לא יכולתי להשאיר את המילים האלו אצלי -
מסכימה עם זה שיש מציאות שאדם לא ירצה לחזר או לעשות כל דבר שהוא בעקבות ניסון עבר.
השאלה אם זה הטבע שלו או תוצר של ניסיון ואכזבה, שהובילו להתנהלות שעלולה להיתפס כלא רצינית בצד השני.
מי שרוצה משהו ועושה השתדלות אמיתית, הוא יעשה כל מה שיכול כדי שזה יקרה ויצליח, לא?
פעם מישהי אמרה לי צריך לצאת ולצאת ולצאת בלי הפסקה עד שמשהו יתפוס. יש אנשים שאולי הדרך הזו טובה ועבדה להם, יש אנשים שעבורם זה לא נכון. למה? כי המטרה היא לא להגיע למצב של תשישות ועייפות כזו, שכשמגיעה הצעה ההתנהלות היא כזו... לא נעימה ולא מכבדת.
וזו אחריות אישית של האדם מול עצמו ואחרי זה מול מי שמולו, שאם הוא אמר כן להצעה הוא צריך להיות במקום שיאפשר לקשר להתפתח באמת ויכבד את כל הצדדים.
ההיגיון אומר שאם אין רצון, כוחות, פניות רגשית, נפשית או טכנית צריך לחשוב אם נכון להיכנס בכלל לקשר במצב הזה. ואם נכנסים לקשר, זו האחריות האישית להשתמש בכלי העיקרי במערכת הנבנית הזו, לדבר ולתקשר. גם אם זה לא הטבע, אם אדם הגיע למצב של תשישות מזה, הוא כנראה בשלב שהוא למד שתקשורת זה הכרח בבניית מערכת זוגית. אז לשתף, לשקף, גם אם אדם עסוק ועמוס, שלפחות ידבר. יש מישהו בצד השני שמחכה. ואני אפילו לא מדברת על לחזר או להביא דברים לפגישה, זה הרבה לפני. זה לראות שיש פה מישהי. שמחכה. זה נימוס בסיסי ליצור קשר, לתאם... וכשזה לא נעשה החוויה היא שיש דברים אחרים בראש סדר העדיפויות. ויכולה להבין מי שלא תרצה להישאר שם...
לגבי ההארה על ''מגיע לי'' - אמת שקשר צריך הדדיות, וצריך שתהיה מחשבה על מה הפרט יכול להביא למערכת. ועדיין, חשוב להבין שדברים נראים אחרת מתוך מערכות שונות. לפעמים דברים נלקחים לקיצוניות כדי לאזן, ואז קשה להבין את הקיצון החדש, אבל כשמבינים את השורש אפשר ללמוד משהו עמוק.
נשים בטבע שלהן תמיד ישימו אחרים לפניהן. אם זה האיש, הילדים, המשפחה, אם יש צורך שלהן וצורך של מישהו אחר הטבע שלהן יהיה לתת מענה קודם לאחר. וראיתי לא פעם ולא פעמיים, שצריך ללמד נשים לדאוג לעצמן כדי לא לשכוח שאם להן עצמן לא יהיה כח הן לא יוכלו לעזור לאחרים ולהעניק לקרובים ולאהובים שלהן.
האמירה ''מגיע לי'' שמגיעה ממקום נשי, שונה ממגיע לי שבא ממקום אחר שאולי נתפס כמבקש לקחת (בכח) מאחרים. זה ''מגיע לי'' שמבקש איזון, לראות את עצמה גם, זה ''מגיע לי'' של אני ראויה שיראו אותי ויתייחסו בכבוד וכדו'. כי בטבע שלה תמיד היא תחשוב על להעניק הלאה, ואיך אפשר להקל על זה ולעשות למען האחר.