בס"ד
הרבה זמן שמלוות אותי התהיות והלבטים בהקשר של רמה דתית של בחורה איך לדעת אם היא תורנית, ואיזה מדדים יש כדי לבחון את זה? וכו
אני כמו עוד הרבה בחורים מתאר לעצמי הייתי בודק לפי הדבר הכי קל וגלוי.. מה שנראה לעין..
א) היא הולכת עם חצאית? איזה אורך? תבדוק, אה זה מעל הברכיים ? טוב נקסט.
ב) כסר"ש היא כתבה בכרטיס כיסוי ראש חלקי - נקסט.
ג) שרוולים -- אוי היא הוסיפה תמונה שהשרוול מעל המרפק.. חבל
ד) פתיחות- היא מחפשת מישהו עם ראש פתוח. אוקי.. אז פחות
כל הדברים האלו אוטומטית הורידו לי (בעיקר השלושה הראשונים) ויכול להיות מאד שזה בהחלט משקף רמה תורנית, אבל תכלס? זה ממש לא ה-מדד.
יצאתי עם הרבה בחורות והיו לי קשרים ארוכים, עם בחורות שהגדירו עצמן תורניות או רק "דתיות" והתבדתי שההגדרות האלו הן לא ככ מדויקות בלשון המעטה.
הבחורה התורנית עשתה דברים שהם לא תורנים בעליל ואילו הבחורה שרק הגדירה את עצמה דתיה שמרה בצורה ברורה על צניעות ולא רק במובן של הלבוש זה ממש לא המדד היחיד לתורניות.
אלא בעיקר בדיבור, בצניעות הפנימית, לשון הרע, עין טובה, פשטות וחיבור לתורה, דברים שנסתרים הרבה יותר מהעין והחשובים באמת.
העניין שנוצר היום עם כל האתרי שידוכים זה שיש לך מבחר עצום ואתה גולל, מחפש, בודק ובוחר "נתח" כמו מעין "שוק בשר" ..
אני חושב שדווקא המבחר הזה גרם לנו להיות מדיי בררנים ודווקא בגלל זה אנחנו מאבדים הזדמנויות שהיו יכולות באמת להתאים ושהפלנו על קטנות.
אותו דבר גם ביחס לבירורים אצל בחורים
יש רשימת מכולת מסודרת שצריך לשאול ולפי זה מבינים את הרמה הדתית. ששוב, זה כנראה נותן מסגרת מסוימת אבל אם זה באמת משקף את כל המצב? ממש לא.
אני מניח שבשורה תחתונה מה שאני מנסה לומר זה, שאל תהיו מדיי שטחיים ומקובעים תתנו לפעמים צ'אנס לא כל בחורה שמתמודדת עם צניעות היא בהכרח לייטית היא יכולה להיות הרבה יותר תורנית מאשר בחורות אחרות. ולא כל מכיניסט עם כיפה קטנה שאין לו רזומה של שנים במרכז הוא בהכרח כזה. גילוי נאות אחד החברים הכי טובים שלי נראה ככה והוא שם בכיס המון דוסים שאני מכיר.
מקווה שזה עזר קצת בהצלחה