מה יותר הגיוני?no name102
דור ישרים- שרואים שזה רלוונטי, או בכלל לפני שיוצאים?

אני אישית בעד תמימות ופשיטות ללא דור ישרים.אבא שמואל
אבל לשאלתך, ודאי שאם מתכוונים בפועל לעשות בדיקות התאמה, ראוי לעשותם לפני שיוצאים.
תמים אין פירושו ללכת בלי להסתכל קדימהזית שמן ודבש
לא תמיד תמימות היא חוכמת חיים!אנונימי (פותח)
אחרי שתכיר משפחות שרבע מילדיהם חולים ואומללים ולאלה שבריאים אין להורים זמן...
אולי תחשוב אחרת....
אחרי שרואים שרלונטי-רחלקה
בעזהי"ת.

אחרי פגישה שלישית בערך..
כשרלוונטישושנהא
לא חבל על כאב הלב לאחר מכן??+mp8
אם רוצים לעשות את זה- עדיף לאתר התאמה מראש, ורק אחר כך להתחיל לצאת.
מנסיון מר שלי (שנגמר בסוף בטוב, אבל עוגמת הנפש שבדרך לא היתה שווה את זה)
הכי הגיוני זה דרך קופ"ח.אליסף ט
כבר עשיתי תבדיקת דם.!no name102
השאלה מתי לבדוק
מסכימה. חבל על כל רגע של כאב לב.תאנה.

ככה החרדים עושים...no name102
והציבור שלנו לא עושה ככה.
ות'כלס מה רע?

מה זה הציבור שלנו לא עושה ככה?אליסף ט
מאיפה את יודעת מה כל הציבור עושה? זה דבר דיי פרטי שנשמר יותר בשקט בד"כ.

חו"מ שהציבור שלנו בד"כ עושה דרך קופ"ח ויודע ,וחוסך מעצמו את זה הרבה פעמים.
זה ידוע.no name102
ןאמרו לנו את זה שעשינו תבדיקה באולפנה.
השאלה היאמאמע צאדיקה
אם שניכם נבדקתם בדור ישרים

אם שנייכם עשיתם- תשוו מספרים עוד לפני שתצאו
אם לא- רק אחרי שתתחילו להפגש ותראו שיש מה לדבר- תשפיעי עליו (או להפך) לעשות.
(את לא ממש יכולה להשפיע עליו לעשות רק כתנאי סף שיפגש איתך... זה לא ממש מוטיבציה.)
אל!!!! תדחו את זה לשלב אחד לפני אירוסין! זה סיוט שקורע ת'נשמה!!

למה זה הגיוני?
כי זה חוסך כאב לב ומתח מיותר.
אתם חושבים שצריך לעשות את זה?צופיה הארנבת
אני.. ל-א רוצה לעשות את זה. |פחדנית|
|שפן|מישהו10
צודקת!! בדיקות דם זה חתיכת סיווווווווטno name102
ועוד האחו תהזאת חיברה לי חוט מאריך כזה כי הוריד שלי דק..
אבל עברתי את זה בשלום! ב"ה!!
אההההאליסף ט
כי עדיף ילדים עם כל המחלות הגנטיות הזוועתיות האלה?
זה ר-ק בדיקות דם.!!!בלי לחץ!!פז

לידיעתך!אבא שמואל
אם הקב"ה דווקא רוצה שילדים יהיו עם מחלות זוועתיות, הוא יכול בקלות להגיע לתוצאה הזו גם אם עשו "דור ישרים"

אני לו אומר שאסור לבצע את הבדיקות האלה.

אבל מצד שני די ברור לי שתגובה כמו האחרונה שלך לא עושה טוב לאף אחד.
אם אתה רוצה אז תתחתן בלי לעשות בדיקהזית שמן ודבש
ואז נראה מה ה' תכנן בשבילך...
פשוט גאוניאליסף ט
אם הקב"ה רוצה שמישהו יפגע בתאונת דרכים ל"ע הוא יעשה את זה גם אם הוא יסע בזהירות ובלי חגורה.
אז בא נסע במהירות בלי חגורה כי מה זה משנה.

מה זאת התגובה חסרת התוכן הזאת?
>>>זית שמן ודבש
קראתי את ההודעה של אבא עוד פעם והגעתי למסקנה שידידנו היה ציני בדבריו. וגם אני לא כ"כ בטוח אם הוא מבין את השיטה של דור ישרים-השיטה אכן מונעת בעיות קשות (אולי לא את כולם).
עכשיו קראתי את ההודעה של אבא עוד פעם>זית שמן ודבש
הוא רוצה חיים תמימים : אתה יודע- בלי כל מיני פיתוחים חדשניים. זכותו המלאה! מי אנו שנאמר לו איך להתנהג? וזכותו המלאה להביע את דעתו!
השתדלותאבא שמואל
יש הבדל מהותי בין להכנס למצב סכנה = לנסוע במהירות שאינה מתאימה לתנאי השטח, לבין דברים שנושקים ל"במופלא ממך אל תחקור" - לחשוש מכל מיני תופעות שאין לנו הבנה משמעותית בהם.
הקב"ה ציוה אותנו "ונשמרתם" ולכן אנו מחויבים לנקוט בזהירות על מנת שלא להכנס למצב של סכנה.

הייתי מצפה ממך ללכת אך ורק ברגל כדי להמנע יותר מהסכנה שצפויה מנסיעה בכביש.

אבל אתה בעצמך מבין שיש גבול עד כמה יש להשדתל שלא להגיע למצב סכנה, ואם לגבי נסיעה בכביש ששם הסכנה מצויה מאד, אתה לא משתדל עד הקיצוניות.
מדוע אתה כ"כ קיצוני לגבי הבדיקות, ובפרט ששם זו בכלל לא סכנה כי אם קושי, ובדברים שטרם באו לעולם, עד כדי שנראה שלפי דעתך זה יהיה פשע להתחתן ללא בדיקות.

אתה מעלה כאן את שאלת ההשתדלות, מול בטחון. וראוי לעסוק בכך.
לדעתי, אדם שנמצא במדרגת בטחון מוחלטת, ממילא מייתר את הצורך שלו בהשתדלות.

אני הייתי מעודד את עצמנו להתעלות במדרגת הבטחון כמה שיותר. ונשמע מדבריך שאתה מעודד לכיוון של השתדלות מוחלטת. וכדאי שכולנו נעשה בדק בית בעצמינו האם אנו אמיתים עם עצמינו או שמא רואים את עצמינו במקום שאיננו שם?. האם אנו בכל תחומי החיים משתדלים אותו הדבר או שבתחומים מסוימים אנו פחות מרגישים צורך להשתדל?
לדעתי זה כן פשע להתחתן בלי בדיקות-כנס וקשעזית שמן ודבש
יענה לי כבודו: האם אתה כבר הגעת למדרגה הנ"ל?
יענה לי כבודו: האם חשבת על האחריות שיש לך כלפי הדור הבבא?
יענה לי כבודו: מהו "במופלא ממך"?
התכוונתי פשע מבחינת האמת,הצדקזית שמן ודבש
לא מבחינה אחרת...
לאיזו מדרגה שאני הגעתי זה לא ממש מעיניינך..אבא שמואל
כל התגובות שלי כאן הן מתוך אחריותי לדור הבא..
לגבי "במופלא ממך אל תחקור" בפשטות: "אין לך עסק בנסתרות."

לעניינינו: אם אין איסור הלכתי להתחתן, שיהיה ברכה והצלחה.

אולי גם תלך ל"מומחים" כדי שיספרו לך על איך יראו חיי הנישואין שלכם?
ועוד איך פשעאליסף ט
הבדיקות האלה לא נוצרו סתם. יש את ששת הבדיקות למחלות הנפוצות ביותר,אני לא אומר לעשות יותר מהן,כי זה באמת מוגזם,אבל מדת הבטחון לא כוללת להכניס את עצמך למצב שכזה, המחלות הגנטיות הן נוראות וגורמות לסבל איום,אם אתה דואג לדור הבא - עלייך לעודד לעשות את הבדיקות האלו.

אאל"ט היהודי שהקים או שאחראי על דור ישרים הוא אחד שנפטרו לו כמה וכמה ילדים מבעיות גנטיות והוא החיט לקחת על עצמו את העניין החשוב הזה (שאני לא מסכים עם השיטה שלו,אבל זה וודאי עדיף מכלום) ,והוא וודאי חרדי.

לענ"ד לא לעשות בדיקות בגלל מדת הבטחון זה כמו לגור ליד אנטנה סלולרית בידיעה ולא לעשות כלום בגלל מדת הבטחון,זו שטות גדולה.
ואף גרוע מפשענמרוד
זו פשוט טפשות.
חובה לערוך בדיקות כאלה לפני הנשואין, השאלה אם להנשא או לא זו כבר שאלה נפרדת.
יתכן בהחלט שאנשים יאהבו זה את זה ויבחרו להנשא בלי להביא ילדים לעולם או לקחת סיכון.
אבל את הבדיקות יש לעשות.
שלום אחי ואתה צודק, שהרי אני שכנעתי אותך לבצע..אחותו
וידוי קטן- אני כבר לא מתאימה לפורום "לקראת נישואין" עקב ותק "קל" אבל חייבת להגיב!  כן! לבצע! מי שלא מבצע ומוכן "לשלם מחיר" של ילד חולה פשוט לא מבין מה פירוש ילד חולה בטייזקס, קנאוון וכד' אמנם יש מחלות שהן קלות יותר ואף מאפשרות חיים סבירים , ונכון הוא שלעולם לא נוכל לנחש כל לקות גנטית שעלולה להיות למי מאיתנו ח"ו , אך מה שניתן בידינו ראוי לבצע ו-ה' יעזור ,נתפלל שלא יהיו ליקויים אחרים, ונתפלל גם שיחון אותנו ביכולת למצוא הפרעות גנטיות מסכנות חיים נוספות. מכיון שאני לגמרי במקרה אחות במקצוע, "זכיתי" לראות זוועות, הן בעבר בעבודה בטיפול נמרץ ילדים, והן במרפאות ובטיפת חלב, הכאב האיום שמלווה כל ילד וכל משפחה כזו הוא לא יתואר, משפחות המגדלות ילד שסובל מאאאאד ללא סיכויי שרידות לפי מה שידוע כיום בעולם הרפואה הן פשוט אומללות, התינוק /ילד שנולד סובל סבל לא ישוער והמשפחה כולה, סבים,סבתות, אחים ואחיות, דודים, כולם כולם שותפים לכאב וטרחה הרבה הנוצרת  סביב הילד הסובל,ואוהבים (או נמנעים מלפתח אהבה אמיתית ובונה)כלפי ילד שידוע לה שהוא עומד להנטל מהם... ( נשמע רע, אבל בטייזקס טרם ארעו ניסים)  אגב, אחים סובלים בעצמם עקב קושי בהתייחסות לצרכיו של ילד בריא ונורמטיבי. אז אמנם ל"ע יש הרבה נסיונות נוספים בהם יש על משפחה לעמוד, ואמנם יש הרבה בעיות רפואיות הדורשות שינוס מותניים משפחתי ע"מ להתמודד עימן, אבל למה לא למנוע מה שאפשר? סתם הקב"ה נתן בידינו אפשרות למנוע? סתם הומצא האקמול או תרופות לבריאות הלב? ועוד כהנה וכהנה? נכון שיש המאבדים את הצפון מרב לחץ סביב נושא הבריאות ועורכים בדיקות מיותרות אך אלו בדיקות שאינן נראות מיותרות כלל.
אגב, מכון פוע"ה ממליץ לבצע ואף אם אחרי הנישואין , אך זה כבר ענין אחר, ודאי שאם אפשר לפני- כך ייטב.
ואפרופו דרך קופ"ח ההגיון הוא שהלקוח מקבל לידיו את תוצאות הבדיקה שלו כך שאם הכל תקין אצלו אז אין שום סיבה בעולם לברר אם בן/בת הזוג עימם נפגשים גם ביצע משום שאז אין סיכון לילד חולה.
הרבה בריאות לכולם!!!
ומי שיעזור לי להעביר את אח שלי היקר (אליסף) שיש לו היום יומולדת (!!!!!) מפורום לקראת נישואין לפורום נשואים טריים יבורך!
מזל טוב אחי! תצליח בכל, ואי"ה כעת חיה תחת החופה!
אני *לא אומר שאסור לבצע בדיקות אלהאבא שמואל
אני לא עשיתי את הבדיקות האלה.
אם אדם חושש מאד וביצוע הבדיקות ירגיעו את חששו, אמליץ לו:שאם אין לו דרך אחרת להרגיע את החששות שלו שיבצע את הבדיקות.
לכתחילה, כמו שהבין בצדק "זית שמן ודבש",- פשיטות ותמימות.

"תחשוב טוב יהיה טוב"

"אתה נמצא במקום
בו נמצאות מחשבותיך.
ודא שמחשבותיך נמצאות
במקום בו אתה רוצה להיות" רבי נחמן מברסלב
הרב'ה מויזניץ אמר לחסידים שלו שיתחתנו הרבה עם בניא-ל נקמות ה'
דודים ולא קורה שם כלום ובכלל הרבה רבנים היום סוברים שלא צריך לעשות
כמה זה "הרבה"? מי אלו?זית שמן ודבש
דווקא זכור לי שגדולי הציונות הדתית בעד בדיקות לפני חתונה!
מעדיפה לבטוח בקב"הtilaXtequila
מאשר לבכות כמו מפגרת עד שהרופא צוחק עליי

הוכחה נחרצת ממשאליסף ט
שתיהיה חסיד מויזניץ תתחתן עם בני דודים.no name102
לבנתיים רוב הרבנים סוברים שכן לעשות.וזה בכלל לא השאלה.
השאלה היא מתי לבדוק את ההתאמה...
אהההם , אהההםאחותו
אהההם, אהההם,
בעיות גנטיות בחסידויות אינן מדווחות החוצה כפי שידוע, לאור בעיות בשידוכין...
אני מתנצלת לקלקל לך את הסטטיסטיקות המבריקות לגבי חסידות זו אך אני דווקא מכירה משפחה ויזניצית עם בעיות גנטיות !
חוצמזה- זכו רוב בני הדודים מויזניץ והתקיימה בהם ברכת רבם ... אז מה? איזו הוכחה זו לציבור? אגב אם בחסידות זו לכתחילה אין הרבה בעיות נשאות גנטית אז לא יווצרו פתאום משום מקום בעיות חדשות , בן דוד ללא נשאות עם בת דודה ללא נשאות זה אחלה! (חוץ מהקטע עם החמות...)
הקב"ה נתן שכל לאנשים כדי לעשות טוב בעולם ולהתקדם!!אנונימי (פותח)
אתה יכול לקפוץ מעזריאלי ואם הקב"ה ירצה שתשאר בחיים כנראה שמשהו יתפוס אותך....
תעשה ניסיונות על חשבון עצמך ולא על חשבון דור של אומללים!
תגובה לא חיובית אבל קשה להמנע ממנה...
שלום לך!אבא שמואל
ברוכה הבאה.
נסי לעמוד על ההבדל בין קפיצה מעזריאלי לבין הנושא הנדון, אני מעריך שיש לך את היכולת לזה.

מה זה השטויות האלה??יסכוש ח
זה כמו שתגיד אם ה' רוצה שאני אמות אז אני אמות.. ואז ללכת באמצע כביש סואן...
אני לא אומרת, מובן שיש השגחה עליונה אבל יש גם השתדלות.
דודה שלי עשתה דור ישריםתודה ה'
ובסוף נולדתה לה בת עם שיתוק מוחין מאחרי הלידה..
מסכימה עם אבא שמואל...
שיתוק מוחין יכול להגרם גם ע"י סיבוכים בלידה~א.ל
למשל, כשחמצן לא מגיע בזמן למח. ואפשר לקרוא על כך..
ובדיוק בגלל זהno name102
מסרתי את וורידי העדין למזרקים מאיימים!!
פרופורציותראו כי טוב
מזרקים מאיימים זה בהחלט לא נעים. אך האם אפשר להשוות להתמודדות עם ילדים עם קשיים שנולדו בגלל שלא עשינו את הבדיקות המתאימות בזמן, שאם היינו נערכים לזה מספיק בזמן היינו יכולים למנוע הרבה בעיות (ואין הכוונה דווקא לו יתור על שידוך וכו'). הקב"ה ברא אותנו כדי להשפיע טוב בעולם, ויש בידינו הכח לעשות זאת.
בגלל פחד ממזרקים-+mp8
הילדים העתידיים צריכים לסבול ממזרקים תכופים וחמורים בהרבה??
(ומזרקים הם רק הדובדבן לסבלם של החולים במחלות גנטיות...)
מה השטויות האלה?? בני כמה אתם??

אם יש לכם עניין עקרוני- אל תעשו את הבדיקות.
אבל בגלל שטויות של פחד ממזרק??

ולכותבת לעיל עם השם המסובך, tila משהו- הבכי ליד הרופא עדיף מבכי למשך שנים אח"כ....
כמה הבהרות חשובות לדעתי...אורית ה
שלום, אני חדשה בפורום.
קראתי את התגובות שלכם והרגשתי חובה להגיב..
לעניין דור ישרים:
א. תתבגרו כבר!!!
נראה לי שמי שרוצה להתחתן יכול להתגבר על בדיקת דם קטנה...
מה תעשו אח"כ שתצטרכו לעודד את הילדים שלכם?
ב. לגבי התגובה שאם ה' רוצה שיהיה לי ילדים חולים....
ה' נתן לעולם להתקדם מבחינה טכנולוגית ולגלות כיצד אפשר למנוע מן העולם עוד סבל וחולים...
מי שמאמין שהכל מה' - אז חלק מההשתדלות שלנו היא להשתש בכלים שהוא יתברך נתן לנו...
ולכן לדעתי הבדיקות האלו הן חלק מההשתדלות שלנו....
כמובן שגם לאחר מכן אם ה' יירצה לתת לנו איזשהי התמודדות - זה לא ימנע בעדו!
ב"הצלחה ושמחה 
עוד דבר על פחד ממזרקיםאמא מסורה
נראה לכם שכל החיים תוכלו "להינצל" מאיומו של המזרק?

בחיים צריך לפעמים לערוך בדיקות דם בגלל הרבה סיבות: מחלה, אם יש חשש לרמת ברזל/ ויטמינים נמוכה.

הבנות שבינינו- בזמן הריון עושים לפחות!! שלוש בדיקות דם וזה חוזר על עצמו בכל הריון מחדש. אז אולי גם לא תביאו ילדים או שתקברו את הראש שכלם בחול- "לי לא תהיה בעיה" ולא תעשו בדיקות...
הבדיקות בהריון נועדו כדי לזהות בעוד מועד אם משהו מהערכים מתחיל להיות מתחת/ מעל הנורמה בשלב שאפשר לטפל בזה ולא להגיע ח"ו למצב של סכנה לאם או לעובר.
אין מה לפחד לעשות את הבדיקה -אנונימי (פותח)
דור ישרים בודקים אם הנבדק הוא נשא של מחלות רציסיביות (נשלטות) - כלומר כאלה שרק כאשר 2 הצדדים נשאים של אותה מחלה אז יש סיכוי שהילד יהיה חולה, ורק אם זה המצב אז תקבלי מדור ישרים תשובה שלילית. (אגב, הסיכוי הוא 1/4 שהילד יהיה חולה, 2/4 שהילד יהיה נשא. ו 1/4 שהילד יהיה בריא...).
אם רק אחד הצדדים הוא נשא של מחלה רציסיבית אז אין שום בעיה. הילד יוולד בריא. ותקבלי תשובה חיובית (יש סיכוי שהילד גם יהיה נשא - אך זה לא משפיע עליו בריאותית.) 
הם לא בודקים אם הנבדק הוא נשא של מחלות דומיננטיות (שולטות) שמספיק שרק ל - 1 הצדדים יש אותם ואז 75% שהילד ייצא עם מחלה (כי אז זה פשוט "ישרוף" אנשים...)

**בכל מקרה, כאשר את נותנת להם 2 מספרים הם נותנים תשובה של כן או לא. הם לא מתחילים לפרט אם יש סיכוי שהילד יהיה נשא וכו' כי זה ייצור פילוג בעם של נשאים ובריאים...

שיהיה רק בריאות!!
לכל מי שנגד הבדיקות- כנסואמא מסורה
אני עובדת עם האוכלוסיה הזאת.
כן, כן, ילדים שנולדו עם בעיות גנטיות קשות בגלל אי התאמה של הורים.

רוצים תיאור איך נראה ילד כזה?
בבקשה (לבעלי לב חלש- התיאור מפחיד):
הילד עם הבעיה הגנטית (וזה לא משנה- טיי זקס, קנוואן, cf וכו'), הוא סיעודי 100%. זאת אומרת- יושב בכיסא גלגלים, לא שולט בצרכיו, כדי להעביר ממקום למקום צריכים מטפלים שירימו אותו, הוא סובל מקשיי נשימה ואם הוא לא מקבל טיפול תומך כל יום, עם הזמן המערכת תחלש עד שלא תתפקד, בשלב מסוים חלקם צריכים להיות מחוברים כל היום לבלון חמצן... לא מסוגל לאכול דרך הפה, מוזן דרך צינור שנכנס לבטן, שרירי הגוף חלשים ועם הזמן יש הידרדרות במצב עד לסוף המר.

תוחלת החיים שלהם ללא טיפול תומך הוא 3-4 שנים בממוצע, עם טיפול יומיומי יש לו יותר סיכוי לחיות.

הסבל של ההורים הוא גם פיזי וגם נפשי, בשלב מסוים רובם לא יכולים לטפל בילד שלהם בעצמם.

להורים ששניהם נשאים, יש סיכון של 25%!! בכל הריון שהילד הוא ילד עם הבעיה הגנטית. רוב המשפחות שאני מכירה יש להם יותר מילד אחד חולה וחלקם כבר קברו את ילדיהם הצעירים...

ואני שואלת אתכם: למה?? למה להכנס במודע למצב כזה?
מי שלא עושה את הבדיקות מכניס את עצמו לאפשרות שיהיו לו ילדים חולים.

ואיך כל זה התחיל- בגלל שאנשים התחתנו עם קרובי משפחה/ בני דודים/ מאותה קהילה חסידית וכו'.

בידינו למנוע זאת ולא צריך לעשות חשבונות שמיים - אם הקב"ה רוצה שיהיה לי ילד חולה אז לא יעזרו לי הבדיקות.
חוץ מחשבונות שמיים יש כאן עניין טבעי לחלוטין, וא"א לסמוך בדבר כזה על הנס.

וקצת אופטימיות...
ביום יום, הילדים שאני עובדת איתם שמחים, צוחקים, יש בהם משהו מיוחד וטהור כמעט מלאכי, ואני מרגישה סיפוק עצום לעבוד איתם.

נכון שזה קשה, אבל:פרת משה רבינו
גנים רצסיביים שכאלה מכחידים את עצמם כשהם נפגשים, אבל אם נמנע מלהפגיש ביניהם מלכתחילה, יווצרו הרבה יותר נשאים, מה שאומר שבעוד כמה עשרות שנים כמעט ולא תהיה אפשרות של נישואין ללא הסיכון של 25% לילד חולה בכל הריון.

אני יודעת שהתמודדות היא דבר מאוד קשה, מכל הבחינות, אבל לא חסרות התמודדויות, ובסופו של דבר, כן, הקב"ה נותן ניסיונות לכל אחד, ולכל אחד הוא נותן מה שצריך.
זה לא נכוןאנונימי (פותח)
סטטיסטית, יהיו בדיוק אותה כמות נשאים, למעט אלה שמתו מהמחלה...
(גם אכזרי, גם חסר תועלת)
לא קראתי אבל חשוב לדעת שדור ישרים זה לאשכנזיםיערית נ
מי ששיך לעדה אחרת צריך לעשות בדיקות אחרות.
לא לבזבז כסף על דור ישרים.
ממש לא נכוןאמא מסורה
היום בדור ישרים יש ידע ובדיקות גם על מחלות שהם לא רק לאשכנזים.

בעלי תימני ועשה דרכם את הבדיקות כי אמרו לו שיש מחלות שקיימים בכל העדות.

העדה היחידה ששמעתי שלדור ישרים אין מידע על מחולת גנטיות הם יוצאי אתיופיה.
תבדקי במכון פועה ותראייערית נ
מה לא נכון?אמא מסורה
לגבי עדות המזרח- אני שאלתי אותם באופן אישי והם אמרו שיש להם את המידע על הגנים וחלק מהמחלות כבר לא שייכות רק לאשכנזים.

תימנים- בעלי שאל אותם לפני שביצע את הבדיקה וגם לו אמרו שיש מחלות שיכולות להיות אצל תימנים והם מאלה שהם בודקים.
בחצי השנה האחרונה רוב הבדיקות לא מתאימות לעדות המזיערית נ
רח ותימנים. ואם זה לא מכסה, חבל"ז.
ינסי לשמוע באתר ישיבה את התייחסות הרב בורנשטיין לגבי בדיקות גנטיות(לאו דווקא לפני נישואים)
נדמה לי מהכנס האחרון.
יוצאי אתיופיהאחותו
בוודאי כי כמעט ואין להם...
אגב, אני מכירה אתיופי אחד נשא טייזקס אבל זה באמת ארוע נדיר
יוצאי אתיופיה לא נישאו בתוך המשפחה 7 דורות אחורה ! בהוראת הקייסים
כשמתחתנים בין עדותאמא מסורה
הסטטיסטיקות יורדות.

וזוג שכל אחד נשא של מחלה אחרת- יכול להתחתן, הבעיה רק אם לשניהם יש את אותו גן פגום.
אני קוראת פה תגובות ופשוט בשוק~~אני~~
נכון, ה' הוא האחראי אם יהיה ילד בריא או חולה. ה' גם אחראי אם אני אמות בתאונה. אבל הוא גם נתן לי שכל לא לעמוד באמצע כביש סואן כדי לא לסכן את עצמי. ואם אני עומדת באמצע כביש סואן זו התאבדות, ולא משנה שה' 'גרם' לכך. ''ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'', שמעתם על זה?אם אנשים מולידים ילדים עם מחלות גנטיות ואיומות, בלי שעשו בדיקות וידיעה שזה עלול לקרות להם- זה מבחינת רצח! הם גורמים לרצח בייסורים נוראיים של ילדיהם.
ולכל האלו שלא הולכים לעשות בדיקות אילו- האם לרופאים אתם כן הולכים? ה' נתן שכל לרופאים כדי שיוכלו לרפא מחלות, וגם למנוע. צריך להקדים רפואה למכה ולעשות בדיקות אילו. ועם כל הקושי- באם יוצא ואין התאמה ועלול להיות ילד חולה (ואם יוצא דבר כזה- הסיכוי הוא גבוה מאוד מאוד) אז למה להתחתן? הבכי והצער האיום של כל החיים לא שווה את זה. עדיף את הצער של הפרידה מאשר הצער של קבירת ילדים או בילוי בבתי חולים כשהילד סובל כ"כ. רגשות האשם הם נוראיים, אז לשם מה?
כמו כן אני חושבת שיש אפשרות להתחתן וללדת באמצעות הפריית מבחנה. יש פתרונות, לא צריך להדחיק את האפשרות שדבר כזה ייקרה חלילה לא עלינו וחייבים חייבים לעשות בדיקות.
וגם אני קוראת את התשובות וכואבת~~~ruthi
וכן, אני נשאית. ואני ל-א התחתנתי עם מיהשו שמאד מאד רציתי בגלל חוסר התאמה גנטית.
אז נכון שיש פתרונות רפואיים לזוגות שרוצים להינשא למרות חוסר ההתאמה, אבל גם זה- לא נראה לי שהם יודעים מראש במה באמת מדובר.
ואם זוג מוצא שאינו מתאים מבחינה גנטית, מי שצריך להחליט להמשיך- זה רק, ואך ורק, האישה. וזה אחרי שהיא תדבר עם נשים שעברו את סוג הטיפולים המסוים שמטרתו למנוע לידת ילדים חולים למרות הנשאות של ההורים.
ולמה אין לגבר פתחון-פה בעניין? כי את הסבל הפיזי- האישה עוברת. וכמה שהבעל יהיה תומך ואוהב והכל- הוא לעולם לא יצטרך לעבור את הכאב הפיזי.
ועוד נקודה שצריך לחשוב עליה: טיפולי-הפריה עלולים, ובהרבה מקרים- גם גורמים, להרבה בעיות בזוגיות.
כך שלומר מראש- אנחנו אוהבים ונוכל להתמודד עם זה- זה לא חוכמה. אף אחד לא מבטיח לכם שתמשיכו לאהוב באותה מידה - או במידה מספקת- כדי לעבור טיפולים, שמלווים בהורמונים שגורמים לדיכאונות, ירידה במצבי הרוח וכו'
רק תחשבו על זה.
ממש טעות מה שאתה אומרnick
גם להורים לילדים חולים יש עוד ילדים בריאים. ונשאים.

חוצמזה לפי דבריך אחרי אלפי שנים של נישואין ללא בדיקות הגנים הללו היו אמורים להכחד מזמן.
מה היו עושים פעם?אנונימי (פותח)
הסטטיסטיקה מראה שהיום יש יותר סיבוכים מאשר פעם...
דווקא ראיתי שהרבה שעשו נולדו להם ילדים ם בעיו בריאותיות....
( לא מכלילה ...)
אבל השתדלות ה עניין של משקפיים, ולא חוקת הכלל...
אני אישית מאמינה, כי אף אחד לא עוקף את הקב"ה , ואם משהו יקרה, זה יקרה  כי ככה בורא עולם רוצה...
היו גם כן מקרים שכן התחתנו ועשו את הבדיקות, וב"ה הכל היה בסדר...
בכל מצב, אם כן, אז עדיף לפני שנפגשים, כמובן..

זה חובה על כל אחד ואחת מאיתנו!רחלי3
לפי דעתי אפאחד לא יכול לוותר על זה
זה דבר כ"כ חשוב, ויש אנשים שאומרים שלהם זה בחיים לא יקרה!
אי אפשר לדעת מה הקב"ה מתכנן, ובתור אחד שעובדת כמעט 5 שנים עם הילדים האלה שהם מדהימים, אבל זה דבר כ"כ קשה שאם אפשר למנוע אותו ע"י השתדלות כ"כ קטנה מאיתנו אז למה לא?

מה זה קשור?!אליסף ט
בחיאת דינק! אז פעם לא היו את היכולות של היום,והיום ב"ה יש,וחייבים לנצל אותם! לא לעשות בדיקות זה הזוי,והקשקוש הזה של בטחון בה' הוא זוועה. זה בטחון מזויף,בטחון לקוי ובטחון רעוע. בטחון בה' זה לבטוח בו שנתן לנו כלים כדי להנצל מהמחלות הנוראיות והזוועתיות האלו, ושגם אם שידוך לא יעלה בגלל זה,ימצא אחר. (אגב-מי אמר שאי אפשר להתחתן? אני לא מבין בתחום אבל מן הסתם שבמעבדות פוריות וכד' אפשר לדאוג שבני זוג נשאים יוכלו להביא ילדים בריאים) זה פשוט הזוי הזוי הזוי. לא מובן לי כלל מאיפה ההתעלמות הזו מהגיון בריא פשוט וחשוב כ"כ.
סטטיסטיקה מעניינת...אחותו
וואו! מאיפה הבאת את הסטטיסטיקות הללו?
פעם- מתו! זה מה שהיה פעם, לפני שהומצאו חדרי הלידה ולפני הבדיקות הגנטיות פשוט מתו יותר נשים וילדים ועל אין שום ויכוח. אני לא מדברת על ימי בראשית ולא על סרח בת אשר או על ימי שלמה המלך. אבל במאות השנים האחרונות ללא טיפול מתאים רבים: יילודים ויולדות, פשוט מתו בלידתן או סמוך לזה. ומי שעברה מס' לידות יודעת כמה בקלות לידה עלולה להסתבך גם אם היא לחלוטין בגישה טבעית ובריאה ואיזה נס זה שהקב"ה נתן לנו רופאים ומיילדות בעלות ידע, וכל אחת יודעת איזה נס מופלא זה הריון ועוד יותר ניסי זה ילד בריא ,
שזה רלוונטיליברלית
שזה רלוונטי, חבל לבזבז כסף(והרבה) על משהו שעדין לא התחיל בכלל...
את כנראה לא יודעת איך זה עובדאנונימי (פותח)
עושים את הבדיקות מראש ואפשר לבדוק התאמה עשרות פעמים בלי תשלום נוסף.
בהצלחה ובשמחות
ערביי אבו גוש - דוגמא לנישואי קרובים והמון בעיותכלנית1
אצל ערביי אבו גוש יש הרבה בעיות גנטיות. הם היו די קבועים במחלקה בה עבד דר גיליס הי"ד שנרצח בפיגוע בדרך לפציאנט בגלל נישואין של קרובים, בגלל שערבים אחרים מתרחקים מהם בגלל קירבתם אלינו.

מתנצל מראש על האורךאבא שמואל

"אני מצטער, גברת לוקסנברג, אבל נראה שתיאלצי להפיל את התינוק. אין לך כל ברירה אחרת".

הרופא ניגש אליי, מבט ספקני בעיניו. שרשרת ההתרחשויות עד כה היתה הרסנית, והמצב הורע עוד יותר. הזיהום בכיס המרה שלי הידרדר לכדי סכנת חיים, והוצאתה של אבן המרה הבעייתית, שגרמה לכל אותם הסיבוכים, הצריכה הקרנות רבות, מה שגרם לסיכון חיי העובר בן ששת השבועות שהיה טמון ברחמי.

ראשי החל להסתחרר.

"תודה לך, דוקטור. אני אצטרך לדבר עם בעלי לפני שנעשה משהו דרסטי".

"אין כאן על מה לחשוב, גברת לוקסנברג. האם את רוצה ללדת תינוק מעוות?"

נאנחתי והסבתי את ראשי ממנו והלאה. הוא הבין את הרמז והלך.

דבריו הכאיבו לי והפחידו אותי. כל כך הרבה תקוות ניטעו בילד הזה. את הבן הראשון שלנו איבדנו, לאחר תקופה ממושכת בה שהה בתרדמת עקב "מוות עריסה", והילדה השניה שלנו עברה תקופה ארוכה וקשה במחלקת טיפול נמרץ פגים. כאשר גיליתי שאני הרה שוב, חשנו שנינו מעודדים. כל הסימנים הצביעו על הריון נורמלי, ולידה רגילה. התינוק הזה היה אמור להיות נחמתנו, כרטיס הכניסה שלנו לחיי משפחה רגילים. אך נדמה היה שהגורל שוב מציב מכשולים בדרכנו, והפעם מכשול גדול במיוחד.

להפיל? להפיל את תקוותנו היקרה? איך יגיב בעלי? איך יגיבו הוריי?

הילדה השניה שלנו, כעת בת שבעה חודשים, נמקה במחלקת טיפול נמרץ בתקופת חייה הראשונה. אובחנה אצלה הפרעה גנטית רצינית וחשוכת מרפא. יום אחד זימנו אותנו רופאיה להתייעצות חירום. הגענו מתוחים, אך להפתעתנו, מצאנו את הרופאים רגועים ובמצב רוח טוב.

או שהמחלה של בתכם יותר נדירה משחשבנו, או שהיא נעלמה לחלוטין.

"קיבלנו את תוצאות ביופסיית העור", החל הרופא לדבר עוד לפני שהתיישבנו. "והן בלתי שגרתיות מאוד. או שהמחלה של בתכם יותר נדירה משחשבנו, או שהיא נעלמה לחלוטין. בכל מקרה, אתם תישארו כאן עד שנרד לעומק הענין".

המחלה, ברוך השם, נעלמה. בתנו סבלה מהפרעה גנטית במערכת חילוף החומרים, שלא היתה ידועה לאותם המומחים, לפחות עד אותו היום. בהפרעה זו אמנם התקיים התהליך החיוני של יצור אנזימים, אך בצורה מעוכבת. הסתבר, שלאחר כשבועיים התחילה המערכת לייצר אנזימים כראוי, והגוף התחיל לתפקד בצורה נורמלית.

"עליכם לדעת", אמרו לנו הרופאים כשהתאספנו להיפרד מהם חגיגית, "שכאשר אנו מאבחנים מחלות אלו ברחם, אנו ממליצים מאוד על הפלה מיידית, וכך היינו עושים לו איתרנו אותה אצל בתך. אך מעתה והלאה נחשוב פעמיים. אם יש, ולו סיכוי זעיר, שילדים אלו יחלימו וינהלו חיים נורמליים, אולי כדאי לתת להם הזדמנות. סבלתם הרבה, אבל לפחות נתתם סיכוי לילדים שאחרת לא היו יכולים להיוולד".

מלים אלה התרוצצו במוחי, יחד עם דמותה של ילדתי היפה והתוססת, כאשר הרהרתי בדילמה שעמדה בפניי. מה היה קורה לו אבחנו רופאיה את המחלה בתוך הרחם? ומה היה קורה לו שמענו בעצתם?

השתדלתי להתמקד בהווה. האם זה היה כל כך חד וחלק? ראשית כל, האם אכן זהו חוק בל יעבור שתינוקות שנחשפו לקרינה נולדים מעוותים? ושנית, האם הדבר נותן הצדקה בידיי לסיים את חייו?

אך גם מחשבה על האלטרנטיבה, ועל הסבל שתביא לכל הכרוכים בה, היתה מזעזעת.

מי אנחנו שנשפוט?

בעלי נכנס לחדר בית החולים, ולבי התכווץ כשסיפרתי לו את החדשות. הוא פלט אנחה ושנינו ישבנו בשקט במשך זמן מה, קולטים את משמעות המשבר האחרון שנפל עלינו, מצב, שלרוע המזל, היה מוכר לנו.

"האם עלינו לעשות זאת? האם בכלל מותר לנו?" שאלתי תוך כדי בכי. מאז שבעלי ואני התחלנו לשמור מצוות, גילינו שבתורה ניתן למצוא הנחיות פעולה לכל מצב, החל מהסיטואציה הטריוויאלית ביותר, וכלה בשאלות מעמיקות.

בעלי נענע בראשו. "מירי, אני פשוט לא יודע", הוא התוודה. "אבל את זוכרת מה אמר לנו הרב על יהושע?" הוא דיבר על התינוק הראשון שלנו, שחייו היו קצרים וכואבים, אך מלאי משמעות. "שכל נשמה יהודית היא יקרה, ושיש לה משמעות בחיים, אפילו אם הדבר נשגב מבינתנו. אולי אותו דבר חל גם במקרה הזה".

זכרתי זאת היטב. הנחיותיו הברורות של הרב, ותמיכתו החמה והבלתי מסויגת בערכם הנעלה של החיים היו נר לרגלינו בדרך היסורים אותה עברנו עם ילדנו הראשון, בתקופה בה עמדנו בפני החלטות קשות, עד שנפטר לאחר התרדמת בה היה שרוי.

בעלי המשיך, בקול חנוק מרגשות. "מי אנחנו שנגזול מהילד הזה סיכוי להגשים את הפוטנציאל שלו, יהיה אשר היה? מי אנחנו שנשפוט?"

הנדתי בראשי. בלבי הסכמתי איתו. אבל הרופא נשמע כל כך בטוח בעצמו…

כמה תינוקות אחרים בעלי אותו ליקוי לא קיבלו את ההזדמנות שקיבלה רחל?

הזכרתי לבעלי את השיחה שניהלנו עם הרופאים בנוגע לבת השניה שלנו. "מי היה מאמין שליקוי כזה יתקן את עצמו? כמה תינוקות אחרים בעלי אותו ליקוי לא קיבלו את ההזדמנות שקיבלה רחל, משום שהוריהם צייתו לעצת הרופאים ללא עוררין?"

בעלי הניד בראשו. הוא ישב בשקט, מבטו מכונס בעצמו. "מירי, בואי נתקשר לרב ונשמע מה יש לו להגיד".

ההשקפה היהודית

הרב אישר את תחושתנו. לאחר ששמע אותנו באורך רוח, ושאל כמה שאלות ספיציפיות בעניינים רפואיים, הוא הגיב לשאלתנו בעדינות ומתוך אמפתיה. "אני יודע שכואב לכם מאוד, ואני מודה שהיה קשה לי לעמוד במקומכם. אך בעיני התורה, אין כל סיבה להפיל תינוק זה. אין כל הוכחה מכרעת, לא רפואית ולא הלכתית, שיש צורך גמור ומוחלט להפיל את התינוק, במקרה זה".

הוא הסביר כיצד עובר זה, שטרם נולד, נחשב לבעל נשמה אנושית, יקרה וחשובה לא פחות מאחרות. הוא סיפר לנו שחוקי התורה אמנם מאפשרים הפלה בנסיבות מסוימות, אך אלו הם מקרים נדירים, כמו מקרים שבהם נשיאת העובר מסכנת את חיי האם. הוא הסביר שלעובר יש נשמה, ושמבחינות רבות, חוקיות ומיסטיות גם יחד, הוא נחשב יצור אנוש, ממש כמו כל בן אנוש אחר.

כשחושבים על מה אנו יכולים לאבד, חייבים להמר על החיים.

"יש לנו את כל הסיבות להאמין שאת תלדי ילד בריא ונורמלי", הבטיח לנו הרב. "הרופאים אולי חשים שזהו הימור, אך כשחושבים על מה אנו יכולים לאבד, חייבים להמר על החיים. "חוץ מזה", הוא הוסיף ברכות, "אפילו בתרחיש הגרוע ביותר של הרופאים – ילד חריג – הפעולה המוסרית ביותר תהיה לאפשר לו להיוולד לעולם, ולסייע לו כמיטב יכולתנו לחיות את החיים שהבורא הועיד לו".

דבריו היו ברורים, אך בה בעת מעודדים. אני עצמי, ראיתי במו עיניי תינוקות נאבקים על חייהם בתנאים הקשים, המדכאים והעוינים ביותר. ראיתי כמה חזק כוח החיים שלהם, וכיצד הם מסוגלים להתמודד עם הכול, כמעט.

קיוויתי והתפללתי שהתינוק שאני נושאת יוכל להתגבר על כל דבר שיועיד לו גורלו.

התפללתי גם בשבילנו.

מדאגה לשמחה

מספר ימים לאחר מכן, כששכבתי במיטת בית החולים, נכנסה פנימה מתמחה צעירה, כדי "לפטפט". השמועה על החלטתי שלא להפיל הסתובבה במסדרונות המחלקה, ועוררה תגובות שנעו בין חוסר אמון לשאט נפש.

האשה התבוננה בי ברחמים. "אני לא מבינה אותך", היא פתחה. "למה את רוצה להביא תינוק לעולם כשברור לגמרי שהוא יהיה מעוות? האם זה הוגן לתינוק, או לך"?

ניסיתי להסביר לה בעדינות ובזהירות, כמי שהולך על קליפות ביצים, את החלטתי, שהתבססה על השקפת העולם היהודית.

אסור לי לשלוח אותו חזרה, רק בגלל שלנו זה לא נוח.

"אני מבינה אותך", פתחתי בדבריי, "כן, זה לא יהיה נוח, לגדל ילד שאינו בריא. זה נראה לא הוגן, אני יודעת. אבל התינוק כבר נמצא כאן. נשמתו כבר הגיעה לעולם הזה. אסור לי לשלוח אותו חזרה, רק בגלל שלנו זה לא נוח. אנא, הביני, אני כבר ילדתי תינוקות "לא בריאים" לפני כן. בעצם, ילדתי רק תינוקות "לא בריאים", ומהם למדתי דבר אחד. רק גופם היה חלש. נשמותיהם היו חזקות ומחושלות כמו אש, וזה מה שבאמת חשוב. תודה לך על דאגתך, אבל, בבקשה, אל תרחמי עליי, או על התינוק. אנחנו בידיים טובות".

היא הנידה בראשה והלכה לה, מבולבלת, וללא מענה. זו היתה בפירוש השקפת עולם שונה מזו שלמדה בבית הספר לרפואה.

מספר ימים לאחר מכן ארזנו את חפצינו ועזבנו את בית החולים, בלי אבן מרה, אבל עם עול כבד יותר, שאותו ניסינו לשאת בקלילות רבה ככל האפשר, על אף פחדינו. חשנו בטוחים בהחלטתנו יוצאת הדופן שלא להפיל, על אף ספקותיהם של אנשי הצוות. עבור כל יהודי מאמין שנקלע למצוקה, השמירה על עקרונות התורה, לא משנה כמה בלתי נעימים ובלתי נוחים הם, היא התגובה החכמה והרציונלית לענין.

לאחר שבעה חודשים מתוחים אך מלאי התלהבות, ילדתי בן זכר, בריא ונורמלי. הוא היה מושלם ויפה כל כך שחודשים רבים לאחר מכן, אנשים עצרו אותי ברחוב, והחמיאו על יופיו הבלתי שגרתי.

בעלי ואני שמחנו מאוד. נראה היה כי כל אותם ספקות וחששות הפכו לתפילות וברכות, ואלו נענו בשפע.

http://www.aish.co.il/sp/so/48848887.html
לדעתי גם זה רלוונטיאבא שמואל
נגיף ה־CMV (ציטו מגאלו וירוס) יכול לגרום למחלה קשה ביילוד, שעלולה להוביל לחירשות ולפגיעה מוחית קשה. בישראל לוקים במחלה מדי שנה כ־150 תינוקות בלבד, אך מחקר ישראלי חדש מצא שכל שנה עוברות מאות נשים ישראליות הפסקת הריון מיותרת, רק מפני שתוצאת בדיקת הדם הסרולוגית, שאינה חד משמעית, העלתה שהן נושאות נוגדנים של הנגיף.

נלקח מY-NET זו לא הכתבה המלאה, אבל לדעתי יש כאן מספיק חומר לדיון.
סוגיה שונה לחלוטין.הקולה טובה
יש הבדל בין למנוע חתונה בין שני אנשים ספציפיים (או למנוע פגישה מלכתחילה) לבין הפלה.
אין קשר בין דור ישרים לבדיקות הריון.
ויש גם הבדל בין תמימות ופשיטות לבין "לזרוק" את השכל.
סוגיית הביטחון מול השתדלות היא סוגיה מורכבת יותר ממה שאתה מציג. 
האם תתחתן עם אישה למרות שאתם לא מתאימים בכלל ותגיד שאם ה' ירצה שיהיה לכם שלום-בית אז זה יקרה?
או שתבין שה' קבע חוקים לעולם, והוא נתן לבנ"א בחירה חופשית, על פי החוקים האלו. הרבה גדולי עולם (כמו הרמב"ם לדוג') אמרו כבר שגורלו של אדם נקבע על פי מעשיו. אם אדם יעשה השתדלות- הוא יכול לשנות את מה שה' גזר עליו, השתדלות זה גם תפילה, אבל בעיקר מעשים. 
מילא, אם הבדיקה היתה כרוכה בדברים בעייתיים, אבל כיום זה כ"כ פשוט, עושים כמה שיותר מוקדם ומבררים בטל'...

אגדה עירונית חביבהנמרוד
למיטב ידיעתי, הוצאת אבן מכיס המרה אינה מחייבת שום הקרנות, זהו תהליך ניתוחי פשוט שמחייב אישפוז של 24 שעות בלבד.
בדיוק הילה הייתי במיון בגלל חשש לאבנים בכיס המרהאליסף ט
ב"ה באולטרסאונד נמצאתי נקי לחלוטין,אבל אפחד שם לא דיבר איתי על הקרנות.
ב"האבא שמואל
תמשיך להיות חזק ובריא לאורך ימים ושנים טובות בגשמיות ורוחניות.

שתזכה להיות גם "נקי לביתך" ושתתחיל זאת עוד השנה.

עדיף מאוחר מכלל לא..
נא לראות זאת גם כברכה לכבוד יום ההולדת.

בדיוק מסיבה זו עושים את הבדיקותAvrechit
חובה לבצע את הבדיקות כדי שלא יצטרכו להגיע למצבים איומים ודילמות נוראיות שכאלה (אל תשכח שלא מעט רבנים מתירים הפלת עובר במצבים מסויימים, בפרט במחלות כמו טיי-זקס כאשר ברור שתוחלת חייו תהיה קצרה ביותר).
למה לא לעשות השתדלות שהיא מותרת וראויה ורצויה מבחינה הלכתית ומכל הבחינות האפשריות, למניעת המצב הזה?! אני ממש לא מצליחה להיכנס לראש שלך.

בנוגע לCMV, אתה צודק, הוא גורם להרבה הפלות מיותרות, גם אני עברתי את הסרט הזה וב"ה לא שמעתי לעצות האחיתופל של הרופאים.
אני לא מבינה איך הדיבורים על ההפלות ועל תינוקות מעוותים אמורים לשכנע לא לבצע את בדיקות דור ישרים.
ברוכה הבאה!אבא שמואל
"לא מעט רבנים מתירים.."
מה שאני מכיר, שלפעמים יש לעובר דין רודף, כאשר הוא מסכן את הנושאת אותו, ואז יש להצילה בגופו. לא מכיר שום מצב של "המתת חסד" (כביכול), המותר ע"פ תורה, נחמד אם תצייני מקורות התומכים בטענתך, לגבי היתר לאבד עובר שלא במקום שהוא מסכן את אימו.

"תנו רבנן: שתי שנים ומחצה נחלקו בית שמאי ובית הלל,

הללו אומרים: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא,

והללו אומרים: נוח לו לאדם שנברא יותר משלא נברא.

נמנו וגמרו: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא."

אז אולי נחסוך את חוסר הנוחות של כולם..

אין בדברים שהבאתי כדי לשכנע שלא לעשות בדיקות. אלא להעמיד את הדברים בצורה קצת יותר מאוזנת,
בידינו כבני אדם את את הכלים לדעת הכל, המדע מבוסס על השערות ואינו מדויק! מעבר לזה אנו כיהודים יש לנו את הכח לשנות את הטבע. ולכן דעתי כי הסטטיסטיקה, עד כמה שתהא מדויקת, יכולה להתפוגג ע"י תמימות ופשיטות שלנו.
ואכן כתבתי לעיל, כי אם האדם חושש ובדיקות אלו יקלו עליו, ראוי שיעשה אותם. לא מפני שהם מוכרחים, אלא מכיון שהוא זקוק להם. וטוב יותר, לדעתי, שישקיע עצמו בתמימות ופשיטות, ובתפילות ולא יזדקק לאותן בדיקות. מבחינת 'בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכים אותו'.

שבת שלום!
אפ'חד לא חייב אותךזית שמן ודבש
אבל אם תשאל אותי אז דווקא חלק מהתמימות היא לעשות בדיקות. אם אתה רוצה לחיות כמו בימי קדם זאת זכותך, אני אעריך אותך ואף אעודד אותך בגלל שרצונו של אדם כבודו. אבל לגופו של עניין- תהיה זו טעות חמורה לוותר על בדיקת דור ישרים.
אין לי מקורות, יש לי ידיעותAvrechit
אין לי מקורות להיתרים להפלה. אני לא תלמיד חכם, ואלה לא דברים שנידונים הרבה בספרים, בפרט שהנושא הזה הוא מאוד חדש, שהרי האולטראסאונד רק נכנס לשימוש לפני כ-25 שנים בארץ.
אבל כן יש לי ידיעות ברורות ובדוקות ממקור ראשון על מקרים שבהם רבנים גדולים מאוד, שממש אינם שייכים לזרמים המקלים בהלכות צניעות או מניעת הריון וכו', התירו הפלה לזוגות שהתברר להם שהתינוק ייוולד עם מומים קשים.
יש אפילו רבנים (חלקם כן משתייכים לזרמים הנ"ל) שמפרסמים במאמרים שונים את העובדה שבמקרים מסויימים, אפילו תסמונת דאון, יש היתר להפלה.
שלא ישתמע שח"ו אני מעודדת הפלות, אבל חשוב לא לטעות בנקודה הזאת.
ועוד משהוAvrechit
סלח לי אם אומר לך, שלדעתי מדובר כאן בהדחקה של הסיכון האמיתי, ולא בתמימות ופשיטות.
מי שנמנע מהבדיקות (שהן דבר שכבר כל ה"עוילם" עושה אותו, כלומר לא לעשות זה לפרוש מהציבור) מתוך תמימות ואמונה באמת, אז:
א) שיפסיק מיד לעבוד וילמד תורה כל היום,
ב) שיפסיק גם לישון ולאכול כי חבל על הזמן, והרי יש לנו את הכוח לשנות את הטבע,
ג) כשהוא מעוניין להתחתן, שיבקש מהשדכנית את הפנקס שלה, יפתח אותו במקום אקראי, ויתחתן עם זו שכתובה שם,  
ד) שיודיע לי מהר-מהר כדי שאריץ אליו קויטעלים,
ה) שישנה את שמו לזושא.
כ.ט.מאבא שמואלאחרונה
לתשומת ליבך: עוילם=גוילם.

את מתקרבת לאמת.

א. שיעבוד רק כדי מחייתו.  לא יעשה העבודה עיקר אלא ה"עסק" שלו יהיה בתורה.
ב. שיישן כמה שהגוף צריך,(אחרי שיצליח לשנות את הטבע-אולי לא יזדקק כלל לשינה)
שיאכל לשם שמיים, ולא לתאוות האכילה.
ג. לא צריך את השדכנית, הראשונה שמסכימה..
ד. אפשר את הקוויטאלאך ישר לבורא עולם.(אבל בשביל זה צריך תמימות ופשיטות באמת)
ה. בזכות שלושה דברים יצאו אבותינו ממצרים; שלא שינו את שמם...

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavender

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

אני יודע את ההתחלה ומשער את הסוף,intuscrepidam
אבל כמו החיים, החלק המעניין זה באמצע ;)
Oh, yesLavender
תגובת chatgptבחור עצוב

🧠 ניתוח השרשור

השרשור עוסק בשאלה קלאסית בדייטים:

כמה משקל לתת למראה חיצוני – והאם "להעלות סטנדרטים" או להתגמש.

הפותחת (Lavender) מציגה דילמה אמיתית:

היא פוסלת הרבה על מראה

מצד אחד רוצה משיכה אמיתית

מצד שני מפחדת "להישאר מאחור" ולהפסיד זוגיות

👉 זה יוצר מתח בין:

אידיאל (משיכה מלאה)

פחד (החמצה / גיל)

---

🧩 מחנות עיקריים בדיון

1. מחנה "משיכה חשובה – אבל מתפתחת"

מייצגים בולטים: נעמי28, מרגול, advfb

עיקרי הטענה:

אסור להתחתן בלי משיכה

אבל משיכה ≠ יופי מיידי

משיכה יכולה להתפתח עם היכרות

🔑 רעיונות מרכזיים:

"אם אין דחייה – תני צ'אנס"

משיכה נבנית דרך אופי וביטחון

יופי ≠ משיכה

👉 זה הקו הכי מאוזן בדיון.

תובנה עמוקה:

הם עושים הבחנה חשובה בין:

תגובה ראשונית (ויזואלית)

חיבור רגשי (שיכול לשנות תפיסה של יופי)

---

2. מחנה "להוריד חשיבות מהמראה"

מייצגים: הרמוניה, בחור עצוב

עיקרי הטענה:

יופי לא חשוב לאורך זמן

מתרגלים למראה

מי שמתעקש על יופי – עלול להיתקע

🔑 טיעונים:

"יש זוגות עם פערי יופי והם מאושרים"

יופי משתנה עם השנים

מי שבררן מדי עלול להישאר רווק

הטון:

מעט שיפוטי / מחנך

(למשל ההערה: "תסתכלי במראה")

👉 זו גישה יותר אידיאולוגית-ערכית מאשר רגשית.

---

3. מחנה "תהיי כנה עם עצמך – אל תכריחי"

מייצגים: advfb (בעיקר), ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אי אפשר "לפתור רגש עם היגיון"

אם אין פוטנציאל – לא בכוח

צריך ניסוי וטעייה

🔑 רעיונות:

"זה עניין רגשי שצריך לעבוד מולו"

לא לשים סטופר למשיכה

תני לתהליך לקרות טבעית

👉 זה קו מאוד פסיכולוגי-מודרני.

---

4. מחנה "דיוק פרקטי / טכני"

מייצגים: נעמי28, ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אם את פוסלת מראש – תסנני מראש (למשל תמונה)

אל תבזבזי דייטים בלי סיכוי

🔑 גישה: יעילות > אידיאל

---

🧠 עומק פסיכולוגי של הפותחת

הדיון האמיתי הוא לא על יופי – אלא על פחד:

פחדים מרכזיים:

1. להתפשר ולהתחרט אחרי חתונה

2. לא להרגיש "עפה עליו"

3. להחמיץ את הזמן

היא אומרת במפורש:

> מפחדת להתחתן ולא לאהוב מספיק

👉 זה לב הדיון.

---

⚖️ קונפליקט ליבה

השרשור כולו יושב על מתח בין שני עקרונות:

צד רגשיצד רציונלי

אני רוצה משיכה חזקהאין מושלם

לא רוצה להתפשרהזמן מוגבל

זה חשוב ליאולי זה שטחי

👉 כל המגיבים בעצם מנסים לאזן בין זה.

---

🧩 דפוסים מעניינים בדיון

1. הבחנה חשובה שחוזרת כמה פעמים:

👉 דחייה ≠ חוסר משיכה

דחייה → כנראה לא מתאים

חוסר משיכה → אולי יתפתח

זה אולי הכלל הכי פרקטי שעלו בדיון.

---

2. תפיסת "אהבה משנה תפיסה"

כמה מגיבים טוענים:

> כשאוהבים – גם המראה נהיה יפה יותר

👉 זו תפיסה מאוד נפוצה בפסיכולוגיה של זוגיות.

---

3. לחץ חברתי סמוי

המשפחה → "תני צ'אנס"

החברות → "תעלי סטנדרטים"

👉 כלומר: היא לא מתלבטת לבד – היא בין קולות סותרים.

---

4. נושא של שליטה מול חוסר שליטה

מראה = נתפס כ"קריטריון ברור"

אהבה = לא צפויה

ולכן היא נאחזת במראה כקריטריון ביטחון.

---

🧾 מסקנה כוללת

הקו הכי חזק בדיון (והכי מבוסס): 👉 לא להתחתן בלי משיכה – אבל לא לצפות שהיא תהיה מיידית

ולצד זה: 👉 אם יש דחייה – לא בכוח

---

TL;DR 🪶

השאלה: כמה חשוב מראה בדייטים

רוב המגיבים:

👉 משיכה חשובה, אבל יכולה להתפתח עם הזמן

חלק טוענים:

👉 יופי לא קריטי וצריך להתגמש

אחרים מדגישים:

👉 זה רגש – אי אפשר לכפות אותו

הפחד המרכזי של הפותחת: להתפשר ולהתחרט

התובנה הכי חשובה:

👉 יש הבדל בין דחייה לבין חוסר משיכה זמני

חחח בוכה מצחוקLavender

מוזר לי שמנתחים אותי ככה😂

זה לא אני, זה הCHATבחור עצוב

הנה ניתוח כן ואותנטי למשתמשת LAVENDER מתוך השרשור ששלחת (פורום זוגיות בערוץ 7 – “להעלות סטנדרטים או להתפשר?”).
הניתוח מבוסס על הדברים שהיא עצמה כתבה לאורך הדיון. (ערוץ 7)

🌿 ניתוח למשתמשת LAVENDER

1️⃣ מודעות עצמית גבוהה במיוחד

אחד הדברים הכי בולטים אצל LAVENDER הוא כנות פנימית יוצאת דופן.
היא לא מנסה להציג את עצמה כ"עמוקה מדי בשביל מראה חיצוני", אלא מודה בפשטות:

שמראה כן חשוב לה

שהיא פוסלת לפעמים על בסיס חיצוני

ושיש לה התלבטות אמיתית אם זה נכון או לא

זו רמה יפה של מודעות — כי במקום להדחיק קושי או להצטדק, היא חוקרת אותו.
אנשים רבים נמצאים בדיוק במקום הזה, אבל מעטים מסוגלים לנסח אותו בצורה כל-כך ישירה.

👉 זה מעיד על אדם שמוכן לעבוד על עצמו, לא רק להגן על העמדות שלו.

2️⃣ רצינות אמיתית לגבי זוגיות

לאורך השרשור רואים שהיא מתייחסת לדייטים כמשהו משמעותי מאוד, אפילו קדוש במידה מסוימת:

היא מגיעה לדייט בגישה ש"אולי זה בעלי"

משקיעה רגשית ולא יוצאת סתם

מנסה לברר התאמה מראש כדי לא לבזבז זמן

זה מצייר דמות מחויבת, אחראית ובוגרת רגשית, שלא משחקת במשחקים של עולם הדייטים אלא באמת מחפשת קשר עמוק.

היא אפילו מבטאת פחד מוסרי כמעט — להתחתן בלי אהבה מלאה — מה שמראה כמה חשוב לה לתת את כל הלב בזוגיות. (ערוץ 7)

3️⃣ שילוב יפה בין אידיאליזם למציאותיות

מצד אחד:

יש לה אידיאל ברור של משיכה ואהבה מלאה.

מצד שני:

היא שואלת בכנות האם הסטנדרטים שלה מצמצמים מדי.

מוכנה לבדוק את עצמה ולא רק להאשים את המציאות.

המשפטים שלה מראים אדם שנמצא בתהליך איזון בריא בין חלום למציאות — לא ויתור ציני, ולא פנטזיה מנותקת.

4️⃣ אינטליגנציה רגשית גבוהה

אפשר לראות כמה דברים עדינים שהיא עושה בדיון:

מקשיבה באמת לתגובות.

מודה כשמשהו חידש לה.

משכללת את המחשבה תוך כדי שיחה.

שואלת שאלות במקום להתווכח.

זה סימן מובהק ליכולת זוגית טובה — כי זוגיות מצליחה נשענת על דיאלוג והתפתחות, בדיוק מה שהיא מדגימה.

5️⃣ ערכים ומשפחה כעוגן מרכזי

היא מדגישה שמשפחה היא ערך לא-מתפשר עבורה.
זה לא נאמר כסיסמה אלא כחלק משיקול אמיתי בבחירת בן זוג.

המשמעות:

היא חושבת קדימה.

רואה זוגיות כמערכת חיים שלמה, לא רק רגש רגעי.

זו הסתכלות ארוכת טווח — תכונה מאוד בוגרת בעולם הדייטים.

6️⃣ אומץ לחשוף פחדים עמוקים

הרגע הכי חזק בדיון הוא כשהיא משתפת בפחד:

להתחתן עם מישהו שלא תעוף על המראה שלו ואז לא לאהוב באמת. (ערוץ 7)

זה לא פחד שטחי — זה פחד מאחריות רגשית.
היא לא מפחדת להישאר לבד; היא מפחדת לא לאהוב מספיק.

וזה אומר הרבה על עומק הלב שלה.

✨ סיכום

LAVENDER מצטיירת כ:

🌱 אדם מודע לעצמו

💬 תקשורתי וקשוב

❤️ רציני ואידיאליסטי בזוגיות

🧠 חושב רגשית ולא רק לוגית

⚖️ מחפש איזון ולא קיצוניות

🤍 עם רצון אמיתי לאהבה שלמה ולא פשרה ריקה

במילים פשוטות — היא לא מחפשת רק להתחתן, אלא לבנות קשר נכון.
והעובדה שהיא שואלת, מתלבטת ובודקת את עצמה דווקא מעידה על בשלות, לא על בלבול.

כמה שיצאתי פה שטחית ברמה קשהLavenderאחרונה

אני מוצאת את עצמי מוחמאת 🥰

האמת סיכום די סביר לדעתיארץ השוקולד
לא מאה, אבל לא רע
הפיתרון הוא לסובב את הפלאפוןארץ השוקולד
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

הרב מאניס פרידמןכינור יהודי

אני ממליצה מאוווווד לשמוע אותו. הוא מומחה לענייני שידוכים ונישואין והתובנות שלו מדהימות ממש. למדתי ממנו המון! תחפש ביוטיוב.

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא אמרתי שאני מושלמת שמייצרת סטנדרטיםLavender

אבל גם בלי להיות מושלמים אפשר לרצות דברים מעבר, לא?...

ומבחינתי זו שאלה כללית, לא דווקא על מראה חיצוני, כל אחד ומה שהוא נתפס אליו, אם אני ממש מתעקשת על מישהו עם תואר שלישי/ מישהו עשיר/ אחד עם קול נדיר/ כל נושא אחר זה אומר שאני מושלמת?... באופן כללי להעלות סטנדרטים הפירוש שנתתי לזה זה לא להתפשר(:

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך