אני יודעת שעכשיו זה לא זמן ל"מלחלמות אישיות".. אבל באמת לא בקטע רע, רק בשביל להוציא מהלב.
כי זה עולה לי כבר כמה ימים לראש ואני אומרת לעצמי די שטויות שחררי אבל זה חוזר על עצמו..
בפרט שלא קיבלתי מענה לרגש שלי מבעלי...
כיוון שההורים של שנינו לא מעוניינים לראות אחד את הצד השני- החלטנו לחגוג יום הולדת לבן שלי בנפרד- שבת פה ושבת שם..
הגענו עם עוגה ובלונים.. עזבו את זה שאני כבר לא מתרגשת שאני אומרת "שלום" ולא מקבלת תגובה.., עזבו את זה שכשאנחנו מגיעים הם לא מכינים סלטים (סוג של חינוך כזה, שהיא לא תבקש מאיתנו או תגיד לנו..פשוט תתרגלו למציאות. רוצים- תכינו, לא רוצים- אל תכינו. אנחנו מכינים בלי קשר) פשוט סתם מרגיש מזלזל. אבל סבבה, אנחנו ביקשנו לבוא, זה לא שהם הזמינו.. עזבו את זה שזה נהיה לגיטימי ונורמלי שאנחנו ישנים במיטות נוער עם אחיות של בעלי באותו חדר (כשהדלת לא נסגרת), עזבו את זה שהיא מעירה לי על הפיג'מה שלי אם היא צנועה מספיק לבעלה או לא (יכול להיות שזה לגיטימי.. אבל ליד כולם?! נראלי פחות..) עזבו את זה שאם אני אומרת משהו בשולחן שבת היא מתעלמת ממני בגלוי חח..
עזבו.. ניחא..
יושבים בשולחן, ליל שבת.. אחרי שהיא דורשת דרשות ומחדשת חידושים, כמה דיונים על זה שבעלי יצא לעבוד וכמה היא מאוכזבת שהילדים שלה הם הילדים שלה, והיא לא בחרה בהם, והם בחרו בה.. ועוד הרבה כאלה.. ד"א אני ברוב המוחלט של המקרים לא מדברת, אולי רק עם אחיות שלו, לא איתה.. כלומר, לא נכנסת לה בדברים, ולא נכנסת איתה לסוגיות בכל נושא שהוא. היא מתדיינת עם בעלה ובעלי. היא אומרת- אני כבר יודע איזו כלה תהיה לבן שלכם (פונה אלינו..) היא תהיה XX.. היא אמרה תיאור בשפה אחרת, לא בעברית, אני מבינה את השפה הזו ואת משמעות המילה ובעלי לא. המשמעות האמיתית של המילה היא שטן. אני ממש רוצה להאמין שהיא לא יודעת את המשמעות האמיתית של המילה והיא התכוונה לאישה קשה, לא פראיירית או ותרנית. אני לא הבעתי שום תגובה ומקווה שלא ראו עליי שום רגש. הייתי בשוק. בעלי שאל מה זה אומר? אבא שלו הסביר לו- שמדובר באישה לא פראיירית (המשמעות העדינה..)
היא רואה שאני לא מגיבה- ומוסיפה.. כמו חמותה (כלומר- אני..היי!)
לא הגבתי. המשכתי לאכול.
אף אחד לא עצר אותה. אף אחד לא העיר לה. כולם המשיכו כרגיל.
ואני אומרת לעצמי מאותו רגע ועד אתמול- עזבי.. כמויות השטויות שהיא מדברת.. נו נו.. לא להתייחס. זה מצד אחד.
מצד שני, כל פעם שאני שותקת לה על ה"שטויות" האלה אני מרגישה שהיא מרשה לעצמה לעבור עוד טיפה את הגבול. אני הבטחתי לעצמי אחרי הפעם הקודמת שלא מעניין אותי מה היא עושה- אני לא נכנסת איתה לשום שיחה מעבר לבסיסי והמינימלי. לא רוצה איתה שום שיחת נפש, שום קשר שהוא מעבר למינימום. כשהייתי בהתחלה זורמת איתה לשאלות החוקרניות שלה ומנהלת איתה שיח מעבר לבסיס- בסוף היא השתמשה בזה נגדי. אז לא מעוניינת לומר לה- 'זה לא היה לי נעים..' (כמו אז, שבסוף שפכה עליי דלי של זבל) זה לא הבן אדם לנהל איתו מו"מ.
לשתוק-? זה מה שעשיתי. אבל האם זה היה נכון? לא יודעת?
האם לקחתי קשה מידי- לא יודעת.
את שבת שמחת תורה, השחורה ההיא, עשינו אצלה, בגלל שפחדנו נשארנו אצלה עד יום שני. והיא ניסתה להוכיח לי שאני לא מספיק דואגת לבעלי. כל פעם שאנחנו שם היא מנסה בדרך לא דרך להראות לי ולבעלי את זה.
בעלי יצא לתפילה ולעבודה היא אומרת לי פעם אחר פעם- תתקשרי לבעלך, תראי שהוא בסדר ושהוא הגיע.. (לא הבנתי, את דואגת? תתקשרי אליו! מה את נותנת לי משימות?! )
בעלי חוזר הביתה, היא אומרת לי- קומי, תמזגי לו לאכול.. (ואני כבר שאלתי, הוא אמר שהוא עוד לא כ"כ רעב..)
בשבת, היא בד"כ מגישה את החמין בצלחת מרכזית. בעלי ליד הסיר ואני בחדר מחליפה טיטול לבן שלי. היא קוראת לי מהחדר ואומרת לי, תמזגי לבעלך לאכול..
טוב, לא התכוונתי לפתוח פה היסטוריה, רק לספר על הרגע הזה בשולחן שבת..
כי כשאמרתי לבעלי שהופתעתי ממנה ונפגעתי, ומזה שאף אחד לא הגיב הוא אמר לי 'יואו.. איך את אוהבת לחפש אותה.. '
הבנתי שאין לי עם מי לדבר.
ואני עדיין לא מצליחה לשחרר את זה מהלב.
אז חשבתי שאולי לכתוב פה יעזור לי..

. עדיין מספיק קרוב בשביל תחומי עניין משותפים וחוויות מחברות