...הרמוניה

יש טעם להתפלל כשאני חסרת אמונה?

לבקש עזרה בלי מוכנות לעזור לעצמי... 

זה נראה לי טפשי

מה לומר? תציל אותי מעצמי?

תבין שאני לא מוכנה להתמודד

ובעצם אני מתפללת אבל לא באמת מאמינה שאתה תתן לי כזאת יכולת אז מה שווה התפילה

דוגמא,

קיבלתי עבודה בלימודים וצריכה לעשות אותה. אין, לא מצליחה לשבת... רק רואה את זה נהיה לי חושך בעיניים יודעת שאני לא אצליח וזהו. החלטתי בלב שאני לא מתקרבת לזה ושאני כשלון. 

מה יש לי להתפלל?

😢

כאילו למה שה' יוציא אותי ממשהו שאני לא מאמינה שהוא מסוגל לעשות כי עובדה שאני לא מוכנה אפילו לנסות...

לא יודעת אם הצלחתי להסביר תשאלה... 

עצם התפילה מוכיחה שאת בנשמתך מאמינהנפש חיה.

והתפילה פועלת הרבה מאד מאד

רק שבעיני בשר קשה לנו לראות את זה....

אני אוכל  להרחיב בערב אם תרצי

הלוואי שיהיה לך רק טוב תמיד!

ושתראי איך המניעות נהפכות לנעימות !

אשמח שתרחיבי...הרמוניה

אמן💕

תפילה זה גם יכול להיות מלשון "פתיל"נפש חיה.

או יותר מדוייק - פתילה.

כמו שהפתילה מקשרת בין הנר לבין השלהבת

ובעצם מאפשרת לה לבעור ובאופן די פלאי היא עולה תמיד כלפי מעלה .

לכאורה הנר= הגוף, השלהבת= הנשמה

והתפילה מקשרת בין הגוף לנשמה (לכן יש בקשות גשמיות שאפשר לבקש, וגם בקשות על רוחניות ועבודת ה', גאולה)

את מכירה את המשפט "הנשמה היא תמיד מתפללת"? אז כמו שהשלהבת (בנר, במדורה....) תמיד שואפת כלפי מעלה

הנר הוא סמל לנשמה כמו שכתוב " נר ה' נשמת אדם" וד"א בגלל זה מדליקים נר כשאדם נפטר או ביום ביום פטירתו.

לכן גם לכאורה אדם שלא נראה מאמין כלפי חוץ

(ואני פוגשת בעבודתי הרבה יהודים מעם ישראל שעדיין לא שומרים על המסורת ועל המצוות) בזמן מיוחד של חוויה מרגשת הוא יחשוף את הפנימיות שלו , את הנשמה שמחפשת קרבת ה' .

לכן ידעתי לומר לך שעצם זה שאת מתפללת ו"אוטומטית" מזינה את הנשמה שלך, מוכיחה שבעצם את כן מאמינה במשהו גדול ממך ורוצה להיות קשורה ואחוזה בו. וגם אם לא יודעים לומר שזו תפילה, זו אכן תפילה. חיבור. קשר.

גם אדם שצם ימים על גבי ימים, צריך לדאוג לאוכל לשתייה עבור הגוף כדי שלא ייתמוטט.

באופן דומה אני חושבת, שגם מי שלא מתפלל או לא נראה עובד ה' צריך למלא את המאגר הרוחני שלו בדבר "איכותי" בלי לדעת למה, זאת הרגשה.

בתור מחוברים לעבודת ה' אנחנו יודעים לומר שזאת הנשמה שצמאה לקבל את המזון הרוחני המתאים לה  ולכן אפשר לראות הרבה אנשים, גם לא דתיים, שמוצאים את עצמם הולכים למקומות רוחניים כדי להרגיש מלאות, תענוג וסיפוק רוחני  (בין אם זה מקדש בהודו, בין אם זה קבר של אדם קרוב או צדיק ידוע)

לכאורה זה נראה שאדם מחפש את עצמו, מחליף סגנון לבוש לחיצוני וגס יותר, אבל באמת זאת זעקה של הנשמה "תשימו לב אליי, יש לי ייחוד משלי לתרום לעולם הגשמי הזה!"

הפתילה כמעט תמיד עשויה משני חוטים שזורים אחד בשני וזה גם מבטא את הכוחות - הנפש והגוף שזורים יחד לעבודת ה' שזו התפילה.

לכן אי אפשר ולא נכון לבטל את כוחות הגוף כדי להתעלות בעבודת ה', וגם לא נכון להשקיע  בצרכי הגוף בלבד, מבחינה גשמית תוך התעלמות מהנפש. (אצל החכמים יש ממש התייחסות לאדם שמרגיש כעס נורא ולא פנוי רגשית לתפילה, לכאורה פטור.  ימתין שיחלוף הזעם או יירגע באיזשהו דרך ואז ייתפלל . שמעתי את זה מאחת המורות שלי)

אבל מה עושים כשאין רצון להתפלל או אם אנחנו לא חווים התעלות או לא רואים איך היא מועילה?

לענ"ד

להתפלל או לקיים מצוות בכוח לא כדאי כדי לא לכבות את המצפן הזה- הרצון האיכותי לחיים טובים. לכן כדאי לעשות דברים קטנים וחיוביים, שמחים וממלאים באנרגיה משמחת שתורמת לרצון לחיים (טיול נוף יפה, שוקולד מידי פעם, קריאה איכותית, האזנה לכמה דקות ממישהו מוערך/ת, קברי צדיקים "נבחרים")

בהמשך לאט לאט, להגביר את המעשים הטובים (כשרים הלכתית כמובן) שגורמים להרגשה רוחנית טובה ולהשתדל להכניס ללו"ז הזה איזושהי תפילה- גם תפילה אישית במילים שלך, וגם ברכות השחר לדוגמא- שכולן מביעות שבח לבורא על החיים בעולם שלו.

כשאדם מרגיש טוב, מרגיש חי, מוציא את כוחות החיים ואת הכישרונות שלו מהכוח אל הפועל הוא מחפש להודות. לכן בזמן בית המקדש היה קרבן שלמים- כשאדם הרגיש שלם עם עצמו, שמח עד מאד בחייו ובמעשיו, זאת הייתה אות התודה לבורא.

עכשיו כשאין לנו בית מקדש יש לנו תפילה כתיקון חז"ל,

כמה להתפלל, מינון, מה חייב ומה רק רשות - בשביל זה יש את ההלכות.

אבל לאט לאט.

תתחילי לשמוח בקטן

ולאט לאט הקב"ה יזמן לך שמחות ושפע טוב

שתודי עליו ברננה וברגשת הלב הטוב שלך

אני מקווה שהדברים יועילו לך בע"ה.

ממליצה על הרבנית רחל בזק-אולי משהו ממנה, מדבריה, מתכניה, ייגע בליבך ...

המלך בשדה בימים אלו ממש

והוא אוהב אותך

ומחכה לך מאד מאד!

💐⁦♥️⁩💐⁦♥️⁩💐⁦♥️⁩💐⁦♥️⁩💐⁦♥️⁩

...הרמוניה

תודה רבה❤❤❤

הסברת טוב את השאלהadvfb

לשאלתך - נראה לי שיש צורך לכוון את התפילה אבל בודאי שיש עניין להתפלל. תמיד יש עניין להתפלל, זה משהו מאוד אנושי להתפלל. השאלה היא על מה להתפלל... שזאת שאלה טובה. אולי תתפללי שה' יאיר דרכך? יגלה ממך כוחות שאת לא מכירה? שיחכים אותך? שיתן לך עזרה?

בכל אופן הזכרת לי תורה מדהימה של 'מי השילוח' (הרבי מאיז'ביצא) שממש קשורה למה שאת שואלת. 

התורה בפרשת ראה אומרת "כי אם אל המקום אשר יבחר ה' א-להיכם מכל שבטיכם לשום את שמו שם לשכנו תדרשו ובאת שמה" 

על זה הרבי דורש דרשה חסידית של הדרכה בעבודת ה' ביחס לתפילה -

"כי אם אל המקום אשר יבחר כו'. בזה נלמד לאדם דרך התפלה איך להתפלל לה' כמו דאיתא בגמ' (ברכות כח: ) יכין את לבו כנגד בית קדשי קדשים" הרב מביא את המשנה במסכת ברכות שאומרת שאדם שצריך להתפלל והוא רוכב על חמור ולא יכול לרדת ממנו, וגם כשהוא על החמור הוא לא יכול לכוון את פניו לכיוון המקדש בעת התפילה הדין הוא "יכוון את ליבו כנגד קודש הקדשים" - מה הכוונה? הרי הפועל האדם לא יכול לכוון פיזית את גופו או את פניו לכיוון המקדש! הרבי מסביר שיש פה כוונה מיוחדת ביחס להדרכה בתפילה שהיא נחשבת "לכוון את הלב לכיוון קודש הקודשים" - "היינו כשאדם ירצה להתפלל יראה מתחילה אם הדבר שרוצה להתפלל עלי' הוא רצון הש"י, זה פירוש יכון את לבו כנגד בית ק"ק,"  קודש הקודשים הכוונה רצון ה', אדם צריך להתפלל על רצון ה'. ואיך ידע מה רצון ה' באותה עת? "ובזה ידע כי רצון הש"י הוא - אם יראה שלבו מלא תפלה ושפתותיו מלאים תנובה יבין כי מאת ה' ..." דהיינו כאשר האדם מתחיל להתפלל והתפילה מרגישה לו באינטואיצה טובה והוא שופך את ליבו זה סימן לרצון ה'. זאת אמירה ממש מיוחדת. זה פלא. אולי באמת על דברים שאינן רצון ה' לאדם אין האינטואיציה הזאת להתפלל עליהם.

מקור: מי השילוח/פרשת ראה – ויקיטקסט

...הרמוניה

פירוש עמוק ומהמם...

תודה!

לגבי ההתחלה, איך אני אדע שזה מצב של להתפלל כשאולי בעצם ה' כביכול מבחינתו "מה תצעק אליי דבר אל בני ישראל ויסעו"...

מעשים הם ביטוי של אמונה, תפילה היא ביטוי של אמונהadvfb

מסתבר שיש צורך גם וגם. וגם "מה תצעק אלי" אם אני לא טועה זה היה כאשר משה רבינו האריך בתפילה. תפילה קצרה זה תמיד אפשרי.

אני חושב שחלק מהותי מהתפילהאני77

זה להביא את המקום שאתה נמצא בו - לפני ה'.

את לא חייבת לבא ולבקש שיעזור לך לעשות משהו - כשאת לא באמת רוצה/מאמינה שזה יקרה. ואני גם לא חושב שלקב"ה יש ענין כל כך בתפילה כזאת, כי את לא נמצאת בה. אבל דווקא את התסכול הזה, את החושך בעיניים הזה, את התחושה הזו שאת לא מתקרבת לזה ואת כישלון - את זה ה' כן רוצה שתביאי. זאת בדיוק המשמעות של תפילה. תבואי לפני ה', עם הצרות שלך, עם הקשיים שלך, עם חוסר האמונה שלך - ותבקשי עזרה. עזרה להכיל את עצמך, עזרה למצוא את עצמך, עזרה להתקדם ולהשתפר, עזרה להצליח. 

...הרמוניה

תודה רבה

כנראה שחוץ מלהתחזק באמונה אין פתרון אחר

נגדיר 2 דבריםקן ציפור

בס"ד

1. מה היא עבודת התפילה.

2. מה העמדה הנפשית 'שלך'.

ביחס לאחד יש כמובן מספר הסברים, הסבר ואחד מהם הוא שתפילה זה עבודה שבלב, כלומר כמו הלב שמזרים דם לגוף, כך התפילה מזרימה את המחשבות והבקשות וכו' אך השאלה לאן? הרי לא דומה אם תספר בדיחה לחבר למורה או למלך. גם פה בעצם התפילה היא מפגש שלנו עם ה' ויש כמה סוגים של מפגש עם ה' כמלך מפגש איתו כאבא, מפגש איתו כשופט...וכו' ואם אנסה לסכם יש הרבה סוגים של תפילות אך הבסיס הוא מפגש והזרמת הרגש לה'.

ומתוך כך נדבר על העמדה הנפשית שאלת ובצדק שאני לא מאמינה שתשנה ואכן התפילה אינה באה לשנות סדרי מציאות לרוב, יש בה משהו פשוט יותר להיפגש לדבר עם ה' לפעמים כאבא או חבר שפורקים וכן אומרים וואלה קשה לי להתמודד ופשוט מוציאים החוצה, ולפעמים כמלך באים לשבח להתפעל להודות, ולפעמים כמפגש עם רופא עושה נפלאות שמפללים לנס.. המעמד הזה של התפילה הוא מלא בהרבה דברים אך בעצם הוא הזרמת הדם הרוחני הזרמת הרגשות והמחשבות למפגש עם ה' שדרך המפגש הזה יתכן ונקבל החלטות יתכן וישתנו דברים אך העיקר הוא קודם לקיים את המפגש לא להשאיר את המחשבות על העבודה הבלתי אפשרית ועל הקושי והמרחק לפתוח ולדבר לא תמיד זה יהיה מושלם ולא חייב שנצא עם הרבה אבל נפגשנו והוצאנו מהלב הזרמנו את הרגשות למקומות שאליהם הם צריכים להגיע בגוף שלנו ועכשיו נוכל להמשיך בעבודה של שאר הגוף, העבודה של הלב מזרימה את הדם עם החמצן והחומרים ובסוף יש גם מתוכה עוד עבודה והיא של האבירים והמצוות להשתמש באותם חומרים, לא תמיד נעשה שימוש בכל איבר בכל החומרים ויש וויסת לפי הצורך אך זה זרימת הלב והתפילה למפגש עם ה'. שנזכה להיות אני לדודי ודודי לי ולהפגש באמת.

כולכםהרמוניה

כתבתם דברים מדהימים...!

נכון שתפילה זה קודם כל מפגש אבל אני בעמדה שסותרת את המפגש האמיתי עם ה'... זה העניין שבמצב הזה אני לא זוכרת אפילו לפני מי אני עומדת.... תקועה בתחושות של חוסר אמון, חוסר יכולת, כולי מלאה אשמה 

ומהמצב הזה אפשר בכלל להתפלל?

כשזה משהו שתלוי נטו בה' יותר קל לי להתפלל על זה, אבל זה קשה שאני לא מצליחה מה שכביכול תלוי בי.

כמו שכתבתי בתגובה מעל... איזה פתרון יש לטווח הקצר חוץ מלהתחזק באמונה? 

מעתיק ציטוט מהרב מרדכי אליהו זצלהיום הוא היום

השיבנו"

אע"פ ש[52]"הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים" אנחנו מבקשים מהקב"ה "השיבנו אבינו" – שיעזור לנו להוציא לפועל במעשה את מחשבתנו לחזור בתשובה ויקרבנו למצוות ולעבודת ה'[53].

הסיבה שאומרים בברכה זו נוסח של "אבינו" היא שהקב"ה הוא אבינו ואנחנו מבקשים בברכה זו על לימוד התורה, והרי[54] "חייב האב ללמד את בנו תורה", ואנחנו מבקשים בזה מהקב"ה שילמדנו תורה ומצוות[55].

בחתימת ברכה זו אנחנו אומרים: "הרוצה בתשובה", והעניין בזה הוא שהקב"ה רוצה שהאדם יחזור בתשובה עוד לפני שהוא מחליט לחזור, ועוד שעניינה של התשובה הוא לפנים משורת הדין עפ"י רצונו של ה'[56].

עד כאן הציטוט.

כל גם כאן עצם הרצון שלך מצויין וטוב להתפלל כך.

עכשיו, יכול להיות שמשהו רגיש כבד על הלב וצריך להתייחס אליו. אז זה יותר רגשי ופחות אמוני

..הרמוניה

תודה!

לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון : "כך גם כאן עצם הרצון שלך מצויין וטוב להתפלל כך." 

וכן... זה מצב רגשי שלא מאפשר לי להתפלל

הכל תלוי ברצון. בכוח הרצון אפשר להשיג הכל. הרב וולבה אפילו אמר שההיפך מחריצות זה לא עצלות אלא שפלות, כי כשלאדם יש ערך עצמי נמוך אין לו חשק לשינוי.
כוח הרצון שלי חלש במצב הזה כי זה נראה לי בלתי אפשרי...
זה המצב...

אני חושבת שכדאי לך לפעול בשלביםנפש חיה.

א. קודם כל לעשות דברים שייטיבו איתך, יהנו אותך,תצליחי בהם והם יצליחו קודם כל להחיות אותך, לתת לך כוח. אנרגיה. 

לרומם אותך לערכך העצמי, האמיתי.

ב. כשאת מצויידות בכוחות ומרגישה בנוח עם זה- להתחיל לברר לך איך תגיעי לאן שאת רוצה בחיים (בכל תחום)

וממילא איך מתוך כך תתמלאי בשמחה שתקרין לך על כל היום שלך וממילא כל מה שתסתכלי עליו ייראה לך שמח, כמו הילדים שמסוגלים דרך צלופן ורואים "הכל באותו צבע!", מכירה?

ג. כשכל ייראה ורוד ושמח, הנשמה שלך באופן טבעי לה, תרצה את התפילה וממילא תרגישי בתוכך רחבות הלב שעם הזמן תשתפך בתפילה מסודרת שתשלבי ביומיום שלך בקביעות

או תהילים או תפילה אישית...

@היום הוא היום סליחה שעניתי כאן ולא תייגתי בנפרד!

תודההרמוניה

אני יודעת אבל זה מלא דברים שמשתלבים ביחד... בדיוק הדבר הזה שהכי קשה לי, עם מצב כללי שמכבה אותי ואז אין יכולת...

בקיצור הפתרון הוא לטווח הארוך איך להמנע מהמצב הזה, לא לאותו רגע...

את צודקת שהפיתרון צריך להיות שורשי יותרנפש חיה.

נראה לי שקודם תתייחס לבסיס שיהיה לך יציב

ואז תוכלי להתפקס וממנו  להתרחב לאט לאט

פשוט כי

קודם מניחים את היסודות

ועליהם מתחילים לבנות...

להבדיל כשיש מחלה קשה 

נותנים משככי כאבים לא כדי להתעלם ממנה

אלא כדי שיהיה קל יותר לעבור אותה/ לטפל בה.

טוב🌺הרמוניה
לא הבנתי על מה הבקשה אבל בסדר גמורהיום הוא היום
אני מתכווןהיום הוא היום
שתעבדי עם הרצון שלך כמו שהוא.

תרצי להתחזק בתפילה. תתפללי שהשם יתן לך כוחות לעזור לעצמך וכדומה.

אם קשה באריכות אז בקצרה ממש

שבוע שעבר דיברתי על זה עם מישהוטיטו

שתכל'ס אני גם מבין אותו כי הוא עבר הרבה בתקופה האחרונה.

יש מצב בחיים שנקרא "מוחין דקטנות" (לא סתם שיר של שולי רנד🫣).

השיר המוכר שכולנו שרים בעל"פ "ואפילו בהסתרה שבתוך בהסתרה בוודאי גם שם נמצא השם יתברך" אלו מילים שכתב רבי נחמן. אני מקווה שאני אצליח להסביר נורמלי כי זה מסובך לכתוב את זה אבל ברעיון "מוחין דקטנות" בפירושו המילולי זה מח של קטנות כלומר חשיבה מוקטנת במצבים מסויימים בחיים כלפי הקב"ה.

בפירוש הפחות מילולי זה בערך מצב שבו גם אם ננסה להתפלל ולהגיד שהכל לטובה וכל מיני דברים, השם בא אלינו אומר לנו "ואנוכי אסתר אסתיר פניי ביום ההוא" הסתרה שבתוך הסתרה.

פעם שמעתי מישהו שדימה את זה לתפוס, בהתחלה יש קליפה כתומה וכשמקלפים עדיין לא רואים תפוז אלא קליפה לבנה נוספת ורק אז נמצא התפוז, אותו דבר אנחנו והקב"ה, השם לפעמים מכניס אותנו לקשיים ונסיונות ומסתיר את עצמו ככה שגם אם הקלף את הקליפה עדיין לא נראה אותו כי הוא ישאר מוסתר מעינינו וזה מה שנקרא מוחין דקטנות".

אז אם באמת זה ככה למה לנו להתפלל ולחפש בכלל? לכן אמר רבי נחמן "ואפילו בהסתרה שבתוך הסתרה *בוודאי* גם שם נמצא השם יתברך" בוודאי, אפילו שאנחנו לא רואים את זה וזאת בדיוק האמונה שלנו.

פעם אמר יהודי אחד שיסוד האמונה הוא להאמין, ממש כמו בשיר של רייכל "להאמין בלי לדעת" כי כשאתה יודע אתה כבר לא מאמין אלא יודע ותכלית האמונה היא האמונה עצמה ולא הידיעה כי כבר כתוב בתורה "ולא יראני האדם וחי" וכתבו על זה שכמה שמשה רבנו היה קרוב להשם והוא היחיד שידע את הקב"ה עדיין הוא לא ראה וזה חלק מהאמונה.

אנחנו אומרים כל בוקר אחרי תפילה (לא כולם זה מנהג טוב ותו לא...) שלושה עשר עיקרים ואחד מהם זה "ויודע מחשבות בני אדם" אז קחי לעצמך את זה הנקודה שלפעמים להתבודד ולהתפלל זה לא דווקא תפילה בפה ששומעים אלא גם הצעקה הזאת שיש לך בלב זה תפילה, גם המחשבה המתוסכלת הזאת שעוברת לך היא תפילה רק שאת צריכה להסתכל על זה כ'אבא קשה לי ואני לא מצליחה להבין אותך ואני יודעת שאני לא יכולה וכו' ' ופחות להסתכל על זה כשקשה לי ונמאס לי ואני לא מצליחה להאמין שזה ממך אז נשברתי ודיי'.

מקווה שכתבתי את זה מובן, זה נושא ממש מעניין ויש עליו כל כך הרבה מה להרחיב. (ואיך זה שלא הכרתי את הפורום הזה????)

תודה רבה!הרמוניה
בכיףטיטו
מקווה שכתבתי ברור ועזרתי
ראיתי השבת בעלון 'קרוב אליך' כתבה שממש עוסקת בזהadvfb

אם לא נוח להסתכל בתמונה הזאת אפשר להוריד את הקובץ המלא של העלון מהארכיון - ארכיון עלונים , הכתבה בעמוד 22

תודה..הרמוניה

הסגנון הזה לא בשבילי זה באוויר מדי... אני קוראת ומקבלת רק קריאה למחשבה אבל מרגישה שיצאתי בלי כלום (קורה לי הרבה)

הדבר היחיד שהבנתי זה שצריך התבוננות, מה הלאה? מה זה בפועל 

הבנתי.. אגיד לך איך ראיתי את זה ביחס לנושאadvfb

יש מצב כלשהו שיש בו מבוכה - מצד אחד אני רוצה להתפלל ותמיד ראוי לאדם להתפלל, מצד שני במצב מסויים אני לא יודע איך או חושב שהתפילה שלי תזיק.

הדימוי על המצב של האדם כ'ישן' בעצם מסביר את המבוכה. הדמיונות עפים בלי סדר כלשהו אלא מעורבבים אחד בשני ולכן המילים המסודרות לא יוצאות ואם ניתן לתפילה ככה להיות יכול להיות שהיא לא תהיה הגיונית ולא תהיה טובה ואפילו תזיק. אבל אם מסדרים את המחשבות ומגיעים לידי משהו תקין אז אפשר להתפלל.

ואז התשובה לשאלתך תהיה - בודאי שראוי להתפלל, אך לסדר את המחשבות לפני (ואז התפילה תוכל לצאת בצורה 'טבעית' כפי שאומר 'מי השילוח')

ובאמת קשה באמת להגיד איך לעשות את זה, כי זה עניין מאוד אישי..

בכללי, תפילה היא עבודת ה' שברגש וקשה לקבוע לה חוקים קבועים כי רגש הוא דבר שמאוד משתנה.

אולי אפשר להציע שהרגש בנוי לרצון, אז ראשית צריך לראות אלו רצונות שונים יש בתכונו ולנסות להפריד אחד את השני, לא תמיד אנחנו מודעים לכך שמדובר בכמה רצונות שונים. אח"כ לנסות לתעדף את הרצונות השונים וכולי..

תודה רבה על ההסברהרמוניה

שוב...

קיבלתי תיאור מצב עכשיו הבנתי אותו יותר טוב אבל לצערי זה לא מקדם אותי הרבה.

תודה

עכשיו לפני שמדברים על עבודת ה'advfb

אולי זה נשמע עניין של הקשבה פנימית ביחס לרצון שלך, בירור על הרצון שלך.. זה דבר שקורה בינינו לבין עצמנו ולא רק לפני ה' בתפילה. 

יוצא לך לעשות את זה מדי פעם? (את לא צריכה לענות) פה נראה לי טמונה התשובה.. זה גם לא דבר שעושים ביום אחד ונגמר, תמיד הרצון צריך בירור. לא תמיד קל להגיד מה אנחנו בדיוק רוצים ולאן בדיוק אנחנו מכוונים. זה לא העניין גם פה? במידה וכן, נראה לי השאלה היא ביסודה עוסקה בעניין של התעסקות עם רצונות ורגשות בהקשר האישי. אמנם יש לה ביטוי גם ביחס לעבודת ה' בתפילה, אך לא נראה לי שהיא מתחילה משם. בכללי תפילה בגלל שהיא עבודת ה' שברגש היא ביטוי לרגש שכבר בנו לפני שאנחנו משליכים את יהבנו על ה'.

יפההרמוניה

כן יוצא לי וצריך יותר

נקודות.אני הנני כאינני

ראשית כל אומר - אהבתי את השאלה, מאוד אפ'. אני חושב שצריך קצת לדייק אותה, לנסח אותה קצת אחרת כי ברגע שמשתמשים במושגים לא נכון - זה קצת מטעה. (כיוון שעברו שבועיים מאז שכתבת אז אני מתאר לעצמי שזה אולי לא יהיה כ"כ רלוונטי לך, אז אני כותב בעיקר בשביל עצמי).

האם יש טעם לבקש מה' משהו כשברור שה' לא יתן לי אותו?

כאן צריך לעשות קצת סדר - למה שה' לא יתן לי אותו? כי אני לא ראוי לכך רוחנית או כי זה בלתי אפשרי מציאותית?  {כמו כן יכולה להיות בלתי-ראִיוּת גשמית ואי-אפשרות מציאותי-רוחני, אבל אני חושב שאפשר להכניס אותן בתוך ההגדרות הקודמות (בסדר הפוך)}.

האם חוסר ראִיוּת רוחנית מעכבת? - סביר להניח, אבל יש מושג שנקרא מתנת חינם מאוצר של חסד, שזה לאו דווקא 'נס רוחני', אם מבקשים לקבל משם - אז גם זה אפשרי [על בסיס שיעור של הרב ברוך רוזנבלום שליט"א, סביר להניח שלא אצליח למצוא את השיעור המדוייק].

האם אי-אפשור מציאותי מעכב? - ודאי, הקב"ה לא עושה סתם ניסים, גם לא כאלה שמגיעים בדרך הטבע (נס נסתר [ביחס לניסים כאלה אפשר לדון האם מותר בכלל להתפלל עליהם, מלבד השאלה האם כדאי לעשות זאת]). בכלל הנקודה הזו - גם בלתי-ראִיוּת גשמית (לא למדתי למבחן - להתפלל שאצליח בו זו [קצת] 'תפילת שווא'). נס אפשרי, אבל יש לו תמורה, ולא כדאי להכנס לזה - באמת לא משתלם.

האם אי-איפשור מציאותי-רוחני מעכב? - בעד תפילה? לא תמיד, הגמ' אומרת שאדם יכול לישא את האישה הראויה (כזיווג ראשון) לחברו ע"י שיקדים אותו ברחמים (בתפילה, שעליה הגמ' אומרת "רחמי נינהו [רחמים הם]). האם זה נכון על כל מניעה מציאותית-רוחנית? - שאלה טובה, ראוי לחקור.

(אם נשאל - למה לא להתפלל על דברים שהם לכאורה לא אפשריים [בכל אופן שלא יהיה]? הרי ה' כל יכול! ועוד יותר מזה - כשאני מבקש את זה מה' אני מראה שהאמונה לי חזקה בו כל כך ושאני מאמין מאוד מאוד מאוד שהוא כל יכול! תשובה: זו בערות. הקב"ה הוא כל יכול ויכול להחזיר את הזמן אחורה ולבטל דבר שקרה - עקרונית נכון, אבל הקב"ה קבע בעולמו שהוא (ית') לא מתנהל כך, גם לא כשמדברים על מערכת הניסים).

בקריאה נוספת, אולי אני צריך יותר לדייק את עצמי בהבנת השאלה שלך, וזה מתחבר לרעיון עמוק שכתבתי פעם בפורומים (ולמדתי ממישהו אחר).

האם יש טעם לבקש מה' משהו שברור לי שהוא דורש גם השתדלות מצידי וברור לי שאין לי שום כוונה (לא שאני לא רוצה, אלא שאין בי כוחות ומוכנות לכך, אבל אני מאוד רוצה את התוצאה) להשתדל בו?

שוב - אפשר לבקש מתנות של חסד (במקום בו זה רלוונטי, כנ"ל), ואולי זה אפ' אידאלי (החזון איש והרב חרל"פ כותבים שכשאמר ה' "מי יתן והיה לבבם זה ליראה אותי כל הימים" (או משהו כזה) היה לישראל לומר "תן אתה!" וכיוון שלא אמרו כן - הקפיד עליהם משה). אבל יש מקומות שזה לא שייך ומשתלם.

...אני הנני כאינני

@רץ-הולך אשמח לחוות דעתך.

..הרמוניה

זה עדיין רלוונטי

אבל קצת הסתבכתי עם התגובה שלי

אז תראה את זה כתהייה באויר בלי ציפיה לתשובה.

מה הגבול בין בערות לבין ריאליות יתר?

אני מרגישה שהבעיה האמיתית שלי היא חוסר אמונה וכדומה דברים שאמורים להיות בידיים שלי כי אני אמורה לעבוד עליהם, אבל כרגע אני בלעדיהם.

אז לטווח הרחוק הפתרון ברור. אבל לעכשיו, כאילו... יודעת שאני טועה, ומבקשת שאיכשהו אני לא אסבול מהטעויות שלי... והקונפליקט גדול בגלל שזה לא אחרי בחירה... זה ברגעים של הבחירה עצמה שעוד כביכול יש לי אפשרות לתקן אבל לא תמיד לחזור בתשובה זה קל... כי אם הבעיה שלי זה חוסר אמונה איך אני אחזור בתשובה בלי אמונה?

😔

לא כ"כ הבנתיאני הנני כאינני

אשמח מאוד  אם תוכלי לחדד כדי שאוכל להעשיר את התשובה שלי (אני שומר אותה אצלי)

וואי אני מעריכה את ההשקעההרמוניה

והאכפתיות אבל את האמת שיהיה לי קשה להתפלסף על זה עוד

זה בסדר אם תשלח את התשובה כמו שהיא

לא הבנת את כוונתי.אני הנני כאינני

אין לי עדיין תשובה על הנקודה האחרונה שכתבת, אשמח אם תוכלי להסביר אותה יותר כדי שהתשובה שלי בכללי על השאלה שלך (הראשונה, שבתחילת השרשןר) תהיה עשירה יותר.

זה מה שאמרתי...הרמוניהאחרונה

אני לא אכנס לנקודה הזאת.. אם יש לך משהו לכתוב חוץ ממנה בכבוד

אני אנסה לשפוך כאן כמה מחשבות שלי בנושארץ-הולך

מצד אחד האינטואיציה אומרת לי, לך לאבא! יש בעיות? יש קשיים? תשפוך את הלב!

אבל כאן יש מורכבות, אני בעצמי לא מאמין ש - לא מגיע לי / אני לא יכול - לקבל את זה. אבל אם ככה צריך לדון מאיפה הבקשה הזאת מגיעה? אולי אני צריך לעבוד על כוח הרצון שלי או האמונה בעצמי.

בסוף אני חושב שתמיד טוב להתפלל לה' שייתן לי כוחות לעמוד במשימה, שייתן לי כוחות להצליח. שייתן לי כוח להאמין בעצמי וביכולת שלי.

זה גם חלק מאוד יסודי מהתפילה - עבודה שלי, אז השאלה היא מאיפה אני מתחיל את העבודה, האם מהמקום של אדם שרוצה להצליח במשימה או אדם שרוצה לרצות.

תודה רבה!הרמוניה

הוספת חיזוק לדברים קודמים שצריך לדייק את התפילה, להתפלל על לרצות ועל להאמין בעצמי.

מקווה שיועיל לתפילות ראש השנהרץ-הולך
ושתהיה שנה טובה ומתוקה!
אמן גם לך!הרמוניה
מישהי אמרה לי שהיא מתפללת מעכשיו על התפילותהרמוניה

של ראש השנה...

ממש אהבתי

דור של נשמות צמאות?יאיר עמר

מה אתם אומרים? ההתחזקות הזאת ברשתות החברתיות באמת אמיתית? יש לה תוקף?

כאילו מתחזקים וזה אבל אחרי תמיד אוהב אותי הגיע עולם בשני צבעים... ככל יש מלא בלבול שזמרים שיצאו מהארון שרים שירים של חיבור לה' וכו'

אין דבר אמיתי יותר מההתחזקות הזו!!תמימלה..?

יש באדם גוף ונשמה, הגוף שואף למטה והנשמה שואפת למעלה, האמת שלנו היא הלמעלה, הקרבה לה'...

לאנשים לוקח זמן להתקרב, מתחזקים בשבת, כשרות, צניעות, לאט לאט, כל אחד בקצב שלו, נופלים וקמים...

כן, זה מוזר, לפעמים גם מרתיע לראות מישהי עם מעט בגדים ששרה שה' תמיד אוהב אותה... אבל הבעיה היא לא המעשה-היא מתקרבת, הבעיה היא שאנחנו רואים את זה-אם מישהו פרטי נופל וקם אף אחד לא יודע מזה, אם הוא משתף את זה ברשתות והכל-כולם רואים את זה וכל אחד יכול לומר מה שהוא רוצה...

אדם שיצא מהארון ועדיין שר שירים של חיבור להשי"ת בעצם מדבר את הקושי שלו, זה הכי לגיטימי שיהיה קושי כזה, זה גם מוזר שהוא משתף את זה עם כל העולם אבל זה כבר עניין שלו...🤷

בנוסף, יש אנשים שאומרים שהאינטרנט כולו רע, יכול להיות (זו דעתי האישית, כן, אבל....) שהקב"ה מנסה להראות להם שבכל דבר שהוא יצר יש טוב, גם במה שנראה הכי טמא....

בקיצור, לדעתי זו התחזקות אמיתית שבע"ה תקרב את המשיח..... 

מה, יש הומואים שמאמינים באלוקים ומרגישים קרובים?פשוט אני..
היא שטחית וזמניתshaulreznik
הפרשת חלות פה, ציצית בלי כיפה שם. סתם טרנד חולף, הרבה חוזרים בתשובה לא יצאו מזה.
מה הבעיה בזה?כְּקֶדֶם
מי החליט שדתי הוא רק מי ששומר 100% מהכל?
זה מגיעooאחרונה

מסף ריגוש שעולה כל הזמן

מחפשים חוויות משמעותיות יותר

לדת יש משמעות בשפע

וכשזה מגיע בפאן בלי כפייה

זה מתאים בול לאנשים שצמאים לריגושים למשמעות 

סכמו את החגזיויק
איך עבר לכם?
חצי־חצי.חתול זמני

קצת באסוש כי הייתי מאוד עייף ובקושי הצלחתי לצאת מהמיטה.

קצת נחמד כי כן בסוף גררתי את עצמי ללמוד קצת, ועשיתי פיקניק חביב.

עבר מהרofirmendel

אוכל בלי פרופורציות, שינה בשעות לא חוקיות, יותר מדי קינוחים, שיחות משפחתיות שנמשכות לנצח, ותחושת של איך כבר מוצאי חג עכשיו?

דב סרטים

תובנה שלמדתי מחברים שעלו מחו"ל - לימוד ליל שבועותפ.א.
בחו"ל, בזכות היו"ט שני של גלויות - מתקיימת בלילה השני, לא בלילה הראשון - ואז כולם הרבה יותר עירניים, אחרי מנוחה טובה וצבירת כוח ביום טוב הראשון.  
ארוך, משעמםשושיאדית

לצערי...

יצאתי עם החלטה שאת שאר חגי השבועות אני עושה בביתי / בית הורי...

היתה חסרה לי יותר אווירה של חג.

מבאסזיויק
איפה היית השנה?
ההורים שלושושיאדית

ולא, זה לא שלא טוב שם.

אני מאד מאד אוהבת להיות שם.

רק פשוט, היה קצת חוסר מזל השנה, וכל האחים שלו היו במקומות אחרים, אז היינו לבד, עם עוד שני אורחים שאינם מהמשפחה.

אני רגילה למשפחה גדולה, רועשת עם מלא גיסות וילדים, וזה היה דיי כיבוי אורות בשבילי...

אוקיזיויק
מרגיע משהו
דל"פנקדימוןאחרונה

עבר טוב ב"ה, וזה ככה מאז שהפסקתי להישאר ער בלילה.

במקום חג שסובב שינה לפני כדי להתכונן, שינה אחרי כדי להתאושש, ונימנומים בשיעורים שרירותיים שמהם אני לא זוכר כלום - אני פשוט מתנהג כמו בשבת רגילה. ככה השעות שלי מסודרות, התפילות שלי נראות כמו שצריך, וגם כשאני לומד אז זה אמיתי וערני.

איפה אתם שמים את הגבולותעַלְמָה

בהתכתבות (שאמורה להיות) מקצועית בין בנים ובנות?

עד כמה נחמדים צריכים להיות? אם בכלל? יש מקום לקצר כדי להפחית אינטראקציה או שהעניין הוא הצורה שבה מתכתבים?

ומה עושים כשהעבודה ביחד הופכת לאינטנסיבית יום יומית?

פנים אל פנים הגבולות ברורים אבל איכשהו בווטסאפ הכל מטושטש.

הגבולות נמצאים באותו מקום שהם צריכים להיותשושיאדית

התכתבות מקצועית לא אמורה לגלוש לשום דבר אם לא מערבים רגשות בכלל.
לא נימה של צחוק ולא אימוגים למיניהם...

אם הצד השני קצת נסחף, פשוט לא לזרום לכיוון שלו,

לענות יפה על אותו עניין ולסיים אותו, בלי לפתח נושא חדש, אפילו שהוא מאד מעניין.

כי זה לא "נחמדות" זה היסחפות.

(מי שנסחף זה הגבולות שלנו - למקום שלא חשבנו שהם יגיעו...)

תודה. זה מרגיש לי קצת יומרני לומרעַלְמָה

"אם לא מערבים רגשות בכלל"

בסוף יש לי רגשות, אני לא מערבת אותם, הם כבר מעורבים בעצמם.

ואני חושבת שגם לבני אדם אחרים יש רגשות חיוביים אחד כלפי השני שהם לא דווקא רומנטיים.

השאלה מה נכון לבטא ועד כמה?

כי אם לדוגמא אני מחזירה פידבק למישהו "וואו, עבודה מעולה!"

יש פה רגש, של התפעלות/של שמחה על זה שהוא בצוות שלי/ של הקלה שהוא כבר עשה את זה מצויין

אבל אין פה נימה של צחוק ולא אימוג'ים ולא קלילות, ולא שיחות נפש.. אז לפי מה את קובעת מה מתאים ומה לא? 

אפשר להעביר את אותו מסרשושיאדית

בניסוח מאופק יותר,
תלוי לפי הרמה שאת נמצאת בה...

את המשפט שנתת כדוגמה הייתי משנה ומורידה את ה"וואו" והסימן קריאה.

"עבודה מעולה", ואפשר לנסח "עבודה טובה מאד"

זה מעביר את אותו מסר, ללא רגש אישי.

נכון, תודה רבהעַלְמָה
הגבול שאני מציב הוא שום דבר אישי.חתול זמני

אני יכול לצחוק קצת עם לקוחות בנות בטלפון או לשים סמיילי במייל כדי לשדר שאני נותן שירות חמוד אנושי וחביב.

אבל לא מדבר איתן על שום דבר שקשור לחיים אישיים או דברים אישיים בשום צורה. נותן שירות נטו.

ובכללי משדר אווירה של ביזנס עסקים וכסף. באמת מעניין אותי הביזנס, אז איני צריך לזייף.

יפה מאודעַלְמָה
הבנות שאתה מדבר איתןעַלְמָה
זה שיחה חד פעמית או קשר לטווח ארוך?
לא ממש משנה,חתול זמני

אם זאת לקוחה קבועה אני יותר נחמד איתה אבל זה יותר קטע של שימור לקוחות ורמת שירות.

אני ליברלית ונאורה ולא נותנת מקום להבדלי מיןנעמי28
ומתרחקת מכל יצור אנושי באופן שווה.
ואת חושבת שהדרך שלך נכונה?עַלְמָה
כי כשההלכה מבקשת מגברים ונשיםעַלְמָה

לשמור על מרחק מסויים

זה לא סתם כי בא לה

אז הייתי רוצה ליישם את העיקרון הזה גם בדברים שאין בהם הלכה מפורשת (או שיש ואני לא יודעת)

אניoo

לא רואה בעיה בנחמדות/ נימה אישית/ הומור בהתכתבות מקצועית

אני חושבת ששיח (גם כזה שכתוב) צריך להיות אנושי ונעים

בלי קשר למין הגורם איתו אני מתכתבת

הגבולות נמצאים בכוונה במטרת הקשר

אם כוונת הקשר מקצועית

היא תשאר כזו גם אם ההתכתבות תהיה יותר אישית/ יומיומית 

לא כל כך מסכימה...שושיאדית

קשר ממושך, רווי בנימות אישיות והומור, גם אם מטרתו היתה אמורה להיות מקצועית, עלול למצוא את עצמו במקום אחר לגמרי מההתחלה...

קשר לא מוצא את עצמוooאחרונה

מישהו/ מישהי מסיטים אותו לשם

אולי יש אנשים חסרי מודעות

שלא שמים לב למה שהם עושים

(לי יש קשרים כאלה של הרבה שנים

מקצועיים שמשלבים קשר אישי חברי

זה אף פעם לא הלך למקום אחר

לא מצידי

ולא מהצד השני)

שאלתי פעם אם צריך לברך על דמעות......תמימלה..?
עכשיו הבנתי שכן, שהכל נהיה בדברו, לא רק כי זה נוזל, כי זו בדיוק המשמעות של הברכה, גם זה שבועים עכשיו-גם זה נעשה בגלל שה' החליט וגם על זה צריך להלל אותו....
תסביריזיויק
כשבוכים הרבה הדמעות נכנסות לפהתמימלה..?
תהיתי מתישהו האם צריך לברך עליהן(ברמה ההלכתית...) לפני יומיים הבנתי שאולי הלכתית לא אבל ברמת האמונה-כן, צריך לברך גם על הטוב וגם על מה שנראה רע כי הוא קורה לטובה, לכן גם שהכול נהיה בדברו(ברכה הלכתית על נוזל) זו ברכה מתאימה....
יפה!עַלְמָה
אבל הלכתית באמת מברכים?
אם נהנים מטעמן, כן.חתול זמניאחרונה
תספורת בראש חודש אייר שחל בשבת לספרדיםעיתים לתורה

מצרף פסק שנכתב על ידי הרב ירון אליה בעניין תספורת בראש חודש אייר שחל בשבת לספרדים

ההלכה בקצרה

גילוח - מי שמגלח זקנו בקביעות מותר לו להתגלח בערב שבת זו של ר"ח אייר.

תספורת - בתספורת הראש נכון להחמיר. למעט מי שרגיל להסתפר כל שבוע וכעת נראה פרוע או מצטער. וטוב לחוש לדברי הסוד ולהמנע בכל אופן מתספורת הראש עד שבועות.

טעמי ההיתר בקצרה:

• היתר גילוח בערב שבת ור"ח הובא בכל נושאי הכלים בפירוש בשיטת השו"ע שאוסר גילוח בראש חודש.
  • גם השו"ע עצמו התיר לקצר את ימי האבלות בצירוף של שמחת שבת לשמחת ל"ג בעומר אע"פ שלא יהיו בהם ל"ג יום שלמים.
  • מנהג רבים מגדולי פוסקי ספרד להתיר אפילו בראש חודש רגיל. ודי להחמיר במה שכתב השו"ע בפירוש.
  • גילוח הזקן קל מגילוח הראש לכמה שיטות כנפסק למעשה בחזו"ע ובילקו"י אפילו בראש חודש רגיל.
  • לא נהגו גדולי הדורות לדחות סברא של פוסק רק מצד שאינו שייך למוצא או לחוג הקרוב 'שלנו', אלא היה כבוד הדדי לכל סברא שהיא ישרה.

לדך מקורת מפורט עם הסבר לפסק ראה באתר: תספורת בראש חודש אייר שחל בשבת לספרדים

וכן מצורף קובץ PDF עם המקורות וההסבר 20260415130158.pdf

כל טוב.

מנהגי ספירת העומרעיתים לתורה

מועדים לשמחה!

ההלכות הנוהגות למנהגי ספירת העומר עלו לאתר ומצורפים גם כאן לשימושכם

מבוא למנהגי ספירת העומר

מקור הדין - שנים עשר אלף זוגים תלמידים היו לו לרבי עקיבא, מגבת עד אנטיפרס, וכולן מתו בפרק אחד מפני שלא נהגו כבוד זה לזה, והיה העולם שמם(יבמות סב ב) לכן קיבלו ישראל על עצמם לנהוג מעט מנהגי אבלות בימים אלו שעיקרם נישואין ותספורת (שו"ע תצג א) והוסיפו עליהם ריקודים ומחולות של רשות (מג"א שם א) ושמיעת כלי נגינה (אחרונים).

תקופת המנהג - למנהג הספרדים מנהגי הספירה חלים מפסח עד בוקר ל"ד לעומר (שו"ע תצג ב) ומהאשכנזים יש נוהגים מפסח עד בוקר ל"ג בעומר (רמ"א שם) ומנהג האשכנזים בירושלים מפסח ועד ר"ח סיון למעט ל"ג בעומר (אשרי האיש סה א). ויש מנהגים נוספים (רמ"א תצג ג. משנ"ב יד-טו)

תכלית המנהגים – המנהגים נועדו להרחיק מנפשנו בימים אלה מדת השנאה והקנאה והתאוה והגאוה והכבוד ולקנות מדת האהבה והענוה והשלום (כה"ח תצג ה בשם האר"י)

שאר מנהגי אבלות – ימים אלו של ימי הספירה אינם ימי פורענות כשלשת השבועות, אלא ימים קדושים וחשובים לקראת חג השבועות ומתן תורה ואף יש בהן בחינה של חול המועד (רמב"ן ויקרא כג לו). ולא נוהגים בהם שאר מנהגי האבלות. 

ולכן מותר בימים אלו לקנות כלים חדשים ואפילו גדולים וכן מותר לברך ברכת 'שהחיינו וקיימנו והגיעהו לזמן הזה' על בגדים ועל פירות חדשים (משנ"ב תצג ב. כה"ח תצ"ג ד. אול"צ ג יז ב. אשרי האיש סה יב. ויש שכתבו שממידת חסידות ימתין לשבת). וכן מותר לכבס בהם ומותר להתרחץ ולרחוץ בים ובבריכה כשאין בהם סכנה מיוחדת (אשרי האיש שם טו). וכן מותר להיכנס לדירה חדשה בימי הספירה, ואף מותר לצייר ולסייד הדירה, או לעשות טפטים לנוי (יחוו"ד ג ל. הלכות חג בחג עמ' נח בשם הגריש"א) וכן מותר לטייל לחזק נפשו וכל שכן בארץ ישראל שיש בזה מצווה (ע"פ מנחת אלעזר ד מד). ויש שנהגו חומרות במקצת מהדברים המותרים.

איסור נישואין בימי העומר

נישואין - נוהגים שלא לישא אשה בתקופה זו, והמנהג לאסור גם למי שלא קיים פריה ורביה (משנ"ב א. וראה שעה"צ א שיש מקלים) אמנם להחזיר גרושתו מותר שאינו שמחה כל כך (משנ"ב שם).

נישואין בשעת הדחק - למנהג האשכנזים יש מתירין להתחתן כבר בליל ל"ג בעומר כאשר הוא יוצא בערב שבת (המועדים כהלכתם עמ' תרנא בשם הרב אלישיב) ויש מתירין בכל שנה כשאין אולמות פנויים במוצאי ל"ג בעומר (שם) ולמנהג הספרדים מותר בשעת הדחק להתחתן בליל ל"ד בעומר (חזו"ע יו"ט רנד).

אירוסין – מותר לעשות מפגש אירוסין ('וורט') שבו מסכמים סופית על שידוך וכן מותר לעשות בו סעודה. אך ללא כלי נגינה (שו"ע שם. מג"א א).

הזמנה לנישואין – אדם שהוזמן לשמחת נישואין, אע"פ שלפי מנהג אבותיו לא נושאים אשה בימים אלו מותר לו להשתתף בשמחת הנישואין כמנהג המזמין בריקודים ובכלי שיר (אג"מ א קנט. הליכ"ש יא יט. אשרי האיש סה ל). וכן מותר להסתפר לשם כך אם ללא התספורת ימנע מלהגיע לשמחת הנישואין, כיון שחל עליו חיוב לשמח חתן וכלה (אג"מ ב צה) ואם המזמין עבר ונשא בזמן שגם לפי מנהגו אין נוהגים להנשא, יש נוטים להתיר כיון שכלפי המוזמן אין איסור אלא חיוב לשמח חתן וכלה (אג"מ שם) ויש נמנעים מלהשתתף (הליכ"ש שם 70).

איסור תספורת בימי העומר

תספורת וגילוח - נוהגים שלא להסתפר בתקופה זו וכן לא לגלח הזקן, והנוהגים על פי הסוד לא מסתפרים עד ערב שבועות וכן לא מקלים בימי שמחה. 

שערות הגוף – איסור הגילוח בימי הספירה כולל בגברים את כל שערות הגוף (אול"צ ג, יז ד ע"פ שו"ע תקנא יב).

ציפורניים – מותר לקצוץ ציפורניים בימים אלה (כה"ח תצג טז).

שפם - שפם שמעכב את האכילה, מותר לגלחו בעומר (שו"ע תקנא יז).

ראש חודש אייר וערב שבת – כאשר ראש חודש אייר חל בשבת יש מתירים בגילוח (משנ"ב תצג, ה) ויש אוסרים (בית דוד רפ"א) ובמקום צער יש מי שהתיר בגילוח הזקן בראש חודש גם לספרדים וכן במקום צורך גדול לגלח הזקן גם בערב שבת שאפשר שדין הזקן קל יותר (חזו"ע יו"ט עמ' רסב).

לג בעומר – מנהג הספרדים להסתפר רק ביום ל"ד בעומר ומנהג האשכנזים ביום ל"ג. ואם חל ל"ג בערב שבת יסתפרו בו גם בני ספרד (שו"ע שם). ואם חל ל"ג ביום ראשון מנהג האשכנזים להסתפר כבר בערב שבת לכבוד השבת (רמ"א תצג ב) והספרדים מסתפרים ביום שני ל"ד בעומר כמנהגם (כה"ח תצג לב)

שבועות – לנוהגים שלא להסתפר עד חג השבועות, אם חל החג בשבת מסתפרים בערב שבת (מורה באצבע רכ"א).

נשים וילדים - למנהג הספרדים נשים וילדים אינם בכלל האיסור תספורת (אול"צ ג יז, ג) ואפשר שלנוהגים ע"פ הסוד יש להחמיר גם להם (רב פעלים ד ס"י טו). ולמנהג האשכנזים ילדים אסורים בתספורת אלא אם מצטערים. וכן נשים אסורות (רמ"א יו"ד שצ ה) למעט לצורך טהרה או צניעות וכן מה שנוהגת לעשות שלא תתגנה על בעלה.

בעלי ברית - אבי הבן הסנדק והמוהל רשאים להתספר לקראת הברית (רמ"א תצג, ב) ואם אין שהות ביום הברית יסתפרו ביום שקודם הברית (דרכ"מ תצ"ג ג) אולם לשאר מוזמנים אין היתר להסתפר לקראת הברית.

חתן – חתן מותר להסתפר בכל שבעת ימי המשתה כיון שהם ימים טובים אצלו (אשרי האיש סה ד)

בר מצווה – נער בר מצווה ביום שמלאו לו י"ג שנים מותר להסתפר (חזו"ע יו"ט רסד, הליכות שלמה שס"ב יז. ובפת"ש שצא ה כתב אפילו ביום שרק דורש בו) ולגבי אביו ואמו נחלקו הפוסקים (חג בחג עמ' עג. שבחוות יאיר תצג ב התיר. והחת"ס קנ"ח אסר). ויש אוסרים גם לנער עצמו (אשרי האיש שם ה).
יום העצמאות – המכירים בניסי ה' וחסדיו בהקמת מדינת ישראל ראוי שיתגלחו לכבוד יום העצמאות (יין הטוב חלק ב סימן יד), ויעשו זאת ביום שקודם כניסת החג כדין בעל ברית. ומי שנמנע מלהתגלח בגלל פסיקת רבותיו יקפיד לפחות ללבוש בגדי חג שלא יראה ח"ו ככופר בטובת ה' על עמו ישראל.

פרנסה – אדם שלצורך פרנסתו נדרש להופיע בפני אנשים חשובים ולא יכול להגיע אליהם כשאינו מגולח מפני כבודם או שיהיה לו מכך הפסד מרובה של ממון יעשה שאלת חכם (ראה חת"ס קנח 'וכיון שכן'. אג"מ ד קב. כה"ח תצג יט) ואם יקלו לו יצטרך התרת נדרים בפני שלשה (כה"ח שם) ויש אומרים שבימינו לא שייכים היתרים אלו כי יש בעולם אנשים רבים שלא מתגלחים ואינו נראה משונה (אשרי האיש שם ו').

ריקודים ושמיעת כלי נגינה בעומר

בימים אלו נוהגים שלא לשמוע כלי נגינה וכן להמנע מריקודים ומחולות.

אירועי מצווה – מותר להשמיע כלי נגינה באירועי מצווה כגון ברית מילה, הכנסת ספר תורה (חזו"ע יו"ט רנ"ט) נישואין שהותרו (אג"מ צה, ב) סעודת שבע ברכות (משנה הלכות ו, קט) וכן בסיום מסכת, ואפילו לא היה רגיל בכך כיון ששמחת התורה אין לה גבול (אשרי האיש סה כב). וכן בר מצווה ששלמו לו י"ג ביום האירוע (חזו"ע יו"ט רנח. אול"צ ג יז א ולא הזכיר שהוא ביומו. ובפת"ש שצא ה כתב אפילו ביום שרק דורש בו) ויש שאסרו כלי נגינה בבר מצווה (הלח"ג כ מו). ויש מי שאסר בכל סעודת מצווה (מבית לוי עמ' עז).

חול המועד – מותר לרקוד ולשמוע כלי זמר בחול המועד כשמכוונים לשם מצווה של שמחת המועד (הלכות חג בחג עמ' צט בשם הגריש"א).

קלטות ילדים - קלטות סיפורים לילדים מותר להשמיע להם בימי העומר אף על פי שמשולבים בהם שירים (הליכות שלמה שם הערה 53).

ילדי גן - גננת שמנגנת לילדי הגן מותרת לנגן לילדים קודם גיל חינוך (חוט שני שם. אשרי האיש תלד).

חולשת נפש - אדם חולני וכן אדם הזקוק לחיזוק הנפש ומועיל לו שמיעת כלי נגינה מותר לשמוע בהם בימי העומר (הליכ"ש שם הערה 54) ויעשה זאת בצנעה.

מורה לנגינה – אדם שמלמד נגינה, מותר להמשיך בעבודתתו אם עושה לפרנסתו ולא להנאתו מהניגון (אג"מ ג, פז).

תלמיד נגינה – תלמיד הלומד לנגן והוא בשלב הלימוד שאינו נהנה מן הנגינה, מותר להמשיך וללמוד בימי העומר אותם ניגונים שטרם התמקצע בהם (ספ"כ ב, יב טז בשם הגריש"א).

שירים שקטים – שירים שאינם מתאימים לרקודים ומחולות כמוסיקה קלאסית יש שהתירו במקום צורך (הליכות שלמה יא הערה כב, 54. הרב יעקב אריאל באתר ישיבה

שירה בפה – מותר לשיר בפה כשהשירה היא דרך הודאה לה' או תפילה ואפילו בשירי שמחה (יחווד ו לד אפילו לענין בין המצרים) ויש מתירים דווקא  בשירי נשמה שקטים המרוממים את האדם ואינם מעוררים לריקוד (הליכות שלמה שסא) או בשירי מוסר שאינו דרך שמחה (חוט שני שבת ד שע"ט).

איסרו חג פסח – יש שכתבו שבאיסרו חג של פסח מותר לשמוע כלי נגינה ויש אסרו (ראה באריכות בספר בירורי חיים ג סימן כט)

מי/מה זה בשבילכם ה'?הרשפון הנודד
המקור להכלadvfb

מאוד מתחבר לחשיבה על א-להים לפי המחשבה הפילוסופית עליו, שאי יהיה אפשר להבין אותו אף פעם

מי שנות את הכל ומי שנותן את הערך לכל.

"אילו ידעתיו-הייתיו"נפש חיה.
..אני:)))))

חבר, אבא,מלך.

אבא שאני לא צריכה להתבייש ממנו והוא יכול לתתלי הכלתמימלה..?

אמונה-הסיבה שאנשים מצליחים לחיות במציאות ההוויה הזו.

תורה-דרך חיים שיכולה להפוך גם את היצור הכי גשמי ונמוך היהלום הכי גדול ונקי...

יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רענקדימון
המקור של הכל
איני יודע כללחתול זמני

אך זה שאני מתפלל אליו.

הטוב המוחלטפצל"פאחרונה
ביעור חמץ שבלב - אתם על זה?זיויק

בלו"ז שלכם?

מה זה אומר בפועל?

באלול ובימים נוראים. כעת זה לא הזמן והאוירה לכךפ.א.
כל השנהadvfb
אלא?זיויק
הלוואיadvfb

ללמוד לפסח, הלכות והכנת הלב

אני מבינה שסיימת את כל המשימות בבית לפסח?לאחדשה
חחחחחחזיויק
שאלה טובהפתית שלג

אני לא על זה בכלל לצערי

תודה על התזכורת🙏הרמוניה
תעדכניזיויק
התקדם?זיויק
😤הרמוניה

אתה צריך להיות מדריך באיזה מוסד גמילה או משהו שאנשים עוברים שם התפתחות אישית וצריכים את המוטיבציה והצעדים המעשיים

אם היית בגיל המתאים גם מדריך בתיכון היה יכול להיות טוב

חחחחחח תודה על ההכוונה המקצועיתזיויק
אבל מה לעשות שאני במקצוע אחר
חחחחהרמוניה

הדפוס התעניינות הזה מתאים יותר למדריך ולא לשאלה כללית בפורום..

תודה על האכפתיות אבל לא התכוונתי לדווח פה

הפחד, כפיות טובהadvfb

נקודות שעלולות להחמיץ ולשים לב אליהם ולטפל בהם. מעשית. הכי מעשית שיש.

חשובזיויק
אבל דווקא זה?
שמעתי פעם בחינה של חברadvfb

שחוסר הכרות הטוב נמשלה לחמץ, שהיא גם תופחת כמו בצק.

שמשהו קצת יכול להעיב על הכל.

ובאמת כתבתי את זה מהמקום שלי.

אויל זה גם מתקשר לפסח ביחס לשירת הים.

שכאמור בחזל חזקיה היה אמור להיות משיח והוא לא היה כי לא אמר שירה.

תן לגמור את החמץ הפיזי קודם ;)נפש חיה.
תכף שבת הגדולזיויק
היום ביערתי חתיכת חמץ רצינית מהלב ומהמציאותזיויקאחרונה

תודה זיויק על החיזוק העצמי בשרשור הזה!

🤭

אולי יעניין אותך