כאילו. אין לי בעיה עםזה שיש מחלוקת גדולה היום בארץעברי אנכי

טוב. האמת שיש לי..

לא משנה.

אבל מכירים את זה שמתי שאתה רוצה לדחות דעה מסויימת אתה כזה:

אה נו, זה הקבוצה הקיצונית והמשיחית הזאת

כאילו. חסר כינויי גנאי אמיתיים? הם לא חכמים כמונו. הם לא תורמים כמונו.

קיצוני משומה הפך למילת גנאי. לא יודע באיזה קטע. ל2 הצדדים כמובן.

בן גביר פסול כי הוא קיצוני, ומאותה סיבה, מרץ הם קיצוניים ורדודים. לא כך?

קיצוני זה בעל עמדת קצה. זה רע? זה פגם? מישהו פה לא בעל עמדת קצת בנושא כלשהו? האם אתם בעד אלימות בבתי ספר? יש אבות שיגידו שאם מרביצים לבן שלי שירביץ בחזרה, ויש כאלה שלא. הם קיצוניים נגד אלימות. להמשיך בדוגמאות?

זה נגע שפשה ל2 הצדדים. פשוט די. רוצים להנמיך את השמאלנים? לא אכפת לי. אל תהיו רדודים. תגידו שהם לאיודע מה. למה קיצון נהיה מילה מפחידה כזאת שאומרת "אה. עליו אי אפשר לסמוך"???

די לרדידות.

משיחי. מה הקשר? מההה בחיאת. למה זה שמידהו מאמין בבירת המשיח הופך את התפקוד שלו כאזרח או כשר פחות טוב?

יש פה קבוצה של "מחמאות" מאוד רדודות שנועדו להפחיד את הציבור. סתם. אז אם בא לכם לפעמים להתעצבן על הצד השני, תפדאל, בואו לפחות תסבירו למה. ואני מדבר גם על הימניים. די לרדידות! די לטמטום! ללסחוף המונים אחריך סתם בלי תוכן!

אולי אני אקים מפלגה נגד סתומים. ואז במקום להשמיד ג'ינג'ים, אני אשמיד עיתונאים או עוד כל מיני סתומים.

אומרים די לרדידות!

אל תהיה קיצוניאני:))))

שאלה טובה.

נראהלי שחלק מזה בא מהשאיפה להיות כביכול ליברלי, פתוח, מכיל.

קיצוניות לא תמיד טובה כי יש מורכבויות בחיים וצריך לפעמים לרכך את העמדה.

מצחיק שזה בא מאנשים שהם קיצוניים בעצמםחושבת בקופסא

מי שבטוח שאנחנו בדיקטטורה אם עוברים חוקים שהוא לא אוהב קורא לשני קיצוני.

בהחלט מסכימה שמילים כמו 'משיחי' נזרקות בלי שום משמעות מאחוריהן, רק לגרום לצד השני להיראות מפחיד יותר.

לא מבינה גדולה בפוליטיקהאני:))))

אבל נראלי מה שהם אומרים זה שהחוק הזה זה פרצה קוראת לגנב וזה עלול לגרום לדיקטטורה.

איך בדיוק?חושבת בקופסא

הם גם לא אומרים לא "עלול", ולא "פרצה" מבחינתם החל מיום שני שעבר, כשעילת הסבירות עברה בכנסת, אנחנו חיים בדיקטטורה משיחית קיצונית כי עכשיו לממשלה יש כוח בלתי מוגבל לעשות מה שבא לה, ומה שבא לה זה להקים מדינת הלכה קיצונית בה כל החילונים עבדים, והעם לא חופשי בארצו, ובגלל שאין דמוקרטיה הם פורצים במרד. אין שום ניואנסים לעמדה שלהם.

שילבתי כאן נוסחים מכמה סטיקרים אמתיים שראיתי מזהמים את ירושלים היפה שלנו באזורים שבהם הבטלנים האלו מפגינים כל שבוע.

חילונים עבדים? זה לא ראיתיעברי אנכי

אני מכיר נשים שפחות. אבל חילונים?

על זה לא חשבתי

האמת שזה רעיון לא רע

זאת מדבקה אדומה עגולה "חילונים לא עבדים!"חושבת בקופסא

במציאות הצבע האדום זורח בכיעור שלו.

ברצינות, לא רק שהמסר עצמו מכוער, אלא גם האתסטיקה של המחאה הזאת פשוט נוראית.

את תחום האסתטיקה נשאיר לנשים.עברי אנכי

גם תומכי הקואליציה שרוצים להדיר נשים נראלי שאת הקטע הזה ישאירו אצלכן.

נראלי חכם יותר

אייי איזה עולם דביל

לא הבנת. עוד כמה ימים יאסרו עלייךעברי אנכי

ללכת ברחוב בלי חיג'אב

ככה זה במדינה המשיחית הזאת שמנהיגים אותה קיצוניים משתמטים.

אז אם את לא רוצה להיות שפחה, בואי להפגין בקפלן

חשבתי שאני כבר שפחהחושבת בקופסא

הרי אני כלואה בממסד הדתי הדכאני שמשתלט על הצבא ומעז להשתמט ממנו, ומתיר דברים הזויים ומשיחיים כמו ערב נשים נפרד מופרד ומיזוגיני.

אה סליחה שכחתיעברי אנכי
אבל את תהפכי ליותר

הן יאסרו עלייך את הזכות לעבוד ותהפכי למכונת ילדים ולא יתחשבו ברגשות שלך. כמו שקורה עם כל הדתיות. כמובן.

מה את מברכת?לאצעיר

שלא לא עשני שפחה?

אבל אני כבר שפחהחושבת בקופסא

מה שנשאר לי לברך זה רק לברך שעשני כרצונו

(ברצינות רגע: אני דווקא ממש לא מהאלו שיש להן בעיה עם הברכה הזאת)

למה שתהיה?לאצעיר

ברכה נפלאה מה טוב יותר מלהיות עשויה לפי רצון הקב"ה?

לא יודעת, תשאל אותןחושבת בקופסא

יש לי שאלה נהדרת! - צעירים מעל עשרים

מצחיק איך כל פעם הן חושבות שהן גילו את אמריקה עם השאלה הזאת שקיימת כבר מאות שנים, הרבה לפני המצאת הפמיניזם.

לא מכיר את הנ"ל אישיתלאצעיר

אבל כל דור וכל אדם לומד מחדש. זו מהותינו. ונראה לי שעדיף לשאול (בענווה) מאשר להשאר עם ספקות, לא?

וב"ה תורת אמת מתחדשת ונושאת פירות ויש תשובות שמתחדשות עם כל דור.

אם פעם ההתמודדות היתה "למה נראה כאילו האשה היא פחות מהאיש", היום ההתמודדות היא להבין למה אשה (נשית, לא חיקוי עלוב ומפורק של גבר) היא נפלאה.

אבל נראה לי חטפנו את השרשור. אז תחזרי למטבח 😁

יש כאלה שחושביםאני:))))

שהאשה אכן פחות מהגבר. נתקלתי בזה.

עצבןן אותי!!

האשה היא אכן פחות מהגברלאצעיר

וגם יותר. לכל אחד מעלותיו וחסרונותיו. וביחד - שכינה ביניהם.

בסדראני:))))

הוא דיבר באופן כללי שאשה היא פחות מהגבר.

"יש נשים שחושבות שהן שוות לגברים או אפילו יותר"

(אני מציעה לערוך את הכותרת)

הכותרת מכוונת (קליקבייט)לאצעיר

לא מצאתי מי דיבר איפה (מה שכתבת).

לא מישהו מהפורום.אני:))))
אגב, אני מאוד מסכים עם האמירה שלולאצעיר

כאשר ההשוואה היא של מחיקת הגבולות (כמו שהזכרתי למעלה על אשה גברית מסכנה ומפורקת).

צריך לזכור - שיווין הוא לא טשטוש. איש הוא איש ואשה היא אשה. לכל אחד יש מעלות וחסרונות. אשה שתתחרה עם גבר בגבריות היא מסכנה ואכן פחותה ממנו.

אשה שתתעמק בנשיות שלה זה דבר מבורך ונפלא.

נההה הכל בסדר. אין בעיהעברי אנכי
בתור פותח השרשור אני מסכים

במיוחד אחרי שבסוף התגובה שלך אמרת לה ללכת למטבח ועודדת את הניסיון שלנו להשתלט על המדינה

אוף זה מעצבן אותיאני:))))

כול יום שעובר הם רק מחצינות את עצמן יותר והן עוד מפחדות שיכפו עליהן חיג'אב?. דיי נמאס לשמוע את ההגזמות האלה.

רק השבוע קראתי כתבה שהעיפו רב מהמועצה כי לא הסכים להוריד את המחיצה, הרי זו הדרת נשים. יוו דייי עם הבורות.

הן אלה שמזלזלות בנשים. לא התורה!

הם צריכים להתחיל להתעורר ולהבין שחיים פה עוד אנשים בעולם חוץ מהם. והם האחים שלהם. העיקר אכפת להם מהערבים שכל הזמן הורגים אותנו.

איזה בורות. נמאס.

כתבתי את הנ"ל בסערת רגשות נא לא לשפוט.תודה.

..עברי אנכי
זה בסדר, רואים שכתבת את זה מתוך כאב לב. אשרייך שזה כואב לך. זה ממש יפה וחשוב. ב"ה.
תראילאצעיר

ניגשה אלי מישהו בעבודה לדבר איתי על זה. אני לא מדבר פוליטיקה בעבודה (ובכלל עם נשים, מיזוגן שכמוני) אבל היא ממש היתה במצוקה.

מדובר על אישה טובה, עם לב טוב ומידות טובות, משכילה וגם לא ילדה קטנה. היא בטוחה שעכשיו הולכים לנעול אותה בבית עם הילדים, לשים עליה חיג'אב והלכה המדינה.

לא היתה שום אפשרות לדבר איתה בהיגיון. כאמור, אשה חכמה עם לב טוב. 

ישנו קמפיין של מאות מיליונים שקלים (דולרים? אירו?) להתסיס ולהפריד את העם. חלק ממנו מופנה לאנשי מקצוע שתפקידם הוא לעורר את הפחדים הלא רציונליים האלו ואת הפסיכוזה ההמונית.

אני בעיקר מרחם עליהם. הם באמת בטוחים שהמדינה שלהם (הרי היא שלהם) חרבה. על הדרך זה גם מראה שאנשים שמוגדרים "אינטליגנטיים" יכולים להתנהג כמו אספסוף חסר שכל. 

כןאני:))))

גם אני מרחמת אבל זה גם מעצבן כי בסוף אנחנו אלה שנפגעים ונרמסים.

זה מה שהכי כואבהרמוניה

שבסוף התקשורת השקרנית עושה עבודה 

וזה משפיע, זה מעצב את התודעה 

כבר ראיתי ימנים שהתהפכו... 

היא אלופה בלזרוע פחד ולדמות מציאות. אלופה בזה ורקובה כל כך.

יש אנשים שהולכים להפגנות ופוגשים את החילונים לדבר איתם זה ממש יפה בעיניי.

אני לא עושה כלום כרגע כי זה גדול עליי אבל מתחזקת באמונה שהכל בשליטה של בורא עולם ומשתדלת להתקרב לתורה כדי שאם תהיה סיטואציה שה' ישים אותי בתור משפיעה אני אעשה קידוש ה' ולא הפוך חס וחלילה...

אני רואה שלא ציינתיאני:))))
שהוא לא הסכים להוריד את המחיצה בבית כנסת**.
לא חושב שיש גנאי אמיתי בלהיות קיצוני בדעותאם רק נאמין
אבל כן יש בעייתיות שמי שקיצוני הוא זה שקובע את המדיניות של הכלל לפי ההשקפה הקיצונית שלו. כדאי יותר שהוא יסתפק בלמשוך בעדינות לכיוון שלו בתקווה שעם הזמן דעת הקהל תיטה לכיוון שלו.

צודק שבתרבות הכללית זה נהיה מילת גנאי בגלל הפורגרס, שאין דבר כזה אמת, ואין הצדקה שתגזים עם דעה או זהות כלשהי. ובכלל אי אפשר ליצור הסכמים והידברות עם קיצוניים אלא רק עם מתונים אז כדאי שלא יהיו קיצוניים בכלל. 

אפשר לדון על מה שאמרת בהתחלהעברי אנכי

וזה ממש אחלה

ממש.

אני מתעצבן על זה שזה נועד כדי להפחיד סתם, כמו שאמרת..

__הרמוניה

אני כן חושבת שקיצוני זה פגם ובד"כ לא טוב, אנחנו משתדלים להתרחק מהקיצון... הבעיה במילה הזאת היא שקיצוני זה תיאור יחסי וזה כבר תלוי במי שאומר אותו... 

אם מישהו קיצוני בעיני מישהו אחד זה לא אומר שהקיצוניות הזאת היא לא האמצע האמיתי.

בקיצור זה לא טיעון שאומר משהו😏

אתה צודק בבאיהארץ השוקולד
אבל נראה לי שגם רבים אצלנו חוטאים בזה באמירה "רפורמים", "ניאו רפורמים" "ליברלים" "תורניים" וכד'
א. התלונה שלי היא דוצ. כתבתי את זהעברי אנכי

ב. למילה ליברלי יש משמעות. למילה קיצוני אין.

הגיוני שכאשר אתה מדבר עם אנשים שלא רוצים מנהיגות שתנהיג מדיניות ליברלית אתה אומר להם ליברלים והם לא רוצים. זה אחלה.

אני לא שמעתי מעולם על מדיניות משיחית. או קיצונית

קיצוני זה מילה בלי משמעות.

א. אז חיזקתי את דבריךארץ השוקולד
ב. מסכים שקיצוני היא חסרת משמעות לבדה לרוב .

משיחי זה כן תפיסה כמו ליברלי 

אין מדיניות משיחית.עברי אנכי

איפה ראית אצל ליצמן כשהיה שר בריאות מדיניות משיחית? כשהוא ממרצ היה, הרגשת מדיניות ליברלית.

יש מדיניות ליברלית. משיחית אין

כשאומרים משיחיות לא מתכוונים למדיניות, אלא לקונספטדי שרוט
קונספט שבו מתוך אמונה אוטופית שככל שהמדינה תהיה יהודית יותר כך זה יעשה את "רצון השם" יותר וכך תקרב הגאולה באמצעות המשיח. ואיך הופכים "קמעא קמעא" את המדינה ליהודית יותר? באמצעות חוקים דתיים כמו חוק החמץ, חוק אלף הרבנים, חוק מאסר ללבוש לא צנוע בכותל, איסור על מצעדי "תועבה" וכאלה.

זה לא שמי שאומר "משיחיים" מתכוון למדיניות. הוא מתכוון לתודעה משיחית-יהודית שתבוא לידי ביטוי בחיקוק חוקים דתיים לאט לאט ולעשות הלכיזציה למרחב הציבורי שיהפוך את המדינה ליהודית יותר כדי להביא את המשיח.

המצחיק הואלאצעיר
שבדיוק באתי לכתוב בציניות שחוק החמץ, הכותל וכדו' הם מדיניות "משיחית". 
זה לא מדיניות משיחית. זה חיקוק חוקים דתייםדי שרוט
מתוך אמונה אוטופית משיחית.
לא. זו החזרת הסטטוס קוולאצעיר

שנרמס על ידי בתי המשפט בצורה הכי אנטי דמוקרטית שאפשר.

זה לא החזרת סטטוס קוו. חוק אלף הרבניםדי שרוט
זה לא חוק ששייך לשום סטטוס קוו. גם חוק החמץ. הסטטוס קוו היה שלא נהוג להכניס חמץ בפסח מתוך כבוד לאזרחים שומרים מתוך תפיסה שצריך להתחשב. זה הסטטוס קוו. לחוקק חוק *שמחייב* מנדטורית לא להכניס חמץ *זה* השינוי בסטטוס קוו.

שלא לדבר על החוק מאסר ללבוש לא צנוע בכותל. זה בכלל הזיה.

אתה כותב שטויותלאצעיר

חוק החמץ מאפשר לבקש למנוע להכניס חמץ למקום ציבורי (חוק בלי שיניים) - דבר שבג"צ מנע על דעת עצמו אחרי 70 שנה שככה התנהלה המדינה.

כנ"ל לבוש לא צנוע (שכמובן פייק ניוז) או בשמו היותר מדוייק - חוק פורעות הכותל. קבוצה קטנה, מיליטנטית שלא אכפת לה כלל מקדשי ישראל מטילה טרור על כל עם ישראל במקום הקדוש לו. כמובן בחסות בג"צ והפרקליטות.

מבלי להתיחס לדעתי האישית על "חוק אלף הרבנים" - סה"כ עדכון של תקנים שלא נעשה כבר עשרות שנים בזמן שהמדינה גדלה פי כמה וכמה.

בכוונה דיברתי על החוקים האלו שהם סה"כ השבת מה שנרמס מהעם על ידי קבוצה קטנה וקיצונית שלא נבחרה ע"י אף אחד.

ואין לי שום בעיה לעדכן את הסטטוס קוו לפי רצון העם (שזז לכיוון ימין\שמרן\תורה מאז שהתקבע הסטטוס קוו). פשוט זה לא מה שמדובר כאן.

מצחיק שמבחינתך סטטוס קוו זז לכיוון אחד בלבד.

אצל ליצמן איןארץ השוקולד

אבל אצל סמוטריץ כאשר מתלוננים על בחירות כלכליות רעות של התקציב הוא אומר שה' יעזור ולא מתייחס כיצד בדרך הטבע יסתדרו זו תפיסה משיחית,

כאשר אמירות מדיניות נאמרות שלא אהודות בעולם התגובה היא יהיה בסדר אז זו אמירה משיחית.

מה עוד שמבחינת חלק מהציבור השקעה בהר הבית, או יוש זה משיחי.

אתה מרגיש ליברלי כי זה מפריע לך, אחרים מרגישים משיחיות כי זה מפריע להם.

הם יזלזלו בתלונותיך על הורוביץ ואתה תזלזל בתלונותיהם על בן גביר וסמוטריץ.

ארץ, נו באמתחדשכאן
זו תגובה בזויה

יש לך אולי מח' כלכלית (אין לי מושג מה היא) עם סמוטריץ', אבל לא בסדר להגיד שהוא רק מאמין שיהיה טוב ולא מגבה את המעשים שלו בהסברים.

זה מה שהוא אמר בראיון במשפחה ובעוד תגובותארץ השוקולד
מה אתה רוצה ממני?
זה ממש לא נכוןברגוע
הוא אמר גם את המילים בעזרת ה', אבל זה בנוסף להסבר בדרך הטבע. 
כנראה שצריך להעלות צילום מתוך העיתוןארץ השוקולד

אולי אז תאמינו או שתמציאו תירוץ חדש.

הייתי יכול להתווכח עם התעדוף האידיאולוגי הכלכלי שלו, אבל זה לא קשור, יש פה דיון על אם קיימת תפיסה, כנראה שלא ראיתם או שכחתם ולכן צריך להראות שהתפיסה קיימת

ואתה לא מאמין בזה?חדשכאן
זה שטויות?

במה אתה כן מאמין?

ולמה אתה חושב שהאמונה שלך היא לא של סמוטריץ?

לא, אני לא מאמין בזהארץ השוקולד
אני מאמין שאסור לסמוך על הנס כאשר פועלים, ושר אוצר צריך לנהל תקציב בלי לקוות לסיוע שמיימי שיסדר את הבעיות בתקציב שלו.

השאלה לא הייתה אם זה נכון אלא אם יש מדיניות משיחית, הראיתי שיש כפי שהסביר די שרוט מה זה אומר תפיסה משיחית.

צודק אסור לסמוךחדשכאן
אבל האם "בחוקותי תלכו" גורר שפע גשמי או לא?
אז תדע לך ששר האוצר סומך על הנסארץ השוקולד

לגבי אמונתי, אני חושב שאם נפעל נכון ה' יעזור אבל צריך לפעול נכון הן מבחינה ערכית והן כדרך הטבע, דבר שהממשלה הנוכחית לא עושה באופן ברור בכמה החלטות כלכליות גדולות.

ובכל מקרה, אני מוכן לקבל שאדם יאמר שאני משיחי בגלל שאני מאמין שיש שכר ועונש כתלות במעשינו מבחינה רוחנית.

על האמירה הזו אמרתי שזה בזויחדשכאן

מאיפה החשיבה המתנשא (והטיפשית יש לומר) שהוא חושב שאחרת ממך?

אבל ככה הוא פועל...ארץ השוקולד
וכך הוא אמר גם במקומות אחרים, אחפש לך.
פועל אחרת ממה שאתה חושב שהוא המינון הנכון?חדשכאן

הגיוני בהחלט

זה שונה לחלוטין ממה שכתבת 

לא, פועל בדברים שהוא מסכיםארץ השוקולד
שהם רעים לכלכלה בדרך הטבע, אבל טוען שהדברים יסתדרו כי הוא מאמין בגישה של "כלכלה בדרך התורה"
אתה משנה את הדיוןארץ השוקולד

יש שני דיונים:

1. האם יש מדיניות משיחית בממשלה?

הראיתי שיש.

2. האם המדיניות הזו נכונה?

לא נכנסתי לשם כי לא על זה דוובר.

הגבתי בדיוק על מה שהגבתיחדשכאן
מה?ברגוע
ציטוט של משפט אחד מתוך ראיון שלהם לא מוכיח כלום
שאתה מסלף ואתה יודע את זהחדשכאן
אני מסלף? אולי תקראארץ השוקולד

שר אוצר שמגיב ככה זו תפיסה משיחית. (אפשר להסכים איתה או לא, אבל אי אפשר לומר שזו תפיסה מוסכמת ומי שלא דתי יקבל אותה בשוויון נפש)

מחכה להתנצלות

אתה קטנוניחדשכאן
וברור שזו כותרת

טמטום אפילו לדון בזה

זו כותרת משיחית, אין מה לעשותארץ השוקולד
אז מי שסילף לטענתך עכשיו זה משפחה?

לפחות תתנצל ותודה שאני לא סילפתי כלום, תהיה בן אדם.

אני מצטער אם חשבת שאמרתיחדשכאן
שזו לא כותרת

הגבתי בדיוק על מה שהגבתי.

כלומר, אני לא סילפתיארץ השוקולד

אגב כותרות, כאשר שאלו את שר האוצר בשידורים מהכנסת שאלות כלכליות הוא הגיב בכותרות במקום לגופו של עניין.

הוא שר פופוליסטי באופן כללי, כך שלא אופתע אם הכותרת הייתה לבקשתו.

נכון. זו היתה הכותרתחדשכאן
סילפת את כוונתו.

ארץ, החזקתי ממך כיותר חכם מזה.

אני חכם ולכן ברור לי שהוא מזיקארץ השוקולד

כשר אוצר.

אמנם יש גרועים ממנו כמו כחלון, אבל הוא עושה עבודה רעה כשר אוצר באופן כללי ולצערי אין לו הסברים מעשיים מניחים את הדעת.

את הטענה הזו אני מקבלחדשכאן
אולי גם אני חושב ככה

לא הגבתי כלפי זה

ראית את הראיון הזה?ברגוע
את הראיון הזה טרםארץ השוקולד
אני קורא, פחות צופה ולכן רק קראתי ראיונות שלו 
באופן הכי בסיסיארץ השוקולד

להגדיל גירעון זה רעיון רע, כמו שזה רעיון רע בבית להיכנס למינוס.

והממשלה הנוכחית שינתה את אופן חישוב הגירעון כדי שיהיה ניתן להגדיל הגירעון וזה ייראה פחות רע.

אפשר להיכנס לדיון ארוך יותר בהזדמנות, אבל זה הכי שכל ישר שברור שזה רע 

אז אתה חולק עליו בתפיסה הכלכליתברגוע
זה לא אומר שהוא סומך על הנס ולא נותן הסברים למהלכים שלו
הדוגמא הזו לא אומרתארץ השוקולד

אבל הדוגמא הזו לא הופיעה בראיון במשפחה.

מה שאומר זה צילום המסך מהראיון שהבאתי למטה.

אני שמח שחזרת בך מהטענה שאני סילפתיארץ השוקולד

ומעביר את האשמה לעיתון,

אני לא מנוי עליו כדי לדעת אם הם סילפו את התוכן, אבל ממספר ראיונות שקראתי איתו (בבשבע ומקור ראשון) לא היה נשמע לי מופרך שכך הוא מאמין.

אני מאשים אותך שהשתמשת בזהחדשכאן
באופן מודע ומסולף כדי להוכיח משהו שיקרי 
אפילו לפי הכותרת שהבאתברגוע

הוא אומר "זה יהיה *חלק* מתפיסתי"

הוא לא סומך על הנס, הוא פועל בדרך הטבע, ובנוסף לזה בוטח בה' שיתו לנו שפע אם נשמור את התורה

זה יותר בוטה מזה בתוכן הכתבהארץ השוקולד

האוצר היהודי - עיתון משפחה

ומסתבר שהכותרת לא סילפה.

מוזמן לקרוא

@חדשכאן מוזמן גם, כך תגלה שהכותרת לא סילפה

😂😂חדשכאן

ארץ..

בדיוק על זה אמרתי שתפסתי ממך יותר חכם.

ניתוח בסיסי של טקסט.

בעצם אפילו לא ניתוח. קריאה. מתבייש לעבור איתך על הטקסט.

קראת מה שכתבתי?ברגוע
כן, בכתבה הוא לא אומר *חלק*ארץ השוקולד

במינימום תסכים שזו גישה משיחיתארץ השוקולד
אפשר לדון אם היא נכונה או לא, אבל היא בטוח גישה שתגרום לאנשים חילונים להאמין שהאוצר בידיים טובות.
ומה הוא אומר משפט אח"כ?ברגוע

לא יודע מה ההגדרה לתפיסה משיחית, אבל אני ממש לא רואה כאן שהוא סומך על הנס בלי לפעול בדרך הטבע.

אותו דבר, פשוט צילום המסך נקטעארץ השוקולד

שלחתי מקודם קישור, מוזמן לטרוח לפתוח ולקרוא

לגבי ההגדרה, פשוט אני הסביר לעיל:

כשאומרים משיחיות לא מתכוונים למדיניות, אלא לקונספט - צעירים מעל עשרים

לא..ברגוע
התכוונתי ל"אני לא נשאר בגובה שלושים אלף רגל.."
איפה הוא מסביר איך מעשיתארץ השוקולד

זה הגיוני ויכול לעבוד מציאותית כדרך הטבע?

(כי זה היה תגובה לשאלה על התנהלות כלכלית בעייתית בדרך הטבע)

יפה שהוא אומר שהוא לא נשאר בגובה שלושים אלף רגל, שיתן דוגמא איך הוא לא.

ממש שאלה אח"כברגוע
על אותה שאלה כלכלית,ארץ השוקולד
לא על שאלות אחרות.

היו לו מלא החלטות כלכליות, האם יש לו הסבר בדרך הטבע למה כל אחד מהן טוב או שחלקם מסתמכות על הנס?

שלא בשולי הענייןארץ השוקולד
אני לא חושב שדרך לנהל דיון ומחלוקות היא לצאת בקריאה שהם משיחיים ולכן ...

רק הבאתי את זה כדי להראות שיש כזה דבר מדיניות משיחית כפי שיש מדיניות ליברלית 

??ברגוע

הוא עונה על אותה שאלה- קצבאות אברכים.

הראיון הזה בוצע לפני שהוא נכנס לתפקיד.

מאז הוא ביצע עוד הרבה ראיונות, ולא ראיתי שום שאלה שהוא ענה רק "בעזרת ה'" בלי להסביר בדרל הטבע.

איפה התשובה?ארץ השוקולד

רוצה לצטט אותה?

(לענות כשזה עובד כלפי שמייא ובמציאות זה לא הסבר אלא אם כן מוביפים במינימום דוגמא כלשהי מהמציאות להראות שזה אכן קורה.)

בראיונות שקראתי מאז ראיתי את אותו סגנון בחלק מהשאלות.

אתה צודקארץ השוקולד

הוא מעלה תיאוריה של פיתרון אפשרי שהוא לא עשה, לעומת הבעיה שהוא כן יצר בזה.

לא תקצבו שום מלגות נוספות לסטודנטים חרדים (אפשר לדון עד כמה זה נכון, אבל בפועל ההצעה שלו לפיתרון לא קרתה בכלל)

הקציבו 270 מליון שח בתקציב לתעסוקת חרדיםברגוע

"גרדוס הזכיר מספר פעמים כי בשלב זה מייעדים תקציב של 270 מיליוני שקל לעידוד תעסוקת חרדים."

לקראת סוף הכתבה

סמוטריץ' על השלכות המהפכה המשפטית: "שער הדולר - אולי הדבר היחיד שמטריד" | כלכליסט

אם מייעדים אומר שהקצוארץ השוקולד
אז מעולה, שמח לקרוא.

הפתיע אותי שלא שמעתי על זה כי יש לי חברים חרדים שלומדים כעת באקדמיה.

ד"אברגוע
בטח שמעת השבוע שאחוז התעסוקה אצל גברים חרדים זינק בחצי שנה האחרונה.. למרות שהם ידעו שהולכים להעלות את תקציב הישיבות
מה שקורה עכשיו זה תוצאה מהעברארץ השוקולד

מה שיקרה עוד כמה שנים זה תוצאה מעכשיו.

אני אפילו לא בטוח שניתן לומר שזה קשור לממשלה הקודמת אלא כנראה נובע מדברים קודמים לכך.

(אנשים מתחילים לעבוד אחרי תהליך, זה לא החלטה מהיום למחר.)

השתא דאתינן להכיארץ השוקולד

יש שני היבטים של תעסוקה:

1. אחוז העובדים.

2. יכולת ההשתכרות של העובדים.

החשש מהתוצאה של קבורת מתווה בעלזא על ידי הממשלה הנוכחית היא בעיקר חשש של פגיעה ב2 אצל הילדים כיום. (כלומר, מה תהיה רמת ההכנסה של החרדי הממוצע עוד 15 שנה, והיא תהיה נמוכה יותר כתוצאה מכך.

את זה עליה באחוז התעסוקה לא פותר

)

בהחלט נושא חשובברגוע

לכן רוצים להוריד את גיל הפטור מצהל, ובמקביל לתת מלגות ללימודים.

נכון שהיה עדיף אם החרדים היו לומדים ליבה בבתי ספר, אבל כפיה של המדינה לא תעזור.

על מתווה בעלז דיברנו כבר בעבר.. חולק עליך שיש לו יותר מידי השפעה.

הממשלה כרגע מונעת את האפשרותארץ השוקולד

מבתי ספר שרוצים ללמוד ליבה לפי מתווה בעלזא.

במפלגות החרדיות פועלים לעכב את תקצוב לימודי הליבה | המחדש

אז יש כפייה אבל הפוכה, למנוע מאנשים ללמוד ליבה.

די שרוט*די שרוט
לא מאמין שזה קרה ליארץ השוקולד

סליחה ממש, אתקן.

לא הצלחתי לערוך לבד, ביקשתי מהמנהל לערוך לי

הכל טוב חיים שלי 😘די שרוט
*די שרוט כמובןארץ השוקולד
טעות שלי
ובאופן כללי אם נפנים שההתערבות של המדינהארץ השוקולד
בחיי ובחירות האזרחים גורמת לכך שאנשים חווים פגיעה כאשר נציגיהם לא בשלטון ונמנע את ההתערבות הזו, מצב כולנו והיחס לאחרים ישתפר פלאים כי הם פחות יהיו אויבים.

בדיוק כמו שהתערבות בג"צ בפוליטיקה פגע בבג"צ מבחינה תפיסתית, כך עודף ההתערבות פוליטיקאים בחיי האזרחים פוגעת ביכולת קידום ערכים או התנהלות התקינה של השלטון.

תורני זה רע?לאצעיר
לאארץ השוקולד

גם ליברלי זה לא רע,

אבל זה בריחה מדיון לקטלוג.

רפורמי וניאו רפורמי באים בתור כינויי גנאי כמו משיחי באמירה שאין לדעה מקום, ההבדל הוא רק כלפי מי

קיצוניות עלולה להזיקבועית מחשבה

למשל, אדם שהוא קמצן באופן מופרז או פזרן באופן מופרז יזיק לעצמו (ימנע מעצמו דברים שהוא צריך או ייקח לעצמו יותר מדי שהוא לא מסוגל להכיל). באופן דומה גם בפוליטיקה. בפוליטיקה צריך הרבה פעמים להתגמש ולהיות פרגמטי ולא להתפס לערך אחד בלבד.

משיחיות בצורתה המתוקנת היא נהדרת והיא הרצון לתקן את העולם - אז היהדות במהותה היא משיחית וזה טוב. אם זה גורם לך לעשות שטויות ולהזיק בשם איזה חלום רחוק במקום לתקן אז זה לא טוב. 

ובאשר לרדידות - כאשר רוצים להעביר מסר בצורה קליטה ופשוטה ולא להיכנס לדיון ארוך ומעמיק כדי לברר את כל הפרטים בצורה כמה שיותר מדוייקת, אז סביר שתהיה הרבה רדידות, וזה רוב מה שקורה בפוליטיקה היום - מסרים קצרים וקליטים. אם אתה באמת רוצה שתהיה פחות רדידות צריך איכשהו לפתח תרבות שבה אנשים ממש אוהבים דיונים קצת יותר ארוכים ומפורטים. אני באופן אישי לא יודעת איך עושים את זה. 

לא קראתי תגובות אחרות.נעמי28

אענה מה זה לא קיצוני בשבילי.

יכול להיות שעל הדף הדעה היא בקצה הימין או בקצה השמאל ועדיין האדם לא קיצוני בעיניי.

קיצוני הוא מישהו שלא מבין שהדעה שלו היא נכונה ואמיתית לגביו וחושב שהיא אמת מוחלטת ותקפה לכולם.

שלא מבין שהדעה שלנו היא סובייקטיבית, תלויה בסביבה שגדלנו בה, בחוויות חיינו, בחינוך שקיבלנו, באדם שאנחנו. 

זה בסדר להיות אבסלוטים במשהו. 

לא צריך להיות פרווה, מרכז, לא פה ולא שם כדי לא להיחשב קיצוני.

אבל אני חושבת שצריך לקחת את עצמינו בעירבון מוגבל. 

מי שחושב אחרת ממני הוא לא אנרכיסט, פריבילג ויוצא להפגין בתשלום

הוא אדם טוב עם דעה שונה משלי כנראה בכלל הסביבה וחוויות חייו. וכנל הפוך

ומי שמנסה לכפות את דעותיו ואורח חייו על מישהו אחר, הוא קיצוני בעיניי.

ואני חושבת גם שבפועל מה שיעבוד זה דרך האמצע, למרות שדעותי האישיות אולי קיצוניות, אבל בסוף המדינה של כולם, גם של אלה שנציגהם לא נבחרו.

מה שאת אומרת נשמע יפה אבל לא עומד במבחן המציאותחושבת בקופסא

אדם שהוא נמצא בימין הקיצוני מאמין שצריך לגרש משפחות מחבלים ולכפות עליהם את הגירוש הזה בגלל שיצא מהם (לפחות) בן מטורף אחד.

אדם שהוא בשמאל הקיצוני מאמין שצריך לכפות על חרדים ודתייים ישיבה מעורבת במקומות שהם לא רוצים אותה בשם ערך השיוויון.

אין דבר כזה באמת פלורליזם, במיוחד אצל האנשים שמנופפים במילה הזאת. לאנשים יש זכות לדעות שלהם, ולאנשים אחרים יש זכות לבקר את הדעות האלו. ואין אף אחד(!) שבאמת ובתמים מאמין שלאנשים עם דעות שונות ממנו מותר לעשות מה שהם רוצים ב*כל* מצב.

יש לאנשים גבולות הכלה שונים, יש מי שלא יכול לשמוע התרחקות של שני מילמטר מהדעה שלו, ויש מי שיכול מעט יותר, ועדיין יש גבול והוא אף פעם לא מאוד רחב.

אפילו את כתבת שאת מקבלת אפילו את הקיצוניים, כל עוד הם לא קיצוניים מידי ורוצים לכפות על אחרים את הדעה שלהם. שוב אין באמת אנשים כאלו, והמדד שלך לקביעה מי כבר יותר מידי קיצוני בשבילך הוא אישי בלבד ולא באמת אובייקטיבי, פתוח או מכיל. כולנו מכילים רק את מי שנוח לנו להכיל וזאת לא באמת מעלה בכלל.

ברור לי שלא תמיד יש דרך אמצענעמי28

ולרוב החלק שידו על עליונה יכפה על החלק השני.

בעולם הדמיוני שאני מנהלת {ההימנון שם הוא היי היי קפטן והמדים הם חצאית טוטו וקוקוסים} לרוב אפשר למצוא דרך אמצע וגם אם לא, אז לעשות דברים בצורה מכובדת ולא בסיסמאות שהצד השני טרוריסט עם כוונה זדונית להשמיד את היקום.

וכן, גם דעתי, למרות שאני עם דם כחול, סובייקטיבית.

אבל גם העולם הדמיוני שלך כולל כפייהחושבת בקופסא

זה בדיוק מה שאני אומרת, אף אחד לא באמת פתוח ומכיל, גם לא את.

את כופה פתרון של דרך אמצע על אנשים שלא רוצים אותו כי את חושבת שהדעה שלך יותר צודקת ונכונה משלהם. מה ההבדל בדיוק בין הקיצוניים מלאי הסיסמאות לבינך? הססמאות שלך הן "פתיחות" ו"דרך אמצע" אבל הן אפילו יותר חלולות מהססמאות שלהם.

אני מדברת גם עלייך וגם הגישה הזאת באופן כללי, כל מי שמדבר על פתיחות וסובלנות לא באמת פתוח וסבלן לשום דבר.

למה לא?נעמי28

פשוט יושבים ומדברים.  מגיעים יחד לנק' לא אני ולא אתם. איפה אתם כן ואני לא ולהפך

אין איזה רודן שמחליט על דרך אמצע, פשוט הבנה של שני הצדדים שאין אפשרות אחרת לחיות יחד .

אגב זה מה שיקרה בסוף

שוב, את מעוניינת בהידברות, אחרים לאחושבת בקופסא

את חושבת שהם צריכים לבחור בהידברות (וש"זה מה שיקרה בסוף")= כפייה.

זה שאת אומרת "לא אני" לא באמת אומר שזה לא את, את רוצה לכפות את דעתך ואת הצורה שבה את חושבת שהעולם אמור לעבוד על אחרים, בדיוק כמו אחרוני הקיצוניים המפחידים, בדיוק כמו כולם.

הידברות זאת ההגדרה של פוליטיקהנעמי28

וזה לא אני כי דעתי האישית היא שכולם יעשו קארה בצבעי הקשת וג'ון לנון ינהיג את המדינה.

ברור לי שדרך אמצע היא ויתור גם על דעותי אבל חושבת שזה בלתי נמנע.

טוב, אני לא חושבת שאנחנו מתקדמות לאנשהוחושבת בקופסא
עם הדיון הזה.
כן זה ברורעברי אנכי

אני אנסה להסביר מה הבנתי שהיא מתכוונת לומר

את אומרת שקיצון זה לא טוב, כי כל אחד בדעה אחרת.

היא מסבירה שיש דברים שזה לא עובד.

לצורך הדוגמא היא הביאה - את רוצה לעשות אירוע לעובדים שמיועד לכולם. לכולם. אז אין בו הפרדה בין בנים לבנות. אז לא כולם יגיעו. ואם תהיה הפרדה גם לא כולם יגיעו.

יש אנשים עם דעות שונות, ואילו מה לעשות, זה משפיע גם על האחרים.

אולי תמצאי פשרה של ישיבה מעורבת אבל ריקודים בחתונה נפרדים, אבל גם לזה יש אנשים שלא יגיעו, וגם מזה יש כאלה שיתבאסו שהוא לא יכול לרקוד עם הכלה..

הנקודה היא, גם את סובייקטיבית. זה לא רע, אבל זה רק מעיד שההגדרה שלך לקיצון, יכולה אצלי להיות הגדרה למשהו בסיסי, שיש לו הרבה מעבר.

דוגמא?

זוכרת שהיה בית ספר שהחזיק תלמידה הבייתה כי היא הגיעה עם שורט? עזבי את הדיון ההוא כי לא אכפת לי ממנו. יש בתי ספר שמחייבים חצאית, יש בתי ספר שמחייבים אותה ארוכה + גרביים ויש בתי ספר שמחייבים חבוש תואם לכל הבנות. ויש משפחות ששולחות רק לקטגוריה האחרונה. ובעינהם זה קיצוני לשלוח לבית ספר שהחברות של הבת שלי הולכות בלי גרביים זה נורא.

מבינה את הפערים? היו שהתעצבנו שהחזירו הבייתה מי שהגיעה עם שורט, שזה לא לעניין. ויש כאלה שבדיוק להפך. מי הקיצוני?

חילוקי דעות קיימים, ויהיו קיימים.

אבל כיון שכולנו סובייקטיבים, אין לנו את המדד לקבוע מה טוב ומה לא מה קיצוני ומה בסיסי.

לא לזה היא התכוונהנעמי28אחרונה

היא אומרת שגם פשרה זאת כפייה, לדעתי במקרים מסויימים זאת הדרך היחידה.

וחד משמעית לא תמיד זה אפשרי אבל בהמון מקרים שחושבים שלא. זה כן.

במקרה של אירוע לעובדים, אפשר להגיד היי חברים, אני ממש אשמח לבלות איתכם לצערי זה לא תואם את הערכים שלי מסיבות 123 אשמח שאירוע אחד מתוך 4 נעשה אחרת.

הקטע עם לדעת שהדעות שלנו הן סובייקטיביות זה כדי לאפשר הידברות והכלה באמת.

אולי אני נאיבית מידיי אבל לדעתי ומנסיוני הדל שיח מכובד ומכיל גורר שיח דומה

אני נהנה לקרוא תשובות שלךעברי אנכי

אני לא תמיד מסכים

לפעמים אני גם כותב דעה נגדית

אבל החכמתי. תודה

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

יש אמלק?פשוט אני..
לשלוח סרטון של חצי שעה בלי תקציר זה קשוח...
נפשית אין לי כח למעודדי השתמטות וסרבנותארץ השוקולד

מכל צד פוליטי (בין אם מדובר באחים לנשק או רבנים חרדים),

רק אנשים שמעריכים את חיינו פה יותר מכך שערכיהם ישלטו הם שותפים אפשריים לדעתי.

חושבתנחלת

שיש כאן דו שיח בין חרשים. מכיוון שהתשתית, היסוד, כל כך שונה מהותית,

שאי אפשר לבנות עליו דיון, מבלי לדבר על הדבר החשוב ביותר:

מה פירוש להיות יהודי

מה זו אמונה (במקום התשובה: יש דבר חשוב יותר, אמונה,

הייתי אולי משנה ל: יש דבר יותר חשוב מהחיים;  א י ך  לחיות אותם

נכון כפי שעם ישראל צריך להחיות ו ה ת ח י י ב  לחיות.)

יש כאן ניגודים חריפים מאוד בין המראיינים

החילונים מאוד (אולי זה דבר טכני, אבל לפחות להניח כיפה

כדי לכבד את הרב והמקום; האם, להבדיל אלפי הבדלות,

בכנסיה, אם היו מבקשים לעשות משהו שמנוגד לאיך

שנכנסים לכנסיה - לא היו עושים זאת?) 

לבין רב שמטיח את הדברים חד וחלק.

מבינה למה הם הלכו לרב, אבל למשל אם

היו משוחחים עם הרב נויגרשל או כל אדם

עם סבלנות רבה ויכולת להביא את הדברים

כך שיסברו את האוזן לאדם הרחוק כל כך

מהיהדות - זה היה עדיף.

זה לא בדיוק נכון, כך הבנתי ושמעתי,

שהיחידות ה"נפרדות" - באמת נפרדות כל כך.

כדי לתת ליהודי שלא היה חשוף כלל לעולם

החילוני, את צרכיו בצבא, צריך להיות כך

שהממונה יבין ויסכים  ל ע ו מ ק, עם דרך

החיים שלו. עם הזהירות שלו. על הנשמה שלו.

הם, לענ"ד, לא הלכו לרב הנכון. אי אפשר לבוא

עם אפס ידיעה והבנה להשקפה היהודית הצרופה

לרב שחכם ככל שיהיה, ל א  אמון להסביר 

עם יהודים רחוקים כל כך.

אין ספק, שהם יצאו מתוסכלים, מאוכזבים

ואנטי, יותר מאשר היו קודם לכן.

עוד משהונחלת

הם מביאים את השביעי באוקטובר, כמו שיהודים חילונים רואים זאת;

היתה "פשלה" של הצבא, המחבלים המפלצתיים ניצלו זאת ועשו

ככל העולה על ליבם, כישמעאלים ועמלקים "גלות ישמעאל"

הרב נויגרשל. מומלץ.)

וזו כבר מקור לדו שיח של חרשים. כי אנחנו, כדתיים,

יודעים ומבינים שיד השם היתה כאן.

אז אם מלכתחילה מביאים את הנקודה החשובה כל כך

הזו, אולי קל יותר להבין את לעומק את ההתנגדות.

יש למשל דיעה שאומרת שעצם קיום המדינה הוא נס.

מדינה קטנטונת המקופת ברבבות שונאים שכל שאיפתם

היא להשמיד אותם  - ועדיין עומדת על תילה?!!

(ברור שזה לא רק הצבא שהצליח ומצליח לשמור על קויומה).

ובשביל נס צריך...זכויות.  המון זכויות.

אם כך, הוקמה כאן מדינה המושתתת על... נס,

אבל לא מכירה בנס הזה, עובדה, כמה הרבה

יהודים שאינם שומרי מצוות, חיים בה ואפילו

מתנגדים לכל המושג נס ולכל מה שכרוך בכך?

אז מבקשים מיהודים שכן שומרי מצוות ושאינם חשופים

ולא רוצים להיות חשופים לעולם החילוני וכל מה שכרוך

בו,  להתגייס לצבא שכולו מושתת על טבע? על כוחי ועוצם

ידי עשו לי את החיל הזה?

גם כך נלחמים בציפורניים לשמור איכשהו

על טוהר יהודי בתוך כל הכאוס הזה והטומאה

הזו..... אז עוד להיזרק למקום של כל היצרים

הרעים?   זה מאוד מורכב ולא פשוט.

הם לא יכולים ל הבין מה פירוש שיש

דבר שיותר חשוב מהמוות. בקושי אני

מבינה את זה. למרות שרואים זאת

בכל ההיסטוריה היהודית; שיהודים

העדיפו להקריב את נפשם ולא להיטמא.

אני די מרחמת על שני היהודים

האלה עם הרב, הם לא אשמים;הם לחלוטין

לא הבינו אותו ואת השקפת עולמו.

זה כמו להפגיש X עם Y. לא הולך. פשוט, לא שייך.

זה משהו משהו.. מה שנקרא..בנות רבות עלי
אני חושב שהם דווקא כן הבינו את הרבטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 12:13

ולא הייתה שום אפשרות חוץ מזה שהם יצאו מאוכזבים

(בסוף הרב אמר שאין *לו* אמון שיכולות להיות יחידות נפררדות. *שהוא* חושב שכולם יתחלנו אם ילכו לצבא. וגם שבעיניו אין משמעות לעם ישראל מעבר לשמירת תורה ומצוות. הוא בכלל לא דיבר על זכויות שמגינות על עם ישראל וכאלו, כי הוא באמת חד וישר.

באמת מול גישה כזאת האפשרות היחידה היא להגיד 'אוקיי אז אנחנו לא מוכנים לתת לכם תקציבים לכלום' או 'אז תרדו מהארץ'.

או להכנס לדיון עם מקורות שמראים שליהדות כן אכפת מעם ישראל, אפילו כשהוא לא שומר מצוות.

אבל אני חושב שרוב הציבור החרדי לא יכול להגיד מול עצמו שהוא מאמין בדברים שאומר הרב - שהוא *באמת* מאמין שכולם יתחלנו, שלא יכולות להיות יחידות נפרדות, ושהביטחון הזה כל כך מוחלט שהוא מוכן למות על ידי הערבים כפשוטו ולא להתגייס)

לגבי היחידות הנפרדותברגוע

את צודקת לגבי העבר, אבל היום יש את חטיבת חשמונאים שהיא חרדית למהדרין.

את לא צריכה להאמין לי, פשוט תראי עדויות של חיילים משם.

תודה. הלוואי.נחלת
לא יודע. אין לי כוח לראות. אבל את צודקתבנות רבות עלי
למה לדעתך צריך לכבד אנשים רעים כאלה שפגעו בכוונהזיויק
בעמ"י והביאו עלינו כזו מתקפה נוראית?
החרדים? הגזמת קצת, לא?צדיק יסוד עלום
אפילו לא מצחיקזיויק
למי התכוונת? לחילונים שיזמו הידברותצדיק יסוד עלום

ובחרו ברטוריקה עניינית, מכבדת מההתחלה ועד הסוף, עם חתירה לדיבור ענייני ורצון להימנע מהתנגשות, עם עשרות התגמשויות, פנייה לשכל הישר הפשוט ביותר, גם מול הכפשות ושיח מאוד קיצוני מזלזל ונוקשה מצד הרב

או לרב ש:

- מזהה את מדינת ישראל כרעה מיסודה ומעדיף את הבריטים על פניה

- שמעדיף שילדיו ימותו ע"י ערבי ולא יהיו חילונים

- שאוטם את השכל שלו מלחשוב על כל היתכנות לגיוס חרדים לצבא ואומר שזה לעולם לא יעבוד בשום אפשרות

- שאדיש לגורלם של המגינים בפועל על המדינה ולא מתרגש ממשל האלונקה

- וכל זאת תוך כדי שהוא נתמך על ידי המדינה, נתרם ולא תורם, משעבד ולא משועבד?

מה אומר ומה אגיד, אמנם אחים לנזק הם מגמתיים ובעייתיים ואולי אפילו זדוניים, אבל כוונתם רצויה, גם אם הדרך שלהם בולשביקית....

הרב לעומת זאת מגלם עמדה שקשה מאוד מאוד לסנגר עליה. 

לא ראיתינקדימון
ולא מתכוון לראות נטורי קרתא מדברים עם נטורי קרתא

אבל הסיקריקים החילונים באו לדבר עם הסיקריקים החרדים באצטלה שלא מצליחה לכסות את הערווה של עצמה. "נשק לאחים" באו לנסות לנהל "הסכם חודייביה", הא ותו לא. הם לא רוצים חרדים, הם לא רוצים דמוקרטיה, והם לא רוצים דת או לאום. הם רוצים כלים שיאפשרו להם לשלוט ולהשליט את המחשבה הקומוניסטית מחדש על מדינת ישראל.

🤷🏻‍♂️צדיק יסוד עלוםאחרונה

הדיון היה מכובד רק מצידם ולא מצד הרב... זה מורכב, גם הרב דיבר בצורה "מכובדת" אבל אטומה ואדישה (=בלתי מכבדת)

אני מודע היטב לטהרת הכוונות של מוטיבצית האחדות של המחנה הליברלי הפרו גיוס, ויודע שהם לא רוצים את החרדים בצבא אלא רוצים את החרדים בלתי חרדיים בצבא. ואני גם מכבד את החשדנות הצינית החשדנית החרדית

ויחד עם זאת אחים לנשק כשרים יותר מאשר הרב בדיבייט הנ"ל (*הוא יותר צדיק ומקיים הלכה מהם והם באים הוגנים יותר ממנו בדיון)

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אוראחרונה

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
ברור שקשיים יכולים גם לשבור בני אדםזיויק
התכוונתי למי שהצליח לעבור אותם בשלום
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך