש.

מצד שני גם להדיר טיפות פוליו נשמע מפחיד 

טאטעע

מבינה את החשש.מוריה
את כותבת במקוםאם-אם

שמקדם חיסונים והתחסנות באופן רשמי.

פה לא תמצאי בדיקה מעמיקה ודיון מעמיק.

רוב המקורות שמביאים בדיונים הם רשמיים שמגבים את משרד הבריאות.

כמובן שיש גם דיון אמיתי בשולי הדיונים.

אני הגעתי ממצב שחיסנתי הכל לפי הספר בהדרגה עד לחוסר אמון מוחלט במערכת אחרי שהזריקו לשניים מהילדים שלי את חיסון הסייוואק הארור.

עצתי- לדחות את כל החיסונים ואז לבדוק חיסון חיסון.

מה הצורך בו, אם בכלל, מה הסיכונים, מה הוא מכיל ולשמוע את דעת המתנגדים- יש היום המון חומר ברשת. אפשר להיעזר במי שלא מחסן כדי להבין למה אינו מחסן ולבדוק את הדברים.

לאחר מכן, ההחלטה מונעת מהבנה ולא מפחד(שהוחדר בנו)

מה ארור בסייביוואקYaelL
זה חיסון סבבה לחלוטין וכל תאוריות הקונספירציה לגביו שקריות. יש הרבה אנשים שמאמינים שהוא אחראי לכל מיני דברים שקרו להם, זה מתוך תמימות ורצון להאשים משהו. אבל אין קשר... כל העניין עם החיסון הזה היה שהיה פגם באצווה מסויימת בבקבוקונים, לא בתוכן שלהם, ובכל זאת עשו ריקול כדי להיות בטוחים שהחיסונים עצמם לא ניזוקו ובדקו ומצאו שהכל בסדר ואף החזירו את החיסון לשוק. מצטערת אבל לקרוא תאוריות קונספירציה של מתנגדי חיסונים זה ממש לא לבדוק באופן מעמיק... 
עצוב ומקומם לקרוא זלזול כזה בנפגעיםאם-אם
אין שום הוכחהYaelL
לקשר בין הדיווחים לחיסון. מה שקרה זה שמישהו החליט שמשהו קשור, ואז אנשים אחרים אמרו- רגע, גם אצל הילד שלי אבחנו x והוא קיבל פעם את החיסון וככה זה מתגלגל.. רק שאנשים נהיים חולים או מאובחנים באבחנות שונות ובמקביל נחשפים לגורמים שונים ואין שום דרך להוכיח קשר, סתם נתפסו לזה. 
לא תהיהאם-אם

כי אין אינטרס לבדוק.

ויש אינטרס גדול שלא לבדוק.

ובנוסף כשנותנים חיסון לתינוק שהאמא עדיין לא מכירה- אין לה דרך לדעת האם הוא נפגע מהחיסון או שככה הוא נולד.

מסקנה- אל תתנו חיסונים לתינוקות שאתם עדיין לא מכירים.

ותכלס- אין קשר זו תופעת הלוואי הכי חזקה של כל החיסונים.

ומי שלא רוצה להפגע מתופעת הלוואי שלה- שיזהר מהם מאוד

התפיסה שלך לגבי חיסוניםYaelL
ועולם המדע מעוותת מאוד, אין שום אינטרס לפגוע באנשים, וכשעולה השערה לפגיעה בהחלט בודקים, כמו שבדקו את הטענה לגבי אוטיזם שהופרכה במחקר, וכמו שבודקים עכשיו את הנושא של שינויים במחזור בהקשר של חיסוני הקורונה, וכמו שעשו ריקול ובדיקה לחיסוני sci bi vac, וכמו שהפסיקו להשתמש בסוג מסוים של חיסון רוטה אחרי שעלה חשש שמעלה סיכון להתפשלות מעי.
בעיניאם-אם

ההשערה שאין פגיעה באנשים בשימוש בתרופות וחיסונים היא המעוותת.

וזכותך להאמין אחרת.

המציאות חזקה מכל.

קודם כל זה לא השערהYaelL

אני לא פועלת לפי השערות, זו הגישה שלך.. לשער שכל מיני דברים לא טובים שקרו קשורים לחיסונים, וזו בדיוק הבעיה של מתנגדי החיסונים, שהכל מבוסס על השערות. אין שום דבר מוכח, להפך הטענות העיקריות הופרכו במחקרים מדעיים.

ואני לא טוענת שאין נזקים, לגבי תרופות זה ידוע לכל שיש תופעות לוואי וסיכונים וכל אחד יכול לקרוא על זה בעלון המצורף, זה גלוי לכל. לגבי חיסונים נדיר שיש כי זה משהו שלא נשאר בגוף ולא לוקחים באופן מתמשך אבל כשכן יש והיו מקרים בהחלט בדקו וחקרו ויידעו והפסיקו לשווק. החשיבה הזו שהרפואה רוצה לפגוע בנו ולהרע לנו, והפוך זה שקשה לאנשים לקבל שמטרת החיסונים היא רק לעשות טוב בעולם ולמנוע מחלות ולהציל חיים.. פשוט מעציב אותי. 

חיסון סבבה לגמריזריחה123

זה פירוש שלך.

זה חיסון שרמת האלומיניום בו הייתה לפחות פי 2 מחיסון רגיל.

לאYaelL

זה שהבעיות של ה"נפגעים" קשורות לחיסון, זו פרשנות. החיסון נבדק במחקר מבוקר והוכח כבטוח, זו עובדה.

ודי כבר לנפנף באלומיניום, מדובר בכמות מזערית (אפילו הפי 2..) וצהבת בי מפחידה בהרבה.

אני מבינה מאוד את החששות שלךבארץ אהבתי

אני דווקא עברתי תהליך הפוך.

פעם הרבה יותר פחדתי מחיסונים, קראתי סיפורים של מתנגדי חיסונים שגרמו לי להיות עם הרבה סימני שאלה בעניין.

למעשה כן חיסנתי את רוב החיסונים (גם בגלל שלבעלי היה חשוב), אבל פיצלתי הרבה, ועל חלק ויתרתי.

בקורונה דווקא חקרתי יותר לעומק.

ההפחדות נגד חיסוני הקורונה היו מפחידות, ומצד שני פחדתי גם מהקורונה עצמה ומההשלכות שלה. אז זה גרם לי להשקיע יותר בקריאה של שני הצדדים.

ופתאום גיליתי המון עיוותים ואפילו שקרים בכל ההפחדות נגד החיסונים. וגם תשובות משכנעות וברורות בעד החיסונים.

וזה גרם לי לאבד את האמון בכל אלו שמפחידים נגד חיסונים. ולהאמין הרבה יותר לחיסונים שעברו תהליכים ארוכים של אישורים, אחרי מחקרים מרובי משתתפים.

אין לי זמן לפרט פה עכשיו, אבל אם תרצי לשמוע יותר, אני יכולה בשמחה.

רק אומרת שזה נושא מאוד רגיש להרבה אנשים.

אני לא באה להגיד לאף אחת אחרת מה נכון או מה לעשות. רק משתפת בתהליך שאני עברתי.

רק נקודה קטנה בקשר למה שכתבת-עלמא22

כל דבר שנאמר בתקשורת צריך לקחת בעירבון מוגבל, לא משנה באיזה נושא. תמיד לשאול מי מימן את הכתבה? את המחקר? מה האינטרס שלו? תמיד להיות ביקורתיים לגבי כל דבר. בעד ונגד (אגב, עכשיו עם הרפורמה המשפטית קל מאוד לראות את זה, איזה כלי תקשורת מסקר באיזה אופן).

זה הדבר הראשון שמלמדים בתואר ראשון בתקשורת (ולמדתי את זה, אז אני יודעת).

מעבר לזה אין לי כ"כ איך לעזור לך, כי אני מפחדת מהמחלות יותר מהחיסונים..

וודאי שאני לוקחת בערבון מוגבלשירה_11

ועדיין הצד המתנגד יותר הגיוני לי, זה קשה

מזדהה מאדאמא יקרה לי*

גם אני מחסנת במרווחים ומפצלת (לאו דווקא המומלצים ע"י מ. הבריאות).

רק לגבי הפוליו- אני נותנת את המחומשת שבה יש גם את חיסון הפוליו המומת שנחשב בטוח ולא מחסנת במוחלש (טיפות).

בכל מקרה שתהיינה החלטות טובות!

מחסנת הכל. אני לא יותר חכמה מכל רופאי הילדים בארץדור רביעי
וואו זה ככ ככ ככ לא קשור....אמא לאוצר❤
זה כל כך כל כך כן קשור... לדעתי...דור רביעי
אז את תמימה🤷אמא לאוצר❤

הרבה מרופאי הילדים בכלל לא כזה מבינים בחיסונים

אלא פשוט חיילים של המערכת..

לכי תשאלי רופאים על חיסונים, על ההרכב, תופעות לוואי, הכל..

רובם לא ידעו בכלל

ורק יגידו לך שצריך לחסן וזהו.

לא כי הם ביררו ובדקו וחקרו.

לא באה להגיד שלא לחסן כלום, אלא שרופאים ילדים בכלל לא כזה קשורים לעניין וזה לא סיבה לחסן

ולגבי משרד הבריאות, לצערינו יש לו עוד הרבה אינטרסים חוץ מהבריאות שלנו.

או שרופא הילדים שהלכתי אליו היה טוב...דור רביעי
מה זאת אומרת? בשנות הלימודים הם לומדיםכבתחילה

לפחות סמסטר אחד על חיסונים.

זה ממש כפוי טובה להגיד שהם לא יודעים כלום בנושא ורק בובה על חוט.

הרופאת ילדים שלנואם-אם

היא מאבחנת מעולה. משקיענית, איכפת לה מילדים והיא מתנהגת לילדים באהבה גדולה.

אני מעריכה אותה מאוד.

אבל חיסונים לא ידעה כלום חוץ מזה שחייבים.

לא ידעה על הסייוואק, לא על חסרונות ברורים שהיו לי ידועים וברורים.

רק אחד החיסונים היא לא עודדה לחסן- הפנימוקוק.

מי שאומר לה שהוא לא מחסן אותו- היא שותקת.

אמרה לי שבגלל ששלחה יותר מידי ילדים למיון אחריו.

איך היא אמרה לי? המעסיק שלי הוא משרד הבריאות

אני מחוייבת לו. להשמע לו ולעשות מה שמנחים אותי.

אין לך הוכחות למה שאת טוענתמקקה

לזה שהם חיילים של המערכת שלא מבינים

לא תפקידם לדעת בדיוק על ההרכב, בשביל זה יש רוקחים.

ברור שיש רופאים גרועים כמו בכל תחום אבל רוב רופאי הילדים שנתקלתי בהם, בעיקר בצעירים, הם ממש לא כמו שאת מתארת

בטח שיש, גם רופאים עצמם מעידים על עצמםמתחדשת11
הם בטוח יודעים יותר ממני וממךאביול

לא סתם הם לומדים כל כך הרבה...

תלוי במהאם-אם

באבחנה- כן. בטיפול- תלוי

הרופאת ילדים המקסימה שלנו- אני באה אליה רק לאבחנה.

וגם זה כמעט ולא.

היום אני יודעת בזמן חולי לתת מיד ויטמין סי ודי, מה שהרופאה מעולם לא הנחתה אותי.

הייתי מבקרת אצלה חורפים שלמים כל שבוע סבב עם ילד אחר.

היום יש לי ויטמינים ותרופות צמחים בבית ואני דבר ראשון מנסה לטפל בבית באמצעים טבעיים.

אני לא מורידה חום עם משככים, הילדים הרבה יותר חזקים ופחות חולים וכשהם חולים המחלות קצרות יותר.

בשנים האחרונות אני יכולה לספור על יד אחת כמה פעמים ביקרתי אצלה.

אז אני לא מזלזלת ברפואה.

אבל לא חושבת שהיא חפה מטעויות.

בוודאי לא חפה מאינטרסים.

בוודאי מצירה צעדים של רופאים שמעזים לחשוב בעצמם.

הלוואי שתמצאי רופא שמבין בחיסוניםשירה_11

ואמין

לא מדקלם או מהמהם

אני מכירהסליל

לשלוח לך מספר?

חשיבה ביקורתית זה מעולה, ואני לא אומרת שמערכת הבריאות קדושה ולא טועה אף פעם.

אבל מדהים איך בנושא החיסונים כולם פתאום נהפכים למומחים גדולים שמבינים יותר מכולם.

יש רופאים שיודעים, יש רופאים שלא.

הרופאים שאני מכירה, ממשיכים ללמוד גם אחרי שהם סיימו ללמוד. קוראים מאמרים, רואים חולים (שזה הניסיון הכי טוב), מתייעצים עם רופאים אחרים במקרה שהם לא יודעים ועוד.

רופא טוב ידע לשקף את השיקולים שעומדים מאחורי חיסונים. הוא לא יגיד שאין תופעות לוואי בכלל, אלא שבשיקול רחב תופעות הלוואי עדיפות עשרות מונים על אי התחסנות.

תמיד יש יוצא מן הכללשירה_11

אבל התיארויה שלי לא מסתכמת במשפט אחד, ומן הסתם לא החלטתי אותה סתם אלא אחרי תקריות וראיות.

ואם התכוונת ברצינות לרופא כזה אני בהחלט אשמח לשמוע

שמעתי על רופא בשם ד"ר חיים רוזנטלהמקורית

אבל לא מהתנסות אישית

גם אני ככהאביול

עולם הרפואה מלא במחקרים ובהרבה אנשים שעובדים קשה, אך אחד עושה את זה כדי להזיק למישהו חלילה.

אם כי אני כן משתדלת לפצל ולרווח... 

לא מזלזלת חלילה באף רופאשירה_11

רובם עבודתם קודש,

אבל לאמר שמשרד הבריאות דואג רק לבריאות... טוב... זה משהו שהצליחו להחדיר פעם, היום כבר לא

לא דיברתי על משרד הבריאותאביול
כשאני שוקלת אם לחסן את הבת שלי אני לא שואלת את משרד הבריאות, אלא את הרופא שמטפל בה.. 
שבעצם הולך לפי משרד הבריאותשירה_11

האמת שהתלבטתי אם להתייעץ עם הרופא ילדים שלה, אבל נרלאי שהתשובות דיי ברורות,

אני מקווה לעשות את ההחלטות הנכונות בע"ה

בהצלחה רבהאביול
וואי, אני מזה מזדהההההניקיתוש

מרגישה שהם מדקלמים תשובות

ובסוף אין את מי לשאול ואיפה לברר

רופא לא יגיד הפוך ממשרד הבריאותאם-אם

ואם כן הוא מסכן את משרתו.

הרופאת ילדים שלנו אמרה לי במפורש שהיא עובדת של המשרד, לא שלי

אני רוצה לפרט יותר על כמה דברים שהשפיעו עליבארץ אהבתי

הרבה מהסיפורים נגד חיסונים, הם אישיים של אנשים שמספרים שנפגעו בעקבות חיסון.

כשמגיעים סיפור כזה, או אפילו רק שומעים על סיפור כזה, זה מפחיד מאוד.

אבל צריך להבין, שבחלק גדול מהמקרים, או שמדובר בקשר מקרי בין החיסון לבין התופעה שחושבים שנגרמה ממנו, או שמדובר במשהו שנגרם בעקבות החיסון, אבל הסיכון שלו הוא הרבה יותר נמוך מאשר המחלה נגדה מחסנים.

לגבי האפשרות הראשונה (שהקשר הוא מקרי), אני אספר שני סיפורים ששמעתי מכלי ראשון, בהם הסיפור נראה כאילו התופעה היתה בוודאות בעקבות החיסון, רק שהחיסון שהיה אמור להיות לא היה בסוף…

את הסיפור הראשון שמעתי מחברה שעובדת כאחות, ועבדה גם בלחסן חיסוני קורונה במרפאה בישוב מסויים. אחת המטופלות במרפאה, אישה מבוגרת ללא מחלות רקע מיוחדות, התלבטה מאוד אם להתחסן. בסוף היא קבעה תור לחיסון, אבל ברגע האחרון היא ביטלה אותו. יום אחרי התור (שבסוף לא ניתן לה חיסון), היא נפטרה בפתאומיות. אם היא היתה מתחסנת, בוודאות היו מאשימים את החיסון, למרות שהקשר הוא מקרי (ואת זה אפשר לדעת בוודאות כי היא בסוף לא התחסנה).

הסיפור השני (ששמעתי או מהאמא של התינוקת, או מהאחות טיפת חלב, אני כבר לא זוכרת) הוא על תינוקת שהיה לה תור לחיסון בטיפת חלב. אמא שלה התעכבה והגיעה לתור באיחור של חצי שעה. כשהם הגיעו פתאום האמא ראתה שלתינוקת יש פריחה על כל הגוף. היא אמרה שבוודאות לא היה לה כלום כשהם יצאו מהבית. אם היא היתה מגיעה בזמן לחיסון, והוא היה ניתן חצי שעה קודם, היה נראה שבטוח הפריחה היא בגלל החיסון, אבל זה בעצם היה רק סמיכות מקרית.

מהסיבה הזו, אי אפשר להגיד על חיסון שהוא מסוכן בגלל סיפורים אישיים.

הדרך היחידה לבדוק את זה בצורה אמיתית, זה על ידי מחקר רב משתתפים, שבודק באופן סטטיסטי אם יש פער אמיתי ומובהק סטטיסית בין מחוסנים לבין לא מחוסנים.

ועל כל חיסון עושים את זה. בלי זה אי אפשר לקבל אישורים על חיסונים.

ככה גם גילו שבחיסוני קורונה כן ראו עליה קטנה בשכיחות של דלקת שריר הלב אצל מחוסנים לעומת הלא מחוסנים. ושיתפו אותנו במידע הזה, לא הסתירו אותו. ובכל זאת המליצו לקבל את החיסון, כי הסכנה פה היא לא גדולה, והסיכון לדלקת שריר הלב אחרי קורונה היא בכל מקרה גבוהה יותר.

אבל למשל כשבדקו את הסיכון להפלות בעקבות החיסון, בדקו על אוכלוסיה גדולה של מתחסנות, ובדקו האם השכיחות של ההפלות גדולה יותר מאשר סתם ככה באוכלוסיה (כי מי כמונו יודעות שיש אחוז לא קטן של הפלות בלי סיבה ידועה…). וראו שאין עליה באחוזי ההפלות (או מומים בעובר) אחרי החיסון.

אז גם אם יש מישהי שהיתה לה הפלה אחרי החיסון, ועד עכשיו אף פעם לא היו לה הפלות, עדיין אפשר לומר שזה קשר מקרי ולא סיבתי. כל אחת מופתעת בהפלה הראשונה שלה, אף אחת לא מצפה שזה יקרה לה, אז תמיד קל יותר כשיש משהו להאשים. אבל זה לא באמת קשור…

ודווקא בהקשר של הפלות, זה אחד הדברים שהכי גרם לי לאבד אמון במידע שמביאים המתנגדים לחיסונים.

כתבו פה באותה תקופה כמה פעמים בפורום שיש מחקר שהראה שיש כ-80% הפלות אצל מתחסנות בשליש ראשון. ואז מישהי הביאה את המחקר, והראתה טבלה מתוכו, שבאמת היה נראה ממנה שיש אחוז גבוה מאוד של הפלות אצל מתחסנות בשליש ראשון.

אבל לי היה חשוב לראות את הדברים בפנים, אז פתחתי את המאמר על המחקר, וקראתי אותו (למרות האנגלית…), וגיליתי שזה מידע מעוות לגמרי (לא יודעת אם שקר מכוון, או שסתם מישהו שלא יודע לקרוא מחקרים כמו שצריך וטעה בהבנה שלו. ברור לי שמי שהעלתה את זה לפורום באמת האמינה בפרשנות שכתבה ולא שיקרה בכוונה. אבל למעשה זה היה פשוט שקר).

למעשה המחקר הזה דווקא הוכיח שאין שום עליה בהפלות או במומים אחרי החיסון. הטבלה שהועלתה, שכביכול הוכיחה ההפך, התיחסה להריונות שכבר הסתיימו. אבל המחקר נעשה כשחלק מהנשים במחקר עדיין היו בהריון ולא ילדו (התחילו את המחקר כשהן היו בשליש ראשון, וכשהמאמר נכתב הם היו לקראת סוף ההריון). אז יצא שאצל הנשים שהתחסנו בשליש ראשון, כ-80% מתוך אלו שסיימו את ההריון, סיימו אותו בהפלה (השאר סיימו אותו בלידת פג, כל שאר הנשים שהתחסנו בשליש ראשון עדיין היו בהריון ולכן לא נכנסו בכלל לטבלה הספציפית הזו. היה מידע עליהן בחלקים אחרים של המאמר).

כתבתי הרבה על הקורונה, כי זה מתי שחקרתי יותר לעומק ושיניתי את הכיוון שלי בנושא.

אבל מאז גם יצא לי לקרוא (או יותר לרפרף) על כמה מחקרים שעזרו לי גם להעלות את האמון שלי בחיסונים לתינוקות. אם כי, בנושא הזה באמת כבר קראתי פחות כי הגעתי למסקנה שאם זה עבר את כל האישורים כדי שיתנו את זה לתינוקות שלנו, כנראה שנעשו מחקרים רציניים מספיק, והמאמרים עליהם קיימים גם אם אין לי זמן וכוח לחפש אותם ולקרוא אותם...

גם אני דוגמא דומה למה שכתבת (הפלה)שריקה

התלבטתי מאד אם להתחסן לקורונה בהריון

ואז ההריון נפל עוד לפני החיסון

לי היו 2 הפלות בלי שהתחסנתיאם-אם

ועדיין יש בסביבתי נפגעי חיסון קורונה שרואים קשר ישיר לחיסון.

החל מבעיות לב, שרירים, סרטן טורבו ועוד.

חשוב ונכון מאוד, תודהאביול
תראיYaelL

ברור לי שאת רוצה לעשות את הטוב ביותר עבור הבת שלך, אין בכלל ספק. אבל אני לא כל כך מבינה איך חוסר האמון שלך במערכת הבריאות קשור לחיסונים. משרד הבריאות בארץ לא המציא אותם. החיסונים מבוססים על אימונולוגיה- על איך שמערכת החיסון עובדת. זה משהו שמקובל בכל העולם, ולא קשור לאינטרסים של ממשלה כזו או אחרת או ארגון כזה או אחר.

ולגבי המידע שיש ברשת.. שימי לב שהחיסונים נבדקו במחקרים מדעיים, ה'מידע" של המתנגדים הוא כל מיני סיפורי מקרה, שהסבתא, שהשכנה, שהדודה סיפרה... שום דבר מדעי. 

ממש לא מדויקמתחדשת11

יש רופאים שהעדיפו לפרוש ממערכת הבריאות ולחשוף את האמת מבפנים.

כך שיש רופאים שמעידים. אלו לא סתם סיפורים מפה לאוזן

לא אומרת לא לחסן.

את כל ילדיי חיסנתי

אבל לטעון שהכל ספקולציות ומערכת הבריאות דואגת רק לטובתנו זה גם לא בדיוק נכון

אז זהו...ש לאשירה_11

קראתי הרבה ממש עבדתי על זה, החיסונים ככל הנראה לא נחקרו עד הסוף, יש שאלות בלי תשובות שהגורמים הראשיים לא עונים עליהם והכל כמובן מוסרט ומתועד, לא פרשון של פרשן כלשהוא.

והכי חשוב זה שהחיסונים הם בהחלט תעשייה של המון המון כסף, לא כולם טובים ויישרי לב, תהיי בטוחה שיש שם אנטרסים והמוןןןן. אנשים ימכרו חיים בשביל כסף.

הידעת שאי אפשר לתבוע את חברות החיסונים במקרים של מוות וכו' ל"ע?

הידעת שאחד החלקים הכי חשובים במחקר שהוא השוואה בין ילדים שחוסנו לילדים שלא חוסנו, לא נחקר???

ומה שרשמתי לך זה לא ממאמרים שאיני יודעת מי עומד מאחרוהים, אבל מספיק לי לראות צילומים וראיונות, את זה נראלי קשה לפברק,

וגם אם אכשהוא פברקו את זה, עד כאן ידי משגת.

אין לי אלא מה שעיניי רואות.

ועכשיו נותר לי להחליט מה אני מחסנת ומה לא, וזה מה שכואב לי שאני צריכה לעשות עבודה של משרד הבריאות

פעם חשבתי שאין טעם לדון על הנושא הזה בפורוםבארץ אהבתי

כי כל אחד מקובע בעמדה שלו, וזה רק יוצר שרשורים ארוכים של התנצחות שלפעמים מגיעה גם לטונים פחות נעימים.

אבל אחר כך הגעתי למסקנה, שכל עוד הדיון נשמר עם שיח מכבד, זה דווקא הזדמנות לשמוע באמת ולקבל עוד צדדי הסתכלות.

אצלי באופן אישי, חלק ממה שהביא אותי לשנות את הגישה שלי, היו דברים שכתבו בפורומים פה (לא רק, אבל זה כן חלק).

האמת שחלק גדול מהבעיה בדיון כזה היא שאלת האמון.

כי ברגע שאין אמון בסיסי, אז לא משנה מה יגידו, תמיד יהיה אפשר לטעון שמשקרים לנו.

אבל אם נחליט להיות מוכנים באמת לשמוע את הטענות בצורה נקיה, האם אפשר באמת לדון בשאלות לגופו של עניין? לדבר על נתונים למעשה?

בינתיים, אני כתבתי למה מקרים פרטיים הם לא מדד, ומחקרים גדולים כבר הוכיחו את בטיחות החיסונים.

התשובה שקיבלתי היא על מקרים פרטיים. זה לא שכנע אותי, כי בדיוק על זה כתבתי, שממקרים פרטיים אי אפשר ללמוד.

רוב מה שאת כותבת פה זה טענות שאי אפשר באמת לענות עליהן. זה רק הכותרות של הטענות. בלי פירוט שמאפשר באמת להתמודד מול הטענות.

רוצה לפתוח את זה באמת? לתת הזדמנות להתמודד עם הטענות שגורמות לך לחשוש כל כך?

ואני אתייחס בינתיים לשתי הטענות היותר מפורטות שכתבת -

על זה שאי אפשר לתבוע חברות של חיסונים על מקרי מוות, אני חושבת שמה שכתבתי בדיוק מסביר את זה. אנשים לפעמים נפטרים בפתאומיות. כל עוד לא הוכח קשר בין חיסון מסויים לעליה במקרי מוות (על ידי מחקר רב משתתפים עם ניתוח סטטיסטי), אז כנראה שהמוות לא קשור לחיסון, גם אם קרה בסמיכות. ולכן הגיוני שלא יהיה אפשרי לתבוע על זה. לי זה נשמע די הגיוני.

לגבי השוואה בין ילדים שחוסנו לילדים שלא חוסנו, באיזה הקשר את אומרת את זה? על כל החיסונים? על חיסונים מסויימים? כי בקורונה בהחלט היו מחקרים שהשוו בין מחוסנים ללא מחוסנים.

בכלל, עד כמה שידוע לי, בכל פיתוח של חיסון חדש, חלק מתהליך קבלת האישור כולל נתינת החיסון לקבוצת מחקר, והשוואתה לקבוצת ביקורת. זה בדיוק השוואה בין מחוסנים ללא מחוסנים. (יכול להיות שלא עושים את זה באופן הזה על ילדים, מטעמים אתיים. אני באמת לא בקיאה בחלק הזה).

אולי את מדברת על משהו ספציפי יותר? רוצה להסביר למה התכוונת?

אני לא מתנגדת לחיסונים מלכתחילהשירה_11

אני רוצה להיות עם אמון במערכת אבל אני לא,

את צודקת שלא לוקחים דוגמא ממקרים פרטיים על אף שיש הרבה שקשה להתעלם מהם (לדוג דלקת שריר הלב והחיסון קורונה, יכול להיות שזה מקרי... אבל עדיין מפחיד)  אבל זה לא רק, כמו השאלות שכתבתי...

נכון שהקשר בין חיסון למוות יכול להיות מקרי אבל במקרה של חברות החיסונים אין מה לבדוק אפלו, אי אפשר לתבוע וזהו. אין על מה לדבר\ להסביר.

ולגבי ההשוואה, ראיתי את זה בנוגע לחיסוני שגרה של הילדים.

יכולה לשלוח לך אם תרצי

עונה לךבארץ אהבתי

דווקא בהקשר של דלקת שריר הלב וחיסון קורונה, זה קשר לא מקרי שאכן הוכח שהיתה עליה מובהקת סטטיסטית (עדיין קטנה מאוד, אבל כן קיימת).

והיתה שקיפות, ושיתפו את הציבור בממצא הזה, למרות שידעו שזה ירתיע אנשים מלהתחסן, ולמרות שידעו שמתנגדי החיסונים ינצלו את זה כדי להפחיד עוד יותר נגד החיסון (כפי שאכן קרה).

וגם הסבירו למה למרות הממצא הזה עדיין יש המלצה להתחסן, כי הממצא הזה שכיח אפילו יותר אצל אנשים שחלו בקורונה. וכי לא מדובר פה במשהו מסכן חיים, אלא משהו שניתן לטיפול והחלמה.

בהקשר של מוות בעקבות חיסון - איך באמת את מציעה לבדוק מקרה פרטי של מוות של אדם לאחר חיסון? אין איך לבדוק את זה ואין איך להוכיח. הדרך היחידה לבדוק זה על ידי מחקרים גדולים, שכבר נעשו, וממשיכים להיעשות כל הזמן.

ולגבי השוואה בין מחוסנים ללא מחוסנים בחיסונים ילדים, אשמח שתשתפי אותי במידע מסודר ואז אבין יותר למה הכוונה.

יש מה לכתוב על מה שכתבתאם-אם

אני יכולה לכתוב על כל דבר שכתבת פה אבל נראה לי שזה לא המקום לבדוק דברים כאלה. משרד הבריאות מחזיק לוביסטים פה שיש להם תפקיד ברור.

אענה רק לגבי פגיעות לב מחיסון קורונה-

לא מדובר בכמות זניחה.

רק בסביבתי אני מכירה כמה שנפגעו בלב מהחיסון.

אנשים ללא עבר לבבי.

אבא שלי, מורה של הבת שלי למשל. אח של אבא שלי כבר עבר צינתור. כל אחד עם פגיעה שונה בלב.

שמעתי גם על המון עם דום לב, צעירים.

אף אחד לא מקשר לחיסון.

אין מערך שאוסף את הנתונים. רופאים אומרים שאין קשר.

אז לא היתה שקיפות ואין שקיפות.

עצוב וכואב לשמועבארץ אהבתי
אבל רק שואלת- כל האנשים האלו לא חלו בקורונה? את יודעת בוודאות שזה בעקבות החיסון ולא בעקבות קורונה?

בכל מקרה, יכול להיות שזה באמת לא המקום לפתוח את הנושא לעומק.

אני רק יודעת שכשמדברין על עליה בשכיחות של כל מיני תופעות, ובאופן אוטומטי מקשרים את הכל לחיסונים, שוכחים שרוב האוכלוסיה גם חלתה בקורונה, ויכול להיות שהתופעות קשורות גם לזה.

חשוב לי להגידהמקורית

ש'אין איך לבדוק ואין איך להוכיח' זו בעיה, שלרוב זו גם אמירה מוטית

זה לא שאין, אף אחד לא מעונין לעשות את זה פשוט. לדעתי.

כי כשבמשרד הבריאות רצו להגדיר מתים מקורונה, הם עשו את זה יפה, ועם הטייה ברורה. למשל - כל מי שנפטר כשבחודשיים האחרונים לחייו אובחן עם קורונה 

גם אם נפטר מתאונת דרכים/ סרטן ל"ע

וכך בעצם הפאניקה בציבור גדלה כשלמעשה היום הקורונה היא לא יותר משפעת רגילה. 

וכל מי שחוסן ולקה בדלקת שריר הלב עקב כך _(ואני מניחה שיש מחוסנים שלקו ולא נכנסו לסטטיסטיקה, כי הקריטריונים שהוגדרו לשם כך לא מספקים מבחינתם נסיבתיות. למשל - כי הם חלו בקורונה גם כן,  ולך תוכיח שאין לך אחות..), נשאר לסבול עם מחלה שעלולה לגרום לאי ספיקת לב

איך בדיוק דלקת בשריר הלב פחות חמורה מקורונה? לא ברור. הקורונה עברה חלפה ואנשים שלקו בדלקת שריר הלב נשארים עם בעיה לכל החיים

רק היום הבינו את זה..

(ומי שסובל מפוסט קורונה, באופן יחסי לאוכלוסייה, לא מדובר בכמות ענקית של אנשים שאפשר לומר שזו ממש מיני מגפה קטנה )

האמירה הזו בעייתית כיוון שהיא משאירה חור שחור ענק, הן מבחינה מחקרית והן מבחינה עובדתית

אני חושבת שזה מה שגורם לאנשים לאבד אמון. הם פשוט שואלים שאלות ולא מקבלים תשובות.

וברגע שיש אנשי רפואה שהם מחוץ לקונצנזוס (לא רק בארץ אגב), שמגיעים לרשתות החברתיות ומסבירים מנגד למה לא כדאי להתחסן - מה יעשה האדם הממוצע?

למי הוא יקשיב.?

למשרד הבריאות, שנתן לתינוקות פה סייוויואק? שנתן טיפול שנוי מאוד במחלוקת ומזיק לגזזת? ועוד ועוד..

הציבור לא שוכח. ומי ששכח - דואגים להזכיר לו 

היום, בדור של הרשתות החברתיות, אנשים רוצים לדעת ולהבין. זה הדור.

כן, גם בענייני רפואה וחיסונים, ובטח ובטח בכל הנוגע לילדים

אז כשעולה ספק מצד אנשים - ראוי לחזק את אמון הציבור באמצעות ידע מותאם, או הידענ אותו רוצה אותו אדם ספציפי לדעת

מסכימה מאוד ^^אמא לאוצר❤
רק לגבי הסוףאם-אם

אי אפשר לחזק את הציבור באמצעות ידע מותאם אם פשוט אין אותו.

יש להם ידע שפיגועי הגזזת היו בסדר? יש להם ידע שנפגעי חיסון קורונה מקבלים מענה וחקירה אמיתית של הקשר לחיסון? או שזורקים אותם עם תשובה שהם אולי  חלו בקורונה.

לא אמרתי שדלקת שריר הלב פחות חמורה מקורונהבארץ אהבתי

אלא שהיא נגרמת גם בעקבות קורונה, ובשכיחות גבוהה יותר מאשר בעקבות חיסון.

הנה למשל מחקר שבוחן את ההשפעות של הקורונה על הלב, לעומת ההשפעות של החיסון.

https://www.jacc.org/doi/full/10.1016/j.jacbts.2021.10.011

(לא קראתי את כולו, רק רפרפתי וקראתי את התקציר. אבל זה נגיש לכל אחד שרוצה לקרוא).

לגבי מה שכתבת על האמון במערכת הבריאות, אני מסכימה שהכל פה זו שאלה של אמון.

ובהתחלה גם לי לא היה אמון במערכת הבריאות, האמנתי הרבה יותר לסיפורים של המתנגדים, ולכל הקולות שאת מזכירה.

אבל אז שמעתי את הקולות של המתנגדים מעוותים נתונים (למשל, מביאים טבלאות מתוך מחקר שמוכיח שאין עליה בשכיחות של הפלות, ומוכיחים באמצעותם שיש 'סיכון של 80% להפלה במתחסנות בשליש ראשון), או 'מוכיחים' שאין שום סיכון לחלות בקורונה, או מנסים לשכנע ש'מחוסנים נדבקים בקורונה יותר מאשר לא מחוסנים, רואים את זה אפילו הגרפים של משרד הבריאות' ואז מראים גרפים של מספרים מוחלטים ולא של אחוזים (כשיש הרבה פחות לא מחוסנים, אז ברור שיהיו פחות נדבקים לא מחוסנים במספרים מוחלטים).

אז בשלב הזה, אני איבדתי את האמון שלי בקולות של המתנגדים, והתחלתי להקשיב יותר לקוחות של הממסד הרפואי, בלי לפסול מראש את כל מה שהם אומרים בגלל החוסר אמון שלי בהם, ופתאום הבנתי שיש להם הרבה תשובות. רק שבלי לבוא עם מוכנות לתת אמון, באמת קשה לקבל את הדברים, ולכן לא בטוח שיש טעם במהשך הדיון פה...

אני לא אומרת שזו אמירה אישית שלךהמקורית

אלא שימי לב למה שנוצר 

גם מי שחוסן ולא נדבק, גם מי שלא חוסן ונדבק, וגם מי שחוסן ונדבק - כל אלה יכולים ללקות בדלקת שריר הלב

בין אם מהחיסון, בין אם מהדבקה. 

אבל להתחסן יותר חשוב כנראה, אז ממעיטים בערך ההדבקה ואומרים שזה מחלה שניתן לטפל בה

או כמו שכתבת "וכי לא מדובר פה במשהו מסכן חיים, אלא משהו שניתן לטיפול והחלמה."

אבל למעשה דלקת בשריר הלב עלולה לגרום לאי ספיקת לב, בנוסף לעוד תופעות ופגיעה רחבה באיכות החיים

אז החשש בהחלט היה לגיטימי

רק שבשם הלחץ להתחסן (והיה לחץ מטורף) הקטינו את החשש של מי שלא רצה

ואם נסתכל על זה במבט מפוכח של היום - זה היה פשוט מטורף מה שהיה פה בתקופה של הקורונה 

במיוחד שהיום את אף אחד לא מעניין מי חלה או מי התחסן. כי בין יום היא הפכה למחלה וויראלית רגילה, דקה אחרי שחשבנו 

שזו מגפת קץ האנושות 

לא נראה לך מגוחך? לי נראה מאוד מגוחך. 

ולדעתי לא החיסונים גרמו לזה. גם לא הסגרים. זו פשוט הייתה תחזית ה'פעמון' שדיברו עליה, 'טבע המגיפה' מה שנקרא בפי 

כל האפידמיולוגים מהארץ ומהעולם שאמרו שהחיסונים כלל אינם נצרכים

אז בוודאי שאין אמון.  

רגע, שכחת אבל שבאמת המוןןןן אנשים מתו ממנהאוהבת את השבת

בכל רחבי העולם

היא וויראלית עכשיו כי הנגיף השתנה וכי הרבה התחסנו

אבל התמותה העודפת בלי להסביר למה אפילו בישראל ובכל העולם מאוד חריגה בשנות הקורונה

אני לא זוכרת מספרים

אבל את יכולה לחפש מספר מתים לפי שנה בארץ ולראות את החריגה

לא אמרתי שלא הרבה אנשים מתוהמקורית

אבל אני כן נפתסת לסלע המחלוקת לגבי מס הנפטרים, וסוברת כמו מי שאומר שלא כולם מתו מקורונה אע"פ שכך הם נרשמו

כמו שכתבתי, הקריטריון בישראל היה שכל מי שאובחן עם קורונה בישראל עד חודשיים לפני מותו, מוגדר כמי שנפטר מקורונה 

למרות שיש כאלה שמתו מסרטן או תאונות דרכים או נפלו מבנג'י 10 מטרים או התאבדו ל"ע

וזה הבדל, שדיברו עליו הרבה דרך אגב

אז זה לא כצעקתה בעיניי

ודרך אגב 2, מזיהומים בביהח מתים כמות דומה של אנשים מאלו שנספרו כמתו מקורונה (אעפ ששוב הנתונים לא מדויקים). 

מעניין למה על זה לא מזדעקים והזדעקו. גם הזיהומים האלה מדבקים מאוד. והורגים בוודאות.

אני לא באה לפתוח פה וויכוח והתנצחות מיוחדת על העניין, כי אני מניחה שכל אחד רואה את האמת מהמקום שלו

אבל להגיד שאפשר לסמוך ב100 אחוז על משרד הבריאות הישראלי ושיש שקיפות - חארטה בעיניי.

אני לא מאמינה לכל מילה שיוצאת להם מהפה, כי הצליחו להפריך הרבה דברים שחשבנו שהיו עובדות

אז זו דוגמה אחת מיני רבות לחוסר אמון, למי שתוהה למה אנחנו לא חושבים שהכל שקוף

אפילו לא חייב ללכת רחוק ולחשוב שרוצים להרוג אותנו דרך החיסון

אבל זה שרצו לתת לנו אותו - זה היה ברור. כמעט בכל מחיר.

והחוזה המשוחר עם פייזר - שלא נדבר עליו. קיבל סודיות יותר זמן ממלחמת יום הכיפורים

האם זה פגע באמון שלי ושל עוד הרבה? כן

כל אחד עושה עם זה מה שהוא רואה לנכון. אבל זה שעולים ספקות מובנים, זה יותר מהגיוני בעיניי

אבל יש מדינות כמו איטליהעלמא22

שהקורונה ממש היכתה שם והיו המון מתים.

היית רוצה לבדוק אם זה מה שקורה גם בישראל ורק כשהמצב היה מאוחר מידי לעשות סגר ולנסות לעצור את זה? כי אני לא.

ויש לי גיס שנדבק בקורונה בצורה קשה ולקח לו המון זמן להתאושש, וגם אז זה לא היה במאה אחוז, וסבא שלי נפטר עם קורונה ועם דלקת ריאות (לא יודעת מה גרם בסוף לפטירה שלו).

ועוד משהו, לא רק מבוגרים מתו מקרוונה, גם הרבה צעירים.

כל מילה.. קרוב שלי התחסן כמה חיסוניםאוהבת את השבת

נשמר מאודד מאודדד כי ידע שהוא רגיש

ובסוף כשנדבק לפני שנה לקח את זה קשה וסוחב את זה עד עכשיו- למשל עדיין יומיים בשבוע לפחות הוא שוכב במיטה גמור...

לא רוצה לחשוב איך היה מגיב בלי להתחסן..

בסוף כל הטיעונים נגד חיסונים- שלגבי חיסוני שגרה אני גם מפצלת נגיד-

אבל הטיעונים שנגד הכל פונים בסוף לפידים שלנו,למקום הלא רציונלי,לבטן הרכה ולכן הם שובים אנשים..

אם נניח את הרגש הפחדים החששות בצד ונחקור רציונלית נגיע למסקנות אחרות..

לפי מה שאפידמיולוגים אמרו וצדקוהמקורית

המגיפה אמורה לדעוך מעצמה ולהיעצר

החיסונים לא היו הכרחיים לדעת הרבה מומחים. במיוחד לא ככ יעילים, כשגם אחרי 3 חיסונים אנשים המשיכו להידבק

ולדעתם זה לא בגלל שהמגיפה הייתה ככ קטלנית, ובטח ובטח שלא בגלל הסגר שגרם להרבה יותר נזק מתועלת

אלא בגלל שהיעיילות של החיסונים הייתה גרועה

שלא נדבר על איכות הבדיקות שגם הן לא מי יודע מה אמינות..

וגם משפעת מתים צעירים, זקנים, נשים בהריון, תינוקות, ילדים ואנשים בסיכון 

גם אחרי המנה השלישיתבארץ אהבתי

כשהחיסונים כבר לא היו יעילים נגד הדבקה, הם עדיין הפחיתו משמעותית תחלואה קשה.

אבל נראה לי שבאמת קשה לדון על זה כשמסתכלים על הנתונים כל כך אחרת.

את מדברת בשם הרבה מומחים, אבל אני חושבת שיש הרבה יותר מומחים שבהחלט חושבים שהיה צורך בחיסונים ושהם הצילו חיים של הרבה מאוד אנשים.

האמת שאני באמת לא מבינה איך אפשר לטעון אחרת, הנתונים בנושא הזה ברורים מאוד בעיני. הרבה יותר מאשר התופעות לוואי בטווח הארוך שהרבה יותר מסובך לבדוק.

זה שמסובך לבדוק אותן לא אומר שצריך להתעלם מהןהמקורית

וזו עיקר הבעיה שנתפסים עליה בנוגע לחיסונים

אין איך להוכיח - אז מבחינתנו זה לא קיים

ואז מי שבעד חיסונים אומר שלא ניתן להוכיח נזק - אבל בגלל שהמחלות כבר לא מתפשטות בקרבנו, אז זה סיפור הצלחה גדול

האמנם.?

מדובר לפעמים בקשרים נסיבתיים מאוד חזקים, הגם שאי אפשר לקחת מיקרוסקופ ולבדוק מה גרם לבעיה הרפואית

במיוחד שזה דברים שקורים לקבוצות גדולות של אנשים שחוות תסמינים דומים מאותו תרכיב, או שמדובר בתופעה שחוזרת על עצמה אצל כמה פרטים אחרי אותו חיסון 

(לדוגמה, קחי את חיסון הגרדסיל בקולומביה. ביפן לדעתי גם כן כבר לא משתמשים בו אם אני זוכרת נכון  )

ובמקרים אחרים היו קושרים בין מעשה לתוצאה, אבל בחיסונים זה לא כך משום מה,

ואולי בגלל שזה יפתח פתח להרבה אנשים לקבל כסף מחברות התרופות, שאולי מגיע להם לגמרי כדין ונבצר מהם לקבלו

וזה מה שיוצר את הבעייתיות ואת החלון של חוסר האמון למעשה בעיניי - 

מסרבים להודות שבאמת ייתכנו תופעות לוואי כאלו או אחרות לחיסונים. בעיקר חיסוני שגרה, ונתפסים על זה שאי אפשר להוכיח

ואז צציות עדויות של אנשים שחושבים שקרה להם. ואז אנשים צופים ב5-10 עדויות של אנשים שמספרים על אותה תופעה ואותו נזק

לילדים/ אנשים/נערים שלקחו את תרכי בX ומחברים את הנקודות. ובינינו, זה פשוט נשמע הגיוני להאמין לזה

אם היית רואה את הנתונים של הדיווחים למערכת מעקב אחרי החיסונים בארה"ב למשל - היית נבהלת

וגם שם מדובר בתת דיווח גדול 

אבל שוב, ברור שבשלב כלשהו היא תיעצרעלמא22

או תדעך, השאלה היא האם זה יכלול מאות אלפי מתים (כמו באיטליה) או בהרבה פחות, כמו שבסופו של דבר היה פה בארץ. 

לא יודעת איזה מומחים אמרו שהחיסונים היו מיותרים, אני מודה שלא שמעתי את זה בשום מקום. גם לא על איכות החיסונים.

ולגבי הבדיקות- זה ידוע שהבדיקות המהירות לא מדוייקות, ואת זה אומרים גם רופאים.

אז אם הבדיקות המהירות לא טובות ומדויקות ובעלילהמקורית

והסתמכו עליהן בהמון מקרים 

וכמות המתים בעייתית - כי כאמור סופרים מוות מקורונה כל מי שאובחן עם קורונה חודשיים לפני מותו - האם זה היה שווה את התבהלה?

איך את יכולה להגיד שזה היה נעצר באלפי מתים כמו באיטליה ללא חיסון,

למרות שגם פה היו כביכול אלפי מתים, רק שלא כולם באמת מתו מקורונה?

ואם באיטליה ספרו כמו אצלנו וזה גם לא מדויק?

עזבי ששם האוכלוסיה הרבה יותר מבוגרת ואין להשוות באמת..

בקיצור, חוסר הדיוק הזה הוא שגורם לחוסר אמון

אני בסה"כ באתי להצביע עליו

ושכל אחת תאמין ותעשה מה שהיא רוצה

ברגע שרואים תמותה עודפתבארץ אהבתי

אז לא משנה איך כותבים את סיבת המוות, ברור שהקורונה הוסיפה נפטרים מיותרים.

וכשרואים הבדל מובהק בכמות החולים הקשים בין מחוסנים ללא מחוסנים, או בכמות הנפטרים, אז אני לא רואה איך אפשר לפרש את זה אחרת.

לך זה ברור.המקורית

לא לכולם זה ברור

ויש אנשים ש'הפרטים הקטנים' האלה חשובים להם

בעיקר משום שה- כמה תמותה עודפת הוסיפה הקורונה, מתקשרת למחיר הגבוה ששילמו פה בזמן המגיפה 

אם נניח מתוך 4500 אנשים שמתו מקורונה, יתברר למפרע של70 אחוז מהם היתה ' רק' בדיקה חיובית בחודשיים שקודם הפטירה

אבל הם נפטרו מכל מיני סיבות אחרות, זה נראה לך תקין??

כי להרבה אנשים זה אומר רעידת אדמה 

זה לא משנה כמה מתו מקורונהאוהבת את השבת

זה משנה כמה תמותה עודפת הייתה...

נכון שאולי הוסיפו אנשים אבל מצד שני אני בטוחה שיש אנשים שהיו להם סיבוכים בגלל הקורונה ולא היו מודעים לזה..

נכון שמשרד הבריאות לא תיפקד טוב וכולם למדו 'הוא לא ממש היה אמין אבל זו הייתה תקופה מבולבלת לכל העולם..

זה משרד שעד המגיפה עסק רק באיזור תרופות בערך הוא לא ידע לנהל אירוע כזה ונכון שגם שם יש הרבה אנשים מושחתים ושקרנים בראש המערכת..

אבל הקורונה הייתה מסוכנת

והחיסונים היו חשובים וקריטיים במניעת מוות ונכויות בכמויות גדולות ואת זה לומדים לא ממשרד הבריאות אלא מהרבה מקורות אחרים- רופאים במערכת , ארגון הבריאות בארהב, ועוד ועוד...

כמו שייתכן ויש אנשיםהמקורית

שהסתבכו בגלל החיסונים. ואז היה צריך להשוות ולראות מה כדאי לעשות. אבל לא. במקום זה תו ירוק והפחדות והסתה נגד אנשים שהיו להם סהכ טענות הגיונית

אני לא אומרת שהקורונה לא גבתה מחירים וחיים. גם לשפעת יש מחירים לצורך העניין .

אבל זה שאבד אמון הציבור זה בטוח

נחצו פה לדעתי הרבה גבולות בשם חוסר הידע והמוכנות

וזה לא מנחם לדעת שהמשרד לא היה ערוך לזה

וזו לא סיבה להתנהל בחוסר שקיפות.

כשנדע מה היו התוצאות האמיתיות של הקורונה מבחינת נתונים יבשים, יהיה אפשר לנהל שיח הגיוני.

אבל כשיש ספקות של כמה מתו באמת עם קשר למחלה, שזה דבר בסיסי כדי להבין את היקף המגיפה (וזה נתונים קיימים שלא פורסמו לציבור או שלא נאספו כראוי בזמן אמת)

מבחינתי זה אותו דבר כמו האנשים שטוענים שנפגעו מחיסון כזה או אחר - לא ניתן לבדוק, אבל זה לא אומר שזה שקר

התפקיד של משרד הבריאות הוא לשקף את האמת

אז למה אין השוואת נתונים לגבי דלקת בשריר הלב בקרב מחוסנים, חולים, אוכלוסייה כללית בשנים קודמות וכו'? כי הם לא אספו אותם.

וזה בעייתי מאוד . בטח ובטח בחיסון שניתן פעם ראשונה לבני אדם בקנה מידה כזה.

היי אבל כתבתי לך לגבי תמותה עודפתאוהבת את השבת

זה נתון אובייקטיבי לחלוטין.

תמותה עודפת זה מספר המתים שהיו השנה יותר מהממוצע בשנים הקודמות. בשנות הקורונה , וגם לפני החיסונים היתה תמותה עודפת גדולה מאוד מאוד בישראל ובשאר העולם. בישראל נראלי התפרסם ש7% יותר משנים רגילות.

לגבי הסתרה וכו' של משרד הבריאות - כן,נכון היה

אבל מה הקשר לסכנת הקורונה ובטיחות החיסונים?

אני מסתמכת על ארגון הבריאות העולמי, והארגון של ארהב ..

וגם , כאן יש כאלה שרק עושים בלגן עובדים בחוסר שקיפות ואמון וכו'..

אבל זה לא יגרום לי לאבד אמון בכל מה שעל עובד בריאות יגיד... 

התמותה היא נתון שעולההמקורית

כל שנה ממילא

לא אומרת שלקורונה לא הייתה השפעה עליו

אבל זה לא הגורם היחיד. לקורונה היו עוד השפעות משניות שגרמו לעלייה בתמותה בצורה עקיפה

אבל יש עליה דרסטית אי אפשר להתעלם מזהאוהבת את השבת
אשתדל להעלות נתונים יותר מאוחר
אני יודעת על הדוח הזה, זה נתונים אמפיריים שאין מההמקורית

לחלוק עליהם, כי אני לא מכחישת קורונה וברור לי שהיו אנשים שנפטרו ממנה

עם זאת, לא כל התמותה העודפת היא ישירות מקורונה 

כמה ממנה? לא ידוע, כי הנתונים לא שקופים לציבור ועל כך אני מוחה 

ודאי שהיתה תמותה עודפתאפונה

מעניין כמה מזה קשור להימנעות מהגעה לקבלת טיפול במרכזים רפואיים מחשש להדבק בקורונה,

לבדידות שמחלישה את המערכת החיסונית בעיקר אצל מבוגרים,

להתאבדויות בעקבות מצוקה נפשית...

אני מאד אשמח לקבל נתוניםניקיתוש

אני לא מצאתי

ומה שכן מצאתי שבשנים קודמות לקורונה מתו *המון* אנשים משפעת, המון!!

וגם לי לא אבד האמון לגמריהמקורית

שלא תביני לא נכון..

אני עדיין משתמשת בשירותי רפואה כמובן

אבל הסברתי את הצד של חוסר האמון

ברור שהמערכת גם מיטיבה. וודאי.

גם בארהב היו עדויות של אחיות במחלקת קורונהפנסאי
שהדביקו חולים בכוונה בקורונה כדי להגדיל את מס הנדבקים, ועל דיווחי תמותה לא מקורונה כמתים מקורונה. 
מדהים אותי שהצלחת להפוך צדניקיתוש

הלוואי שהיה לי אמון במערכת

הוא אבד לחלוטין בשקרי הקורונה

לגבי האמון את צודקת.לגבי הקורונה- זה לא נכוןמיקי מאוס

יש מחקרים שבדקו תמותה עודפת, בזנים הראשונים של הקורונה היתה תמותה משמעותית ובולטת בכל העולם. בלי קשר לדיווחים של מדינות ואנשים ספציפיים

בנוסף,בדקו מחקרית וראו ירידה משמעותית ביכולת העבודה של צעירים שנה אחרי קורונה, לפוסט קורונה יש השפעה והיא ניכרת (בזנים הראשונים,שוב)

להגיד שזה כמו שפעת זה ממש לא נכון. *היום* היא כמו שפעת, וגם ציפו שהשלב הזה יגיע (מומחים להתפתחות של מחלות) ובאמת אין כבר בידוד ולא מבצעי חיסונים ולא כלום. אבל בהתחלה זה באמת היתה מגיפה

דלקת שריר הלב זה ממש לא מחלה כרונית והיא חד משמעית יותר קלה מקורונה בזנים הראשונים שלה. צעירים בני 30-50 מתו מקורונה (כן. מקורונה. אנשים בריאים שלאט לאט הריאות שלהם הפסיקו לתפקד. לא התקף לב במקרה גם אובחנו לקורונה בו זמנית) לעומת זאת דלקת שריר הלב זו תופעה נפוצה מאוד שמופיעה בין היתר גם אחרי כל מיני מחלות ויראליות ואפילו שפעת ובמיוחד אחרי קורונה (ולכן גם בחיסון היה סיכון לזה בגלל הדמיון)

וזה  חולף בד"כ

לא נעים בכלל אבל גם לא נורא

נכון שיש לחיסון תופעות לוואי נוספות כמו שיבוש הורמונלי למשל, נכון שחלקן לא היו מדווחות או שקופות לציבור - חלק מזה זה מחדל וחלק זה פשוט שזה לא עלה במחקרים וזה לגיטימי והגיוני

אבל זה לא שהחיסון איום ונורא ודחפו לנו אותו בשביל לפרנס את פייזר. סטטיסטית החיסון הזה הציל פה חיי אדם

וזה מתוך השוואה מחקרית של תמותה עודפת בזמנים ואזורים שונים

האם משרד הבריאות חף מטעויות ומחדלים? האם מכל זה נובע שהם צדקו במדיניות שלהם? אני האחרונה שיגיד את זה. ואני גם לא חושבת שכדאי לתת אמון עיוור במערכת

ואני גם לא מצפה ליותר מזה ממשרד ממשלתי לצערנו....

אבל גם לתת אמון באנשי רפואה ברשתות חברתיות זה לא כל כך כדאי

צריך להתאמץ למצוא אנשים בקיאים ויותר מאחד ולנסות להבין על מי לסמוך

ובאמת עצוב שזה ככה! אבל קשה לי לחשוב על פתרון טוב יותר

(דרך אגב,גם בהלכה יש כל כך הרבה גישות לכל מיני דברים. אנחנו לא נסמוך על כל פסיקה רק כי מי שאמר אותה הוא "רב" וגם לא מכירה כמעט אף אחד שסומך על כל דבר שתחליט הרבנות הראשית. אנחנו בוחרים לנו על מי לסמוך ובוחנים את זה עם הידע שיש לנו ועם ההגיון...)

בע"ה מקווה להספיק הערבשירה_11

זה חלק ממצגת שראיתי, פרומו של מצגת שמחולקת לכמה פרקים

לא ברור ליYaelL

על מה מבוססת הטענה שחיסונים מכניסים כסף, הרי רוב החיסונים הם בחינם.

לגבי המחקרים- מנין לך שאין? האם בדקת בעצמך או שאת מתבססת על טענות של מתנגדי חיסונים? חוץ מזה שהטענות האלה הזויות בעיני, אנשים שאין להם שום ידע ברפואה ובאופן ניהול מחקרים שטוענים "למה אין מחקר כזה, למה לא עשו ככה" מבלי להבין איך בכלל מתנהלים מחקרים ולמה הם מתנהלים כפי שהם.

ממליצה לך להפנות את השאלות למומחים של "מדעת", יש שם רופאים ואימונולוגים שמבינים בזה, אפשר להתייעץ איתם בקבוצה "מדברים על חיסונים" ויש להם גם אתר.

נו יעל באמת, החיסונים הם בחינם לאנשיםהמקורית

אבל המדינה -  לא משלמת עליהם..?

להגיד שחברות החיסונים לא מרוויחות סכומי עתק זה כבר מופרך

לא הבנתיYaelL
חשבת שהם עובדים בחינם? כל חברה מחפשת להתפרנס. אין איזה רווח יוצא דופן דוקא מהחיסונים. 
חוץ מזהYaelL
בדיוק חיזקת את מה שאמרתי, המדינה משלמת והמתחסנים לא משלמים כך שלמדינה אין מה להרוויח, משרד הבריאות לא מרוויח כך שאין לו אנטרס כלכלי.
משרד הבריאות הוא לא בעל אינטרס כלכלי בהכרחהמקורית

זה לא קשור לעובדה שהוא לא מתנהל בשקיפות

וזה לא קשור לעובדה שחיסונים הם עסק רוויח ביותר, לא משנה מי משלם עליהם

בוודאי שישהמקורית

התפוצה היא world wide

ברגע שמתייסחים לזה כמשהו הכרחי, חלק מתכנית לאומית, ומנגישים את זה בצורה שזה מונגש היום - זה עסק רווחי בצורה לא רגילה 

אין הרבה עסקים שיש להם כמות של מיליארדים של לקוחות באופן קבוע כל שנה

בטח שישYaelL
אפשר להגיד את זה על הכל, על אקמול, על אנטיביוטיקה, תרופות ללחץ דם, סכרת, שומנים בדם... דוקא חיסונים זה משהו שמקבלים פעמים בודדות. ושוב, לא מבינה מה הבעיה בזה שחברות תרופות רוצות להרוויח כסף, גם הם רוצים להתפרנס כמו כולם. זה לא אומר שהכל רע ומושחת כי יש גם אנטרס כלכלי.
פעמים בודדות לכל בנאדםהמקורית

אבל בסהכ מדובר במיליארדי בני אדם כל שנה 

ואין לי בעיה שירוויחו, מפרגנת להם, לא אני הכנסתי את הרווחיות שלהם לדיון האמת 

אבל זה היה פשוט הזוי שכתבת שהם לא מרוויחים כי רוב החיסונים בחינם, אז התערבתי

אם כי אני נוטה להסכים עם זה שאיפה שיש הרבה כסף - יש גם רצון לשמור על הרווחיות

כמו מה שדובר על החטיפים והקמפיין של משרד הבריאות, וזה עוד כסף קטן..

אבל בכנות פה לא מתערבת בדיון כי אין לי מה להוסיף, הגבתי נקודתית כאמור למה שכתבת 

לא אמרתי שלא מרוויחיםYaelL
אמרתי, או התכוונתי להגיד, שזו לא כזו תעשיה רווחית כמו שטוענים פה. 
לא יודעת מאיפה המידעהמקורית

שלך

אבל יצא לי לקרוא שפייזר היא שיאנית הרווחים של החיסונים בעולם נכון לשנת 21 אם אני זוכרת נכון

מדובר ברווחים של עשרות מיליארדי דולרים

לא יודעת כמה לא רווחי זה נחשב, ולא יודעת כמה מרוויחות האחרות כי לא חפרתי בנושא, אבל בהחלט מדובר בהמון כסף

ובל נשכח שהם קיבלו מימון להוצאת החיסונים גם.. אז זה די השתלם להן בסוף

שוב, עיני לא צרה בהם. אם זה טוב לבריאות הציבור - למה לא ..?

שירוויחו ונרוויח גם אנחנו

נכון גם על זה אפשר להגידשירה_11

וגם זה נכון, שהרפואה הקונבנציונלית לא מטפלת בשורש הבעיה ברוב רובם של המקרים.

לסכרת ולח"ד אין תרופה לא? יש ערימות של כדורים.

וזה נושא בפני עצמו.

התגובות שלך מעט תמוהות בעיניי, מקסימום ביטחון במערכת הבריאות, לא וידעת אם לאלח את לעצמי או לא.

ועדיין מעריכה את התגובות שלך בנושא

בעיני זה לא קשור למשרד הבריאותYaelL

אני מאמינה שחיסונים זו אחת ההמצאות הכי טובות שיש לאנושות.

זה לא מתקשר לי למשרד הבריאות דוקא.

נכון שאין פתרונות להכל ברפואה הקונבצניונלית, אבל עדיין יש הרבה פתרונות שמצילים ומאריכים חיים (בעוד שברפואה המשלימה אין דברים כאלה למיטב ידיעתי) והחיסונים הם באמת אחד הדברים המדהימים שיש לרפואה להציע.

הטענה שלי מבוססתשירה_11

על ראיונות עם אותם אנשים, זה לא סתם מישהו שהחליט לצעוק אתזה ואני הולכת אחריו בלי לבדוק.

לגבי מאמרים אני סקפטית אבל ראיונות. הקלטות? תיעודים? קשה לי לא להאמין לזה, ואין לכח למחקר הזה עכשוי

ראיונות שמה אומרים?YaelL
הם טוענים שקרה להם משהו בגלל חיסונים, אז מה? איך זה מוכיח משהו?
בעיני ראיונות הרבה פחות אמינים ממחקריםבארץ אהבתי

רק שהם הרבה יותר נגישים וקלים לצפיה (מאמר צריך להשקיע בקריאה, וכשרובם באנגלית זה עוד יותר מקשה).

אבל בראיון אפשר להמציא, אפשר לערוך באופן מגמתי, אפשר להגיד נתונים לא נכונים בלי ביקורת של אף אחד. וראיתי לא מעט כאלו...

במאמרים שמתארים מחקרים, או שסוקרים שורת מאמרים על מחקרים, יש פירוט של כל הנתונים, יש בקרה וביקורת עמיתים, זה מקור הרבה יותר אמין בעיני. וכמובן - גודל האוכלוסיה שנבדקת, ואופן הבדיקה, עם ניתוחים סטטיסטיים רציניים, מה שלא באמת קיים בכל הראיונות (שאני ראיתי, לפחות...).

בדיוק הפוך. ראיונות הקלטות - זה לא משהו לסמוך עליומיקי מאוס

זה פונה אלינו חזק לרגש  

זה חשוב כשמנסים לגרום לנו לתרום או לעזור לאנשים - שזה תכלס דבר לא רציונלי - למה שלא נשמור את המשאבים לעצמנו? בשביל זה נועד הרגש והמצפון והמוסר

אבל כשאת באה לקבל החלטה רציונלית זה טפשי להתבסס על סיפור או אפילו על אלף סיפורים כשיש מליונים של מקבלי חיסונים

צריך להתבסס על נתונים ועל סטטיסטיקות אין שום דרך אחרת

את יודעת כמה אנשים מתו אחרי שאכלו במבה?

ואחרים שמתו בגלל חלב?

אז לא תתני לילדה שום אלרגן אף פעם?????

אם יעזור לך לקרוא סיפורים על נפגעי שעלת, פוליו, חצבת- יש גם מספיק סיפורים מצמררים

ואני אישית מאוד אמביוולנטיות לגבי חיסונים. זה באמת נושא רגיש ובעייתי ואני לא בטוחה במאה אחוז מה נכון

אבל אני כן בטוחה שסיפורים לא מעניינים אותי

ושאין אף צד בדיון שהוא נכון באופן מובהק אלא יש צדדים לכאן ולכאן וצריך לשקול ובסוף לקבל החלטה שהיא לא תהיה מושלמת אין ברירה

אפשר לנצל את השירשור הזה לשאלה?גיטי

אני מסוג האנשים שמחסנת לפי מה שואמרים לי בטיפת חלב )רק מבקשת לפעמים לרווח ולא הכל בבת אחת(

בפעמיים האחרונות שחיסנתי את הפיצית בסביבות גיל שנה + היא קיבלה את החיסון ממש קשה. אחרי כמה ימים חום גבוה של כמה ימים.. בקושי אכלה והיתה נודניקית ובכיינית. והחלטתי שאין לי כוח יותר לחסן אותה.

והשאלה שלי היא זה אומר? שהיא פחות חזקה? אם החיסונים משפיעים עליה כל כך גרוע? 

החיסון של גיל שנה קשה להרבה אם לא לרוב הילדים .מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך ט"ז באב תשפ"ג 09:24

ככה שזה לא חריג.

החיסון של גיל שנה הוא מנה ראשונהמקקה

לא מקבלים אותו קודם ככה שהתגובה לרוב באמת קשה יותר

לרוב באמת יש חום לכמה ימים ואחרי שבועיים לפעמים שוב בגלל אבעבועות הרוח

זה לא מדאיג וזה לא אומר כלום

אצלי זה החיסון היחידבארץ אהבתי

שכל הילדים שלי היו אחריו עם תופעות לוואי.

זה לא אומר שהיא פחות חזקה. התופעות לוואי הם ביטוי לכך שמערכת החיסון מופעלת כדי לייצר את הנוגדנים. גם כשאנחנו חולים, חלק מהתופעות של המחלה זה בעצם ההתמודדות של מערכת החיסון.

לא חושבת שכדאי לא לחסן בגלל תופעות לוואיתוהה לעצמי
המחלות שחו הילד עלול להידבק מהם הם יותר בעייתיות מחום של כמה ימים
לדעתי לא להחליט ככהאם-אם

לפני שקונים עגלה, כמה מבררים?

אבל לפני חיסונים אנחנו סומכים על המערכת, או פועלים על פי הפחדות.

דבר ראשון לעצור את החיסונים. לדחות מעט זה לא דבר נורא. בינתיים לבדוק, לברר ולחפור על כל חיסון בנפרד. ולא לחפש את המידע במקומות הרשמיים כי אתרים כמו מדעת ומכון דוידסון לעולם יביאו את המידע שבעד החיסון ולא את הצד השני.

כשהתחלתי לברר על חיסונים נכנסתי לקבוצת הפייסבוק שבה נשמע שהם מדברים על חיסונים וחשבתי ששם יתנו לי מידע. לקח לי זמן קצר מאוד להבין שפה אני לא אשמע דעה נוספת. היו להם כללי קבוצה שלא היו מביישים מדינה טוטאליטארית. מיד עברתי לחיסונים בחירה מושכלת ושם שאלתי את השאלות שלי וקיבלתי גם תשובות. לא הייתי קלה בשאלות בגלל שבאתי ממקום שחיסנתי מלא.

לא כיYaelL
בחיסונים בחירה מושכלת את ממש תשמעי 2 צדדים... נכנסתי לשם פעם, ניסיתי להגיב לשטויות שראיתי שם ותוך שניה חסמו אותי. לא יאומן שאנשים מאמינים ל"מידע" שיש שם, זה הכל סיפורי מעשיות ושום מידע מדעי.
המידע המובא שם אמין ומקצועיאם-אם

ואפילו, הפלא ופלא, גם מדעי.

אבל אני לא דואגת.

אנשים מאמינים למערכת עד שהם חוטפים כאפה טובה.

חטפתי אותה, אני יודעת על מה אני מדברת.

הבת הראשונה שלי חוסנה לפי שעון, בדיוק לפי הספר.

לאט לאט פיצלתי, כי הבנתי שלא הכל בדיוק כמו שמספרים לנו.

בחיסוני הסייוואק זו היתה חתיכת כאפה.

ואז הגיעה הקורונה וחיסוני קורונה. ראיתי את ההורים שלי נפגעים מהחיסונים ואף אחד לא מודה. ראיתי עוד כמה סטירות לפנים עד שהבנתי

כן ראיתי מה הולך שםYaelL

יש שם כתבות שהם מתייחסים אליהם כהוכחות, מה יש בכתבות? כתבות שמנהלי הקבוצה כתבו, לא תגידי בעל מקצוע..  כשנכנסים לכתבות כתוב דברים כמו "חיסונים זה רע". וזה מוכיח. סבבה... בקיצור ממש תת רמה.

חחח היית שם😅 נו טוב.😅😅אם-אםאחרונה
לא אומר כלום..מערכת החיסון שלה החליטה להגיב ככהמיקי מאוס

חום ואי שקט זה נורמלי לגמרי כמה שזה מבאס

אם מרגיש לך חריג,  פרכוסים,  חום מוגזם - אז צריך להתיעץ לפני שמחסנים שוב

בעיני זה ממש לא סיבה לא לחסן, זה בעצם המטרה- להפעיל לה את מערכת החיסון

אבל כן שווה להתכונן ולקבוע חיסון בזמן שיש פניות לטפל בה אחר כך ולא זמן עמוס

אפשר לנצל לשאלה?דיאט ספרייט
עשיתי את כל המומלצים. כדאי לחסן למנגיקוק? קצת יקר ומתלבטת 
האחות המליצה. חיסנתי *2 מנותרבע ל7
מנינגוקוקYaelL

זה חיידק מאוד אלים וקלטני והמחלה יכולה להתפתח מאוד מהר ולגרום לנזק ואף למוות לפני שמבינים בכלל שזה זה.

אז כן לדעתי בהחלט מומלץ להתחסן, אני חיסנתי את 2 הקטנים שלי באופן מלא, קיבלו 3 מנות סך הכל. 

מצד שנימקקה
הרופא שלנו אמר שבמכלול השיקולים הוא לא ממליץ כיוון שהחידק אינו נפוץ בארץ
נכון שזה לא נפוץYaelL
אבל מבחינתי לא מסוגלת לקחת את הסיכון עם הילדים שלי כשאני יודעת שאפשר למנוע, הרי אין לאף אחד הבטחה שלא יתקל בזה. מבינה אבל בהחלט שיש גם שיקול כלכלי וזה לא טריוויאלי.
אני חיסנתי בלי להססשריקה

זה חידק שיכול להרוג ח"ו

ואם לא - יכול להשאיר פגיעה מוחית שמשפיעה על כל תחומי ההתפתחות (קוגניציה, דיבור ברור, מוטוריקה - לא מוטוריקה של לכתוב בעיפרון אלא של ללכת יציב, שמיעה) - כל זה מהכרות!

אם יש לי אפשרות להגן על הבת שלי מהחידק הנורא הזה - ברור לי שאחסן.

לגבי המחיר - במכבי זהב זה 180 למנה, את 2 המנות הראשונות מחסנים בהפרש של חודשיים, והמנה השלישית אחרי גיל שנה

אמנם במצטבר זה יוצא 540 ש"ח, אבל כל פעם משלמים 180, וזו הוצאה סבירה יותר

זה באמת לגמרי סביר. ממש שכנעת תודה!דיאט ספרייט
שחלות פוליציסטיות ונרמול!אהבת חינם1

שלום לכולם

אני בת 22 (עוד מעט 23), נשואה כמעט 10 חודשים לבעל מתוק ומקסים!

ברוך השם אנחנו מאושרים, ומאוד רוצים ילדים!

יש לי שחלות פוליציסטיות שמאובחנות מגיל 18 בערך, מאופיינות במחזורים ארוכים של חודשיים שלושה. בשנה וחצי האחרונות לקחתי מדבקות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור. ב4 חודשים הראשונים של הנישואים מנענו הריון מסיבה אישית. וכרגע מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה..

ז"א שאנחנו מנסים בערך 6 חודשים.

קיבלתי מחזור (3 פעמים) בתקופה הזו בערך כל 38-39 יום עד למחזור האחרון שעוד לא הגיע ואני כבר ביום ה55.

ולא, זה לא הריון..

הרופאת נשים בלבלה לי את השכל ואמרה לי לנסות חצי שנה ואז להגיע אליה, ועכשיו פשוט שלחה אותי לרופאת פריון שאני מקווה מאוד מאוד שתעזור.

כולם מסביבי בהריון , גם כאלה שהתחתנו אחרי ובאמת קשה לנו ברמות!

אנחנו כל הזמן מדברים על זה, כל הזמן עצובים וגם מקבלים הערות מההורים על זה מה שמגביר את המתח בינינו ואת הלחץ והעצב סביב הנושא הזה..

אני יודעת שאנחנו נשואים יחסית קצת זמן וניסינו יחסית מעט אבל עדיין הלחץ והמתח סביב הנושא הזה וסביב הדרך שעוד מחכה לנו לא מרפה..

מחפשת עצות טובות של נשים מניסיון, הרגעה, או נרמול שאנחנו בסדר וזה יגיע לנו בקרוב.

יודעת שזה הזמן לפתח את הזוגיות אבל מרגישים ככ מוכנים ורוצים את זה ובטח שמתחילה כנראה טיפולים אצל הרופאת פריון אז זה לא שאפשר פשוט להתעלם מהנושא..

אם יש לכן דברים חכמים להגיד מאוד יעזור ❤️

תודה וחג שמח לכולן!

אין לי משהו חכםניק חדש2

רק ש10 חודשים זה עוד בטווח זמן הסביר.

אני פוליציסטית עם מחזורים ארוכים והצלחתי להיכנס עם 3 ילדים תודה להשם.

אז בע"ה בקרוב אצלכם בשמחה ובידיים מלאות!

ולהתעלם מרעשי רקע בהול.

זה מתחיל בילד וממשיך הלאה.

להתעלם.

תבררי על שיטת אביבהנפש חיה.
שיטה טבעית של התעמלות שמזרימה דם לאברי הרבייה וגורמת להם לפעול בע"ה , כסדר.

התמדה בהתעמלות בשיטה הזאת יכולה להביא לקיצור מחזור ולהסדרת הווסתות

@אפונה

בהחלט יעיל מאדאפונה

ממש ממליצה.

במקביל כמו שכתבו לעשות עבודה על ה"עוד לא"

להרפות בתוך החסר, להסכים לקבל את ההמתנה.

לגבי שיטת אביבהאהבת חינם1

האם צריך לשלם כסף וללכת לקורס מסודר אן שאפשר ללמוד את זה באינטרנט?

אני לא במצב כלכלי שמאפשר לי כרגע להוציא אלפי שקלים על קורסים..

אני לא יודעת כמה עולה אבלמשתדלתלהיותאני
אני א יודעת כמה עולה אבל בטוח זה יהיה יותר זול מטיפולים
רק מעירה שטיפולים עד ילד שנישמעונהאחרונה
ממומנים על ידי המדינה... או מסובסדים
זה עולהאפונה

600 ₪ לפגישה (ארוכה)

וצריך בין פגישה אחת ל3.

אני שילמתי באופן חד פעמי 600₪ עבור ההדרכה הראשוניתנפש חיה.

שהיא בעצם פגישה שכוללת

תשאול ושיח סביב נושא של פוריות , ווסתות וכו'

הסבר קצר על השיטה

ותרגול

לפי הצורך המדריכה נותנת לך תרגילים לעשות

היא מלמדת אותך אותם ובעצם המטרה היא לוודא שאת יודעת לתרגל טוב את ההתעמלות  הזאת

כדי שבבית תוכלי להפיק תועלת ולהמשיך את התרגול.

פגישה שנייה זה גם כדי להשלים חלק מהתרגילים אם לא הספקתם בפעם הראשונה

וגם כדי לחזור שוב על כל התירגול בצורה נכונה

אם צריך.

זה מה שאני יודעת

באינטרנט יש תרגילים אבל אני לא יודעת לומר אם זה תרגול מסודר כמו בשיטה עצמה שלומדים מהמדריכה. 

היו לכם רק 3 חודשי ניסיוןעדיין טרייה

לגמרי הגיוני לא להיקלט במיוחד שקשה לאתר את הביוץ במחזורים כל כך ארוכים. אתם מצליחים לאתר את הביוץ ולתזמן יחסים לפי זה?

אגב מתי פעם אחרונה בדקת הריון?

הצלחנו כמה פעמיםאהבת חינם1
בפעמיים הראשונות הצלחנו לאתר ביוץ עם בדיקות.. והפעם שום בדיקת ביוץ לא יצאה חיובית ועשיתי בדיקת הריון ביתית ולמחרת בדיקת דם ויצא שלילי
בדקת ביוץ לאורך כל התקופה?עדיין טרייה
אפשר גם לנסות לשלב חום השחר שיותר זול לבדוק איתו תקופות ארוכות (למרות שהוא נותן אינדיקציה רק אחרי הביוץ). מתי עשית בדיקת הריון לפני כמה זמן?
בדקתיאהבת חינם1

עשיתי בדיקת הריון שבוע שעבר ובדקתי ביוץ בעיקר סביב הזמן שהיה אמור להיות הביוץ ויצא שלילי..

בביוצים הקודמים (שנדמה לי שהיו ביוץ) היו לי תסמינים כמו רגישות בפטמות, קצת כאבי בטן.. ובפעם הזאת גם היה לי את זה כמה ימים אבל לא קיבלתי מחזור עד עכשיו ונכון לשבוע שעבר אני גם לא בהריון

אז יש מצב שפספסתעדיין טרייה
את הזמן שהיה ביוץ או שהוא עוד לא היה. אם תלכי לרופא הוא ידע להגיד לך אם את אחרי ביוץ. בכל מקרה לא הייתי בלחץ מכל כך מעט נסיונות. בהצלחה!
עם שחלות פוליציסטיותנעמי28

לא הייתי ממליצה לנסות לבדוק ביוץ לבד בבית.

זה לא מקרה רגיל, אין סדר, זה סתם לעשות מלא בדיקות לחינם.

דבר שנינפש חיה.

שחלות פוליציסטיות זאת תופעה שקורית ל 15% מהאוכלוסיה

סה לא אומר שום דבר על סיכויי הקליטה להריון תקין בע"ה

בפרט שאת צעירה ובריאה ב" ה.

יש כאלה שנקלטו באופן טבעי למרות האבחנה הרפואית הזאת.

האבלנה - רק אבחנה 

הקב"ה איתך תמיד, והוא מסדר הכל לטובתך!

מעבר לזה

בכל שלב בחיים - תזכרי 

שהכל בהשגחה פרטית

הכל משמיים

והכל לטובה.

אל תלחצי משום דבר ואל תתבלבלי מאנשים!

לאנשים תמיד יהיה מה לומר

בכל שלב

אם אין ילדים- למה אין

אם יש- מה עם עוד

אם יש כבר כמות ילדים- למה להביא עוד

מי שקובע זה את ובעלך והקב"ה. 

ממליצה בחום ומניסיון אישי על דיקור סינימצפה88
ואם יש אפשרות גם לעבור לתזונה כמה שיותר מותאמת לשחלות פוליציסטיות (להפחית סוכר ומזון מעובד), עוד יותר טוב
מה הכוונה תזונהאהבת חינם1
האם צריך ממש לחתוך סוכר? אני ממש אוהבת ואין לי כוח עכשיו להישאב לדיאטת כסאח שאולי לא אראה ממנה תוצאות..
ברור שתראי תוצאותאפונה

התוצאות הן שבע"ה לא תחלי בסוכרת סוג 2 ואם כן אז בגיל מאוחר יותר.

וסיכוי גבוה שגם בטווח הקצר תהיה השפעה לליוב על המחזור.

לא דיאטת כסאח אבל תזונה כמה שיותר לא מעובדתמצפה88
ופחות פחמימות פשוטות וסוכרים. כמה שאפשר כמובן
היי יקרהמחכה להריון

קודם כל חיבוק על הציפייה לילד אפילו שזה באמת לא הרבה זמן אבל כל חודש זה כמו נצח שכלכך רוצים!

ממה שאני יודעת את יכולה לקחת תמצית שיח אברהם זה מאוד עוזר לאיזון הורמונלי וקליטה להריון

וכמו שכבר רשמו דיקור שיטת אביבה דברים טבעיים..הבנתי שזו הבעיית פוריות שהכי קל לפתור אותה יש גם כדורים שנותנים..ושיהיה בהצלחה תבשרי פה בשורות טובות בקרוב🙏

רק לגבי שיח אברהם- כדאי לשאול את הרוקח לפני כןנפש חיה.

אם לוקחים לבד בלי הכוונה

לפעמים הטיפות יכולות לעשות בלגן... 

לא בטוחה שרוקח הוא הכתובת, אולי הומיאופתהמקורית
אתםשירה_11

נשואים עשרה חודשים

מנעתם בהתחלה

והיו לך רק 3 מחזורים עד כה

זה אומר שהיו ממש מעט נסיונות אז זה מעודד זה עוד לא מראה על בעיה

כמובן שזה לא אומר שההמתנה לא קשה ומתישה, לא צריך לחכות 5 שנים כדי שזה יהיה "מוצדק"

מנסיוני אני יודעת שלרופאה הולכים אחרי כשנה

וטוב שלרופאת פריון ולא לרופאת נשים רגילה

הייתי מתחילה מלברר על דרכים טבעיות לשחלות כי זה באמת נושא שיכול לעכב

אני פוליצסטית והתחלנו גם לבדוק אחרי כשנה

עד כה ב"ה 2 ילדים מטיפולים

ויכול להיות שיהיה גם טבעי בע"ה אני לא מונעת

יודעת שיש הרבה גם פוליצסטיות שנכנסות טבעי

מציעה מלהתחיל לעקוב אחרי הביוץאולי בקרוב

אני עם שחלות פוליציסטיות ולא היה לי ביוץ הרבה יותר מחודשיים שלושה.. אז אומנם אני הגעתי לטיפולים אבל כנראה לא רק בגלל זה..

בכל אופן, במצב כזה ממש קשה לדעת מתי הביוץ אז ממש ממליצה פשוט להתחיל ממעקבי זקיקים, שרופא ילווה אותכם הזה ואז בשילוב אולטרסאונד ובדיקות דם תדעו במדיוק מתי הביוץ.

חוץ מזה מצטרפת והרבה דברים שנאמרו פה- סה"כ ניסיתם 3 פעמים.. זה ממש כלום גם כשהכל תקין!80% מהזוגות נכנסים להריון תוך שנה-שנה וחצי, ז"א 12-18 ביוצים ונסיונות.. אז זה גם לגמרי בתווך התקין! וגם שחלות פוליציסטיות זה באמת אחד הדברים הכי פשוטים לטפל בהם.. גם לי המליצו על שיטת אביבה (ובסוף בפעם היחידה שניסיתי זה היה כשנכנסתי להריון עם הבת שלי אבל אני לא יכולה להגיד שזה מה שעשה את זה כי היו עוד דברים בסבב הזה) וגם על תזונה שמעתי שיכול לעזור ולהשפיע, לא ניסיתי עד הסוף להתמיד בזה.. ובכל מקרה, זאת באמת יכולה להיות תקופה כיפיית שאפשר להיות ספונטניים ולעשות בתור זוג כל מיני דברים

הי יקרהכובע לבן

3 מחזורים

זה אומר 3 ביוצים (בהנחה שהגוף ישר חזר לבייץ אחרי גלולות. הרבה פעמיפ זה לא ככה ולוקח לגוף זמן להתאזן. )

והסטטיסטיקה הפשוטה של ההריונות. זה 1 ל5, כאשר מקיימים יחסים בביוץ.

במחזורים ארוכים, יש בכלל מצב שלא הייתם ביחד בימי הפורחות, ואז זה אפילו לא נספר.... 

הטיפול הוא "די"פשוטנעמי28

יש כדורים במרשם לעידוד ביוץ איקקלומין/לטרזול.

נוטלים חמישה ימים ברצף בשילוב של מעקב זקיקים.

ואם אין בעיית פוריות נוספת, זה פותר את הבעיה.

השאלה אם את רוצה להיכנס לתוך זה, או לתת לעצמך זמן באופן טבעי.

ולשחרר את הלחץ זה תרגול בלי קשר לאירוע, החיים כל הזמן יציפו אותנו בשיבושי תוכניות ולחץ חברתי, זה עניין שצריך לעבוד עליו בפנים.

ממש להשתיק רעשי רקע, לא לקחת ללב, ולנשום❤️

כמה דבריםמתיכון ועד מעון

דבר ראשון, לי אין שחלות פוליצסטיות, לפחות לא שידוע לי והיו לי במשך תקופות ארוכות מחזורים של 39 ימים, וב"ה יש לי ילדים.

מעבר לזה, אם את מרגישה שהמתח נכנס ופוגע יש למכון פוע"ה שרות של תמיכה סביב פוריות, אולי שווה לשקול את זה.

מעבר לזה, מסכימה עם מה שנאמר שבאמת לא מדובר בהרבה זמן ונכון להציב גם להורים גבול להתערבות שזה לא מקומם להיכנס בניכם. ובאופן כללי 10 חודשים זה עדיין ממש זמן שבונים זוגיות והוא מורכב גם אם לא מכניסים נושא של פוריות

רוצה להדגישאהבת חינם1
שהמחזורים של ה38-39 יום זה רק ב3 חודשים אחרי שהפסקתי מניעה.. לפני היה הרבה יותר ארוכים והחודש המחזור כבר חוזר לסורו..
מצטרפת לקודמותיישלומית.

אתם מנסים לא הרבה זמן. ומחזורים של 38-39 יום זה ממש ממש בסדר. בגלל שאת פוליציסטית לא יודעת אם כולם כללו ביוץ אבל בהנחה וכן אז באמת את במצב ממש ממש טוב!

דרך אגב, אני לא פוליציסטית והמחזור שלי מאוד לא סדיר (50+-30 ימים) וב"ה נכנסתי בקלות להריונות...)

ממליצה להוריד לחץ, להבהיר למשפחה שזה לא עניינם ושאתם מבטיחים להזמין לברית כשתהיה בע"ה. עד אז אין מה לשאול שאלות ולהמליץ המלצות.

עם כמה שזה קשה, ואני לא מזלזלת בכלל, קחו נשימה ותחיו את הרגע. בע"ה יהיו לכם עוד הרבה שנים טובות ושמחות עם ילדים 

עונהנויה12345

גם עם שחלות פוליצסטיות

לא ממליצה על מקלוני ביוץ לא עובד עלינו כל כך.

לי לקח בהריון השני גם בערך 7 חודשים ללא מניעה אבל אין כל כך ביוצים אצל פוליצסטיות ככה שקשה להיכנס להריון

לי עזר לעשות שינוי באורח החיים, לשתות הרבה מים, פחות קפאין, לאכול טוב ומאוזן ולהקפיד על שעות שינה.

זה ממש עזר לי.

יש מישהי שיש לה פודקסט על הנושא ממליצה לשמוע קוראים לה מירי לאב.

בהצלחה!!!

רק רוצה לשים דגש על משהוהביתמתפורר

הרבה פעמיים בשחלות פולציסטיות אין ביוץ בכלל, ומתישהו הרירית פשוט נושרת בלי ביוץ ולכן יש מחזור.

אם עובר זמן וכל הזמן המקלון ביוץ מראה קצת חיובי ולא חיובי מוחלט ייתכן ואת לא מבייצת ובגלל זה באמת כדאי לברר את זה עם רופאת פריון.

היה לי חשוב לציין את זה כי גם אני עם שחלות פוליצסטיות ואחרי כמה חודשים שניסיתי להבין מה לא בסדר איתי שאני לא מצליחה לברר מתי הביוץ (בכל השיטות, בפרט עם חום השחר) הבנתי שזה לא שאני פשוט לא מספיק  דויקת זה שפשוט אין כזה.

אז הדבר הכי חשוב זה להבין אם יש ביוץ וזה אני מאמינה שהדבר הראשון שרופאת פוריות תעשה.

ועוד דבר קטן, קחו נשימה. אתם בתחילת החיים ובגלל זה זה ככ מציף אבל אתם תראו ככ שהזמן יעבור שכולם סביבכם תמיד יהיו דברים שלכם אין או שאתם מצפים.

כל אחד והמסלול המדויק לו, בעז"ה זה יגיע לכם בזמן המדויק!!.

ותשמחו מזה שכבר מנסים לעזור לכם בשלב מוקדם ואתם לא סתם נמרחים חודשים בלי ביוץ בכלל.

בהמשך למה שכתבואפונה

ממש חשוב לעבד את המרכיב של הלחץ

כי אם אפשר לנטרל אותו, תהיה לכם אפשרות ללכת בדרך הרבה יותר נעימה ומועילה לטווח הארוך.

תוכלי למשל לנסות שיטת אביבה כדי להסדיר את המחזורים, ובמקביל ללמוד שיטת המודעות לפוריות כדי לעקוב בעצמך אחרי הביוץ שלך אם יש ומתי, וכמובן לתזמן יחסים.

שתי השיטות האלה הן כלים מאד אפקטיביים שתוכלי להשתמש בהם כל החיים, בתרחישים כאלה ואחרים.

תוכלי גם ללמוד לאזן את עצמך באמצעות תזונה או דיקור סיני, שישפיעו על הבריאות שלך (יש לתסמונת השלכות נוספות לטווח הארוך, היא קשורה להתפתחות של תנגודת לאינסולין).

הדרך הקצרה לעומת זאת, היא באמת לפנות לרופאת פריון, שתשלח אותך למעקב זקיקים - תהליך מתיש ומייגע שכולל אולטרסאונד מוקדם בבוקר מספר פעמים בחודש עם בדיקת שם, תלות באחות זמינה יותר או פחות שתספר לך מה התוצאות, התערבות תרופתית כדי לגרום לביוץ - שיש לה גם תופעות לוואי.

אנשים נוספים שמעורבים בחדר המיטות שלכם, וברור שהדרך הזאת כוללת גם עליה במרכיב הלחץ.

זו אפשרות כמובן, אבל בעיני פחות טובה.

כשרוצים משהו מאוד קשה להרגיע, ובכל זאתמשתדלתלהיותאני

אני מבינה אותכם מאוד, כשרוצים ילדים מאוד קשה להרגיע ולהיוץ בנחת

במיוחד שסביבכם לכולם כבר יש

במיוחד שההורים לוחצים

ובכל זאת, קודם כל באמת לא ניסיתם הרבה בכלל, זה ממש ממש ממש נורמלי לא להכנס להריון כל כך מהר.

כשחיים בסביבה שכולם ילדים מאוד מהר, אז מי שלא 'עומד בקצב' הרבה פעמים בטעות נכנס ללחץ, אבל אם תסתכלי סביבך על אנשים מבוגרים יותר, תראי שלכל אחד יש את הסיפור שלו. יש את מי שהלך בקלות ואחר כך כבר לא, יש את מי שהלך בקלות אבל גידול הילדים היה מאתגר, יש אנשים שהסיפור שלהם זה פרנסה ויש שזוגיות, לכל אחד את האתגרים שלו בעולם, והדרך לצלוח היא רק להסתכל פנימה ולעבוד על השמחה שלנו. במיוחד כשעדין אין אצלכם בעיה, ניסיתם זמן מועט ואתם נכנסים ללחץ סתם. ואני לא אומרת שהקושי לא מובן לי! כשרוצים כל חודש נראה המון. אז אני לא אומרת שצריך לשמוח בזה, אבל כן זה המציאות שה' זימן לכם, תנסו לצמוח מזה ולנצל את הדברים החיוביים שבזה, תנצלו את התקופה הזאת, זה זמן שלא יחזור

תהנו מהזוגיות

תעשו רשימה של דברים שבא לכם לעשות ומאתגר עם ילדים וכל חודש תעשו משהו

תנסו לשחרר. אני לא אומרת להפסיק לרצות או לא להתבאס כשלא עובד, אבל תנסו במקביל להנות,

אני לא אומרת שזה קל, יכול להיות שבהתחלה זה יהיה בכח, אבל יש לנו יכולת לבחור בחיים שלנו על מה לשים את הדגש

אם לא מצליחים לשחרר בכלל- לכו לטיפול.

ורוצה להוסיף שהיום ברוך ה' יש לרפואה הרבה כלים ושאני מסתכלת סביבי גם זוגות שהתקשו בכניסה להריון, בטווח של כמה שנים לכולם יש ילדים, עוד יהיה לכם בעזרת ה', במיוחד כש'הבעיה' היא שחלות פובלסיצטיות שהיום מטפלים בזה מאוד בקלות.

מבחינת ההשתדלות- בגלל הגיל הצעיר והזמן הקצר שאתם מנסים, לדעתי הכי טוב לפני שנכנסים לסיפור של טיפולים לנסות שיטת אביבה ודיקור סיני, אבל אם לא מתאים לכם אתם יכולים גם ללכת ישר לטיפולים, רק לכו על זה בשמחה שיש היום לרפואה כלים לעזור לכם, ולא במסכנות ועצבות.

וכל האנשים סביבכם שמעירים - קודם כל סליחה שאני אומרת את זה ככה אבל הם מטומטמים, אתם נשואים כולה 10 חודשים, אפילו בעיה אין עדין

וגם אם הייתם נשואים יותר וכן היתה בעיה- זה לא העסק שלהם

דיקור סיני עושה פלאיםאנונימית בהו"ל

בתור מישהי שיש לה מחזורים לא סדירים

ואחרי ניסיונות להכנס להריון של שנה וחצי

הלכתי לדיקור (זה סדרה של טיפולים, יקר אבל שווה כל שקל)

המחזור התחיל לדפוק כל חודש כמו שלא היה לי בחיים

ועכשיו ברוך ה' בהריון.

השקעה ששווה כל שקל.

אם תכתבי מאיזה איזור את, אולי אני אוכל להמליץ לך.

אבל חשוב לקחת מישהי מומלצת ולא מהקופה...

וכן חשוב לדעת זה לא נחשב הרבה זמן לנסות...

בדכ ההנחיה היא להתחיל בירור רק אחרי שנה של ניסיונות.. וגם לפעמים לגוף לוקח זמן להתאושש ממניעה (שאגב גם בזה דיקור יכול לעזור(

חיבוק 🫂

אם דיקור אז ממליצה על יניב אברהם, מקבל בכפר חבדאוהבת את השבת
ובצפון
שאלות על טבעת נוברינג/דיאפרגמהפרח חדש

אני יודעת שזה שני דברים שונים מאוד

אני פשוט בשלב של התלבטויות והסתבכתי עם עצמי

לגבי טבעת-

כמה זה מעצבן ההתעסקות עם ההוצאה והכנסה לבדיקות טהרה וטבילה? אני יודעת שזה רק להפסק ראשון ושביעי וטבילה.

ולגבי הדיאפרגמה

יש פה בנות שהצליחו למנוע אותם ממש רציני? הכוונה לקיים יחסים בזמן ביוץ באמת ולא להיקלט? כי החשש שלי שאצטרך במילא להימנע בימים הפוריים ואז כבר עדיף להישאר בלי כלום.. למרות שזה לא רעיון טוב בכלל

עונה..הריון ולידה

לגבי טבעת- לר השתמשתי הרבה זמן לדעתי מספר חודשים אם אני זוכרת

מבחינת הכנסה הוצאה היה לי סבבה אבל פעם אחת אחרי שטבלתי וכבר הגעתי הביתה נזכרתי ששכחתי להוציא לטבילה וחזרתי לטבול שוב באותו ערב🤥

לגבי דיאפרגמה- השתמשתי כשנתיים וחצי ברציפות, אסייג ואגיד ששמתי כל קיום יחסים חוץ ממקרים בודדים ממש, שהייתי בטוחה ב100% שהתרחקתי מהביוץ. 

וואו איזה באסה לטבול שוב!רוני 1234
קרה לי גם שטבלתי שוב אבל עוד הייתי במקווה.

בדקתי עכשיו בגוגל ואני רואה שבדיעבד הטבעת לא מעכבת (אולי זה לא לכל הדעות אבל כדאי לדעת שזו אופציה).

עם דיאפרגמהoo

אפשר למנוע שנים ארוכות

זה סיליקון שחוסם פיזית + קוטל לשיפור החסימה

האחוזים יורדים כי נשים שוכחות/ לא מיומנות וזה זז/ חושבות שאפשר בלי/ לא שמות קוטל

השאלה אם אין חשש שלא ימנע פיזיתפרח חדש

אולי תנוחה מסויימת שאישה תעשה או משהו כזה

מספיק שכמה זרעים בודדים יעברו ואשה תיקלט להריון

מלחיץ ממש

ומבחינתי אין סיכוי להפלה במקרה כזה ואאלץ להתמודד עם ההריון

אוף אין לי כבר כח למחשבות והתלבטויות של זה

אפשרoo

לבדוק אם היא זזה בזמנים בטוחים

היא לא אמורה לזוז

(לקאיה יש מין דפנות שמונעות את התזוזה)

והקוטל מוסיף שכבת הגנה בפני עצמו

אני רואה את זה כמניעה בטוחה

דיאפרגמהאנונימית בהו"ל

מונעת עם זה לסירוגין כבר כמה שנים

הקפדתי ללכת למתאמת

בלי ג'ל (חוץ מתקופה מסוימת)

אף פעם לא בודקת ביוץ, פשוט שמה כל החודש.

בין הראשון לשני מנע לי מעולה

בין השני לשלישי נכנסתי עם זה להיריון

אחרי הרביעי הייתה תקופה שהייתי חייבת למנוע רפואית אז הייתי עם ג'ל עד שנמאס לי

ובסוף נכנסתי להיריון ביום שלא שמנו כנראה חח

אז מבחינתי זה מונע, והג'ל מעלה אחוזים ובחרתי לא להשתמש בו, וקרה שלא מנע לי, אבל מקרים כאלה קורים גם עם אמצעים שנחשבים יותר בטוחים…

מניחה שאחרי הלידה אחזור לזה כי האמצעים האחרים לא ככ באים בחשבון

הטבעת לא מעצבנת כל כךרוני 1234

בטוח שזה פחות טירחה מדיאפרגמה.

עונהשאלה גנים

הטבעת הייתה לי אחלה להוציא ולהכניס

התרגלתי די בקלות

לא הכרתי שמוציאים לבדיקות או הפסק, רק למקווה

לגבי דיאפרגמה-

מונעת איתה כבר כמעט ארבע שנים, ברגע שהפסקתי נכנסתי להריון ככה שאני מניחה שהיא מונעת לי מעולה

משתמשת תמיד בג'ל

מנסה לעקוב אחרי ביוץ ולא שמה אותה ב3-4 ימים שלפני המחזור שאז כבר בטוח לא צריך

לגבי דיאפרגמה - כמו שכבר כתבו כאן -

חשוב ללכת למתאמת אחרי לידה / אחרי שינוי משמעותי במשקל (5 ק''ג נראלי) כדי לוודא שהיא עדיין מתאימה + לוודא שאת שמה נכון

להקפיד להוציא לא לפני שש שעות

לשים ג'ל

וכמובן כמו תמיד - להתפלל...

בשבילי זו המניעה האחרונה והיחידה שאני יכולה (מלבד לא לקיים יחסים...) אז לומדת להסתדר עם מה שיש 😅

בהצלחה בהחלטות!!

אני עם הדיאפרגמה כבר 3 שנים בערךהמקורית

אולי יותר

בהתחלה הייתי נמנעת בזמן ביוץ באמת, עכשיו כבר לא. אבל זה ממש לא משתווה לטבעת ובטח שלא אומר שלא לשים כלום (את אותה למנוע לא? מה הקשר לא לשים כלום?). עם קוטל זרע זזה עובד אצלי ב"ה (לא מתקמצנת עליו) ואם יש מחזורים קבועים בערך - כחמישה ימים/ שבוע  לפני העונה הבינונית  ואחרי שזיהיתי ביוץ ועברו כמה ימים אני כבר לא משתמשת בה בכלל וזה בעיניי יתרון מטורף

גמני משתמשת בקאיה

עונה ממה שמכירהאוזן הפיל
טבעת - מוציאה ומכניסה בקלי קלות, אחרי 4 לידות🤷‍♀️, ואני כן מוציאה לכל בדיקה, רק כי יותר נח לי ככה, אפילו שלא צריך. יותר קל וזריז מלסדר את העד על האצבע.

יש לי אחות בזכות דיאפרגמה, אז מבחינתי זאת לא אופציה

דיאפרגמהרק לרגע9
מונעת איתה כבר יותר מעשר שנים. ב"ה אף פעם לא נכנסתי להריון איתה... וכשאני מפסיקה למנוע ב"ה ישר נקלט הריון, אז מניחה שזה עובד טוב. כמובן צריך להקפיד על שימוש נכון, עם קוטל, לא להוציא שש שעות אחרי. למדתי שמפ אז אני לא משתמשת כל החודש, רק בימים הפוריים.
בינתיים החלטתי לנסות חודש אחדפרח חדש

את הנוברינג לפני שאני שוללת לגמרי גם את זה

אם לא יהיה טוב אז לא נותר אלא דיאפרגמה

אני כותבת פה כי רוצה שזה יהיה כתוב ושאני לא ישנה את דעתי עוד מעט שוב ותיכף כבר אי אפשר להתחיל החודש נוברינג 🙃😶

מנענו עם דיאפרגמה בלי קוטל כמה שנים במצטבראוהבת את השבתאחרונה

כן התאמתי אצל מישהי תותחית..

דיאפרגמה שהרגישה לי יותר הרמטית מהסוג הקודם שהשתמשתי..

אצל לי מילר אם אני לא מתבלבלת..

סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה

1. איזה התקן שמת?

2. האריך והכביד לך את הווסת?

3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?

4. היית מרוצה מהמניעה הזו?

בונוס

אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון. 

אני דווקא ממש מרוצה, לדעתי שווה לנסותממשיכה לחלום
דיון שהיה לנו ואשמח לשמוע אתכןאנונימית בהו"ל

ראש ממשלה ספרדי, אקדמיות ופרופסורים ודוקטורים ספרדים,מרוקאים, תימנים, פרסים וכו' וכו', משהו שיקרה בטווח זמן הקרוב?

היו כאלו שטענו שכן ויש בשלות לעם

והיו כאלה שטענו שזה עוד רחוק בגלל כל החברה המקיפה..

מרגישה על חברות מוכשרות שלי שככ רוצה שיהיה להן תארים מתקדמים אבל נראה שהכל מוקף באשכנזים/אירופאים כמוני😢 הלוואי ויהיה שינוי! 

אנחנו נאלצות לנעול את השרשוריעל מהדרום
מאחר ואם אין תרבות דיון ויש מחיקה כזו של דעות שונות בצורה לא מכבדת, אין מקום לדיון בפורום.

ואין שום הצדקה לאנונימי.

מניעה ואישה מיואשתאנונימית בהו"ל

ניסיתי כמה סוגי גלולות. רגילות, משולבות.

ניסיתי טבעת.

היה גם התקן ואיתו דלקות וסיבוכים.

וזהו, הגעתי לקצה.

אני רוצה את החיים שלי בחזרה.

ההורמונים האלו הרסו אותי. מרגישה שאני פשוט לא אני.

אני עכשיו אחרי דימום שהתחיל עם גלולות, החלטתי להפסיק והודעתי לבעלי שאני לא לוקחת יותר כלום. נמאס לי.

נמאס לי מהעצבים, מהדיכאונות, מניסוי וטעייה, מחוסר חשק.

אבל אני ממש לא רוצה עכשיו הריון והוא בכלל נחרד מהרעיון.

אמרתי לו שלא מעניין אותי.

שייקח על זה הוא אחריות.

לא יודעת איך.

אם גם הוא לא יודע אז לא יהיו יחסים וזהו.

מסכן

אבל נשבר לי

וואי ממש מובן. מציעה:ממתקית

ללמוד שיטת הפוריות הטבעית- כיצד לא להרות באופן טבעי...יודעת שיש דבר כזה.
מניעה בנרות, דיאפגרמה, שקפים...- אין הורמונים...

חברה אמריקאית שיתפה אותי במניעה מעולה שיש שם, אולי יש גם בארץ? אני לא נתקלתי. מעניין אם מישהי פה מכירה
שבב כזה קטן שמחדרים לתוך העור בזרוע- נשמע מפחיד, אבל מונע נהדר ובלי השפעת הורמונים ככה אני מבינה ממנה. אולי שווה לך לברר?

רק אומרת שזה חייב להיות הורמונלי אם זה בזרוע...שש וארגמן
שבב שמונע דרך הזרוע בלי הורמוניםאפונה
נשמע טוב בערך כמו לאכול עוגת קצפת בלי להשמין.
מבינה אותךבעלת תשובה

גם אני סבלתי מסוגים שונים של מניעה הורמונלית

בסוף ויתרתי והשתמשתי בנרות. יש גם שקפים ועוד אפשרויות. נכון, אחוזי ההצלחה יותר נמוכים ,אבל הם גם די גבוהים. חושבת שבאיזור80% (לא זוכרת בדיוק)

אז זאת גם אופציה

דיאפרגמהרוני 1234
דיאפרגמהאפונה
ואם את ממש חרדה אז יחסים רק אחרי ביוץ.
תלמדי מודעות לפוריותהריון ולידה

נכון זה גם מורכב אבל זה בטח ובטח עדיף מההצעה שלך של לא לקיים יחסים בכלל.

מקסימום בהמשך כשתדעי להשתמש בה טוב תוסיפי דיאפרגמה רק בימים הבעייתיים.

לא הייתי מתחילה עם שקפים ונרות שזה לא נחשב בטוח בכלל בכלל

מסכימההמקורית
אני רק חיבוק, מזדהה מאוד מאוד ❤️❤️שאלה גנים
דיאפרגמה. הורמונים זה באמת נוראאוהבת את השבתאחרונה

ותכלס הזוי להשתמש בזה כאילו זה כלום

יש לזה השפעות ככ מטורפות על הגוף.... והנפש..

לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

בדיוקטארקו

זה לא לא מטופל, אבל המציאות פה מורכבת מה לעשות..

וגם, לעצור בצד בזמן אזעקה ולקרוא לחיילים לאבטח, נניח שכן היו מספיק חיילים-אבל זה לסכן אותם מעבר למה שצריך...

(לחיילים יש עמדות שממוגנות חלקית.. ברור שאם יש צורך גם אם יש אזעקה הם בפעילות! אבל צריך לא ליצור צורך כזה סתם(

נסיעה מהמרכז לירושלים במצב הבטחוני הנוכחיאנונימית בהו"ל

הי בנות,

בעלי מאוד רוצה לסוע כולם לירושלים לבקר את המשפחה שלו ואני מפחדת שתתפוס אותנו אזעקה בדרך ורוצה להמנע, הוא אומר שאני מגזימה וכולם נוסעים...

מרגישה רע שאומרת לא אבל באמת מפחדת, מה אתן חושבות? אני מגזימה?

אני נסעתיoo

מירושלים למרכז ובחזרה

הרבה פעמים במלחמה הזו

אני לא מפחדת

אבל הרבה אנשים כנראה כן מפחדים

כי הכבישים יחסית ריקים

מה שחשוב אם נוסעים

זה להחליט על אסטרטגיה מראש

מה עושים בזמן התראה/ אזעקה

כדי לא להיכנס ללחץ

(אני ממשיכה לנסוע

זה מרגיש לי הכי בטוח)

היום יש כמות גדולה של אזעקות ואני הייתי נמנעתהמקורית

אני למעשה נמנעת מתחילת המלחמה לנסוע להורים שלי כי אזעקות ואין אצלם ממד, כי נהגים הרבה פעמים מגיבים בחוסר פרופורציה וזה יכול לגרום לתאונות

ולדעתי זה משו שיכול לחכות לימים רגועים יותר

אני נסעתי הרבה פעמיםבוקר אור

בעלי במילואים והמשפחה שלי במרכז

נסעתי אליהם כל שבת הלוך וחזור עם הילדים

וואלה לא כל כך מפחיד אותי,  לא יודעת. אגב בירושלים יש הרבה פחות אזעקות מבמרכז

לא הייתי נוסעת, אבל מאפשרת לו אם הוא מרגיש בנוחכורסא ירוקה
נסענו הרבה פעמים בהרכבים שונים..שומשומ
אי אפשר לעצור את החיים ולהיות סגורים בבית כל היום. לדעתי. 
כנללומדת כעת

מצד שני אני ממש מבינה את מי שמפחדת

הייתה לנו אזעקה בדרך והיינו באמצע שומקום. היה מאוד מפחיד...

אבל אין מה לעשות. חייבים להמשיך בחיים וחייבים להפסיק לפחד. וכשיש התרעה מוקדמת לחפש בוויז מקלט...

אני נוסעת חופשישלומית.

לא מסוגלת לתקוע את החיים שלי ברמה כזו.

אבל למרכז לא מגיעה בכלל ( בלי קשר למלחמה, פשוט אין לי מה לעשות שם)

לא יודעת מה באמת "נכון"

נסענו כמה פעמים...אורי8
האמת, נוסעים לאן שצריך/ רוצים. קרה לנו שהיתה אזעקה בדרך. כבר בהתראה התחלנו לחפש מקום מוגן. בהרבה תחנות דלק יש מרחב מוגן ונכנסו לשם. ( בדרך כלל בתוך החנות של התחנה). אולי אם יש הרבה קטנטנים זה יותר מורכב. מסכימה שיכול להיות בזה סיכון מסוים, אם לא תמצאו מרחב מוגן תצטרכו לעצור , ולצאת מהרכב . היום הינו במעין והיתה אזעקה, לא נעים, ואני בדרך כלל ממש נשמעת להנחיות. ברור שיש פה סיכון מסוים. אבל גם בסתם נסיעה בלי מלחמה יש סיכון מסוים ואנחנו נוסעות. אז כל אחת מנהלת את הסיכונים שלה ... 
אנחנו נוסעיםשומשומונית

ההורים שם...

אין לי משפחה במרכז אז לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי צריכה. אבל בירושלים אין המון אזעקות, בערך כמו אצלינו, אולי אפילו קצת פחות. אז משפחה - זו משפחה

אנחנו נסענורקאני
השאלה מה מרחק הנסיעהחילזון 123

אם זה להגיע מרחוק לדעתי את לא מגזימה

ממש לא נעים להתקע בדרך עם ילדים קטנים

אם זה לשבת שלמה אולי הייצי טורחת

אבל בשהיל ביקור קצר לא בטוחה שהייתי יוצאת

נסענו והיה ממש בסדרצוצקהלה

הבאנו איתנו גם מזרוני יוגה כדי שאם נצטרך לשכב יהיה נעים יותר.

בעיני הכי חשוב זה להיות באמת רגועים ולא לשדר לחץ לילדים ולהפוך את זה לחוויה (זה באמת מצב לא נעים אבל לחץ לא עוזר), בפועל כשהייתה התראה בדקנו בוויז איפה יש מרחב מוגן קרוב והספקנו להגיע ולהתמקם בנחת...

אני לא הייתי נוסעת.רותי7

אנחנו ממש רוצים לנסוע להורים, אבל אני מפחדת שתהיה אזעקה בדרך - אז אנחנו לא נוסעים..

אולי בעלי יסע לבד כדי לבקר אותם.

אני מבינה אותךתקומה

ממש שאת מפחדת

אבל מבינה גם את בעלך

אנחנו כן נוסעים

לא אצא לטיול במרכז או בהרי ירושלים, זה נראה לי פחות אחראי.

אבל נסיעה סטנדרטית שמאפשרת לפגוש משפחה ולשמור על איזושהי שגרה, זה חשוב ורצוי שווה את זה.

אנחנו נוסעיםקפצתי לבקר

גרים קרוב למרכז, עם המון אזעקות. בכל האיזור הקרוב יחסית למדנו איפה כל המיגוניות והמקלטים, וכשיש התרעה נוסעים למרחב מוגן הקרוב. כמו שאמרו במחסומים המון פעמים יש מיגוניות, בתחנות דלק.. כך שיש מקטעים יחסית לא ארוכים שאם תתקבל התרעה לא יהיה לי מקום בטוח לעצור בו.

כן עושים השתדלות לשמור על ההנחיות אבל בהחלט נוסעים.

היום הגיעו אלינו משפחה ממש מכל הארץ, ב"ה גם מי שהיה בדרך ידעתי לומר להם בהתרעה לאן ללכת וב"ה הספיקו להגיע למרחב מוגן

אנחנו נוסעיםאר
ונסענו כמה פעמים את הדרך הזו
מקווה שלא תפסה אתכם אזעקה בדרךבתאל1אחרונה
כי במרכז היו הרבה היום
לא קשור לפסח, התייעצות קרעים בלידהכנה שנטעה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בניסן תשפ"ו 0:09

לא היה לי רעיון אחר לכותרת חחח

נקרעתי בלידה הראשונה ותפרו אותי כמה תפרים, עד היום אני ממש מרגישה את התפר של החתך ותפר של קרע אחד (שנה וכמעט וחצי אחרי).

הייתי אצל פיזיותרפיסטית והיא נתנה לי תרגילי קיגל (ככה קוראים לזה?) ואמרה לי לעשות עיסוי פרינאום כזה באזור התפרים. את התרגילים אני משתדלת לעשות, לא חשה שיפור (אולי קצת מבחינת רצפת אגן שגם היא לא במצב וואו), אבל את העיסוי אני לא מעיזהההה פשוט לא מסוגלת לעשות לעצמי, לגעת שם. עושה לי חלחלה וצמרמורת ביחד..

עכשיו ב''ה בהריון שני ומלבד חוסר הנוחות הרגיל אני גם די לחוצה שאקרע שוב בלידה וח''ו יהיה כמו אז אם לא גרוע יותר..

אשמח לשמוע מנסיונכן האם נקרעתן שוב בלידות חוזרות? חוויתן כאב שוב בתפרים ישנים? ורצפת אגן חזרה לכן מתישהו לתפקוד נורמלי? ואולי יש לכן טיפים להרגעה של הצלקות מהתפרים שלא יכאבו כבר?

סורי על באריכות תודה לעונות!

אני נקרעתי קצת רק בלידה 1 ב"ה. בשלוש שאחריה לאיעל מהדרום
יואו🤦‍♀️ הוספתי לך בכותרת את המילה "בלידה"יעל מהדרום
לק"י

כי חשבתי שאני בפורום אחר בניהולי, ששם מבקשים לכתוב בכותרת אם מדובר בהודעה על הריון/ לידה😅

במחילה, את צריכה פזיו אחרתממשיכה לחלום

לדעתי זה לא מענה מספק ,

היא צריכה לעשות עיסוי לצלקת,

מה שאת אמורה לעשות זה לתמיכה אבל לא מחליף..

הפזיותרפיסטית שהלכתי אליה אמרה שאפשר להגיע אליה לפני לידה והיא יכולה לעשות עיסוי כדי למזער את הסיכוי לקריעה של פתח הנרתיק כי זה מגמיש את השרירים.

נקרעתי פעמייםהמקורית

לאזור שלום ב"ה

לידה ראשונה ואקום וחתך יזום

לידה שנייה - ספונטני, לידת בזק

ב2 הלידות תפרים (אותו רופא אגב😅) והוא עשה עבודה טובה ב"ה

אצלימקקה

בלידה ראשונה קרעים רציניים

בלידה שנייה חתך יזום

ההחלמה מהחתך הייתה הרבה יותר קלה

בלידה שלישית ורביעית קרע ספונטני קטנטן

מצטרפת להמלצה להחליף פיזיו

לי היו תפרים בלידה שלישית שהרגשתי המון זמן אחרישאלה גנים

ברמה שחזרתי לרופאה מעל שנה אחרי הלידה. כאב לי שם ממש וגם הרגשתי את התפרים.

עברתי תהליך ארוך של פיזיו רצפת אגן וכמו שאמרת -

זה היה טוב לרצפת אגן, אבל לא עזר לתפרים.

מה שבאמת באמת עזר בסוף - היה ההריון והלידה הבאים 😅

מאחלת לך שזה יעזור גם.

מה שכן, בזמן הבדיקות הרופאה שלחה אותי לרופאה מומחית בתחום (דר' אושרת ברט המדהימה) שנתנה לי משחה הורמונלית למרוח שעזרה מאוד - אבל נקודתית, לא פתרה את הבעיה.

וכן אמרה לי שאם זה ימשיך - היא תפנה אותי לפתיחה של התפרים כי אולי עשו אותם מהודק מידי וזה מה שכואב. ב"ה שלא היה צריך בסוף...

בהצלחה ורק בריאות 🥰

היה לי ככה בלידה הראשונהגפן36

בראשונה נקרעתי היטב ותפרו כנראה חזק מידי/עקום/ משהו כזה. 

הרופאה אמרה שיש כמה דברים שיכולים לעזור-

או פיזיו שלא בטוח יועיל, או לתפור מחדש, או ללדת שוב. 

החלטתי לחכות. 

הלידה השנייה באמת סידרה את זה. אבל עד אז כאב לי. כנראה שנקרע ממש קצת, רק איפה שהיה תפור יותר מידי והכאיב לי.

אמרו לי שזה נפוץ שלידה חוזרת מסדרת את זה.

לא תפרו אותי בלידה השניה, רק בראשונה. 

האמת הייתי הולכת להתייעץ עם רופאשלומית.

מומחה לנושא.

אישית אני נקרעתי בכל הלידות (3) אבל תפרו אותי ב''ה בצורה טובה וחוסר הנוחות עבר תוך כמה שבועות.

יש לי חברה שסיפרה לי אחרי לידה שניה שמאז הלידה הראשונה היא סבלה מהקרעים ובלידה השניה אמרו לה שרואים תפר עקום ותיקנו לה...

לידה ראשונה חתך יזום אבלדיאט ספרייט

תפירה גרועה מאוד

לקח לי שבועות להתאושש, הציעו לי לתפור מחדש, אבל העדפתי לוותר.

לידה שניה חתך קטן ממש ממש, תפר קטנטן והחלמה מהירה.

לידות לאחר מכן ללא קרעים.

גם לי היתהשיפור
ממש רתיעה מהמגע בצלקת, הפיזיותרפיסטית עשתה איתי תהליך של התרגלות הדרגתית, אחרי הלידה השניה היה מספיק עם מאמנים, אחרי הלידה השלישית הייתי צריכה עם היד. זה היה לא פשוט, אבל שווה, כשהתמדתי הכאבים עברו לגמרי
חמש לידות,שגרה ברוכה

ארבע מתוכן עם תפרים. רק בראשונה הורגשו בכלל.. השאר היו קטנים ולא הורגשו בהחלמה. לגבי הראשונה, היה הרבה קרעים יחסית(לא חתך. ספונטנים  אבל לא עמוקים מאוד)

התפירה היתה טובה . אבל שבועיים ראשונים כואבים לשבת לשכב לקום וכו'.

לאחר מכן השתפר עד שעבר לגמרי. לא נשאר לי מזה משהו אחכ. לא זוכרת שהתעסקתי עם זה

תרגישי טוב❤️

עונהעם ישראל חי🇮🇱

לידה ראשונה תפרים כי חתכו

לידה שניה תפרים כי האיזור נקרע מעט מעצמו

מהלידה השלישית והלאה עד החמישית ב"ה ללא תפרים.

אני חושבת שזה משתנה מאישה לאישה

יש כאלו שאין להן בכלל תפרים באף לידה

יש כאלה שכל לידה

יש כאלה לפעמים כן ולפעמים לא תלוי איך הלידה מתקדמת ..

ויש גם מיילדות שסתם מתערבות וחותכות שלא לצורך כי אין להם סבלנות (קרה לי לצערי)...

בהצלחה !!

לידה ראשונהאנונימית בהו"ל

קרעים משמעותיים (דרגה 3). כאבים לא נורמליי. הלכתי למוקד ואחד התפרים היו הדוקים מידי וזיהום.

ב"ה אח''כ השתפר ועבר. מכירה כאלה שהיו צריכים לפתוח ולתפור מחדש.

ב"ה שתי לידות הבאות לידות וגינליות (למרות הלחץ מהרופאים לקיסרי) עם חתך יזום.

אחרי לידה שניה היה מאוד קליל ביחס לראשון (גם הזדהם), ולידה אחרונה בקושי מורגש.

אז זה משתפר אצלי מלידה ללידה ב"ה!

ממליצה ללכת לבדוק את זה אצל רופא מומחה לקרעים.

*מאנונימי כי לא מעט מכירים את הרקע לידה שלי

זיהום בתפרים נשמע נוראלומדת כעת
הוי,מקלדתי פתח

היו לי מלא תפרים בלידה ראשונה. אחרי חצי שנה הגעתי למרפאה ייעודית בשערי צדק יש שם כירורגית שבודקת את זה, אצלי אכן היה משהו לתקן (בדקה ובמקום טיפלה, כל הסיפור היה 10 דקות בערך ...) רק אז התחלתי להתאושש. ומהר.

אולי שווה גם בזמן הריון ללכת לודא שהכל תקין. (רק כדי לא לסבול, לא בקטע של דחוף)

החלק המעודד שבלידה שניה היתה לי פתרונות קטנה ושירים מהיר, ובשלישית לא היו כאבים כבר אחרי שבוע.

שיהיה בקלות חוויה מתקנת! 

תודה לכולן על התגובות!כנה שנטעה

מבינה שאין כלל, או שיעבור בלידה בע''ה אמן או שאקרע שוב ח''ו.. לגבי התגובות להחליף פיזיותרפיסטית, אני הולכת דרך הקופה אז מניחה שהמענה יהיה זהה בכל מכון, לא?

לא חושבת שהתפרים לא טובים כי תפרו אותי צוות שלם עם פלסטיקאי ומלא רופאים 🫣..

בע''ה מקווה שיעבור ובלי קרעים בלידה.

שוב תודה לעונות ❤️

היה לך קרע בדרגהאישהואימא

גבוהה?(3 ומעלה)

כי לפי איך שאת מתארת שתפר אותך פלסטיקאי ועוד מלא רופאים, ככה זה נשמע

לבעיות מורכבות בקרעים ותפרים בפרינאום יש את דר' רויטל ארבל בשערי צדק.

גם אם את הולכת דרך הקופהממשיכה לחלום

פיזיותרפיסטיות שונות עובדות לעיתים בגישות מעט שונות. הם יכולות ללכת לקורסים שונים (כמובן אחרי ההתמחות בפזיותרפיה של רצפת האגן) וזה משנה את דרך העבודה שלהן.

ממליצה ממש לנסות

יש הרבה דרכים למנוע קרעים בלידהגלי מטר

הדבר הכי חשוב הוא היכולת להניע את הגוף בחופשיות במהלך הלידה וביציאת הראש בפרט ולבחור את תנוחת הלידה לפי מה שהגוף שלך מבקש, מה שאומר ללדת בלי אפידורל.

זה גם מאפשר לך ללחוץ רק מתי שאת באמת מרגישה שזה נחוץ ולא מתי שהמיילדת אומרת, מה ששומר מאוד על הפרינאום. ואפשר גם ללדת בלי ללחוץ בכלל, ילדתי כך פעמיים. תקראי על רפלקס פליטת התינוק.

וגם עם אפידורל יש דברים שאפשר לעשות כדי למזער נזקים, ממליצה מאוד לקרוא על כך בספר לידה פעילה.

חשוב לי להגיב על זהשלומית.

שאמנם יש הרבה דרכים להפחית סיכון לקרעים, אבל לא כל הסיבות לקרעים קשורות להתנהגות של היולדת. יש סיבות שקשורות גם למבנה הגוף, למנח של התינוק ועוד.

אני ב''ה ילדתי ב3 לידות טבעיות מהממות ונקרעתי בכולן, כך שחשוב לי שמי שנקרעת בלידה לא תרגיש אשמה.

מסכימה- ילדתי בשכיבה על הגב, לידה אחת עם אפידוראל,יעל מהדרום

לק"י

כולל לחיצות. וב"ה יצאתי בלי קרעים.

(אז לא שוללת את מה שגלי מטר כתבה, אבל לא הייתי שוללת אפידוראל רק בגלל זה או בונה על זה שאם אעשה משהו מסויים, אז בטוח שאצא בלי קרעים).

גם אניכורסא ירוקה

כמה וכמה לידות, כולן על הגב, עם אפידורל או משככים אחרים ולא נקרעתי באף אחת. יותר משמעותי להבנתי זה שמן שקדים.

ודרך אגב, באחת הלידות המיילדת רצתה להציע לי תנוחות אחרות וזה גרם להאטה רצינית בדופק של העובר, שהסתדרה כשחזרתי לשכב, אז כדאי להכיר שגם זה עלול לקרות

הפסקה השניה- גם אצלי זה קרה😅יעל מהדרום

לק"י

כשעמדתי (או נראה לי שאפילו כששכבתי על הצד) זה גרם לירידות בדופק.

מצטרפת להמלצות ללכת לפיזיו' אחרתשש וארגמן

שהיא תעשה לך את העיסוי!

לא רק לתת הדרכה וזהו. זה לא מספיק.

גם בזה יש בחינה של לא נעים... אבל אולי יהיה לך יותר כל מאשר את בעצמך, וגם אפשר לחשוב על זה שזה מעין ללכת לאימון קשה אבל מחזק. קשה כי כואב וגם לע הכי נעים נפשית, אבל מרפא את הגוף.

אמאלה… הייתי נזהרת עם זהרוני 1234
זה לא סתם אזור בגוף ויכולות להיות לזה השלכות רגשיות. אני לא שוללת ב 100% אבל צריך לחשוב על זה טוב טוב…
נכוןשירה_11אחרונה
רק מחחשוב על זה נהיה לי חרדה

אולי יעניין אותך