אני מרגישה תקועה אז פונה לחכמת הנשים הטובה שכאן.
הנושא: שותפות בני המשפחה בניהול הבית
הנתונים: התיק הזה של ניהול הבית על הכתפיים שלי. כבד לי. גם כשיש צורך או רצון להניח אותו לרגע אצל בני הבית זה לא מצליח. התיק ננטש ואני סובלת. מוכנה גם להתחלק בכובד בעזרת תיקים של אחרים אבל זה כל הזמן נשאר בתחום אחריותי ואם אני לא על זה אז זה לא עובד..
התסכול קיים יותר כמובן בסוף השבוע כשיש עומס משימות ואין לי שום גיבוי..
יש ילדים גדולים יחסית ובעל עסוק.
דוגמאות? בבקשה.
איפוס בית בסוף היום. לא צריכה בית מלון אבל כן להביא למצב שנעים לפתוח בו את היום הבא. נקיון שיש וכלים, הרמת חפצים מהרצפה, סידור כסאות סלון מסביב לשולחן, טיטוא למטבח לפחות, איפוס חדר האמבטיה ההפוך ועוד..
זה רק עלי. אלא אם כן מכריחה אנשים לבצע משימות ספציפיות. ואז הם עושים את מה שביקשתי במסכנות וברמת ביצוע מרושלת..
הכנת אוכל לשבת. ביקשתי, אמרתי ופירטתי את רמת היכולת שלי השבוע (אני חולה) ואת הצרכים והמשימות.
לא הועיל. יש הרגשה שכולם יודעים שבסוף אני אדאג שהכל יקרה. ועל חשבון הבריאות שלי והשפיות שלי..
יש עוד הרבה אבל כבר הארכתי..
אני מנסה למצוא מקום באמצע בין לקרוס תחת עול המשימות לבין לצעוק שנמאס לי ולהרים את כולם בכח על הרגליים (מה שקורה מפעם לפעם) ואז כולם נפגעים מההתפרצות ואני מרגישה נורא עם עצמי.
אני מדברת גם על חינוך הילדים וגם על שיתןף הפעולה עם הבעל. מה אני מפספסת?
כבר עשינו תקופה של מבצעים וטבלאות. עזר לזמן קצר רק ע"מ לקבל פרס ודעך.. לא הצלחתי להכניס שינוי הרגלים. וגם זה דרש ממני ניהול מתמיד..
הותשתי. אין לי כח להמשיך לבד ואין לי כח לכעוס על זה שאף אחד לא רואה את המשימות השוטפות האלה כחלק מסדר היום שלו.. ברמה של 5 דקות עזרה.
הצילו.
מרגישה את הכעס עולה לי ולא רוצה להגיע לשם..

(גם ככה מרגישה כמו שוטרת בזמנים הקריטיים של היממה - בסוף היום ובתחילת היום - אז לפחות שבשאר הזמן נהיה בנחת יחסית...)