קודם כל, הפחד שאת מתארת נשמע באמת פחד שקשה מאוד לחוות אותו.
את מתארת פחד להמשיך לחיות פה, פחד על הילדים שלך, פחד שעוד מעט יהיה מאוחר מידי לברוח.
זה באמת רגשות קשים מאוד לחוות, ומאוד הגיוני שזה מביא אותך לרצון לברוח למקום בטוח יותר.
אבל האמת שאני מרגישה שהפחד הזה זה בדיוק מה שהחמאס מנסה לזרוע (טרור משמעותו פחד. זה מה שהם מנסים לעשות), אבל הוא רחוק מאוד מאוד מהמציאות.
זה נכון שקרה פה משהו מזעזע ברמות שאנחנו לא יכולים בכל להכיל.
אבל למעשה, מה שחווינו עכשיו, זה טעימה קטנה ממה שהיהודים חוו בגלות. ככה היו נראים הפוגרומים והפרעות שעשו בנו. רק שאז לא היה מי שיעמוד נגד, כל הסביבה היתה בעד הפוגרומים ובעד הרצח, כולל השלטונות.
ואז לא היה צבא שיבוא וילחם נגד הפורעים. לרוב לא היה ליהודים נשק בכלל.
היום אנחנו מדינה חזקה, עם אחד הצבאות החזקים בעולם. אנחנו יכולים לנצח ואנחנו ננצח. לאף אחד אין ספק. כבר טיהרנו את כל עוטף עזה מהמחבלים, ועכשיו נכנסים בעזה חזק יותר מאי פעם (בתקווה שנכבוש אותה סופית ונחזור ליישב אותה בביטחון בגוש קטיף ובכל הרצועה… צריך להתפלל על זה…).
ויש לנו תמיכה בינלאומית רחבה יותר מתמיד, ועזרה מארה"ב, שהיא באמת מעצמה רצינית. ושינו את נהלי הפתיחה באש כך שאפשר לירות בערבי שמאיים עלינו בלי שנצטרך לחכות שיוכח שהוא עם כוונה להרוג (וזה הבדל משמעותי - מגדיל מאוד את יכולת ההרתעה שלנו).
כשאת כותבת שאולי עוד מעט יהיה מאוחר מידי לברוח - זה מזכיר לי את גרמניה של פעם, שבאמת מי שלא יצא ממנה בזמן, היה כבר מאוחר מידי.
אבל פה זה לא יהיה. אנחנו בתהליך של שיבת עמ"י לארצו. הקב"ה החזיר אותנו כנגד כל הסיכויים מכל קצות העולם. הוא לא החזיר אותנו כדי שנושמד פה. זה לא מה שיקרה. אנחנו לקראת גאולה, לא לקראת חורבן נוסף.
נכון שמה שקרה היה מזעזע. נכון שאנחנו עדיין חוששים ומתפללים לשלומם של החטופים, ושל החיילים שנלחמים עבורנו. ונכון שאנחנו עדיין מוקפים אויבים שרוצים לכלותנו. זה באמת רגע של חושך גדול, שלכולנו קשה להכיל אותו, ואף אחד לא תיאר לעצמו שנצטרך לחוות דבר כזה בשלב הזה שהגענו אליו.
אבל זה הולך להפוך לאור גדול. הקב"ה הוא "בעל מלחמות, זורע צודקות, מצמיח ישועות". לפעמים דרך המלחמות יכולות לצמוח ישועות גדולות.
כל מי שנהרג במלחמה, מלמד עלינו זכות עכשיו תחת כסא הכבוד, האחדות המדהימה של עמ"י אחרי שהיה נראה שאין סיכוי לאחות את הפילוג שהיה בינינו רק לפני שבוע, מסירות הנפש של כל כך הרבה יהודים כדי להציל את האחים שלהם - כל אלו משנים את התמונה, ובעז"ה עוד נראה בקרוב את האור שיצא מתוך השבר הזה.
אני ממש ממליצה לבחור איזה מידע צורכים בתקופה הזו.
לשמוע/לצפות בחדשות נשמע לי אחד הדברים שיותר מורידים את המורל. הם צריכים שיהיה להם כל הזמן תוכן עם רייטינג, ולכן חייבים לדבר שוב ושוב על הדברים שקרו וזה מגדיל את הקושי והפחד.
אבל יש כל כך הרבה סיפורים של גבורה, סרטונים מחזקים שמראים את העוצמות שלנו, את היופי שיש רק בעם שלנו. צריך לצרוך את הדברים הנכונים שמחזקים אותנו…
אפשר להתחיל בלקרוא בשרשור המהמם של @נגמרו לי השמות על נקודות אור מרגשות בימים אלו (מומלץ גם לקרוא את ההודעה הפותחת, למרות שהיא בכיוון אחר, אבל זה גם חשוב מאוד…) -
ואחרי קריאת השרשורים בפורום המדהים הזה רוצה להוסיף - הריון ולידה
מוסיפה - הריון ולידה
מוסיפה גם היום: - הריון ולידה
וממליצה גם על שתי הקבוצות האלו:
תמצית החדשות 13 - תמצית החדשות. מתעדכנים במה שקורה, ברוח חיובית, בלי לפספס את הדברים החשובים, אבל גם בלי להיחשף להמון מידע מיותר שיש בחדשות.
ניסי ה' 9 לע"נ חיילי צה''ל וקדושי מירון - סיפורים מחזקים שנותנים כוח…
(כמובן שאת כל זה לא כתבתי לך כדי להגיד לך מה לעשות. רק כדי לתת אפשרות להסתכלות אחרת. מקווה שתקבלי החלטות נכונות עבורכם. וחיבוק גדול…❤️❤️❤️)