באלי תמיכה גם מפה. לא סובלת את הבת שלי לפעמיםאנונימית בהו"ל
ממש קשה לנו איתה. אבל רק אני מגיעה לתחושות קיצון כאלה.

אני אתחיל בזה שהיא נמצאת בטיפול רגשי ועוד טיפול גופני שאמור לאזן התנהגותית גם.

היא בת 6 והיא הורסת לכולם. וכמעט כלללל הזמן. היא משחיתה לאחותה הקטנה את הדברים, לוקחת תמיד את הדברים שלה, מרביצה לה בלי סוף. אין מצב ללכת לשירותים בלי שיתפתח משהו. אני קמה בבוקר רק לצרחות כי היא מציקה לקטנה. ובקטן בן שנתיים היא גם מתעללת.

היא לוקחת בלי סוף דברים מאחרים, מהגן, מבתים של חברות. מאיתנו. כל שניה נעלם לי עוד משהו. אני נועלת קבוע את הדלת של החדר שלנו כי אחרת אם אני לא שמה לב היא נכנסת ולוקחת דברים, תכשיטים שלי. לאחרונה גילתה איפה הארנק שלי ולקחה לי שטרות. אני חייבת להחביא חצי מהבית ממנה כל פעם מחדש.

היא לא הגיינית בעליל. אוכלת עם הידיים, מוצצת אצבע. סיוט לשכנע אותה להתקלח. ברמות שאנחנו מקלחים אותה רק איזה פעמיים בשבוע. לא נעים להיות לידה בכלל. היא בעלת אופי עקשני ואנטגוניסטי והמטפלת מלמדת אותנו איך לעקוף את זה כדי לא להתעמת איתה אבל גם כשאנחנו מצליחים זה לא הופך את השהות איתה לנעימה. לא נסענו שבתות למשפחה במשך חודשים רק כדי למנוע מתח אצלם שיגרם בגלל ההתנהגות שלה. בבית אנחנו יכולים לשחרר יותר.

היא מקללת אותנו חופשי. בורחת ממקומות- מהבית לגן, מהקייטנה לבית... לקחה לנו את המפתחות אפס של הבית, וגם נעלה אותנו פעמיים מחוץ לבית כשהיא רצה קדימה מהאוטו כדי להשיג אותנו ולנעול. היא בכוונה מדליקה את האור בחדר של הילדים בבוקר כדי להעיר אותם מוקדם. היא מדליקה לנו את האור בחדר בשבתות אם הגענו לחיכוך איתה.

היום הורדתי לה סטירה. ואני בדמעות שאני כותבת את זה כי הבטחתי לעצמי שאני לא אעשה את זה שוב בחיים. סיפרתי למטפלת שלה שסטרתי לה 4 פעמים בעבר והיא אמרה שאני חייבת לשלוט בעצמי לא לעשות את זה יותר. באמת בשנה האחרונה שהיא הייתה בטיפול נמנעתי וכשהרגשתי שאני מאבדת שליטה הלכתי לחדר להירגע. אבל עכשיו פשוט לא הצלחתי. מצאנו אצלה 250 שקל שהחביאה, היא השמידה את העציץ האהוב עליי במרפסת, הרסה לאחותה את היצירה. אני גם פולטת דברים שממש נוראיים "למה את גונבת לי כסף? מה הבעיה שלך?" וזה מתוך כעס נוראי וזה כאוס שפשוט לא ייאמן.

אנחנו מנסים ליצור איתה זמני איכות ובכללי משקיעים בה המוןןןןן. זה יצר לי מצפון שבקטנה אני לא משקיעה רבע מזה, וכל תשומת הלב הולכת לגדולה. אז פעם ב משתדלת גם לפנק את הקטנה במשהו, לקחת כמה רגעים של זמן לבד איתה, להביא לה איזה שרשרת שהיא ביקשה הרבה זמן. אבל הגדולה פשוט לא מאפשרת לה כלום!! היא מקנאה ומשמיצה את אחותה הקטנה. לוקחת לה את הרגעים הבודדים של תהילה. ובסוף כמובן לוקחת לה את השרשרת ההיא ומחביאה... למרות שלה יש הרבה הרבה יותר זמן איתנו, השקעה וכו.

נכון, לפעמים יש רגעים טובים. כשאני מקריאה לה סיפור ואנחנו מתכרבלות יחד. או כשהיא חמודה לאחים שלה ודואגת להם. אבל זה פשוט לא קורה מספיק כדי לשנות אווירה.

מרגישה כאילו היא שואבת ממני את כל כוחות החיים. אני כן אוהבת אותה ואכפת לי ממנה, רוצה שיהיה לה טוב. לכולנו. אני מרחמת עליה, כי היא כנראה לא מאמינה בטוב שבה אם זה מה שהיא מוציאה מתוכה. אין לי איך להסביר לכן את כל המאמצים שלי לעזור לה להוציא את הטוב. התחלתי טיפול ונאלצתי להפסיק כי זה פשוט המוןןןן. היא בשני טיפולים בשבוע וגם בעלי ואני היינו חייבים עזרה מקצועית. פשוט קורסת. אין לי כח. אין לי נשימה.

כל כך רוצה להיות אמא מיטיבה ולא מצליחה.

אין לי עצות פרקטיות בשבילך מלבד חיבוקדיאט ספרייט

את נשמעת אישה מהממת.

הדברים שאת מתמודדת איתם לא פשוטים בכלל ונקרא שאת מודעת לעצמך ובוחנת את עצמך ואת ההתנהגות שלך.

בהצלחה רבה רבה

ליבי איתך 

תודה❤️אנונימית בהו"ל

האמת שחיבוק זה מה שאני זקוקה לו הכי הכי.. כי את התחושות הקשות האלה אין לי את מי לשתף חוץ מאת בעלי.

אז תודה לך על חוסר השיפוטיות והתמיכה!

ואווווו אחותיחלומות חלמתי

עם מה את מתמודדת. נשמע ממש ממש קשה

חיבוק גדול. את אמא מדהימה ואת בתוך התמודדות לא פשוטה

הרבה כוחות!!!

וואו! חיבוק גדול!! אתם מדהימים ממש! איזה התמודדותמישהי עם שאלה

איזה אמא מדהימה את!!

האמת הייתי הולכת לאבחון, לא נשמע רגיל בכלל

קשה כל כך שמש בשמיים

נראה לי את המצפון תזרקי לפח מהר, לא על הסטירה ולא על הרגשות שלך, את אנושית ומתמודדת ומשקיעה את כל הכוחות שלך, מעריכה אותך ממש!

אין לי עיצות פרקטיות להתמודדות, אבל נראה לי שאת זה את מקבלת מהמטפלת של הילדה, נכון?

לגבי הקטנים יותר, אולי יש אפשרות ליצור זמן שהגדולה לא בבית בכלל ואז תוכלו להיות איתם 100%?

נניח לשלוח אותה לחוג או משהו, או להוציא את הקטנה מהצהרון יום אחד לטובת זמן עם אמא/ לרשום את הגדולה לצהרון ואת הקטנה לא, משהו כזה...

מדברת על השגרה, לא על החופש כמובן.

וחיבוק גדול! הלוואי שתתחילי לראות את הפירות של כל ההשקעה הזאת! 

נשמע קשה ממש ממששוקולד פרה.

נשמע שאת מגיבה באיפוק מטורףףף!!

ושאת שבעת אכזבה ועצבים ממנה.

יש לה דברים טובים כלשהם? כישרון למשהו?

כי נשמע שיש לה חסך מטורף שאותו היא ממלאה בכל מיני דרכים לא תואמות גיל,

אפילו די מתוחכמות.

היא שומעת מילות אהבה? שבח?

נשמע שבתוך תוכה היא מקנאה בקטנה שמקבלת אהבה באופן טבעי,

וזה גורם לה לרצות להרוס לה.

וזה גם מוביל לעוד הרס מולכם.

אני מנסה לדמיין מה הייתי עושה לו הייתי במצבך.

האמת קודם כל, שזו עוגמת נפש אדירה.

זה שאת לא יכולה לצאת לשום מפגש משפחתי, כי את לא יודעת מה הסרט שיהיה איתה, זה חנק נורא.

ובטח שזה לא גורם לך לאהוב אותה עוד.

אבל אולי הייתי כן פשוט לוקחת את הכסף בלי להגיד כלום.

או נגיד שואלת אותה "מה יעזור לך להתקלח"? ועושה צעדים הכי מדודים בזה.

השאלה הגדולה היא גם מול אבא.

האם גם מולו היא מרגישה הכבשה השחורה?

או שלו יש יכולת קבלה גבוהה יותר?

כי אם היא מרגישה חוסר קבלה משניכם זה ממש קשה.

ושוב, אני סופר מבינה אותך.

לגמרי יש דיבור חיובי גםאנונימית בהו"ל

זה מגיע על כל דבר קטן שהיא עושה שהוא חיובי

"איזה כיף שאת משמחת אותו, איזה כיף שאת אחותו הגדולה"

"איך את אוהבת לעזור ולעשות כיבוד אב ואם! ממש מקל עליי שהחזרת את הקניות למקום"

וכן על זו הדרך.. מפרטת את המחמאה ולא רק "איזו מתוקה"

ואכן ב"ה שיש אבא בסיפור... יש לו סבלנות שאין דברים כאלה. אבל גם הוא מאבד את זה איתה לפעמים, שזה מעיד על כמה שקשה. הוא פשוט לא מגיע לתחושות כמו שלי. הוא גם טוען שהוא היה בנדיט בתור ילד אז הוא פחות נבהל ממני.

קודם כל את נשמעת מקסימהאני זה א

וזו התמודדות לא פשוטה בכלל.

יש לי ילד שההתמודגות איתו לא פשוטה ואני יודעת בוודאות שזה שילוב של הפרעות קשב שיש לו וכתוצאה מזה מאוד קשה לו להתמיד בדברים והוא תזזיתי מאוד וזה קשוח אבל זה מתאזן עם הגיל לפחות אצלו וכן זה יוצר הרבה תיסכולים והוא חווה הרבה כישלונות..

ולגבי המחמאות חשוב שהמחמאות יהיו מושלכות על האישיות שלה למשל היא שיחקה יםה עם אחותה אז לא להחמיא רק איך שיחקתם יפה או איזה אחות גדולה טובה את אלא לתת מחמאה על האוםי שלה למשל איזה מתחשבת את ,עדינה ,רגישה ,קשובה וכו.. וכשעושה משהו לא טוב אם את צריכה להעיר ולהגיב אז שיהיה הפוך לא על האישיות שלה. וזה דברים שנבנים לאט לאט. אני בטוחה שבסוף תהיה לכם ממנה הרבה נחת.

חיבוק ענק!הבוקר יעלה

נשמע קשה בטירוף, כל הכבוד לשניכם. את אמא מהממת.

עשיתם אבחון? 

היא מטופלת אצל פסיכולוגית ילדיםאנונימית בהו"ל
ממליצה ללכת לטיפול איתהננה123

נשמע ממש ממש קשה!

יש לי קרובת משפחה בערך באותו הגיל, שגם היו להורים שלה המון אתגרים איתה. לרוב התנהגות כזו נובעת מקושי אצל הילד. הם הלכו איתה לפסיכולוג ילדים. הוא ממש מלווה אותם ונותן ךהם כלים, והמצב איתה ממש ממש השתפר. לא יודעת אם פסיכולוג הוא בהכרח הכתובת כאן, אבל חושבת שכדאי להיעזר בגורמים מקצועיים.

נשמע מאתגר ולא פשוט, מקווה שעם כלים נכונים הנצב ישתפר.

היא אצל פסיכולוגית ילדיםאנונימית בהו"ל
אבל המטפלת בחופש במשך חודש. אז המצב הסלים מאוד
אין לי הרבה עצות. אבל סתם אם באלך ממליצה לך לקרואפרח חדש

את הספר 'ילדה נוף'

גם אני מתמודדת עם ילדים קצת מאתגרים

וזה פשוט עשה לי טוב לראות שהתחושות שלי שיא הלגיטימיות ונורמליות.

חיבוק ❤️

התיאורoo
מכיל הרבה תסמינים של הפרעת קשב, כדאי לך לבדוק וגם לקרוא חומר על כך, ככל שתביני את צורת המחשבה שלה, יהיה לך יותר קל להתמודד איתה.

וגם לזכור שהיא רק בת 6 ואם היא עושה נזקים ודברים בעייתים, לנסות למנוע את זה מראש ופחות להאשים אותה. יש ילדים בני 6 שעדין צריכים הכוונה צמודה.

סטירה לילדה היא לא רק מעשה בעייתי לכשעצמו, היא גם בוודאות משפיע לרעה על ההתנהגות שלה וכך גם אם מבקרים או כועסים עליה הרבה. זה מעגל התנהגותי, ההורים כועסים והילד ממשיך בהתנהגות שתגרום לכעס הבא. ההורה צריך להיות אחראי לשבירת המעגל הזה.

את משכנעת את המשוכנעתאנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי אנונימית בהו"ל בתאריך א' באלול תשפ"ג 16:44

זה ברור לי שהאחריות שלנו לשבור את המעגל.. אנחנו מנסים, לדעתי זה די ברור ממה שכתבתי.

וזה קצת פשטני לכתוב שלנסות לא להאשים אותה. ברור שאני לא רוצה להאשים אותה. אם היית מבינה כמה פעמים *ביום* היא לוקחת מאיתנו דברים/כסף, היית מבינה שזה לא פשוט להגיב בכל אותם הפעמים בצורה הנכונה.

למנוע מקרים? גם, די בלתי אפשרי לחשוב על הכל. אני נועלת את הדלת של החדר שלנו, זה די למנוע. אבל זה בכלל לא מספיק. אם אני מחביאה ממנה את המשחקים של אחותה, היא תהפוך את החדר שלהן בשקט בלי שאני אשים לב עד שהיא תמצא.

אם אני מוצאת את עצמי מתעצבנת עליה יותר אצל ההורים כי שם אי אפשר לזרום איתה כמו בבית, אז אני פשוט לא נוסעת אליהם. אבל עד מתי אפשר ככה?! גם לי יש צרכים והמחנק הזה להיות בבית כל שבת לא בהכרח הגיוני.

אז כן, אני מונעת התמודדויות, אבל זה ממש לא פשוט.

כמהoo

פעמים ביום? 10? 50?

יש לי ילד בן כמעט 13 עם הפרעת קשב, בימים של חופש או שבתות אני צריכה להזכיר לו לא להציק לאחיו הקטן בין 10 ל30 פעמים, רוב הפעמים נטולות כעס או ביקורת, אלא הנחיה/ תיווך/ הסבר. זה מה שהוא צריך עדין בגיל שלו. זה השתפר ומשתפר כל הזמן. בגיל 6 לא היה לו אח קטן ולכן זה לא היה מורכב כמו אצלך, לה יש 2 אחים קטנים והיא עדין קטנה בעצמה וזקוקה להכוונה צמודה.

כדאי לך לחפש התאווררויות שלא מאתגרות אותך מולה.

זה מעבר להצקות לאחים, מה שהיא מתארתיעל מהדרום
לק"י

להגיד לה להגיב כך וכך כאילו זה הכי פשוט, נשמע לי בעיקר מתסכל.

לא אמרתי שזה פשוטoo
לא אמרתי שזה אותו דבר, אלא הסברתי שכדאי להגיב נכון גם שזה קורה הרבה פעמים ביום.

התיאור שלה הוא קלאסי להפרעת קשב משמעותית לילדה בת 6, אם יש הבנה שהתנהגויות בעייתיות יחזרו על עצמם שוב ושוב, אפשר להתרגל להכווין ולהסביר שוב ושוב.

דווקא לא נשמע לי קלאסי להפרעת קשבשיפור

ובעבודה שלי אני פוגשת המון ילדים עם הפרעות קשב בגיל שלה.

נשמע שיש כאן משהו מעבר.

אבל כמובן שלא שוללת שזה יושב גם על קשבשיפור
לבן שלי בגיל 6 היו התנהגויות דומותoo

התסמין העיקרי של הפרעת קשב הוא אימפולסיביות לעומת קליטת מסרים איטית, זה יכול לגרום לילד בן 6:

להציק, להרביץ, לגעת ולקחת דברים לאחרים, להחביא, להתעקש ולהתעמת.

מסכימהאמא ל

נשמע תיאור קלאסי של adhd

שקלתם טיפול תרופתי?

גם לדעתי שווה לבדוק הפרעת קשבעובדת אצות
ואם זה המצב, אז ברור שהפסיכולוגית לא עוזרת... כי זו לא בעיה נפשית...
אני חושבת שגם את צריכה עזרההמקורית

ולא רק היא. ברמה הרגשית.

כלומר, ברור שזה נוגע בבטן הרכה

יש לך תמיכה כזו? אם לא - זה הזמן

ועוד משהו,, אני חושבת שכדאי לשלול בעיות קשב. לקבל אבחנה ל- מאיפה זה נובע. ולהתקדם אפילו לאפיקים תרופתיים אם צריך, בהנחה וזה הפרעת קשב. 

ואומרת בזהירות - יש לי חברה שהבן שלה עם דפוסי התנהגות פחות חמורים ועם הפרעת קשב, והמליצו לה אפילו לפגוש פסיכיאטר ילדים.

מכל מקום שולחת לך חיבוק ❤️ זו התמודגות מטורפת ואני בטוחה וגם קוראת שאת עושה את הכי טוב שלך במצב הלא פשוט הזה

מצטרפת בזהירותשירה לב

לבחון התערבות תרופתית וכל עזרה בשבילך... וגם- את מרגישה שהמטפלת שלה טובה מספיק?

מצדיעה לך לגמרי, זאת התמודדות מטורפת

וואי איזה לא פשוט בכללנחש מי?

תפרגני לעצמך ממש

זה לא קל כל יום להיות בתוך אתגר כזה

מגיע לך מלא חיבוקים פינוקים וחיזוקים

זה לא מובן מאליו

ושומעים את הרצון ההשקעה שלך בהורות

גם בתוך המצב הלא קל הזה

ממליצה לך

א. ללכת לאימון אישי עם מישהי מומחית בתחום ההורות כדי לפרוק ולעבד את מה שזה מציף בך. זה לא רק ההתנהגות שלה ואיך משנים אותה

השינוי אצלה הוא תהליך שלוקח זמן

אבל בינתיים יעזור לך חקבל גם מקום להוציא מהלב וגם מקום לקבל כלים והכוונה איך להתמקם נכון מבפנים ..איך לעבוד עם הרגשות שצפים בך בצורה מטיבה ומקדמת

ולא להגיע כל רגע לפינות ומצבי קצה.

וגם אולי הדרכת הורים? כי הילדה מקבלת טיפול וזה מצוין

אבל חשוב שלכם תהיה תוכנית עבודה ברורה ומוגדרת הלאה. שתדעו מראש איך אתם רוצים להגיב לסיטואציות.. שתדעו לאן אתם רוצים להוביל ואיפה נכון לכם להרפות

וכן היתי גם פונה לאבחון התנהגותי מקצועי

זה לא נשמע בגדר הנורמה ויושב על איזה קושי אובייקטיבי שלה שאין לה את הכלים להתמודד איתו עדיין

ודיוק באבחנה יכל לדייק את הטיפול

הי יקרה.יערת דבש

קודם כל חיבוק גדול!

אתם מתמודדים וזה קושי לא פשוט בכלל

ונשמע שאתם מסורים ואוהבים

למעשה- בקצרה כי ערב שבת-

א. קריטי קריטי טיפול אישי עבורכם

ו/או הדרכת הורים צמודה

לא יעזרו כל הטיפולים שבעולם לילדה

אם לכם ההורים,  לא תהיה  תמיכה מקצועית וליווי והדרכה קבועים

במיוחד בגיל שלה. היא ממש קטנה.

בלי הדרכה איך תדעו איך להגיב נכון?

אתם לא מלאכים.

ואז זה מעגל שרק מזין את עצמו.. ומחמיר יותר ויותר

בלי תמיכה וטיפול אישי מה יתן לך את הכוח להכיל אותה?

לכן זה קריטי ממש. והעלויות פה זה כאילו טיפול בשבילה בעצם

ב. הייתי פונה לאבחון פסיכיאטרי

זה יכול לתת לכם תמונה יותר רחבה עם היא מתמודדת

ולתת אולי שם לקושי  שלה

כי נשמע שמשהו פה יושב על איזשהו קושי לא מאובחן.

בהצלחה והרבה כוחות !!

אני רק חיבוקnorya
עבר עריכה על ידי norya בתאריך א' באלול תשפ"ג 18:16

נכנסת לי ללב. את נשמעת מדהימה, עם התמודדות לא פשוטה בכלל. חיבוק גדול גדול, שה' ישלח לך כוחות.❤️

אני מקווה שיש גם רגעי נחת, משהו שאת יכולה להאחז בו ברגעים הקשים...

אמאלה חיבוק ענק ענקממצולות

את אישה מדהימה!

אמא דואגת!

ולביאה אמיתית!

למרות כל האתגרים את לא שוכחת לתת תשומת לב גם לשאר הילדים זה פשוט מעורר התפעלות,

אף אחת פה לא יכולה אפילו לא לרגע להעביר טיפת ביקורת עליך ועל ההתנהלות שלך,

התיאור נשמע כ"כ קשוח ומאתגר שמי שלא עובר את זה לעולם לא יבין.

אין לי עיצות בעיקר בגלל שנשמע שאת מודעת להכל ויודעת מה יכול לעזור אבל לפעמים פשוט נגמר הכח

אז שולחת לך המון המון כח והערכה ענקית על מה שאת עוברת,

במיוחד בחופש שלכולם קשה אז לך היה בטח פי 2

היא מאובחנת?עובדת אצות
פסיכולוגים הם לא פתרון להמון בעיות... כדאי לאבחן אצל נוירולוג הפרעות קשב ובכלל, להבין על מה כל זה יושב...

מסכנה הילדה, מסכנים אתם, כולם סובלים...

ממש לא פשוט ואת גיבורהמחכה_ומצפה

חיבוק גדול! מקווה שהייתה שבת רגועה יחסית.

קודם כל, אני חושבת שאת חייבת תמיכה בשבילך. מקום שאת יכולה לפרוק את הרגשות, גם הקשים, ולקבל תמיכה בשבילך.

מעבר לזה, אני לא יודעת אם פסיכולוגית ילדים היא המקום הנכון בשבילה לפי התיאור שלך. נראה לי שהיא צריכה אבחון מקצועי, אם עוד לא עשיתם כזה.

לי אישית זה לא כל כך נשמע כמו קשב וריכוז אלא משהו מעבר. האם בדקתם אם היא על הרצף? חלק ממה שכתבת נשמע ככה, אבל כמובן שאי אפשר לאבחן את הילדה על סמך הודעות בפורום, ולכן אני ממש ממליצה לפנות לאבחון מקיף.

עוד שאלה: גם בתור פעוטה היא הייתה ממש קשה להתמודדות, או שזה התחיל בשנים האחרונות?

וואו איזו התמודדות!!!! חיבוק גדול!!!!שיפור

אני גדלתי עם אחות עם הפרעת התנהגות וזה היה לא פשוט בכלל וזה לא מתקרב למה שאת מתארת כאן.

מאחלת לכם הרבה הצלחה, שתמצאו פתרונות שיעזרו לה ולכם, ושהיא תלך ותתקדם❤️

ומצטרפת לקודמות שהצליחו על אבחון- רופא התפתחותי, פסיכיאטר. ולדעתי לא לחשוש מלנסות טיפול תרופתי או מסגרת חנ"מ, לפעמים זה יכול להיות הצלה.

ובשבילכם, אולי יש קבוצת תמיכה להורים באיזור שלכם?

נשמע מורכב מאד כל הסיפור0544

תבדקי אבחון פסיכודיאגנוסטי, הוא יקר אבל מקיף מאד, מתאר מפה לנפש של הילד ובסוף מקבלים המלצות.

ה יאיר את דרככם אהובה 💜

ומה איתך?מוריה

לעצמך את דואגת?

מה עם טיפול עבורך?

הדרכת הורים שתחזק אותך? שאולי תיתן לה כלים איך להתנהל?

קל לדבר מהצד.

תודה לעונות היקרותאנונימית בהו"ל

הייתה שבת נוראית לצערי.

ביליתי במיון עם הקטן בערב שבת וחזרנו מאוחר.. לשניה היה תולעים באמצע הלילה,

וכמובן היה קשה עם הגדולה.

אז כרגע אני די בבליל של רגשות, כל הזדמנות שיכולתי בשבת השארתי אותם עם בעלי ונכנסתי למיטה כדי לברוח.

בגדול אני יודעת שאני צריכה עזרה. חיכיתי שהחופש הזה ייגמר כדי שאני אוכל להתחיל כשכולם במסגרות. בע"ה מתפללת שזה ייתן לי מרחב נשימה

חיבווקקקקקקאבי גיל

חזזקקקקקקקקקקק

קשה נורא... אצלנו ילד עם הפרעת קשב שנורא משפיע על האחים והם שלושתם ביחד פיצוץץץ. אז מה שאת חווה זה בכלל קשה!!!!!!

את חייבת להתאוורר. אני אומרת גם לעצמי אבל זה קשה.

את חייבת לא להגיב באלימות.. אני אומרת גם לעצמי אבל אני מתפרצת כשהמצב קשה. אז ממש מבינה אותך

ואיתך בקושי. וזה באמת קשה... לא יעזור.

אני רשמתי את שני הגדולים לחוגים. חוגים פיזיים שחייה/ריקוד מה שמעניין כדי להקל טיפה על המצב.

זה תורם להם מאוד.

יש רופא התפתחותי שטיפל בנו מהמם וחד יושב בשהם אם מעניין אותך. ידע להצביע על הבעיה במדויק גם ראה מה שהמורים לא ראו.

ותחזיקי מעמד הם תכף חזרה במסגרות!

איך באמת הולך לה במסגרת?0544
תחזיקי מעמד 🤍
לדעתי לקחת לאיבחוןים...
ברור שזה לא קל. אבל יש כמה נקודות שנראים לי שיש בזה יותר מאשר קנאה באחות הקטנה. 
יקרההה! אמאלה כמה שזה קשה !טלטלולי

קודם כל חיבוק גדול וחזק מאד!

הקושי שאתם מתמודדים איתו לא פשוט בכלל.

גם לנו היתה תקופה די ארוכה

מאד מאתגרת עם אחת הבנות שלנו.

זוכרת זמנים נורא לא פשוטים איתה

זוכרת את הפחד מלהתארח בגלל המתח שיהיה לי בגללה.

זוכרת את תחושת הטינה כלפיה. ממש טינה.

כואב נורא כי זו הבת שלי אבל זו התחושה שהיתה.

יכולה רק לומר לך,

שברוך ה' עם עזרה מקצועית של מדריכת הורים מדהימה,

ועם הרבה סייעתא דשמיא ותפילות,

המצב השתפר פלאים !

עדיין פה ושם מעט מאתגר איתה

אבל אני נהנית מהשהות איתה,

רואה איך היא התקדמה

ואיך היא גדלה והתבגרה

ופשוט מודה לה' על כך.

לכן אומרת,

תאמיני! תאמיני בה' שיכול לעזור ולשנות את המצב

באופן מופלא,

תאמיני בעצמך שאת אמא טובה שאכפת לך,

שרוצה בטובת כל המשפחה ובטובתה,

תאמיני בילדה שלך שהיא מסוגלת להתקדם

ולהתרכך ולגלות הרבה טוב שבה.

בעזרת ה'!

את פשוט ריגשת אותי ברמותאנונימית בהו"ל

תודה רבה רבה.

שריר האמון והאמונה זה בדיוק מה שאני צריכה לחזק. ונסכת בי תקווה גדולה❤️

שמחה לשמוע!טלטלוליאחרונה

בעזרת ה' שתצליחי!!

התמודדות קשה. את גיבורה גם אם נתת סטירהסודית

יכול להיות שכדאי לשאול את רופא המשפחה. יכול להיות שיש לזה אבחנה. ואולי טיפול?  

שולחת לך חיזוק ואנרגיה טובה. נשמע שאין לך דקה מנוחה. את גיבורה!

חיבוק גדול גדולאורוש3

את גיבורה ומדהימה.

מעולה שהיא בטיפול. אבל מה הפסיכולוגית אומרת? מאיפה זה נובע? מצריך טיפול תרופתי כלשהו לאיזון? בדקתם את הכיוון של קשב? ויסות חושי? משהו נפשי?

לא עולה לי תמונה שלמה של מה זה עשוי להיות אבל זה לגמרי לא נשמע מצב נורמלי של ילדה רגילה בת שש עם סתם אופי קצת קשה. זה נשמע מעבר לזה. הייתי קובעת גם לנוירולוג התפתחותי ולפסיכיאטר ילדים. 

הקושי שלך הכי הגיוני ביקום. מכירה אישית את התחושה של הבטחה לעצמי לעולם לא. ואז ליפול. ואת בסיטואציה קשה. לא שזו תגובה טובה. אבל את לא לבד בזה.

שולחת עוד חיבוק וכח. 

חיבוק יקרהאין לי פילטר 🐨

את נשמעת אמא מהממת ומודעת . שגם יודעת לקחת אחריות וזה באמת אומר המון.

אם אכפת לך מה בן אדם מבחוץ חושב אז ככה :

פסיכולוגית ילדים זה מעולה, אבל אני חושבת שצריך לדחוף לכיוון של פסיכיאטר שיאבחן , לי נשמע שטיפול תרופתי יכול לעזור פה להרגיע.

ושנית, אני חושבת שממש כשאי שתשקיעו בלמצוא טיפול לעצמך אפילו דרך הקופה , נשמע שמאוד לא פשוט לך ובצדק. 

חיבוק גדולדיאן ד.

מצטרפת להמלצה על הספר ילדה נוף.

לדעתי תזדהי איתו מאוד. מספר התמודדות מאוד דומה מנקודת מבט של האמא.

חיבוק ענקיתהילה 3>

נשמע כל כך קשה וסוחט ומייאש ומתסכל, אמאלה.

ממש ממש ממליצה לך יקרה לקבל עזרה רגשית גם לעצמך.

ילדים מציפים בנו תחושות קשות ומפגש עם עצמנו בנקודות עמוקות

שצריך לדעת איך להתנהל מולם ואיך לנהל אותם בתוכנו.

אני בטוחה שהכאב הלא מעובד שלך מול זה משתקף בתחושות שלך כלפיה

וזה מוריד מהאפקט של הטיפול כי גם בלי מילים ילד מרגיש מה אנחנו חווים מולו ומרגישים כלפיו

אפילו יותר משאנחנו יודעים❤️

את נשמעת כל כך משתדלת ומשקיעה באמת.

בעיני את חייבת לעצמך מקום לעכל את זה❤️

את גיבורה ברמות על שאין לתארדבורית

ואם נתת לה סטירה הגיעה לה

אפס אשמה בבקשה

אפס

את מדהימה ועושה מעל ומעבר

כל דבר שאת עושה הוא נכון

אפס ביקורת כלפי עצמך

היא הנשמה שהקב"ה שלך לכם כהורים סימן שאתם עושים הכי טוב בשבילה

ילד עם כזאת הפרעת התנהגות

שמידי פעם מקבל גם סטירה

לא יקרה לו כלום

מתוך אינסוף השקעה טיפולים שיחות חיזוקים חיוביים

בתוך כל המכלול לפעמים יש גם גבול כואב

לא נורא בכלל

יודעת שדעתי לא פופולארית וזה בסדר

ואני לא זוכרת מתי אי פעם הרבצתי לילד

אבל אם קרה, כנראה שזה היה הכי נכון

אני בעד לתת לאמא תמיכה ללא סייגיםדיאט ספרייט

וכך גם עשיתי מיד.

אבל זה לא נכון לכתוב שאם סטרה לבתה זה הגיע לה.

לילד לא מגיע לקבל סטירה.

אני עצמי סטרתי פעמים בודדות לילדי או דחפתי עם היד ורק כאשר עמדו להכות או כבר הכו ילד אחר ואני יודעת שאין אין אין דבר גרוע מזה.

זה לא הגיע להם.

וזה לא הגיע לי וגם לא למערכת היחסים בינינו.

אני קיבלתי מהורי הרבה יותר מסטירה.

הם חשבו שמגיע לי ואני חשבתי שמגיע לי.

כשהכו אותי אנשים זרים,

לא עלה בדעתי לסרב או להתלונן כי הייתי בטוחה שהמגיע לי.

הורה שטעה צריך להודות מול עצמו שהוא טעה וזה א ב בתיקון.

רק מול עצמו ומול הבורא.

עליו להכות על חטא.

אני מתפללת לא-ל הטוב שלא אשגה שוב בלשוני או בידי מול ילדי ומול כל אדם.

(אצלי התחייבתי לתת 500 ש"ח למשפחה שאנחנו תומכים בה.

גם סיפרתי להם למה וזה הביך אותי מאוד.

כותבת לתועלת הרבים למרות שלא נתבקשתי לעצה בתחום זה ואני מרגישה שהפותחת עצמה מצטערת על ההכאה).

זו דעתך וחשוב לשמוע מגוון דעותדבורית

את מוזמנת לכתוב את דעתך לפותחת

ולא אליי כי אני לא ביקשתי עצה

סליחה אבל הדברים שאת כותבת סופר צורמיםאין לי פילטר 🐨

אם נתת לה סטירה הגיע לה ???? אנחנו מלמדים ילדים על פי דוגמא אישית. אם את מלמדת ילד להרביץ מה את חושבת שהוא יעשה ?

הפותחת תיארה מצב שבו זה נפלט לה והיא מרגישה רע ולקחה אחריות , מפה ועד להצדיק את זה בזה שזה כנראה הגיע לה יש פער מאוד מאוד גדול .

על פי חוק במדינת ישראל אסור להרים יד על ילד , זה נגד החוק! והרווחה יכולה וצריכה להתערב במקרים כאלה , שוב לא במקרה של הפותחת, אבל במקרים של כרוניקה של אלימות נגד ילדים.

לאף ילד לא מגיע לקבל מכות, אנחנו לא בהמות ,( שגם להם לא מגיע לקבל מכות), אנחנו בני אדם ואנחנו צריכים ללמוד לתקשר ושם הקושי של הפותחת עם הבת שלה

וילד שמידי פעם מקבל סטירה לא קרה לו כלום? מאיפה את מבססת את דברייך ? כאלו באמת זה כזה חסר אחריות. יש קונצנזוס היום בעולם בין אם הדתי ובין אם הפסיכולוגי שאין שום סיבה להרים יד . רק אדם שלא שולט בעצמו ורוצה להצדיק את עצמו אומר שלא קורה כלום.

אישית הזדעזעתי, העולם התקדם! 

אני מבינה שהזדעזעתדבורית

וזה בסדר

מותר לחשוב שונה

כתבי את דעתך לפותחת

אני לא ביקשתי עצה

זה פורוםרינת 24
לא עונים פה רק למי שביקש עצה
זה לא לחשוב שונה , את מנרמלת מסרים אלימיםאין לי פילטר 🐨

ולא חוקיים. זה כמו שאני אכתוב פה שקוקאין מידי פעם לא כזה נורא .

זה שאת מנרמלת משהו שהוא בתחום הפלילי של אלימות במשפחה ופגיעה בכבוד האדם וחירותו סופר מטריד אותי , לא מגיבה לך כי ביקשת עצה אלא כי את מטרידה אותי. 

נו באמתמקקה

לתת סטירה לילד זה בתחום הפלילי?

הגזמת ממש

גם בעיניי זה מוגזם, להגיד שזה עוברהמקורית

את הרף הפלילי

זה יותר עניין מוסרי כי אין פה התעללות חלילה, ולא לכך התכוונה @דבורית לפי מה שהבנתי

תקראי מה שהגבתי לה …….. את מגיבה על חלק משפטאין לי פילטר 🐨
תקראי בכלל את התגובות שלי בפוסט
הגבתי על החלק שרלוונטי לי להגיב עליוהמקורית
אז הוצאת דברים מהקשרם והתגובה לא רלוונטית למהאין לי פילטר 🐨
שהבעתי
בעיניי היא רלוונטיתהמקורית
זה לא עניין של עיניים זה עניין של לא רלוונטיאין לי פילטר 🐨

כתבתי לפותחת שהיא אמא מהממת שלוקחת אחריות לא האשמתי אותה לרגע בהתעללות או במעשה פלילי

כתבתי לדבורית שלהצדיק סטירה = אלימות ולהגיד בחוסר אחריות שלא קורה כלום אם מידי פעם זה קורה וכנראה שמגיע לה ,זה לא נכון , שעובדה - אם מצא המחוקק להגדיר סטירה לילד כמעשה של אלימות במשפחה , אין לה שום סמכות לקבוע שזה בסדר גמור .

מציעה לקרוא מחקרים על השפעות של סטירות לילדים מידי פעם

ומציעה להקשיב לרבנים שמבקשים להפסיק אלימות מהסוג הזה שפשוט מנורמלת

הבנתי מה שהתכוונת אליו כבר בפעם הראשונההמקורית

ואני עדיין חולקת עלייך. 

על מה את חולקת לא הבנתיאין לי פילטר 🐨
על הגישההמקורית

את בעצמך כתבת - וכולנו יודעות - שעל סטירה שילד קיבל מאמא שלו, שהיא לא חלק מהפעלה של אלימות 'כרונית' חלילה 

כלפי הילד, אף אחד לא יעשה שום דבר

אז על מה בדיוק כל ה'רעש' ? 

לא ראיתי שום נרמול לעבירה, או לאלימות במשפחה מצד @דבורית ולקחת את הדברים לשם, זה להגזים. ממש, בעיניי.

זה לא נכוןכמהה ליותר

בגלל שזאת אלימות שהיא בדרך כלל בבית - אז אין מי שרואה ויכול ללכת לפתוח תלונה במישטרה.

אבל במידה וכבר ניפתחת תלונה במישטרה, אפילו על סטירה חד פעמית פשוטה - מוגשים כתבי אישום.

במיוחד כשמדובר באלימות בתוך המישפחה ( הורים - ילדים, ובין בני זוג), שעל זה יש אכיפה מאוד חזקה. (ברוך ה)

וזה נכון שאם התלונה ניפתחת ברווחה ולא במישטרה - ברווחה יכולים להפעיל שיקול דעת לבי סוג האלימות והתנהגות ההורים, ולהפנות את האמא \ אבא לטיפול באלימות, בלי ליפתוח תיק במישטרה (למרות חובת הדיווח שקיימת)

להגיד שאם הילד קיבל סטירה כנראהאין לי פילטר 🐨

הגיעה לה , זה לתת לגיטימציה לפעולה שהיא לא חוקית ולא מוסרית

להגיד שמידי פעם לתת סטירה לילד שוב זה לנרמל משהו בניגוד לחוק.

לצרוך זנות מידי פעם לא כל כך נורא … זה לא פוגע בנפש … התפלק לו לצרוך זנות 

על אוצו המשקל 

זה שיוצא יותר מידי בקלות להורים להרים יד על הילדים שלהם זה לא עושה את זה בסדר 

מסכימה עם כל מילהכמהה ליותר
אני איתך. לא שאני בעד סטירות אבלפרח חדש

להגיד שאמא שמחנכת את הילד שלה מאהבה ומסירות

ושברגע של משבר הביאה לו פליק עברה עברה פלילית זה לא לעניין.

היום הכל נהיה עם מילים מכובסות כמו חוק, דמוקרטיה, חופש ביטוי

ומזמן הוצאו מהקשרם

ברגע של משבר זה משהו אחררינת 24
מאשר להגיד שזה הגיע לה ושלא קורה כלום למי שמקבל מדי פעם סטירה. זה לא ארוע חד פעמי…
לא קשור למה שכתבתי תקראו את התגובות שלייי🙄אין לי פילטר 🐨
רוצה שתדעי שהבנתי אותך מידדיאט ספרייט

טוב שהזדעזת וטוב שאנשים מזדעזעים.

גם אם התורה התירה בשעתו מכה קלה זה היה מתאים לעולם של אז.

וגם אז היה מותר בתנאים מסויימים.

כמו שהפסקנו עם העבדות,

כמו שהפסקנו לשאת 2 נשים

כך צריך להפסיק עם האלימות.

אפילו צער בעלי חיים דאורייתא אז מה לילדים?

אנחנו הדתיים צריכים להיות נושאי הדגל בנושא.

רבותינו אומרים שמי שמכה היום את ילדיו מכשיל אותם בכיבוד הורים.

כי הילד עלול לשנוא אותו ולא לכבד אותו.

טוב שהזדעזעת וטוב שזעזעת. 

מדוייקת. תודהאין לי פילטר 🐨
מי שאלימה ברגע של משבר ולא לוקחת אחריותאין לי פילטר 🐨

צריכה טיפול

הפותחת לקחה אחריות ועושה עבודה יוצאת דופן עם עצמה

לי לא יתפלק סטירה כי אני אדם בוגר שמודע להשלכות של המעשים שלי , אם אני לא שולטת על התנועות בגוף שלי ופועלת מכעס אני חייבת לטפל בזה , להצדיק את זה , זה לא הדרך

מבינה שהתגובה שלי מעוררת המון דיסואנונס קוגניטיבי אבל אנשי טיפול ורבנים מסכימים פנ איש שאין להפעיל שום סוג של אלימות כלפי ילדים וגם לא פעם אחת ויחידה 

אני גם ממש מסכימה איתךמתחדשת11

לתת לזה לגיטימציה זה ממש לא מתאים

וגם להגיד שהגיע לילדה, זה בעיניי טעות

לפעמים מגיע לילדים תוכחה, הערה, גערה אבל מכה זה מחוץ לתחום.

וגם מכה אחת

וכמובן שאני לא מדברת על הפותחת 

אני גם מסכימה איתכןיערת דבש

וכמובן שהפותחת נשמעת מודעת ולא מצדיקה את זה

וזה גם ראוי להערכה

תקראי מה שכתבתי ואז תביני שהתגובה שלךאין לי פילטר 🐨

לא קשורה

אני כתבתי לה לפני כן שהיא אמא מהממת

משהו חד עמי שהיא לקחה עליו אחריות זה משהו אחר לגמרי מאשר להצדיק כרוניקה של אלימות כלפי ילדים!

במדינת ישראל - כןכמהה ליותר

זה בתחום הפלילי.

אפילו סטירה אחת בודדת, יכולה להיות סיבה לתיק פלילי.

תקראי את החוק.

מוגזם.לא קרה כלום אם ילד קיבל סטירה ח''פאחתפלוס

אם הילד מקבל אהבה,מסירות ודאגה אין סופית.

לא יקרה לו כלום מזה שאמא שלו סטרה לו פעם אחת ...

אה באמת ? ומה ההסמכה שלך לקבוע את זהאין לי פילטר 🐨

זה שאמהות פה שלא שולטות בעצמן ומבצעות עבירה של אלימות במשפחה ואומרת שלא קרה כלום, לא אומר שזה בסד ר

תשאלי כל פסיכולוג ילדים היום אם סטירה מידי פעם לא קרה כלום

די להשקיט את המצפון

לפעמים צריך לקחת אחריות כמו שה פותחת עשתה בגבורה

זה חד משמעית נזק לילד ואני אהיה פה לסתום משברים של אלימות נגד ילדים עפים באוויר ומנורמלים

ממש לא!

ההסמכה שלנו לקבוע את זה היאהמקורית

שיקול הדעת שלנו

כמו ששיקול הדעת שלך סובר שלא ייתכן ושזה עבירה על אלימות במשפחה, אנחנו סוברות אחרת

לדעתי, אגב, לא חייב לתת מכה לילד מתוך איבוד שליטה

לפעמים זו דרך להציב גבול.

אין בעיה שלא תאמיני בזה, אבל לדעתי יש לך פה תגובת יתר לא פרופורציונאלית ביחס לנושא

אני לא אשאל על זה פסיכולוגפרח חדש

כי היום הפסיכולוגיה הולכת לפי הקו הזה שאת מדברת עליו

הפסיכולוגיה מבוססת על מחקר , על מי את מתבססת ?אין לי פילטר 🐨

את רוצה להגיד שהפסיכולוגיה פשוט טועה ?

בואו נטמון את הראש בחול ונשאל אחר כל למה החברה שלנו נראית ככה

למה ילדים שנאנסו אונסים ?

למה ילדים שהוכו מכים ?

סתם כי הפסיכולוגיה לא מבינה דבר כנראה …

גדולי ישראל אומרים שדוגמא אישית היא הקו המנחה בחינוך הילדים

ילד רואה שאמא שלו לא שולטת על עצמה ומכה מידי פעם את מצפה שילמד לשלוט על עצמו ? ממש לא!

ילדים אלימים צומחים מבתים אלימים ואין לאף אחד שליטה על המינון והדיוק

מסכימה חציבשורות משמחות

כן אפס רגשות אשם כשזה קורה מכיוון הורי אבל!! זה לגמרי לא נכון להגיד שזה מגיע לילדה זה נטו קורה מחוסר שליטה עצמית. ואולי התכוונת להגיד שזה נורמלי להגיע למצב קיצון שכזה אבל כמובן שזה לא בסדר.

אני לא רק חושבת בתאוריה אני בטוחה שכולנו פה מגיעות לרגעים כאלה כשאין לנו מנוחה וחופשיות אישית לצד ההורות הדורשת בימינו.

זו דעתי, וזה בסדר שאת חושבת אחרת 🙂דבורית
אני כל כך מבינה אותך!רינת 24

עברנו ככ הרבה שנים של סבל עד שהתחלנו טיפול תרופתי בהפרעת קשב ומאז חיינו השתנו.

ראיתי שאתם בליווי של פסיכולוגית אבל אתם צריכים אבחון מסודר (להפרעת קשב אבל גם לדברים אחרים… אומרת בזהירות שאולי צריך לשלול הפרעות תקשורת או דברים אחרים).

ממליצה גם לברר על מנתחת התנהגות.

יש לי המלצה על מנתחת התנהגות תותחית אזור ירושליםאין לי פילטר 🐨
תגידיטארקו

עברתם איתה אבחון מסודר?

פסיכיאטר ילדים?

זה נשמע סופר מאיים, אני יודעת. זה המקצוע הרפואי הכי מפחיד שיש.. אבל בפועל כמו שילד שיש לו סכרת צריך עזרה לאזן את האינסולין, יש ילדים שיש להם חוסרים מסוימים בהורמונים במוח וצריכים עזרה לאזן אותם.

אני לא רוצה לאבחן את הילדה שלך, זה ממש ממש לא מקומי ולא תפקידי..

אבל יש פה הרבה נורות שקופצות לי לצורך לאבחון פסיכיאטרי מקיף, כי ההתנהגות שלה בהחלט יכולה להתאים לכמה תסמונות שעם טיפול מתאים יתאזנו ויאפשרו לה ולכם חיים טובים יותר ותקינים יותר.

ובנתיים שולחת לך חיבוק ענק וים כוח

קוראים כמה את מתאמצת בשבילה ומשקיעה ורוצה ומנסה שיהיה לה טוב ושיהיה לכם מאוזן

וכן לפעמים מגיעים לקצה. זה לא טוב ולא אידיאלי אבל זה קורה וזה לא לוקח ממך את כל הטוב שאת מתאמצת עליו כל כך.

אוגוסט זה קשה קשה קשה לכולם, וקל וחומר עם ילדים פחות 'חלקים'

מתפללת איתך שתמצאו את המקור שגורם להתנהגויות שלה ותמצאו איך לעזור לה ולהקל עליה כדי להביא אותה למקום טוב ובריא.

והלוואי שתצליחי לנשום עמוק בנתיים ולצלוח את מה שנשאר מהחופש הזה.

כתבת ברגישות ובחכמה. מסכימה איתךמתחדשת11
ולך אמא יקרה המון כוחות!!
יקרה,באתי מפעם

א. התיאור שלך עשה לי קוצר נשימה. זה סופר סופר קשה.  את מדהימה שאת בכלל מצליחה להחמיא לה ולהגיד מילים טובות, זה ממש לא קל.

ואני אגיד לך את האמת, אם זו הייתי אני, הייתי סוטרת לה הרבה יותר פעמים ממך. תדעי שאת חזקה ועם כוחות מדהימים. באמת. אני לא מגיבה פה בכלל, רק עכשיו הייתי חייבת לכתוב לך את זה.

ב. עשיתם לה אבחון נירולוגי? כל ההתנהגות שלה יושבת מן הסתם על נקודה מסויימת,  יתכן קשב וריכוז, וזה מעביר לבעיות רגשיות, בעיות התנהגות, בעיות חברתיות וכן הלאה. חשוב מאוד להבין מה הנקודה הזאת ?.

הצלחה רבה יקרה. המון המון תפילות.. 

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אני מאמינה שזה יקרה בתהליךרקאני

אחרי הכל יש לטהר כל כך הרבה דברים

שלא ברור איך יטהרו (נגיד רכבים)

יהיו המון סוגיות לטפל בהן

ולאט לאט נלמד הכל...

מה שבטוח שזה יהיה שווה 😊

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

חשוב ממש!! אני גם צריכה רגע לעצור להודות לו.רוח הרים
תודה על התזכורת♡
בשמחה❤️השקט הזה
שחררתי בלית ברירה. נחשב?😅יעל מהדרום
לק"י

בלידה האחרונה הייתי מאושפזת חמישה ימים, ובשלב מסויים אמרתי משהו על להפעיל מכונות כביסה. ואז הסתבר שבעלי עשה כביסות (זה משהו שהוא לא עושה ברגיל. תולה ומוריד לבקשתי- כן, אבל לא מפעיל). הוא היה בבית בבקרים לבד, וכנראה לא היה לו מה לעשות.

פשש רמה גבוההSeven
בעלי פחד להפעיל מכונה הוא ידע שזה איסור חמור מבחינתי😅
זהו, אחרי הלידה השניה שבה הגדול היה גמוליעל מהדרום

לק"י

אבל פספס די הרבה, וחזרתי הביתה לערימות מצחינות, הוא כתב הוראות הפעלה למכונה.

בגדול את הכביסה של הבגדים ומגבות אמבטיה אני מחלקת ללבן וצבעוני. ובלבן מרססת כתם כתם.

הוא כיבס הכל יחד, ונראה לי שהכל או הרוב המוחלט יצא נקי בכל זאת😅.

הייתי מתעלפת בעיקרוןSeven

חחחחח

אבל הטראומה שלי מבוססת

בעלי אחרי החתונה רצה להפתיע אותי הפעיל מכונה והרס לי מעיל פרווה ממש ממש יקר ומאז הוא הבין שלא מתקרבים לכביסה

וואי....הייתי בהחלט משתגעתיעל מהדרום
😱😱השקט הזה

לאא..

אצלי מתישהו בתחילת הנישואין יחסית הכניס חולצות חדשות לכביסה שקיבלה כולה גוון צהבהב..

המזל הוא שהנזק היה לדברים שלו דווקא😅 (שרובם התאדו מהארון שלו בלי ששם לב..)

אצלנו בעלי ידע יותר טוב ממניראשונית
אמא שלו אלופה בענייני כביסה ונתנה לו מלא טיפים לכביסה לבנה בעוד אני בחיים לא כיבסתי לבן עד החתונה.
חח כל הכבוד לאמא שלוהשקט הזה
באמת ידע נצרך וחשוב..

ברור שזה נחשבהשקט הזה
עבר בשלום?😅
מעולהיערת דבש
מיומנות חשובה לאבא לילדים 🤭
בעלי לגמרי יודע לתפעל את הבית לבדמתואמת

אולי בדרכים שונות משלי, אבל אני יודעת שאם יש צורך - אני יכולה לשחרר לגמרי.

אחרי לידות זו לגמרי הצלה...

(ונכון, צריך לעצום את העיניים לפעמים - למה אתה מכבס בגדים בכמויות, אבל מערים אותם בלי סדר כך שהילדים לא יוכלו אפילו למצוא אחר כך בגד בין הערמות? או למה אתה מעדיף לשטוף כלים ולא לסדר את הבלגן האטומי שבסביבה? אבל זה בסדר, זו הדרך שלו, והעיקר שהבית מתפקד ברמה זו או אחרת... תכל'ס, זה לא שאני מתפקדת אותו ברמה מושלמת🤭)

זה מדהים ההבדלים בחשיבה בינינו לבינם😅השקט הזה
אניoo

בדיפולט משחררת ברוב הדברים

זו אחת הסיבות שבעלי עושה הרבה בבית ועם הילדים (לא רק בהשוואה לגברים אחרים אלא גם בהשוואה אלי)

אלופהרקאניאחרונה

חשוב לפרגן!!!

בעקבות השרשור על לו"ז- איך מתנהלים עם מתבגרים?shiran30005

הבן הגדןל מגיע הביתה ב 9 וחצי בלילה מהישיבה , אוכל ויושב על המחשב/טלפון. הבן השני מגיע ב 6 וחצי בערב גם כן אוכל וצולל למחשב , עוזר פה ושם כשצריך משתדלת כמה שפחות הוא אחרי יום ארוך וכבר עייף. הבעיה היא שהם נמרחים ונזכרים להתקלח בשעות מאוחרות כבר 11 כבר לערך או רק להדליק את המים החמים בשעה 11 . וואלה אני כבר עייפה, הבית די מסודר, לרוב יש גם אוכל מבושל למחר, אבל מפריע לי הסדר הזה של הלילה. אתמול נניח הגדול נזכר שהוא רוצה להתקלח הדוד כבר היה דלוק כי אני רציתי להכנס למקלחת כמובן שאמרתי לו להכנס לפני כדי שלא לעכב אותו אבל זה עיכב ממש אותי בהמון זמן, ביקשתי מהבן השני רק לעשות שואב והוא נזכר רק לקראת 11 אמרתי אין מצב בשעה הזאת הייתי כבר גמורה. ככה הייתי עצבנית על זה שהוא נזכר פתאום שצריך להתקלח, וההוא לא עשה שואב ובכלל איפה אני מכניסה זמן שרק בשבילי? זמן זוגי?

יש לנו בבית סוג של הסכמה שהילדים ישנים לפנינו , לפעמים ב 12 בלילה אני במיטה מתה לישון אבל מחכה שהם יכנסו למיטות

אל תשאלו איך זה מגיע ל 11 וחצי-12 בלילה הזמן פשוט עף. ואז מתחיל גם הסיפורים והחוויןת שלהם ולא נעים לי אבל אין בי טיפת כח לשמוע אותם

איך מתנהלים בבית עם מתבגרים מתוקים? בכל זאת יש בבית גם קטנים וגם אני אחרי יום עבודה מחפשת בערב את הזמן שלי

אני חושבת שהגיע הזמן לישון כשאת רוצהיעל מהדרום

לק"י

ולא לחכות להם.

זו התוכנית שלי עם בני 8 ו-11, שישנים מאוחר. גם לי נמאס לישון מאוחר מאוד, בין היתר בגללם (כי לרוב אני יושבת לידם לפני השינה).

אצלי חלק מהמטרה היא גם לגרום להם לישון מוקדם יותר. אצלך זה לא העניין, אבל אפשר לישון לפניהם.

בבית של ההורים שלי באיזה שהוא שלבסטודנטית אלופה

הם התחילו להיכנס למיטה לפנינו, בטח אמא שלי.

היא קמה בשש בבוקר ובעשר- עשר וחצי היא כבר במיטה.

ובינינו זה גרם לנו גם קצת להתחיל להתקפל לכיוון החדרים וגם אם לא, אז היו כללים ברורים, אין חברים ומשאירים מטבח נקי כמו שקיבלנו (אפשר לבשל, לאכול וכו, אבל לנקות אח"כ).

באמת יש שלב שלמתבגרים אין תפיסת זמן בכלל ובעיניי ההורים לא אמורים לסבול מזה.

גם אצלנורקאני

בתור מתבגרת הייתי נשארת ערה גם עד 3 בלילה

אי אפשר לחכות שכולם ילכו לישון...

רק נזהרתי לא להרעיש 

אצלנו מגיל 12 הם מתנהלים בעצמםצוףלבוב
יש לי גם גדולים יותר ואני קמה בלילה לקטנה אז אני משכיבה קטנים והולכת לישון. כן מזכירה לא להרעיש ולכבות בוילר. 
לצערי לא מסוגלת, פשוט לא מסוגלתממתקית

לעלות לישון כשהבית עוד שוקק חיי הגדולים...
לצערי הרב.
צריכה ללמוד ממך.

אצלי זה לא ישיםצוףלבוב

תיכוניסטית שלי לא לומדת ביום ראשון, שניים אחריה מתחילים ביום ראשון בשעה 11 , זה אומר שהם הולכים לישון במוצ"ש מאוד מאוחר.

אצלי לילות לבנים בסניף זו התמודדות רצינית כי אני רוצה לישון. וגם ל"ג בעומר...

דווקא כיף לך שאת יכולה להחזיק את עצמך ערה. אני פשוט נרדמת

קטעים באתי גם לשאול שאלה דומה...ממתקית

אני ממש מזדהה איתך, בעיקר בקטע שאת מדליקה דוד לעצמך מתה כבר להתקלח ולהתרענו, ובדיוק איזה מתבגר בא ואז את נותנת לוו קודם. ואז את שוב צריכה לחכות לדוד שיחמם.

ואני לעולם לא הולכת לישון עד שכולם במיטות, זה סוג של שריטה שלי.
אצלנו הגדולה בעיקר אצל חברות עד מאוחר בלילה, הליכה רגלית (אוטובוסים לחברות לא מרשה אחרי 21:00).
היא חוזרת סביב חצות.
אתמול ממש כעסתי עליה והגבלתי עש שעה 22:00 היא התעצבנה ואמרה שכוחן עוד בחוץ בשעה הזו (מה שנכון אגב)
מה אני אמורה לעשות?
סליחה על הנצלוש, אבל מציעה לך ולי כשעייפים פשוט להיכנס לחדר, לסגור דלת לשכוח מהבית, לקרוא ולהירדם בכיף. ולשים את אחד הגדולים אחראי לכסות את הקטנים לפני שהולך לישון ולנעול דלת, לסגור חלונות וכו

תבקשי ממנה להעיר אותך כשהיא באה, שתדעי שחזרהיעל מהדרום

לק"י

המינוס שאם היא לא תחזור, אז לא תדעי🤦‍♀️

אולי לשים שעון מעורר לזמן שהיא אמורה לחזור. אבל זה גם מבעס לקום באמצע השינה.

מזל שאצלי עוד לא הגיעו לשלב הזה.

לא משנה שאני ישנה מאוחר בכל מקרה.

(בת כמה הגדולה, שחוזרת רק ב12?)

בת 16...ממתקית
הבנתי..12 בלילה זה ממש מאוחריעל מהדרום
תלוי מתיאורי8

אצל הילדים שלי בסניף לחזור ב 12 בלילה בליל שבת/ מוצאי שבת / חמישי בלילה/חופש גדול /בגיל 16 זה נורמלי מאוד. יכול להיות גם מאוחר יותר. אנחנו הולכים לישון. מבקשים שכשהם מגיעים יכנסו לומר לילה טוב. כשזו בת זה מלחיץ יותר, תמיד וידאנו שיש'לה עם מי לחזור( יש חברה שגרה צמוד אלינו). בת ה 13 עדין לא יוצאת עד שעות כאלה, לא יודעים מה נעשה כשתגיע לגיל שהולכים לסניף בליל שבת , כי אין חברה שגרה צמוד. אולי נאלץ להגביל אותה בשעות לשעה שנוכל לבוא ללות אותה חזרה. בכל אופן 12 בלילה בגיל 16 זה נורמלי לגמרי. 

כן. חשבתי כשיש לימודים למחרתיעל מהדרום

לק"י

כי אני ישנה ב12 וממש קשה לי לקום.

(לא משנה שבן ה-11 שלי ישן הרבה פעמים ב11 גם. אבל אם רק חוזרים ב12 הביתה, אז בטח לוקח זמן עד שהולכים לישון).

כשהייתי בת 16רקאניאחרונה

אף פעם לא ישנתי לפני 12

את בטוחה שבאמת *כולן* עוד בחוץ?....חילזון 123
לתת להם לנהל את הזמן שלהם בנפרד משלךניגון של הלב

זה גם אומר שאת הולכת לישון בלי קשר אם הם ישנים או לא, וגם נכנסת להתקלח לפניהם אם בדיוק תיכננת. הם כבר גדולים מספיק בשביל לדאוג לעצמם ולהשאיר נקי אחריהם, אפשר לשחרר ורק להציב להם כמה כללים למי שהולך לישון אחרון (בבית של ההורים שלי היה כלל שמי שחוזר אחרון עושה סבב שכולם נמצאים ונועל דלתות או מוודא שהבוילר/האורות מכובים). את יכולה גם פשוט להיכנס לחדר ולסגור את הדלת בשביל להרגיש שיש לך זמן לעצמך לבד ולדמיין שהם כבר ישנים

אבל באמת ממליצה לך לשחרר כבר עכשיו (לא יודעת בני כמה הם, אבל זה רק ילך ויחמיר עם השנים). אם את או בעלך מתעוררים לפעמים באמצע הלילה אתם יכולים לעשות סיבוב לראות שהכל בסדר, אבל נראלי ילדים שבגיל תיכון כבר יכולים להסתדר לבד בערב...

אצלנוoo

בעלי אחראי משמרת ערב

אני הולכת לישון מוקדם

והוא מתפעל את הילד שחוזר מאוחר

הוא לא מרשה זמן מסך

הילד אוכל מדבר איתו מתקלח מתארגן לשינה והולך לישון בזמן

יש ילדים שצריכים גם בגיל גדול הכוונה בניהול זמן

אם לא עוזרים להם הם יכולים לגלוש לשעות מאוחרות

וטיפ לגבי מקלחת

להתקלח לפני שהוא מגיע

אם יש רק מקלחת אחת

חבל להיות תלויים בעיכובים שלו

למה את צריכה לישון אחריהם?חילזון 123
יש אנשים שבאופי שלהם לא מסוגלים להרפותפרח חדש

כשאנשים מסתובבים בבית

לא יודעת אם זה המצב של הפותחת

אבל אני כזאת

והייתי כזאת גם בתור מתבגרת

לא הצלחתי להשתחרר מזה גם כשישנתי בפנימייה

סבלתי מזה הרבה

כמה שניסיתי

שריטה שלי 

מסכימה. גם אני לא אוהבת לשחררחילזון 123

אבל יש גיל שבו באמת אי אפשר לחכות שירדמו....

אפשר לוודא שכולם בבית, שהבית שקט יחסית

אבל אי אפשר לצפות שבגיל נגיד 16-17 כולם ירדמו לפני

יש ילדים גדולים שצריכים עזרה והכוונה בניהול הזמןפרח חדש

אצלינו כך עוד אני לא אומרת להם מה לעשות

הם לא עושים (קשיי קשב וריכוז..)

אז מהרגע שהם באים הביתה אני כל הזמן מתזכרת להם את סדר הדברים.

והכלל שמ10 לא מסתובבים בכל הבית

אפשר להיות במיטה בשקט

גם מאוד קשה להם לקום בבוקר

אז חייבת שישנו בשעה סבירה

אני לא יודעת בני כמה המתבגריםמתיכון ועד מעון

אבל יש שלב בחיים שאני שחררתי והפסקתי ללכת לישון אחרי הילדים, אני קמה לפניהם, עובדת קשה, אין סיבה שאני אצטרך לחכות שהם ילכו לישון.

לגבי זמן זוגי, שהילדים גדולים גם אם הם במרחב הציבורי הם בד"כ בשקט ומתעסקים בעניניהם, ולא מפריעים לי לזמן לעצמי או לשיחה זוגית.

לגבי השיחה, אני מאוד אוהבת לשוחח איתם, ובאמת הרבה פעמים הם נפתחים דווקא בלילה בשקט, אם זה מפעם לפעם אני זורמת, אבל אם אין לי כוח אני מבקשת שנמצא זמן בימים הקרובים לשיחה.

לגבי השואב, אני מזכירה. אם חזר, נח אכל ועכשיו לא עושה כלום אבקש שוב. 

כותבת מה שאני עושהאורי8
קודם כל, השינה שלי לא תלויה בשינה שלהם. אני הולכת לישון כשאני רוצה , גם אם הם ערים. זמן זוגי- בחדר שלנו, או שאפשר לצאת לסיבוב.  )כשקר- סיבוב ברכב). יש לך ביביסיטר צמוד, חלומה של כל אמא לקטנים. ( אם הקטנים ישנים הגדולים לא צריכים לטרוח ויכולים להמשיך בעיסוקיהם פשוט להיות בבית). מבחינת השעות שלהם אלו שעות נורמליות של מתבגרים. ( בחופש זה נהיה גרוע יותר). גם זמן שלך , צריך להתרגל שאין ערב שקט בבית. רוצה זמן שקט? כנסי לחדר שלך. 
אשמח לשמוע יתרונות לשני ילדים ראשונים מאותו המיןבידיים פתוחות

ואם בנים אז בכלל אשמח לשמוע

יהיה הפרש של כמעט שנה וחצי בע"ה

רק בהתחלה..אנונימית בהו"ל
לי יש הפרש של שנה ושמונה ועכשיו הם כבר גדולים והבגדים עוברים ישר מאחר לשני, לפעמים אפילו באמצע העונה.. זה מאוד מאוד נוח!
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיראחרונה
מאיזה גיל אתן מצחצחות שיניים לילדים?כנה שנטעה
בדיוק התחלתירקאני

בת שנה ורבע

יש לה מלא שיניים

אז התחלתי כמה שאני מצליחה 

היא לא מאוד משתפת פעולה

כמה זה מלא שיניים?כנה שנטעה
לבן שלי יש 5 שיניים (חמודייי) ומרגיש לי הגיוני לצחצח לו אבל מתלבטת אם אני לא משוגעת חחח ואם כן, איך גורמים לו לירוק את זה בגיל קטן כלכך? הוא בטח יבלע את המשחה גם אם אני שמה ממש קצת..
לקנות משחה יעודית לתינוקותמקרמה

ואז הם לא צריכים לירוק

בעיקרון ההמלצה היא לצחצח מהשן הראשונה

אנחנו מצאנו שבהתחלה הכי נח לנו זה תוך כדי המקלחת ועם מברשת אצבעון

יש לה כבר 10 שינייםרקאני

4 מתוכן טוחנות

אני עושה בלי משחה בינתיים

רק מצחצחת כזה שייצא הלכלוך

כי כל המשחות שראיתי היה כתוב מגיל שנתיים...

אני מאמינה שזה לא בעיה לבלוע משחה שמיועדת לילדים אבל אין לי מושג

את יכולה למצוא בבית מרקחת של הקופהמקרמה
ויש גם לוולדה, מאמי קר וטפטופים
תודה!רקאני
היום מנחים כן לצחצח עם משחהיעל מהדרום

לק"י

לא להתייחס לגיל שכתוב.

אלא לכמות של חומר שנמצא בה (פלואוריד אולי). לא זוכרת... צריך לשאול בטיפת חלב.

אפשר לצחצח רק עם מים בהתחלהרק טוב!
מהשיניים הראשונותואז את תראי
אני מצחצחת תמיד כבר מהשיניים הראשונות!התייעצות הריון
בהתחלה עם אצבעון רך מסיליקון ומאוחר יותר עם מברשת רכה.. רואה בזה חשיבות רבה, והילד מתרגל לצחצוח ככה מגיל ממש צעיר
לילדים שלי יוצאות שיניים בגיל מוקדםמתיכון ועד מעון

אז בהתחלה אני רק מנגבת את השיניים והלשון בחיתול טטרה ובהמשך מצחצחת. אבל מתחילה מהופעת השן הראשונה

בעיקרון מהשן הראשונההשקט הזה
אבל ככל שיש יותר שיניים יותר מקפידה על זה
וואי תודה על התגובות!כנה שנטעהאחרונה
אז אימצתי את הצחצוח במקלחת עם מברשת אצבעון כזאת הסיליקון. קניתי משחה שכתוב עליה מגיל 0, אז אני לא צריכה לדאוג שהוא יבלע, נכון? כתוב למזער בליעה אבל זה לא כלכך אפשרי עם תינוק קטני
אמהלה הג'יפיטי הפחיד אותי-מולהבולה

הבת שלי שלשום התחלה להתלונן על כאב בשן

אתמול מהבוקר קמה עם נפיחות בפנים. התקשרתי לרופא אונליין וביקשתי אוגמנטין

התחלנו את התרופה והבוקר גם קיבלה מנה אבל שעתיים אחרי זה התחילה להקיא ומאז מקיאה כל מה שאוכלת או שותה וסמרטוט..... שוכבת רוב הזמן

הצ'אט כתב הרגע למיון כי אולי הזיהום התפשט. שמעתן על כזה דבר?

או שהתחבר לה וירוס?

היא לקחה פעם אוגמנטין? אולי היא רגישה לזה?יעל מהדרום
ולא הייתי סומכת על הגיפיטי בתחום הזהיעל מהדרום

לק"י

אבל כן צריך לדאוג שלא תתייבש.

אולי תתייעצי עם מוקד אחיות?

זהו שאני לא זוכרת,היא בת 7מולהבולה

אבל אני בטוחה שכן.. כי סבלה רבות מדלקות בשתן

מאתמול בלילה קיבלה מנה ראשונה כך שהייתה אמורה להתחיל להקיא מיד לא?

לא יודעת...יעל מהדרום
להתייעץ עם מוקד אחיותאיזמרגד1
אי אפשר לסמוך על בינה מלאכותית שתיתן מידע מדויק, בטח לא בנושאי רפואה...
דיברתי עם רופא אונלייןמולהבולה

בן דוד...

אומר לתת מוקסיפן ולתת לה לשתות מנות קטנות של מים

אבל היא מקיאה הכל

השאלה איך היא?יש לי רק שאלה

שתן? אפאטית?

את האמתתקומה

מפתיע שהרופא ככה נתן אנטיביוטיקה בלי לבדוק.

זה נשמע לי מקרה שמתאים שרופא יראה אותה.

הרופא במוקד הבין שהיא לא מצליחה להכניס נוזלים בכלל?

יכול להיות שכן מתאים מוקד / מיון / רופא

אוגמנטין זה אנטיביוטיקה חזקה יותר מהרגילניגון של הלב

בדר"כ נותנים אותה אחרי שאנטיביוטיקה פשוטה יותר לא עובדת. הגיוני שהיא רגישה לאוגמנטין או שהיא חזקה לה מדי. הייתי מנסה מוקסיפן כמו שהרופא אונליין אמר, נשמע לי הגיוני יותר שאת זה יתנו כטיפול ראשוני (מכירה הרבה שנותנים בהתחלה מוקסיפן ואם לא עוזר נותנים אוגמנטין)

תקשיבו היה זוועה אתמולמולהבולה
אמרו לנו שזה מהאוגמנטין... באמת החלפנו למוקסיפן ופלא,הילדה חוזרת לעצמה ברוך ה'
האמת שמראש לא הייתי מבקשת אנטיביוטיקהיעל מהדרום

לק"י

בלי שרופא יבדוק שבאמת צריך.

וגם הרופא מוזר שנתן בלי בדיקה .

רפואה שלמה!

בכללית נותנים חופשימולהבולה
ב"הניגון של הלב

בכללי כדאי לבדוק רגישות לאוגמנטין, ולברר מה הנוהל להבא שלא יביאו  ישר אנטיביוטיקה חזקה

ב"ה טוב לשמוע! אבל תקשיבי, כדאי ללכת לרופא שינייםקופצת רגעאחרונה
נראה לי. לא? 
אוניברסיטה וטרמפולינה לתינוקחולמת להצליח

יש לנו טרמפולינה שהביאו לנו, אבל עוד מעט החגורה שם תהיה קטנה על התינוקת ואני רוצה גם טרמפולינה עם מנגינות.

יש לכן המלצה על משהו, במחיר עד 200 ש''ח?

בנוסף אוניברסיטה לתינוק, יש לכן המלצה למשהו טוב גם בערך במחיר הזה?

תודה 

מקפיצהחולמת להצליח
ממש אשמח להמלצות
באוניברסיטה אני לא חושבת שצריך המלצותיעל מהדרום

לק"י

זה מוצר פשוט.

הייתי קונה מה שנראה לי. רק אולי לא עם חלקים מנגנים, שלא תהיה בעיה בשבת. או רק עם חלקים שאפשר להוריד לפני שבת.

קניתי מעלי אקספרס במבצעי נובמבר בזול ונחמדפלפלונת

אולי גם עכשיו יש משהו במחיר טוב...

התכוונתי לאוניברסיטהפלפלונת
תודה! פשוט ממש התאכזבתיחולמת להצליח
מהטרמפולינה שקיבלנו במתנה ואני רוצה לקנות חדשה שאפשר לשים מנגינות.
בטרמפולינה אני לא מבינה. התייחסתי רק לאוניברסיטהיעל מהדרום
נראה לטייני לאב יש משהו עם מנגינותהשקט הזה
שגם יש לו כמה מצבי שכיבה ככה שמתאים גם לתינוקות די קטנים
אנחנו ממש אוהבים את של טייני לאבאור מאיר
מקפיצה שוב, אולי מישהי מכירה טרמפולינה טובה? 🙏חולמת להצליח
לי יש נדנדההתלבטות טובהאחרונה

לא טרמפולינה. של fisher price יחסית מהפשוטים (קניתי יד 2). הילדים מאוד אוהבים. הרגיע אותם מאוד ועזר לי לתקתק דברים.

לא יודעת בדיוק מה ההבדל בין זה לבין טרמפולינה האמת, ומה היתרונות החסרונות מכל דבר. שכנה שלי מכרה בזול אז אמרתי ננסה...

לגבי אוניברסיטה, יש לי אחד שאפשר לשים בטריות למוסיקה אבל מעדיפה לא לשים בגלל שבת והילדים הגדולים יותר. אולי בגלל שחורף הייתי מחפשת אחד קצת יותר עבה אם הרצפה אצלכם קפואה. אני צריכה לשים לפעמי שמיכה מתחת וזה סתם מעצבן אבל ממש לא קריטי..

אולי יעניין אותך