או יותר מדוייק - פתילה.
כמו שהפתילה מקשרת בין הנר לבין השלהבת
ובעצם מאפשרת לה לבעור ובאופן די פלאי היא עולה תמיד כלפי מעלה .
לכאורה הנר= הגוף, השלהבת= הנשמה
והתפילה מקשרת בין הגוף לנשמה (לכן יש בקשות גשמיות שאפשר לבקש, וגם בקשות על רוחניות ועבודת ה', גאולה)
את מכירה את המשפט "הנשמה היא תמיד מתפללת"? אז כמו שהשלהבת (בנר, במדורה....) תמיד שואפת כלפי מעלה
הנר הוא סמל לנשמה כמו שכתוב " נר ה' נשמת אדם" וד"א בגלל זה מדליקים נר כשאדם נפטר או ביום ביום פטירתו.
לכן גם לכאורה אדם שלא נראה מאמין כלפי חוץ
(ואני פוגשת בעבודתי הרבה יהודים מעם ישראל שעדיין לא שומרים על המסורת ועל המצוות) בזמן מיוחד של חוויה מרגשת הוא יחשוף את הפנימיות שלו , את הנשמה שמחפשת קרבת ה' .
לכן ידעתי לומר לך שעצם זה שאת מתפללת ו"אוטומטית" מזינה את הנשמה שלך, מוכיחה שבעצם את כן מאמינה במשהו גדול ממך ורוצה להיות קשורה ואחוזה בו. וגם אם לא יודעים לומר שזו תפילה, זו אכן תפילה. חיבור. קשר.
גם אדם שצם ימים על גבי ימים, צריך לדאוג לאוכל לשתייה עבור הגוף כדי שלא ייתמוטט.
באופן דומה אני חושבת, שגם מי שלא מתפלל או לא נראה עובד ה' צריך למלא את המאגר הרוחני שלו בדבר "איכותי" בלי לדעת למה, זאת הרגשה.
בתור מחוברים לעבודת ה' אנחנו יודעים לומר שזאת הנשמה שצמאה לקבל את המזון הרוחני המתאים לה ולכן אפשר לראות הרבה אנשים, גם לא דתיים, שמוצאים את עצמם הולכים למקומות רוחניים כדי להרגיש מלאות, תענוג וסיפוק רוחני (בין אם זה מקדש בהודו, בין אם זה קבר של אדם קרוב או צדיק ידוע)
לכאורה זה נראה שאדם מחפש את עצמו, מחליף סגנון לבוש לחיצוני וגס יותר, אבל באמת זאת זעקה של הנשמה "תשימו לב אליי, יש לי ייחוד משלי לתרום לעולם הגשמי הזה!"
הפתילה כמעט תמיד עשויה משני חוטים שזורים אחד בשני וזה גם מבטא את הכוחות - הנפש והגוף שזורים יחד לעבודת ה' שזו התפילה.
לכן אי אפשר ולא נכון לבטל את כוחות הגוף כדי להתעלות בעבודת ה', וגם לא נכון להשקיע בצרכי הגוף בלבד, מבחינה גשמית תוך התעלמות מהנפש. (אצל החכמים יש ממש התייחסות לאדם שמרגיש כעס נורא ולא פנוי רגשית לתפילה, לכאורה פטור. ימתין שיחלוף הזעם או יירגע באיזשהו דרך ואז ייתפלל . שמעתי את זה מאחת המורות שלי)
אבל מה עושים כשאין רצון להתפלל או אם אנחנו לא חווים התעלות או לא רואים איך היא מועילה?
לענ"ד
להתפלל או לקיים מצוות בכוח לא כדאי כדי לא לכבות את המצפן הזה- הרצון האיכותי לחיים טובים. לכן כדאי לעשות דברים קטנים וחיוביים, שמחים וממלאים באנרגיה משמחת שתורמת לרצון לחיים (טיול נוף יפה, שוקולד מידי פעם
, קריאה איכותית, האזנה לכמה דקות ממישהו מוערך/ת, קברי צדיקים "נבחרים"
)
בהמשך לאט לאט, להגביר את המעשים הטובים (כשרים הלכתית כמובן) שגורמים להרגשה רוחנית טובה ולהשתדל להכניס ללו"ז הזה איזושהי תפילה- גם תפילה אישית במילים שלך, וגם ברכות השחר לדוגמא- שכולן מביעות שבח לבורא על החיים בעולם שלו.
כשאדם מרגיש טוב, מרגיש חי, מוציא את כוחות החיים ואת הכישרונות שלו מהכוח אל הפועל הוא מחפש להודות. לכן בזמן בית המקדש היה קרבן שלמים- כשאדם הרגיש שלם עם עצמו, שמח עד מאד בחייו ובמעשיו, זאת הייתה אות התודה לבורא.
עכשיו כשאין לנו בית מקדש יש לנו תפילה כתיקון חז"ל,
כמה להתפלל, מינון, מה חייב ומה רק רשות - בשביל זה יש את ההלכות.
אבל לאט לאט.
תתחילי לשמוח בקטן
ולאט לאט הקב"ה יזמן לך שמחות ושפע טוב
שתודי עליו ברננה וברגשת הלב הטוב שלך
אני מקווה שהדברים יועילו לך בע"ה.
ממליצה על הרבנית רחל בזק-אולי משהו ממנה, מדבריה, מתכניה, ייגע בליבך ...
המלך בשדה בימים אלו ממש
והוא אוהב אותך
ומחכה לך מאד מאד!
💐♥️💐♥️💐♥️💐♥️💐♥️