אז לפני שנתיים וחצי העלתי בפורום את זה: קראתי שוב את הספר השביעי ועלו לי כמה הערות והארות חלק א' (נראה שהם קיצרו את האורך המקסימלי של הכותרת כי לא הצלחתי לכתוב שוב אותה כותרת). מעולם לא כתבתי חלק שתים, אולי אני עוד יעשה את זה יום אחד. בנתיים הנה הערות והארות על הספר הרביעי:
א. כשהארי כותב לסיריוס מכתב כי כואב לו הצלקת הוא חותם במשפט הבא: "אני אשלח את המכתב הזה עם הדוויג ברגע שהיא תחזור אלי, היא יצאה לצוד קצת. ד"ש לבקביק." (עמ' 30). מה אכפת לו? המכתב הזה יגיע אחרי שהוא ישלח אותו, מה אכפת לו שזה יקרה רק אחרי שהדוויג תחזור. בנוסף, לאחר שהדוד ורנון מרשה לו ללכת לאליפות העולם בקווידיץ', הארי מוסיף נ.ב. "אם תרצה ליצור איתי קשר אהיה עד סוף הקיץ בבית של החבר שלי, רון." (עמ' 40). אדם לא באמת צריך לדעת איפה הנמען שלו כשהוא שולח לו את הינשוף, הרי הארי בעצמו לא יודע איפה סיריוס נמצא, וחוץ מזה, התשובה של סיריוס מגיע אליו חזרה רק כשהוא מגיע להוגוורטס אז די ברור שלא באמת צריך לדעת איפה הנמען. אז בשביל מה?
ב. למה רולינג, דרך הדמויות הראשיות של הספר כ"כ מזלזלת בדו"ח על הקדרות הדולפות? זה באמת חשוב...
ג. "...והחלה לנופף בתוכה בשרביט. רוטב סמיך נמזג מקצה השרביט." (עמ' 60). אבל... מה עם יוצאי הדופן של החוק של גאמפ לשינוי צורה?
ד. למה יש כ"כ קצת אנשים בתא העליון של אליפות העולם? יש שם את שני שרי הקסמים, ברגמן, קראוץ' (עקרונית), וויזלי, ומאלפוי. זהו? אין עוד בכירים במשרד הקסמים? עוד תורמים? אולי אנשים שהארי לא מכיר? עוד אנשים שבגמן סידר להם כרטיס?
ה. מה נסגר עם אליפות העולם בקווידיץ'? איך זה יכול להיות שהם מוסרים את הכדור כ"כ מהר שלבגמן אין זמן לומר "מוסר ל..."? למה כמעט אין לנו שמץ של מושג מה קרה במשחק? המשחק הזה כ"כ לא מפורט וכ"כ עובר מדבר לדבר שבפעם הראשונה שקראתי את זה, קראתי את זה שלוש פעמים עד שהבנתי מה קורה שם. מה עזר לקרום שהוא גרם למחפש השני להתרסק? הוא יכל לחפש את הסניץ' בראש שקט? אז מה? הוא לא יכול לתפוס אותו כל עוד יש פסק זמן..., (משהו קטנוני נורא, למה נבחרת אירלנד התעודדה מזה שהמחפש שלה התאושש, בערך, מההתרסקות, ונבחרת בולגריה לא התעודדה מזה שהמחפש שלהם ריסק אותו מלכתחילה?), ומעל הכל - למה לכל הרוחות קרום תפס את הסניץ'? ולא, אני לא מקבל את ההסבר שהוא רצה לסיים את זה "בתנאים שלו", כי הוא בעצם קבע את ההפסד שלהם, בתנאים שלו.
ו. אהבתי ממש איך שרולינג שחקה עם כל הקטע הזה שברטי קראוץ' ג'וניור היה באליפות העולם, זימן את הלחש, קראוץ' האבא גם הוא ידע שהוא שם, אבל הקורא לא. זה ממש קשה לעשות את זה בלי שזה יצא צפוי או מתאמץ או מוזר וזה יצא ממש טוב.
ז. לאחר שריטה סקיטר פרסמה כתבה על המחדל באליפות העולם שבה היא משמיצה את "נציג משרד הקסמים" שאמר שהכל בסדר, קיבלנו מפיו של פרסי את המשפט הבא: "אם לומר את האמת, זה לא היה חכם מצידו לצאת בהצהרה פומבית מבלי להיוועץ קודם לכן בראש המחלקה שלו" (עמ' 144). ארתור ויזלי הוא ראש מחלקה, מה הוא רוצה ממנו?
ח. מה מזג האוויר בבריטניה? הוא לא אמור להיות כמו אצלנו כי זה החצי הצפוני של כדור הארץ? למה יורד להם גשם בספטמבר?
ט. ת'כלס מקגונגל קטעה את הבדיחה של דמבלדור כי לרולינג לא היה שמץ של מושג איך להמשיך את הבדיחה הזאת. "טרול, אמגושית ולפרקון נכנסו לבר..." נו? למישהו יש רעיון?
י. וגולת הכותרת: טורניר הקוסמים המשולש הוא הטורניר קוסמים הכי גרוע שאי פעם היה.
1. את המתחרים בוחר שופט נייטראלי למרות שהרבה יותר הגיוני שהם ייבחרו ע"י מישהו שמכיר אותם. לעומת זאת, בטורניר עצמו שופטים השופטים הכי לא אובייקטיבים שיכול להיות - שלושת המנהלים. אה, ולמה הם שופטים? "כי שלושתם נפצעו בטורניר של 1792, בהשתוללות של מפלצת מסוג קוקטריס שהנציגים היו אמורים ללכוד" (עמ' 223). לא הבנתי. המנהלים הנוכחיים נפצעו? או המנהלים של אז? הם היו בקהל? או ששלושת המתמודדים נהיו מנהלים אח"כ? ולמה זה שהמנהלים לפני מאתיים שנה נפצעו אומר שמנהלים עכשיו זכאים לשפוט בטורניר?
2. מי קבע את החוק שמי שיוצא מגביע האש חייב להשתתף? בשביל מה זה טוב? ובאמת מנהלי בית הספר לא מצאו דרך לעקוף את הבעיה הזאת? הנה לכם כמה רעיונות ממני: שהארי יכשל בכוונה; שיודיע שהוא לא יכול להשתתף (כמו שהוא כמעט עשה לפני המשימה השניה); תבטלו את הטורניר הזה, תכריזו על טורניר חדש ותשימו בגביע רק את השמות שעלו; או שפשוט תשימו על החוק הזה פס. שמחתי לעזור.
3. המשימות בטורניר הקוסמים המשולש מתחלקות לשתיים: בלתי אפשריות (כמו לפתור את חידת הביצה בלי עזרה) או דברים שתלויים בפרטי מידע אקראיים שכל השאלה אם אתה יודע אותם או לא (כמו המשימה הראשונה).
4. אשכרה כל בית הספר הסתכל שעה שלמה על אגם חלק וחיכה. ובמשימה השלישית גם, אבל אין לי מושג כמה זמן זה לקח. לא יכלתם להתקין דברים דמויי-מסכים שיראו מה קורה?
5. הטורניר מזה ממש, אבל ממש, לא בטוח. נניח שאני לא סופר את הדרקון כי היו שם, רשמית, אנשים שהיו אמורים להשתלט עליו אם הוא משתולל (זה לא היה עוזר למתמודד אם הוא היה חוטף נשיפה ישירה לפנים, אבל סבבה), אבל אם הארי היה טובע כי האצות היו נגמרים לו כמה דקות לפני או אם היה הורג אותו יצור ימי אחר, או יצור אחר מהמבוך של המשימה השלישית, אף אחד לא היה יכול לעזור לו.
6. המשימה השלישית מבטלת לחלוטין את המשימות הראשונה והשניה. הפער של הכמה דקות האלה שהארי וסדריק קיבלו ממש לא היה משמעותי. וזה גם ממש לא משנה אם פלר, שממילא הייתה אחרונה הייתה מקבלת נקודות כמו שהיא קיבלה בפועל או שהיא הייתה נחשלת טוטאלית ומקבלת אפס נקודות, בכל מקרה היא הייתה מקום אחרון.
אני מרגיש ממש משועמם שכתבתי את כל זה בשביל החמישה אנשים שנמצאים בפורום, אבל בסדר.