אני חודש אחרי לידה
הבית הפוך
הילדים מנצלים את הרגעים שאני עם התינוקת לעשות שטויות
הכביסה עומדת באמצע הסלון בגלל המזג אוויר ולא מתייבשת ורק מצטברת
הכלים מצטברים בכיור
הרצפה מתגעגעת לאיזה טיטוא קטן, בטח לסמרטוט
את המצעים לא החלפתי כבר שלושה שבועות
גם את המגבות
לא מספיקה כלום
בבקרים עסוקה בטיפול בתינוקת ובניסיון קצת לסדר את הבית שמסתיים בבית חצי מסודר שמתבלגן בדקה שהילדים נכנסים מהמסגרות
כשהם משחקים בבית היא בדרך כלל ישנה, אבל אני לא יכולה לעשות כלום כי הם מתחילים לריב
ארוחת ערב לוקחת שעותתתת כי הם כן רוצים לאכול ולא רוצים לאכול ואני עם התינוקת על הידיים
מקלחות ושינה גם. מאז הלידה זה פשוט סיוט אחד גדול שמסתיים ב10 במקרה הטוב, והרבה פעמים אחרי. לפני הלידה והמלחמה הארוחות ערב, המקלחות וההשכבות היו כיפיות ממש. וכל כך בא לי לחזור לזה!
כשסוף סוף מסתיים כל הסיפור פה, התינוקת מתעוררת וצריכה לאכול. ואז גרפס. ואז שוב אוכלת. ושוב. כשסוף סוף נרדמת זה באזור 1-2 בלילה ואני נכנסת למיטה אפילו בלי מקלחת (לא מאמינה על עצמי. בחיים לא ויתרתי על מקלחת, וכבר חודש שמתקלחת בערך פעמיים בשבוע) סחוטה לגמרי, בידיעה שב6 יש לי השכמה מהגדולים, ושוב יום חדש.
בעלי מנסה לעזור כשהוא בבית (והוא לא הרבה) אבל לא מצליח לו.
היום למשל היה עסוק בלחבר את המייבש החדש כי אני מתחרפנת מהכביסה, אבל... בזמן שהילדים אוכלים ארוחת ערב, אני מניקה, כל הבית גם ככה בלאגן וליכלוך, ועכשיו הצטרפו הארגזים והניילונים של המייבש לסלון המדהים שלנו.
מיותר לציין שבסיטואציה הזו אני לא אכניס כביסה למייבש בשעות הקרובות ויש מספיק דברים קודמים לעשות?
או ששומר על הילדים כדי שאני אוכל לישון קצת, אבל אני קמה ומגלה שכל המשחקים בחוץ מפוזרים ביחד בכל הבית (אני לא מסכימה יותר מ2 משחקים כי אחרת הם לא יודעים לסדר והכל נשאר לי) ובסוף ישנתי שעה וקיבלתי עוד שעתיים של עבודה מזה...
מעדיפה כבר שלא יהיה בבית ולפחות אני לא אבנה על העזרה שלו ולא אצטרך לדאוג גם לו לארוחות (מישהו מוכן לספר לו שארוחת צהריים בשרית, גם עם זה "רק" עוף ותפא בתנור זה לא אפס עבודה במיוחד עם תינוקת? זה לפחות 20 דקות של התעסקות... ואם היא ערה בנתיים זה יכול לקחת לי גם שעה.)
נמאס לי
נגמרו לי הכוחות
אני עייפה ורק רוצה לישון
ושמישהו ידאג לי ליום חופש בלי בישולים, בלי ניקיונות וסדרים, בלי להפריד מריבות
רק לנוח
ולנוח
ולצבור כוחות
ולחזור שמחה
כי בנתיים מרגישה שקורסת וזה עושה רע לכולם
והגוף שלי מתפרק
ואני לא מצליחה להחלים ככה מהלידה

ותאמיני לי, זו נקודת אור גדולה בכל הבלאגן