אני רוצה להתגרשאנונימית בהו"ל

כלומר, אם נדייק- אז בא לי להיות גרושה. אבל ממש אין לי כח ואומץ לכל התהליך בדרך.

בעקרון הוא בן אדם טוב. וכשהתחתנו, הוא ממש הציל אותי מעצמי (כי הייתי נערה מסובכת על סף אובדנות, והחתונה היתה הדרך שלי לברוח מהבית, ולקבל סוף סוף מקום שמטיב איתי). והוא באמת אוהב אותי. 

אבל כבר שנים רבות שזה פשוט לא מספיק.

הוא לא מוכן להשתנות אפילו מילימטר. לא משנה מה אני צריכה ורוצה- הוא יודע לתת רק מה שהוא רגיל ובא לו בקלות. אז אני נשארת עם בור ענק בלב פעם אחר פעם. 

לא מוכן לנסות שום דבר חדש. כלום. אז אם מבחינתו זמן זוגי זה לצאת להסתובב מחוץ לבית- לא נעשה שום דבר אחר לעולם. או שהוא יבוא פעם אחת, 'יעשה לי טובה', יקטר ללא הפסקה לפני, תוך כדי וגם שנים אחרי- מה שלגמרי מוציא את כל החשק.

הבית חייב להתנהל בדיוק איך שהוא מכיר וחושב ויודע. ואם אני חושבת אחרת- אז מבחינתו אני מוזמנת לשנות התנהלות, אבל הוא לא ישתנה. בכלום. גם אם הילדים גדלים, והצרכים משתנים וקורים דברים בחיים שדורשים שינוי- 'זה מי שאני'. זהו. אין עם מי לדבר. וכן, גם כשאני רוצה לעשות שינוי שקשור נטו לעצמי- הוא מקטר, מתלונן, יורד עלי, נותן לי הרגשה שאני הזויה ולא רלוונטית ואיזו אמא נורמלית עושה שינויים באמצע החיים (ומדובר גם על דברים רציניים, כמו להחליף מקצוע, אבל אפילו לצבוע את השיער בצבע חדש זה לא מקובל מבחינתו).

ושנים החזקתי מעמד רק מתוך הכרת הטוב. אני באמת חושבת שהוא הציל אותי, ואם לא היינו נפגשים אני באמת לא יודעת מי הייתי, או אם בכלל הייתי. אבל כמה אפשר לסחוב על דברים טובים שהיו לפני כמעט עשרים שנה?

די. גדלתי, השתניתי והתפתחתי. אבל הוא נשאר במקום. או השתנה רק במה שמעניין אותו, אבל לא זז מילימטר במה שאני או הילדים צריכים.

ובא לי לנסות דברים, לדייק התנהלויות, לנהל את החיים שלי באמת ולא עם יד אחת קשורה כל הזמן מאחורי הגב. כן, הייתי רוצה לחיות את החיים האלה בלי המשקולת שלו על הרגל שלי!

אבל כואב לי הלב על הילדים. על הבית. גם עליו. 

מפחיד אותי נורא לצאת לדרך חדשה כזו. 

מפחיד אותי התגובה של המשפחה (למרות שלדעתי- המשפחה שלו תתמוך בי הרבה יותר מאשר בו. לצערי המשפחה שלי לא באמת רלוונטית מבחינת תמיכה- אבל כן קשה לי בטירוף 'לאכזב' אותם).

כואב לי הלב לשבור לו את הלב. שוב- הוא אדם טוב. הוא בכלל לא מבין כמה הוא מכאיב לי. סגור ואטום ובטוח שהכל טוב. אין לו מושג שאלו הפנטזיות שלי. וכן, הוא יהיה בהלם ואין לי שמץ של מושג איך הוא יגיב.

מפחיד אותי איך אסתדר כלכלית. והילדים. רועד לי כל הגוף מהמחשבה על הילדים.

אבל אני כלואה! ורוצה לצאת לחופשי. ואין לי מושג איך לעשות את הצעד הראשון.

הוא יודע שאת חושבת על גירושים?מקרמה
לאאנונימית בהו"ל

הוא טוען שהכל תותים ולא ברור לו מה אני רוצה ממנו בכלל.

ייעוץ זוגי ניסית?המקורית

שיחה מהלב?

הוא לא יודע בכלל בכלל שאת ככ פגועה מההתנהלות שלו?

ניסינו הכלאנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לא מזמן על התסכול מהטיפול הזוגי. בגלל אפס שיתוף פעולה מצידו. עשה טובה הוא מגיע, וכל בקשה מעבר- זה כבר מוגזם לגמרי. וגם בבית, במשך כל התקופה- רק תגידי תודה שאני מוכן ללכת איתך ל'דבר הזה', וזהו.

אולי בגלל זה סוף סוף הבנתי שבאמת כלום לא יעזור.

והייתי גם בהמון טיפולים ואימונים אישיים כדי להצליח לחיות עם המצב כמו שהוא. 

זה עזר לי להצליח לוותר ולהתפשר ולעשות המון בשביל שלום בית. 

אבל די, מיציתי. המחיר כבר לא שווה את זה יותר. 

והוא, מבחינתו, יודע תיאורטית שלא טוב לי, אבל זה ככה כבר שנים. אין סיכוי שהוא מבין כמה השבר עמוק.

שאלה שמעניינת אותיהמקורית

אם מתאים לך לענות

כתבת שיש שינויים שאת עושה ולא מקובלים עליו, כמו לצבוע שיער או להחליף מקצוע

זה גרם לך לסגת מהרעיון של השינוי?.?

הדעה שלו משפיעה על קבלת ההחלטות שלך, או שאת צריכה ממנו יותר את התמיכה?

תלוי במהאנונימית בהו"ל

יש דברים שאני עושה ושיתמודד.

יש דברים שאני עושה ומנסה להסתיר.

ויש דברים שאי אפשר לעשות בלעדיו ואני תקועה בהם לגמרי (לעבור דירה למשל). 

וכן, הדעה שלו לגמרי משפיעה.

נגיד אם נישאר על הדוגמא של הצבע לשיער, אז הוא יכול להתעצבן שאני לא יודעת להעריך כסף כי למה לא צבעתי לבד בבית, או להגיד כמה זה מכוער, וגם להגיד לילדים איזו אמא מוזרה שמבזבזת כסף על שטויות. אז כן, יש לא מעט דברים פשוטים שהופכים למסובכים בגללו. וממש בא לי להשתחרר מזה.

אני חושבת שפה יש לך עבודההמקורית

האמת

אני חושבת שבדברים משותפים של שניכם כמו מעבר דירה, ברור שדעתו צריכה להילקח בחשבון. זה די ברור האמת. ואם הוא מתנגד, אז צריך לראות למה.

ובדברים שקשורים אלייך -

דעתו לא חייבת להיות נוחה עם זה. וזה בסדר. אתם לא יחידה אחת סופו של דבר, נפרדות היא חלק מהותי מזוגיות טובה ומאפשרת

גם אם יש לו ביקורת - מותר לך לא להתייחס אליה, וזה השחרור שלך בעצם.

את לא יכולה ולא צריכה לאפשר לעצמך להתנועע כמטוטלת לפי הביקורת שבעלך מעביר עלייך. זה מטלטל את הנפש ומדכא אותה. את צריכה לדעתי לחזק את ה'סנטר' שלך ולייצב אותו ולהדוף ביקורת. כי ביקורת היא כלי הרסני. את לא צריכה אישור, את רוצה להרגיש אהובה למרות השוני התפיסתי ויש הבדל.

ואם ניכנס יותר לעומק - אז אישה שמחה היא אישה שבעלה שמח לתת לה. ושמחה זה גם ללא חוש ביקורתי כלפי בעלה, הערכה, ראיית הטוב

האם את מרבה להעביר עליו ביקורת?

האם את רואה בו דברים טובים ומעריכה אותו?

יש ביניכם הומור ורגעי צחוק? אינטימיות רגשית?

נראה לי שהדינמיקה הזוגית שלכם מורכבת לא רק מהקושי שלך מולו.

לא כי את אשמה, אלא כי זה עניין של שניים בעצם.

אם את שואלת אותי - השאיפה שהוא ישתנה באופן חד צדדי לא תתממש והתסכול שלך עלול להתארך ולהתארך.  

השינוי יכול להגיע ממך בלבד. ומתוך השינוי שאת תעשי, היחס שלו כלפייך ישתנה. צריך מבוגר אחראי אחד כדי לעצור את גלגל השלג.

אבל מה עושיםאנונימית בהו"ל

כשיש אינספור דברים משותפים ואין עם מי לדבר. זה לא רק המעבר דירה.

איזה כיף זה לכתוב שצריך לראות למה הוא מתנגד. אבל הוא לא מוכן לשתף פעולה. למה? כי ככה הוא החליט. זהו. נגמר. 

ובינתיים יש פה ילדה שצריכה לקחת רטלין והוא החליט שלא, אז היא לא לוקחת (וזה אחרי שהשקעתי בלי סוף בשביל לאבחן קשב וריכוז בוודאות. אבל הוא מתנגד- אז זה לא יקרה).

ויש פה ילד עם קושי רגשי שהוא לא מוכן שילך לטיפול. שוב, סתם כי הוא החליט שזה חסר טעם (ואני מחפשת איך לבזבז את הכסף שלנו במקום לחנך את הילד כמו שהוא חושב שצריך).

ואיך אפשר לקחת את דעתו בחשבון, כשהוא לא מוכן לשמוע את דעתי? מבחינתו כל שיח זה 'את חושבת ככה, אבל אני חושב ככה'. זהו. אין שום רצון ויכולת לגעת קצת מעבר.

וכן, אני יודעת שרוב הדברים האלו לא יפתרו גם אם נתגרש, ושהוא ימשיך להיות אבא שלהם לא משנה מה. ועדיין, נראה לי שיהיה יותר קל אם לפחות הוא לא יהיה לי מול העיניים כל הזמן.

אני לא חושבתהמקורית

כי כהורים בנפרד לילדים, יהיה לך עוד יותר קשה

אני חושבת, וכתבתי גם בתגובה הקודמת עכשיו, יש פה מאבק של שליטה.

זה די ברור.

הדרך של אישה לשכנע גבר לעשות משהו, גם אם הוא לא מאמין בו, זה בשיח רגשי שדרכו הוא מבין שזה חשוב לה, וכך הוא ירצה לרצות אותה.

אתם לא שם.

וניכר שהמצב ביניכם לא פשוט אז שולחת חיבוק ❤️

ועם זאת, לדעתי, לא הכל אבוד. ועדיף לנסות לתקן מאשר לפרק בנקודה הזו כרגע, כי כאמור - יש דברים שלא ניסית.

ומוסיפההמקורית

שבדרכ, כשגבר מעיר לאישה על הוצאות - או על כל דבר - זה אומר שהוא במקום לא טוב מולה. לא כי את בזבזנית, אלא כי זה מאפשר לו להיתפס על משהו ו'להחזיר'.

גבר במהותו רוצה לתת. ולשמח.

כשהוא רואה שהנתינה שלו לא משמחת - הוא מקמץ את היד, כי הוא רואה שזה לא מספק את אשתו, אז למה להמשיך לבזבז? זה לא מועיל לו.

איזה שיח רגשי?אנונימית בהו"ל

אוף. אני כותבת לך עכשיו עם דמעות בעיניים.

כי עזבי את כל הדברים הטכניים. השיח הרגשי הזה זה החלום שלי. זה מה שאני הכי רוצה בעולם מזוגיות, וזה מה שלא היה לי אף פעם וכנראה גם לא יהיה.

את מכירה את נגמרו לי השמות? אז הייתי אצלה בייעוץ, רק אני, למעלה משנה. ישבנו יחד וניסחנו דברים לפרטי פרטים. כתבנו יחד מכתב בצורה הכי 'נכונה' ו'מדויקת' שקיימת. התגובה היתה 'בסדר, קראתי'. והתעלמות מוחלטת.

אין עם מי לעבוד. אין עם מי לדבר. הוא כאילו רוצה שאני אהיה מרוצה, אבל לא מוכן להתקרב לרגשות- לא של עצמו ובטח לא שלי.

תראיהמקורית

יש מקרים שהם יותר קשים. כי כל אחד והמשקעים שלו. ולפעמים זה המים שצריכים לחצוב בסלע בהתמדה. ואולי חלילה זה אבוד..

שיח רגשי זה באמת חלום. והוא מגיע עם הומור ומבוכה ואינטימיות רגשית.

וכנראה הוא לא יודע!

לא יודע לנהל את זה

ואולי גם לא יודע להתמודד עם זה שאת צריכה את זה ומביעה את זה.

תחשבי שאחרי שנים של נתק רגשי וחוסר שיח רגשי הוא מקבל love booming כזה. הוא לא מבין מאיפה זה נפל עליו בטוח

ואת, בטח כמה התאכזבת..

קטונתי מלייעץ אחרי נל"ה, אבל לדעתי צריך להתחיל בקטן. זוגיות זה פרטים קטנים. השאיפה היא ה- גדול. לראות את עצמך מגיעה למצב של שיח זוגי כזה בעז"ה, אבל זה למגירה בינתיים. לא עבד.

איך מגיעים לגדול? עובדים על לאהוב אותו בחזרה, לאט לאט, בסבלנות. בלכבד את הרצונות שלו. בלהכיר אותו. את מכירה אותו באמת? יודעת מה חשוב לו? מכבדת את רצונותיו?

מוקירה את מאמציו בפרנסה? כאב לילדייך?

למה התחתנתם?

איך את רוצה לקבל הבעות אהבה ורגש שאתם ככ קרים ומנוכרים?

את כאילו מחזיקה בפנים חלום על גבר שהוא לא! על כמיהה מטורפת לתחושה שאיננה. וזה גורם לך לתחושות קשות של ריחוק ממנו כשאת נדחית

מקורית. סליחה אבל אני ממש חולקת עלייךתהילה 4

ממש כואב לי לקרוא את הדברים.

אני שומעת על בן זוג שמזלזל בה ובבחירות שלה. לעיני הילדים.

מקטין אותה.

והיא כותבת שעשתה כל מה שהיא יכולה. ומה את עונה לה?

לא ניסית מספיק. לא ניסית טוב. הפכת אותה לאחראית על ההתנהגות של בעלה. והיא כותבת את זה אחרי 20  שנה של ניסיונות.   מרגיש לי שאת מאשימה את הקורבן. וזה עצוב. ממש.

זה נכון שהיא יכולה לוותר לו וגם עליו קצת. לתת לו לחיות בחיים מקבילים לשלה. או שתהיה הגדרה משותפת של שני בני הזוג של הזוגיות שנכונה לכל אחד מהצדדים.  אבל אני שומעת כמה שהיא כן משדרת זקיקות ואת כותבת לה: "לא. עדיין לא עשית מספיק נכון". קשה, קשה מאד בעיני.

קטונתי מלומר אם גירושין יפתרו את כל הבעיות . יכול להיות שזה לא באמת יהיה הפיתרון .

אבל להטיל עליה אחריות בלי גבול כאילו שבעלה הוא ילד שמשחקים איתו בחוטים או לחלופין שהיא זו שאחראית על התגובות שלו זה נורא בעיני. כמו שלה יש אחריות יש גם לו. 

ממש ממש מסכימהסליל
כל פעם שאני מגיבה על ענייניהמקורית

זוגיות אומרים לי את זה.

וכל פעם זה נגרר לדיון ארוך. ברשותך, אין לי זמן להאריך, אבל דינמיקה זוגית היא דינמיקה של שניים.  מאחר והיא פונה - בראייה שלי אני אומרת לה מה הדרך לקבל את מה שהיא רוצה. אם בעלה היה כותב - הייתי עונה גם לו. אבל זה לא יעזור כרגע.

אני מנסה להגיע לעומק הדברים שנוגעים בפער ביניהם, לא להאשים אותה. זו הצגת מציאות וחשיבה על פתרונות שיקדמו אותה. היא לא חייבת לקחת אותם כמובן, אבל לנער אותו וכדומה, סו לא הגישה שלי כאמור וזה ידוע.

לשון רכה תשבר גרם.

וסליחה שאני אומרת, אבל מהצד שלי - לנסוע לבד עם חלק מהילדים ולהשאיר בעל לבד בשבת כדי לראות חברה - זה גם זלזול והקטנה בחשיבות הבעל . אם זה לא פיצול בהסכמה כמובן. זה זוגיות של שנים שנשחקה.

ומכל מקום, יש פה שני צדדים שאחראיים לעניין. לא אחד בעיניי. ואחראים זה לא אשמים, אני בטוחה שזה לא בכוונה.הרבה מהדברים נעשים בתת מודע.

ולא, זה לא משחק חוטים, אבל לשינוי של צד אחד תוך הבנת צרכי הצד השני יש תועלת מרובה מאוד בקרוב הצד השני. וגם יש לזה צידוד תורני שאני מאוד מאמינה בו

מי שלא חוותה את זה לא תבין.

ומי שרוצה לזרוק עגבניות- בבקשה 🤷  

וגםהמקורית

אין פה קורבן

אם לא שמת לב, הם במלחמה.

היא כאובה ופגועה. זה ברור.אבל לראות רק את הצד שלה שהיא נאבקת ונלחמת ואז להגיד שהיא קורבן  זה גם לא נכון.

גם לבעל יש רגשות

וגם הוא נפגע

ואם הוא נהיה אדיש ונוקשה, קל וחומר. זה לא קורה בין יום והוא לא השתגע ביום אחד

שוב, דינמיקה לקויה של שנים בתקשורת ושיח והתנהלות ועוד

ההסתכלות צריכה להיות כמכלול על שני בני הזוג ולא רק על הסבל שלה, למרות שלבי יוצא אליה..

ומתוך כך, ייעצתי לה מה לדעתי נכון

לחמם אותה עוד על בעלה לא יקדם אותה, ואני גם לא חושבת באמת שזה רק הוא. זה של שניהם.

אני מסכימה איתך שזה של שניהם.קופצת

כל דינמיקה זוגית נוצרת מהתנהגות של שני בני הזוג.

ההבדל לדעתי נעוץ במוכנות ללכת לטפל ולשנות.

צד שלא מוכן להשתנות - בעייתי בעיני.

עוד נקודה. את מדברת הרבה על שינוי של צד אחד, לרוב האשה, וכתוצאה מזה שינוי הזוגיות כולה.

גם אני מאמינה בזה.

אבל,ואבל גדול - אני לא חושבת,ותקני אותי אם אני טועה, שכתוצאה משינוי כזה הפותחת יכולה לקבל חבר נפש,זוגיות תקשורתית, צרכים רגשיים וכו.

ככל הנראה  זה נשאר ברמת זוגיות טובה,ללא מריבות ועם כבוד הדדי.

אני למשל לא הייתי מסתפקת בכזה דבר.

זה גם ענין שצריך לשים עליו את הדעת. האם בסופו של תהליך,אם ייצלח, תוכל האשה להסתפק ברובד כזה של זוגיות?..

תתפלאי. אבל אפשרהמקורית

תלוי כמה גבוה מכוונים.

ותלוי באמת במוכנות הצד השני, שהרי בלעדיו זה לא יכול לקרות. אבל ברוב המקרים זה אמור לעבוד. ובחלק שלא - יש מסכת גיטין.

צריך לנסות כדי לדעת. כמה לנסות? תלוי בכל אחת ובכוחות שלה

אבל לעשות את הצעד שיוביל לשם - למה לא?

אני באמת מתפלאת!קופצת

באמת אפשר להפוך אדם כמו שהפותחת מתארת *לחבר נפש*?

לא לבעל טוב ואוהב, לחבר נפש?

בכל אופן, הפותחת ניסתה! 20 שנה! ועם טובי המטפלות!

קצת קשה להגיד שלא נסתה.. 

נכון. לא אמרתי שלאהמקורית

לא דיברתי על הפותחת בהקשר של לנסות האמת.

וזה לא - להפוך את הבנאדם.

זה להיות בעצמי כזו כלפיו, אגב שינויים מחשבתיים התנהגותיים אחרים, ואז זה הדדי.

הרי בתיאורים של הפותחת בשרשור, גם היא לא חברת נפש שלו

הרבה מנסים ולא מצליחיםoo
יותר אנשים לא מצליחים, זה תהליך מורכב להצליח ליצור זוגיות טובה בתנאים לא מיטביים. לרוב האנשים אין תנאים מיטביים, לכן אחוזי הגירושין/ זוגות שלא מרוצים מחיי הזוגיות, גבוהים.

אפשר להרים ידים אחרי 20 שנה, לגטימי מאד ואפשר לנסות לבדוק למה לא עבד. מהכתיבה פה ניכר שכנראה יש כיוונים שלא נוסו. 

כשהאישהoo
מנהלת תקשורת זוגית מייטבית, זה יכול להשפיע עד שינוי בהתנהלות ותקשורת של בן הזוג ולהגיע לזוגיות טובה ומאושרת. מניסיון שלי.

לא תמיד זה עובד ולא תמיד אפשר/ רוצים לקחת אחריות על רוב התקשורת הזוגית וזה בסדר. לפעמים זה עובד וזה שווה לא רק לזוגיות אלא לכלל החיים.

ותכלסoo
רוב הגירושין/ זוגיות בעייתית (במקרים נורמטיבים) נובעת מחוסר יכולת של שני הצדדים להגיע לתקשורת טובה.

לנשים יש יותר יכולת ללמוד לנהל תקשורת זוגית מייטבית ולכן יש להם יותר כוח להשפיע על הזוגיות שלהן לטובה.

וגםהמקורית

אי אפשר לערוך תגובות אז אני מגיבה פה

כשבאים לאדם עם דרישה להשתנות - זה רוב הפעמים לא יקרה. כשעושים תהליך של שינוי פסיבי בלי להכריז על הצורך של הבן זוג בשינוי בפניו, באמצעות שינוי הדינמיקה, זה מסיר את חסם הביקורת והאשמה ממנו, וזה מקל על התהליך הרבה פעמים

כי מי רוצה להתמודד עם זה שהוא חא בסדר?

גם האישה לא. נכון. אבל אם לא יהיו כאלה שירימו דגל - כמה בתים יתפרקו??

זה לא ענייןסליל

של לזרוק עגבניות.

תהילה כתבה בצורה ממש מכבדת

אבל גם לגישה המכילה בעיניי אמור להיות גבול כלשהו

היא לא נשואה שנתיים, וגם לא חמש

היא נשואה כמעט 20 שנה.

ויכול להיות שהגישה הזו עובדת אצל חלק מהזוגות, אבל לא אצל כולם.

ולפעמים העברת האחריות היא לא הוגנת ומטילה אשמה במקום שלא אמורה להיות.

גם ההסתכלות על גבר כ-גבר היא לא מספיק מדוייקת בעיניי. כי יכול להיות שיש תכונות שנמצאות יותר אצל גברים, ויש כאלו שנמצאות יותר אצל נשים. אבל בסוף מה שרלוונטי לה זה מה התכונות של הגבר שלה, ולא של אף גבר אחר. ולכן בעיניי אולי אפשר להיעזר בזה, אבל אם הסתייגות.

גם להציב את זה כעניין של שליטה, מקטין את הקושי ומעביר אליה את כל האחריות. בסוף בסוף, בשביל זוגיות צריך שניים. וזה נכון שאפשר לעשות המון דברים ולהתקדם גם רק עם צד אחד, ויש דברים שאפשר לעשות שלא על מנת לגייס את השני ובסוף גורמים לשני להתגייס. אבל בסוף יכול להיות שצד אחד לא יהיה מעוניין לעבוד.

ואז לא משנה כמה הצד השני יעבוד קשה, זה לא יעזור.

יכול להיות שעדיף להישאר במכלול השיקולים, אני לא יודעת.

אבל זה צריך להיות דווקא מתוך שחרור אחריות ואשמה, ולא מתוך טיפוח ציפיות

לא העברתי אחריותהמקורית

דיברתי על מה שחסר לה.

חסר שיח רגשי. נקודה.

איפה ראית שהאשמתי אותה? דיברתי על זה ש*שניהם* מרוחקים רגשית, ונתתי הסבר לוגי לסיבה שבגללה הוא אדיש להבעות הרגש האוהבות אחרי שנים רבות של ריחוק.

וגן כתבתי שלפעמים זה אבוד 

חבל להוציא את הדברים מהקשרם. 

האשמה? ממש לא. נתתי מבחינתי תמונת מצב שמסבירה מלמעלה איך זה נראה בעיניי. ובעיניי יש לאישה כח לשנות. לגמרי.

לקיחת אחריות? למה לא בעצם..? לקיחת אחריות היא לא הודאה באשמה. היא אומרת - אני מבינה שגם אם יש לשנינו חלק, אני בוחרת לשבור את המעגל. כי בסופו של דבר זה ייטיב לי.

בעיניי זה פמיניזם במיטבו

ולגבי דברייךהמקורית

על 20 שנות נישואין

אנחנו לא יודעות מתי חל שינוי לרעה בקשר

יש זוגות שהמצב שלהם לא מזהיר גם הרבה שנים, ואנחנו לא יודעים מתי כל אחת מתחילה להניע תהליך. וצריך לזכור שבמיוחד אחרי הרבה שנים של קשר לקוי, נוצרת תפיסה על איך האדם השני מתנהג כלפיי לרעה, ואז השינוי לוקח הרבה הרבה יותר זמן

לגבי תכונות של הגבר - זה ברור שכל אחד מגיע עם מכלול שונה של תכונות. וכל אחת צריכה להכיר את בעלה. זו חובה של כל אישה בעיניי. אבל יש דברים בסיסיים כלליים שאמורים להיות בין גבר ואישה - כבוד הדדי, הערכה והכרה בערכו ובחשיבותו,, הבנה שאנחנו שותפים, התחשבות בדעתו, שיח מכבד ועוד. את כל זה צריך להתאים לתכונות הספציפיות של כל בן זוג. יש בעל שחשובה לו הערכה בצורה x ויש בעל חשובה לו הערכה בצורה y, אבל זה לא משנה את העיקרון שההערכה צריכה להיות קיימת.

וגם, אני מודה שהתפיסה שלי יוצאת מנקודת הנחה שכלל הדברים שכתבתי נופלים תחת 2 קטגוריות עיקריות שצריכות להיות לאישה מול בעלה: לכבד אותו, בשלל הדרכים שכתבתי למעלה, ולתת לו לתת לי ולשמח אותי. בדרכו וגם בדרכי, מתוך שיח רגשי על מה שחשוב לי ומתוך אמונה אמיתית בכך שהוא טוב ורוצה להיטיב איתי.

ובתוך זה יש שלל תת סעיפים שאמורים להביא אותנו לידי כך.

זו העבודה של האישה בעיניי, שאם היא עושה אותה בהתמדה - אמורה לשפר את הדינמיקה בין בני הזוג.

אני לא מתיימרת לדעת מה קורה ביניהם משרשור אחד לגמרי, אבל כשאני קוראת שהיא לא מבינה למה היא צריכה אותו ולמה הזוגיות הזו טובה לה בכלל, אני מבינה שלפי הראייה שלי - יש דברים שחסרים. ואני מבינה שזה גם נובע מהאכזבה העמוקה שחוותה אחרי שהתאמצה וכתבה מכתב ופתחה את ליבה.

זה ברור.

ולכן אמרתי בהודעה הקודמת - במצב רע, מכתב אוהב לא תמיד מועיל. ואז גם כתבתי למה לדעתי זה לא הועיל לה.

ההתחלה היא בדברים הקטנים ממש כדי להחזיר את האמון במערכת הזוגית, ולאורך זמן.

סביר להניח  שהפותחת קיבלה כלים מעולים, הבעיה היא לא הכלים שנמצאים היום תחת כל עץ רענן, אלא היישום בשטח לאורך זמן וההבנה שזה כרוך גם באכזבות וויתורים.

יכול להיות שזה מקרה אבוד ויכול שלא, אני לא יודעת, אני כותבת באופן כללי יותר על העיקרון

וואו נשמה,שוקולד פרה.

נשמע שיש כאן כמה בעיות קריטיות:

זלזול וחוסר כבוד במילים (וגם מול הילדיל... הכי כואב)

אטימות לצרכים שלך

סגירות רגשית

חוסר גמישות

עכשיו תראי.

אני תמיד בעד להכיר קודם כל בבעיה עד לתהום שלה.

להגיד רע לי קשה לי

ועל אמת.

כי השכל שלך מנסה לצוף מעל הרע

והוא מנסה להציל אותך

כשהוא אומר לך "זכרי שבלעדיו לא היית קמה על הרגליים"

אבל הלב...

הלב לא מסוגל להיאחז בזה.

כי המציאות שלו היא "האמת"

ובאמת, המציאות של הלב שכואב מהמצב של החסך הזוגי

זו מציאות קשה ומייסרת

כי... לאן כל זה מוביל?

הרי הייתם בטיפולים, והייתם בניסיונות

ולא צלח. לא עבד.

אז כאילו הלב מתמלא חרדה.

אני בתוך חושך, ואין אפיק של אור.

במה אוכל להתנחם?

להתגרש גם מפחיד...

אז יקרה.

קודם כל מחזקת אותך לא לפחד.

לא לרוץ למקום של פתרונות.

לא לפחד להכיר בחיסרון לעומק

כל כמה שזה מפחיד.

כי דווקא כשלא מנסים לצוף מעל המים

ונותנים ללב להרגיש

ולכאוב

זה דווקא פתח להתחיל איזשהו שינוי מצידך

בלי "אני צריכה לעשות ככה וככה"

אלא לתת ללב את המקום שלו

ולנוע מתוך צעדים מתואמים לו.

אני יכולה להגיד לך שעברתי בעצמי תהליך דומה,

של שכל מול רגש,

שהשכל היה עסוק בלחפש פתרונות

בגלל הפחד להכיר בעומק הכאב הנפשי והרגשי

וכשכבר לא פחדתי לראות באמת

והכרתי בעומק הכאב שלי

מבלי לעסוק בפיתרון

או במה שזה אומר בפועל

זה ריפא המון המון.

וזה שיפר מאוד את מה שהתמודדתי אתו בזןגיות.

כי במקום מאבק בין שכל לרגש

היתה השלמה

עם האמת

ובעקבות ההשלמה גם יכולת לנוע..

מאחלת לך שבת רגועה...

בלי לחץ.

העיקר תמיד זה חא לאנוס את עצמנו או לכפות על עצמנו,

שום סבר טוב לא יוצא מזה...

וואוסליל

נשמע ממש לא פשוט.

קודם כל שולחת חיבוק גדול, כי זה בטח מאוד מבלבל ובודד להיות במקום הזה.

אני חושבת שזו באמת סיטואציה שמתאים להתייעץ עליה עם איש מקצוע, אבל את כותבת שהלכת בעבר, אז אני לא יודעת מה כבר ניסית והאם יש עוד משהו שיכול לעזור.

אני גם מניחה שכמו כל דבר, יש כאן שני צדדים, ויש כאן סיטואציה מורכבת.

אבל אני בטוחה שמאוד מאוד קשה לעבוד ולהתקדם עם מישהו שלא רוצה לעבוד. זה מתסכל מאוד מאוד.

יכול להיות שיש דברים שאת יכולה לעשות וככה להקל או לקדם, אבל כן חשוב לי להגיד שיש דברים שזה בסדר גמור לא לקבל.

זה לא לגיטימי שבן הזוג יורד על בת הזוג

זה לא לגיטימי לצחוק על מישהי בפני הילדים שלה

זה לא תקין שאת מרגישה שאת צריכה אישור ממנו לכל דבר.

אלו דברים לא תקינים, שאת לא צריכה להרגיש אשמה אם הם קורים, ולא עלייך האחריות להתנהגות הזאת שלו.

זה חשוב לי להגיד את זה, כי לפעמים בסיטואציות כאלו, לפעמים יש תחושה גדולה של אשמה, שמשאירה אותנו במקום.

יכול להיות שיש דברים שאת גם יכולה לעשות, יכול להיות שיש סיטואציות שבהן יש מה לשפר (תמיד יש, כמו לכולנו).

אבל במה שתיארת כאן - את לא אשמה!

זה בסדר גמור שזה לא נעים לך, כי זה באצת לא נעים

לצערי אני לא יודעת לייעץ מעבר לזה

אבל הלוואי שתמצאי מי שתוכלי להתייעץ איתו בצורה מקצועית, ולבחור לך את הדרך שבה יהיה לך טוב

תודה נשמה ❤אנונימית בהו"ל
נסי לשמוע את שושי זליקוביץ'שאלותהריון
יתאים למה שאת מחפשת לדעתי. 
שמעתי אותה בעבראנונימית בהו"ל

אני כבר לא זוכרת מה במה שהיא אמרה שהקפיץ אותי נורא, אבל לא התחברתי לגישה שלה בכלל.

בבקשהמכחול

תנסי לקרוא תכנים של לורה דויל. בעברית יש "לדעת להכנע" (שם הספר גרוע, התוכן טוב!)

באנגלית יש הרבה ספרים ופודקאסט ממש מוצלח.

נשמע שיש פה המון פוטנציאל, אל תוותרי!

את יכולהoo
לצאת לחופשי גם בלי להתגרש, לעשות מה שאת רוצה, להגשים חלומות ולעשות שינויים, מבלי לכלול אותו בתכנית. כדי לעשות שינוי לא חייבים תמיכה של בן הזוג, אפשר לעשות לבד.

כדאי לך לשאול את עצמך למה את מרגישה כלואה ואיך את יכולה להרגיש אחרת בלי קשר אליו.

זה כמובן לא סותר את האופציה להתגרש, אבל נשמע ממה שאת כותבת שהתחושות שלך כלפי עצמך צריכות שינוי וכדאי לך להתחיל בהן.

תיאורטית זה נכוןאנונימית בהו"ל

אבל זה דורש הרבה יותר מאמץ.

זה בדיוק העניין, שזה להתנהל כאילו אני גרושה בלי להתגרש רשמית. ועם המשקולת שלו שכל הזמן מושכת אחורה.

אז כבר שנים שאני נשארת בשבילו ובשביל הילדים. אבל נשבר לי.

אולי זה נשמע נורא ילדותי ואנוכי, אבל אני כבר לא מקבלת מהזוגיות הזו כלום.

בשביל מה להמשיך להילחם???

את לא צריכה להלחםoo
אלא להתחיל לדאוג לעצמך. זה לא להתנהל כמו גרושה אלא כנשואה שעומדת על שלה ועושה מה שהיא רוצה.

בעיניי כשיש כאלו תחושות, הזוגיות פחות חשובה, האני העצמי הרבה יותר חשוב, כדאי לך קודם ללמוד להחליט ולעשות לבד, רק אחרי שזה עובד אפשר לחזור לחשוב מה בנוגע לזוגיות.

מסכימההמקורית
לא מבינה על מה את מדברתאנונימית בהו"ל

כאילו, אוקי, יש לא מעט דברים שבהם אני יכולה לעשות מה שאני בוחרת.

אבל יש כל כך כל כך הרבה תחומים שלא. 

אני שונאת את המקום שאנחנו גרים בו, והלכתי לחפש בתים אחרים. אז השקעתי ים של זמן וטלפונים ונסיעות, ולכאורה הכל מבחינתו בסדר, אבל כשמגיע הרגע שבו הוא אמור לבוא לראות את הדירה ולהגיד כן או לא- פתאום הוא לא מבין מה העניין ולמה אני בכלל רוצה לעבור ומבטל את כל העבודה שעשיתי. ואנחנו שוב תקועים בבית המגעיל והצפוף הזה. לא יודעת עד מתי.

אני נורא רוצה לסוע לחברה מסוימת לשבת, אבל הוא שונא את העיר שבה היא גרה ולא מוכן להיות שם בשבת. עם סימן קריאה- אין מצב שיתפשר. אז לסוע לבד לשבת זה לא להתנהל כמו גרושה???

לשלוח אותו כל סעודת שבת להרך וללכת לישון ולהמשיך סעודת שבת לבד עם הילדים כמו שאני רוצה (כי הוא כל הסעודה רק מקטר כמה הוא עייף ואין לו כח והוא מת שיגמר כבר)- זה לא לחיות כמו גרושה???

ו-וואלה, לא יודעת במה הנוכחות שלו תורמת. מרגישה שכל הבית יותר קל ויותר מאוורר כשהוא לא נמצא. 

חשבת על הצד שלו?המקורית

כי נראה שאת ממוקדת רק במה שלך חשוב, ואז מרגישה שאת עושה וויתורים עצומים עבורו.

ללכת לשבת בעיר אחרת שהוא לא אוהב, על כל המשתמש מכך - תפילות, ארוחות, אירוח, לא להיות בבית אחרי שבוע עבודה, רק כדי שתראי חברה - זה ממש ציפיות גבוהות בעיניי.

למה לא להיפגש איתה באמצע שבוע?

במה הצורך שלך יותר חשוב מהצורך של בעלך? למה חייב למלא אותו רק בשבת?

לגבי הדירה - הוא היה מעורב בתהליך? לא נשמע ככה. זו החלטה גדולה מדי כדי לעשות הכל לבד. גם בשבילך. את עובדת קשה.

אם הוא לא שותף מלא בתהליך, חסר פה העניין של להבין את הצורך, השותפות מקשרת ועוזרת לו לראות את הקושי שלך.. וזה מתקשר לנקודה הבאה -

אני לא באה להקטין את הצרכים שלך. אבל אם לומר בכנות, נראה שאת במצב שבו את רוצה שליטה. שליטה על איפה תגורו. איפה תהיו בשבת. כמה זמן יהיו ארוחות שבת.

כשאישה במצב שהיא רוצה שליטה - היא מפסידה, כי בעלה לא רוצה לרצות אותה. הוא מרגיש את זה בסאבטקסט.

גבר רוצה לרצות את אשתו, כשהוא לא ירגיש שהיא נגדו. נגדו + שליטה  - רק מה שהיא רוצה חשוב.

את צריכה להיות במקום, כאידאל, בו את ובעלך בהחלטות שקשורות לשניכם - חזית אחת. מה שאומר להסתכל ולראות את הקושי שחו,להסתכל ולראות ולהעביר את הקושי שלך, ולמצוא פתרונות שיהיו מוסכמים על שניכם. זה כולל פשרות כמובן.

אני לא יודעת איזה תהליכים עברת, אבל אני חושבת שלא היית בכיוון עד עכשיו, או לפחות לא נגעת בעומק הדברים שביניכם.

אני לא חושבת שנקודת המוצא שלך צריכה להיות איפה תעשו שבת, אלא קודם כל - תסתכלי בתוך ביתך פנימה.

את מעבירה תחושות לא אוהדות כלפי בעלך.

ואם כך זה בכתב,אז אני מניחה שביניכם בבית זה מורגש פי כמה. אפילו אם לא תגידי. ובטוחה שזה הדדי באיזשהו מקום.

לדעתי, עד שלא תעבדי על הנקודה של - למה אני צריכה אותו בכלל? אין מה לדבר על פשרות או וויתורים.

לגבי הסוף שלך-אנונימית בהו"ל

נכון לגמרי. היום, אחרי כמעט 20 שנה יחד, לגמרי לא ברור לי למה אני צריכה אותו בכלל. זו הנקודה המרכזית.

יודעת מה הייתי צריכה פעם. היום? לא ברור לי. 

אבל כל מה שאת אומרת על שליטה- זה לא נכון. אני עושה דברים לבד כי אם אני מנסה לערב אותו בתהליך הוא כולו 'לא יודע, לא אכפת לי', ורק בסוף הוא מביע את דעתו- כן או לא. הכל שחור לבן. הוא ממש לא בעניין לברר ולחשוב ולשתף. הכי רחוק שאפשר.

אבל זו ליבת העניין נשמההמקורית

איבדתם אחד את השני כי את עושה הכל לבד

את לא חייבת לשאול לדעתו כדי שהוא זה שיחליט, בשבילו זה סמל למעמד שלו..

גבר צריך לרוב שליטת מראה. כלומר, הרגשה שהוא זה שמחליט, אבל הוא מחזיר את הכדור אלייך לרוב.ויש פעמים שהוא מביע את דעתו וצריך לכבד אותה.

ברגע שהכל עלייך, והוא אומר לא יודע/ לא אכפת לי - צריך להגיד לו שחשוב לך לדעת מה הוא חושב כי הוא חצי מהבית. לדעתי, הלא יודע שלו - זה כי הוא מרגיש שלא סופרים אותו. כי את עושה הכל לבד.

לא מאשימה אותך, כן? רק באה לצייר לך איך זה מהכיוון השני ❤️

ברור שהיא תלך לחפש לבדשוקולד פרה.

אם הוא לא עושה כלום בעניין ומטיל כל הזמן וטו.

לפי מה שהשמע פה לא מדובר באישה שלא משתפת כלוםועושה כראות עיניה.

כאילו יש חה קריז והוא צריך להיענות לקריזות שלה.

אלא אישה שיש לה רצון לגיטימי לעבור דירה

ומן הסתם דיברה אתו עח זה

והוא יודע עח זה

ומתוך התסכול של בעל שלא מוכן להקשיב

ולא מוכן לשנות

ודברים יהיו רק מה שהוא רוצה

היא מתוך מצוקה- ניסתה לחפש לה פיתרון.

לגיטימי.

ניסתה לבןא אליו עם הצעה, ולקוות שהוא גם ירצה.

אלא שהוא לא מוכן לקבל את זה בכלל

שיכול להיות שהוא יצא מעצמו לקראתה...

שאולי הוא יתאמץ בשביל משהו שחשוב לה.

שאולי הוא ישנה משהו מהחיים שלו, כי יש פה עוד צד.

להניף שריר ולהגיד "החלטתי. לא!"

זה להגיד לצד השני

לך תשבור את הראש בקער

או תקפוץ בזיגזג אלף פעמים

אני מחליט כאן.

ואני תוקע אותך.

ולא אכפת לי שתתפוצץ.

מילא היה אומר "בואי נחשוב על זה"

או היה מציע פתרון שהוא פתרון ביניים

אבל לא.

הוא לא רוצה אז לא זזים.

יש פה התעלמות מהמצוקה שלה.

היא במצוקה?

שתחפש את הדלת הקרטבה להטיח בה אגרוף. אני מחוץ לעניין.

קבעתי. ואיש לא יזיז אותי מקביעתי.

זה נורא לחיות ככה.

זה מביא אותך לדרגות גבוהות של מצוקה

לפעמים טירוף הדעת גם.

כי איך בן אדם יכול להיות כל כך אטום לשני??

זה בלתי אפשרי לדמיין את זה בכלל.

גישה כזאת הורסת את כל החשק להיות אישה רכה וטובה ונשית עבורו.

היא רק אומרת לאישה- את לבד.

אף אחד לא יתחשב בך פה.

אף אחד לא יראה אותך.

את חייבת להילחם כדי להיראות. כדי לשרוד.

אז ברור שהיא תתנגד ותחפש בעצמה דירה.

ותתנגד ותנסה שדעתה תישמע.

יש פה אדם חי.

לא שפחה, לא עבד,

לא צל.

אדם שמזלזלים בו.

ברצון שלו. בצורך שלו.

ואם הגבר חושב שזה סביר להתנהג ככה לאשתו,

זה מעיד על עיוות נורא

ביחס אני-זולת

שההשלכה הכי כואבת שלו היא בזוגיות.

ואני ממש חושבץ כמו קופצת,

שאם זה מושרש אצלו,

חבל שתפסיד את עולמה באלף ייעוצים זוגיים שיובילו אותה למבוי סתום.

יש גברים טובים בעולם.

גברים שמוכנים לראות את הנשים שלהם

ולנתייחס בכבוד לרצונות שלהן.

זה לא נשמע שהיא רוצה דברים מעל הפופיר.

רוצה כבוד בסיסי.

לרובoo
גבר מחליט באופן שרירותי כשהאישה מאפשרת את זה. לכן יש גם לה צד בענין.

יש הרבה גברים שלוקחים צד יותר משמעותי בהחלטות. אם זה לא טוב לאישה והיא לא מביעה מספיק התנגדות ולא יוצרת שיח של רצונות והחלטות ברורות שלה, היא יכולה להגיע לתסכול שתארת.

לתסכול הזה גם היא אחראית. גם אם מתגרשים, זה יכול לחזור על עצמו בזוגיות הבאה וגם בתחומים אחרים בחיים.

אישה צריכה ללמוד לעמוד על דעתה ולדאוג לצרכים שלה.

אבל היא כן אומרת מה היא רוצהשוקולד פרה.

זה לא שהיא לא מתקשרת.

היא אומרת.

ופשוט התשובה היא לא.

פעם אחר פעם. זה לא אשמתה שהוא אטום. 

היא כתבהoo
׳או שעושים מה שהוא רוצה, או שעושים מה שאני רוצה (ואז הוא מקטר, מתלונן ויורד עלי)׳

לפעמים עושים מה שהיא רוצה.

תלוי באיזה אופן מתקשרים את הצרכים והרצונות, איך מתנהלים עם הצרכים והרצונות של בן הזוג, איך מתייחסים ל׳ירידות׳, האם מוותרים באופן שגוי על יחס ודברים בסיסיים.

זוגיות היא תמיד דינמקיה של שניים (זוגיות נורמטיבית) ואחריות משותפת של שניהם.

נכון. זה נורא לחיות ככההמקורית

אבל אני מסרבת להכניס את הפותחת ובעלה בדימיוני לתבנית של : קרבן, צל מול גבר שמתעלם, שמטיל ווטו ומאמלל אותה

לא כי זה לא קיים.

אלא כי מהקריאה של התיאורים שלה, הלך הרוח שעולה בפניי הוא אחר.

אני כן ראיתי את הדברים ככהשוקולד פרה.

ומכל ההודעות שלה פה, ניכר שמדובר באישה הגיונית ומתחשבת, שנכונה ללכת לקראת בעלה

בעוד שהוא לא מוכן.

ברור שיכול להיות שהוא יציג את הדברים אחרת,

אבל הנה,

גם בטיפול הזוגי הוא לא מוכן להתאמץ על דברים שהם פגמים באופי שלו,

ומתעקש שכזה הוא ואין מה לעשות.

במילים אחרות, שוב:

תדפקי את הראש בקיר

תקפצי בזיגזג

תתני אגרוף לדלת.

מבחינתי אני לא זז.

זה מוטיב חוזר שעולה כאן הרבה ממנה.

איך גבר שמתנהג בשרירותיות כזאת מצפה לזוגיות?

זה מקומם

זה מכעיס

זה מעליב

זה לא אינטליגנטי

ויותר מכל- זה הורס כל רצון לנתינה מהאישה, וכל רצון לאינטימיות.

גבר כזה צריך לעשות שינוי בגישה שלו.

להבין שבזוגיות יש שניים

ושהוא צריך לקחץ את דעתה בחשבוו.

ולא להגיד לה- החלטתי שלא עוברים אז זהו. תקפצי. אין.

זה הרסני.

אז אנחנו חלוקות וזה בסדרהמקורית

וברור לי שיש עוד נשים שרואות את הדברים כמוך

אני לא יוצאת מנקודת הנחה שבעל הוא 'יס מן' שאמור להגיד כן על רצון שעולה לאשתו בראש, בטח ובטח כשהיחסים ביניהם רעועים. וזו כנראה נקודת המחלוקת, כי כשהיחסים במצב טוב, גבר רוצה לרצות את אשתו לרוב.( וזה גם ממש בסדר שהוא לא ירצה. מותר לו וגם האישה צריכה לוותר לפעמים)

אבל כשהם לא - נכנסים עוד שיקולים שבמצב רגיל ותקין לא היו 

וזו ההידרדרות שנובעת מהמצב הלא תקין לדעתי

בעל לאאמור להיות יס מןשוקולד פרה.

אבל יש פה עיקרון מהותי שבעיניי מתפספס:

בזוגיות אין מקום לשרירותיות.

בטח לא בדברים מהותיים.

בבר שבאופן שרירותי אומר- זה אני וזהו. זאת הדירה וזהו.

בעצם שומט את הבסיס לזוגיות.

כי הבסיס הוא- התחשבות.

כשאין התחשבות אין כלום.

אפשר תמיד להאשים את האישה,

ולהגיד לה שהיא מצפה ליס מן

או שהיא מגזימה בדרישות

ובכלל היא היסטרית

אבל לפעמים אפשר גם להבין שיש פה בעיה בצד אחד.

הצד שאומר את ה"זהו" הזה.

וזה בדיוק מה שמחרפן אותה!!

כי הוא שומט את הבסיס הזוגי.

הןא לא מוכן להתחשב.

אז למה לנסות ולהפוך את זה כאילו היא לא בסדר?

לפעמים אנחנו הנשים צריכות להפסיק עם המניפולציות שאנחנו עושות לעצמנו

ולהגיד בבירור מה הבעיה.

כי אנחנו נוטות הפוך.

להאשים טת עצמנו ולקחת איריות,

גם כשהצד השני בעייתי.

שוב זה נכנס למקום של האשמההמקורית

כשאני מדברת על מכלול ועל הצגה של הדברים מלמעלה.

אני לא מאמינה בזה שאישה באה ואומרת שלא טוב לה, וזו אחריות רק של הבעל. מצטערת. זוגיות זה עניין של שניים. היא לא כתבה אחך היא מדברת אליו, איך היא מתייחסת אליו, אבל היא מתארת תחושות פנימיות לא טובות כלפיו ושהוא לא יודע מזה. האמנם? לא מאמינה שזה ככה.

שימי לב שהפותחת גם עברה תהליך עם עצמה, היא באה לקשר מנקודה מסוימת והיא עכשיו נמצאת במקום אחר. כששינוי של אחד מבני הזוג לא מתווך בצורה נכונה, ובן הזוג מרגיש שהוא נשאר מאחור ויש הרעה ביחסים - זה משפיע.

בקשר תקין, בן זוג שמח משינוי לטובה של הצד השני במישור הנפשי, אלא אם כן והוא מרגיש מאוים מזה וזה פוגע בו. או שהוא לא רואה את השינוי הזה נובע כלפיו ואז זה מצטייר כצביעות כלפיו.

יש נשים שממנפות שינוי בעצמן לחיזוק הקשר עם הבעל, ויש נשים שיזנחו אותו מאחור וירצו לפרוש כנפיים במחשבה שהבעל מושך אותן אחורה, כשלמעשה מה שנדרש פה זה איזון כי יש מעבר גדול מקצה לקצה.

הבעל היה טוב כשהיא לא הייתה במצב נפשי תקין ועכשיו כשהאישה עולה על הגל וטוב לה, אז זהו??

למה שלא יהיה לה טוב ביחד איתו?  

שימי לב שהם אפילו לא מנהלים על זה שיח. לטענתה, היא רוצה לעבור, הלכה ובדקה הכל לבד, והיא קוראת לו שיבוא לראות. אין שיח ושיתוף. לא ככה מנהלים זוגיות. זה חוסר תקשורת.

אם בעלי היה מנחית עליי החלטה כזו בלי לדבר איתי ולפרק את התחושות, הייתי נעמדת על הרגליים האחוריות גם כן. המטרה של הפותחת צריכה להיות - להגיע לשיח. הם לא מדברים, זה יותר - אני רוצה ככה, והוא אומר שלא. בטח שזה מתסכל אותה!

כדי לפתור את זה,צריך לפתח את התקשורת. ואיך..? לדעתי, דרך שלל הדברים שכתבתי פה.

זה לא להאשים את עצמה, זה להבין שיש לה כח. כן, יש כח לאישה לשנות. וצריך לצאת מאזור הנוחות כדי שיהיה טוב בזוגיות. גם הוא. אבל כדי להביא אותו למצב שהוא יוצא מאזור הנוחות הוא צריך כר נח בדמות של זוגיות תקינה, או לכל הפחות - שהאישה תעשה את ה100 אחוז של ה50 אחוז שלה בקשר

ואם היא מרגישה שהיא עשתה די וכוחותיה לא עומדים לה - שתתגרש.

אני לא אמרתי לה לעבוד על זה עד בלי די ולהיגמר. אני מציגה גישה כללית לגבי העניין כפי ראות עיניי.

ומוסיפה כי אי אפשר לערוךהמקורית

לעתים, העבודה על הזוגיות היא לא סימטרית

האידאל, ששני בני הזוג צריכים לעבוד על עצמם

בתכלס, זה לא תמיד ככה

מקומם? כן.

אני לא בקטע של להיות צודקת.

את קצת מערבבתשוקולד פרה.

א. יכול להיןת שעשתה שינוי וכן הוא היה עד ושותף. על זה אנחנו לא יודעים כי היא לא אמרה כלום.

זו ספקולציה להגיד שהיא עברה שינוי וזה מאיים עליו.

ב. נכון לשער שהיא הביעה בפניו כמה פעמים את רצונה לעבור.

הןא ידע שזה רצונה ואמר לה לא. זאת הדירה ואני החלטתי שנשארים.

על הרקע הזה היא הלכה לבדוק דחרות,

מתוך תחושת הישרדות שאף אחד לא רואה אותי ולכן אני לעצמי.

כנראה קיוותה שתבוא עם הצעה טובה וזה יזיז אותו קצת. לא קרה.

כל זה כשאני מניחה שמדובר באישה נורמטיבית (ומהאופן שבו הציגה את הדברים, ממש אםשר להתרשם שהיא כזו),

שמביעה את מורת הרוח דחה מהגירה,

ומביעה את זה שהיא רוצה לעבור.

אם היא לא אמרה לו כלום,

והתנהגה כאילו הכל טוב,

ופתאום יום אחד באה לו עם הצעה למעבר-

ברור שאת צודקת.

אבל רחוק בעיניי ולא סביר שככה זה היה.

בעל יודע אם אשתו אןהבת את הבית או לא.

אא"כ מדובר במקרה קיצוני מאוד מאוד.

היא כתבה בעצמה בהודעה הפותחתהמקורית

שהיא עברה שינוי. זה לא ספוקלציה

ולקוות שהוא יסכים זו הנחת הנחה וציפייה שאיננה במקום. כי אין על זה שיח

אני החלטתי שאני לא אוהבת את האוטו שלי והלכתי ואמרתי לבעלי

הלכתי לראות רכבים. וכשבחרתי כמה שנראים לי קראתי לו שיראה

כמה סביר שיסכים שנחליף רכב ככה? 

יש לי חברה שהתחתנה עם קמצן חולנישוקולד פרה.

וכל הזמן אמרו לה "תשמעי, הבעל בטבעו רוצה לשמח את אשתו. תבדקי את עצמך שאת מבקשת יפה, בלי לחץ, כשהוא רגוע, תתחילי בבקשות קטנות, אל תתבאסי כשהוא אומר לא"

וכו.

נתנו לה הוראות הפעלה איך להיות מושלמת,

כי הרי הבעל בטבעו רוצה לתת,

ואם הוא לא רוצה לתת לה,

אז כמובן שהבעיה היא אצלה.

זה לא החזיק הרבה זמן מעמד.

היא לא הצליחה להיות האישה המושלמת.

ולשאת את הקמצנות פעם אחר פעם

בלי להתווכח ובלי לכעוס,

כי אלו היו דברים שבנפשה...

אז מי אשם?

תמיד אפשר להגיד- האישה.

כי הבעל מטבעו רוצה לתת.

ומטבעו רוצה לשמח

ומטבעו רוצה לרצות.

היא רק לא ידעה איך להפעיל את הגלגלים הנכונים.

אם היתה יודעת- הוא היה נותן.

ואפשר להגיד- הבעל הגיע לנישואין עם המידה הזאת של הקמצנות.

מידה שהוא היה אחראי לשנות אותה,

אבל היה לו נוח לתלות את הקולר באשתו,

ולצפות ממנה לוותר על אלף ואחת דברים כדי שהוא לא יוציא כסף.

אז מי צודק?

בעיניי ברור שהשני.

הבעל הוא לא איזה תרנגולת מטילה ביצי זהב שאת צריכה ללמוד לתפעל.

הבעל הוא אנושי בדיוק כמוך.

יש לו יתרונות ויש לו פגמים.

ואם הוא לא רוצה לעשות עבודה על הפגמים שלו,

ושהאישה תתאים את עצמה,

וחלילה לה מלהראות חולשה כמו כעס או מרמור-

אז הבעיה היא אצלו.

כמובן בהנחה שהיא כן רוצה לעבטד על הפגמים שלה.

בדיוקהמקורית

בהנחה שהיא רוצה לעבוד על מה שחסר אצלה

בעיניי במקרה הזה זה לוקה חסר

אין פה הוראות הפעלה, זו דרך. זה שינוי. הוראות הפעלה הן נכונות למצב של העמדת פנים כשבפנים מתפוצצים מתסכול. אני לא מדברת על זה.

ומקרים כמו שאת מתארת הם יחסית נדירים בעיניי

למה נדירים?קופצת

דווקא עולה פה הרבה בפורום.

לכי תעשי עבודה עם עצמך, תלמדי איך לעבוד, תלמדי איך להתאים את הרצון שלך ליכולת הנתינה שלו, תעבדי על עצמך, תעשי תהליך

ואז תזכי בזוגיות טובה.

בן הזוג? עזבי,הוא לא בענין לשנות..

יכול להיות שזה חכם ולא צודק.

אבל לדעתי חסר פה את המקום ההדדי, בטח הנשי - הנתמך,סומך ובוטח.

עכשיו, אני מסכימה איתךקופצת

שבשביל *ברירת מחדל* זה סבבה.

אם אשה לא רוצה להתגרש בכל מחיר - אז באמת שתעשה עבודה מטורפת ומה שתצליח לקבל- שתשמח בו.

אבל אם אשה לא מעוניינת להתפשר / לקחת סיכון / לא מפחדת להתגרש - למה לעבור מסלול חתחתים כשהעולם יפה כ"כ??

זה לא ברירת מחדל כי ניתן להגיעהמקורית

מכך לזוגיות הדדית ומאושרת ולא חייב להסתפק במעט

אפשר לעבוד בצורה מטורפת ולקבל מה שרוצים

זוגיות טובה ומאודרת , כלומר, לא כל מה שבאמלי בהכרח.

וזה שלבים שצריך לעבור. במקרה שח מה שאני מדברת עליו - בהתחלה האישה, אחרי זה משליך על הבעל, ואז השינוי בא לידי ביטוי בקשר. זה תהליך. והוא יכול להיות ארוך. כי הוא תודעתי ומחשבתי ורגשי.

אנשים לדעתי ממעיטים בכמות העבודה שיש לעשות על זוגיות, כי יש זוגות שיותר קל להם

נדירים המקרים שהבעל הוא מקרה קצההמקורית

לכך התכוונתי

ובטח שחסר

מי אמר שהוא מפותח? הוא חסר וצריך לעבוד עליו

בנ"א שלא מוכן ללכת לטפל בעצמו, הואקופצת
מקרה קצה מבחינתי.

רוב האנשים שתגידי להם ללכת לטםל בעצמםהמקורית
לא יירצו ללכת כי זה מציב בפניהם ביקורת והאשמה. בעיניי זה ממש לא מפתיע
זכותוoo

לא לרצות לעבור דירה, לא לנסוע לחברה לשבת ולקצר בסעודות שבת.

לי זה לא נשמע בעייתי.

יופיאנונימית בהו"ל

ומה עם הזכות שלי לחיות בדירה שנוח לי בה?

הבעיה היא שכל דבר מצידו נאמר עם סימן קריאה חד משמעי שאין עליו עוררין. שאין אפשרות לדון בנושא או להגיע לאיזשהו עמק השווה.

הכל שחור או לבן. או שעושים מה שהוא רוצה, או שעושים מה שאני רוצה (ואז הוא מקטר, מתלונן ויורד עלי). או, לחילופין- שמתפצלים (למשל בסיפור של חברה שלי- בסוף נסעתי אליה לבד, עם חלק מהילדים. וזה יה כל כך כיף ומשחרר להיות שבת שלמה בלעדיו!). אז כל הזמן מנקר לי במוח החלום הזה- להתפצל סופית ודי.

לאoo
רואה בעיה בהתפצלות, אנחנו עושים את זה הרבה.

יש הרבה גברים שמדברים בסימני קריאה ויש הרבה נשים שזה משתיק אותן, זו התנהלות קצת קלאסית לבעיות תקשורת.

כדאי לך ללמוד לא לשתוק ולנהל תקשורת והחלטות בצורה מאוזנת (בין אם תחליטי להפרד ובין אם לא)

אין בעיה בהתפצלות אם היא נעשית בהסכמה של שני הפה לקצת

הצדדים, בהחלטה משותפת.

נראה לי כמו פתרון עגוםשוקולד פרה.
לא פתרון, בחירה.oo
יש מקרים שמתאים לנו להתפצל ואנחנו עושים את זה בכיף.
נשמע לא פשוט בכלל שולחת חיבוקבתי 123

אני רוצה להתייחס למה שכתבת בסוף.. שאת כלואה ובא לך לצאת לחופשי.

זה מאוד תלוי באופי של הגבר ובגיל של הילדחם  . אבל אני מכירה נשים שהתגרשו מבעל קשה והקושי רק החמיר ופתאום הן היו תלויות בו בהכל.

לדוגמה בית משפט קבע שהן חייבות לגור באותה עיר ואם זו משמרת משותפת אז הגבר מצא דרך להתעלל בהן ולקבוע להן מה מותר לילדים ומה אסור.

וברור שגרושין עולים המון כסף.

רשמת שהוא אדם טוב סך הכל ויש אהבה.. לדעתי זה לא מעט וזה משהו שכן שווה להלחם עליו

אולי תנסי ללכת לטיפול כדי להבין לעומק את הדברים ולקבל כוחות איך לעמוד מולו

ואני מכירה גם אחרת.קופצת

נשים שהתגרשו והעולם, על כל הטוב והקסם שבו - נפתח בפניהן.

אני יודעת שפה בפורום לא "הולך" לצדד בעד גרושין, אבל לדעתי אסור למחוק את האופציה הזו.

להגיד לה אחרי 20 שנה של נסיונות - תמשיכי לנסות, זה גם סיכון.

אם לא ילך- מי יחזיר לה את השנים שאבדו?

יצא לי ללוות 2 נשים ממש מקרוב בתהליך גירושין. הן היו צריכות הרבה כוח ותמיכה רק בשביל להחליט שזהו, מתגרשים ולא ממשיכים לנסות.

לא בטוח בכלל בכלל שזה המקרה פה!

ואכתוב שוב - לא בטוח בכלל שזה המקרה פה!

אבל בגלל מבול התגובות רק בכיוון מסוים - הרגשתי שחשוב גם לכתוב את הצד השני:

לפעמים חבל על הזמן. העולם יפה וכל אשה ראויה לזוגיות, תקשורת ואהבה.

אני יודעת שמקובל להגיד: בחוץ קשה יותר. אני אישית לא מאמינה בזה.

בהחלט וגם רשמתי את זהבתי 123

יש זוגות שהצליחו להתגרש בצורה טובה מכירה כאלו נשארו חברים מסתדרים בכיף עם משמורת משותפת. מצאו זוגיות חדשה. אבל לצערנו יש המון מקרים שלא.

ואם הבעל עם אופי קשה לא לצפות שהוא לא יהיה גרוש קשה ולקחת את כל התרחישים בחשבון

תמיד לזכור שכשיש ילדים, זוג לא מנתק קשר אלא הופך מקשר של נישואין לקשר של גרושין וצריך גם כאן להסתדר

אני לא חושבת שאת צריכה להישאר רק מתוך הכרת הטובדיאט ספרייט

שיש לך אליו כל החיים.מה שהיה היה וטוב שהיה. אבל אם יש משהו שאפשר להציל כדאי לחשוב על איזו עזרה חיצונית.את אומרת שייעוץ זוגי לא עזר.יש איזה רב שאתם מתייעצים איתו? מישהו שהוא שומע לדעתו? אולי אפשר להיעזר בו. 

לגבי ההורים שלו, אמרת שהם יתמכו בך.אולי הם יכולים לדבר איתו? הם יודעים מה את עוברת? 

לפני שמתחילים בכלל-

השאלה היא האם יש אהבה? יש חיבה?

אתם יודעים לנהל את הריב שלכם בנחת ובכבוד? 

ההורים שלו 'בעדי'אנונימית בהו"ל

כי הם מכירים אותו, ויודעים גם שהוא אדם שלא פשוט להתנהל איתו. תכלס אני זאת שמחברת ביניהם ומקשרת אותו יותר למשפחה שלו. מה שאומר שאין להם כ"כ שיח איתו, גם מה שהם רוצים להגיד לו בד"כ עובר דרכי...

והיינו אצל הרב שלו כמה פעמים. זה היה בגדול 'להתגרש תמיד אפשר. אין לכם מה להפסיד מלהמשיך לנסות'. אבל אני מרגישה שאני פשוט מפסידה את כל החיים מלמרוח הכל.

מרגישה כאילו כל השאלה שלי היא אם עדיף עכשיו או אח"כ. באמת לא רואה מצב שאני ממשיכה לחיות איתו כל החיים, אבל גם לא בטוחה שיש הגיון ברעיון של לחכות עד שהילדים יגדלו.

אם יש אהבה? תלוי מה ההגדרה.

כן אכפת לי ממנו מאוד. כן הייתי רוצה שיהיה לו טוב. וזה נכון גם הפוך.

אבל להיות בחברתו גוזל ים של אנרגיות. זה מייאש ומדכא. 

ולגבי ריבים...

נקודה מוזרה. איפשהו באחד הסגרים של הקורונה הרגשנו כ"כ חנוקים שהכרזנו על 'הפסקת אש', ומאז אנחנו לא באמת רבים. כאילו כל אחד צובר בתוכו ים של תסכול, אבל לא רבים כי אין לנו זמן לזה. אבל גם לא מתקשרים ולא כלום. בעיקר נמנעים ושומרים מרחק.

קראתי. ליבי איתךדיאט ספרייט

לצערי אין לי מילים חכמות להוסיף.

ההורים שלו מסוגלים ורוצים לדאוג לך ולילדים ולתמוךאמאמורהאחרונה
אני אובדת עיצות עם השינהשירה_11

זה מוציא אותי מדעתי כבר.

ירדתי משינה עצמאית, של הילדה בת 3 כי לא בא לי טוב כל הבכי הזה, אני סוחבת איתה עד 9 בערך  ונותנת לה לישון בסלון.

או בנחת או גם בעצבים כי היא התרגלה לטוב הזה של הסלון.

אני לא מסוגלת לשבת לידה בחושך בחדר עד שהיא תירדם זה גדול עליי.

ובנוסף היא ממש מעירה את התינוק בן שנה שיישן איתה בחדר, השינה שלו לא חזקה והוא מתעורר בקלות.

בעלי מתעקש שצריך להחזיר אותנו לחדר שלנו בחזרה.

לא באלי בכלל, הוא כבר במיטת תינוק והחדר שלנו קטן, וגם מה תחשוב הגדולה? היא תקנא ותרצה לבוא גם.

מצדד שני דיי זה בלתי אפשרי כל ערב הסיוט הזה!! זה מביא אותי לרמה אחרת של חוסר סבלנות כבר ואני שונאת אתעצמי ככה.

מה אני מפספסת?

בשלב שהשנ"צ מפריעדרקונית ירוקה

אנחנו לימדנו אותם לשחק בשקט במיטה. מביאים משחק לא מרעיש - בובות, השחלות, ספרים. מותר להם לצאת להחליף משחק אם הם רוצים אבל לחזור מיד במיטה.

בדיוק אנחנו בתהליך כזה עם בת 2.4 שבגלל השנ"צ נרדמת ב10 במקרה הטוב.

כשהגדולים הולכים לישון אני שואלת אם היא עייפה ומזכירה לה שמותר לשחק בשקט בלי להפריע לאחים. אני יושבת שם עד שהגדולים נרדמים (10 דקות עד שעה וחצי, תלוי ביום) ואז יוצאת לסלון. מידי פעם היא קוראת לי, מידי פעם אני באה מיוזמתי. כשהיא עייפה היא מניחה את המשחק בצד ומבקשת שיכסו אותה.

ההפרדה בין הליכה למיטה והליכה לישון הורידה את המאבקים לאפס. לא צריך כמעט להחזיר אותה למיטה וכך היה גם עם הגדולים.

שירי ילדים שאני אוהבת, מוזמנות להוסיףפומלה
ההר הירוק תמידפומלה
אני נשאר אניפומלה
אמא הכי נהדרתפומלה
אני רוקד עם אמאפומלה
שיר על ברושפומלה
אני אוהב שוקולדפומלה
שי מן הפרדספומלה
מתנה לראש השנהפומלה
קום והתהלך בארץפומלה
שיבולת בשדהפומלה
מלאו אסמינו ברפומלה
עבר עריכה על ידי פומלה בתאריך ז' בתמוז תשפ"ו 23:21

טוב, זה בלי הקליפ.

איך יודעים שבא אביבפומלה
פתחו את השערפומלה
משפחה מיוחדת במינהפומלה
תוסיפו🪗פומלהאחרונה
אישה לא עובדתאנונימית בהו"ל

אני כבר כמה שנים בבית מגדלת את הילדים בהסכמה

מלאה שלנו

יש לנו ילדה נכה וכל התיק הרפואי שלה עליי

חוץ מגידול הילדים אני הולכת איתה לבדיקות, לפגישות בגן,ריצות כאלה ואחרות

לא משעמם לי לרגע!!!! ויוצא שמדי פעם אני קופצת פה ושם לקפה אבל ממש לעיתים רחוקות

כמעט לא עושה לעצמי משהו אישי

בעלי לא מפרגן לי בכלום

חייב לעקוץ כל הזמן שאני לא עובדת

לא משנה שהכל הכל עליי והוא מצפה ממני להיות סופר וומן וגם לחטוף ביקורת

על זה שאני לא עובדת ויש לי זמן..

מרגישה כל הזמן בביקורת ועם עין בוחנת עליי

וכשאנחנו בזמן טוב הוא אומר שאני צודקת ובאמת יש עליי מעמסה ואני לא נחה לרגע

אבל אם אני מציעה שמצא לנופש אז ישר הוא עוקץ "את חיה בחופשות, בנופשים, אין לך אחריות של עבודה"

אבל זה כבר הופך להיות כל יום!!!!!

מאתמול פגע בי ברמות קשות

סגרתי את הדלת בחדר שינה והוא עבד בחדר השני ואמר לי  מהחדר השני "אל תיכנסי לחדר עכשיו להניק, יש עוד ילדים שזקוקים לטיפולך"

נפגעתי קשות

מרגישה מושפלת

מרגישה מבוזה

כבר כמה פעמים אמרתי לו שאני יוצאת לעבוד ושלוםםםם והוא יודע שזה לא משתלם לו

כי זה מעונות וצהרונים והוא עצמאי אז יוצא מתי שבא לו וכמובן שאני גם מארגנת את הילדים בבוקר בלי שום טיפת עזרה שלו. הוא יכול לקום ב8 ,לצאת לתפילה בכיף

אני כל הזמן מרגישה שחייבת דין וחשבון אם זה על כסף שמוציאה

מגיע לו מייל על כל הוצאה שלי, צריכה להתייעץ לרוב על כל הוצאה

אין מצב לצאת למשהו בלי לקחת אף אחד ופשוט לצאת חבש!!!!

הוא חופשי הולך לבד למקומות כמובן

מציינת שהוא עוזר עם הילדים לפעמים כי  עצמאי ויכול לתמרן בעבודה

איך הייתן מגיבות?? מרגישה שהגיעו מים עד נפש 😥

דבר ראשון חיבוק. נשמע שעבר כל גבול כבר.אונמר
אנסה בהמשך להגיב ארוך יותר
ממש עבר כל גבול 😓אנונימית בהו"ל
עצוב לי מאוד
אם יש משהו שלימדה אותי דודה שליניק חדש2

שלצערי התגרשה- זה אל תהיי תלויה באף גבר.

החיים שלך בידיים שלך.

קומי וצאי לעבוד. אפילו חצי משרה.

גם בשביל הנפש שלך.

גם כשעבדתי קצתאנונימית בהו"ל
הוא מצא תמיד לומר שאני לא עובדת כמוהו
והוא לא היה בהיריון ולא עבר לידות.ניק חדש2

תסבירי לו שזו לא תחרות.

הקללה על הפרנסה היא שלו.

אני הייתי מתפוצצת.

ליבי איתך🩷

זה נשמע קשה ממשפה לקצת

יעזור לדבר איתו ולהסביר לו?

אם לא, אז כנראה ששווה לעשות את זה בתיווך של מטפל או מישהו שיוכל לעזור.

אני לא חושבת שהפתרון הוא לצאת לעבוד כי זה לא יפתור את הבעיה אלא רק ישים פלסטר.

אז תצאי לעבוד ולא תהיי תלויה בו בכסף אבל אז כנראה תהיה סיבה אחרת לחיכוכים ולחוסר הערכה כי נשמע שזאת הבעיה ולא הכסף.

מסכימהאנונימית בהו"ל

הוא לא מעוניין בטיפול

לכן אני מעוניינת בעצות

אז כמו שתמיד ממליצים- לכי לבדפה לקצת
גם יחזק אותך וגם יכול להשפיע על הדינמיקה בינכם ואולי לשנות את התגובות שלו
הוא לא כזה רלוונטיאונמר

הוא לא מעוניין בטיפול,

ואת לא מעוניינת לשמוע כאלה דיבורים.

אז תשבו להחליט מה יותר חזק.

קשה ממש.

קחי בחשבון שמה שלאישה אחת נראה קל להציב עובדה ולבוא ולהגיד לו 'אין עוד ילדים או סדר בבית עד שמטפלים' יכול לא להיות רלוונטי בכלל בדינמיקה זוגית אחרת, היה חשוב לי לומר לך את זה.

אבל לגמרי לחשוב איך כן אפשרי אצלכם,

ובעיקר לעבוד עם עצמך על ערך עצמי. כי לא אמור להיות מצב שהוא ככה באפס הערכה אלייך ואת בשקט.

מילה על הנקה ולך תנסה להניק.

חיבוק ענק ממש.

לא קל בכלל בכלל בכלל.

מתפללת בשבילך שתגדלו מיזה ותגיעו לאיזון וליחס בהיר וטוב ❤️

נשמע שהוא לא שלם עם הענייןרוני 1234
אם את פתוחה לשינוי בתכנית, שבי איתו ותעשו ביחד חישובים מה יותר משתלם גם מבחינה כלכלית וגם מבחינות אחרות…
ברור שהבעיה היא לא כמה את עובדתחושבת בקופסא

יש זמנים שאתם בטוב? מה בדיוק הוא מצפה ממך?

יש תחומים אחרים שהוא מכבד אותך בהם?

אפשר לשאול שאלה קצת חופרת?פרח חדש

את לא חייבת לענות

למה את מסכימה להיות בהריון ולהביא עוד ילדים בשבילו  כשהוא ככה מתנהג ומתייחס כלפיך?

את לא חייבת לענות

אבל אני מרגישה שבמקום מסויים במקרים כאלו אנחנו הנשים מאפשרות קרקע פוריה לדברים האלו.

למה לא לעצור את זה ולהגיד

הי! סטופ! רוצה עוד ילדים? בא נלך לטיפול יחד נשפר את היחסים והכבוד והערכה בינינו

תדאג לרווחה הנפשית שלי ואז נתקדם.

וזה לא רק לגבי יילודה

כנל לגבי תפקוד בבית, ארוחות וכד. 

תפסיקי לתת לו כל הזמן בלי הערכה.

לכן כמו שכתבו לך

את חייבת ללכת לטיפול לעצמך לבד. רק את יכולה לעזור לעצמך.

חיבוק

מגיע לך כתר והערכה על כל מה שאת עושה🏅👑

מצטרפתהבוקר יעלה

ממש כאב לי לקרוא אותך

את אמא אלופה ולא מגיע לך החוסר הערכה הזה

בהתחלה רציתי לומר שתצאי לעבוד וירגיש מה זה. אבל בכנות כשחשבתי לעומק זה אינסטינקט שלא בטוח שיעזור.

אני כן חושבת שאשה לא צריכה להיות תלויה בגבר וצריכה לדאוג לעצמה, לעבודה, לרישיון וכו.

מה כן הייתי עושה? מציבה טיפול כאולטימטום להמשך הנישואין. 

מצטרפת. וזה לא רק ילדיםהמקורית

איך אפשר לקיים חיי זוגיות תקינים כשיחס כזה חוזר על עצמו פעם אחר פעם?

זה הזמן לשים סטופ. ולא, לצאת לעבוד לא בהכרח יעזור, זה רק פלסטר לדעתי

מה שיושב מתחת לפני השטח פה זה חוסר הערכה של בעלך כלפייך כפי שאני קוראת אותך. וזה יוצא בארסיות כלפייך. ולזה צריך טיפול שורש.

הוא מתוסכל? יושב לו משו על הלב? שיבוא לדבר. לא להתנהג ככה.

לדעתי, לכי את לטיפול אישי שיחזק אותך בהצבת גבולות והבנת והכרת הערך שלך. מגיע לך יחס אחר יקרה.

גם מייל על כל הוצאה זה לא לגיטימי.

אל תאפשרי את הדינמיקה הזו. ורק עם ליווי.

חיבוק❤️

אם את עם הילדים כל היוםשוקולד פרה.

זה הרבה יותר קשה מלעבוד במשרד... זה בעיניי.

אבל גם לי הייתה שנה שבקושי עבדתי בה, והילדים אפילו היו הצהרון, ועדיין הרגשתי לפעמים על הקצה.

הוא מביע הערכה על דברים אחרים?

זה לא נורמלי שאת צריכה להתייעץ איתו על כל ההוצאהאמאשוני

את אדם מבוגר.

החלטתם שהוא מפרנס יחיד.

עד כאן הגיוני.

זה שהוא המפרנס לא אומר שצריכה להיות לו שליטה על ההוצאות.

במצב נורמחי מגדירים מסגרת ובה את יכולה להתנהל כרצונך בלי לדווח לאף אחד.

חשוב לדעת מה נורמלי ומה לא, כי זה מבלבל.

השליטה שלו על ההוצאות שלך,

יחד עם השליטה שלו על אם את יכולה להניק בחדר או לא, היא נורה אדומה.

יש מצב שאת סובלת מאלימות כלכלית.

עדיף לשלם עם צהרונים ולקבל את החופש שלך חזרה. נשמע שזו לא רק בעיה של תקשורת

מסכימה שזו נורה אדומהזוית חדשה
מסכימה. יש פה כמה וכמה נורות אדומותיערת דבש

ומסכימה גם עם @פרח חדש לשים סטופ קודם כל

כך אי אפשר להמשיך

ועדיף בליווי טיפול אישי עבורך כדי להתחזק בתהליך הזה

גם אותי זה הקפיץ. הדגלים האדומים מתנפנפים במרץמרגולאחרונה

לפותחת - את נשמעת אמא ואישה מהממת.

והתיאורים שלך מעלים חשד לאלימות כלכלית (ואולי גם רגשית).

שזה משהו שממש לא צריך לחיות איתו, לא את ולא אף אישה (או גבר) אחרת.

ממליצה לקרוא על זה קצת, ולהתייעץ עם אשת מקצוע. מספיקה שיחה אחת שבה את מתארת בחופשיות, ושהיא תחווה את דעתה.

בהצלחה!

מצב בוoo

רק אחד מבני הזוג עובד

מצריך מהצד שעובד

לא להשתמש בשתלטנות בכסף

כי קל להיסחף לשם

במיוחד לגברים

לכן בעיניי ההמלצה הכי טובה

היא לצאת לעבוד

להרוויח כסף משלך

להכניס אותו כשותף לטיפול בילדים

זה כשלעצמו ייצור באלנס ראשוני

כמובן שיכול להיות שיש פה דברים מעבר

אבל המצב הבסיסי לא מאד בריא

גם אם יש זוגות שזה עובד להם יותר טוב 

אוי כואב לשמועמחכה להריון

קודם כל בתור אחת שגם עקרת בית

מגיע לך מדליה והערכה!!

זה לא משנה מה את עושה בחיים ואיזה מסלול בחרת לעצמך את צריכה שיעריכו אותך!!

להיות עם הילדים זו עבודה בפני עצמה ואפילו יותר!!

היחס שלו כלפייך הוא טוב בכללי? או שרק בזה את מרגישה שהוא מוריד אותך? 

ממש כואבנעמי28

אני לא חושבת שבמקרים כאלה יש מה לדבר ולבקש הערכה, כי הוא לא מבין את גודל הדבר.

בכנות, הייתי נוסעת לכמה ימים או אפילו יוצאת אחרי צהריים בכמה הזדמנויות , כדי לתת לו להתמודד ולהבין בעצמו כמה עבודה זה דורש.

ושהכנסות שלו הן לא נטו שלו, הן חצי חצי, כי אם  לא היית, הוא היה צריך לעשות את זה או לשלם למישהו שיעשה את זה.

ואם הסידור הזה שאת בבית והוא עובד לא מוסכם על שניכם, תקחו הכל בחשבון כולל ילודה.

למה הוא עושה את זה? מה חסר לו שהוא חושב שהוא משיגרקלתשוהנ

כשהוא משפיל אותך?

לא רואה סיבה לחזור על התנהגות משפילה למי שאתה אוהב, במיוחד שאת אומרת שבראש הוא יודע שאת צודקת

אולי משיג ככה כבוד שאין לו בעיני עצמו, או בעינייך.

אולי יודע בפנים שהוא לא מסוגל לעשות את מה שאת עושה, ושאת המהות של החיים שלכם את נושאת, והדרך (המעוותת) שלו להרגיע את זה היא להקטין אותך

אול העול הכלכלי כבד מנשוא

אולי הוא מרגיש לא מוצלח בעבודה שלו ומוציא את זה על ההוצאות שלך

אין לי מושג

ברור ששום סיבה לא לגיטימית להתנהגות הזאת

אבל אולי אם תחשבי על זה לעומק תוכלי להיות יותר חכמה כשאת עומדת על שלך, להגיד לו - כל זה לא אשמתי,

מגיע לי כבוד והערכה על החיים שלנו שאני מתפעלת, לך מגיע כבוד והערכה על המאמץ הכלכלי שלך, וזה לא דורך אחד על השני.

ואם יש לך הצעה טובה יותר ומכבדת את שנינו (למשל, עבודה במשרה חלקית שלך לא יכולה להיות מטרה לעוד לעג מצידו) - מוזמן להגיד, או לשנות מיד את היחס והדיבור.

ומצטרפת למי שאמרה שלפעמים מה שלא מובן במילים יהיה מובן במעשים. אל תיקחי על עצמך מה שאת לא יכולה. תתני לו להתמודד עם מה שאת מתמודדת איתו.

אולי לשקול מחדש את החלוקה החד משמעית הזאת. אולי מראש לא נכון שאת תהיי באחריות מלאה על ביתכם הנכה וגם על כל השאר.

זה שהוא עוזר זה מעולה, אבל להיות האחראי זה משקל אחר לגמרי של עומס לעומת לקפוץ לעזור, אפילו אם זה קורה הרבה.

עונה בפניםפומלה

קודם כל חיבוק, זה נשמע כואב ברמה יום יומית..

כל הכבוד לך על כל ההשקעה שלך בילדים,

זה לא מובן מאליו בכלל!!!

בקשר לבעלך,

בעיניי לא תקין בכלל העקיצות,

לא תקין שהוא לא מעוניין לפרגן לך בחופשה,

בעלך אמור לראות אותך הכי בעולם.

זאת נורה אדומה בעיניי.

את כותבת שכשאתם בזמן טוב אז הוא כן מודה שהעומס עלייך-

הקשר הזוגי הוא לא הצבת תנאים,

כשטוב הוא מודה שקשה לך

כשלא טוב - תתמודדי, ממש לא!

לדעתי ממש חייב שתדברו על הדברים לבד/עם איש מקצוע,

אני גם חושבת שאת במקביל צריכה קצת לצאת להתאוורר, לעשות דברים שאת אוהבת ושיחברו אותך לעצמך, הליכה עם חברה, חוג, קריאת ספר, יש לך עולם שלך!!!

זה שהבעל במקרה שלך מביא את הכסף לא מצדיק טיפת זילזול בעיניי. הפוך. 

אתן אוכלות ביום יום חטיפים? או בכלל לא?פומלה
שוקולד כן... חטיפים לא ככ יוצא לילומדת כעת
לפעמים להשתתף עם הבן שלי בבמבה או צ'יטוס אבל ברמה הזו
בגדול לאמיוחדותאינסופית

יש תקופות שיותר יש שפחות

אבל משתדלת כמה שפחות להכניס הביתה 

בכלל לאדיאן ד.
חטיפים לאבוקר אור

גם לא אוהבת את הרוב

אבל בדכ אוכלת משהו כמו עוגיה או שוקולד כשחוזרת הביתה

ולפחות פעם בשבוע פופקורן שמכינה בבית

פעם ב....רק בשבתעם ישראל חי🇮🇱
לא מתחברת לממתקים וחטיפים 
איזה כיף לךךךךךךךך!!!!!!ממתקית

מה את כן אוכלת?
מעניין...
ממה את נהנית? (באוכל)

אם הכוונה לחטיפים מלוחים אזריבוזום
לא ממש, אבל אם הכוונה גם לממתקים אז לצערי כן...
כל יום 🤭אן אליוט
כשמי כן אני... לצערי.ממתקית
לא מתבזבזת על חטיפים 😉שומשומ

אם אני רוצה מתוק מחפשת דברים שווים יותר

מדויקשירה_11
נופלת על שוקולד או עוגיות 
חטיפים פחות יוצא לי,שגרה ברוכה

ממתקים גם לא מיודע מה  

המתוק שלי זה העוגיה ליד הקפה וכאלה. עוגה בבוקר  

וכו'

עוגות ביתיות .

פחות יוצא לי לשבת על תפוציםס.

כמובן תמיד יש יוצא מן הכלל אבל לרוב

כן. אוף. לפעמים לאורחת ערבמאוהבת בילדי

אני יכולה לאכול חטיף עם גבינה

לצערי כןזוית חדשה
לרוב לאהשם שלי

לפעמים אם יש בבית משהו שאני אוהבת ומתחשק לי.

או שפתאום בא לי לקנות משהו.

בדרך כלל את החטיפים שהילדים אוכלים אני לא אוהבת.

שוקולד והרבהרקאני

אבל חטיפים מלוחים פחות

אולי בשבת

לא כי לא קונה. רק כשצריך קוניםמנגואית

כמובן שאחרי פורים יש ואוכלים...

מתוק לצערי יש בבית . משתדלת לאכול בלי הילדים

הם מקבלים שלוקים לא כל יום, מסטיקים לפעמים ,עוגה/עוגיה גם לפעמים...

אני לא אוהבת בכללמישהי חדשה:)
וגם לא שוקולד, אוכלת קצת דגני בוקר מתוקים או פירות כשרוצה משהו מתוק. בשבת אוכלת קצת עוגה גם.

(סופסוף משהו פה שרלוונטי שאענה עליו🤭)

לפעמים כןטארקו

לא ברמה יומיומית

אבל כן יש פה תמיד חטיפים למקרה שצריך משהו זמין מיידי לאכול משו בקטנה שיחזיק עוד כמה זמן...

בנוסף לעוגיות ושוקולד שיש תמיד אבל אוכלים במידה. אבל כן כל יום 2-3 עוגיות/פרוסת עוגה/כמה קוביות שוקולד עם הקפה. זה לא בריא לגוף אבל זה חשוב לי לנפש העצירה הזו.

גלידות!יעל...
לא מחזיקה בבית כדי לא להתפתות לזההשקט הזה
אבל בכללי מתוק יותר עושה לי את זה😅
אוכלת שוקולד והרבה, חטיפים מלוחים כמעט ולא יוצא ליסטודנטית אלופהאחרונה
בהמשך לדיון על משרות מקווהשזה בסדר לפתוח שרשור חדשנק-ניק

אני מתלבטת אם לשלוח את הבת שלי ללמוד הנדסת חשמל. אבל הייתי רוצה שיהיה לה אפשרות לעבוד גם במשרה חלקית בתקופות עמוסות יותר. תמיד חשבתי שכדאי ללמוד מקצוע שיש בה אפשרות לפחות למשרה חלקית

מה אתן אומרות?

לא שולחים את הבת ללמוד הנדסת חשמל וגם לא מקצוע אחר124816

בת שמספיק גדולה ללמוד הנדסת חשמל,

את לא אמורה לשלוח אותה,

היא אמורה לבחור ולהחליט,

את יכולה להמליץ ולייעץ (אם היא מוכנה לשמוע).

יודעת שזה לא מה ששאלת, אבל הרגשתי צורך להגיד.

מסכימה עם זה. זה מעניין אותה בכלל?המקורית
מעניין אותה מאוד. גם אם הניסוח לא מושלםנק-ניק
אחרי הרבה גלגולים ונסיונותכורסא ירוקה

למצוא את עצמי בעולם התעסוקה, גם ברמה האישית וגם כאמא, אני חייבת לומר שאני ממש מאמינה בהסללה של כל הילדים אבל במיוחד בנות למקצועות גמישים ועצמאיים.

מקצועות ההנדסה דורשים המון השקעה כשכירה, קשה למצוא משרה חלקית, אין צפי להקלה בעומס במקביל לעליה בשכר.  

מקצועות שבהם אפשר להיות עצמאי בהתאם לרמת העומס שרוצים ולהרוויח סכום לא רע -

רפואה, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, ראיית חשבון, כלכלה, עריכת דין.. 

להיות עצמאי זה אופי שלא לכולם ישכולנה
בעלי ואני שנינו במקצועות שיש בהם אפשרויות לעצמאות די בקלות, אבל עם ההפרעות קשב שאנחנו זה ברור לנו שזה לא בשבילנו
קודם כל זה דבר שאפשר לעבוד עליוכורסא ירוקה
אבל חלק מהמקצועות כאן מאפשרים שכר מצוין גם כשכירים
רק אומרת שבעלי עם הפרעת קשב והוא עצמאיהמקורית

אצלו זה דווקא הפוך - לא מסוגל להיות שכיר

זה עזר לו מאוד האמת למצות את פוטנציאל ההשתכרות והוא מוציא החוצה את היתרונות שלו בעבודה בצורה יוצאת דופן בעיניי. ב"ה

כנ"ל בעליסטודנטית אלופה
העצמאות נותנת לו המון ולדעתי הג'ינגול בחוץ- בעבודה גורמת לו לחזור יותר מרוכז ורגוע הביתה.
לא יודעת, כשבדקתי בעבר הבירוקרטיה שיתקה אותיכולנה
אי אפשר פשוט להתחיל, צריך כל כך הרבה דברים מסביב שזה נראה רחוק ולא מושג..

לבעלי זה אפילו לא אופציה, הוא צריך שמישהו ימסגר אותו אחרת הוא הולך לאיבוד.

יש אנשים שנותנים שירותים בזהכורסא ירוקה
ועוזרים למפות את היציאה לעצמאות ולטפל בבירוקרטיה. אם הענין הוא טכני יש לו פתרונות טכניים, אם זה פחד מעצמאות יש פתרונות אחרים
היופי במקצועות ההנדסהאמאשוני

שאפשר לעשות "הסבה" לתחומים אחרים שבהם השכר מזנק ונדרשת רמת מומחיות מסויימת

כמו:

ניהול מוצר

ניהול לקוח

עיצוב

ניהול מכירות

אפילו ניהול HR בהייטק אחרי השלמת לימודים מסויימים.

ושם קוצרים את הפירות.

אני חושבת שכן חשוב לעבוד במעבדה/ פס ייצור/ הבסיס של שרשרת המזון במקצוע

לרכוש ניסיון אמיתי בעולם התעסוקה,

לפעמים גם צריך תואר שני במנהל עסקים וכד' ששם נותנים כלים משלימים,

אפילו לא הייתי מגדירה את זה הסבה, כמו שזה בעצם תחומי תעסוקה שונים במהותם תחת אותה מטריית לימודים.

עבדתי עם לא מעט אמהות בעולמות השיווק והמכירה, מנהלות מוצר, מנהלות פרוייקטים וכד'

שבאות מעולמות ההנדסה, מוכשרות, מרוויחות יפה מאוד, צעירות, אמהות לקטנטנים.

כן נדרשת זמינות ואחריות, ולפעמים יש מגבלת שעות הפוכות מול לקוחות במזרח ובארה"ב, אבל לקוחות באירופה זה אחלה.

בהחלט אפשר לעבוד בצורה שפויה מאוד בשכר מכבד.

יכול להיות שההתקדמות תהיה יותר איטית בשנים מסויימות וזה בסדר גמור להוריד הילוך בהתאם לרצון באותם שנים זה לא תוקע את הקריירה.

אגב אצלנו הנדסת חומרה קלאסית בהחלט יכולה להתאים למי שמחפשת עבודה רגועה.

כן זה הייטק ויש נהלים ותרבות ארגונית של הייטק, והמשרות מוגדרות כמשרה מלאה, אבל יש תפקידים שמצליחים לשלב בין כל העולמות.

אבל היא לא בכיוון של המקצועות שמתגלגלים אליהם מהנדנק-ניק

היא מעוניינת בפיתוח עצמו.

אני חוששת שזה חיים כמעט בלתי אפשריים חוץ מהשכר הנחמד

זו כבר תהיה בחירה שלה כשהיא תגיע לגשראמאשוני

זה לא שלא תהיה לה שום אפשרות אחרת.

אגב יש לא מעט אמהות שבוחרות בעבודה אינטנסיבית במקביל לגידול ילדים.

זו בחירה לגיטימית, תלוי איזה סגנון חיים היא רוצה שיהיה לה.

כסטודנטית להנדסת חשמל כשהיא תצא לדייטים, זה לא שאפשר שלא לדבר על זה.

כאמא, אני חושבת שכדאי דרך שאלות ולא דרך אמירות לוודא שהיא חושבת על העתיד ומודעת לאפשרויות ולהשלכות השונות,

אם היא מדברת על העתיד בראיה מפוקחת, אז מעולה, ושיהיה לה הכי בהצלחה!

אני מגיעה מהתחום הזהכורסא ירוקה

אמנם לא מתחום החומרה אז אולי זה שונה אצלכם, אבל בתחום שלי עבדתי בכמה מקומות עם אופי שונה אחד מהשני, ועדיין יש כמה דברים בסיסיים שמשותפים לכולם.

המעבר ממהנדס למשרות האחרות שתיארת הוא לא קל כל כך ובטח לא בשוק של היום, גם לאנשים עם הרבה נסיון. היציבות היא לא גדולה, לא בקורפורייטס ולא בסטרטאפים. בממשלתי כן, אבל השכר שם נמוך יותר והדרישות מקובעות יותר (קשה לקבל עבודה מהבית למשל, השעות נספרות עם שעון וכו)

אמהות סביבי (גם במקומות העבודה וגם בקבוצות שאני חברה בהן) בעולמות האלה נדרשו להרבה מאד ויתורים בבית, ברמה של כאלה שהיו להן בייביסיטר לפיזור הילדים בבוקר ואחת לאיסוף בצהריים. חלקן לא נצרכו לבייביסטר כי היה מישהו מהמשפחה שיעשה את זה אבל הנקודה היא שהן בקושי ראו את הילדים. לחלקן זה התאים בלי בעיות, חלק אחר סבל מאד מהסידור הזה.

אחת הנקודות העיקריות מבחינתי זה הצפי לשנים שאחרי ההתמקצעות. כל המהנדסים שאני רואה סביבי עובדים המון שעות, גם מי שיש לו ותק משמעותי. נכון שאצל חלק זה מבחירה אבל בהרבה מקומות עבודה אין אופציה אחרת, גם אם יש עבודה מהבית או שבדרגים בכירים יותר הזמן גמיש, עדיין צריך להיות זמין מאד ולהקדיש המון המון שעות.

מקצועות אחרים שאני רואה מסביב, מאלה שפירטתי למעלה, אלה מקצועות מאד מתישים בשנים הראשונות שגם השכר ההתחלתי שלהם לא מנצנץ כמו בהייטק, אבל אחרי כמה שנות התמחות והתמקצעות, אפשר לעבוד בהיקף ובשעות שמתאימות לך, בלי זמינות מחוץ לשעות (גם קביעת תורים יכולה להיעשות בשעות שמתאימות לך) ובשכר גבוה מאד.

בסופו של דבר, מהנדס בן 40 צריך לעבוד משרה מלאה ולהיות זמין אם הוא בדרג בכיר. היציבות שלו במקום העבודה מוטלת בספק והקושי למצוא עבודה בגיל כזה מתחיל לעלות.

רופא (כשם קוד לכל אחד מהמקצועות שפירטתי) בן 40 יכול להרוויח מעולה ממשרה חלקית מאד שאותה הוא עושה מכל מקום שהוא בוחר, הוא בוחר מתי להיות זמין, והיציבות וההערכה לנסיון שלו רק עולים עם הגיל עד גיל די מבוגר.

בעיניי עבור כל אחד ברור שהבחירה העדיפה היא באופציה השניה, אבל בטח בשביל הורים שהרבה פעמים רוצים או צריכים גם גמישות וגם הכנסה טובה ויציבה

האמת שבשלב הזהאיזמרגד1

אני מתלבטת כמה כדאי להתחיל ללמוד כל מקצוע שהוא לא 100% מול אנשים. הבינה המלאכותית מתפתחת במהירות מטורפת ולא בטוח בכלל שעוד 4 שנים כשהיא תסיים את התואר עולם התעסוקה יראה אותו דבר, עוד 10 שנים הוא בטוח ישתנה...

זה לא ממש תשובה על מה ששאלת, סתם תהיה כללית על  כמה כדאי בכללי להשקיע בתואר היום...

משרה חלקית היא לא ערובה לאיזון חיים- עבודהאמאשוני

למשרה חלקית יש חסרונות רבים.

עדיף לשים דגש על גמישות בשעות העבודה, עבודה מהבית וגמישות בנפח התפקיד.

משרה יכולה להיות מוגדרת 7 שעות עם נפח עבודה של יותר ממשרה מלאה,

ומשרה יכולה להיות מוגדרת 9 שעות עם נפח עבודה של 7 שעות שפויות.

משרה יכולה להיות 7 שעות+ נסיעות

ומשרה יכולה להיות מלאה ללא נסיעות כלל.

הדרך לקבל את המשרות השפויות והמתגמלות ממה שראיתי, זה להשקיע כמה שנים במשרות סטנדרטיות, להשקיע בפיתוח קריירה, להיות צעד לפני כולם.

הכוונה לחקור, להסתקרן, ללמוד עוד, להבין מהמומחים מה הם יודעים וממש לשאוב מהם ידע והתמקצעות. ליצור קשרים מקצועיים.

לראות איך קולגות ממחלקות אחרות מתסכלים,

לצבור שם טוב.

לשקף החוצה את העשיה ואת התועלת שמופקת מהעשיה (עוד נקודה שנשים ככלל חלשות בה מאוד)

בהתחלה כולם מתחילים כג'וניורים, אבל בהמשך כל אחד ומה שהוא מצליח להתקדם בו והידע הניסיון והיכולות שהוא מביא.

ואז אפשר לדרוש תנאים שהמעסיקים מסכימים להם כדי לקבל עובד טוב וחיוני.

היום למצוא מועמדים זה קל יחסית.

אבל לגייס עובד טוב, זה כבר קשה ממש ואני מכירה את זה מבפנים.

את הקושי הזה של המעסיקים כדאי לתפוס ולהבין מה מונע ממאות מועמדים להיות העובד המוצלח שהם מחפשים ולסגל את המיומנות הזו.

לדעתי דווקא לאמהות יש את הדרייב להוכיח מה הן שוות, כדי להצליח לקבל את מה שהן רוצות. זה גם עניין של אופי וגישה לחיים באופן כללי, וגם ניהול סדר עדיפויות. לדוגמה בחופשת לידה (במיוחד אם מאריכים) זו הזדמנות נהדרת ללמוד עוד על שוק התעסוקה, השינויים, לבדוק את נקודת המבט של המעסיק, לבדוק איפה זה פוגש את היכולות והדרישות שלי, לרכוש ידע באופן עצמאי ולהשתדרג לקראת התפקיד הבא.

אני חושבת שהרבה פעמים יותר ממה שהמשרה עצמה מגבילה, הגישה היא עצמה המגבילה.

למשל מי שרוצה לעבוד 7 שעות,

יכולה לרשום את זה על גבי הקורות חיים, לציין זאת כדרישת סף בראיון הטלפוני, לבוא בגישה של אני עובדת 7 שעות תתאימו את עצמכם אלי,

או לכוון לוויב של אני עובדת חרוצה ומשקיעה, מביאה ערך מוסף הרבה מעבר לשעון, אמנם אני יוצאת מוקדם אבל תראו שבהתנהלות נכונה של שני הצדדים זה יהיה בסדר, ובכל מקרה אם יש משהו דחוף אני זמינה גם בערב מהבית, ולתת הרגשה שיש על מי לסמוך.

יש מקצועות ותפקידים שהגישה השניה לגמרי יכולה לתפוס ולאפשר להינות משני העולמות.

התואר הראשון שלי בהנדסת חשמלהריון ולידהאחרונה
אומנם מאז התקדמתי לתארים מתקדמים והיום אני יותר עוסקת במחקר בסיסי אז זה קצת סוג אחר של משרה. בשנים הראשונות באמת בעלי יותר היה עם הילדים (הוציא והכניס מהמסגרות) בהמשך כשכבר צברתי וותק אני התגמשתי יותר עם השעות (מגיעה מוקדם ויוצאת באזור 2 וחצי) והוא התפתח יותר עם הקריירה שלו. היום אנחנו במצב די מאוזן ושווה מבחינת עבודה בית. לא בטוחה שמשרה כמו מורה למשל הייתה מביאה אותנו למצב יותר מאוזן משפחתי - בזכות השכר הגבוה שלי בעלי לא היה חייב לעבוד מלא שעות וכן ראה את הילדים הרבה ויכל גם להתפתח בעצמו לקריירה עם שכר גבוה. וברוך ה' מבחינה כלכלית זה מאוד עוזר ששני בני הזוג משתכרים טוב אין לחץ כלכלי בכלל ואפשר לחסוך ולהשקיע לעתיד של הילדים בקלות. לדעתי אם היא מתחברת לתחום אין שום סיבה מראש שתגביל את עצמה למשרה פחות רווחית. בהמשך החיים מוצאים איך להתגמש ולאזן עם משפחה.
מאיפה בעיקר אתן קונות מטפחות? ליום יום וגם חגיגיפומלה
ליום יום קונה את המטפחות ב10 שקל בגאולהמאוהבת בילדי

עם החגיגי קצת מסתבכת.

או במכירות או בפינק ליידי

פינק ליידירקאני
אצל המעצבות המוכרותשואלת12
כמו הדרא ואתכסיא. יש עמודי סייל ומבצעים כדאי תמיד לבדוק שם ממש שווה
אתכסיא בעיקרSeven

קצת אשכר וממש קצת הדרא

ולפעמים קמיליון

למה דווקא אתכסיא? זה יותר איכותי?פומלה
מתחברת לסיגנון בעיקרSeven

אשכר והדרא לא נופל ממנה באיכות בעיני

וגם להללו ואורה מטפחות יש דברים יפים במחירים יותר נגישים

תודה!!פומלה
בעיקר בזמן שיש מבצעים (;קנמוןאחרונה

קמיליון

הדרא

ולפעמים כל מיני מציאות

יש מעצבות זולות יותר. כמו למשל הלל, מור ותפארה, בנועם מטפחות

שאלה בקשר לעזיבה ממשרד החינוך ללא חל"תשאלהחלת

הי אשמח לדעת האם מישהי ביררה לגבי עזיבה של משרד החינוך במצב שכבר לא רלוונטי לבקש חלת מבחינת התאריך (ולא יאשרו לי, אין לי סיבה אןבייקטיבית שתצדיק אישור חריג)

מה נשמר ומה מפסידים?

הקביעות מתבטלת נכון?

השעות השתלמות הרבות שצברתי?

הוותק בשנים?

הדרגות?

אני חושבת כן לחזור בהמשך ולכן מנסה להבין את המשמעות.

אני לא מורה, מקצוע פר"א ולכן הקביעות והשמירה על אחוז המשרה, עצמה פחות קריטית לי. כי לרוב חסר. שאר הדברים כן משמעותיים.

(אני ניק קבוע בפורומים אחרים, רווקה כרגע אבל שואלת פה כי זה פורום עם רוב נשי, אעקוב מהניק הרגיל שלי.)

רק את הקביעות מפסידיםיראת גאולה
ותק, דרגה, ושעות השתלמות לא נמחקים. בדיוק כמו שהתואר לא נמחק...
תודה רבה! והכל נשמר במערכת?שאלהחלת

או שצריך להגיש את כל המסמכים מחדש?

(זוכרת שלקח זמן בהתחלה)

שאלה נוספת מעבר ממתיא במשרד החינוך לאופק למוכש"רשאלהחלת

ובחזרה-

יש לי אפשרות לעבוד שליש משרה באופק חדש במוכש"ר תחת עמותה מסוימת, האם שם במידה וחוזרים למשרד החינוך אז הכל אותו דבר? מתייחסים לוותק ולהשתלמויות שנצברו במוכש"ר?

והאם עבודה במוכשר תשמור לי על הקביעןת שנצברה במתיא במשרד החינוך או שזה לא קשור? 

ותק והשתלמויות כןקדם
קביעות לא
ותק נצבר. קביעות לאיראת גאולה
השתלמויות אני לא יודעת, לא מכירה.
תודה זה פרט חשוב.. גם אם העמותה באופק חדש נכןן?שאלהחלת

אז לכאורה פחות שווה לעבור ממשרד החינוך לעמותה?

(בעמותה מבחינת מיקום אולי כן אצליח לשלב שליש משרה שנה הבאה, מה שאין לי סיכוי במתיא בה יש לי קביעות)

אופק חדש זה תנאי השכר מול העמותהיראת גאולה

זה לא קשור לנתונים שלך מול משרד החינוך.

תמיד משרד החינוך יותר שווה מעמותות. בעמותות, המקסימום זה השוואת תנאים למול מה שמגיע לך ממשרד החינוך.

אא"כ הם ממש צריכים אותך, אז אולי תצליחי להגיע לתנאי העסקה טובים יותר, אבל זה לא מה שקורה בשטח.

אבל הרבה אנשים עובדים בעמותה או עוברים ממשרד החינוך לעמותה, כי יש תנאים ספציפיים של נוחות, כמו מרחק למשל.

אני הבנתי שגם ימי המחלה לא נשמרים, לא בטוחהאור עולה בבוקר

זו תשובה שקיבלתי מהAi...גם אני באותה התלבטות בדיוק , ולא ככ מוצאת עם מי להתייעץ אז שאלתי אותו😅

בעקרון הבנתי מפנסיונרית של משרד החינוך שבפרישה קיבלה סכום כסף גבוה על ימי מחלה שלע השתמשה בהם. אז כנראה שזה נמחק אם מתפטרים. חוץ מהקביעות . שוב, לא בטוחה

שיהיה בהצלחה והחלטות טובות

תודה רבה. על זה לא חשבתישאלהחלת
האמת שאני עובדת בהיקף משרה חלקי אז מעניין על כמה כסף זה לוותר בעצם..
לא בטוחה שמימדברה כעדן.
שבתוכניות החדשות, ממירים לה ימי מחלה לכסף בפרישה.... סתם מישהי שעכשיו פורשת אצלינו ומתלוננת על זה
מעניין. תודה!שאלהחלת
גם ממירים בכסף משהו כמו על 8 ימי מחלה.בת מלך =)אחרונה
את מקבלת החזר של כספי של יום אחד.

ויש גם עוד תנאי, אני חושבת שאת צריכה להשתמש בפחות מחצי/שליש מהזכאות שלךבכל השנים.

בקיצור, עדיף כבר להשתמש בזה ביום יום ולא לצבור..

מדיניות מתוקים וחטיפיםשקדי מרק

אשמח להתייעץ לגבי מדיניות בבית לחטיפים וממתקים, לשמוע איך זה מתנהל אצלכם, ואז לראות מה מתאים לנו..

אצלנו אין בבית המון ממתקים, בדרך כלל יש עוגיות כלשהן, שוקולד בארון, חטיפים לשבת. לא המון אבל קיים.

במהלך השבוע אחרי המסגרות חותכת פירות, מאפשרת עוגיות , שלוקים, או נשנוש במידה. מכינה קרטיבים ביתיים..

פעם בחודש הולכים למכולת והם יכולים לבחור מה שרוצים..

גילאי 8 ומטה.

יש כרגע תסכול אצל הילדים סביב הנושא. אשמח לשמוע איך אצלכם

יש תסכול כי יש בבית והם מוגבלים?מנגואית

אצלנו זה עושה את התסכול. חטיפים אין ואין תסכול. אם אני קונה לשבת או לטיול או יום הולדת, זה יום יומיים לפני או מחביאה

שלוקים ועוגות יש וסביב זה יש יותר תסכול והם גם מקבלים יותר

לאו דוקא..שקדי מרק

מבקשים משהו טעים/מתוק ולא תמיד אני מאפשרת (לא יודעים בדרך כלל בדיוק מה יש) לצורך העניין קוביות שוקולד מריר תמיד יש בשביל אפיה.

מתוסכלים שאני מרשה רק פעם בחודש ללכת למכולת.

מתבאסים שמגבילה את הכמות (נגיד לא יותר מ3 פרוסות עוגה בכניסת שבת.. )

נשמע לי ממש בטוב טעםיראת גאולה

לדעתי תנסי להבין מה גורם לקושי שלהם.

למשל 3 פרוסות עוגה בכניסת שבת זה בכלל לא קצת. יכול להיות שהם פשוט רעבים? אז לתת לפני זה משהו יותר משביע אולי, או לאפשר במקביל עוגה ופירות חתוכים או פשטידה או צלחת מרק...

מבקשים מתוק ואת לא מאפשרת, אז לומר ברור שאצלנו אפשר נשנוש רק בין 16 ל17. בשאר הזמן מי שרעב מוזמן לקחת פרי או פריכיות למשל.

כלומר, אני לא חושבת שהתסכול הוא באמת בגלל כמות המתוק הכללית, אלא כי באותה הזדמנות הם רעבים למשל.

וגם, כשבאופן כללי יש ממתקים, הם לא מבינים למה עכשיו את לא מרשה. אז עדיף שיהיה כלל ברור מתי כן.

פעם בחודש ממתק במכולת זה ממש לא רק. גם לגבי זה, יכול להיות שאם זה ביום מסוים שהם יודעים מתי יקרה, זה יהיה להם קל יותר. מאשר לחשוב כל יום שאולי היום זה היום הנחשק ולהתאכזב כשהבקשה שלהם לא מתמלאת.

אני חושבת שלא כדאי להגביל בכמה לאכולדיאן ד.

אם להגביל אז בלא לקנות או להכין כמות קטנה.

ממה שאני זוכרת בתור ילדה כל דבר שאמרו לנו כמה אפשר לאכול אז זה מה שאכלנו אפילו אם זה היה ממש הרבה.

לצורך העניין יכול להיות ש- 3 פרוסות עוגה זה די הרבה להם אבל אם זה מה שאת מרשה זה מה שהם יאכלו.

ואח"כ עוד ירגישו שרצו עוד ולא הרשו להם.

אולי לפתוח פס עוגה בכניסת שבת ולהגיד שאת הפס השני שומרים למחר בבוקר?

או להגיד אפשר לאכול אבל תשימו לב שנשאר לשאר הילדים?

אצלנוכורסא ירוקה

פעם באף פעם אני מכינה עוגיות

ביום יום הממתק שלהם זה לחם עם שוקולד לגן, שמקבלים רק בחלק מהשבוע.

פעם בכמה שבועות נוסעים לסבתות והן כבר מפציצות אותם בממתקים.

בשבת מקבלים ממתק שבת בערב בהדלקת נרות ואוכלים קורנפלקס מיוחד בבוקר שבת (במשך השבוע זה הצהוב הרגיל), ובקידוש בשבת לרוב יש עוגה או חטיף כלשהו.

חוץ מזה הם מקבלים מהגן ממתק בקבלת שבת בשישי.

מעדנים אנחנו לרוב לא קונים, הם אוכלים פעם בכמה חודשים אצל סבתא או שאנחנו קונים פעם בכמה חודשים לקידוש.

שלוקים קטיבים וכאלה גם כן בקידוש בשבת או אם יש אירוע מיוחד, אבל אז זה במקום משהו אחר.

מדי פעם אני מכינה פנקייקים ולפעמים שמה בבלילה שוקולד ציפס. ולימי הולדת יש עוגה בחושה.

ביסקוויטים אני נותנת די בחופשיות בנסיעות וכאלה.

בתחושה שלי הם מקבלים המון מתוק, ממש יותר מדי. תכלס כשכותבת כאן זה נשמע לי סביר, אבל בגלל שהם כאלה מכורים ותמיד מבקשים אז זה מרגיש לי שיש יותר. 

אצלי באופן כללי איןנעמי28

יש עוגיות שאני אופה, ארטיקים וגלידה ביתיים והרבה פירות.

אני חושבת שזה כמו כל גבול - כשיש פתח, מנסים לעבור אותו.

אני רואה את זה הרבה עם המסכים - אצלי בכו כל יום שהם רוצים, ברגע שהוצאתי מהבית את המסך הגדול, אין על להתלונן בכלל והרבה פחות בכי בנושא.

תשקלי אולי לא להחזיק בבית בכלל ולקנות כשצריך (נגיד רק לשבת אבל לא מגירת חטיפים)

מה שיש לתת במועדים ממש קבועים.

ויכול להיות שפשוט יהיה תסכול בנושא, הרף של הרצון למתוק אצל ילדים הוא בלתי נגמר, וככל שאוכלים יותר מתוק רוצים יותר🤷🏼‍♀️

אצלנודפני11

שוקולד- בארון גבוה. רק לשימוש של אפייה (יש לי מריר רגיל)

פופייסים- בימים החמים מרשה די חופשי..

ביסקויטים- די חופשי

עוגות- אך ורק בשבת. או אם יש קצת שאריות אז גם במשך השבוע.

אין לי בכלל חטיפים או עוגיות. ואם כן- אז זה רק כ"ממתק שבת" שמקבלים בערב שבת אחרי הדלקת נרות.

עוגיות קנויות- רק כשאורחים באים. זה ממש לא נגיש לילדים ובעיקר הם לא יודעים שזה קיים (במקפיא/בארון סגור ולא נגיש)

לחם עם שוקולד- רק ביום שישי/ראש חודש/יומולדת/יום טיול. ואז כל הילדים מקבלים..

יש שפע של פירות..... אם ילד רוצה לנשנש הוא מוזמן לקחת מכל הסוגים והמינים. לפעמים כשהם רעבים ואין אוכל זמין מיידי אני אוציא בייגלה/קרקרים.

לא יודעת אם עזרתי לך..

בשבתדפני11
הם יכולים לאכול די חופשי מהעוגות. אין לנו הגבלה (חוץ מ- אחרי האוכל)
עונה מאצלנו ילדים יותר קטנים, הגדול בן 4.5דיאן ד.

עוגיות קנויות/ ביסקוויטים יש בבית חופשי, כל יום לוקחים לגן.

יכולים לאכול גם אחה"צ אבל בתכלס הם לא רוצים.

שלוקים יש כל היום כל היום.

יש קורנפלקס עם חלב, לפעמים אוכלים בבוקר לפני שיוצאים לגן, לפעמים אחה"צ.

משתדלת לחתוך להם פירות, לא תמיד זוכרים לקנות.

ממתקים אין בבית בכלל בכלל.

לפעמים לפעמים קונים לשבת.

אם הילדים הולכים איתי לקניות אני מרשה להם לבחור ממתק אחד מה שהם רוצים (קורה פעם במיליון...).

בעלי לא מרשה רק אם זה לקראת שבת.

יש לנו ליד הבית קיוסק כזה שמוכרים בו ברד שהם מאוד אוהבים,

בהתחלה כל יום ביקשו לקנות ברד ואמרתי להם שברד קונים רק ביום מיוחד, למשל יומולדת או ראש חודש וקיבלו את זה.

הרבה פעמים הם חוזרים רעבים מהמסגרות אז או שמצטרפים אלי לארוחת צהריים מבושלת שאני אוכלת בבית בארבע.

או שאני מקדימה להם את הארוחת ערב לשעה חמש.

אצלנו קטנים יותר, כיתה א ומטהבוקר אור

מה שמקבלים במסגרות כמובן אוכלים,  ביום שישי הם שומרים מה שהם מקבלים לכניסת שבת

בשבת כשנמצאים בבית יש עוגה בסוף הארוחה לפעמים, לא כל ארוחה, ואז אני מרשה שתי חתיכות והם בסדר עם זה

פעם בשבוע בערך כשחוזרים הביתה קרטיב או שלוק (האמצעי קצת יותר מבקש ומתבאס שאני לא מביאה עוד פעמים)

בבוקר לפני שיוצאים אוכלים מאפינס שיבולת שועל,  זה לא ממתק מבחינתי אבל זה מפנק אותם

חוץ מזה אין משהו ברגיל, לפעמים מכינים עוגיות באמצע השבןע לשבת ואז אני נותנת גם עוגיה

יש לנו האמת מלא חטיפים שמצטברים כשהם מביאים מימי הולדת או משלוחי מנות, אבל לא נראה לי שהם בכלל זוכרים את קיומם כי זו ממש לא אופציה אצלנו 

אצלינוהשם שלי

בבוקר אוכלים ופלים/ עוגיות/ ביסקוויטים.

בערב כולם אוכלים עוגה. לפעמים במקום עוגה יש אבטיח/ עוגיות/ גלידה).

במשך היום אני מרשה ממתק אחד. בדרך כלל אוכלים אחרי ארוחת צהריים.

אנחנו קונים שוקולדים, חטיפים קטנים, שלוקים, לפעמים מסטיקים. ולפעמים יש גם דברים שהילדים קיבלו בכל מיני מקומות.

בקיץ מידי פעם קונים ארטיקים שווים (הם לא מסתפקים בארטיק קרח), אבל שומרים לזמנים מיוחדים.

בשבתות הם מקבלים ממתקים בתפילות ילדים, תהילים וכד'.

אצלנו יש חטיפים קטניםניק חדש2

כמו ציטוס במבה וכאלה

לרוב אני מרשה אחד קטן ביום.

לא תמיד עולה דרישה.

כשיש חטיפים גדולים הם לא רגועים ורוצים כל הזמן.

אז אני נמנעת מלקנות.

בגדול אני לא בעד למנוע מהם לחלוטין. גדלתי בבית שמנעו מאיתנו וזה יצר לי אישיו סביב זה שעד עצם היום הזה משפיע עלי מאד.

היו תקופות אחרי שהפכתי עצמאית בקניות שלי שהייתי קונה ממתקים וחטיפים כמו מטורפת.

בכמויות. שיהיה לי.

אז לא רוצה שיגדלו ככה.

לגבי עוגה בשבת לא מגבילה אותם כל עוד זה אחרי אוכל.

עוגיות ובסקוויטים אני מסכימה אבל לא להיסחף. יש לי ילד שלא יודע לעצור ואז הוא מגיע לבחילה אז אני מזכירה לו.

הגדול בן 9 הקטן בן 4.5

אה ולגבי שלוקיםניק חדש2

אם הם קטנים דיי חופשי.

גדולים אני מסכימה אחד גדול ביום.

ארטיקים כנל. אחד ביום.

קרח.

ארטיקים מיוחדים במידה ויש זה בדכ לשבת.

אצלנואיך?איך?

מבחינתי ביסקוויטים, שלוקים, קןרנפלקס וכו זה ממתקים

אז קורנפלקבס יש בבית אבל אוכלים ממנו לעיתים רחוקות. לפעמים אם אין משהו אחר לוקחים בבוקר לגן

באמצע שבוע יש עוגיות ביתיות  (בריאות) די חופשי ואוכלים גם במבה אם רוצים

יש פירות רוב הזמן

בשבת יש הרבה עוגות, מעדנים, קצת ממתקים וכמה סוגי חטיפים (אבל מרשים רק אחד)

וכמובן יש גם את מה שמקבלים במסגרות ובבית כנסת

אצלנו יש ממתקים רק בשבת ואירועים מיוחדיםדרקונית ירוקה

מקבלים ממתק או עוגיה בהדלקת נרות, במנות אחרונות ובקידוש וזהו. יוצא 5 בערך במהלך השבת, כולל פרוסות עוגה.

בראש חודש מקבלים כריך עם שוקולד

אחר הצהריים מקבלים פירות. מידי פעם גם ביסקוויט או חופן בייגלה. בקיץ לפעמים פופייס מיד בחזרה מהגן

הם יודעים מצויין מתי מותר ולכן אין תסכול. ממתקים שמקבלים במהלך השבוע שומרים בקופסה שלהם שממנה הם בוחרים בשבת.

תודה רבה לכל מי שינתה!שקדי מרק

קוראת את הכל ונחשוב מה מתאים לנו..

אני לא הולכת איתם אף פעם למכולתאוהבת את השבתאחרונה

זה תמיד נגמר בעוגמת נפש..

השפע והמבחר ממש מאתגרים ומתישים את הנפש

מבינה אותם

אם הולכים זה רק אחרי שהחלטנו מראש מה קונים

..

משתדלת לדבר איתם על כל זה המון

שהמכולה מבלבלת

המפעלים רוצים שיקנו מהם כמה שיותר אז הם שמים הרבה פרסומות, הרבה צורות, הרבה חומרים מזיקים כדי למכר אותנו...

פעם הבת שלי הכינה דף עם מה הויטמינים של כל פרי וירק נותנים לנו, זה עזר לאיזה תקופה...

משתדלים להסביר הרבה שהחומרים המזיקים מקשים על הגוף ומפריעים לו לעבוד טוב. .

פעם הם שמעו מישהו מסביר על החשיבות לארוחה מאוזנת- שכל ארוחה תכיל פחמימות, חלבונים וויטמינים- ירקות, הוא הסביר טוב וזה עוזר להם להבין את החשיבות של תזונה...

הם גם שומעים הרבה מסע אל גוף האדם שהוא מסביר הרבה על גוף האדם ואיך האוכל משפיע על הגוף...

כמו לנו גם אצלם עוזר להבין את המשמעות וסיבת הדברים

..

והאמת הכי טוב שפשוט אין....

אולי יעניין אותך