עבר עריכה על ידי אנונימית בהו"ל בתאריך י' באלול תשפ"ג 03:16
בן ה3 שלי ילד מדהים. חכם, חושב, חברותי, מתוק אמיתי עדין ורגיש. וגם קצת מקובע.
בגן הוא מבסוט ממש. הוא אוהב ספרים וסיפורים, נהנה ללמוד ומיישם, יש לו חברים, לפעמים הוא מנהיג ולפעמים לא (לא בעיה בעיניי) ואוהב לשחק הרבה עם בני גילו וגם עם גדולים ממנו.
אבל יש ילד אחד בגילו שהם נפגשים די הרבה, גם אחרי הגן, ואין אפשרות למנוע את המפגשים והילד הזה הוא קצת ילד רע. חצוף, מניפולטור, ולא תמיד הוא מתנהג אליו יפה. הוא נותן לו הוראות ולפעמים מציק לו.. לדוג': הוא אמור לו שאסור לו לקפוץ בטרמפולינה, ולבן שלי אין מספיק אומץ לשים עליו פס. ועוד כל מיני מקרים קטנים כאלה ואחרים. אין מה לדבר על זה עם ההורים שלו..
לפעמים הם משחקים ממש יפה יחד, אבל הילד השני אוהב להתגרות בו הרבה 'התפוח שלי יותר גדול', 'אני יותר גדול ממך' 'יש לי את זה ולך אין' ועוד. עכשיו באמיתי, הבן שלי יותר נבון ממנו. אבל כואב לי לראות אותו כאילו לא מסתדר בחברה.
בגדול, קשה לו להיכנס לחברה. הוא הרבה פעמים מבקש עזרה ממנו בהתמודדות מול ילדים אחרים, וצ'יק צ'ק מתחיל לבכות..
השבת היו בבית הכנסת עוד ילדים, אורחים וחברים של הילד הנ"ל, שגם לנו יש קשר איתם והם נפגשו בעבר.
וביחד הם די הציקו לבן שלי...
למשל רק נכנסנו בבוקר ואחד מהם אמר לו: "הנה אתה, הילד החוצפן הזה.." ורק נכנסנו!
או שהם סגרו אותו בטרמפולינה (עם הרוכסן) ואמרו לו
שאסור לו לצאת, והוא האמין להם, נשאר בפנים ופשוט התחיל לצרוח.. ברור לי שהם החצופים ושההתנהגות שלהם בריונית ובעייתית, אבל אני אמא רק של הילד שלי..
השתדלתי מאוד לתת לו להתמודד לבד עם הסיטואציה, ועזרתי לו רק במצבי קיצון, כמו המקרה לעיל,
אבל היה לי די קשה לראות את זה.
זה קצת מזכיר לי את עצמי, שגם לי קצת קשה 'להיכנס' לחברה. אני מחזיקה מעצמי בנאדם חברותי, אבל לא מלאת ביטחון עצמי. גם לא חסרת ביטחון, אלא איפשהו באמצע...
וגם בעלי אדם ביישן וקצת חסר ביטחון...
בקיצור, שאלתי:
איך אפשר לעזור לילדון המתוק שלי להתמודד טוב עם החברים?
איך אפשר לחזק לו את הביטחון?
במשפחה עפים עליו. גם בגן הגננות אוהבות אותו ממש. אבל עם החברים טיפלה יותר קשה. כמו שכתבתי, יש לו חברים, אבל לפעמים זה לא זורם. אני מתלבטת אם זה הגיל, או האם זה קושי אמיתי.
(סתם ככה לא הייתי שואלת, אבל בגלל האינטראקציה הקרובה עם הילד ההוא, זה יותר בולט, אם כי אני חושבת שיש מצב שהבעיה באותו ילד...)
אז אפשר לדבר על מקרים אפשריים בבית, ולהגיד מה אפשר לעשות כשזה קורה.

(אבל האמת שחלקם בררניים עד כדי כך שגם לא אוהבים את זה...)