לא למהר להציע פתרון, גם אם הוא חינמי.
לתת לו "לישון על זה לילה"
לא לשקוע בתור החסר, אבל כן לתת לו להרגיש. לא כל דבר מיד אפשר למלא את החסר בקניית חדש.
עדיף להתאמן על הדברים הפשוטים.
בבוקר או בזמן אחר שהוא שוב רוצה צבעי עיפרון אפשר לחשוב איך לפתור את הבעיה.
אם זה אבד- לנצל את ההזדמנות לסדר את החדר ואת החפצים ולמצוא אוצרות ישנים שאבדו מתחת למיטות וכו'.
אם זה עיפרון שנשבר אפשר לחדד את שני השברים. (גם אם זה קטן ולא פרקטי לא חייבים לשתף את הילד העיקר שהוא יחשוב שיש פתרון להציל את העיפרון)
אם שכח אצל חבר והוא לא יראה אותו הרבה זמן אפשר להתקשר לחבר ולספר שהוא מוותר על החפץ או לבקש שיתרום אותו לספרייה/ גן ילדים מקומי וכד'.
בנוסף, לתרגל כמה ימים שימוש בחפץ חלופי- טושים, צבעים רגילים וכד'.
אחרי כל זה אפשר לקרוא לילד ולשתף אותו שאת רוצה לקנות לו סט חדש. תשאלי מה נעשה הפעם שיפחית את הסיכון שיאבד שוב. אפשר לרשום שם על החפצים, אפשר לקנות לו קלמר/ קופסה לכלי כתיבה שתהיה במקום קבוע. והוא מקפיד להחזיר למקום וכו'.
רק אח"כ הולכים לקנות חדש.
לא יקרה כלום אם ילד בן 5 לא יקבל מייד חבילת צבעים חדשה. ומבחינתך תהיה בבית חבילה חדשה אבל לא באותו רגע. אפשר לתת לזה שלושה ימים או שבוע.
לגבי בקבוקי מים וכובעים למשל, שחשוב לי שכבר למחרת ילכו עם כובע ובקבוק מהבית,
אז אני מביאה משהו פשוט חלופי.
למשל קניתי כובע חמוד של מיקי-מאוס עם משקפי שמש והוא אבד, אביא למחרת כובע פשוט ממה שיש בבית. ואם זה בקבוק אישי אז מביאה בקבוק מי עדן פשוט.
אם זה קופסת אוכל אז מביאה סנדוויץ' בשקית וכד'.
המצבים שאני יותר נשברת בהם זה כשהאח הקטן הורס להם דברים, למרות שגם בזה בתכלס לא צריך לקפוץ להציע חדש. זה גם הרבה פעמים בכלל לא מרגיע. הם רוצים את שלהם, לא חדש.
הם רוצים שהאח הקטן לא יהרוס. יש להם רעיונות מאוד יצירתיים איך לגרום לזה לקרות. רק שהמשותף לכולם זה מה לעשות לאח ופחות איך לשמור על החפצים.