אני ממש לא מתחברת לקטע של החיפוש של המקום שלי בשמחת תורה ביחס לגברים,
לכן לא מחפשת לרקוד בעצמי או תחלופה להקפות,
אלא מחפשת מה מקומי והחיבור שלי לחג הגדול הזה בלי השוואה לאף אחד אחר.
א. שמעתי פעם בשם הרבנית חנה טאו שכדי שאישה תוכל לתת לבעלה ללמוד היא צריכה לייקר ולאהוב את התורה בעצמה, וזה קורה על ידי לימוד תורה.
בשמחת תורה זה חג שאני כל שנה מתחילה ומסיימת איזשהו לימוד שלי,ואני שמחה מאד בחג הזה שאני זוכה לסיים משהו שאני לומדת,
ודרך הלימוד אני גם מתחברת ואוהבת את התורה,ולכן השמחה שלי גדולה מאד בחג הזה!
אני ממליצה לך מאד לבחור משהו שתתחילי מחר ותסיימי בעז"ה בשמחת תורה שנה הבאה!יש שנים שאני לומדת נ"ך יומי ואז בצרוף לפרשות בשבת מסיימים בשנה את כל התנ'ך.
יש שנים שאני בוחרת לי פרשן ולומדת אותו כל השנה על הפרשה,
כמובן בהתאם למצבי המשפחתי באותה עת-
יש שנים שיש לי יותר זמן ואז אני יכולה לסיים ספר שלם , ויש שנים שב"ה אני בקושי מספיקה,אבל בכל זאת משתדלת לפחות רעיון אחד מאותו פרשן, וכך אני בכל זאת מחוברת למעגל השנה ומגיעה לשמחת תורה עם "הספק " ביד.
ב.כוון נוסף שאני משקיעה בו בשמחת תורה - לבוא לחג הזה ברוח קרב של "עבודה קשה".
זה חג מתוק כ"כ שיש לי ממנו זכרונות ילדות נעימים ומתוקים,וכעת תפקידי זה להשקיע הרבה כדי שלילדים שלי יהיו חוויות טובות ומתוקות מהיום הזה.
אם אני עסוקה בלהסתכל למה לי עכשיו החג הזה קשה לא אוכל להנחיל לילדים חג מתוק.
אז אני מתעסקת בלחשוב ולהשקיע בזכרונות מתוקים בשבילם-
ממתקים מיוחדים, מקום תפילה שמתאים לילדים,
לנו לקח לנו זמן עד שלמדנו שישיבה זה מקום מרומם ונעלה אבל ממש לא מתאים לילדים בכל הגילאים,לילד הרבה פעמים יותר טוב הקפות קצרות יותר ,שיכול לשיר את השירים בנחת,בלי דוחק, צריך להתבונן במציאות ולראות האם מה שהיה מתאים לנו בשנים עברו באמת מתאים גם השנה.
לעזור להם להכין את הקריאה כמה חודשים מראש,
להשקיע בבית הכנסת כדי שתהיה להם חוויה טובה מההקפות, לתכנן איפה הם יעמדו, מי ירקוד עם אבא,מי יצפה איתי מהמחיצה.
והמלצה קטנה-לצאת אחרי צהריים להקפות ברחובה של עיר,
החמימות והאהבת תורה שבה אנשים מחכים לזה משנה לשנה מגביר את האהבת תורה והחיבור לחג הזה, זה מייקר את התורה לראות כמה אנשים שנראים פחות "מחוברים" לתורה - אוהבים אותה ושמחים בשמחתה.
בעז"ה שנזכה לגיל ולשיש בשמחת התורה.