איך הייתם פותחות את זה מול הבעל?אנונימית בהו"ל

יש זוג צעיר במשפחה. עוד מעט חוגגים שנה של נישואים.

הם הזוג ה"יפה' של המשפחה. נראים טוב, מוצלחים, צעירים, קולים, מצחיקים ועוד ועוד. מה גם שהכלה היא מאותו היישוב אז יש המון דיבורים משותפים סביב השולחן, אנשים משותפים וכשהכלה נכנסה למשפחה זה היה לה ממש קליק מהיר.

אנחנו די שונות באופי אז לא היה חיבור מהיר ביננו והתחודה במשפחה היא שסוגדים להם קצת ואני סולדת מהתנהגות כזאת כך שזה גם הרחיק אותי קצת ממנה.

אנחנו מדברות פה ושם בקטנה אבל אני לא מרגישה איתה בנוח. והזרימה שלה מול החמות ושאר בני המשפחה גם גורעת מתחושת הנוחות שלי מולם.

עד כאן הסבר על היחס האישי שלי כלפיה. לא בטוחה אם להגדיר את זה קנאה אבל זה משהו לא טוב כל כך.

עכשיו בעניין בעלי היקר שיחיה. אצלנו במשפחה זה נהוג חצנוע לדבר בין הגיסים והחתנים והכלות.

אממה, אני מרגישה שאצל בעלי זה קצת מעבר. המבט שיש לו כשהיא נכנסת לחדר, המהירות להצטרף לשיחה כשהיא סובבת סביבה. זה צובט לי בלב. ואני לא תמימה, העיניים רואות והלב מרגיש וזה גרם לי להיות רחוקה ממנו כל החג, וגם כלפיה זה רק הגדיל את המרחק.

אני לא אפרט יותר מידי כדי לשמור על הכבוד שלו אבל אני לא יכולה לשמור את זה לעצמי וחייבת להגיד לו את זה רק לא יודעת איך.

מבחינתי לא הולכים לשם יותר כשהם נמצאים. או שאני אציב לו אולטימטום לא לדבר איתה, או לשמור עיניים ממנה. לא יודעת מה לעשות.

הנק של המבט שלו שסובב ישר אליה יכול להיות כשיש עוד בנות לפעמים שזה גם כואב לי. נגיד ראינו ברכבת קבוצה של בנות שירות ממקום שהיה מתנדב בו בנערותו והוא ממש לטש בהן עיניים עד שהרגשתי צורך להשתעל כדי להסיח את דעתו ואז צחקנו על זה בציניות. אבל זה לא נעים.

מוכר...קדם

קודם כל מזדהה מאוד עם הרגשות שתיארת, זה באמת מרחיק וצובט בלב ממש. אני פתחתי את זה (במקרה דומה) עם בעלי, בזמן רגוע ובאווירה קרובה. מבחינתו זה די בתמימות, אני מניחה שגם מבחינת בעלך, הוא ממש לא התכוון שזה יגלוש או יתפתח למשהו בעייתי, ולא שם לב איך זה נראה מהצד שלי או בכלל מהצד.

בכל אופן זה היה ממש נושא אצלנו ודיברנו על זה הרבה פעמים במהלך השנים, זה לא דברים שמסתדרים אחרי שיחה אחת... מה שכן, באחת הפעמים אמרתי שלא מגיעים יותר להורים אם הם שם, וזה עזר לו להבין כמה זה לא שייך מבחינתי.

האמתאמאשוני

לא הייתי פותחת את זה מול הבעל.

יש אנשים שיש להם אנרגיות טובות, לחלק זה בא בטוב, לחלק קצת פחות.

סה"כ גיסה חדשה יחסית במשפחה, הגיוני שיהיה עניין סביבה. הבעיה שלך זה לא בא בטוב, אז את מייצרת אנרגיה שלילית סביבך ואז זה מעגל שמזין את עצמו.

להתארח יומיים אצל החמות זה מאתגר מה שלא יהיה והכי הגיוני שיש דברים שיפריעו לך ויתפסו אותך. אבל זה שלך, לא שלו.

להציב לו אולטימטום שאתם לא באים אם היא שם זה לייצר מלחמות על כלום. למה שהוא יסכים לזה? זאת המשפחה שלו.

לא חייבים לבוא לחג כזה ארוך וקשוח, אבל גם לא צריך לייצר נתק.

וגם הם לא הבעיה. את בעצמך מודה שמפריע לך שתשומת הלב שלו מופנית גם כלפי בנות אחרות.

אז אולטימטום לא רק זלא יפתור את הבעיה, הוא רק יחריף אותה.

גם בהקשר של הבנות האחרות יכול להיות שהבעיה בפרשנות שלך, סה"כ יכול להיות שהוא הסתכל בנוסטלגיה ונהנה מהמחשבות והתחושות שהזיכרון מציף בו מהתקופה שהוא היה שם ולא בהכרח התעניין בבנות עצמן.

בקיצור מציעה לך דבר ראשון להניח לנושא, עברת חג קשוח בהגדרה, מאוד יכול להיות שממילא היית מוצפת וזה היה טריגר לפרוק את העומס.

ממילא תחזרו לבית שלכם תהיו אתם עם עצמכם כמה ימים, אולי אפילו תצאו לדייט רומנטי, הדברים יקבלו פרופורציות.

אם עוד שבוע את מרגישה שהדברים לא נרגעים אצלך תבחני מה בדיוק מפריע לך. כי להגיד הוא יוצר אינטראקציה עם בנות, זה מאוד כללי וכנראה יש שם משהו יותר עמוק שמפריע לך.

לא ציינת כמה זמן את נשואה, אם אתם בעצמכם זוג צעיר אז הגיוני שהגבולות עדיין לא מספיק ברורים לכם ואת קנאית לתשומת הלב שלו.

עם הזמן הוא ילמד לכבד אותך ולנהל את העצמאות שלו תוך שמירה על הכבוד שלך, ואת תלמדי לשחרר ולתת לו את העצמאות שלו תוך שמירה על הכבוד שלו.

רק באמת מציעה, אל תפתחי במלחמות, שוב דבר טוב לא יצא מזה.

מסכימה ממשהמקורית

אני גם לא רואה תועלת בלפתוח את זה מול הבעל 

לא מסכימה איתךאנונימית בהו"ל

את לא מכירה את התמונה המלאה, וזה הגיוני לגמרי, לא באה ההאשמות אלייך.

לשאלתך אנחנו נשואים קרוב ל5 שנים.

יש דברים שאי אפשר להתעלם מהם. אם הייתי בטוחה שזה לגמרי שלי אז הייתי שומרת את זה לעצמי. לא פתחתי את זה מולו עדיין כי אני באמת חשבתי בהתחלה שזה משהו שלי.

אבל לשאלתך הנוספת למה שהוא לא יגיע אליהם הרי זאת המשפחה שלו - אני אשתו, ואם יש התנהגות שלו באופן גורף (כי זו לא הפעם הראשונה שזה קורה) שגורמת לי להרגיש בחוסר נעימות גדול ואף מרחיקה ביננו אז המעט שהוא יכול לעשות זה להשתדל לגרום לי להרגיש טוב, או לפעול אחרת כדי למזער נזקים. אז לא להגיע זה קיצוני? בסדר, אני פתוחה לרעיונות אחרים. אבל אנחנו זוג, ותלויים אחד בשני.

וזה תמוהה בעיניי איך אני אמורה להשארעם התמודדות כזו גדולה לבד כשהיא תריגר משמעותי לשלום בית ביננו. 

אני מבינה לגמרי, אני חושבת שאת רואה את המצבאוהבת את השבת

כמו שהוא..

את לא מדמיינת..

לי הז היה ברור מההודעה הראשונה..

לגבי מה עושים זה שאלה טובה..

אני לא יודעת🤷🏻‍♀️

מזמינה את @קופצת שיש לה תמיד עצות טובות בנושאים שכאלה..

וגם,מהשו קטן, היום החברה גם 'הדוסית' מאוד פרוצה.. אני רואה מסביב בשכונה אנישם נשואים מדברים נשואים אחרים בקירבה גדולה וזה באמת לא צריך להיות ככה.. זה חלק מהמצב הגלותי שעם ישראל נמצא בו וככ זקוק לגאולה כבר ..

שולחת חיבוק וכוחות!!

ודבר אחרון- תדאגי לעצמך,תפנקי את עצמך ותרימי לעצמך.. ❤️❤️

לרגע לא טענתי שהיא מדמיינתאמאשוני

אם היה מובן כך מדברי..

לא שאי אפשר לחלוק, אבל כן מרגישה צורך לדייק את הנקודה הזאת, אחרת כל המשמעות משתנה.

כתבתי את דבריי מתוך הנחה שהגיסה מייצרת סביבה עניין *שלא מתוך פעולה אקטיבית שלה*

כלומר היא לא צד לסיפור, כלומר הסיטואציה יכולה לחזור על עצמה עם כל אישה שיש עניין סביבה וגישה לדבר איתה או עליה בחופשיות יחסית.

תוך לקיחת חשבון שמדובר במשפחה, כלומר הגיסה פה להישאר, וצריך למקד את השינוי במערכת היחסים זה לא כמו שכנה או עמיתה לעבודה שביום מן הימים היא תהיה עבר רחוק.

ועוד כמה נקודות נוספות.

רק מדגישה שבהחלט לא עניתי למצב שהאישה מדמיינת שבעלה מתלהב מלשוחח עם גיסתה.

עכשיו הבנתי...אוהבת את השבת
בהחלט עניתי רק למה שתיארתאמאשוני

אני לא יכולה לדעת דברים מעבר.

ממה שתיארת, לדעתי ליצור מלחמות רק ירחיק ביניכם ויגרום לבעלך להסתיר ממך דברים כי הוא ירגיש תחת מתקפה וזכוכית מגדלת.

יכול להיות שאני טועה בהבנת המציאות, יכול להיות שאני טועה בניתוח ההנעה לפעולה,

אני לא קובעת לך מה לעשות, אני מציעה מתוך ההסתכלות שלי.

את לא חייבת לקבל.

אם את מרגישה שיש שם משהו עמוק יותר שצריך לדבר עליו ואי אפשר לכתוב עליו בפורום, כדאי לשקול ייעוץ זוגי.

בסוף להציף את הגיסה בתור "הבעיה" לא חושבת שיקדם אתכם לפתרון. יכול להיות הבעיה היא "שמירת עיניים" והגיסה היא רק האובייקט, יכול להיות שהגישה היא הבעיה ואז יעזור להתרחק ממנה.

יכול להיות שזה לא זה ולא זה.

העובדה שכרכת את סיפור הגיסה יחד עם בנות השירות, במודע או שלא במודע, לדעתי מצביעה שהבעיה היא טיפה ליד הבעיה שאת מצביעה עליה. כלומר זה מאוד קרוב, אבל לא בדיוק שם.

או שאני צודקת, או שאני טועה.

לגבי הניתוק מהגיסה, לדעתי הכי קריטי זה לא לנתק אותו מאח שלו ובהמשך מהאחיינים. הגיסה זה קצת פחות קריטי, אם כי כל פעם לוודא אם היא נמצאת שם או לא, זה עוד יותר לחשוב עליה ולהתעסק בה.

זה כמו בדיאטה, לחשוב כל הזמן על מה להימנע מלאכול מעצים את החשק לאותו מאכל. לכן צריך לנהל את הסיטואציה הזאת בעדינות ולא במלחמות.

לא להגיע זההמקורית

באמת לדעתי לא שייך

כי אם יש לך בעל שמסתכל פה ושם - הדבר היחיד שימנע ממנו לעשות כן זה לסגור אותו בבית

אני חושבת שאת קודם כל צריכה להרים לעצמך את הביטחון בזוגיות הזו

גברים מסתכלים, הסתכלו ויסתכלו. נשואים, רווקים, מבוגרים, צעירים

את אחת ומיוחדת בעיניו ובשבילו כי את אשתו. וכל הנשים האחרות לא. זה אומר מצד אחד ש'מים גנובים ימתקו' ומצד שני - שאף אחת לא באמת

יכולה לתפוס את המקום שלך מולו ובשבילו. אז אל תתני לכל דבר לערער אותך.

מי שלא שומר על העיניים ממש - רגיל בזה. ויכול להיות באמת שהגיסה החדשה מעניינת. גם אותו.

הוא בא מבית יותר פתוח ממך? יש לו יותר אינטרקציות עם נשים?? אם כן - זה מובן

אבל לדעתי לא הייתי אומרת לו לא להסתכל ובטח ובטח שלא להגיע זה לא באמת פתרון. אלא אם כן ומדובר על חוסר צניעות משווע  וכו 

זה נשמע לי מהצד כמו אמא שמורה לבן שלה מה לעשות. את לא רוצה להיות במקום הזה של ה'נו נו נו'

במקום להיות במקום הנרגני מולו, הייתי עובדת על לחזק את הבטחון שלך בזוגיות ולחדש את העניין ביניכם. לבקש ממנו להביע כלפייך אהבה בדרכים נוספות ממה שהיו עד עכשיו

או לחזק את הדרכים בהן הוא מביע היום. זו דרך עקיפה והרבה יותר מוצלחת בעיניי להרגיש שאת האחת והיחידה שלו

להוסיף קצת פלפל לזוגיות בכל מיני תחומים, הומור, יציאה זוגית.. דברים שירימו לך ולו ויחדשו את ההתרגשות מהקשר

רק את מכירה את הדינמיקה ביניכםקדם

ויכולה להחליט אם לשתף אותו או לא. בניגוד לרוב התגובות כאן, מהניסיון שלי כן עזר לדבר על זה. כמובן מתוך הבעת אהבה אליו, שלא ירגיש מותקף אבל כן סוג של חשיבה משותפת מה אפשר לעשות. אני חושבת שגברים באמת לא תמיד מודעים ונשים יותר קולטות את המציאות. זה גם לשמור על הכבוד שלו, זה לא נעים אם מישהו/מישהי מסתכלים עליו. אבל חוזרת שוב- שיחה כזאת חייבת להיות מתוך אהבה ובכל מחיר לא לפתח מריבה. למשל אם הוא אומר שזה לא נכון, אפשר להגיד שזה מרגיע אותך שזה לא נכון אבל עדיין התחושות שלך קיימות וצריך לחשוב ביחד איך עוזרים לזה.

זה עזר אצלנו אבל אני רואה שהתגובות פה לכיוון אחר, עשי כהבנתך... שיהיה לתועלת וח"ו לא יגרום לריחוק

גם לא הייתי מחברת בין המקרה בחוץ לסיטואציה המשפחתיקדם
יש הרבה הבדלים וזה גם באמת יוצר תחושה של התקפה
בתחושה שלימתחדשת11

הנושא של המבטים הוא נושא רחב יותר איתו את מתמודדת ביחס אליו וזה מערער את המקום שלך, באופן טבעי..

האם את שמחה ביחסים ביניכם? יש משהו נוסף שמטריד אותך? האם איבדת בו אמון בעבר?

אם כן, זה יכול להסביר את התחושות והחששות שאת חווה.

במקרה כזה המיקוד של השיחה ביניכם הוא אחר:

על האמון שאבד ואיך משיבים אותו מבלי שדברים חיצוניים יערערו אותו שוב

לפעמים צריך להעזר באיש מקצוע. אמון הוא אבן יסוד

בין אם זה המקרה ובין אם זה לא המקרה- אני גם לא חושבת שאולטימטום יהיה נכון פה.

אבל את יכולה לפתוח מולו את הנושא של המבטים באופן כללי. מבלי להזכיר שמות

בעיניי אם משהו מטריד אותך עד כדי כך ואת מרגישה שזו התנהגות חוזרת, אז יש  בהחלט מקום לשיחה ביניכם.

אבל השיחה צריכה להיות כשהמיקוד הוא על התחושות שלך

בלי האשמות

או השלכות על מקרים דומים

או הכללות למינהם.

שולחת לך חיבוק על התחושות הלא נעימות שאת מתמודדת איתן 💙

תלויoo

באיזה צורה הוא מסתכל.

קרה לי שגבר נעץ בי מבטים ליד אישתו וזה היה קטע כבר מוזר.

אם זה נעצות ממושכות, יש פה קטע בעייתי. לא חושבת שאפשר לפתור את זה.

אם זו הסתכלות רגילה זה בעיקר שינוי מבט שלך.

אני חושבת שמה שמפריעפליונקה

לך זה שיש כל מיני חלקים בחיים של בעלך שאת בעצם לא חלק. נגיד בסעודה כולם מאותו ישוב, גדלו ביחד , מתרפקים או משתפים ואת בעצם לא קשורה.

וזה באמת לא נעים ולא כל כך יפה מצידם

לדעתי אפשר לבקש מבעלך שהוא ישתף אותך יותר ויכניס לשיחה. אולי תיכנסי מיוזמתך. זכותך להיות שם, נגיד תבררי על מה הם מדברים, תשאלי שאלות , תביאי יחס. אם נמאס לך תעבירי נושא...

מתענייני בכללי בבעלך גם בעבר שלו.

לא הייתי מציבה אולטימטום. אם בעלך באמת מעוניין בנשים אחרות אז לא צריך אותו. אם הוא לא, אז חשוב לתת בו אימון .

תחושהבשורות משמחותאחרונה

היא תחושה!

והיא משקפת את הביטחון עצמי שלך מול בעלך שהוא כיום כל עולמך האיש שבחרת בו

ואני לגמרי מבינה אותך!!!

וזה בדיוק פוגע בול במקום של הביטחון העצמי, ואיך אני ניראית חיצונית ופנימית וכל פעם זה יוצר תחרות סמויה עם עצמך מול נשים אחרות שבעלך מגיב באהדה.

אז אני מציעה להתייחס לשני מישורים:

*להציג את התחושה הסובייקטיבית שלך מול בעלך, מה הציפיות מהמצב כדי שתרגישי טוב עם עצמך מולו, במה זה מתבטא בזמן הסיטואציה, תני דוג' כי גבר לא מבין מה לא בסדר, אז לפרט ולהסביר שתהיי מובנת.

*הנקודה השניה, היא לקחת אימון/טיפול רגשי להעצמה אישית וממש לתת לעצמך זמן של תהליך ללמוד את עצמך. שאת הכי טובה איך שאת, אהבה עצמית וכד'

ותמיד לזכור למה הוא בחר בך ושהוא אוהב אותך כמו שאת למרות שאת שונה מנשים אחרות יש בך בסופו של דבר משהו שלהן אין ולכן דווקא בך הוא בחר.

לחפש בתוכך את הדברים הטובים, וגם החסרונות הם טובים והם חייבים להיות כי ככה הקב'ה החליט וזה הכי טוב לעולם.

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך