אין לי מקום אחר לפרוק אז תתמודדו אבל זה כיףמאן דאמר

עוד שבועיים אם הכל ילך כמתוכנן אני קונה רכב.

מעולם לא דמיינתי את עצמי במקום הזה

בתודעת שפע כזאת

בשמחת חיים כל כך גדולה

בימים שכיף לי לקום אליהם

(זה חריג שאני לא ישן עדיין כי כיף לי לקום בבוקר)

בביטחון כל כך בטוב שבחיים בטוב שבבני אדם בטוב שבעצמי

לא ראיתי את עצמי מגיע למקומות האלו

לא דמיינתי בחלונות הכי פרועים שאני אוציא על קורס בהתפתחות אישית 10 אלפים שקלים בידיעה שזה יחזיר את עצמו והרבה יותר

ולא האמנתי שאני אשחק באמת ברעיון לקנות רכב ב17 אלף ופתאום 20אלף נראה הגיוני וקרוב מתמיד

והיום קלטתי שזה עומד לקרות שזה קרוב מתמיד ושאני פשוט מתרגש אין מילה אחרת

מתרגש מלראות את התהליך הארוך של בירור עצמי של בניית עצמי מחדש

מאז שהורדתי את הכיפה אני הרבה יותר מאמין

כי אני רואה נפגשתי עם הטוב שבחיים עם הקודש שבחול ככה אבא קורא לזה

סתם רציתי לפרוק אין הרבה פואנטה

ותהנו מהחיים כיף לחיות

ותאמינו בעצמכם אנחנו מסוגלים להרבה יותר ממה שאנחנו יכולים לדמיין

כיף לחיות!

שמח ממש לשמוע ושמח בשמחתךFireBush
מאחל לך שגם יהיה לך מקומות נוספים לפרוק!
תודה רבה זה פשוט היה אמצע הלילה רציתי רק לשים אתמאן דאמר
איפשהו 🙃
מאוד משמח שיהודי שמח! אבל כתבת 'עצמי' 5 פעמיםחסדי הים

ואם כוללים את 'עצמכם' זה 6.

אני נגד כל התנועה הזאת של מימוש 'עצמי'.

המטרה צריכה להיות ענוה, שפלות ודבקות ב-ה' והאדרת שמו, רק כשהמטרה הזאת נגד עינינו, אנחנו יכולים להרגיש מרגוע בעצמינו ולגשת ל: "הנטיות הטבעיות שבאדם, בגופו ובנפשו, ראוי לשומרן בתקפן ובבריאותן לפתחן ולשכללן".

אבל המטרה בסוף זה לקחת את 'עצמי' ולהיות עבד לעם קדוש, ועבד ובן המשרת את אדונו ואביו שבשמים בשמחה וגיל.

זה נכון מצד אחדמאן דאמר

אבל המאזן השני הוא בדיוק הפוך כלומר עם ענווה לא מדויקת קשה מאוד להגיע למקומות הנכונים לך

ויותר מזה התפקיד שלך בעולם עלול להתפספס אם הענווה נובעת ממקום לא בריא

חוץ מזה שיש הבדל בין ענווה לבין ערך עצמי ובערך עצמי הוא חד משמעית מגיע ממני

ואז אפשר להגיד כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה ובמקביל להיות עם הקבה

ותודה רבה משמח לשמוע שאתה שמח שאני שמח

הדרכת המשנה באבות: "מאוד מאוד הוי שפל רוח"חסדי הים

הערך העצמי שלנו מתמלא מ-ה' שהוא יוצרנו ואליו אנחנו עובדים ונכנעים.

דווקא כשאתה יודע שיש לך כוחות בנשמה ממקור אין סוף, זה ממלא הרבה יותר מכל הגדרה עצמית שזה גם חשוב.

ברור שמבחינה מוחשית הנשמה-הנפש-האשיות זאת מציאות בפני עצמה, ולא מערבבים אותה עם הבורא חס ושלום, וצריך להכיר בנפש וכוחותיה ולהרחיבה ולהגדילה, אבל מקור האנרגיה שלה מגיע מהתבטלות לאין סוף, וכשאין את ההתבטלות הזאת ל-ה' האנרגיה הרוחנית מתמעטת והולכת, והנפש הופכת למפלצת שאומרת הב הב לי אנרגיה מתאוות העולם ו"הנפש לא תמלא", במקום ליצור מקום בנפש של צינור שמנתב את האנרגיה ואומרת תן תן. קודם תן לעצמי, כי "גומל נפשו איש חסד" ו"חייך קודמים", ומתוך זה תן מהאנרגיה הזאת חזרה לבורא, לישראל ולאנושיות, וליצירה כולה. "אור ישר אור חוזר"- "נעוץ סופן בתחילתן ותחילתן בסופן כשלהבת קשורה בגחלת".

זה נכון מהצד שהזה שאנחנו אומרים אותו דבר רק הפוךמאן דאמר

אני אסביר

כיוון שאנחנו חלק מהאין סוף שברא אותנו אנחנו אופן טבעי רוצים להתקרב אליו

השאיפה הכי גדולה של האנושות היא לקיים את הדיאלוג הזה בין שמים וארץ שנמצא בשיאו במקדש

נקודת המבט היא זאת שמשנה כי אם אנחנו באים בהתבטלות לאין סוף זה בדיוק הפוך ממה שצריך להיות כלומר חייך קודמים ולא סתם

כי המטרה היא לא לקדש את החיים מתוך התבטלות אלא בדיוק להיפך מתוך הכרה שאתה חלק מהאין סוף להבין שיש לך את היכולת הזאת ליצור איתנו קשר שזה דבר מדהים

אבל זה לא יכול לקרות אם נתבטל לגמרי לאין סוף כי אז אין דיאלוג יש מונולוג של האין סוף עם עצמו ולזה הוא לא צריך אותנו

כמובן שאין צורך ורצון באמת קיים אצלו בצורה שאנחנו מבינים אבל זה על דרך השלילה והמשל

כלומר שרק מתוך הכרה בערך העצמי של הנברא ובערך הסגולי של עם ישראל בפרט, אפשר להתחיל להשפיע על ישראל והעולם ולקיים את הדיאלוג הזה באמת

ההתבטלות זו נקודת ההתחלה והסוף. הדיאולוגחסדי הים
קורה באמצע.

אנחנו מתבטלים ל-ה' ולאין סוף ומתוך כך שואבים אנרגיה אלוקית לנפשנו, ואז מתקיים הדיאולוג מתוך האור האלוהי שקיבלנו,  אנחנו מקשים, תמהים, דנים, מתפלפלים, נבנים ומתרחבים, ואז חוזרים לאל האין סוף בהבאת ביכורים ממה שיצרנו מאורו, מוסיפים עוז וגבורה בעליונים, ונפשנו דבקה ביצירה אחדותית באין סוף.

ההתבטלות יכולה להתקיים רק אחרי ההכרה בערך העצמימאן דאמר

להתבטל זה לא חוכמה

להכיר את הערך העצמי של עצמך ולהאמין בעצמך זה כבר אתגר

להתבטל כל אחד יכול זה אפילו כיף זה מסיר אחריות

להכיר את הערך העצמי זה מחייב כי יש לך אחריות כי עם כוח או חכמה או תבונה רבה באה אחריות רבה

כלומר רק אדם שגילה את הערך העצמי האמיתי שלו יכול להתחיל להתבטל כי הוא באמת מבין שמצד אחד הוא עבד על עצמו והכיר את הערך העצמי שלו מקרוב ועם כל זה באותה נשימה הוא רק חלק מהאין סוף הוא לא אין סוף בעצמו. 

כבר ענה על מחשבתך במשלי: "טוב שפל רוחחסדי הים

את ענוים מחלק שלל את גאים".

אנשים חושבים שאם יהיה להם גאוה זה רק יעזור להם גם במילי דעלמא וגם במילי דשמיא.

כשחישוב הערך העצמי בא לפני ההתבטלות ל-ה', אדם הוזה הזיות על גאותו וגאונו, ובאמת "לא כן בדיו- ענין דבר כזב הבדוי מן הלב".

"תועבת ה' כל גבה לב" וכפשטות מסקנת הגמרא בסוטה אפילו טיפה.

גאווה עצמה גורמת את הקושי להתבטל. היא נמצאת באדם עוד לפני שמתחיל לחשב את הערך העצמי שלו, ובגלל שהיא קודמת לו במידות הטבעיות של האדם, היא מטה את חישוב הערך העצמי לגדלות מופרזת על גבול השגעונית.

צריך להתגבר על הנטייה לגאווה, ולהתבטל לגמרי ל-ה', ורק אחרי זה לבוא לחשב חשבונות של ערך כשידוע לך שהכל מ-ה'.

יש הבדל מאוד גדולמאן דאמר

בין גאווה לבין הכרה בערך העצמי

גאווה באה תוך דריסה היא לא צמיחה אמיתית

הכרה בערך העצמי זאת צמיחה מבוססת מלמטה

אם תמחק את ההכרה בערך העצמי שלך הפכת לרובוט

ואז מה הטעם שאלוהים יצר את האדם? הוא לא רוצה רובוטים

כי הרי הכוחות שלך באים מהבורא

ולכן זה פשע להתכחש לערך העצמי

שוב הבדל דק אבל מהותי בין גאווה לבין הכרה בערך העצמי

אבל זה בסדר דיוק זה שם המשחק 

כשמתבטלים ל-ה' מתחברים למקור האמתיחסדי הים
של האדם, ואז האדם יכול להשתכלל משם.

גאווה זה גם לסטות מהעובדה ש"מלוא כל הארץ כבודו", ולצערינו לא לשים כיפה זה סימן ופועל יוצא מזה, כנפסק בשולחן ערוך באו"ח ס' ב'.

אוף, עברתי על מה שאמרתי.תות"ח!

זו באמת תגובה אחרונה. לא יכלתי להתאפק.

אח שלי דיבר איתי כמה פעמים על החשיבות של לשים כיפה, הוא אדם דתי ב"ה, ושם כיפה, אבל הוא לא כ"כ מבין את החשיבות של זה, וההסברים שהכרתי (הפשוטים והרגילים) לא סיפקו אותו.

אבל לאחרונה ראיתי קטע בתניא (צריך להראות לו....) חזק על העניין של כיפה:

"וְהוּא בְּהַקְדִּים לְשׁוֹן הַיְּנוּקָא [בזהר פ' בלק] עַל פָּסוּק "הֶחָכָם עֵינָיו בְּרֹאשׁוֹ": "וְכִי בְּאָן אֲתַר עֵינוֹי דְּבַר נַשׁ כו'? אֶלָּא קְרָא הָכִי הוּא וַדַּאי, דִּתְנָן: לָא יְהַךְ בַּר נַשׁ בְּגִלּוּיָא דְּרֵישָׁא אַרְבַּע אַמּוֹת. מַאי טַעְמָא? דִּשְׁכִינְתָּא שָׁרְיָא עַל רֵישֵׁהּ. וְכָל חָכָם עֵינוֹהִי וּמִלּוֹי בְּרֵישֵׁהּ אִנּוּן, בְּהַהוּא דְּשָׁרְיָא וְקָיְמָא עַל רֵישֵׁהּ. וְכַד עֵינוֹי תַּמָּן, לִנְדַּע דְּהַהוּא נְהוֹרָא דְּאַדְלִיק עַל רֵישֵׁהּ אִצְטְרִיךְ לְמִשְׁחָא, בְּגִין דְּגוּפָא דְּבַר נַשׁ אִיהוּ פְּתִילָה, וּנְהוֹרָא אַדְלִיק לְעֵלָּא. וּשְׁלֹמֹה מַלְכָּא צָוַח וְאָמַר: "וְשֶׁמֶן עַל רֹאשְׁךָ אַל יֶחְסָר", דְּהָא נְהוֹרָא דִּבְרֹאשׁוֹ אִצְטְרִיךְ לְמִשְׁחָא, וְאִנּוּן עוּבָדָאָן טָבָאָן. וְעַל דָּא הֶחָכָם עֵינָיו בְּרֹאשׁוֹ", עַד כָּאן לְשׁוֹנוֹ".

פירוש של "לב לדעת": "פירוש: הסתכלותו ודיבורו- התעניינותו והתעסקותו- של כל חכם הם בעניין הראש, בשכינה ששורה על ראשו. וכשחושב אודות השראת השכינה שעל ראשו, עליו לדעת שאור השכינה צריך לשמן. הגוף של האדם הוא הפתילה שבה נאחז אור השכינה. וכשם שפתילה גשמית זקוקה לשמן כדי שהאש תאחז בפתילה, כך ברוחניות- כדי שאור השכינה יאחז בפתילה, בגוף האדם, זקוקים לשמן. ועל כך אומר שלמה המלך: "ושמן על ראשך לא יחסר". שמן זה הוא "עובדאן טבאן" שהאדם עושה....".
המשך דברי התניא: "וְהִנֵּה בֵּאוּר מָשָׁל זֶה, שֶׁהִמְשִׁיל אוֹר הַשְּׁכִינָה לְאוֹר הַנֵר שֶׁאֵינוֹ מֵאִיר וְנֶאֱחָז בַּפְּתִילָה בְּלִי שֶׁמֶן, וְכָךְ אֵין הַשְּׁכִינָה שׁוֹרָה עַל גּוּף הָאָדָם, שֶׁנִּמְשָׁל לִפְתִילָה, אֶלָּא עַל יְדֵי מַעֲשִׂים טוֹבִים דַּוְקָא, וְלֹא דַּי לוֹ בְּנִשְׁמָתוֹ שֶׁהִיא חֵלֶק אֱלוֹהַּ מִמַּעַל לִהְיוֹת הִיא כַּשֶּׁמֶן לַפְּתִילָה, מְבֹאָר וּמוּבָן לְכָל מַשְׂכִּיל. כִּי הִנֵּה נִשְׁמַת הָאָדָם, אֲפִלּוּ הוּא צַדִּיק גָּמוּר, עוֹבֵד ה' בְּיִרְאָה וְאַהֲבָה בְּתַעֲנוּגִים, אַף עַל פִּי כֵן אֵינָהּ בְּטֵלָה בִּמְצִיאוּת לְגַמְרֵי, לִבָּטֵל וְלִכָּלֵל בְּאוֹר ה' מַמָּשׁ לִהְיוֹת לַאֲחָדִים וּמְיֻחָדִים בְּיִחוּד גָּמוּר, רַק הוּא דָּבָר בִּפְנֵי עַצְמוֹ, יְרֵא ה' וְאוֹהֲבוֹ. מַה שֶּׁאֵין כֵּן הַמִּצְוֹת וּמַעֲשִׂים טוֹבִים, שֶׁהֵן רְצוֹנוֹ יִתְבָּרַךְ. וּרְצוֹנוֹ יִתְבָּרַךְ הוּא מְקוֹר הַחַיִּים לְכָל הָעוֹלָמוֹת וְהַבְּרוּאִים, שֶׁיּוֹרֵד אֲלֵיהֶם עַל יְדֵי צִמְצוּמִים רַבִּים וְהֶסְתֵּר פָּנִים שֶׁל רָצוֹן הָעֶלְיוֹן בָּרוּךְ הוּא וִירִידַת הַמַּדְרֵגוֹת, עַד שֶׁיּוּכְלוּ לְהִתְהַוּוֹת וּלְהִבָּרְאוֹת יֵשׁ מֵאַיִן וְדָבָר נִפְרָד בִּפְנֵי עַצְמוֹ, וְלֹא יִבָּטְלוּ בִּמְצִיאוּת כַּנִּזְכָּר לְעֵיל. מַה שֶּׁאֵין כֵּן הַמִּצְוֹת, שֶׁהֵן פְּנִימִית רְצוֹנוֹ יִתְבָּרַךְ וְאֵין שָׁם הֶסְתֵּר פָּנִים כְּלָל, אֵין הַחִיּוּת שֶׁבָּהֶם דָּבָר נִפְרָד בִּפְנֵי עַצְמוֹ כְּלָל, אֶלָּא הוּא מְיֻחָד וְנִכְלָל בִּרְצוֹנוֹ יִתְבָּרַךְ וְהָיוּ לַאֲחָדִים מַמָּשׁ בְּיִחוּד גָּמוּר.
וְהִנֵּה עִנְיַן הַשְׁרָאַת הַשְּׁכִינָה הוּא גִּלּוּי אֱלֹהוּתוֹ יִתְבָּרַךְ וְאוֹר אֵין סוֹף בָּרוּךְ הוּא בְּאֵיזֶה דָּבָר, וְהַיְנוּ לוֹמַר שֶׁאוֹתוֹ דָּבָר נִכְלָל בְּאוֹר ה' וּבָטֵל לוֹ בִּמְצִיאוּת לְגַמְרֵי, שֶׁאָז הוּא שֶׁשּׁוֹרֶה וּמִתְגַּלֶּה בּוֹ ה' אֶחָד. אֲבָל כָּל מַה שֶׁלֹּא בָּטֵל אֵלָיו בִּמְצִיאוּת לְגַמְרֵי, אֵין אוֹר ה' שׁוֹרֶה וּמִתְגַּלֶּה בּוֹ. וְאַף צַדִּיק גָּמוּר שֶׁמִּתְדַּבֵּק בּוֹ בְּאַהֲבָה רַבָּה, הֲרֵי לֵית מַחֲשָׁבָה תְּפִיסָא בֵּהּ כְּלָל בֶּאֱמֶת, כִּי אֲמִתַּת "ה' אֱלֹהִים אֱמֶת" הוּא יִחוּדוֹ וְאַחְדּוּתוֹ, שֶׁהוּא לְבַדּוֹ הוּא וְאֶפֶס בִּלְעֲדוֹ מַמָּשׁ. וְאִם כֵּן זֶה הָאוֹהֵב, שֶׁהוּא יֵשׁ וְלֹא אֶפֶס, לֵית מַחֲשָׁבָה דִּילֵיהּ תְּפִיסָא בֵּהּ כְּלָל, וְאֵין אוֹר ה' שׁוֹרֶה וּמִתְגַּלֶּה בּוֹ, אֶלָּא עַל יְדֵי קִיּוּם הַמִּצְוֹת, שֶׁהֵן רְצוֹנוֹ וְחָכְמָתוֹ יִתְבָּרַךְ מַמָּשׁ, בְּלִי שׁוּם הֶסְתֵּר פָּנִים".

ולמתבונן הדברים פשוטים וקשורים בדיוק לנושא הנדון כאן, וד"ל ("ואין עוני אלא בדעה"....).

..מאן דאמר

לא מסכים איתך🙃

בשני הדברים

א. גם בבית לא פוסקים ע"פ השולחן ערוך

כך שכיפה היא אפילו לא דרבנן אלא מנהג יפה

ב. גאווה היא דריכה על מישהו אחר כדי לקדם את עצמך זה יכול להיות על בשר ודם ויכול להתיימר להתנשא על האין סוף זאת גאווה

הכרה בערך העצמי פירושה

הכרה בזה שיש לי כוחות שאני אפילו לא מדמיין

וכפועל יוצא אני מתחיל לחפש אותם ומתחיל להוציא אותם לפועל וכל זה תוך הכרה שהערך העצמי שלי מישהו נתן לי

הוא לא נתן כדי שאני אבטל את עצמי אלא הוא נתן לי כי הוא מאמין בי להוציא את הכוחות הללו לפועל

אבלאני:))))

הערך העצמי וכו' של האדם זה רק מכוח ה'. לכן גם כל העבודה העצמית והמימוש עצמי וכו' אמורים לבוא ממקום של לעשות את רצון ה'. זאת מטרת העל.

נכון יש לי כישורונות ויכולות אבל מי נתן לי את כל זה? ה'. למה? לעשות את תפקידנו בעולם. מה התפקיד? לעשות את רצונו.לעבוד אותו. לקדש את שמו. איך עושים את זה? דרך התורה הקדושה. וכולנו יכולים להתבלבל ולשכוח מהמטרה האמיתית ולהשתמש במתנות האלה שלא כראוי ואפילו הפך מטרתם. ולכן צריך לשים כל הזמן את היד על הדופק ולבדוק את אנחנו בדרך הנכונה.

ומה שאמרת "תהנו מהחיים כיף לחיות". זה נכון וחשוב אבל צריך לשים לב שזה מותאם לדרך התורה. כי בעיני זה נשמע כמו קריאה לחיי הפקרות.

כאילו מי שמציית לחוקי התורה סובל. וזה השקר הכי גדול בעולם.

זה מזכיר לי את השאלה -'מה נקרא חופש?'

לא התכוונתי להעליב או לפגוע פשוט היה לי קשה לקרוא את מה שכתבת.לאו דווקא בשירשור הספציפי הזה.

זה בסדר גמורמאן דאמר

אני אתחיל מהסוף אני יודע שקשה לקרוא את מה שאני כותב זה בסדר זה גם חלק מהסיבות שאני כותב

ה נתן לנו את הכישרונות לא סתם הוא נתן לנו יכולת להתקדם ולהתפתח להרבה יותר ממה שאנחנו מדמיינים

ואם אנחנו מבטלים את עצמנו כלפיו הפכנו לרובוטים'

הביטול לא יכול לבוא תוך מחיקת ההכרה בערך העצמי

כיף לחיות זה לא במובן הזה של כיף לחיות בלי התורה ועם התורה לא כיף

ממש לא

כיף לחיות כנקודת מוצא

תחייה בתוך התורה ותרגיש את הכיף לחיות

זה ממש לא סותר

כיף לחיות זה לא חיצוני

זה ממהות עצם החיים כיף לחיות

לחיות זה כיף זה חלק אלוה ממעל או כל שם אחר

אנחנו בתור בני אדם אוהבים לסבך דברים

אבל כיף לחיות באופן הכי פשוט של המילה

אני נושם? מדהים!

כיף לחיות אין סיבה שלא יהיה! 

מסכימה איתך מאד.נעמי28

בלי קשר למצב האמונה שלי כרגע. תמיד חשבתי כך.

אלוקים נתן לנו יכולות, כישרונות כדי שננצל אותם ונממש את עצמנו בעולם הזה.

זה עוול וכפיות טובה לזלזל בזה ולדחוק את זה הצידה

ובעיקר חוטא למטרה.

לכן אני אישית נגד התנועה של ללכת לכולל באופן סיסטמטי בלי התיחסות ליכולותו של האדם.

לא סתם ירדנו לעולם עם כשרונות שונים. 

אני גם רואה לא פעם בלבול גדול בין גאווה לביטחון עצמי ובין ענווה לביטול עצמי. 

מדוייק ביותרמאן דאמר
...אני:))))

לא אמרתי למחוק את ההכרה בערך עצמי אלא לזכור מי נתן לי את כל היכולות האלה ולשם מה.

לדעת שהכל בא מכח ה' וזה עוד יותר מחזק ומראה כמה אפשר להגיע רחוק.

אין ערך עצמי ללא ראיית המציאות כמו שהיא- שאני לא נתתי לעצמי את הכישרונות שלי אלא ה'. וברגע אחד כל הכשרונות האלה יכולים ללכת כמו שבאו כמו שקורה לפעמים.

"אם אנחנו מבטלים את עצמנו כלפיו הפכנו לרובוטים" אל תלך כזה רחוק לרובוטים יש יצר הרע שכל הזמן "עוזר" שלא נהיה רובוטים. חץ מזה כתוב בפירוש 'בטל רצונך בפני רצונו' רצון ה' קודם להכל כי הוא המלך ואנחנו זוכים בעז"ה לשרת אותו.

לא בטוחה אם הבנתי בדיוק מה שכתב לגבי הכיף אבל לא כיף לחיות בלי מטרה משמעותית לחיים.

אעיר...תות"ח!

אם אני מסתכל על א-לוקים כעל בוס-על של היקום מפחיד שצריך לרצות אותו, וברא את העולם כדי שלא יהיה לו משעמם (בציור הטוב....), והחיים שלי הם מנותקים ממנו, אז בהחלט ביטול שלי כלפיו הוא ביטול הכוחות שלי וכיפופם כלפי ישות אחרת. אך אם אני מבין שאני וה' זה לא דבר מנותק ונפרד, ברור שיש אותי ויש את ה', אבל נשמתי היא חלק א-לוה ממעל, אני הבן שלו, יש לנו בדם דנ"א א-לוקי, הרצון האמיתי שלנו הוא לעשות רצון ה', כפי שמופיע בחתימתי, "אל תקרי חרות אלא חירות, שאין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתלמוד תורה", זו החירות האמיתית, וההתמכרות לתאוות (כפי שכתוב על אחאב ש"התמכר" לעשות הרע בעיני ה') באופן שהתאווה לא נמצאת במקומה הראוי, היא כולאת את האדם, האדם לא חופשי באמת לעשות מה שהוא רוצה, הוא משועבד ליצרים ולתאוות, להרגלים מגונים. המצב התקין הוא כזה: "מוח, לב כב"- וזה ראשי תיבות מל"ך, אם הלב קודם, אז זה למ"ך (שלקח שתי נשים, אחת להולדת ילדים ואחת ליופי, וניתק בין עצם החיים לבין היופי, וכלשון הרב אורי שרקי שליט"א בספרו "דעה צלולה" בעמ' 169: "ההידרדרות המוסרית הולידה דור שלא רצה לדעת את ה'...לבסוף בא דור ובו נטייה ברורה להפריד בין האסתטיקה ובין החיים...". אם הכבד קודם להכל, אז זה "כלֻם". יש לכל כוחות האדם תפקיד, אך הם צריכים להיות במקומם. אם הם לא במקומם, אז הם הרסניים. לא סתם התפקיד של האדם הוא לקרוא בשמות. קריאה בשמות מסמלת את חלוקת המהות של כל דבר, מה התפקיד של כל דבר ומקומו, שהרי: "אין לך דבר שאין לו מקום", כל דבר שה' ברא בעולם יש לו מקום. לפעמים ישנה מחשבה של הרע שכיוון שהוא לא בראש אז הוא תופס מקום פחות מרכזי וזה לא שווה, כפי שירבעם אמר: "אחר הדבר הזה לא שב ירבעם מדרכו הרעה, מאי אחר? אמר רבי אבא: אחר שתפשו הקדוש ברוך הוא לירבעם בבגדו, ואמר לו: חזור בך, ואני ואתה ובן ישי נטייל בגן עדן, אמר לו, מי בראש: - בן ישי בראש - אי הכי לא בעינא" (תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף קב עמוד א). אבל באמת אין מה לקנא, כפי שכתוב: "...אמר בן עזאי: בשמך יקראוך, ובמקומך יושיבוך, ומשלך יתנו לך. אין אדם נוגע במוכן לחבירו, ואין מלכות נוגעת בחברתה אפילו כמלא נימא" (תלמוד בבלי מסכת יומא דף לח). וכן דברי חז"ל: "איזהו עשיר? השמח בחלקו" (משנה מסכת אבות פרק ד' משנה א'), וזה עומק המשפט: "....ולהגיד גדולתו של הקדוש ברוך הוא שאדם טובע כמה מטבעות בחותם אחד וכולן דומין זה לזה ומלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא טבע כל אדם בחותמו של אדם הראשון ואין אחד מהן דומה לחבירו לפיכך כל אחד ואחד חייב לומר בשבילי נברא העולם". מכיוון שכל אחד חשוב כחלק מהפאזל, ובלי החלק המיוחד שלו הפאזל לא שלם, אז כל אחד בשבילו נברא העולם, כיוון שבו תלוי הכל, אז כביכול בשבילו נברא הכל. ואי אפשר בלי להזכיר את הזוהר: "תנינן ג' דרגין אינון מתקשרן דא בדא קודשא בריך הוא אורייתא וישראל" (זוהר כרך ג (ויקרא) פרשת אחרי מות דף עג עמוד א), נשמת היהודי איננה מנותקת מהרצון הא-לוקי, אלא חופפת ומקבילה אליו. אמנם ישנם רצונות אחרים שבאים לשמור על איזון, אך הם צריכים להופיע במקומם הראוי, ואין זה מוכיח שהאדם בטבעו לא רוצה לעשות רצון בוראו, לעשות רצון אביו שבשמים, לעשות לו נחת רוח ולגלות את כבודו.

טוב, הארכתי מספיק, לילה טוב....

את ממש צודקת....תות"ח!

הייתי כותב לך באישי, אבל אני מקפיד לא לדבר עם בנות באישי כמה שאפשר, אז אכתוב פה. אם זה היה דיון רגיל, ברור שלא הייתי עובר על מה שכתבתי ומתערב, אבל @מאן דאמר הוא חבר טוב, וזה לא רק דיון שכלי רגיל, אצלי זה ממש שרשור שפותח את הדברים עליו (לא יודע עד כמה הוא תכנן שאהיה בשרשור הזה...). אז היה ממש חשוב לי לכתוב את הדברים האלו. זהו, בעז"ה תגובות אחרונות שלי, ואלך. ושמח לשמוע שעשה לך טוב, בשמחה.

אח יקר נשב ונדבר על הכלמאן דאמר
ולהיפך שמח מאוד שאתה פה לא הספקתי לקרוא הכל ואני ממש עייף אבל כיף לראות אותך חיבוקים והכל ❤️❤️
אשריך!!תות"ח!

בעז"ה, מחכה להיפגש....

🙃🙃מאן דאמר
מה אומר על יום ראשון הקרוב בבוקר? 
לא הבנתיאני:))))

איך זה שונה ממה שכתבתי?

אני אמרתי שזה שונה?תות"ח!

לא התכוונתי במילה "אעיר" לקבול על דברייך, אלא להוסיף על דבריהם, כמו שיש הערה בספר שמרחיבה ומסבירה את הדברים.

אהאני:))))
טעות שלי
לא, טעות שלי שלא התנסחתי כראוי.תות"ח!

את צודקת שהשימוש הרגיל של המילה: "הערה" הוא בדר"כ במשמעות של הסתייגות (לעומת "הארה"...).

בסדר לא נורא.אני:))))
אני יודעת שאני צודקת.

תודהתות"ח!אחרונה

(צוחק)

*בספרו קדושה וטבעתות"ח!
..מאן דאמר

ככלל כיף לחיות כלומר עצם הפעולה בעיני של לחיות זה מדהים

אנחנו כבני אדם אוהבים לסבך דברים אבל זה מאוד פשוט

כיף לחיות

לנשוף ולשאוף על בסיס זה יש לנו את היכולת להגיע לאן שנרצה

לבחור בבחירות שיובילו אותנו למקומות שאנחנו  יותר נהנה בהם

ואני לא מצליח להבין איך יכול להיות שלא כיף לחיות.

כי כיף לחיות.

ולגבי מה שכתבתזהאותו מטבע

כלומר ההבדל בין גאווה להכרה בערך עצמי

הוא ההבדל בין התבטלות לבין הכרת מקור הערך העצמי שמגיע ממקור הרבה יותר עמוק.

וכמ שצריך לדייק בזה צריך לדייק בזה

אבל נקודת המוצא היא שאם אותו מקור נתן לי כוחות וחיים פשע יהיה לא להשתמש בהם 

..אני:))))
כן. אבל החיים זה לא רק לנשום ולשאוף. יש הרבה קשיים וניסיונות יומיומיום שמקשים להנות מהדברים הפשוטים האלה.

אתה צודק זה אכן פשע לא להשתמש בהם אבל בד בבד זה פשע להשתמש בהם כנגד רצון מי שנתן לך אותם.

..מאן דאמר

את כל הקשיים וניסיונות

א אנחנו מפרשים כקשים

וב אנחנו לוקחים אותם איתנו

כלומר אפשר לחוות את הקשיים ועדיין להגיד כיף לחיות ובאמת להתכוון לזה

(ביום ששמתי את המשפט הזה כשומר מסך זה היה יום אחרי שיצאתי מהבית

היה משהו מאוד מאוד מטלטל ממש כמה דקות אחרי ששמתי את התמונה כשומר מסך

משהו בין התקף חרדה לבין לחץ אדיר לבין החוסר יכולת שלי להשפיע ואני יושב כולי כואב וקפוא ברכבת וחושב

כיף לחיות? באמת? אבל כואב לי

אחרי זה כשהתאוששתי והכל יותר נרגע הבנתי משהו

כיף לחיות

לא תמיד קל

לפעמים קשה

אבל כיף לחיות)

אמת מסכים לחלוטין כאן נכנסת השאלה מה בדיוק הוא לפעול נגד הבורא

כי כיפה למשל זה ממש לא מעיד על שום דבר לפעמים זה יכול להטעות דווקא

נשמע לי כמו פרסומת סמויה🤨מיפ
גם לי. אבל ממש ממש טובהחדשכאן
כ"כ סמויה שלא יודעים למה זה
זו פרסומת לזה שכיף לחיותמבולבלת מאדדדד
שמי שהולך עם האמת שלו, כיף לו לחיות. ומתקדם. ומצליח. ומשיג.
להשקיע 10 אלף בקורס העצמה...ruthi
בכוונה לא אמרתי איזה קורס🙃מאן דאמר
זה נטו בשביל פורפורציות 
לא. אבל קרוב מאודמאן דאמר

זה של המורה שלו

לאלכס אני באופן אישי פחות מתחבר

הוא מאוד מדהים בעיני אבל יש לו את הכיוון והדרך שלו בהתפתחות אישית

אם את מכירה המורה שלו לא הרבה מכירים אותו זה רמי דבורה אז רכשתי את המסלול שלו שנקרא תוצאות 

מעניין מאודמאן דאמר

מה הפרסומת? בכוונה לא אמרתי איזה קורסים

לא בשוק ההון ולא בהתפתחות אישית

השיתוף הסכום היה בשביל פורפורציות 

יששששששששש🤩🤩מבולבלת מאדדדד

ואתה יותר מאמין כי אתה *חי* טוב. ורואה את הטוב. ומחובר לטוב.

אתה קשוב לעצמך. וזה משמח ממש.

ותכלס- כיפה זה סממן חיצוני. שלא מעיד על הפנימיות.

אני לא אומרת להוריד כיפה כמובן. אבל זה שאתה כזה כרגע- לא הופך אותך למוסרי יותר או פחות.

אבל תרסן טיפה את ההתלהבות. תזכור להיות רגוע כשצריך. ואתה יודע שזה מדאגה🌷

ושימחת ממש!!!!

ואל תשכח ביטוח לאוטו 🤪

כמובן 🙃מאן דאמר

את לגמרי צודקת לכן פרקתי פה במקום שאני עוד בערך חצי אנונימי וכי הרגשתי שאני חייב להוציא את זה החוצה

כיף גדול לשמוע ששימחתיך

כיף לחיות! 

ממממבולבלת מאדדדד
מפתיע ששימח אותי?

🌷🌿🌿

(עלים מפה תופס?)

😂😂😂מאן דאמר
לא לא מפתיע במיוחד כשיש לי ספוילרים
לא קיבלתי פרח ממך😢מבולבלת מאדדדד
זה כי הוא עוד בדרךמאן דאמר
🌷

תפסת? 

עכשיו תפסתימבולבלת מאדדדד
חחJewice
סטיפס
מממ מה הקשר לסטיפס? מבולבלת מאדדדד
כי חילקתם פה פרחיםJewice
מסקרנות: איפה הרגשת שהכיפה מהווה חסם לזה ?בן מערבא
בעיקר בקטע המנטלימאן דאמר

דת כלל נותנת איזור נינוחות שאומר א יש ביטחון בחיים זה הצד הטוב

הצד הפחות זה התדרדרות למקום של חדש אסור מן התורה וכדו שזאת גישה שפשוט נותנת לגבולות איזור הנינוחות המנטלי משנה תוקף.

ולכן הכיפה הפריעה לי בעיקר כמשהו חיצוני שמסמל את הדת החיצונית

בשונה מהיהדות שהעיקר זה יותר הפנימיות ומשפיעה על החיצוניות ולהיפך.

אבל הצורך כרגע הוא להתנתק מהדתיות החיצונית שאני מרגיש ומשם דברים יתבהרו יותר

לא ממש הבנתיבן מערבא
״הצד הפחות זה התדרדרות למקום של חדש אסור מן התורה וכדו שזאת גישה שפשוט נותנת לגבולות איזור הנינוחות המנטלי משנה תוקף״.

תוכל לפרט ? אם זה בסדר מבחינתך. 

..מאן דאמר

כבני אדם יש לנו יצרים הישרדותיים

אחד היצרים שעזרו לנו לשרוד היה איזור הנינוחות

למשל בג'ונגל של פעם האדם הולך כולו טרוד דרוך לקראת מפגש אפשרי עם נמר רעב או לביא משועממת

ולא כיף לו זה לחוץ ומפחיד וצריך להיות בכוננות.

מפה לשם הוא מוצא מערה לוקח אבן גדולה וסותם את הגולל

עכשיו אפשר לנשום לרווחה

אבל זהו

שלא

כי במערה אין מים אין אוכל אין חברה אין אור שמש

אין לאן להתקדם אין אפשרות באמת להתפתח וחשוך ואולי קר ובודד.

זה נקרא איזור הנינוחות.(יש כאלה שקוראים לו איזור הנוחות אבל זה לא מדויק)

לא נוח שם באמת

לא כיף שם אבל בטוח שם מוכר שם

הקטע שהיום אנחנו לא בג'ונגל ועדיין עם אותו מנגנון שמקשה עלינו לצאת ממקומות מנטליים שנינוח לנו שם

אחד מהם זה הדת

כלומר הדת יכולה להיות איזור נינוחות

אתה לא צריך לעסוק בשאלת הקיום שלך כי יש לך תשובה מאוד חותכת לרוב

אתה לא צריך לחפש משמעות כי נותנים לך טקסים מסוימים לעשות

יש אפקט העדר כי יש קהילה

יש משהו שמאחד מאוד בדת

ומהצד השני היא מאוד ממסגרת אותך

כלומר הדת בעצמה ומי שמשפיע עליה יכולה ליצור חסמים מנטליים לדוגמא הפחד מדברים חדשים או הפחד מעונש הפחד מתאכזב שהוא מאוד חזק

או אם יש קהילה אדוקה אז הפחד מלהפגע על ידי העדר

וכל זה מקשה מאוד על היציאה מאיזור הנינוחות. וההתפתחות האישית

מקווה שזה עזר אם לא זה בסדר גמור תגיד לי איפה איבדתי אותך ואני אשתדל לענות

עכשיו הבנתיבן מערבא
זאת מעולם לא היתה החוויה שלי, אבל אני מבין. 
איזה כיף לקרואארץ השוקולד
יהי רצון שה', החיים והסביבה ימשיכו להאיר לך פנים ויהיה עוד הרבה שפע ושמחה
תודה רבה אמן 🙏 גם לךמאן דאמר
בכיף, אמן ולכל ישראל, תודהארץ השוקולד
"יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך"advfb
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

יש אמלק?פשוט אני..אחרונה
לשלוח סרטון של חצי שעה בלי תקציר זה קשוח...
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
אין לדעתי קשר ישיר בין קשיים גדולים ובין דברים גדופ.א.
גדולים שנולדים מהם

למשל התמודדות עם קשיים ובעיות בלימודים, גם קשיי השתלבות חברתית במקום חדש, להצליח לעמוד בעומס העצום בתואר תובעני בלי למרוח ולמתוח את התואר…

נכון שיש גם קשיים שבסוף יש דברים גדולים -אבל לא תמיד …

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך