את כל כך צודקת וזה כל כך כואב, קושי נפשי שלא רואים לאן הדברים מתקדמים זה כל כך כל כך קשה.
זו לא סתם הזדהות, גם אני ועוד רבות וטובות באותו המצב. זה באמת התמודדות ממש ממש קשה,
וההשלכות על הזוגיות.. כתבת שיש לכם אהבה וקשר טוב, וזה כל כך לא ברור מאליו, אתם מדהימים ואת מדהימה.
כל כך מיוחד שאתם מצליחים לשמור על מכנים משותפים ועל קשר שהוא הדדי גם במצב כזה.
אני לפעמים מרגישה שאני נשואה למחלה ולא רק לאדם, כי לא פעם היא שולטת בהיבטים כל כך רבים בחיים שלנו, ללמוד לנהל אותה וללמוד להתנהל בתוכה זה כמו לרוץ מרתון.
גם אני הרגשתי המון זמן "מנועה", חברות ניסו לשכנע אותי שאני אחראית ושאראה איך אני בוחרת ואיזה טובה אני שאני (ואנחנו) בוחרת להשקיע בקיים ולא לסכן אותו כרגע עם אתגר נוסף,
אפילו רב שפניתי אליו אמר לי שזה כמו לדחות ברית כדי שיהיו יותר אנשים, יש בזה מן ההכנה למצווה ולכן זה כביכול נכלל בתוכה. לא נוחמתי, כאב לי, ויצבוט לי מאוד גם כשיהיה היריון,
אני לגמרי רואה את היתרונות ברווחים גדולים, את ההכרח הבריאותי ואת ההכרח שלי לא להפסיק מניעה בלי הסכמה של בן הזוג, ועדיין זה כואב, ועדיין התחושה שיש לך התמודדות שקופה נוספת, היא ממש מובנת ולגיטימית. מה שכן עוזר לי זה בכל זאת לבקש בעדינות לגיטימציה לכאב שלי, בטיפול שלי, מבנות משפחה קרובות או חברה קרובה, אם בן הזוג בסיטואציה שמסוגל להכיל בלי לקחת לעצמו את ההאשמה, להגיד, כואב לי ש... אני בוחרת ש.. אבל למרות שבחרתי כך כדי לשמור על ... אני מרגישה ... לא להשאיר את זה שקוף. אפילו כשמישהי קרובה עידכנה אותי בהיריון שלה בעדינות אמרתי לה תודה על הרגישות, זה באמת נושא כאוב, כי בא לי שזה לא יהיה שקוף, שלא יחשבו שאני קולית עם המצב. זה לא התמסכנות, זה לא הדבר היחיד שהוא אני, אבל זה נקודה כואבת ואמיתית. לא שינה המון, אבל כן מאפשר לצד השני לתת אמפתיה ולי להרגיש קצת פחות שקופה. מסייגת שלא כל שיתוף היה חכם, היו כאלה (גם קרובים) שראו לצורך חוץ מלנחם לנסות לשכנע שאני יכולה בכל זאת , או שאציב דד ליין או כל מיני עצות אחיתופל מטופשות, כאילו הם יחיו בבית שלי ולא אני אחכ.. בעייתי הקטע הזה עם שיתוף...
בכל אופן בעיניי את לא שקופה וההתמודדות אמיתית ואני שולחת לך חיבוק גדול וכתר כי את מלכה, והסבלנות וההכלה שלך מדהימות, והעבודה שלך ממש קשה ואת בוחרת וחיה ופועלת וזה ממש מוערך!
ודעי שאת בחברה טובה של נשים רבות מיוחדות (ויש קבוצות תמיכה של נשים כאלה בכל מיני מקומות, ומרכזי ייעוץ שיכולים לעזור לבני המשפחה...)
ומאחלת מכל הלב חג שמח עד כמה שניתן, מה שכן אפשר, לך ולכולנו..
(נ"ב קטן, אולי זה קצת ילדותי מצידי, עוד משהו שעוזר לי זה לנצל בהפגנתיות מסוימת בתוכי את היתרונות היחסיים שלי, למשל לצאת מדי פעם עם חברות רווקות, לעשות משהו ספונטני עם בעלי ו/או הילדים, משהו שלא הייתי עושה עם תינוק, ללבוש משהו שלא לבשתי כשהנקתי.. להוכיח לעצמי שיש לי משהו כיף בתקופה הזאת, גם קצת חופש ולא רק חוסר.. מטומטם, אני יודעת, אבל עושה לי קצת טוב..)