מה יותר הגיוני?no name102
דור ישרים- שרואים שזה רלוונטי, או בכלל לפני שיוצאים?

אני אישית בעד תמימות ופשיטות ללא דור ישרים.אבא שמואל
אבל לשאלתך, ודאי שאם מתכוונים בפועל לעשות בדיקות התאמה, ראוי לעשותם לפני שיוצאים.
תמים אין פירושו ללכת בלי להסתכל קדימהזית שמן ודבש
לא תמיד תמימות היא חוכמת חיים!אנונימי (פותח)
אחרי שתכיר משפחות שרבע מילדיהם חולים ואומללים ולאלה שבריאים אין להורים זמן...
אולי תחשוב אחרת....
אחרי שרואים שרלונטי-רחלקה
בעזהי"ת.

אחרי פגישה שלישית בערך..
כשרלוונטישושנהא
לא חבל על כאב הלב לאחר מכן??+mp8
אם רוצים לעשות את זה- עדיף לאתר התאמה מראש, ורק אחר כך להתחיל לצאת.
מנסיון מר שלי (שנגמר בסוף בטוב, אבל עוגמת הנפש שבדרך לא היתה שווה את זה)
הכי הגיוני זה דרך קופ"ח.אליסף ט
כבר עשיתי תבדיקת דם.!no name102
השאלה מתי לבדוק
מסכימה. חבל על כל רגע של כאב לב.תאנה.

ככה החרדים עושים...no name102
והציבור שלנו לא עושה ככה.
ות'כלס מה רע?

מה זה הציבור שלנו לא עושה ככה?אליסף ט
מאיפה את יודעת מה כל הציבור עושה? זה דבר דיי פרטי שנשמר יותר בשקט בד"כ.

חו"מ שהציבור שלנו בד"כ עושה דרך קופ"ח ויודע ,וחוסך מעצמו את זה הרבה פעמים.
זה ידוע.no name102
ןאמרו לנו את זה שעשינו תבדיקה באולפנה.
השאלה היאמאמע צאדיקה
אם שניכם נבדקתם בדור ישרים

אם שנייכם עשיתם- תשוו מספרים עוד לפני שתצאו
אם לא- רק אחרי שתתחילו להפגש ותראו שיש מה לדבר- תשפיעי עליו (או להפך) לעשות.
(את לא ממש יכולה להשפיע עליו לעשות רק כתנאי סף שיפגש איתך... זה לא ממש מוטיבציה.)
אל!!!! תדחו את זה לשלב אחד לפני אירוסין! זה סיוט שקורע ת'נשמה!!

למה זה הגיוני?
כי זה חוסך כאב לב ומתח מיותר.
אתם חושבים שצריך לעשות את זה?צופיה הארנבת
אני.. ל-א רוצה לעשות את זה. |פחדנית|
|שפן|מישהו10
צודקת!! בדיקות דם זה חתיכת סיווווווווטno name102
ועוד האחו תהזאת חיברה לי חוט מאריך כזה כי הוריד שלי דק..
אבל עברתי את זה בשלום! ב"ה!!
אההההאליסף ט
כי עדיף ילדים עם כל המחלות הגנטיות הזוועתיות האלה?
זה ר-ק בדיקות דם.!!!בלי לחץ!!פז

לידיעתך!אבא שמואל
אם הקב"ה דווקא רוצה שילדים יהיו עם מחלות זוועתיות, הוא יכול בקלות להגיע לתוצאה הזו גם אם עשו "דור ישרים"

אני לו אומר שאסור לבצע את הבדיקות האלה.

אבל מצד שני די ברור לי שתגובה כמו האחרונה שלך לא עושה טוב לאף אחד.
אם אתה רוצה אז תתחתן בלי לעשות בדיקהזית שמן ודבש
ואז נראה מה ה' תכנן בשבילך...
פשוט גאוניאליסף ט
אם הקב"ה רוצה שמישהו יפגע בתאונת דרכים ל"ע הוא יעשה את זה גם אם הוא יסע בזהירות ובלי חגורה.
אז בא נסע במהירות בלי חגורה כי מה זה משנה.

מה זאת התגובה חסרת התוכן הזאת?
>>>זית שמן ודבש
קראתי את ההודעה של אבא עוד פעם והגעתי למסקנה שידידנו היה ציני בדבריו. וגם אני לא כ"כ בטוח אם הוא מבין את השיטה של דור ישרים-השיטה אכן מונעת בעיות קשות (אולי לא את כולם).
עכשיו קראתי את ההודעה של אבא עוד פעם>זית שמן ודבש
הוא רוצה חיים תמימים : אתה יודע- בלי כל מיני פיתוחים חדשניים. זכותו המלאה! מי אנו שנאמר לו איך להתנהג? וזכותו המלאה להביע את דעתו!
השתדלותאבא שמואל
יש הבדל מהותי בין להכנס למצב סכנה = לנסוע במהירות שאינה מתאימה לתנאי השטח, לבין דברים שנושקים ל"במופלא ממך אל תחקור" - לחשוש מכל מיני תופעות שאין לנו הבנה משמעותית בהם.
הקב"ה ציוה אותנו "ונשמרתם" ולכן אנו מחויבים לנקוט בזהירות על מנת שלא להכנס למצב של סכנה.

הייתי מצפה ממך ללכת אך ורק ברגל כדי להמנע יותר מהסכנה שצפויה מנסיעה בכביש.

אבל אתה בעצמך מבין שיש גבול עד כמה יש להשדתל שלא להגיע למצב סכנה, ואם לגבי נסיעה בכביש ששם הסכנה מצויה מאד, אתה לא משתדל עד הקיצוניות.
מדוע אתה כ"כ קיצוני לגבי הבדיקות, ובפרט ששם זו בכלל לא סכנה כי אם קושי, ובדברים שטרם באו לעולם, עד כדי שנראה שלפי דעתך זה יהיה פשע להתחתן ללא בדיקות.

אתה מעלה כאן את שאלת ההשתדלות, מול בטחון. וראוי לעסוק בכך.
לדעתי, אדם שנמצא במדרגת בטחון מוחלטת, ממילא מייתר את הצורך שלו בהשתדלות.

אני הייתי מעודד את עצמנו להתעלות במדרגת הבטחון כמה שיותר. ונשמע מדבריך שאתה מעודד לכיוון של השתדלות מוחלטת. וכדאי שכולנו נעשה בדק בית בעצמינו האם אנו אמיתים עם עצמינו או שמא רואים את עצמינו במקום שאיננו שם?. האם אנו בכל תחומי החיים משתדלים אותו הדבר או שבתחומים מסוימים אנו פחות מרגישים צורך להשתדל?
לדעתי זה כן פשע להתחתן בלי בדיקות-כנס וקשעזית שמן ודבש
יענה לי כבודו: האם אתה כבר הגעת למדרגה הנ"ל?
יענה לי כבודו: האם חשבת על האחריות שיש לך כלפי הדור הבבא?
יענה לי כבודו: מהו "במופלא ממך"?
התכוונתי פשע מבחינת האמת,הצדקזית שמן ודבש
לא מבחינה אחרת...
לאיזו מדרגה שאני הגעתי זה לא ממש מעיניינך..אבא שמואל
כל התגובות שלי כאן הן מתוך אחריותי לדור הבא..
לגבי "במופלא ממך אל תחקור" בפשטות: "אין לך עסק בנסתרות."

לעניינינו: אם אין איסור הלכתי להתחתן, שיהיה ברכה והצלחה.

אולי גם תלך ל"מומחים" כדי שיספרו לך על איך יראו חיי הנישואין שלכם?
ועוד איך פשעאליסף ט
הבדיקות האלה לא נוצרו סתם. יש את ששת הבדיקות למחלות הנפוצות ביותר,אני לא אומר לעשות יותר מהן,כי זה באמת מוגזם,אבל מדת הבטחון לא כוללת להכניס את עצמך למצב שכזה, המחלות הגנטיות הן נוראות וגורמות לסבל איום,אם אתה דואג לדור הבא - עלייך לעודד לעשות את הבדיקות האלו.

אאל"ט היהודי שהקים או שאחראי על דור ישרים הוא אחד שנפטרו לו כמה וכמה ילדים מבעיות גנטיות והוא החיט לקחת על עצמו את העניין החשוב הזה (שאני לא מסכים עם השיטה שלו,אבל זה וודאי עדיף מכלום) ,והוא וודאי חרדי.

לענ"ד לא לעשות בדיקות בגלל מדת הבטחון זה כמו לגור ליד אנטנה סלולרית בידיעה ולא לעשות כלום בגלל מדת הבטחון,זו שטות גדולה.
ואף גרוע מפשענמרוד
זו פשוט טפשות.
חובה לערוך בדיקות כאלה לפני הנשואין, השאלה אם להנשא או לא זו כבר שאלה נפרדת.
יתכן בהחלט שאנשים יאהבו זה את זה ויבחרו להנשא בלי להביא ילדים לעולם או לקחת סיכון.
אבל את הבדיקות יש לעשות.
שלום אחי ואתה צודק, שהרי אני שכנעתי אותך לבצע..אחותו
וידוי קטן- אני כבר לא מתאימה לפורום "לקראת נישואין" עקב ותק "קל" אבל חייבת להגיב!  כן! לבצע! מי שלא מבצע ומוכן "לשלם מחיר" של ילד חולה פשוט לא מבין מה פירוש ילד חולה בטייזקס, קנאוון וכד' אמנם יש מחלות שהן קלות יותר ואף מאפשרות חיים סבירים , ונכון הוא שלעולם לא נוכל לנחש כל לקות גנטית שעלולה להיות למי מאיתנו ח"ו , אך מה שניתן בידינו ראוי לבצע ו-ה' יעזור ,נתפלל שלא יהיו ליקויים אחרים, ונתפלל גם שיחון אותנו ביכולת למצוא הפרעות גנטיות מסכנות חיים נוספות. מכיון שאני לגמרי במקרה אחות במקצוע, "זכיתי" לראות זוועות, הן בעבר בעבודה בטיפול נמרץ ילדים, והן במרפאות ובטיפת חלב, הכאב האיום שמלווה כל ילד וכל משפחה כזו הוא לא יתואר, משפחות המגדלות ילד שסובל מאאאאד ללא סיכויי שרידות לפי מה שידוע כיום בעולם הרפואה הן פשוט אומללות, התינוק /ילד שנולד סובל סבל לא ישוער והמשפחה כולה, סבים,סבתות, אחים ואחיות, דודים, כולם כולם שותפים לכאב וטרחה הרבה הנוצרת  סביב הילד הסובל,ואוהבים (או נמנעים מלפתח אהבה אמיתית ובונה)כלפי ילד שידוע לה שהוא עומד להנטל מהם... ( נשמע רע, אבל בטייזקס טרם ארעו ניסים)  אגב, אחים סובלים בעצמם עקב קושי בהתייחסות לצרכיו של ילד בריא ונורמטיבי. אז אמנם ל"ע יש הרבה נסיונות נוספים בהם יש על משפחה לעמוד, ואמנם יש הרבה בעיות רפואיות הדורשות שינוס מותניים משפחתי ע"מ להתמודד עימן, אבל למה לא למנוע מה שאפשר? סתם הקב"ה נתן בידינו אפשרות למנוע? סתם הומצא האקמול או תרופות לבריאות הלב? ועוד כהנה וכהנה? נכון שיש המאבדים את הצפון מרב לחץ סביב נושא הבריאות ועורכים בדיקות מיותרות אך אלו בדיקות שאינן נראות מיותרות כלל.
אגב, מכון פוע"ה ממליץ לבצע ואף אם אחרי הנישואין , אך זה כבר ענין אחר, ודאי שאם אפשר לפני- כך ייטב.
ואפרופו דרך קופ"ח ההגיון הוא שהלקוח מקבל לידיו את תוצאות הבדיקה שלו כך שאם הכל תקין אצלו אז אין שום סיבה בעולם לברר אם בן/בת הזוג עימם נפגשים גם ביצע משום שאז אין סיכון לילד חולה.
הרבה בריאות לכולם!!!
ומי שיעזור לי להעביר את אח שלי היקר (אליסף) שיש לו היום יומולדת (!!!!!) מפורום לקראת נישואין לפורום נשואים טריים יבורך!
מזל טוב אחי! תצליח בכל, ואי"ה כעת חיה תחת החופה!
אני *לא אומר שאסור לבצע בדיקות אלהאבא שמואל
אני לא עשיתי את הבדיקות האלה.
אם אדם חושש מאד וביצוע הבדיקות ירגיעו את חששו, אמליץ לו:שאם אין לו דרך אחרת להרגיע את החששות שלו שיבצע את הבדיקות.
לכתחילה, כמו שהבין בצדק "זית שמן ודבש",- פשיטות ותמימות.

"תחשוב טוב יהיה טוב"

"אתה נמצא במקום
בו נמצאות מחשבותיך.
ודא שמחשבותיך נמצאות
במקום בו אתה רוצה להיות" רבי נחמן מברסלב
הרב'ה מויזניץ אמר לחסידים שלו שיתחתנו הרבה עם בניא-ל נקמות ה'
דודים ולא קורה שם כלום ובכלל הרבה רבנים היום סוברים שלא צריך לעשות
כמה זה "הרבה"? מי אלו?זית שמן ודבש
דווקא זכור לי שגדולי הציונות הדתית בעד בדיקות לפני חתונה!
מעדיפה לבטוח בקב"הtilaXtequila
מאשר לבכות כמו מפגרת עד שהרופא צוחק עליי

הוכחה נחרצת ממשאליסף ט
שתיהיה חסיד מויזניץ תתחתן עם בני דודים.no name102
לבנתיים רוב הרבנים סוברים שכן לעשות.וזה בכלל לא השאלה.
השאלה היא מתי לבדוק את ההתאמה...
אהההם , אהההםאחותו
אהההם, אהההם,
בעיות גנטיות בחסידויות אינן מדווחות החוצה כפי שידוע, לאור בעיות בשידוכין...
אני מתנצלת לקלקל לך את הסטטיסטיקות המבריקות לגבי חסידות זו אך אני דווקא מכירה משפחה ויזניצית עם בעיות גנטיות !
חוצמזה- זכו רוב בני הדודים מויזניץ והתקיימה בהם ברכת רבם ... אז מה? איזו הוכחה זו לציבור? אגב אם בחסידות זו לכתחילה אין הרבה בעיות נשאות גנטית אז לא יווצרו פתאום משום מקום בעיות חדשות , בן דוד ללא נשאות עם בת דודה ללא נשאות זה אחלה! (חוץ מהקטע עם החמות...)
הקב"ה נתן שכל לאנשים כדי לעשות טוב בעולם ולהתקדם!!אנונימי (פותח)
אתה יכול לקפוץ מעזריאלי ואם הקב"ה ירצה שתשאר בחיים כנראה שמשהו יתפוס אותך....
תעשה ניסיונות על חשבון עצמך ולא על חשבון דור של אומללים!
תגובה לא חיובית אבל קשה להמנע ממנה...
שלום לך!אבא שמואל
ברוכה הבאה.
נסי לעמוד על ההבדל בין קפיצה מעזריאלי לבין הנושא הנדון, אני מעריך שיש לך את היכולת לזה.

מה זה השטויות האלה??יסכוש ח
זה כמו שתגיד אם ה' רוצה שאני אמות אז אני אמות.. ואז ללכת באמצע כביש סואן...
אני לא אומרת, מובן שיש השגחה עליונה אבל יש גם השתדלות.
דודה שלי עשתה דור ישריםתודה ה'
ובסוף נולדתה לה בת עם שיתוק מוחין מאחרי הלידה..
מסכימה עם אבא שמואל...
שיתוק מוחין יכול להגרם גם ע"י סיבוכים בלידה~א.ל
למשל, כשחמצן לא מגיע בזמן למח. ואפשר לקרוא על כך..
ובדיוק בגלל זהno name102
מסרתי את וורידי העדין למזרקים מאיימים!!
פרופורציותראו כי טוב
מזרקים מאיימים זה בהחלט לא נעים. אך האם אפשר להשוות להתמודדות עם ילדים עם קשיים שנולדו בגלל שלא עשינו את הבדיקות המתאימות בזמן, שאם היינו נערכים לזה מספיק בזמן היינו יכולים למנוע הרבה בעיות (ואין הכוונה דווקא לו יתור על שידוך וכו'). הקב"ה ברא אותנו כדי להשפיע טוב בעולם, ויש בידינו הכח לעשות זאת.
בגלל פחד ממזרקים-+mp8
הילדים העתידיים צריכים לסבול ממזרקים תכופים וחמורים בהרבה??
(ומזרקים הם רק הדובדבן לסבלם של החולים במחלות גנטיות...)
מה השטויות האלה?? בני כמה אתם??

אם יש לכם עניין עקרוני- אל תעשו את הבדיקות.
אבל בגלל שטויות של פחד ממזרק??

ולכותבת לעיל עם השם המסובך, tila משהו- הבכי ליד הרופא עדיף מבכי למשך שנים אח"כ....
כמה הבהרות חשובות לדעתי...אורית ה
שלום, אני חדשה בפורום.
קראתי את התגובות שלכם והרגשתי חובה להגיב..
לעניין דור ישרים:
א. תתבגרו כבר!!!
נראה לי שמי שרוצה להתחתן יכול להתגבר על בדיקת דם קטנה...
מה תעשו אח"כ שתצטרכו לעודד את הילדים שלכם?
ב. לגבי התגובה שאם ה' רוצה שיהיה לי ילדים חולים....
ה' נתן לעולם להתקדם מבחינה טכנולוגית ולגלות כיצד אפשר למנוע מן העולם עוד סבל וחולים...
מי שמאמין שהכל מה' - אז חלק מההשתדלות שלנו היא להשתש בכלים שהוא יתברך נתן לנו...
ולכן לדעתי הבדיקות האלו הן חלק מההשתדלות שלנו....
כמובן שגם לאחר מכן אם ה' יירצה לתת לנו איזשהי התמודדות - זה לא ימנע בעדו!
ב"הצלחה ושמחה 
עוד דבר על פחד ממזרקיםאמא מסורה
נראה לכם שכל החיים תוכלו "להינצל" מאיומו של המזרק?

בחיים צריך לפעמים לערוך בדיקות דם בגלל הרבה סיבות: מחלה, אם יש חשש לרמת ברזל/ ויטמינים נמוכה.

הבנות שבינינו- בזמן הריון עושים לפחות!! שלוש בדיקות דם וזה חוזר על עצמו בכל הריון מחדש. אז אולי גם לא תביאו ילדים או שתקברו את הראש שכלם בחול- "לי לא תהיה בעיה" ולא תעשו בדיקות...
הבדיקות בהריון נועדו כדי לזהות בעוד מועד אם משהו מהערכים מתחיל להיות מתחת/ מעל הנורמה בשלב שאפשר לטפל בזה ולא להגיע ח"ו למצב של סכנה לאם או לעובר.
אין מה לפחד לעשות את הבדיקה -אנונימי (פותח)
דור ישרים בודקים אם הנבדק הוא נשא של מחלות רציסיביות (נשלטות) - כלומר כאלה שרק כאשר 2 הצדדים נשאים של אותה מחלה אז יש סיכוי שהילד יהיה חולה, ורק אם זה המצב אז תקבלי מדור ישרים תשובה שלילית. (אגב, הסיכוי הוא 1/4 שהילד יהיה חולה, 2/4 שהילד יהיה נשא. ו 1/4 שהילד יהיה בריא...).
אם רק אחד הצדדים הוא נשא של מחלה רציסיבית אז אין שום בעיה. הילד יוולד בריא. ותקבלי תשובה חיובית (יש סיכוי שהילד גם יהיה נשא - אך זה לא משפיע עליו בריאותית.) 
הם לא בודקים אם הנבדק הוא נשא של מחלות דומיננטיות (שולטות) שמספיק שרק ל - 1 הצדדים יש אותם ואז 75% שהילד ייצא עם מחלה (כי אז זה פשוט "ישרוף" אנשים...)

**בכל מקרה, כאשר את נותנת להם 2 מספרים הם נותנים תשובה של כן או לא. הם לא מתחילים לפרט אם יש סיכוי שהילד יהיה נשא וכו' כי זה ייצור פילוג בעם של נשאים ובריאים...

שיהיה רק בריאות!!
לכל מי שנגד הבדיקות- כנסואמא מסורה
אני עובדת עם האוכלוסיה הזאת.
כן, כן, ילדים שנולדו עם בעיות גנטיות קשות בגלל אי התאמה של הורים.

רוצים תיאור איך נראה ילד כזה?
בבקשה (לבעלי לב חלש- התיאור מפחיד):
הילד עם הבעיה הגנטית (וזה לא משנה- טיי זקס, קנוואן, cf וכו'), הוא סיעודי 100%. זאת אומרת- יושב בכיסא גלגלים, לא שולט בצרכיו, כדי להעביר ממקום למקום צריכים מטפלים שירימו אותו, הוא סובל מקשיי נשימה ואם הוא לא מקבל טיפול תומך כל יום, עם הזמן המערכת תחלש עד שלא תתפקד, בשלב מסוים חלקם צריכים להיות מחוברים כל היום לבלון חמצן... לא מסוגל לאכול דרך הפה, מוזן דרך צינור שנכנס לבטן, שרירי הגוף חלשים ועם הזמן יש הידרדרות במצב עד לסוף המר.

תוחלת החיים שלהם ללא טיפול תומך הוא 3-4 שנים בממוצע, עם טיפול יומיומי יש לו יותר סיכוי לחיות.

הסבל של ההורים הוא גם פיזי וגם נפשי, בשלב מסוים רובם לא יכולים לטפל בילד שלהם בעצמם.

להורים ששניהם נשאים, יש סיכון של 25%!! בכל הריון שהילד הוא ילד עם הבעיה הגנטית. רוב המשפחות שאני מכירה יש להם יותר מילד אחד חולה וחלקם כבר קברו את ילדיהם הצעירים...

ואני שואלת אתכם: למה?? למה להכנס במודע למצב כזה?
מי שלא עושה את הבדיקות מכניס את עצמו לאפשרות שיהיו לו ילדים חולים.

ואיך כל זה התחיל- בגלל שאנשים התחתנו עם קרובי משפחה/ בני דודים/ מאותה קהילה חסידית וכו'.

בידינו למנוע זאת ולא צריך לעשות חשבונות שמיים - אם הקב"ה רוצה שיהיה לי ילד חולה אז לא יעזרו לי הבדיקות.
חוץ מחשבונות שמיים יש כאן עניין טבעי לחלוטין, וא"א לסמוך בדבר כזה על הנס.

וקצת אופטימיות...
ביום יום, הילדים שאני עובדת איתם שמחים, צוחקים, יש בהם משהו מיוחד וטהור כמעט מלאכי, ואני מרגישה סיפוק עצום לעבוד איתם.

נכון שזה קשה, אבל:פרת משה רבינו
גנים רצסיביים שכאלה מכחידים את עצמם כשהם נפגשים, אבל אם נמנע מלהפגיש ביניהם מלכתחילה, יווצרו הרבה יותר נשאים, מה שאומר שבעוד כמה עשרות שנים כמעט ולא תהיה אפשרות של נישואין ללא הסיכון של 25% לילד חולה בכל הריון.

אני יודעת שהתמודדות היא דבר מאוד קשה, מכל הבחינות, אבל לא חסרות התמודדויות, ובסופו של דבר, כן, הקב"ה נותן ניסיונות לכל אחד, ולכל אחד הוא נותן מה שצריך.
זה לא נכוןאנונימי (פותח)
סטטיסטית, יהיו בדיוק אותה כמות נשאים, למעט אלה שמתו מהמחלה...
(גם אכזרי, גם חסר תועלת)
לא קראתי אבל חשוב לדעת שדור ישרים זה לאשכנזיםיערית נ
מי ששיך לעדה אחרת צריך לעשות בדיקות אחרות.
לא לבזבז כסף על דור ישרים.
ממש לא נכוןאמא מסורה
היום בדור ישרים יש ידע ובדיקות גם על מחלות שהם לא רק לאשכנזים.

בעלי תימני ועשה דרכם את הבדיקות כי אמרו לו שיש מחלות שקיימים בכל העדות.

העדה היחידה ששמעתי שלדור ישרים אין מידע על מחולת גנטיות הם יוצאי אתיופיה.
תבדקי במכון פועה ותראייערית נ
מה לא נכון?אמא מסורה
לגבי עדות המזרח- אני שאלתי אותם באופן אישי והם אמרו שיש להם את המידע על הגנים וחלק מהמחלות כבר לא שייכות רק לאשכנזים.

תימנים- בעלי שאל אותם לפני שביצע את הבדיקה וגם לו אמרו שיש מחלות שיכולות להיות אצל תימנים והם מאלה שהם בודקים.
בחצי השנה האחרונה רוב הבדיקות לא מתאימות לעדות המזיערית נ
רח ותימנים. ואם זה לא מכסה, חבל"ז.
ינסי לשמוע באתר ישיבה את התייחסות הרב בורנשטיין לגבי בדיקות גנטיות(לאו דווקא לפני נישואים)
נדמה לי מהכנס האחרון.
יוצאי אתיופיהאחותו
בוודאי כי כמעט ואין להם...
אגב, אני מכירה אתיופי אחד נשא טייזקס אבל זה באמת ארוע נדיר
יוצאי אתיופיה לא נישאו בתוך המשפחה 7 דורות אחורה ! בהוראת הקייסים
כשמתחתנים בין עדותאמא מסורה
הסטטיסטיקות יורדות.

וזוג שכל אחד נשא של מחלה אחרת- יכול להתחתן, הבעיה רק אם לשניהם יש את אותו גן פגום.
אני קוראת פה תגובות ופשוט בשוק~~אני~~
נכון, ה' הוא האחראי אם יהיה ילד בריא או חולה. ה' גם אחראי אם אני אמות בתאונה. אבל הוא גם נתן לי שכל לא לעמוד באמצע כביש סואן כדי לא לסכן את עצמי. ואם אני עומדת באמצע כביש סואן זו התאבדות, ולא משנה שה' 'גרם' לכך. ''ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'', שמעתם על זה?אם אנשים מולידים ילדים עם מחלות גנטיות ואיומות, בלי שעשו בדיקות וידיעה שזה עלול לקרות להם- זה מבחינת רצח! הם גורמים לרצח בייסורים נוראיים של ילדיהם.
ולכל האלו שלא הולכים לעשות בדיקות אילו- האם לרופאים אתם כן הולכים? ה' נתן שכל לרופאים כדי שיוכלו לרפא מחלות, וגם למנוע. צריך להקדים רפואה למכה ולעשות בדיקות אילו. ועם כל הקושי- באם יוצא ואין התאמה ועלול להיות ילד חולה (ואם יוצא דבר כזה- הסיכוי הוא גבוה מאוד מאוד) אז למה להתחתן? הבכי והצער האיום של כל החיים לא שווה את זה. עדיף את הצער של הפרידה מאשר הצער של קבירת ילדים או בילוי בבתי חולים כשהילד סובל כ"כ. רגשות האשם הם נוראיים, אז לשם מה?
כמו כן אני חושבת שיש אפשרות להתחתן וללדת באמצעות הפריית מבחנה. יש פתרונות, לא צריך להדחיק את האפשרות שדבר כזה ייקרה חלילה לא עלינו וחייבים חייבים לעשות בדיקות.
וגם אני קוראת את התשובות וכואבת~~~ruthi
וכן, אני נשאית. ואני ל-א התחתנתי עם מיהשו שמאד מאד רציתי בגלל חוסר התאמה גנטית.
אז נכון שיש פתרונות רפואיים לזוגות שרוצים להינשא למרות חוסר ההתאמה, אבל גם זה- לא נראה לי שהם יודעים מראש במה באמת מדובר.
ואם זוג מוצא שאינו מתאים מבחינה גנטית, מי שצריך להחליט להמשיך- זה רק, ואך ורק, האישה. וזה אחרי שהיא תדבר עם נשים שעברו את סוג הטיפולים המסוים שמטרתו למנוע לידת ילדים חולים למרות הנשאות של ההורים.
ולמה אין לגבר פתחון-פה בעניין? כי את הסבל הפיזי- האישה עוברת. וכמה שהבעל יהיה תומך ואוהב והכל- הוא לעולם לא יצטרך לעבור את הכאב הפיזי.
ועוד נקודה שצריך לחשוב עליה: טיפולי-הפריה עלולים, ובהרבה מקרים- גם גורמים, להרבה בעיות בזוגיות.
כך שלומר מראש- אנחנו אוהבים ונוכל להתמודד עם זה- זה לא חוכמה. אף אחד לא מבטיח לכם שתמשיכו לאהוב באותה מידה - או במידה מספקת- כדי לעבור טיפולים, שמלווים בהורמונים שגורמים לדיכאונות, ירידה במצבי הרוח וכו'
רק תחשבו על זה.
ממש טעות מה שאתה אומרnick
גם להורים לילדים חולים יש עוד ילדים בריאים. ונשאים.

חוצמזה לפי דבריך אחרי אלפי שנים של נישואין ללא בדיקות הגנים הללו היו אמורים להכחד מזמן.
מה היו עושים פעם?אנונימי (פותח)
הסטטיסטיקה מראה שהיום יש יותר סיבוכים מאשר פעם...
דווקא ראיתי שהרבה שעשו נולדו להם ילדים ם בעיו בריאותיות....
( לא מכלילה ...)
אבל השתדלות ה עניין של משקפיים, ולא חוקת הכלל...
אני אישית מאמינה, כי אף אחד לא עוקף את הקב"ה , ואם משהו יקרה, זה יקרה  כי ככה בורא עולם רוצה...
היו גם כן מקרים שכן התחתנו ועשו את הבדיקות, וב"ה הכל היה בסדר...
בכל מצב, אם כן, אז עדיף לפני שנפגשים, כמובן..

זה חובה על כל אחד ואחת מאיתנו!רחלי3
לפי דעתי אפאחד לא יכול לוותר על זה
זה דבר כ"כ חשוב, ויש אנשים שאומרים שלהם זה בחיים לא יקרה!
אי אפשר לדעת מה הקב"ה מתכנן, ובתור אחד שעובדת כמעט 5 שנים עם הילדים האלה שהם מדהימים, אבל זה דבר כ"כ קשה שאם אפשר למנוע אותו ע"י השתדלות כ"כ קטנה מאיתנו אז למה לא?

מה זה קשור?!אליסף ט
בחיאת דינק! אז פעם לא היו את היכולות של היום,והיום ב"ה יש,וחייבים לנצל אותם! לא לעשות בדיקות זה הזוי,והקשקוש הזה של בטחון בה' הוא זוועה. זה בטחון מזויף,בטחון לקוי ובטחון רעוע. בטחון בה' זה לבטוח בו שנתן לנו כלים כדי להנצל מהמחלות הנוראיות והזוועתיות האלו, ושגם אם שידוך לא יעלה בגלל זה,ימצא אחר. (אגב-מי אמר שאי אפשר להתחתן? אני לא מבין בתחום אבל מן הסתם שבמעבדות פוריות וכד' אפשר לדאוג שבני זוג נשאים יוכלו להביא ילדים בריאים) זה פשוט הזוי הזוי הזוי. לא מובן לי כלל מאיפה ההתעלמות הזו מהגיון בריא פשוט וחשוב כ"כ.
סטטיסטיקה מעניינת...אחותו
וואו! מאיפה הבאת את הסטטיסטיקות הללו?
פעם- מתו! זה מה שהיה פעם, לפני שהומצאו חדרי הלידה ולפני הבדיקות הגנטיות פשוט מתו יותר נשים וילדים ועל אין שום ויכוח. אני לא מדברת על ימי בראשית ולא על סרח בת אשר או על ימי שלמה המלך. אבל במאות השנים האחרונות ללא טיפול מתאים רבים: יילודים ויולדות, פשוט מתו בלידתן או סמוך לזה. ומי שעברה מס' לידות יודעת כמה בקלות לידה עלולה להסתבך גם אם היא לחלוטין בגישה טבעית ובריאה ואיזה נס זה שהקב"ה נתן לנו רופאים ומיילדות בעלות ידע, וכל אחת יודעת איזה נס מופלא זה הריון ועוד יותר ניסי זה ילד בריא ,
שזה רלוונטיליברלית
שזה רלוונטי, חבל לבזבז כסף(והרבה) על משהו שעדין לא התחיל בכלל...
את כנראה לא יודעת איך זה עובדאנונימי (פותח)
עושים את הבדיקות מראש ואפשר לבדוק התאמה עשרות פעמים בלי תשלום נוסף.
בהצלחה ובשמחות
ערביי אבו גוש - דוגמא לנישואי קרובים והמון בעיותכלנית1
אצל ערביי אבו גוש יש הרבה בעיות גנטיות. הם היו די קבועים במחלקה בה עבד דר גיליס הי"ד שנרצח בפיגוע בדרך לפציאנט בגלל נישואין של קרובים, בגלל שערבים אחרים מתרחקים מהם בגלל קירבתם אלינו.

מתנצל מראש על האורךאבא שמואל

"אני מצטער, גברת לוקסנברג, אבל נראה שתיאלצי להפיל את התינוק. אין לך כל ברירה אחרת".

הרופא ניגש אליי, מבט ספקני בעיניו. שרשרת ההתרחשויות עד כה היתה הרסנית, והמצב הורע עוד יותר. הזיהום בכיס המרה שלי הידרדר לכדי סכנת חיים, והוצאתה של אבן המרה הבעייתית, שגרמה לכל אותם הסיבוכים, הצריכה הקרנות רבות, מה שגרם לסיכון חיי העובר בן ששת השבועות שהיה טמון ברחמי.

ראשי החל להסתחרר.

"תודה לך, דוקטור. אני אצטרך לדבר עם בעלי לפני שנעשה משהו דרסטי".

"אין כאן על מה לחשוב, גברת לוקסנברג. האם את רוצה ללדת תינוק מעוות?"

נאנחתי והסבתי את ראשי ממנו והלאה. הוא הבין את הרמז והלך.

דבריו הכאיבו לי והפחידו אותי. כל כך הרבה תקוות ניטעו בילד הזה. את הבן הראשון שלנו איבדנו, לאחר תקופה ממושכת בה שהה בתרדמת עקב "מוות עריסה", והילדה השניה שלנו עברה תקופה ארוכה וקשה במחלקת טיפול נמרץ פגים. כאשר גיליתי שאני הרה שוב, חשנו שנינו מעודדים. כל הסימנים הצביעו על הריון נורמלי, ולידה רגילה. התינוק הזה היה אמור להיות נחמתנו, כרטיס הכניסה שלנו לחיי משפחה רגילים. אך נדמה היה שהגורל שוב מציב מכשולים בדרכנו, והפעם מכשול גדול במיוחד.

להפיל? להפיל את תקוותנו היקרה? איך יגיב בעלי? איך יגיבו הוריי?

הילדה השניה שלנו, כעת בת שבעה חודשים, נמקה במחלקת טיפול נמרץ בתקופת חייה הראשונה. אובחנה אצלה הפרעה גנטית רצינית וחשוכת מרפא. יום אחד זימנו אותנו רופאיה להתייעצות חירום. הגענו מתוחים, אך להפתעתנו, מצאנו את הרופאים רגועים ובמצב רוח טוב.

או שהמחלה של בתכם יותר נדירה משחשבנו, או שהיא נעלמה לחלוטין.

"קיבלנו את תוצאות ביופסיית העור", החל הרופא לדבר עוד לפני שהתיישבנו. "והן בלתי שגרתיות מאוד. או שהמחלה של בתכם יותר נדירה משחשבנו, או שהיא נעלמה לחלוטין. בכל מקרה, אתם תישארו כאן עד שנרד לעומק הענין".

המחלה, ברוך השם, נעלמה. בתנו סבלה מהפרעה גנטית במערכת חילוף החומרים, שלא היתה ידועה לאותם המומחים, לפחות עד אותו היום. בהפרעה זו אמנם התקיים התהליך החיוני של יצור אנזימים, אך בצורה מעוכבת. הסתבר, שלאחר כשבועיים התחילה המערכת לייצר אנזימים כראוי, והגוף התחיל לתפקד בצורה נורמלית.

"עליכם לדעת", אמרו לנו הרופאים כשהתאספנו להיפרד מהם חגיגית, "שכאשר אנו מאבחנים מחלות אלו ברחם, אנו ממליצים מאוד על הפלה מיידית, וכך היינו עושים לו איתרנו אותה אצל בתך. אך מעתה והלאה נחשוב פעמיים. אם יש, ולו סיכוי זעיר, שילדים אלו יחלימו וינהלו חיים נורמליים, אולי כדאי לתת להם הזדמנות. סבלתם הרבה, אבל לפחות נתתם סיכוי לילדים שאחרת לא היו יכולים להיוולד".

מלים אלה התרוצצו במוחי, יחד עם דמותה של ילדתי היפה והתוססת, כאשר הרהרתי בדילמה שעמדה בפניי. מה היה קורה לו אבחנו רופאיה את המחלה בתוך הרחם? ומה היה קורה לו שמענו בעצתם?

השתדלתי להתמקד בהווה. האם זה היה כל כך חד וחלק? ראשית כל, האם אכן זהו חוק בל יעבור שתינוקות שנחשפו לקרינה נולדים מעוותים? ושנית, האם הדבר נותן הצדקה בידיי לסיים את חייו?

אך גם מחשבה על האלטרנטיבה, ועל הסבל שתביא לכל הכרוכים בה, היתה מזעזעת.

מי אנחנו שנשפוט?

בעלי נכנס לחדר בית החולים, ולבי התכווץ כשסיפרתי לו את החדשות. הוא פלט אנחה ושנינו ישבנו בשקט במשך זמן מה, קולטים את משמעות המשבר האחרון שנפל עלינו, מצב, שלרוע המזל, היה מוכר לנו.

"האם עלינו לעשות זאת? האם בכלל מותר לנו?" שאלתי תוך כדי בכי. מאז שבעלי ואני התחלנו לשמור מצוות, גילינו שבתורה ניתן למצוא הנחיות פעולה לכל מצב, החל מהסיטואציה הטריוויאלית ביותר, וכלה בשאלות מעמיקות.

בעלי נענע בראשו. "מירי, אני פשוט לא יודע", הוא התוודה. "אבל את זוכרת מה אמר לנו הרב על יהושע?" הוא דיבר על התינוק הראשון שלנו, שחייו היו קצרים וכואבים, אך מלאי משמעות. "שכל נשמה יהודית היא יקרה, ושיש לה משמעות בחיים, אפילו אם הדבר נשגב מבינתנו. אולי אותו דבר חל גם במקרה הזה".

זכרתי זאת היטב. הנחיותיו הברורות של הרב, ותמיכתו החמה והבלתי מסויגת בערכם הנעלה של החיים היו נר לרגלינו בדרך היסורים אותה עברנו עם ילדנו הראשון, בתקופה בה עמדנו בפני החלטות קשות, עד שנפטר לאחר התרדמת בה היה שרוי.

בעלי המשיך, בקול חנוק מרגשות. "מי אנחנו שנגזול מהילד הזה סיכוי להגשים את הפוטנציאל שלו, יהיה אשר היה? מי אנחנו שנשפוט?"

הנדתי בראשי. בלבי הסכמתי איתו. אבל הרופא נשמע כל כך בטוח בעצמו…

כמה תינוקות אחרים בעלי אותו ליקוי לא קיבלו את ההזדמנות שקיבלה רחל?

הזכרתי לבעלי את השיחה שניהלנו עם הרופאים בנוגע לבת השניה שלנו. "מי היה מאמין שליקוי כזה יתקן את עצמו? כמה תינוקות אחרים בעלי אותו ליקוי לא קיבלו את ההזדמנות שקיבלה רחל, משום שהוריהם צייתו לעצת הרופאים ללא עוררין?"

בעלי הניד בראשו. הוא ישב בשקט, מבטו מכונס בעצמו. "מירי, בואי נתקשר לרב ונשמע מה יש לו להגיד".

ההשקפה היהודית

הרב אישר את תחושתנו. לאחר ששמע אותנו באורך רוח, ושאל כמה שאלות ספיציפיות בעניינים רפואיים, הוא הגיב לשאלתנו בעדינות ומתוך אמפתיה. "אני יודע שכואב לכם מאוד, ואני מודה שהיה קשה לי לעמוד במקומכם. אך בעיני התורה, אין כל סיבה להפיל תינוק זה. אין כל הוכחה מכרעת, לא רפואית ולא הלכתית, שיש צורך גמור ומוחלט להפיל את התינוק, במקרה זה".

הוא הסביר כיצד עובר זה, שטרם נולד, נחשב לבעל נשמה אנושית, יקרה וחשובה לא פחות מאחרות. הוא סיפר לנו שחוקי התורה אמנם מאפשרים הפלה בנסיבות מסוימות, אך אלו הם מקרים נדירים, כמו מקרים שבהם נשיאת העובר מסכנת את חיי האם. הוא הסביר שלעובר יש נשמה, ושמבחינות רבות, חוקיות ומיסטיות גם יחד, הוא נחשב יצור אנוש, ממש כמו כל בן אנוש אחר.

כשחושבים על מה אנו יכולים לאבד, חייבים להמר על החיים.

"יש לנו את כל הסיבות להאמין שאת תלדי ילד בריא ונורמלי", הבטיח לנו הרב. "הרופאים אולי חשים שזהו הימור, אך כשחושבים על מה אנו יכולים לאבד, חייבים להמר על החיים. "חוץ מזה", הוא הוסיף ברכות, "אפילו בתרחיש הגרוע ביותר של הרופאים – ילד חריג – הפעולה המוסרית ביותר תהיה לאפשר לו להיוולד לעולם, ולסייע לו כמיטב יכולתנו לחיות את החיים שהבורא הועיד לו".

דבריו היו ברורים, אך בה בעת מעודדים. אני עצמי, ראיתי במו עיניי תינוקות נאבקים על חייהם בתנאים הקשים, המדכאים והעוינים ביותר. ראיתי כמה חזק כוח החיים שלהם, וכיצד הם מסוגלים להתמודד עם הכול, כמעט.

קיוויתי והתפללתי שהתינוק שאני נושאת יוכל להתגבר על כל דבר שיועיד לו גורלו.

התפללתי גם בשבילנו.

מדאגה לשמחה

מספר ימים לאחר מכן, כששכבתי במיטת בית החולים, נכנסה פנימה מתמחה צעירה, כדי "לפטפט". השמועה על החלטתי שלא להפיל הסתובבה במסדרונות המחלקה, ועוררה תגובות שנעו בין חוסר אמון לשאט נפש.

האשה התבוננה בי ברחמים. "אני לא מבינה אותך", היא פתחה. "למה את רוצה להביא תינוק לעולם כשברור לגמרי שהוא יהיה מעוות? האם זה הוגן לתינוק, או לך"?

ניסיתי להסביר לה בעדינות ובזהירות, כמי שהולך על קליפות ביצים, את החלטתי, שהתבססה על השקפת העולם היהודית.

אסור לי לשלוח אותו חזרה, רק בגלל שלנו זה לא נוח.

"אני מבינה אותך", פתחתי בדבריי, "כן, זה לא יהיה נוח, לגדל ילד שאינו בריא. זה נראה לא הוגן, אני יודעת. אבל התינוק כבר נמצא כאן. נשמתו כבר הגיעה לעולם הזה. אסור לי לשלוח אותו חזרה, רק בגלל שלנו זה לא נוח. אנא, הביני, אני כבר ילדתי תינוקות "לא בריאים" לפני כן. בעצם, ילדתי רק תינוקות "לא בריאים", ומהם למדתי דבר אחד. רק גופם היה חלש. נשמותיהם היו חזקות ומחושלות כמו אש, וזה מה שבאמת חשוב. תודה לך על דאגתך, אבל, בבקשה, אל תרחמי עליי, או על התינוק. אנחנו בידיים טובות".

היא הנידה בראשה והלכה לה, מבולבלת, וללא מענה. זו היתה בפירוש השקפת עולם שונה מזו שלמדה בבית הספר לרפואה.

מספר ימים לאחר מכן ארזנו את חפצינו ועזבנו את בית החולים, בלי אבן מרה, אבל עם עול כבד יותר, שאותו ניסינו לשאת בקלילות רבה ככל האפשר, על אף פחדינו. חשנו בטוחים בהחלטתנו יוצאת הדופן שלא להפיל, על אף ספקותיהם של אנשי הצוות. עבור כל יהודי מאמין שנקלע למצוקה, השמירה על עקרונות התורה, לא משנה כמה בלתי נעימים ובלתי נוחים הם, היא התגובה החכמה והרציונלית לענין.

לאחר שבעה חודשים מתוחים אך מלאי התלהבות, ילדתי בן זכר, בריא ונורמלי. הוא היה מושלם ויפה כל כך שחודשים רבים לאחר מכן, אנשים עצרו אותי ברחוב, והחמיאו על יופיו הבלתי שגרתי.

בעלי ואני שמחנו מאוד. נראה היה כי כל אותם ספקות וחששות הפכו לתפילות וברכות, ואלו נענו בשפע.

http://www.aish.co.il/sp/so/48848887.html
לדעתי גם זה רלוונטיאבא שמואל
נגיף ה־CMV (ציטו מגאלו וירוס) יכול לגרום למחלה קשה ביילוד, שעלולה להוביל לחירשות ולפגיעה מוחית קשה. בישראל לוקים במחלה מדי שנה כ־150 תינוקות בלבד, אך מחקר ישראלי חדש מצא שכל שנה עוברות מאות נשים ישראליות הפסקת הריון מיותרת, רק מפני שתוצאת בדיקת הדם הסרולוגית, שאינה חד משמעית, העלתה שהן נושאות נוגדנים של הנגיף.

נלקח מY-NET זו לא הכתבה המלאה, אבל לדעתי יש כאן מספיק חומר לדיון.
סוגיה שונה לחלוטין.הקולה טובה
יש הבדל בין למנוע חתונה בין שני אנשים ספציפיים (או למנוע פגישה מלכתחילה) לבין הפלה.
אין קשר בין דור ישרים לבדיקות הריון.
ויש גם הבדל בין תמימות ופשיטות לבין "לזרוק" את השכל.
סוגיית הביטחון מול השתדלות היא סוגיה מורכבת יותר ממה שאתה מציג. 
האם תתחתן עם אישה למרות שאתם לא מתאימים בכלל ותגיד שאם ה' ירצה שיהיה לכם שלום-בית אז זה יקרה?
או שתבין שה' קבע חוקים לעולם, והוא נתן לבנ"א בחירה חופשית, על פי החוקים האלו. הרבה גדולי עולם (כמו הרמב"ם לדוג') אמרו כבר שגורלו של אדם נקבע על פי מעשיו. אם אדם יעשה השתדלות- הוא יכול לשנות את מה שה' גזר עליו, השתדלות זה גם תפילה, אבל בעיקר מעשים. 
מילא, אם הבדיקה היתה כרוכה בדברים בעייתיים, אבל כיום זה כ"כ פשוט, עושים כמה שיותר מוקדם ומבררים בטל'...

אגדה עירונית חביבהנמרוד
למיטב ידיעתי, הוצאת אבן מכיס המרה אינה מחייבת שום הקרנות, זהו תהליך ניתוחי פשוט שמחייב אישפוז של 24 שעות בלבד.
בדיוק הילה הייתי במיון בגלל חשש לאבנים בכיס המרהאליסף ט
ב"ה באולטרסאונד נמצאתי נקי לחלוטין,אבל אפחד שם לא דיבר איתי על הקרנות.
ב"האבא שמואל
תמשיך להיות חזק ובריא לאורך ימים ושנים טובות בגשמיות ורוחניות.

שתזכה להיות גם "נקי לביתך" ושתתחיל זאת עוד השנה.

עדיף מאוחר מכלל לא..
נא לראות זאת גם כברכה לכבוד יום ההולדת.

בדיוק מסיבה זו עושים את הבדיקותAvrechit
חובה לבצע את הבדיקות כדי שלא יצטרכו להגיע למצבים איומים ודילמות נוראיות שכאלה (אל תשכח שלא מעט רבנים מתירים הפלת עובר במצבים מסויימים, בפרט במחלות כמו טיי-זקס כאשר ברור שתוחלת חייו תהיה קצרה ביותר).
למה לא לעשות השתדלות שהיא מותרת וראויה ורצויה מבחינה הלכתית ומכל הבחינות האפשריות, למניעת המצב הזה?! אני ממש לא מצליחה להיכנס לראש שלך.

בנוגע לCMV, אתה צודק, הוא גורם להרבה הפלות מיותרות, גם אני עברתי את הסרט הזה וב"ה לא שמעתי לעצות האחיתופל של הרופאים.
אני לא מבינה איך הדיבורים על ההפלות ועל תינוקות מעוותים אמורים לשכנע לא לבצע את בדיקות דור ישרים.
ברוכה הבאה!אבא שמואל
"לא מעט רבנים מתירים.."
מה שאני מכיר, שלפעמים יש לעובר דין רודף, כאשר הוא מסכן את הנושאת אותו, ואז יש להצילה בגופו. לא מכיר שום מצב של "המתת חסד" (כביכול), המותר ע"פ תורה, נחמד אם תצייני מקורות התומכים בטענתך, לגבי היתר לאבד עובר שלא במקום שהוא מסכן את אימו.

"תנו רבנן: שתי שנים ומחצה נחלקו בית שמאי ובית הלל,

הללו אומרים: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא,

והללו אומרים: נוח לו לאדם שנברא יותר משלא נברא.

נמנו וגמרו: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא."

אז אולי נחסוך את חוסר הנוחות של כולם..

אין בדברים שהבאתי כדי לשכנע שלא לעשות בדיקות. אלא להעמיד את הדברים בצורה קצת יותר מאוזנת,
בידינו כבני אדם את את הכלים לדעת הכל, המדע מבוסס על השערות ואינו מדויק! מעבר לזה אנו כיהודים יש לנו את הכח לשנות את הטבע. ולכן דעתי כי הסטטיסטיקה, עד כמה שתהא מדויקת, יכולה להתפוגג ע"י תמימות ופשיטות שלנו.
ואכן כתבתי לעיל, כי אם האדם חושש ובדיקות אלו יקלו עליו, ראוי שיעשה אותם. לא מפני שהם מוכרחים, אלא מכיון שהוא זקוק להם. וטוב יותר, לדעתי, שישקיע עצמו בתמימות ופשיטות, ובתפילות ולא יזדקק לאותן בדיקות. מבחינת 'בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכים אותו'.

שבת שלום!
אפ'חד לא חייב אותךזית שמן ודבש
אבל אם תשאל אותי אז דווקא חלק מהתמימות היא לעשות בדיקות. אם אתה רוצה לחיות כמו בימי קדם זאת זכותך, אני אעריך אותך ואף אעודד אותך בגלל שרצונו של אדם כבודו. אבל לגופו של עניין- תהיה זו טעות חמורה לוותר על בדיקת דור ישרים.
אין לי מקורות, יש לי ידיעותAvrechit
אין לי מקורות להיתרים להפלה. אני לא תלמיד חכם, ואלה לא דברים שנידונים הרבה בספרים, בפרט שהנושא הזה הוא מאוד חדש, שהרי האולטראסאונד רק נכנס לשימוש לפני כ-25 שנים בארץ.
אבל כן יש לי ידיעות ברורות ובדוקות ממקור ראשון על מקרים שבהם רבנים גדולים מאוד, שממש אינם שייכים לזרמים המקלים בהלכות צניעות או מניעת הריון וכו', התירו הפלה לזוגות שהתברר להם שהתינוק ייוולד עם מומים קשים.
יש אפילו רבנים (חלקם כן משתייכים לזרמים הנ"ל) שמפרסמים במאמרים שונים את העובדה שבמקרים מסויימים, אפילו תסמונת דאון, יש היתר להפלה.
שלא ישתמע שח"ו אני מעודדת הפלות, אבל חשוב לא לטעות בנקודה הזאת.
ועוד משהוAvrechit
סלח לי אם אומר לך, שלדעתי מדובר כאן בהדחקה של הסיכון האמיתי, ולא בתמימות ופשיטות.
מי שנמנע מהבדיקות (שהן דבר שכבר כל ה"עוילם" עושה אותו, כלומר לא לעשות זה לפרוש מהציבור) מתוך תמימות ואמונה באמת, אז:
א) שיפסיק מיד לעבוד וילמד תורה כל היום,
ב) שיפסיק גם לישון ולאכול כי חבל על הזמן, והרי יש לנו את הכוח לשנות את הטבע,
ג) כשהוא מעוניין להתחתן, שיבקש מהשדכנית את הפנקס שלה, יפתח אותו במקום אקראי, ויתחתן עם זו שכתובה שם,  
ד) שיודיע לי מהר-מהר כדי שאריץ אליו קויטעלים,
ה) שישנה את שמו לזושא.
כ.ט.מאבא שמואלאחרונה
לתשומת ליבך: עוילם=גוילם.

את מתקרבת לאמת.

א. שיעבוד רק כדי מחייתו.  לא יעשה העבודה עיקר אלא ה"עסק" שלו יהיה בתורה.
ב. שיישן כמה שהגוף צריך,(אחרי שיצליח לשנות את הטבע-אולי לא יזדקק כלל לשינה)
שיאכל לשם שמיים, ולא לתאוות האכילה.
ג. לא צריך את השדכנית, הראשונה שמסכימה..
ד. אפשר את הקוויטאלאך ישר לבורא עולם.(אבל בשביל זה צריך תמימות ופשיטות באמת)
ה. בזכות שלושה דברים יצאו אבותינו ממצרים; שלא שינו את שמם...

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
^^^הרמוניהאחרונה
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך