מעריב טוען: הרב עובדיה יוסף תומך בהקפאה בי-םנשיא מועצת חכמי התורה, מרן הגר"ע יוסף שליט"א סבור כי ישראל צריכה לשקם את יחסיה עם הממשל האמריקני בכל מחיר, גם אם נדרש לצורך זה להפסיק לבנות בירושלים - כך מדווח הבוקר בן כספית בעיתון מעריב. אלי ישי, שנכח בפגישה בה נאמרו הדברים, מכחיש (חדשות) | |||||||
| |||||||
הפרשן בן כספית, מי שחתום על הדיווח, טוען כי הדברים נאמרו במהלך פגישתו של נשיא המדינה, שמעון פרס עם הגר"ע יוסף לפני כשלושה שבועות. לדבריו, "הרב עובדיה יוסף השתמש במינוחים ברורים ונוקבים ואמר דברים מטלטלים, כולל הבעת תמיכה מפורשת בהפסקה זמנית של הבניה בירושלים". המפגש המדובר התרחש כאמור בערב פסח האחרון, במסגרת סבב ביקוריו של שמעון פרס אצל רבני וגדולי ישראל. במהלך השיחה, התבטא מרן הרב עובדיה יוסף נחרצות בכל הקשור ליחסי ישראל וארה"ב. "צריך לעשות הכל כדי להסתדר עם האמריקאים, צריך לשלם כל מחיר כדי לשקם את היחסים, אסור להתגרות באומות העולם ובמלכות", וכו'. הרב עובדיה יוסף אמר עוד כי אפשר להפסיק לבנות בירושלים לתקופה מסויימת ולרכז את מאמצי הבניה באיזורים אחרים כמו מרכז הארץ, ולא יקרה שום דבר אם נשוב לבנות בירושלים בעוד כמה שנים, לכשיחלוף המשבר. כששמעון פרס תיאר בפניו את הצעת הפשרה (אותה העלה פרס עצמו בפני נתניהו), לפיה ישראל תכריז על הפסקת בניה מוחלטת בשכונות הערביות של ירושלים, הביע הרב עובדיה תמיכה גם בהצעה הזו. בתגובה לפניית מעריב אמר אתמול שר הפנים, אלי ישי על הפרטים הללו "לא היו דברים מעולם". מבית הנשיא ביקשו שלא להתייחס. בן כספית טוען בתוקף כי תמלילי דבריו של הרב עובדיה נבדקו והוצלבו, בין היתר אצל גורמים ששוחחו עם הרב עובדיה יוסף גם אחרי הביקור של פרס. |
האם הרב עובדיה יוסף תומך בהקפאת הבניה בירושלים????אנונימי (פותח)
קשה מאוד להאמין.............א-ל נקמות ה'
הנה המכתב שכתב הגר"ע שליט"א:אנונימי (פותח)
לכבוד יקירינו אחינו בית ישראל, תושבי יש"ע, השם עליהם יחיו.
שלומכם יזכה לעד.
ברצוני להבהיר את עמדתי בעניין יש"ע.
לא פעם הסברתי מכבר, כי פסק ההלכה אשר נתתי בזמנו "שטחים תמורת שלום", אינו תקף כלל לרגל המצב הנוכחי. אני התכוונתי אך ורק לשלום אמת, בו ירושלים וסביבותיה ישכנו לבטח, בשלום ושלווה. אולם עתה, עינינו רואות וכלות כי אדרבא, מסירת שטחים מארצנו הקדושה, גורמת לסכנת נפשות.
לא לשלום כזה ייחלנו, ולא לנער הזה התפללנו. לפיכך, הסכם אוסלו בטל ומבוטל, "כי אני שלום, וכי אדבר המה למלחמה", ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים.
והנני מברך אתכם בכל לב ונפש, יוסף ה' אליכם ככם אלף פעמים ויברך אתכם כאשר דיבר לכם. ה' ישמור צאתכם ובואכם, לחיים טובים ולשלום מעתה ועד עולם. בימיכם ובימנו תיוושע יהודה, וישראל ישכון לבטח, ושב יעקב ושקט ושאנן ואין מחריד.
באהבה רבה,
דורש שלומכם וטובתכם בלב ובנפש
עובדיה יוסף
מקור
/News/News.aspx/4353 3
וכן פורסם בהרחבה ע"י ש"ס - לפני הבחירות.
זה לא חכמה להביא תמונותא-ל נקמות ה'
אכן, חילול השם גדול מאד. אבל כבר התרגלנו.השם הוא המלך!
רבין והרב מסרו שטחים+נשק לעראפת אסור לבחור בהםבן ציון גגולה
אנשים...לא להיסחף אה?!אוגנדה
גם צדיקים יכולים לטעות- צריך להתבטל לנשיא הדורבן ציון גגולה
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7