אנחנו נמצאים בזמן לא נורמלי, וזה מציב בפנינו כל מיני אתגרים - הן פיזיים והן נפשיים.
אני לא מרגישה צורך לפרט יותר מידי, נראה לי שהדברים די ברורים.
אבל הרגשתי צורך לעורר נקודה שבעיניי חשובה, לאור הכתבה הזאת:
הנקודה שרציתי להגיד:
אל תקבלו החלטות פזיזות.
להתחתן זה אחת ההחלטות הכי חשובות שנקבל בחיים. אני לא חושבת שנכון לקבל אותה מתוך לחץ. עדיף לדעתי להמתין מעט, לקבל את ההחלטה במתינות ומתוך כובד ראש. עדיף להמתין מעט מאשר ח"ו להזדקק לגט.
מעבר לכך, באיזשהו מובן, החיים מתחלקים ללפני ואחרי. יכול להיות שהאירועים האלה יגרמו לנו להשתנות, וכן למי שנמצא איתנו - בהרבה מאוד מובנים ומישורים. אולי זה ישנה בחירות שעשינו בחיינו. זכור לי סיפורו של עשהאל לובצקי שנפצע קשה במלחמת לבנון השנייה, ובעקבות השיקום שלו החליט ללמוד רפואה.
שיהיה ברור -
הקמת בתים בישראל זה דבר מאוד חשוב, ובטח שלהביא ילדים לעולם.
אני גם חושבת שבחירה באדם מסוים לא נעשית מתוך ודאות גמורה, אלא מתוך בטחון שאנחנו רוצים לצעוד יחד אל עבר הבלתי נודע - על כל התהפוכות והדברים שיקרו בעתיד. הספק הזה שאולי טעיתי - אומרים שבתקופת האירוסין יש משבר כזה, שפתאום נתקפים בסימני שאלה אם באמת בחרתי נכון - וזה טבעי ונורמלי. לפעמים זוגות צריכים איזשהו סיוע בקבלת ההחלטה, במעבר משלב של דייטים לאירוסין.
אבל חשוב לי להגיד - תוודאו שאתם במקום הנכון לקבל החלטה, שזה לא נעשה מתוך לחץ - ושהאדם שהכרתם מתאים לאדם שאתם היום - כי ייתכן ששניכם עברתם טלטלה רצינית.